Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Sezóna 2022 - Cestovní omezení a souvislosti

Autor radekh 
Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
08. 03. 2021 13:27
Tou českou mutaci myslíš variantu označenou B.1.258 ?
avatar Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
08. 03. 2021 13:41
Isekone, čtení k hodně hlubokému zamyšlení.
Z toho vyplývá, jsme ztraceni........
Dodávám: To je normálně na palici nebo možná na ránu služební pistoli do palice.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil kabinet302 (08. 03. 2021 14:09).
Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
08. 03. 2021 14:07
Je tam jen malá drobnost Sputnik V a Astrazeneca jsou bratr a sestra a je v nich jen jeden malej rozdíl a to že u Sputniku V byli použity dva lidské adenoviry a to proto aby druhá dávka měla vysokou účinost když si tělo vytvoří imunitu na první adenovir -což je od Rusů slušná vychytávka,věřím že mají slušnou účinnost.Astrazeneca vsadila na adenovir šimpanze se kterým se asi moc evropanů nesetká a tím pádem se předpokládá že si na něj nestihne tělo vytvořit protilátky.
Ten adenovir je jenom nosič ale velmi důležitej.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil fmodel (08. 03. 2021 14:36).
Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
08. 03. 2021 14:45
Isekon
Angela Merkel to řekla jasně: Pandemie skončí, až budou naočkováni všichni lidé na světě. A ruská vakcína by to kazila!
Začalo se očkovat ve Velké Británii a po 14 dnech se objevila britská mutace viru. Začalo se očkovat v Brazílii, za měsíc se objevila brazilská mutace. Začalo se očkovat v JAR a už po 11 dnech se objevila jihoafrická mutace. A začalo so očkovat v ČR i na Slovensku, a obě země už hlásí své vlastní mutace.
A kde je společným jmenovatel vzniku těch mutací? ⁉️ Ano, společným jmenovatelem je zahájení očkování v daných zemích. Nikde se tyto mutace neobjevily před začátkem dodávek prvních vakcín. A tím máte odpověď na to, na co se bojí odpovědět všechna mainstreamová média v ČR a třesou se strachy škrábnout pár vět, aby se nedostala do problémů. Ano, je to tak, z některých očkovaných lidí se stanou Supernosiči, a to kvůli tomu, že západní vakcíny typu mRNA vytváří namísto imunity potenciálně vysoce nebezpečnou rezistenci.

Dle dostupnych informaci.
Ceska mutace byla zachycena v září 2020.
Jihoafricka mutace byla zachycena v druhe puli prosince 2020.
Britská mutace se poprvé objevila na jihu Anglie loni na podzim.
A ted mi prosím rekni kdy se zacalo očkovat proti covidu.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Tielk (08. 03. 2021 14:48).
Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
08. 03. 2021 16:08
Ahoj Ahoj,
zrovna to tu čtu. Je to k zamyšlení. Iseksonům článek i Zahajského reakce a všichni, kdo nad tím uvažují.
Přeji všem ať je to brzo pustí bez následků. Já to měl v první náloži v únoru 2020. A ted máme celá rodina potvrzenou "london club" mutaci. Už jsme doma cca 10 dní a teprve to nabírá na obrátkách. A to by se řeklo "mladí sportovci". Není to vůbec sradovní.

O co hůře, polovina národa kolem si myslí, že "když o nic nejde", že "za na 90 dní jsou krytí". Moje kamarádka doktorka z přerova (která má dvě atestace a původně byla operatér - přerováci možná znají) mi minulý týden potvrdila, že u ní v ordinaci (obvodní), už má cca 5ks lidí, kteří to mají do měsíce zpátky. A tohle je problém. Nikdy jsem nechtěl strašit, ale za mě to nevypadá moc dobře.

