Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1

Autor Grizzly 
avatar Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
01. 06. 2019 07:50
Hororové situace v dopravě v Českých Budějovicích a stále nedostavěný obchvat města (dokončení v r.2021), přímo vybízí k tomuto tématu. Vyhnout se ČB nebo ne a kdy? Aktuální toto bude hlavně pro řidiče jedoucích od Prahy a Tábora na České Budějovice.

Zde jsou obě trasy na mapě. Výchozí bod je rozdělení ve Veselí nad Lužnicí a spojení obou tras na dálnici v St.Poltenu.

1.) Přes Budějice Budějice - Linec

2.) Přes Halámky Třeboň - Halámky



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Grizzly (01. 06. 2019 08:11).
avatar Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
01. 06. 2019 07:55
Tak jsem nové vlákno přeci jen založil, neb se mi zdají podobná nedostačující. Zvláště nyní, kdy zavřeli levou část okruhu přes Budějice, je situace ............... (nemůžu najít vhodné slovo). Takže pánové řidiči. Jaká je situace na obou zmíněných trasách, s čím počítat a na co si dát pozor.
Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
01. 06. 2019 10:14
Díky za tohle vlákno. Jezdíme trasou přes ČB každý rok, protože jsme z Rakovníka a zdá se nám nejlepší. Trochu mě vyděsila prvotní informace o uzavírkách, ale pak jsme se rozhodli, že to riskneme, protože městem budeme projíždět ve čtvrtek 11.7. cca ve 23 hodin. Máme rádi "alpskou" trasu (i s placenými tunely smiling smiley), takže to nebudeme měnit.
avatar Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
01. 06. 2019 13:14
I my trasou přes Budějovice a Linec každoročně jezdíme (alespoň směrem tam) a podle počasí buď přes Trieben a Podljubelj nebo přes Graz.
Letos zvažujeme Halámky, ale jak pak dál? Po klasické A1, i když objedeme Vídeň, se nám moc nechce. Je to cesta v "zeleném korytu". confused smiley No, uvidíme podle vašich info z cest. smiling smiley
Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
01. 06. 2019 14:43
Dle mého názoru, čím dříve budete na A1 v Austria, tím lépe smiling smiley Kdybych bydlel v ČB (a tam by chtěl bydlet každý smiling smiley, nedělám to jinak.
avatar Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
01. 06. 2019 16:53
Couddy - o tom žádná. Z Budějek a od Plzně je to jasný. Kdo jede Alpskou trasu, tak to bude smažit také na Linec, ale ti od Tábora a Prahy, tady to ukazuje spíše na ty Halámky. Pravda ale je, že v Českých Budějovicích by chtěl žít každý (teda kromě mě!)

Pro ostatní: Pokud jedete od Tábora přes Veselí, rozklikněte si obě mapy, jejichž odkaz jsem dal ihned do první zprávy v tomto vláknu a vše bude jasné. Přes Halámky je to o hodinu kratší a rakouské silnice jsou něco jako naše dálnice grinning smiley

Veselí - Dvořiště - Linec - St.Polten = 251km / Veselí - Halámky - Krems - St.Polten = 163 km

