Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Průjezd Rakouskem

Autor JAVI 
31. 03. 2025 15:59
mdr napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Profesionálové říkají, že řidič se učí celý život.

thumbs upthumbs upthumbs up
31. 03. 2025 20:07
Jenomže držitelé řidičských oprávnění se nic nenaučili už v autoškole a ani se dál už nic učit nechtěji.
Re: Průjezd Rakouskem
31. 03. 2025 20:14
J. A. Komenskému je připisován text "Všeliké kvaltování a vody pití toliko pro hovada dobré jest". Ve skutečnosti prý napsal "Kvaltování hovadům více než lidem připadající".

PS: Hovado je dobový výraz pro hovězí dobytek.

Zpět k Rakousku. V únoru jsem kupoval známku na cestu do Itálie a kupodivu tam již není ta lhůta na vrácení známky. Nemusel jsem tvrdit, že to kupuji jako podnikatel.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil atnarfus (31. 03. 2025 20:16).
31. 03. 2025 20:21
Na letošní sezonu nám chystají nějaké omezení na Praterstrasse.
[www.asfinag.at]
[youtu.be]
01. 04. 2025 08:51
Všeobecně známá je i fráze "kde nic není, ani smrt nebere". U ní však nelze zcela jistě určit, kdo ji použil jako první. Je nicméně zcela zřejmé, že plně platí.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Peťas (01. 04. 2025 08:51).
01. 04. 2025 10:26
Peťas napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jenomže držitelé řidičských oprávnění se nic
> nenaučili už v autoškole a ani se dál už nic učit
> nechtěji.

Autoškola NIKDY (ani bývalá AŠ Svazarmu, sorry jako grinning smiley) neudělala hotového řidiče, to až praxe...
Dnešní absolventi AŠ samozřejmě nastupují do diametrálně odlišného provozu než před 40 lety...
Další důležitý aspekt je, že v nemálo případech nemají ani co okoukat v rodině. Nedejbože spíš negativní návyky...

Těžko po někom chtít, aby uměl pořádně projet zatáčku (volba stopy, brzda/plyn přes apex, nedejbože rozlišit to pro jízdu s předokolkou, zadokolkou, AWD), když 85 % řidičů neumí ani pořádně najet do křižovatky při odbočování vlevo thumbs up smiley
01. 04. 2025 10:41
Ano, autoškola hotového řidiče neudělá (ani neudělala), ale ona jim teď nedá ani ty základy, jako to zmíněné najíždění do zatáček. A je to plno dalšího co nedělají tak jak mají. Z toho zcela základního např.

- najíždění do křižovatky z jednosměrky
- dávání blinkrů všude tam, kde se to má
- napojování na dálnici v připojovacím pruhu
01. 04. 2025 12:19
Spíše by bylo zajímavější sdělovat si v tomto vlákně poznatky o průjezdu Rakouskem (např. rozvést diskuzi o posledním příspěvku Arnafuse) ,než poznatky o nezkušených, zkušených i nejzkušenějších řidičích. To tak možná ve vláknu Víte, že....nebo Pane,jo......
01. 04. 2025 12:51
kabinet302 : plný souhlas. smiling smiley
01. 04. 2025 16:39
Presne tak. Môj súhlas na posledné príspevky od Slavkov, Peťas, kabinet302 a Mirus,
preto prenášam môj príspevok do "Dopravní predpisy"