A kvůli ledovcům jsem chtěl také potvrzení na 90 dní, ale jak mi vysvětlila, za 90 dní to bude všechno jinak a zřejmě už ani taková potvrzení nebudou.
avatar Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
08. 03. 2021 16:54
Tak ještě, že ten Covid mutuje výrazně pomaleji než chřipka... smoking smiley

Myslím si, že preference Sputniku (Gam-COVID-Vac) od "naší moravské bandy" je zde již delší dobu... včetně informace, že Sputnik je částečně multivalentní vakcína.
Ono taková po staru klasicky "uvařená" vakcína může mít své nesporné výhody... asi jako stará poctivá auta vs. současný "spotřebák" thumbs up smiley
Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
08. 03. 2021 17:16
Slavkove,
promiň, co je "multivalentní vakcína" - pouč mne. Jakože na více variant?

S tím dalším viz. auta souhlasím "zplnáhrdlá" smiling smiley
Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
08. 03. 2021 18:16
Vakcína podle "starého receptu" je max. čínská, např. od Sinovacu apod. Vektorové vakcíny nejsou "stará receptura". Vektor Ad5 Sputniku může být velmi problematický a je asi důvodem, proč vakcínu nebyl ochoten vyzkoušet sám na sobě prezident Ruska. Každopádně s přibývajícími mutacemi jsou všichni tvůrci vakcín teprve v zahřívacím kole a na lidech budou tyto vakcíny zkrátka odzkoušeny. My si vzájemně přejme přijatelnou sezónu 2021.
Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
08. 03. 2021 20:05
přátelé a na jakém základě tyto informace čerpáte prosím? Je tu někdo odborník na slovo vzatý? Nebo jsou to jen přejatá tvrzení?
Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
08. 03. 2021 20:12
Iseksonum přízpěvěk mi lékaři rozcupovali...
avatar Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
08. 03. 2021 20:51
... Isekon ... Tvůj článek je tak odborný, že s ním obyčejný laik nemůže polemizovat ... snad jen útržkově např. ...
... mRNA vakcína proti koronaviru na slinivku nemíří ...
... nevím, který typ vakciny má autor článku na mysli ... ale ruská vakcina SputnikV, která je také tzv. mRNA ... je v podstatě virus prachobyčejné rýmy, který obsahuje adenovirus Ad5 a Ad26 ... tedy z běžných virů, které mají lidský organismus " naučit se bránit viru Covid19 ... výhodou této vakciny je to, že obsahuje dva adenoviry (jeden v první dávce, druhý se vakcinuje ve druhé davce) ... což je víc než jiné vakciny mRNA, které obsahují pouze jeden adenavirus a tudíž se zvyšuje šance na imunitní odpověď po aplikaci vakcíny. ... a navíc adenavirus ve Sputniku je lidský a nikoliv opičí ... adenovirový sérotyp 5 (Ad5), je poměrně široce v běžné populaci zastoupen, což vedlo k tomu, že starší účastníci v klinické studii měli na zkoušenou vakcínu výrazně nižší imunitní odpověď ... důvodem může být fakt, že s věkem se člověk setká s více typy adenovirů ... vakcíny s pouhým Ad5 mohou být tedy méně účinné u starších lidí ...
... vakcíny na bázi mRNA představují moderní typ vakcín ... nemohou způsobit vznik vlastního onemocnění, jsou velmi dobře snášeny, protože mRNA nevytvářejí alergické reakce ... je možnost je rychle upravovat v případě, kdy dojde ke změně původního patogenu (mutace viru) ... jejich výroba tak může rychle reagovat na potřeby očkování proti virovým infekcím, což je velmi důležité ...
... výhodou adenovirových vakcín je rovněž jejich stabilita ve vyšší teplotách (kolem 6° C) ... u tohoto typu není třeba vakcíny skladovat ani distribuovat za velmi nízkých teplot, je tedy možné jejich širší klinické použití ...
... o tom, kdo kdy může být přenašeč si ale nedovoluji napsat ani řádek ...