¨Než dojedete Z veselí do Budějic po dálničním staveništi, Budu já z Veselí už na hranicích v Halámkách.
Abychom ale jen nemleli pantem, můžu dát konkrétní info o trase přes Třeboň. Je zájem a pokud ano, co konkrétně. Nebo stačí povrchně?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Grizzly (01. 06. 2019 17:26).
Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
01. 06. 2019 23:34
Super je, že zavřeli i most u Římova a to znamená, že všichni přijíždějící od Třeboně, nemohou zkratkou přes Ledenice, ale musejí přes Budějice.
avatar Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
02. 06. 2019 01:30
Ja myslim ze s tema Budejcema zbytecne strasite lidi. Kdo pojede na den, bude tam brzy rano a projede v pohode. Kdo pojede na noc, bude tam pozde večer a taky projede v pohode. A komu to vychazi az tak blbe, ze musi jet v dobe spicky, neni to takova hruza. Na Macelji si postoji dyl. Ja je projizdim vzdy ve 2:30 rano a potkavam leda taxikáře nebo policajty
avatar Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
02. 06. 2019 07:31
Valeri - čekal jsem tě tu brzo a nezklamal si. yawning smiley
.... no, nejen kvůli Budějkám se toto vlákno založil. Ale jo, ted se jim budeme věnovat. Svým způsobem máš pravdu. Brzy ráno či v noci skoro bez problémů. Už okolo 7 večer se dá slušně přejet od Prahy na Krumlov. Přes den je to však katastrofa. V květnu jsem tam byl asi 5x a .......... no nic moc. Dopoledne okolo 10 se táhneš u křižovatek jak slimák, ale jedeš. Dokonce se mi zdálo, že toto je čas kamionů. Jednou jsem však něco zapomněl koupit a ve 1 odpoledne jsem se vracel přes město. Byla to totální šílenost. Celej půlokruh totálně zarvanej a když jsem se dostal ven na Třeboň, tak to bylo zarvaný už od sjezdu z dálnice ke kruháči. Bohužel to není vyjjímka, neboť i rádio hlásí, aby ti co přijíždí od Prahy, použili "starou" přes Borek. Ta uzavírka "Mánesovky" tj. část hlavního okruhu přes Budějky na tři měsíce je opravdu mazec. A jak to bude začátkem prázdnin? To si dokážu domyslet.

Ale pojďme to vzít jinak. MÁ-LI NÁM ŘIDIČŮM JEDOUCÍM NA DOVČU DO CHORVATSKA NĚCO POMOCI, TAK TO JE DOBRÁ INFORMACE A VLASTNÍ ZKUŠENOSTI POKUD MOŽNO CO NEJČERSTVĚJŠÍ. TAKŽE SE POKUSÍM VRÁTIT K TÉMATU A POROVNAT KLADY A ZÁPORY OBOU TRAS - tj: OBA PŘECHODY. HORNÍ DVOŘIŠTĚ nebo HALÁMKY?
Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
02. 06. 2019 07:39
Jo, Budějice nemusí být ten největší špunt na cestě. V Linci se také opravuje hlavní tah městem a nedávno jsem poskakovali už asi 5km před městem. Zdržení cca půl hodiny.
avatar Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
02. 06. 2019 08:28
Pro ty, kdo jsou přímo z Budějic, jedou od Strakonic a Protivína, či ty řidiče, kteří se rozhodli kochat se krásami Alp, je vše jasné. Vy pojedete přes Dvořiště na Linec. Toto porovnání bude hlavně pro řidiče, jedoucích od Prahy a Tábora. Proto jako výchozí bod budu brát nájezd č.107 za Veselím nad Lužnicí, kde se trasy rozdělují a konečný bod bude na sjezdu dálnice A1 č.55 v St.Poltenu, kde se trasy opět spojují.

POROVNÁNÍ TRAS:
1.) Veselí - České Budějovice - Horní Dvořiště - Linec - St. Polten - a dále po A1
pozitiva: z 250 km pojedete cca 150 km po dálnici. A zde se přiznám, že tuto trasu od Dvořiště dál do Lince dobře neznám a proto další pozitiva nevidím. Uvítal bych, kdyby tu někdo tuto trasu rozvinul a popsal podrobněji, hlavně její rakouskou část.

