Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

elektromobil

Autor m-i- 
Re: elektromobil
23. 05. 2023 21:36
[www.autickar.cz]

Už se těším, až se najde alespoň jeden jediný skutečný odvážlivec, dá cestu v plném obsazení (žena, děti ...) třeba na Makarskou elektromobilem v plné sezóně (červenec-srpen) a do soukromí. Následně popíše své nadšené pocity z této cesty včetně detailů kolik ho to stálo peněz, nervů a hlavně ČASU. Dále může přidat pár pikantních informací jak tam popojížděl na výlety, jak tam nabíjel atp. Ne,že bych tam doposud elektroauto neviděl. Ale je jich jako šafránu a stále křečovitě zabírají parking u nabíječky, takže další má smůlu pokud se důrazněji neozve. Takové ty popisované "prázdné cesty mimo sezónu" jsou o ničem.
avatar Re: elektromobil
24. 05. 2023 09:04
Je to tak, nikdy se tam nedá dojet, je to hrůza, elektrokrámy jsou k ničemu.
Re: elektromobil
24. 05. 2023 12:19
Velmi "zajímavé" video uvedeno o několik odkazů výše: Autosalon, třemi auty do HR.

Vcelku odporná propaganda, kdy s Teslou jede známý ElektroBlb nebo jak si říká, ostatní mu strčí dva pytle zátěže do kufru, aby se neřeklo, že jede sám. Ovšem redaktor Autosalónu v naftovém stěhováku Hyundai Santa Fe má klec se PSEM (!) - důvod ? Pejsek často potřebuje kakat, čůrat a papat. Tedy zastavovat. Ze stejného důvodu s sebou dvě dcerky (nebo vnučky ?). Zrovna když "Teslák" je na YouTube znám svými pořady o dlouhých jízdách na dovolené do zahraničí, kdy si jeho potomci i manželka údajně každé čekání na nabití velmi užívají svačinami, návštěvami WC a nákupy. Kdepak nám je zrovinka teď zapomněl ? Že by pak přijel o pár hodin déle a onen "závod" by nedopadl dle zadání ?

A samozřejmě člověka praští do očí to, co ostatní zde již napsali. Proč ne reportáž v červencovou nebo srpnovou sobotu ?

Dost mě tedy udivilo, když tam vypočítávali cenu "paliv" za ujetou vzdálenost, že pokud by "Teslák" nenabíjel doma, ale jen na placených nabíječkách, tak už se o moc nelišil od nafťáka, myslím, že od Santa Fe. Tam jedině jsem se domníval, že to ostatním natře o parník. Ale samozřejmě každý umí počítat rozdíl v ceně aut. A u toho i přemýšlet. Ne jako někdo pod oním videem, když napsal, že Santa Fe už stejně cenou dotahuje na elektrovehikl, tak proč se bránit elektromobilu. Ještě, že nikdo nejel obytňákem. Tam by to byl rovnou argument, že koupí Tesly na místo obytňáku i dost ušetřígrinning smiley

Elektrovehikl JEN jako druhé auto do rodiny na jízdy okolo komína. Ale naší rodině třeba stačí auto JEDNO. Není toto ekologie ? Už se těším, jak pro nás budou jezdit elektrosanitky, elektrohasiči...
avatar
mdr
Re: elektromobil
24. 05. 2023 13:57
Dnes jsem viděl elektrododávku zásilkové služby. Měl na sobě hrdý nápis, že je 100% elektrický.
Re: elektromobil
24. 05. 2023 14:40
Jistě, že je vynucená elektromobilita, vynucený green deal, euro 7, zákaz spalovacích motorů nesmysl. Pokud by se tak jako většina států nebo tak jako celá EU choval jednotlivec tak skončí na ulici zadlužený a bez domova. Otázka je proč se to všechno děje a kdo má z toho prospěch. Ale osobně to neřeším, snažím se jako jednotlivec fungovat tak nejlépe jak to jenom jde a ono to stejně všechno nějak dopadne. Nikdy se nestalo, že by nikdy nic nějak nedopadlo.
Re: elektromobil
24. 05. 2023 19:50
ircavoj:
Popri tom, ako natáčali video, robil si aj video len sám pre seba, takže išiel sám. V tomto videu to aj spomína, na konci videa. 1:00:32 nadstavené
[youtu.be]

