Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

POMOC NA CESTĚ DO CHORVATSKA PŘI PORUŠE

Autor Vlasta 
Vlasta
POMOC NA CESTĚ DO CHORVATSKA PŘI PORUŠE
13. 05. 2006 17:58
Nazdárek,
pokazilo se nám Mondeo na cestě do umagu. Hrůza. Zastavili pražáci, zjistili, opravili, zamávali, odjeli. Ani jsme nestačili poděkovat.Mladí kluci s děvčaty. Děkujeme touto cestou, moc a moc.
A co vy?
Každý rok se modlím se svým Xedosem ale žádné čísla sebou nemám
Je možné koupit tzv asistenční služby, které celkem fungují po celé Evropě. Třeba ABA nebo jak se to teď jmenuje. Zavoláš na uvedené číslo, udáš polohu a jejich místní smluvní partner by měl přijet a postarat se.
Re: POMOC NA CESTĚ DO CHORVATSKA PŘI PORUŠE
09. 05. 2008 23:05
jo to by mě zajímalo..... co bych měl udělat při poruše jedu poprvé do cho...
Anonymní uživatel
Re: POMOC NA CESTĚ DO CHORVATSKA PŘI PORUŠE
10. 05. 2008 11:25
,



Upraveno 1krát. Naposledy upravil prochy (14. 01. 2015 16:01).
prochy napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ono je rozdíl, jestli se porucha stane přes den v
> obydlené části, nebo na druhé straně ta nejhorší
> varianta - pozdě v noci na opuštěném úseku. V tom
> prvním případě si snad každý poradí, ale pro ten
> druhý případ je potřeba mít nějakou asistenční
> službu - já jí mám sjednanou u havarijní pojistky,
> ale dá se koupit i samostatně, cena bývala okolo
> cca. 800,- kč. Já mám kartičku s tel. čísly na
> asistenční službu už roky nalepenou v kastlíku
> před spolujezdcem a musím zaklepat na dřevo, zatím
> jsem jí nepotřeboval. Ale asi bych bez toho nejel,
> je to taková záruka CO KDYBY.
A copak je to za pojištovnu.rád bych si to také pořídil na cestu do chorvatska.
Anonymní uživatel
Re: POMOC NA CESTĚ DO CHORVATSKA PŘI PORUŠE
11. 05. 2008 19:15
,



Upraveno 1krát. Naposledy upravil prochy (14. 01. 2015 16:00).
Re: POMOC NA CESTĚ DO CHORVATSKA PŘI PORUŠE
11. 05. 2008 20:02
ahojky.....tak jakou radu mi dáte ...mám se doma domluvit znějakou odtahovkou která by promě dojela nebo jak to děláte chci si bejt trochu jistej na cestě do chorvatska
Re: POMOC NA CESTĚ DO CHORVATSKA PŘI PORUŠE
11. 05. 2008 20:22
...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil housle (30. 01. 2011 18:36).
avatar Re: POMOC NA CESTĚ DO CHORVATSKA PŘI PORUŠE
12. 05. 2008 03:48
Souhlasím s tím jak píše Prochy, stačí mít nějakou asistenční službu. Já mám například taky nějakou asistenční kartičku k havarijnímu pojištění, je to taková pojistka "co kdyby" a hlavně že člověk ví kam zavolat.

Jinak můj názor je že by člověk měl taky trochu znát své auto, uvedu jeden příklad: Já mám Felicii combi 1.9D která letos oslavila 10let no a protože vím o tom že střední díl výfuku mám již 6let (první originál vydržel 4roky) tak ho před cestou do Chorvatska určitě nechám vyměnit protože bych nerad tam někde potom honil výfuk na silnici grinning smiley . Nebo například zamyslet se kdy naposled byly dělány brzdy, nebo rozvodový řemen atd. atd, prostě tak nějak aby člověk předešel takovým těm "zbytečným" poruchám. Třeba i nechat prohlédnout auto před dovolenou v servisu a pod.. Samozřejmě pokud mě pak odejde něco na motoru nebo co já vím co všechno nepředvídatelného tak s tím nic nenadělám, to je osud a na to mám tu asistenční kartičku. Určitě ale kdybych měl jet na dovolenou s černými myšlenkami že mě zaručeně něco odejde a měl bych si už předem domlouvat nějakou odtahovku, tak to bych raději ani nikam nejel protože bych prožíval celou cestu ve stresu.. yawning smiley

