Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Použivate na cestu k moři antiradar?

Autor duran 
Použivate na cestu k moři antiradar?
02. 05. 2006 11:22
Ahoj lidi, chci se zeptat, už jste někdo použil na setu k moři do auta antiradar?Já jsem jel loni 2005 autem do Bulharska a od známého jsem si pujčil na cestu antiradar.Musím říct, že mě asi zachranil od několika pokut. Sem tam jsem rychlost překročil, jinak to ani nešlo a pokažde když mi začal cvrlikat hlasitěji, stali tam policisté s radarem v ruce a měřili rychlost.Byl jsem předem informovan a mohl jsem snižit rtychlost.Člověk u nich nikdy neví a ubírat si z rozpočtu na dovolenou se mi nechtělo. Letos chci jet do Černé hory a určitě si ho pujčím znovu. Jinač dovolena se kvapem blíží, tak si ji pěkně užijme. Duran smileys with beer
Re: Použivate na cestu k moři antiradar?
02. 05. 2006 20:20
Rozhodně s ním nejezdi přes Rakousko. V rakousku nesmí být ve vozidle. Nemusíš ho ani používat a dostaneš pořádný flastr, když ti ho v autě najdou.
Tom
Re: Použivate na cestu k moři antiradar?
02. 05. 2006 21:01
No já ho nepoužívám ani tady, natož jak psal atnarfus, přes Rakousy...Náhoda je blbec a já mám někdy na silnici takového smolíka, že by mě určitě dostali...grinning smiley
Re: Použivate na cestu k moři antiradar?
02. 05. 2006 21:42
Tady je to v pohodě, v CZ je to legální.
VladimirF
Re: Použivate na cestu k moři antiradar?
02. 05. 2006 22:44
atnarfus napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Tady je to v pohodě, v CZ je to legální.


Ano. Je to krasny pocit mit tolik svobody, aby mohl clovek byt legalne idiotem.
Az na male procento vyjimek ma omezeni rychlosti vzdycky nejaky duvod.

Nevim jak se to stalo. Ta srnka/babka/(doplnte si dle libosti) mi tam skocila, jako by ani nevedela ze mam antiradar a tudiz jedu jako prase a nemuzu to ubrzdit.

Uzivatele antiradaru povazuju za podobne inteligenty, jako lidi, co si na zimu nechaji letni gumy s argumentem ze v zime jezdi malo. Toho nestastnika, do ktereho to naperou bude urcite pocet kilometru najetych v zime zajimat jako prvni.

Tak. A ted se klidne urazte...
to VladimirF:
Nechci se s tebou handrkovat, ale srovnávat letní gumy v zimě a antiradar je velmi slušně řečeno demagogie. Znám desítky úseků, kde je rychlost omezena víc než nesmyslně, stejně tak znám lidi, kteří jezdí v zimě na zimákách jako hovada. Tvoje argumentace je tudíž zavádějící. Takže bacha na babky/srnky a hlavně klid, dovča se blíží ...
Re: Použivate na cestu k moři antiradar?
03. 05. 2006 08:32
VladimírF - byl jsem použivatelem antiradaru (než mi ho ukradli) a mám s ním tuto zkušenost: když jsem ho zapnul, dostavil se u mne zajímavý efekt - dodržoval jsem předepsanou rychlost !!! Nevím čím to bylo, asi autocenzura. A praktický význam antiradaru? Skoro nulový !!! Když jsem projížděl kolem měřiče, ta mrcha pípla v okamžiku, když bych musel intenzivně brzdit - a radši usmlouvaná pokuta než rozbitej zadek. V HR mají navíc laserové pistole, na ty pípne krabička až v momentě, kdy už jsem změřenej. Takže tak.

