Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Prosba ODTAHOVKA z Chorvatska

Autor Polly7 
avatar Prosba ODTAHOVKA z Chorvatska
17. 06. 2025 21:44
Zdravím všechny z Chorvatska,

prosím nemá někdo kontakt na slušnou odtahovku, která by byla ochotna z Chorvatska za ROZUMNOU cenu zajistit přepravu?

Předem moc děkuji za pochopení a vaši ev. odpověď.

Jsem onkopacientka a ještě jsem chtěla vidět jednou moře... smiling smiley,
naposledy sad smiley,
ale auto kleklo a do výměny motoru se zde nikomu nechce,
máme s sebou dva malé pejsky, plné auto věcí..., takže jediné řešení... odtah ze Záhřebu.

Moc děkuji všem, i jen za přečtení a třeba tip.

"MILUJI CESTOVÁNÍ, ALE NESNÁŠÍM NÁVRATY."

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Polly7 (17. 06. 2025 21:50).
avatar Re: Prosba ODTAHOVKA z Chorvatska
18. 06. 2025 07:32
Prosím, kdo má FB, prý je tam nějaká skupina, nemohli byste ev. předat můj meil
polly7@post.cz
a pár údajů, parkoviště u Novi Marof, cesta do ČR na místo necelých 500 km, SUV se střešním boxem.
Ač všude u odtahovek píší nonstop služby, zatím se mi nepodařilo žádnou sehnat sad smiley
Není tu voda, je to na slunci, tak docela panikařím, o mně už nejde, ale manža je diabetik a ti moji dva maličtí šmudlové...sad smiley
Omlouvám se, všem, kteří si myslí, že jsem měla sedět jen na chemoškách a pod lineárem sad smiley

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Polly7 (18. 06. 2025 07:34).
Re: Prosba ODTAHOVKA z Chorvatska
18. 06. 2025 08:14
Koukni do SZ
18. 06. 2025 14:44
Zahája už pomáhá...

Ale napadlo mě, že by nebylo od věci, aby sem napsali členové fóra, kteří mají možnost a jsou ochotní v nouzi pomoci. Jsou tací, kteří vyjíždějí bez pojištění a asistence - a určitě by se jim kontakt na odtah hodil. yawning smiley
Nemusí to být rovnou mobil nebo mail, ale i jméno (Nick) s možností kontaktovat přes SZ.
18. 06. 2025 16:20
Michale Zahajdo, moc děkuji.
Bohužel první číslo už neexistuje a Vojta odjíždí zítra na dovču právě do Chorvatska.
Díky Jirko Velmez a díky i Pepíkovi G. za meilíky.

Získala jsem celkem dost zajímavých poznatků z různých stran.
Určo to až bude chvilka sepíšu a vložím pro potřeby všech. smiling smiley

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Polly7 (18. 06. 2025 16:42).
19. 06. 2025 07:37
Nabízel tu odtah uživatel Peter1 horal-11@seznam.cz ale dlouho jsem ho tu neviděl. Odtah
19. 06. 2025 10:32
A jak to máte s cestovním pojištěním?
19. 06. 2025 10:50
My třeba děláme každý rok vše od Europ Assistance, zatím nebylo potřeba využítspinning smiley sticking its tongue out
19. 06. 2025 14:23
to Pavel.R: to je to tel číslo, co už nefunguje.
20. 06. 2025 12:29
Dobrý den.Odtah by asi nebyl problem ale momentalně sam jedu na 14dni na dovolenou.
20. 06. 2025 13:35
Mluvili jsme spolu, jste jeden z mnoha, kteří právě odjížděli na dovču.
Díky a hezkou dovolenou smiling smiley

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Polly7 (20. 06. 2025 13:35).
20. 06. 2025 14:02
Polly7 - a jste už v pořádku doma? Jak vše dopadlo?confused smiley
20. 06. 2025 16:36
Moc děkuji za starost i empatii Rosmarine smiling smiley

Ahojky všem Chorvatomilům,

jak jsem slíbila, snad trochu užitečné shrnutí.

Místo odtahu jsem zvažovala i variantu, že tam auto necháme.
Pro info, že by toho chtěl někdo někdy v budoucnu využít, tak už se nemusíte stát telefonistkou jako já a budete vědět.
Velvyslanectví v Záhřebu bylo mým dotazem, jak v tomto případě postupovat, absolutně zaskočeno. Po předání třetí pracovnici, jsem se dostala k panu Žertovi a bylo to skutečně žertovné, neb to shrnul do jedné věty, že to velvyslanectví neví. Požádal tedy aspoň, abych mu poslala meil, s místem, kde jsem. Nakonec jsem obdržela tento meil:

"Vážená paní,
 je nám líto ale nejsme oprávněni Vám doporučit žádnou konkrétní společnost, která poskytuje recyklační služby.
Pokud zadáte ve vyhledávači pojem: „odlaganje vozila Varaždin“ zobrazí se Vám několik možností, kdy recyklace
je chorvatsky  „recikliranje“ a národní doména „.hr“
Kontaktovali jsme jednu ze společností ve Vašem okolí. Recyklace provádějí, potvrzení vydávají a anglicky hovoří.
Poskytují i odtah, ale na to potom mají 20 dní, takže by bylo potřeba vozidlo dopravit ve vlastní režii. Samotná likvidace
by potom měla být bezplatně.
S pozdravem
Matěj Žert
Konzularni odjel
Veleposlanstvo Republike Češke u Zagrebu
Consular Section
Embassy of the Czech Republiin Zagreb
Konzulární oddělení
Velvyslanectví České republiky 
Radnička cesta 47/VI, 10000 ZAGREB 
Tel.: +385 1 6177 246"

I když jsem se téměř nic nedozvěděla, neztrácela jsem naději a pokračovala jsem telefonátem na Dopravní odbor, odhlášení vozidel, tam jsem je zaskočila ještě víc, až na čtvrtém místě, mi paní sdělila, že už jeden takový případ měli a že to jde, ale...
Při předložení Žádosti o odhlášení vozidla, SPZetek a potvrzení od chorvatské ekologické likvidační firmy, se tento odbor spojuje s Ministerstvem životního prostředí a konzultují s ním, zda proběhlo vše v pořádku a vámi vybraná daná firma je v seznamu oprávněných firem EU.
Jelikož jsem nechtěla riskovat, že tam firma nebude, další telefonát byl tedy na MŽP, kde měla paní, která to jediná prý ví, home office a nezvedala telefon. Zda-li je tedy možno dostat se k tomuto seznamu, nevím, dáma se neobtěžovala ani zavolat zpět.
Takže bylo rozhodnuto, riskovat problémy nebudeme.

Obepsala a obvolala jsem asi 20 odtahovek a vybrala si téměř nejnižší, ale hlavně nejrychlejší nabídku. Pán nic neřešil, řekl, že může do hoďky vyjet.
Do 5 hodin přijel Marek, šikovný slovenský borec +- 35 let. Pažout s přívěsem, do 5 minut naložil auto, nás i pejsky k němu a jelo se, za pár hodin příjemného pokecu, neb jsme stejná trip krevní skupina, jsme byli doma.

Velmi mne překvapilo, že asistenční služba pojišťovny mi chtěla zajistit odtahovku za téměř nejvyšší cenu.

Překvapil mne i postup a jednání některých majitelů odtahovek.

Hlavním zjištěním bylo, že většina těchto lidí, chce prostě jen vydělat na neštěstí druhých. Samozřejmě je mi jasné, že nejsou charita, ale někteří to opravdu přehánějí a s největší pravděpodobností si myslí, že si lidé neumí spočítat cenu za PHM, přibližnou amortizaci, hodinovou mzdu, diety apod.

Jen pro představu. Nejvyšší cena byla 40 tisíc a 30 a 35 tisíc korun bez DPH, které přišly jako první nabídky a kdy jsem byla fakt ráda, že tam je jen holé parkoviště a žádný strom, neb bych si to tam snad stylově mrskla na odtahovém laně moody smiley
Většina cenových nabídek od 25 litrů. U některých + mýto.

K realitě odtahových služeb.

Nabídka jako, že "uhradíte to, co projedu" mne tedy udivila hodně, povídám pánovi, "oki, takže když si zajedete do Paříže nakoupit, já to zacáluju?", to ho rozesmálo, mně zase rozesmálo jeho škytnutí, když jsem mu řekla, že mu tedy naplánuji do navigace trasu spinning smiley sticking its tongue out

Jiný odtahovkář mně dostal tím, že mu do auta musíme jen v pokud možno bílém oblečení vč. fuseklí, protože má nadstandardní výbavu v bílé barvě... smiling bouncing smiley

Dalšího jsem odradila tím, že si musím vzít do auta kyslík sad smiley

Jeden pán ještě ani nevěděl odkud kam, ani co a už začal, co všechno on musí zaplatit.

To, že jeden řešil, zda máme přepravky na pejsky, neb jsou na to Rakušáci háklivky, chápu.

Prostě jsme doma, auto neopravitelné, jako já,
asi to tak mělo být... sad smiley

ALE, Chorvatské moře jsem viděla smileys with beer
(sice se špatným koncem, ale viděla)

P. S. : Prosím, pro svého úžasného chlapa, který se o mně od začátku této proklaté nemoci stará.
Neznáte někoho, kdo by uměl zrepasovat či sehnat repasovaný motor na Opel Antaru? (podrobnosti ev. SZ)
Je to naše Andula a manža myslel, že nebude muset do šrotu..., ale žádný nesehnal moody smiley
Nebo pokud by někdo z vás věděl o větším autě ve slušném stavu a za rozumnou cenu, ve kterém by po mé smrti, mohl s psiskama i nadále cestovat a přespávat, budu vám neskutečně vděčná za SZ,
je to blbé, ale je to jediné, co pro ty moje miláčky mohu ještě udělat...
Kontaktovat vás ev. bude asi už on, děkuju moc,
přeju krásné léto a vždycky pozdravujte moře od Polly7 smiling smiley

20. 06. 2025 20:46
Polly7 - děkuji a přeji vám všem hodně síly do všech dalších dnů...yawning smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 41
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.