Elektromobilita = pár drbnutých podplatených EUROhujerov ide zachraňovať celý svet! Trochu silnejšie fúkne južný vietor a náš "čistučký" európsky vzduch odfúkne na severný pól a od juhu prifúkne smrad z Jordánska, Tunisu, Egyptu, Indie.... thumbs up smileythumbs up smileythumbs up smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil vlado tt (24. 05. 2023 19:52).
Re: elektromobil
24. 05. 2023 21:13
to vlado tt .... Mám moc velkou obavu, že tím co píšeš ( Elektromobilita = pár drbnutých podplatených EUROhujerov ide zachraňovať celý svet) jsi popsal na 100% realitu všedních dní. Navíc bych nečekal, že tihle "ehm ehm" najdou tolik dalších spřízněných pochybných duší na nižších úrovních. A to je pořádný průser :-/
Re: elektromobil
29. 05. 2023 22:33
Tak to bude v poho, než bude eko daň na ropáky tak budem jezdit na jedno nabití spinning smiley sticking its tongue out
[www.autojournal.cz]
avatar Re: elektromobil
30. 05. 2023 16:14
avatar Re: elektromobil
05. 06. 2023 12:40
[www.portalridice.cz]
Tohle je mazec. Ja jsem clovek kterej nerad stavi, mam rad když to odsejpa. Loni jsem dal cestou domu posledni zastavku na INA na Krapine, letos k moři prvni pred Zahrebem. Kdyz me posadka nenuti stavět na WC, nestavim. Takze muset stavet kazdych 150 km by pro me byl ocistec. A fakt me bavi ty kecy jaka je to prijemna jizda s tolika zastavkami, jak je ridic na konci svezi. Tak proc teda tak nejezdi se spalovakem?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil valeri (05. 06. 2023 19:59).
avatar Re: elektromobil
07. 06. 2023 20:52
Re: elektromobil
07. 06. 2023 21:08
Autoforum je čím dál větší zoufalost. Auto má po devíti letech a 143 tisících kilometrech stále 74 procent kapacity baterie. O čem že měl být ten článek?
avatar Re: elektromobil
07. 06. 2023 21:35
Je faktem, že toto BMW i3 je opravdu to úplně první s úplně nejhorší / nejmenší baterkou atd.
Nicméně, to nic nemění na degradaci baterie a smysluplnosti (tohoto konkrétního) EV. Nic to nemění na jeho pořizovací ceně a pokud je baterie na výměnu, tak i mega vysoké rozpočtené amortizaci na km.
Možná je to horší o to víc, že i kritický názor, že EV není dobré na dlouhé cesty, připouští význam EV "okolo komína"...
Hmm, nevím, nevím smoking smiley
avatar Re: elektromobil
07. 06. 2023 21:39
atnarfus napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Autoforum je čím dál větší zoufalost. Auto má po
> devíti letech a 143 tisících kilometrech stále 74
> procent kapacity baterie. O čem že měl být ten
> článek?


No já mám i auta, které má přes 30 let stále 100% kapacity pro zásobu zdroje energie potřebného pro jeho pohon. thumbs up smiley
avatar Re: elektromobil
07. 06. 2023 21:41
atnarfus napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Auto má po devíti letech a 143 tisících kilometrech stále 74
> procent kapacity baterie. O čem že měl být ten článek?

Třeba, že 74% (udávané) kapacity baterie neznamená automaticky 74% původního dojezdu?
Re: elektromobil
07. 06. 2023 22:28
O kolik klesl reálný dojezd?. Četl jsem dost nesoustředěně. Očekával jsem, že to auto bude na sešrotování, ale ono je vlastně docela v kondici.
avatar Re: elektromobil
08. 06. 2023 07:59
atnarfus
dříve 160 dnes 99 bez klimy nebo jen 60km s klimou.

.
.

_________________________Jirka_________________________
avatar Re: elektromobil
08. 06. 2023 14:16
Takže při cestě do HR 20 zastávek grinning smileygrinning smiley , bez klimy ani ránu yawning smiley

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist
Re: elektromobil
13. 06. 2023 07:11
Dodávkář mi taky přijel ve 100 batery fordu.
Jízdu si pochvaloval. Ale má to více náhledů: doložnost je jen (a to je maximální ve své třídě) 1400kg, auto je to snad 7m dlouhé a vysoké.
Ale nastává druhá stránka: je na to potřeba "C" a karta řidiče. A auto chce pauzy, což při doručování zásilek na čas nejde na rozum. Auto stojí na depu, a když mu s tím přes weekend pohnout, nemá pauzu 48 h a musí v pondělí počkat nebo nejet. To jsou slova řidiče.
Na druhou stranu říkal,že jízdně je to super po městě a okolí. Ale že nevím, co se s tím autem bude dít za 6 let.