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
Re: Použivate na cestu k moři antiradar?
03. 05. 2006 13:59
To VladimirF:
No chci reagovat na tvuj přispěvek:

Ne každy když ma v autě antiradar musí jezdit jako prase, myslel jsem tím, že když jedu po silnici společně třeba s maďarama,bulharama nebo srbama kde je např 70 km/h a oni jedou 90km, takže se jim trochu přizpusobiš a najednou tě stavějí policisté, že jsi překročil rychlost, přitom ty druhé( domácí) pustí dál a tebe zkasírujou. Ja osobně když jedu po dálnici, víc jak 120km nejedu, přitom mě předjíždějí auta rychlosti aspoň 150-170km.
A když jedeš po silnici první třídy 80-90 a najednou ti tam vběhne srnka, nemusíš mít ani antiradar, aby se stala smůla.Můžeš jet např 50 km a když ti srna skočí 5 metru před autem pod auto, neubrzdíš to.Vímto ze své zkušenosti.
Tím že jsem měl antiradar v autě, neříkám, že jezdím co to dá.Jen mám větší pocit jistoty, že jsem informován, kde můžou být policiste.Jinač, přes Rakousko nejezdímwinking smiley

***Jarmila***
Re: Použivate na cestu k moři antiradar?
03. 05. 2006 14:55
Myslím si, ža antiradar je naprostá zbytečnost. Lepší je dodržovat rychlost a potom se není čeho bát. A je zcela jedno ve které zemi jedu. Je to i ohleduplnější vůči ostatním účastníkům silničního provozu. Jedu na dovolenou proto, abych si odpočinula a užila si se svými blízkými, a to nejen letos, ale i příští rok.

Skutečnost, že si řidič ve své zemi dovolí více než si může dovolit cizinec, respektivě, že domácího policie pokutovat nebude, mne neopravňuje k tomu, abych jezdila jako prase. Chová-li se tak někdo na silnici, neopravňuje mne to k tomu, abych to dělala také.

Vždyť takových hrdinů jsou plné hřbitovy.

Kdo za celou cestu do HR ani jednou nepřekročí pravidla, ať hodí kamenem. Můj názor je, že takový člověk neexistuje a tím pádem je každý potencionální hřbitovní hrdina. A dodržet na rakouské dálnici stotřicítku je prostě nemožný. Kolikrát jsem to zkoušel kvůli úspoře paliva, ale víc jak 100km jsem to nevydržel. Nemyslím, že pokud tam jedu 150km/h, jsem proto prase či idiot. Je spousta lidí, pro které je problém se při této rychlosti soustředit, to chápu, ale já s tím prostě potíže nemám.
Modena
Re: Použivate na cestu k moři antiradar?
03. 05. 2006 15:12
Mám též antiradar a funguje i na laserové měřiče (mám ho z druhé ruky a nový stál před 3 roky cca 400 USD) ! Jsem přesvědčeným zastáncem jedné teorie a to té, že stojí-li polda s radarem/laserem u silnice, může to mít 2 důvody :

1) stojí v obci u škol a na podobných exponovaných místech a měří a vybírá především taková motorizovaná hovada, co to skutečně a iracionálně přehánějí - dobře jim tak a SOUHLAS !
2) stojí hned za cedulí začátek obce, na rovných a méně nebezpečných úsecích a dalších zbytečně hlídaných lokalitách za účelem vydělat státu, obci, v některých případech sobě - na takové zmrdy doporučuji kvalitní antiradar a případně nekompromisní vyjednávání ! Zejména v zemích, kde jsou zjevné tendence udělat s pokut na cizincích další polštář na díry ve státním rozpočtu !

P.S. Malá poznámka pro mravokárce VladimíraF :
Milý Vladimíre, nevím, čím jezdíš, ale jestliže používáš nejběžnější stroj našich končin Felulu/Fóbii, pak věz, že na svých standartních pneu 165/70/13 můžeš jet 50km/h, já pojedu 150km/h a vsaď se, že já budu mít kratší brzdnou dráhu, než Ty ! A vvvvvoootttttom tttto je . . .
***Jarmila***
Re: Použivate na cestu k moři antiradar?
03. 05. 2006 15:27
A k čemu je ti tak složité zařízení za cca 400 USD, když rozumu si zcela evidentně moc nepobral?

Zato bohužel bohatě převyšuje: vychloubačnost, agresivita, nepřizpůsobivost, netolerance a i docela obyčejná sedlácká hloupost!

Chlapče, na tobě se příroda už tak vyřádila, že je mě tě až líto! Jarmila

Modena
Re: Použivate na cestu k moři antiradar?
03. 05. 2006 16:04
To fullstars Jarmila :
No, nevím sice, kolik rozumu/krásy nadělila příroda Tobě, ohvězdičkovaná Jarmilo, ale proč se kvůli jinému názoru hned uchyluješ k osobním impertinencím ? To nesvědčí zase o Tvém dobrém vychování, nicht wahr ?