v jednoduchosti je krása ...

smileys with beer



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Bessy (08. 03. 2021 21:09).
Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
09. 03. 2021 10:59
Poslední dobou jezdím často od Brna na Velkou Bíteš a zpět. Většinou nadávám jak se na D1 dělá pomalu ( stroje stojí, nikdo u nich, opodál pár lidí opřených o lopatu). Nyní však musím konstatovat, že tolik techniky a lidí jako je tady jsem ještě u nás nikde neviděl. A co potěší, nejen že tam jsou, ale vše maká. Snad jim to nasazení vydrží. To je poprve co je musím pochválit.
avatar Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
09. 03. 2021 12:19
Tielk ... já tedy o mutacích slyšel až po novém roce , ... navíc ve spoustě zemí se testovalo na dobrovolnících už vloni , takže to moc jako argument neberu, mohlo to klidně vzniknout u těch testovacích lidí
Bessy ... to tvoje zní jako krásný reklamní slogan grinning smiley
Coudy - že to rozcupovali, to se vůbec nedivím - doktoři mají klapky (nejen) na očích .. a pracují většinou s informacemi 20 let starými
a co se týká toho znovu "onemocnění " jednak to, že je člověk pozitivní vůbec neznamená , že je nakažený - ty testy nejsou vůbec spolehlivé a dle jejich vynálezce (který "shodou okolností" zemřel těsně před covidšílenstvím) nejsou vůbec určené k plošnému testování ... a za další , pokud to je i s příznaky tak to jen potvrzuje teorii paní Pekové, že se nejedná o stejný vir , který zde byl před rokem , ale o úplně jiný vir - žádnou mutaci ... srovnává to , jako že vloni to byl jezevčík, teď to je rotvajler ... oba to jsou psi - že ??

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist
Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
09. 03. 2021 12:40
Bessymu děkuji za info.
Iseksonovi také, ale teď jsmi s tím zamotal hlavu ještě více. Já jsem převážně pro selský rozum a pokud je to možné, tak než by mi někdo vpravil do těla, chtěl bych vědět o co jde, do té doby se budu bránit s prominutím mým lidským tělem. Ale kromě toho že po D1 se jezdit nedá a na Macelju není fronta. Ještě by mne zajímalo, kdyby jsi to rozvedl. Děkuji .
Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
09. 03. 2021 17:08
Tak nevím ... cituji: mRNA je nosič informace s pokynem pro diferencované buňky svalové, kožní a specializované imunitní buňky, aby vyrobily kousek „spike proteinu“, který je jedinečný pro SARS-CoV-2. Protože se vyrobí jen část S proteinu, nemůže očkované osobě uškodit, ale i tato malá část S proteinu je schopna vyvolat u očkovaného nejen tvorbu protilátek proti Covid-19, ale indukovat komplexní imunitní odpověď, a tím očkovaného chránit před onemocněním covid-19.

Tak bych řekl, že primární je zachránit lidi před tím, aby skončili v horečkách, na JIP apod. Že dříve nebo později přestane být současná vakcína (ať ruská nebo jiná) účinná proti následné mutaci je zřejmé, neb ani očkování proti "obyčejné" virové chřipce nechrání na doživotí, ale potřebuje přeočkování na nové "verze". Zda se člověk stane pasivním přenašečem, to vlastně nikdo jistě neví, protože prostě nejsou zatím žádná pořádná data. Teorie o tom, že se stane očkovaný stane výrobcem mutace....

Tj. zbytek informací od Isekon z Areonetu (viz [aeronet.cz]) je zcela bez jakéhokoliv pramene a je volnou tvorbou jeho autorů. Jediný, v článku uvedený, video útržek z konference je pouze o tom, že zatím nevíme (viz výše), a nebylo předmětem klinických studií (protože nebyla data, nebylo hodně očkovaných atd.), zda nemůže virus v omezené podobě přežívat v nosní dutině, a tedy zda nemůžete být přenašečem. Což Dr. Fauci v proslovu varuje, že znamená pořád stejná omezení i pro očkované do doby než jich bude dost, a epidemie výrazně ustoupí.