negativa: Tato trasa je o 90 km delší jak přes Třeboň. V úseku Veselí - České Budějovice jedete v velké části po rozestvěné dálnici omezenou rychlostí. Přes den velké kolony, ale jedete. Sice 50km/h, ale jedete. Průjezd Budějovicema v pracovní dny ráno kolony a odpoledne od 12 - 16 často i zácpy. O tom, že v pátek v tuto dobu se nedá skoro projet je už známá věc. Večerní hodiny průjezd dobrý, půlnoční průjezd suprový. Při jakékoliv havárii na hlavním tahu Budějovicema, (ona je totiž část okruhu na 3 měsíce zavřena) riskujete zkoušku trpělivosti alá Lučko. To je nynější stav, začátek prázdnin se dá očekávat zhoršení.
Cesta za Budějkama k přechodu už je ok, asi stejná jako na Třeboňsku. Dále po rakousku ????? (je zde někdo s aktuální informací)

2.) Veselí n / Lužnicí - Třeboň - Halámky - Schrems - Zwettl - Krems - St.Polten (je i možnost Schrems - Horn - Stockerau - Vídeň)
ze 160 km jedete 35 po dálnici
Klady: kratší obou tras, Veselí - Halámky za posledních 5 let nový koberec po celé trase, dokonce opravili i ten tankodrom okolo Horusického rybníku u Vlkova. V Rakousku super silnice, už 2 roky funguje nový obchvat Zwettlu, kde bylo největší časové zdržení
zápory: Na dálnici najedete až v Kremsu, "nejhorší úsek" dá-li se to tak říci, je cca 10km úsek silnice od Schremsu na Zwettl. Nová silnice, ale úzká. Pokud potkáte kamion, radno přibrzdit. Zvolíte-li až další odbočku ve Vitisu, je to podobné. Dalším úsekem je dlouhé klesání před Kremsem. Dobrá silnice, ale prudší a dlouhé klesání. Tady by si měli dát pozorřidiči s větším přívěsem - karavanem, pokud nejsou zkušení. Ale i tudy se normálně jezdí. Já osobně jsem z Halámek na dálnici v Kremsu za necelou hodinu a to jsem řidič alá doktor z vesničky střediskové. Jo abych nezapomněl, Třeboň - Halámky pozor na zvěř. Sice je to lepší jak před 2 lety než ty kance vystříleli, ale stále si dávám pozor. Jezdím tudy každý den. thumbs up smiley



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Grizzly (02. 06. 2019 08:39).
Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
02. 06. 2019 09:44
Přidám trochu do mlýna. Budějkama dolů projíždím většinou mezi 19.-20.hodinou, v sobotu. Ani v tuto dobu není průjezd hladký, bez kolon. Zpět ve všední den k večeru. To je jak průjezd Prahou v ranní špičce. Loni jsem to po delší době vzal přes Halámky, protože hlásili v Budějkách zdržení 40 minut. Kromě průjezdu kolem rybníků, kdy jsem musel jet pomaleji kvůli pohybu většího množství turistů pěšo nebo na kole, chcíp všude pes. Zpět jednou kvůli nehodě za Budějkama to vše stálo až do jejich půlky, objezd přes Hlubokou a nájezd v Táboře zpět.
Na Linec mi nevyhovuje omezení rychlosti na 80 od začátku dálnice až bůhví kam, je to pak nekonečné. Myslel jsem, že to bude jen po dobu zkušebního provozu a ono to trvá dál. Výhodou této trasy možnost natankvání levně na Dvořišti u Ona. A nádherný průjezd Alpami, teda pokud se jede za světla. Jízda z Lince na Vídeň nemá smysl, jet na Graz.
Dotaz na Méďu, jak je to s čerpačkama na "tvojí" trase? Ceny, otvíračky. Tankoval jsem jen jednou, tuším, že to bylo v tvém Suchdole.
Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
02. 06. 2019 10:06
Zdravím všechny!
15.5. odjezd v 15.30 z Prahy směr Písek-ČB-Linz-Graz-Zagreb-Ploče-Ston-Pelješac. V ČB v 17.45 večeře a tankování v Globusu, odjezd 18.30, tah Budějkama na Dolní Dvořiště úplně v normálu, jezdím tak několik posledních let vzhledem ke katastrofální situaci na D1.. Jediné zdržení na trase hlášena 2 km fronta před Barandovským mostem, proto jsem jel přes Braník a Modřany na Zbraslav a pak dál po D4.
Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
02. 06. 2019 10:10
Ale 15.5.v Budějkách ještě nebyla omerzení?
Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
02. 06. 2019 10:29
Mánesova ulice je uzavřena od 6.5.
[www.idnes.cz]
avatar Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
02. 06. 2019 16:46
Zahajskej - ale jo, ta Mánesovka je už měsíc a další se chystaj na prázdniny (např. Husovka)