Je to můj názor a Ty si jezdi, jak chceš - oba se stejně jednou sejdeme na tom Tebou zmíněném hřbitově - já, coby ten hrdina si do té doby budu dál vychloubačně, agresivně, nepřizpůsobivě a intolerantně užívat, no a Ty . . . No Ty budeš asi ještě na cestě do milovaného Chorvatska podle předpisů ? :-))
Re: Použivate na cestu k moři antiradar?
03. 05. 2006 19:02
Já antiradar nemám a nikdy jsem neměl. Ale vždy při cestě chorvatskem po staré, jsem po něm toužil, tolik zhovadilých omezení a opuštěných vesnic jinde nenajdete. Dnes už je dálnice, tak už antiradar nepotřebuji.
Re: Použivate na cestu k moři antiradar?
03. 05. 2006 20:19
bohužel mám tu zkušenost, že podobný kritici jsou na silnici mnohem větší nepřítel, než ty co jezděj trochu rychlejc než se smí. Možná je to divná teorie, ale za cca milion ujetých km jsem to nějak vypozoroval. Tak, jak jsou totiž pomalý a opatrný, mají taky adekvátně pomalý reakce. Jedou kilometr za traktorem a přemejšlej, jestli není nebezpečný ho předjet a pak to udělaj v tý nejblbější chvíli. thumbs down
A antiradar je špatnej název. Správně je to radar detektor a v současný době je celkem na dvě věci, protože detekuje tolik falešných signálů, že to pořád řve.
Jinak do zahraničí s ním ani omylem. Nejsem tak bohatej. winking smiley
Re: Použivate na cestu k moři antiradar?
03. 05. 2006 20:26
Modena napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Mám též antiradar a funguje i na laserové měřiče
> (mám ho z druhé ruky a nový stál před 3 roky cca
> 400 USD) ! ...

Tvůj antiradar za 400$ ti je proti laserové pistoli opravdu naprd. Ta totiž vyšle signál až v momentě, kdy měří, do té doby o ní nevíš nic. A to už je pro tebe pozdě !!!
S tím dalším souhlasím, ale vychcaní policajti "za bukem" jsou i u nás. angry smiley

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
VladimirG
Re: Použivate na cestu k moři antiradar?
03. 05. 2006 20:40
To Modena, 3 May, 2006 15:12

ad 1 - souhlas, ad 2 - souhlas,
ad P.S. jezdim na 205/60/15, ale nevšiml jsem si, že by kvalitni obuti meho Mondea zkracovalo moji reakcni dobu, nebo dobu technickeho zpozdeni brzd. Ona totiz tahle doba do prvni reakce brzd je ta nejdulezitejsi, protoze po celou tu dobu jede auto plnou rychlosti. Ale to jen na okraj

Nechci do tebe ryt ani se hadat. Pokud jezdis slusne a antiradar mas jen proto, aby te nevybral nejakej blb podle modelu uvereneho v bodu 2 tveho prispevku, nemam duvod si o tobe myslet cokoliv spatneho.

Ja mam spis asi smulu, ze znam jen dva lidi, kteri si tohle zarizeni poridili a oba se projevili jako hlupáci, kteri jezdi v obci 70 a vic a po okreskach 110-130. Oni to totiz maji vychytany a zadnej hloupej dopravak si na ne neprijde.

Mozna se tu taky projevuje jiny druh psychologickeho efektu, nez popisuje Jarda. Mozna je to jen hloupy exhibicionismus ktery se projevuje ve chvili, kdy majitel tohoto skveleho zarizeni veze nejakyho troubu, kterej na takovej div techniky asi nema, protoze by si ho jinak urcite koupil. Tak at vidi, jak je zaostalej a co je ted in.

Ano jsem mozna trochu poprdenej a rychlosti i jiny veci se v ramci moznosti snazim dodrzovat. Mozna je to i tim, ze jsem jeden cas jezdil nakladat nehody, presneji to, co z tech aut zbylo. A je to veru nevesela prace. To mi verte.