Vraťme se zpět k sezóně 2021. Jak dnes v rozhovoru řekla tvář chorvatského systému boje s epidemií: "Vzhled osvědčení o očkování byl definován, ale prozatím se používají pouze k lékařským účelům, a nikoli k překročení hranice. O používání osvědčení k překročení hranice se nyní intenzivně diskutuje, určitě přijde čas, kdy se EU rozhodne, ale stále existuje spousta otázek a kontroverzí."

V rozhovoru také uvádí, že výsledkem příprav by následně měla být na úrovni EU pouze digitální informace ve sdílené databázi, což si ovšem vyžádá několik měsíců. Navíc nebude do léta dostatek vakcín (očkovaných lidí). Předpokládá se tedy, že podmínkou vstupu bude některá ze tří možností tj. očkování, test při vstupu nebo karanténa. Závěr je však takový, že je dosud brzo, a celá věc je ve fázi diskusí a řešení.
Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
09. 03. 2021 17:47
No já si jen říkám aby to očkování ( kterému jsem též nakloněn) ale nebylo v horizontu let kontraproduktivní a očkovaní lidé vesele nešířili vir a tím i šílené mutace.....
Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
10. 03. 2021 07:33
Očkování je jen jeden velký podvod a jde jen o peníze, virus se neničí, jen tě nezabije a mužeš ho dále úspěšně roznášet, hlavně že ti mohli do těla vpravit potřebné látky a firma se napakovala o nic jiného nejde.
avatar Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
10. 03. 2021 08:14
No to "nezabije" je taky dost důležité. Skoro bych řekl, že velmi důležité, pro tebe třeba ne, ale pro nás ano. Tak se drž!
avatar Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
10. 03. 2021 10:36
smileys with beer



Upraveno 4krát. Naposledy upravil Bessy (23. 05. 2022 23:34).
Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
10. 03. 2021 13:48
zly sen
opraveno



Upraveno 4krát. Naposledy upravil fmodel (10. 03. 2021 21:28).
avatar Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
10. 03. 2021 19:55
... fmodel ... je to polámaný ...

smileys with beer
Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
10. 03. 2021 20:18
Opět. O čem se to bavíme? O Zemanovi aktuálně slíbených 20 000 kusech vakcíny? Tolik jich jiných máme nyní nepoužitých ve skladu... O budoucích možná 250 000 celkem? Kdy? Mimo jiné, žádná Itálie nic nepodepsala. Je to v rovině, že se rozhodne nějaká firma u nás koupit licenci a něco začne vyrábět, je to soukromá akce soukromého výrobce.

Když už to chceme rozebírat, proč se teda nerozepíšeme o tom, že Pfizer dělá distribuci do nemocnic sám, a proto už vakcína je skladem a očkuje se jeho vakcínou, zatímco na Astru si pánové z vlády museli "vysoutěžit" vhodného rozvozce, a proto leží ve skladu? Proč se nebavíme o tom, že dodávky vakcín překračují už nyní původní prosincový zveřejněný harmonogram a je je jich více než mělo být?

Bulvární titulky, jež prodávají tisk jsou o ničem. Vůbec nehájím ten organizační bordel tady, nesystémovost opatření apod. Ale věnuje se pozornost zcela špatným směrem. Jen ze své praxe, objednával jsem své rodiče 75+ na očkování, během 24 hodin dostali termín (FN Ostrava) a jsou po první dávce.

A na rovinu, je mi jedno jestli vakcína je z Číny, Ameriky nebo Ruska. Ale autoritou v jejím schválení někdo je. Nebudu věřit kartářce, že rakovinu vyléčím pitím moči krásné pany, chci doktora. Vše okolo je jen politická hra a mlha. Kecy o tom, jak někdo podal žádost (o schválení) už dávno, mě fascinuji. My co známe byrokracii, přeci umíme zveřejnit ten jednoduchý papír s podacím razítkem (digitální stopou).