smileys with beer
03. 04. 2025 09:03
Už je to let,co jsem jezdil Rakouskem a ani dnes nemám to opravdové přesvědčení se k němu vracet,protože navíc,jak vidím u Zágrebu ty cukající se kolony od Slovinska za + 32éček,tak to je opravdový maras a to ať jedu přes víkend či v týdnu.
Od Buda na Lučko to taky bývá tak i k 60ti km,ale zatím naštěstí vždy v protisměru,tak snad mi to vydrží.
Jeden synátor " chytil " předloni 2x Igl po 70éček když to střihnul na ubytko směrem na Szombíky a pokud to sloučím s loňským roce,tak jsem vyrozuměl,že dálnice mají snad k polovině trasy omezení se 100 či dokonce i 80km/hod
Letos to chce zkusit druhý syn - ř.ťama nejezdí a tak všude 140 z OV - BM - BA - kolem Balatonu ! na Goričan - ZG - Zagvozd...
Já jezdím jen těma ř.ťama a více jak 100km ušetřím,takže časově si moc nepolepší.
Když prý spočítá DZ - SK + HU a hafo km,tak přes AT a SLO je to cenově skoro srovnatelné.
Takže jak je to s omezeníma a rychlostmi na trase Mikulov - Graz - Maribor - Lučko ?
Ještě 112 - jen to zdravíčko aby vydrželo
03. 04. 2025 16:32
Kdesi som čítal, že Rakúsko bude rušiť tie IG-L obmedzenia rýchlosti ... ale možno sa mi to len snívalo !
03. 04. 2025 17:23
Tak si to přečti o stránku z5smiling smiley
04. 04. 2025 12:45
Tak ďakujem za info, je to v odkaze od "Jiri.Velmez" . Už sa naozaj hlásia roky ...
04. 04. 2025 18:46
To mdr
Stálo bohužel. Kámošovi mému bývalému instruktorovi se uvolnil pokoj na termín Kitzbühlu. Jel jsem tam normálně.
Zpět jsem ale měl večerní trénink s instruktory v Karlově, který jsem vedl a ráno závody dítěte.... No holt chybama se člověk učí, ale přátelé, když ten 6ti válec si v těch 170 jen přede....
04. 04. 2025 18:50
couddy. a proto si ho hýčkám.hot smiley
07. 04. 2025 08:02
To Zahajskej - asi mám ještě zimní spánek - stránka z5 je ???
07. 04. 2025 08:51
Stránka číslo 4 v tomto vláknu
07. 04. 2025 09:00
z5 = zpět

Myslím, že Vikouš potřeboval "přeložit" tento akronym. ;-)
09. 04. 2025 17:47
to dvoukvitek - super vysvětlivka - nepatřím do generace co mají vykloubené prstíčky a placaté hlavičky od mobilů a tak se mi v tom okamžiku vybavilo něco,co by se dalo i ukázat rukou...
18. 04. 2025 13:23
Ajax je to tak.
V pondělí jsem se vrátil z Kaprunu. Cesta tam přes OL, PV, Havlbrod a ČB, Linz (přeradarovaný) a pak už normálně Salz, Bisheshofen, Kaprun. Cesta i doprava dobrá.

Pro Ajaxe, bylo tam hodně A6 C7, Kaprun.. Ale i ty příšerné nejnovější 7dmičkové bavoráky (jakoby jejich designeři fakt brali drogy).
A taky hodně RS6 nejnovější, většinou Monaco smiling smiley (to jsme si říkali, že borec to vytáhl asi jako nejlevněšjí auto z garáže smiling smiley

Cesta zpět obdoba. Doprava dobrý. Na české "šumavské" čáře mě překvapilo, že CZ PČR chytali cizince. Jen tak.

Jeli jsme cca do 160km. Spotřeba 9,8 plnej i rakví, včetně ranních jízd studených na ledovec.

Ale těch radarů, a civilních měření z neoznačených aut u dálnice (Cupra) nebo motohlídka s radarem bez označení v AUT, přibilo.
19. 04. 2025 07:46
Na Velký pátek jsme ve 4 hod ráno vyjeli z Ostravy do Bledu (SLO). Provoz celkem plynulý i ve Vídni v 7 ráno sice hustý provoz, ale pořád se jelo minimálně 60 km/h.
Mezi Vídni a Grazem pořád celkem husto, ale hlavně dvě dlouhá omezení 2+1/1. IG-L až na obchvatu samotného Grazu. Nejsilnější provoz byl na výjezdu z Grazu a trval až za Kranj.
Nedovedu si představit, jak to na těchto dálnicích vypadá v létě...
19. 04. 2025 12:20
Jaké bylo počasí? U nás v v noci ze čtvrtka na pátek docela vydatně lilo, jel jsem po dálnici ze Žiliny do Bratislavy a to jsem teprve poznal, jak je nekvalitní - velké louže a vyjeté koleje plné vody.
21. 04. 2025 18:23
Cestou pršelo opravdu dost, chvílemi bylo nutné výrazně zpomalit, ale ne kvůli povrchu, ale viditelnosti. Naštěstí ve Slovinsku už jen pár přeháněk a pak už celý víkend pohoda.
Právě teď (Velikonoční pondělí 18:22 hod) jedeme už asi 45 minut Vídní. :-(

Upraveno 2krát. Naposledy upravil dvoukvitek (24. 04. 2025 14:27).
26. 06. 2025 20:38
Tunel Plabutsch uzavřen v obou směrech z důvodu opravy, od 30. června 2025 do 4. července 2025, po - pá mezi 20:00 a 5:00.
Je to ten tunel pod Grazem
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 38
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.