Ale dost chmurnych myslenek. Jak pise Alda, dovca se blizi...
Re: Použivate na cestu k moři antiradar?
03. 05. 2006 20:46
Přesně tak, při reakci na signál radaru nebo paprsek laseru je v drtivý většině případů pozdě brzdit. Jediná možnost je uhnout jinam, otočit se, zastavit, schovat za nákladák apod.. Protože štěstí přeje připraveným a tohle je opravdu jen o tom, že se na to člověk včas (i když vlastně pozdě) připraví. grinning smiley
Modena
Re: Použivate na cestu k moři antiradar?
03. 05. 2006 22:02
To VladimirG :
Ano, kvůli bodu 2. ten antiradar skutečně mám a souhlasím i s Tebou popsanou reakční dobou při brždění ! Každý ji má různou a je dokázané, že s věkem se již jen zhoršuje !

Malá poznámka k JirkoviK - průměrný/sváteční a roztěkaný řidič je dle mého největším nebezpečím jak sám sobě, tak i druhým a takového nezachrání ani nejnovější elektronický jízdní asistent, ani pneu metrnametr !Souhlas

Mám bohužel nejednu zlou osobní zkušennost hlavně s řidiči škodovek, kteří se mi takzvaně "pověsí na zadek" a mermomocí chcou tu mou káru předjet a potvrdit si zřejmě svou utkvělou představu, že i 1.4 MPV může dostat sportovní třílitr ! Co si neuvědomujou je to, že v případě mého náhlého brždění je v tu ránu mám v kufru - taková hovada nechávám předjet a ještě jim zamávám !
Druhý extrém jsou tací umělci, které potkávám právě na staré cestě na Makarskou ! Jedou 40km/h i tam, kde je to naprosto neopodstatněné, oči na předním skle a smrt v očích ! Je jim naprosto jedno, že vedou 10km štrůdl nervních a unavených řidičů, oni si prostě řekli, že ty paštiky a luncheonmeaty dovezou v pořádku a hlavně opatrně ! A neuvědomují si, že právě oni mohou být zdrojem toho největšího nebezpečí, protože z řidičů, marně se pokoušejících je předjet, se postupně stávají schizoidní bytosti, schopné zabíjet !

Jestli vás ostatní, co to zde čtete mohu poprosit o jednu laskavost - jede-li štrůdl aut 80Km/h, jeďte prosím 80km/h, jede-li štrůdl 110km/h, přizpůsobte se té rychlosti a nezdržujte ostatní a jestli na to nemáte, zastavte a nechte nás ostatní předjet ! Je to totiž o PLYNULOSTI a to je v těchto případech univerzální zákon a je třeba se mu podřídit ! V opačném případě se stáváte skrytou hrozbou, i když se sami domníváte, bůhvíjak bezpečně nejedete ! ! !
Re: Použivate na cestu k moři antiradar?
03. 05. 2006 22:20
Modeno, neponižuj se a nepros - je to marný !!! grinning smiley smoking smiley

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
Proč ti poctiví řidiči nejsou také vidět na našich silnicích?To je k popukání,jezdím jen 30 roků ale tolik poctivejch,jako tady na fóru,to se hned tak nevidí.To si teda autor DURAN pěkně naběh,musím mu helpnout,mám taky antíka,jsem s ním spokojenej,šetří korunky a nejezdím podle předpisů,vys.. se na ty chytrolíny/rádoby poctivířidiče,nalaď antiradar a dobro došli na jadran bez pokut
VladimirG
Re: Použivate na cestu k moři antiradar?
03. 05. 2006 23:29
Fery - a kolikpak poctivejch jsi tady napočítal?
No máš recht, jsou to blbci. Jo a az budes mit nekdy cas a budes si chtit zarelaxovat, tak zajdi za nehodakama, na brigadu. Třeba tě to taky osloví, az uvidis na podlaze auta zasychat kousek hmoty, která si do posledni chvile myslela, ze to ma pod kontrolou.
Ne nema to cenu. Jsem jen hloupej a radoby poctivej ridic, kterej vlastne ani neexistuje a je o to hloupejsi, ze ztraci cas tady, mezi neomylnymi. Nejspis budu takovej ten, co jezdi jen o dusickach na hrbitov a jednou za mesic do sousedni vsi k babicce pro vajicka.
Dovolil jsem si napsat svuj nazor a to se nevyplaci, zvlast pokud je to nazor slabocha, co neuznava adrenalinovy sporty.
Jeste ze jste tak dobri, jinak bych zacal premejslet o tom, jestli nebude bezpecnejsi jet letos vlakem.
Ale Vláďo,chováš se jak potrefená husa,oni i ti tvý nehoďáci havarují a nedržej se předpisů,tak vo co go.Prostě si někteří rádobyřidiči musej vyventilovat svoje mindráky,tak proč ne tady na fóru,je to anonymní,tak proč ze sebe neudělat chytrolína,nemám pravdu? Až si přečteš všechny fóra,tak zjistíš kolik je zde hňupů-přispěvovatelů-radilů-poctivců,je to fakt k popukání.Jen jsem se zastal autora DURANA a tak jsem si pěkně naběh sám.I Tobě přeju pohodovou jízdu podle předpisů a hezkou dovolenou na Jadranu
Chlapi, já už bych to nehrotil. Někdo antiradar má a je spokojenej, další ho nemá ale zdá se mu OK a třetí je totální odpůrce, vidíce v tom nebezpečí. To by ta debata mohla pokračovat do nekonečna a invektivy by jen gradovaly. Mě by spíš zajímalo, kde ten antiradar kdo má schovaný, já žil v tom, že "to" leží na palubce.

