Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři

Autor Ivo 
avatar Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
29. 04. 2023 19:48
mdr napsal(a):
Nebo zkus, jestli je nenajdeš na bookingu.

Na bookingu nejsou, hosty berou raději na doporučení yawning smiley Slušní členové fóra jsou vítáni smiling smiley
Cena je 50 Eur za apartmán/noc a opravdu bohatá snídaně z domácích specialit 7 Eur/osobu. Volejte nebo pište na whatsapp, Branka odpovídá rychle.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Rosmarine (29. 04. 2023 21:00).
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
01. 05. 2023 09:53
Dovolte dotaz. Víte o možnosti ubytování blízko HU/HR hranic (Goričan, Čakovec a okolí)? Mám v autě mrazničku a potřebuji přípojku 220V. Kempy tam vidím jen pro karavany a stany a v autě spát nemohu. Za radu děkuji předem.
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
03. 05. 2023 11:03
Je tam hodně kempů - těch s lázněmi. Buď tam najdeš "budku" na pronájem a nebo stan do rakve a nebo karimatku vedle auta. Přípojku Ti prodají dle ceníku za stání. Nebo bývají mrazničky za 2 eura na den. Konrétní tip Ti nedám, loni jsem tam tudy chtěl jet směr Bosna, ale nezdařilo se.
Auto Ti neudrží ledničku přes dobu, co by jsi spal vedle auta, byť v kempu na stanové louce?
avatar Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
11. 05. 2023 13:05
Ajaxi .. no jsem trochu mladší, než ty , ale 60 tka se blíží mílovými kroky cool smiley

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
17. 05. 2023 06:15
Tak s hotelem na odpočívadle Marune to zatím nijak pozitivně nevypadá: [www.057info.hr]
avatar Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
17. 05. 2023 09:16
Marune, celkem hezké, ale blbě vybrané místo pro odpočinkový cestovní hotel.
Měli to "píchnout" kousek za Karlovac, tam by mohli mít i plno. A na "Marune" měli postavit za EU peníze "rozhlednu" s bufetem. Tam by měli taky narváno.
To je můj názor.
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
17. 05. 2023 09:18
Ale jako výchozí bod pro turistiku po Velebitu dobré.
avatar Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
17. 05. 2023 09:24
....."Ale jako výchozí bod pro turistiku po Velebitu dobré".......samozřejmě, ale pokud vím, většina jezdí k móóóři, takže těch pár nadšenců, by to nezachránilo.
A navíc by tam turisty mohl odfouknout vítr až do údolí (teda většinou)
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
30. 05. 2023 12:06
Pansion Park Slunj: nevíte zda bude letos otevřen? Občas jsme tam měli nocleh. Minulý rok byl uzavřen. Na jejich stránkách stále mají, že se těší na otevření v sezoně 2023. On-line booking jim nefunguje. Zatím jsem je nekontaktoval. Nevíte někdo jak na tom jsou? Nezkoušel někdo rezervaci? Nevíte důvod uzavření? Jen doufám, že z toho neudělali nějaký drahý luxusní nedostupný 4 nebo 5 hvězdičkový hotel...
avatar Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
11. 01. 2024 22:18
Tak opět nic...


Zdá se, že hotel na Velebitu je prokletý. HAC odmítl Číňany, ale i dealery ojetých vozidel
Ani na čtvrtý pokus se chorvatským dálnicím (HAC) nepodařilo najít koncesionáře pro odpočívadlo Marune s přidruženým hotelem, který se nachází přímo před jižním, dalmatským vjezdem do tunelu Sveti Rok. Zájem projevily dvě společnosti - prodejce ojetých vozů TRCZ ze Záhřebu a Pag Spa Hotel, podporovaný čínskými investory - ale jejich nabídky byly odmítnuty.

Na dotaz portálu tportal HAC vysvětlil, že při zpracování nabídek a související dokumentace bylo zjištěno, že „žádná z nabídek nebyla úplná, pokud jde o prokázání schopnosti uchazeče“. Neoficiálně jeden z uchazečů neprokázal finanční schopnosti, zatímco druhý nedokázal přesvědčit HAC, že má dostatečné znalosti a zkušenosti v oboru pohostinství. Připomeňme, že předchozí tři výběrová řízení nepřinesla své ovoce a HAC se při čtvrtém výběrovém řízení rozhodl změnit podmínky a snížit cenu koncese.

Zatímco podle prvních tří výběrových řízení měl budoucí investor platit HAC 5521,03 eura měsíčně, podle posledního výběrového řízení měl nový koncesionář platit zhruba o 1500 eur méně, tedy 4027,26 eura. Ostatní podmínky výběrového řízení se nezměnily, koncese tedy platí na 25 let a investor má po podpisu smlouvy povinnost dokončit výstavbu I. etapy stavby a zahájit činnost ubytovací, obchodní a pohostinství za rok a půl.

Zda HAC změní podmínky koncese v očekávaném novém pátém tendru, zatím není známo.

Hotel na Marune, kterému se kdysi říkalo Velebitska kraljica, postavil v roce 2008 Mladen Nekić s pomocí úvěru od Chorvatské poštovní banky (HPcool smiley. Zařízení není dokončeno a nikdy nepřijalo žádné hotelové hosty.
Všechno se pro Nekiće pokazilo, když se kvůli finanční krizi zhroutil jeho velký dům pro prosciutto Mataš MN. Firma skončila v roce 2010 v konkurzu a stejný osud potkal i jejího nástupce, společnost Jasen. Oba od té doby zanikly, zatímco hotel zůstal dodnes uzavřený, ponechán napospas času a zamýšleným cestovatelům.

I když se jeho podnikání zhroutilo, Nekić si stále nárokoval královnu Velebitu v konkurzním řízení. Stát se naopak rozhodl hotel s odpočinkovou zónou zabavit kvůli dluhům společnosti Jasen ve výši 7,6 milionu HRK .
Případ skončil u soudu v roce 2019 a teprve nedávno Městský soud v Zadaru vynesl pravomocný rozsudek ve prospěch Chorvatské republiky.
Re: Kde odpočíváte nebo spíte na cestě k moři
12. 01. 2024 10:13
Rosmarine
...ďakujem za článok a hlavne odkaz na zaujímavé noviny [www.tportal.hr] thumbs upyawning smiley
Našiel som tam článok, síce z augusta 2023, ale s jeho témou som sa ešte nestretol.
Viď odkaz v téme Dálniční známky A,SLO, HU

Pekný deň všetkým smiling smiley
smileys with beer
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 134
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.