Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři

Autor Ivo 
Ivo
Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
30. 05. 2006 16:37
Nevíte náhodou někdo o ubytování na 1 noc kolem hranic SLO-HR, ať na té nebo druhé straně. Pojedeme s 2letou vnučkou a původně jsem chtěl jet na noc nonstop 750 km, ale kvůli ní přemýšlím o rozdělení trasy. S díky za rady.
Ivo
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
30. 05. 2006 16:41
Omlouvám se, měl jsem za to, že se příspěvek nasune ke zde již existujícímu vláknu.
Taky jezdíme s malými dětmi a právě proto na noc. Děti večer usnou a ráno jsme na místě.
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
01. 06. 2006 16:36
Ahoj Ivo !
Jezdím (10 let) pravidelně na Hvar 2xročně. V poslední době (asi 4 roky) vždy po cestě nocujeme ve městě Slunj. Je to cca 150 km od hranic SLO/HR po staré cestě Karlovac-Split (asi 30 km před Plitvicema ve směru od nás). Je tam mnoho privátních pokojů a není problém nocleh sehnat. Je možno spojit s prohlídkou Plitvic. Ze Slunje do Splitu po staré cestě to trvá cca 4,5 hod. a když vyjedeš ze Slunje ráno, tak "nema problema": všichni jsou za Tebou....o))). Pokud nejedeš z pátka na sobotu, je lépe jet takto s pauzou a noclehem po staré cestě! To, co zaplatíš na nocleh je ta samá cena jako za dálnici Zagreb-Split!
Ahoj Jirka
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
07. 06. 2006 21:39
Ahoj Ivo, souhlasím s Romanem, jezdíme na noc, tak abych najížděl při setmění na dálnici za Vídní...asi 21.30....a sjíždím před pátou ráno v Dugopolje, dálnice jsou prázdnější...dítě spí celou noc v sedačce v klídečku, musím přiznat a je to i zkušenost mnoha rodičů, že děti cestu k moři snášejí daleko líp než dospělí. Psal jsi 750 Km...my jezdíme 1160 a dítě fakt netrpí.
Tak jak tak, jeď podle své nejlepší úvahy, šťastnou cestu...a hlavně jak se říká AŤ SI V PRAZE NEBO V BRNĚ...HLAVNĚ OPATRNĚ....Ahoj Karel...
Již asi 5 let spíme v kempu ve Slovinsku- městečko Ptuj, termální lázně, v ceně ubytování je i vstup do aquaparku tamtéž, cena za noc ve stanu 2 osoby 24 euro, ráno je možné si dát v restauraci kempu snídani za 5 euro, švédské stoly.Nemá chybu.
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
15. 06. 2006 22:39
Karlosi můžeš napsat něco bližšího, nebo aspoň odkaz na stránky? Díkyhot smileyhot smileyhot smiley
No právě naopak nikde bych nespal a jel bych, 2-leté dítě v pohodě propí 8h a ráno jste tam. Nejhorší na téhle variantě je to , že dítě je vyspané a chce k moří a řidiči se chce spát, ale ten první den se to dá zvládnout. Neumím si právě naopak představit situaci jak jedu přes den a dítě se mně zeptá asi 100x kdy už tam budem......nikdy.
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
16. 06. 2006 08:28
Driv jsem ridil v noci a pak se z toho dva dny daval doporadku! Skoda dvou dnu dovolene, ktere jsem prospal :-))) Jedu pres den, pusti se klima, mala cuci z okna a kdyz se na chce, tak zastavime. Proste vylet :-)) Takze na noc - nikdy.
:-))))
avatar Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
16. 06. 2006 10:31
Asi bych taky nejel na noc. Vyjedu klidně po oběde z čech a s častými přestávkymi se kolem půlnoci zaparkuji někde v HR na odpočívadle. Takových se nás tam sejde dost a tak žena ráno vypráví s kým se v noci bavila, co zjistila a pod. Loni ce po parkovišti zezačátku loudali jen ona a nějaký děda, nakonec se ukázalo že to je madar a tak se žena učila madarsky. Po cca 4 hod pokračuji a ráno kolem 8 jsem namístě. vybalím a šup na pláž, kde se děti a žena v klidu baví a já si ještě trochu schrupnu pod slunečníke. Bývám z toho většinou opalenější než moje děvčata.
Pokud bych neměl na výběr tak samozřejmě je cesta v noci taky řešení, ale já na výběr mám a tak raději jezdím ve dne.
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
16. 06. 2006 11:44
pro Evik2: www.terme-ptuj.si
pro Karlo: prosím jestli můžeš další informace. Cena 24 euro je i s autem? Dostatek místa? Dík.
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
16. 06. 2006 18:52
To deda: Ty stránky jsem okoukla už včera ale stejně děkujismiling smiley
avatar Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
16. 06. 2006 21:41
Odpočívám až v Chorvatsku.Když se jezdilo po staré vnitrozemím,tak to bylo v Korenici- Matola cca 02.00- 04.30 a nyní,když se jezdí po dálnici,tak na jakémkoli odpočívadle s benzínkou a bistrem nonstop,ale až za tunelem Sveti rok. Proč až za tunelem? I v Chorvatsku ve vnitrozemí bývají chladné noci a jsou rozdílné teploty před vjezdem do tunelu 12 C a za tunelem na přímořské straně 21 C.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Jir-Ka (16. 06. 2006 21:44).
PP
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
16. 06. 2006 22:03
Není to náhodou Macola?yawning smiley
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
19. 06. 2006 16:16
Nevíte někdo jestli je někde po cestě odpočívadlo se sprchou?
dík.
Egon napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Nevíte někdo jestli je někde po cestě odpočívadlo
> se sprchou?
> dík.