Ačkoli je debata trochu emotivní, musím souhlasit s Modenou - pomalu jedoucí řidič v čele štrůdlu je MNOHEM nebezpečnější než jeden závodník, protože dřív nebo později se ho ostatní začnou pokoušet předjíždět a už to smrdí. Ale pokud u nás takový člověk jezdí v čepici a třicítkou vajec na zadním platě, těžko to pochopí ...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil (04. 05. 2006 07:36).
To Alda:myslím že jsme naladěný na stejny frekvenci.Antiradar mám u nás na palubce připevněnej suchým zipem,na hranicích Hatě jsem ho šoupl do přihrádky spolujezdce v domění,že jsem ho vypnul a ejhle,v první rakouské vesnici začal povídat z kastlíku když jsem se blížil k pevnému radaru,t.j.takový plechový bedny na chodníku,dole to bývá prosklený asi na pořiz.foto,
Já jedu letos poprvé přes Rakousko za světla, tak se trochu děsim, protože v noci to bylo vždycky OK - mrtvo. Platil někdo v Rakousku na dálnici pokutu za rychlost? Znám pár lidí, které chytili v obci, tam jsem opatrnej, ale tý hájveje se trochu bojim... P.S.: Antiradar nemám, taky se bojim, jsem prostě takovej cestovatel-posera :-))
Re: Použivate na cestu k moři antiradar?
04. 05. 2006 13:32
Rakousku na dálnici držím 130-135 tachometrových a nemám se čeho bát smoking smiley
Re: Použivate na cestu k moři antiradar?
04. 05. 2006 15:59
to Alda : proc posera ? Co komu pomůže, když tam bude o 20minut dříve ? Každýmu říkám dovolená začíná už cestou nikam nespěchejte. V webech HR jsou přesně označená místa kde stávají a měří (tedy na státních silnicích) prostě jinde to nejde kvůli místu. Na dálnici je to horší tam měří auty, ale většinou jsou známé typy i barvy aut policie. Ještě, že to v HR nefunguje jako jinde na dálnicích s mýtem, kde automaticky připočítají k mýtnému pokutu, pokud je čas kratší než při průměrné rychlosti.
to David:
Já myslel posera, který se bojí, že ho chytnou s antiradarem :-)) Nelítám tam 200, ale sem tam ke stopade mi to uletí ani nevim... Ale přes den si to asi nelajsnu. Nejedu tam rychle, protože bych pospíchal, ale proto, že je to jednou za rok svezení po opravdové dálnici. I pro mě je cesta součástí dovolené a právě jízda po rakouské dálnici je to, na co se moc těšim. Až jednou budou takové povrchy i u nás (cha chá...), pak mi to přijde normální. Nicméně tachometr proměřuje, takže 140 na budíku je určitě ještě OK.
Re: Použivate na cestu k moři antiradar?
04. 05. 2006 18:32
tady je jeden dálniční hlídač [www.vecernji-list.hr] jezdí kolem Zadaru
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 65
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.