Trošku do toho vidím, protože pro stejnou firmu provozuji elektro cargo-bike. Meleme se o mrstnosti atd. Ta kola jsou pro centrum a širší centrum mnohem ekefktivnější. Dodávka by měla opravdu dělat jen podporu na sněhu nebo při velké zásilce, či paletovce.

Osobní auta komína budou dávát smysl jen pro ty, kteří mají vlastní soláry na střeše na vlastním stání.

Jinak zřejmě lepší variatna vodík.

Nevím proč se nemluví více o syntetických palivech od Bosh-Audi. Kterým stačí stejná prodejní i logistická sít.

Ale také se nemluví o tom, kolik elektroaut a vehiklů jezdí v číně...

Jinak s výše uvedeným hodnocením inkriminovaného autosalonu souhlasím, kluci asi trošku zahaluzili nebo je někdo podplatil. Pepa ty Tesly vyloženě nesnáší.
avatar Re: elektromobil
13. 06. 2023 09:29
couddy napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Osobní auta komína budou dávát smysl jen pro ty,
> kteří mají vlastní soláry na střeše na vlastním stání.

... a nemusí jezdit do práce na obvyklou pracovní dobu (přes noc jim to soláry nenabijou)
... a nemusí jezdit v zimě, neboť již budou mít deficit EE pro TČ, natož aby zbylo něco na EV
Re: elektromobil
13. 06. 2023 10:24
Slavkove, Ty jako expert na rozličná témata. Teším se vždy jak na moje "zamyšlení" "pošleš" nějakou správňáckou "nazemsedačku". Jak říkal můj tatínek: "vytáhni podvozek a zpátky na zem".
Re: elektromobil
13. 06. 2023 12:01
Od kolegů z Rakouska jsem slyšel, že mají v Rakousku nyní velmi přísné národní emisní normy pro registraci nového vozidla. Že už tam v podstatě nejde koupit a zaregistrovat nové vozidlo se spalovacím motorem (asi ani dovezené ojeté). V podstatě jsou prý národní emisní předpisy pro registraci auta tak přísné, že lze koupit a nově registrovat minimálně alespoň plug-in hybrid. Ale přesné detaily neznám.Takže v tomto ohledu to máme v ČR ještě dobré.
avatar Re: elektromobil
13. 06. 2023 12:31
Tak nevím ale přes Rakousko jezdím a je tam plno aut, benzín i nafta, k prodeji u autosalónů, tak jsou pak neprodejná?spinning smiley sticking its tongue out
Re: elektromobil
13. 06. 2023 13:21
Fakt nevím detaily. Řešili jsme teď s kolegy služební auta a oni v Rakousku prý auto, které si před pár lety mohli koupit již nyní koupit nemohou. Ale detaily nevím. Možná je to tak, že si třeba nekoupí Kodiaq s motorem 147 kW. ale třeba se 110 kW ještě ano. Nevím, ale podle všeho tam mají národní emisní limity na nová auta přísnější.

A auta k prodeji u autosalonů, třeba to již jsou všechny nějaké hybridy, z venku se to stejně nepozná.
Re: elektromobil
13. 06. 2023 21:45
v Rakousku? kuk na honda.at a ejhle, plnotučný benzínový tajpár na jejich stránkách ... žádný to hybrid či elektro. tak teď tomu nerozumím. že by honda v Rakousku prodávala něco co odporuje rakouským normám?

[www.honda.at]



Upraveno 1krát. Naposledy upravil arlin (13. 06. 2023 21:46).
Re: elektromobil
14. 06. 2023 09:35
Jestli ono nejde o to že fuj fuj auto nekoupíš na firmu ,tak že drobnosti jako DPH atd
Re: elektromobil
14. 06. 2023 10:14
fmodel: Velmi pravděpodobně to bude v tom duchu že rakušáci zvedli silniční daň, omezili odpočet Dph, nebo něco podobného. No a vedení rozhodlo, že se jim to platit nechce.
avatar
mdr
Re: elektromobil
16. 06. 2023 14:48
Re: elektromobil
16. 06. 2023 19:56
thumbs up smiley tak to si raději koupím čínu.
avatar Re: elektromobil
20. 06. 2023 18:47
Jak to je s tím "velikým" prodejem tabletů na kolečkách v Číně:

Stovky tisíc elektroaut jednoduše hnijí na parkovištích
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 287
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.