Tony - pokud to řízneš na Písek, je jasný že pojedeš na Linec ať je situace jakákoliv. Díky ale za info o čase a situaci.
avatar Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
02. 06. 2019 17:18
Poslední české benziny na trase od Třeboně do Halámek:
- Třeboň MOL před vjezdem do města (dříve PAP oil) denně 6 - 21 B+N a ještě nedávno byl i LPG, ted nevím po změně na MOL.
- Třeboň Benzina "Na Kopečku" , prává strana po výjezdu ze čtyřproudovky na Vídeň denně 5 - 23hod. B + N + poslední CNG v Čechách.
- Benzina Suchdol nad Lužnicí 5 - 22hod B + N
- Halámky J Tank 1 km před přechodem. Dlouho jsem tam nebyl, ale vím že non stop není a jestli funguje nyní???

--------------------------------
Non stop benziny: SHELL v Třeboni musíš zahnout na České Budějovice a zajet si cca 500m
České Velenice - REGENT oil 30m před přechodem do Gmundu

Mj. místo přes přechod Halámky (2km za vesnicí) se dá jet i přes České Velenice - Gmund - Zwettl. Vyjde to nastejno jak přes Schrems. Do Velenic odbočíš při vjezdu do Halámek doprava dolů.
Výhody cesty přes České Velenice: Večer non stop benzina REGENT, (V ČV jsou benziny 4). Přes den tam lze dobře sehnat Eura u každého vietnamce, což je asi 80% obchodů ve městě. Ony České Velenice a Gmund byly původně jedno velké město, takže pokud swe z někým srazíš, bude to Větnamec nebo Rakušák.

Dálniční známky na Rakousko, lze koupit na kterékoliv zmíněné čerpačce BENZINA, ale jsou dražší. Já je kupuji u AVIE v Gmundu.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Grizzly (02. 06. 2019 18:30).
Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
02. 06. 2019 22:26
Vždy dotankovávám cestou dolů na naší straně před hranicemi i když třeba jen kousek přes deset litrů, pak až někde okolo Splitu. Proto se ptám na čerpačky. I když jsem tudy jel mockrát, tankoval jsem jen jednou právě v tom Suchdole, protože jsem raději dotankoval dříve, nebyl jsem si jistý, jestli mají otevřeno. Díky za info.
Jo, ještě jeden poznatek k rozdílům mezi trasami. Na Halámky a dál k Vídni je to skoro po rovině, přes Dolní Dvořiště si člověk užije nějakého toho kopce, holt Šumava je za rohem
avatar Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
03. 06. 2019 07:09
Abych nezapomněl. Tady se rýsuje ještě jedna cesta, a to přes Vídeň. Halámky - Horn - Stockerau - Vídeň - Graz. Já ji jezdil před 10 lety a vím, že se za tu dobu hodně změnilo. Celá trasa je modernizovaná, přibyly obchvaty a celá cesta je prý super (mám projeto jen do Hornu, dále jen info od kamarádů). jezdíval jsem to na noc a Vídní projížděl ještě za světla kolem 18 - 20 hod. a vždy bez velkých problémů. Jak je to nyní nevím. Vzdálenostně je to přes Vídeň dokonce o 20 km kratší než z Halámek na Krems a St. Polten, ale jedeš přes Vídeň. Jaký je aktuální průjezd městem by dokázali říci Moráváci. V Stockerau se naše cesty spojují.
Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
03. 06. 2019 10:43
Z Hornu na Vídeň je to paráda. Jezdim přes N. Bystřici a od Hornu je to krásná rychlá silnice.
Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
03. 06. 2019 12:35
Medvěde, nevím, do jaké mapy ses koukal, ale přes Horn mi to vychází na vdálennost i časově stejně.
Horn [mapy.cz]
Krems [mapy.cz]
avatar Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
03. 06. 2019 19:56
Zahajskej - podívej se na to znova. grinning smiley
Při cestě na Krems tam máš chybu. Zkrátilo ti to cestu v Allandu na Baden mimo dálnicigrinning smiley a to je těch 20km thumbs up