Mimo jiné chorvatští epidemiologové také sdělili, že Sputnik V by nejraději případně nakoupili prostřednictvím EU po schválení (4.3.2021), uvedli, že je ve schvalování ve třech státech tj. Maďarsko, Slovensko a Česko (9.3.2021), a že se ji nechystají vyrábět Francouzi, což mimo jiné u nás drobně v textu uvedly pouze Lidovky. Copak je tak těžké v době internetu si ověřit ty informace křížem z více zdrojů? Tato mlha řeší jediné. Odvádí pozornost od skutečných viníků stavu očkování, stavu země a její ekonomiky.

Zpět k cestě 2021. Dnes se Chorvaté zaobírali výsledky výzkumu, ze kterého jim vyšlo, že potenciální turisté se ani tak nebojí nakažení, jako všech možných opatření (karanténa, testy apod.). Což je asi pravda.
avatar Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
11. 03. 2021 12:52
Jen na doplnění,poněvadž se EU vykašlala na jižní státy,tak mimo zmiňované Srbsko začaly očkovat Sputnikem V další státy mimo EU.Po krátkodobém a neuváženém rozvolnění (otevření) se dostala MNE na přední příčku v nákaze a úmrtnosti a bez dlouhých úvahách začalo očkovat také Sputnikem V.

MirekŠi
avatar Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
11. 03. 2021 17:10
smileys with beer



Upraveno 7krát. Naposledy upravil Bessy (23. 05. 2022 23:33).
avatar Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
12. 03. 2021 09:26
Tak včera na Primě ukazovali a mluvili o očkovacích europasech. Jestli si dobře pamatuji, tak snad duben květen.
Bylo by tam potvrzení o očkování, o výsledcích testů a mám dojem i o prodělané "infekci".
Snad se to přece jenom hýbe k lepšímu.
Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
12. 03. 2021 09:31
A co se na tom hýbe k lepšímu?
avatar Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
12. 03. 2021 09:40
Pořídíš si pas, "zaneseš" do něj své zkušenosti s Covidem a jedeš.
A to, že jsi "Zahajda", nebo já "Kabinet", to tě nemusí "bolet". Stejně už nás mají zmapované od hlavy k patě.Takže tímto se stejně nic nezmění.
A ještě to bude mít jednu "výhodu", přežívat čekání budeš místo koukání na fotky, sháněním očkovacího europasu.
Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
12. 03. 2021 10:07
Zprávy nesleduji a známí v Chorvatsku zatím neví, jaké budou podmínky pro turisty. Jinými slovy, v tzv. Covid pasu zanesu např. neočkován, klinické příznaky covidu zatím nebyly (řada lidí prodělala infekci zcela bezpříznakově a až náhodné vyš. krve prokáže protilátky), dejme tomu 3 dny před odj. antigen test negativní. To jim opravdu bude stačit pro vstup do HR a návrat do ČR? Děkuji za příp. doplnění informace.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil arlin (12. 03. 2021 10:08).
avatar
mdr
Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
12. 03. 2021 11:03
Do léta se to ještě tisíckrát změní.
avatar Re: Sezóna 2021 - Cestovní omezení a souvislosti
12. 03. 2021 11:29
Třeba tam ještě pro ty, co to prodělali, nevěděli o tom, tak bude ještě kolonka "množství protilátek", které se mají údajně po prodělání vytvořit.
Opravdu se to nejspíš vše ještě mockrát změní.
Já to napsal, že se mi zdá, že je to správný krok a že nás to všechny přibližuje k cestě třeba do Chorvatska.o možná i jinam.
Arline...informace chybí skoro všem, určitě se zde budou postupně objevovat.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 90
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.