** Petr **
Re: POMOC NA CESTĚ DO CHORVATSKA PŘI PORUŠE
12. 05. 2008 08:48
Ja si kupuju UAMK klubovou kartu, ktera te opravnuje cerpat i opakovene asistencni sluzby v ramci cele evropy. Ma platnost 3mesice, loni stala tusim 800,- letos je udajne za necelych 900,-. Je vystavovana na jmeno nikoli na spz a tim padem jsme v pohode vsichni tri soferi, jezdime spolu a pri pripadne poruse si do porouchaneho auta vleze majitel karty.
Zatim jsme ji nikdy nepotrebovali, ale za ty prasule jistota k nezaplaceni. thumbs up

--
TomKa
To Tomka: Co všechno je v ceně té asistenční služby? A co si hradím sám při poruše? Myslím tím porouchá se mi auto, zavolám asistenční službu, oni přijedou opraví a ..........
Díky moc za odpověď.
Anonymní uživatel
Re: POMOC NA CESTĚ DO CHORVATSKA PŘI PORUŠE
12. 05. 2008 16:40
,



Upraveno 2krát. Naposledy upravil prochy (14. 01. 2015 15:59).
To Prochy: díky moc za info..........je to dobrá věc, pořídím si to taky.
Re: POMOC NA CESTĚ DO CHORVATSKA PŘI PORUŠE
12. 05. 2008 20:47
Třeba škodovka má asistenční službu. Stačí zavolat na české číslo a oni tam někoho pošlou. Samozřejmě to člověk všechno zaplatí, ale pro nás co moc nevládneme světovým jazykem je to jedna z možností.

[new.skoda-auto.com]
Re: POMOC NA CESTĚ DO CHORVATSKA PŘI PORUŠE
12. 05. 2008 21:43
hele chlapi ta asistenční zlužba třeba ta UAMK to zavoláš do česka a oni ti pošlou svého mechanika nebo kontaktujou nějakého servisáka při mo sté země kde budu
eye popping smiley A ty bys jako chtěl čekat až přijede z čr???

Jinak pro škodovkáře - oficielní značkové Škoda servisy jsou ve Splitu, v Dubrovníku a v Makarské (nebo nejaká sousední vesnice u Makars). Na severu pochopitelně taky a více. Na českých stránkách Škody si najděte zastoupení v HR a opiště si adresy a tel - jsou tam myslím i nonstop služby. Totéž asi mohou udělat jiné značky aut.

Jinak se to asi musí řešit operativně... zda jste na příjezdu či odjezdu... jak daleko atd. Viděl jsem např. že se auto podělalo už na pobřeží při příjezdu - dojeli taxikem, auto dotáhli na laně a zavolali do "cestovky" a češi jedoucí o týden později do stejné oblasti do stejné "cestovky" jim přivezli díl z čr.
Viděl jsem i u Omiše odtahovku s českou SPZ a naloženým Meganem s českou SPZ... směr sever...


Není třeba se bát, ale je třeba být připravený!!! Začít řešit komu budu volat až se to podělá, tak to narazíte pravděpodobně na bandy které přesně na toto čekají (nejlépe ve dvě ráno) a naloží vám auto na odtahovku, s tím že jedete do servisu. Odvezou vás kamsi do vnitrozemí do nějaké díry - vrakoviště nemající se servisem nic společného a tam to zkusí 2x nastartovat a řeknou vám že odtah a identifikace závady je za 100E a motor že je kaput... Tohle už tam pár neštastníků zažilo!! Obracejte se na značkové servisy, mějte na ně telefony a když nebudou nonstop počkejte holt do rána. Domluvíte se s nima určitě, nikdo vás neodbyde a přijedou pro Vás...
Re: POMOC NA CESTĚ DO CHORVATSKA PŘI PORUŠE
13. 05. 2008 09:59
Škodovka je v Tučepech (Městečko sousedící s Makarskou)
Re: POMOC NA CESTĚ DO CHORVATSKA PŘI PORUŠE
13. 05. 2008 10:59
to PetrK : Svatá pravda, každé jaro (květen, červen) dávám auto na servis (oleje, filtry případně čepy, výfuk, vše co auto potřebuje) do servisu, kterému můžu věřit, a to mně uklidní. Cestu i dovču si užívám, a nestresuju se, co se mi může na autě cestou tam nebo zpátky pokazit.
Re: POMOC NA CESTĚ DO CHORVATSKA PŘI PORUŠE
13. 05. 2008 12:17
To seny:

Zavolas na cislo do CR, jejich dispecink je v provozu 24h denne, sdelis jim co se stalo, o jaky auto jde, rok vyroby........, operator se te bude sam ptat na veskere veci, ktere bude potrebovat, samozrejme svoji polohu. Oni se pak spoji se vym partnerem v prislusne zemi a k tobe dorazi servisak z mista, ktere to ma k tobe nejbliz. Co vsechno je zahrnuto si zjistis snadno na webu UAMK nebo jine asistenci sluzby. Jak jsem psal, ja uzivam klubovou kartu UAMK PLUS - K 022. [www.uamk.cz]

A hlavne podepisuji prochyho prispevek.
Nevyrazim na dovcu s vizi, ze se mi neco po...., o auto se staram prubezne cely rok, takze pokud da 30kkm/rocne v pohode, neni duvod predpokladat, ze se na 1100 km neco zvykne. Nicmene mam nalozenou manzelku a 2 male deti. V tomto pripade je jaksi jistota bagr, a kdo je pripraven neni prekvapen. smoking smiley

Pohodovou cestu na jih pokud mozno bez potreb asistencek preje

--
TomKa
avatar Re: POMOC NA CESTĚ DO CHORVATSKA PŘI PORUŠE
13. 05. 2008 12:40
Škoda v Chorvatsku : [www.skoda.com.hr] eye rolling smileysmoking smiley
To Tomka: díky moc za vyčerpávající odpověď................. jdu do toho.................... zdá se mi to rozumější než "havarijko".
Re: POMOC NA CESTĚ DO CHORVATSKA PŘI PORUŠE
14. 05. 2008 20:39
Panda napsal(a):
-------------------------------------------------------
> to PetrK : Svatá pravda, každé jaro (květen,
> červen) dávám auto na servis (oleje, filtry
> případně čepy, výfuk, vše co auto potřebuje) do
> servisu, kterému můžu věřit, a to mně uklidní.
> Cestu i dovču si užívám, a nestresuju se, co se mi
> může na autě cestou tam nebo zpátky pokazit.

Stresovat se fakt není nutné, ale být připraven na nenadálou událost se může hodit.
Servis devadesát procent věcí nekontroluje. Kontrolují jenom věci které podléhají opotřebení a to ne všechny. Když ti najednou přestane auto dobíjet, začne se díky vadnému termostatu přehřívat, nebo se projeví jiná z tisíce možných závad, tak je lepší mít připravené řešení.
Na druhou stranu je poměrně málo pravděpodobné, že se auto podělá zrovna při cestě na dovolenou. Jede si pěkně zahřáté v optimálním režimu po dálnici a tak rozhodně nedostává tak zabrat jako při každodenních pojížďkách po městě do práce.
Re: POMOC NA CESTĚ DO CHORVATSKA PŘI PORUŠE
14. 05. 2008 20:42
Značkový servis Škoda (a aj predajca) je v nejakej dedinke medzi Kninom a Splitom, 2004 sa nám tam "pokazila" Felicia, odišiel termostat. Chorváti chceli za to tuším 500,- Kuna, našťastie sme mali so sebou poloautomechanika a ten im vysvetlil, že nech starý termostat vyhodia a zapoja motorček ventilátora aby točil stále. To stálo tuším stovku a 2 pivá.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 268
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.