Když jsme u tohoto zkrácení. POUŽÍVÁM HO!!!! V Allandu sjedete na Baden a zkrátíte si to o 20km, ale časově to vyjde stejně jako stále po dálnici. Tuto zkratku používám abych v lese vynal osazenstvo auta křikem "Bumbat a Čůrat". V Badenu zase najedu na dálnici. Cesta to je klidná, údolím podél říčky serpentýnami stále z kopce. Pokud však narazíte na náklaďák, těžko se tam předjíždí. S karavanem bych nedoporučoval.
Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
03. 06. 2019 20:03
Myslel jsem, že máš tuto zkratku započítanousmiling smiley Taky ji jezdím, pokud nezapomenu odbočit. Ono i zůstat na dálnici a vychutnat si ten padák u Vídně stojí za to.
avatar Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
03. 06. 2019 20:39
atnarfus - znám, před 14 dny jsem jel přechody v Bystřici i ve Slavonicích. Silnice z Halámek do Hornu je daleko lepší.
Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
04. 06. 2019 12:49
Cestu z Halámek přes Horn- Stockerau-Vídeň-Graz jezdím již cca 15 let a jelikož jezdím přes noc, není problém s průjezdem Vídně. Za tu dobu se cesta ohromě zlepšila, přibyly obchvaty, pruhy na předjíždění, nové povrchy. Z Halámek do Vídně to dělám při dodržení předpisů tak za hoďku a půl a to si ještě koupím v Hornu dálniční známku. Zpátky jezdím stejně, ale jelikož jezdím přes den, tak letos zkusím dle získaných info na tomto fóru Vídeň objet spodem na Alland, St.Polten.
Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
04. 06. 2019 21:45
Po delší době jsem projížděl Vídní 2x v rozmezí 3 měsíců kolem 7 ráno a byl jsem překvapen velmi hladkým průjezdem.
Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
05. 06. 2019 07:21
Já ty obavy z průjezdu Vídní moc nechápu. Projíždím tudy už asi 15 let tam i zpět v různou denní dobu, a nějaké větší problémy jsem nezaznamenal. Výjimkou jsou omezení související s opravami komunikace, ale ty vás můžou potkat všude. Po celé délce minimálně tři pruhy a většinou to pěkně odsýpá.
Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
05. 06. 2019 07:52
Borek: To máš jak s D1, standardně je průjezdná bez problémů, ale stačí ťukanec ve špičce, nebo konvoj US Army a je to .... vy víte kde.
Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
05. 06. 2019 11:23
No nevím, Vídní jsem projížděl také mockrát a že bych alespoň jednou projel hladce, si nevzpomínám. Rozdíl bude určitě i v tom, zda ji projedu po vnějším či vnitřním okruhu. Vnějším jsem vživotě nejel.
Re: Budějice, Dvořiště, Linec, A1 nebo Třeboň, Halámky, Krems resp. Horn, A1
05. 06. 2019 12:07
Vídní projíždím často a hladké průjezdy si moc nepamatuji.Snad jen v sobotu nebo neděli ráno to bylo vždy bez problémů. Ve všední den v době ranní a odpolední špičky (nedokáži ale říct kdy špička začíná a kdy končí) jsem Vídní nikdy hladce neprojel.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 58
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.