Když jsme jezdili po "staré" přes Plitvice, tak jsme pravidelně stavěli u kempu Korenica. Auto jsme nechali před bránou (je tam slušné parkoviště), do igelitky vzali ručníky a bez problémů se šli osprchovat. SUPER.
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
19. 06. 2006 17:38
Jarda Cimrman napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Asi bych taky nejel na noc. Vyjedu klidně po oběde
> z čech a s častými přestávkymi se kolem půlnoci
> zaparkuji někde v HR na odpočívadle. Takových se
> nás tam sejde dost .......,
A já si dnes otevřel Svět motorů-koukám,redaktoři dělali cestu do Chorv.A píšou...
-Nezapomeňte,že v Chorvatsku není dovoleno spaní ve vozidle ani na odpočivadlech.K odpočinku musíte použít hotel,kemp,či jiné ubytovací zařízení.Budete-li mít smůlu,můžete i za krátké zdřímnutí u čerp.stanice zaplatit pokutu.angry smiley-
Nechci dělat paniku,osobně to poruším.Že by redaktoři byli v jiném Chorvatsku?Asi zas psali rychleji než mysleli.Když je řidič unavený atd....
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
19. 06. 2006 21:25
Mzsleli jsem že pojedeme dneska přes noc ale nakonec jedem v 1.00 hod. zítra a v uterý si projdem rastoke a přespíme tam. Ráno se seberem a za 3 hod. jsme na místě a popíjíme Karlovačkosmiling smiley Kéž by to takhle vyšlosad smiley
avatar Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
20. 06. 2006 07:18
brad
Jo o tomhle nařízení vím, ale jaký je rozdíl mezi "spát v autě" a odpočívat v autě na odpočívadle. Řekl bych, že toto nařízení je stejné jako to, že musíte mít 100 EUR na osobu a den pobytu. Taky si z toho nikdo nic nedělá a nikdo to nekontroluje. Stejně tak spaní v aute, patrně když najdou někoho jak v aute bydlí někde za městem tak ho sejmou, ale na odpočívadle na dálnici, kde ani není možnost ubytování, o tom pochybuji.
Koukal jsem na net - [www.terme-ptuj.si] a ceny jsou trošku jiné než uvádíš. Kde jsi vzal těch 24 euro. Vychází to na cca 33 euro pro 2 osoby a nikde není zmínka, že je v tom i vstupné do aquaparku
avatar Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
20. 06. 2006 13:43
Odpočívadlo je na nové dálnici za mostem přes Krku. Sprchy sezení+krásnej výhled.
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
20. 06. 2006 16:57
Jirka 1:

ceny maj dvě:

Over-night stay: The customer, who comes to camp after 6.pm and leaves it the following morning by 9.am, pays only over-night stay (no use of the swimming pools). tj. jen na jedno přespání za 11.27 bez ničeho dalšího

a normální 13.35 včetně těch bazénů viz pozámka co tam mají: The price of camping per day includes: camping, twice a day entry to the Termal Park with unlimited use of swimming pools and sauna.
Osprchovat a slušně si odpočinou se dá na čer.stanici mezi Zagrebem a Karlovacem je to OMV,ale je třeba si říci jedu na dovču tak si zastavím kde chci a nepřepínat své síly a mít na paměti že chorvati jako řidiči nejsou zrovna moc ukáznění Takže všem kdo už se těší jako já "DOBRO DOŠLI NA JADRAN".smiling smiley
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
20. 06. 2006 22:13
jezdili jsme vždy na noc, Slovinsko kolem půlnoci, Split ráno. Naposled jsem si schrupnul po třetí v noci v Slunji na staré, místní cajt se mně ptal, co tam děláme, já že odpočíváme, on - v pořádku; po čtvrté zase na cestu, už svítalo.
avatar Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
24. 06. 2006 17:57
Přijeli jsme před pár hodinama-tam i zpět jsme jeli po staré cestě a naprosto vpohodě.Odjezd ze středních čech kolem 17hodin a ráno u moře(Marušiči-Omiš,Brela)Naprosto bez problémů-manžel je vyježděný a problémy mu cesta v noci nedělá.Akorát před odjezdem si zdřímne a pak vpohodě a svým tempem jedem.Už jsem psala na jiném vláknu-ani loni-ani letos nebyly problémy s chorvatskou policií-stáli-měřili-a vzhledem k tomu že jezdíme podle rychlostních značek-nebyl důvod nás zastavit.Takže ty stesky o chorvatské policii která zastavuje čechy a snaží se neprávem z nich vytáhnout pokuty se mi opět nepotvrdily.
Hranice pohoda-ovšem kdo jel včera z čech si užil-směrem na chorvatsko stály kilometrové fronty-z chorvatska pohoda a hladký průjezd.
Takže kromě vedra(který jako loni začalo být kolem 15.6) dovolená naprosto ok.Příští rok určitě opět v tuto dobu mimo sezonu-klidek na cestách-opravdu rozdíl proti sezoně.
avatar Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
12. 07. 2006 21:43
Narazil jsem na zajímavou nabídku ubytování cestou. Doufám že mě nebude kamenovat za komerci smiling smiley. [www....]
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
12. 07. 2006 22:13
Luděk: vypadá to hezky, ale je to dost blízko.
Já letos cestou tam (už podruhé) spal v penzionu Buratovič ve Vinjeraci - sjezd Posedarje (hned za maslenickým mostem), dál do Vinjeracu cca 5 km. Nádherný výhled na pohoří Velebit přes mořský záliv. Ráno opět nájezd na dálnici a frrrrr dolů. Do Záhřebu na ev. výlet (i noční) je to tak 30 km.

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
Ten vstup do termálů je následující den, nebo jen tentýž.
Příklad: přijedeme večer - můžeme na druhý den do aquaparku?
Co cena za auto?
Díky
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
20. 07. 2006 19:44
Letos jsme spali v Rastoke přímo na vodopádech.Večer super buřina a ráno super snídaně tzn. pršut, klobásy,sýr, chleba, palačinky, marmeláda, jogurt, müslli, čaj, kafe, džus to vše za 44E pro dva dospělé a dvě děti.thumbs up smiley
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
20. 07. 2006 20:06
Evik2 - nebyli jste náhodou u Vučetů (Ivan a Bernarda)? Takovéhle snídaně nám totiž taky dělají. thumbs up

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 64
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.