Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Smart karta - další varianta placení mýta

Autor Jiri.Velmez 
Re: Smart karta - další varianta placení mýta
15. 07. 2025 15:09
Díky za info, to je potěšující informace, mám totiž dovolenou teprve před sebou. smileys with beer
25. 07. 2025 17:10
Este k tej minomalnej ciastke na ENC ... cez apku je to 20€ ... ale ak posles peniate na ich ucet ,tak moze byt akakolvek ciastka ....

2016 Poreč, 2017 Rijeka / Krk, 2019 Nin , 2020 Krk , 2021 Živogošče-Porat , 2022 Omiš-Nemira , 2023 - Vodice-Srima , 2024 Vodice
avatar Re: Smart karta - další varianta placení mýta
27. 07. 2025 19:58
Jenze to ti pak neodectou tu slevu, pokud to opravdu jde
03. 11. 2025 16:36
Nový, plne digitálny a unikátny elektronický systém výberu mýta dostal názov Crolibertas. Systém Crolibertas bude zavedený na všetkých diaľniciach v Chorvátskej republike, ktoré prevádzkujú spoločnosti Chorvátske diaľnice (HAC), Bina Istra a Diaľnica Záhreb-Macelj. Je založený na koncepte nepretržitej jazdy vo voľnom prúde vozidiel, čo umožňuje používateľom cestovať po diaľniciach rýchlejšie, jednoduchšie a modernejšie.

4. novembra 2025 sa začnú práce na diaľnici A3 na inštalácii prvých 7 portálov v rámci implementácie systému Crolibertas. Prvých sedem portálov bude nainštalovaných na úseku medzi Popovačou a Novskou. Na samotnej trase diaľnice budú nainštalované tri portály: Popovača–Kutina, Kutina–Lipovljani a Lipovljani–Novska a štyri portály v zóne vstupu na diaľnicu, na miestach súčasných mýtnych staníc: Popovača, Kutina, Lipovljani a Novska.
05. 11. 2025 11:20
tak citam, ze od vcera ma uz ist novy dialnicny system. na niektorych usekoch,
v nedelu 2.11 som este fical po starom. ce Demerje, dufam, ze kredit prevedu automatiocky
02. 06. 2026 20:08
Upozornění:

od 1.7.2026 nelze dobít smart karticu ,pravděpodobvně s nástupem nového systému lze jen koupit ENC.
02. 06. 2026 21:24
Přidávám zdroj [www.hac.hr]
03. 06. 2026 07:01
Koupil jsem před týdnem enc a smartcard se mi už v apce nezobrazuje.

......................................................................................vjerni Adriatic
03. 06. 2026 16:56
Takže asi mi nezbude než na SMART kartici nechat 11E a poděkovat.
03. 06. 2026 17:32
To je škoda, osobně bych se snažil někde na kratším úseku ten kredit uplatnit.

......................................................................................vjerni Adriatic
03. 06. 2026 18:07
a ten odkaz jste četli?
03. 06. 2026 20:35
Uživatelům, kteří chtějí pokračovat v používání elektronické fakturační služby ETC, je umožněno převést zbývající částku z účtu předplatného SMART na účet předplatného ETC. Výměna SMART karty za zařízení ETC je možné provést v nejbližší prodejní kanceláři Hrvatski Autocesta d.o.o.

Při cestě do HR vzít lístek a např. opustit dálnici na mýtnici Dugopolje, tam vyřídit krabičku ENC a nechat si převest zbytek ze SMART karty na ni.

[mapy.com]
04. 06. 2026 12:36
Já prolézal včera systém a pouze čekám na krabici a pak to vypadá, že to snad půjde převézt. V systému. Aspoň tak jsem to pochopil já. Odkaz jsem se díval. Hlavně mě trošku zaskočila ta informace o konci Smart karty k 1.7.
04. 06. 2026 14:03
No previesť nevyčerpaný kredit zo Smart karty na ENC by problém nemal byť. Avšak táto ENC musí byť ako predplatenka s dobíjaním kreditu (prepaid) a nie ako nové ENC krabičky, ktoré teraz HAC zasiela poštou. Tieto ENC sú zviazané s platobnou kartou (postpaid). Tam to podľa mňa nebude možné.
04. 06. 2026 18:49
Figaro, koupil jsem si "PREPAID". Ale bez balíčku. Nenabízelo mi to. Chtělo to jen 15 Eur. Předpokládám, že až přijde, spáruji ji s SPZ a nějak tam nastavím ten tarif? Nebo jen kartu? Stopro - teď to kontroluji - mi nabídl ENC pouze "prepaid". Ale tarif žádný. ?? V textu je ale i tento text:

"Při propojení karty provedeme transakci ve výši 0,1 €, která vám bude vrácena. Poté budete moci dobít svůj předplatný účet zasláním SMS s částkou, která má být naúčtována na propojenou kartu."

Vycházím tedy z toho, že druhý řádek bude pro krabku, co přijde a té doplním co chce a "přikoupím" nebo nějak převedu....
04. 06. 2026 22:03
V tom odkazu je i uvedeno, že si nemusíš ENC kupovat a nevyčerpaný kredit zašlou na účet.
A karta nekončí 1.7., ale nebude možné po tomto datu kartu nabíjet. Umře až na podzim.
05. 06. 2026 08:49
couddy: Neviem, mne sa teda neponúkala iná možnosť kúpy krabičky ENC cez ich webový portál len tá postpaid, zviazaná s platobnou kartou. Ak ti ponúklo možnosť kúpiť nové ENC na dobíjanie, buď rád. Ja som to na ich stránke nikde nenašiel. A ver mi, že aj ja by som si kúpil radšej ENC na kredit.
05. 06. 2026 09:14
figaro napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ver mi, že aj ja by som si kúpil radšej ENC na
> kredit.

Můžu vědět proč? Jakou má vyhodu mít tam vázané nějaké (byť třeba malé) peníze, než když je mi přesně strhnutá částka z běžné karty?
05. 06. 2026 09:40
Zdá sa mi to bezpečnejšie. Kartu použijem jedenkrát ešte doma na dobitie kreditu. Tak trochu nedôverujem týmto online transakciám. Každé prejdenie úseku = použitie karty. Ale je to môj názor, niekto to môže mať opačne.
05. 06. 2026 11:56
Přesně tak to mám i já (70+), i proto jsem vloni na Dugopolje vyměnil už asi dva nebo tři roky mrtvou krabku za novou (15 Euro).
05. 06. 2026 13:12
Moje řeč, mám to stejněthumbs up
05. 06. 2026 13:27
A pořád ještě nikdo stoprocentně nedoložil, že 21% sleva na dobijecí krabku bude zrušena .
05. 06. 2026 13:27
Pokud se krabička platila kartou, tak stejně už ty údaje mají. To samé při dobití kreditu doma. Všechno to jsou online transakce. A kolikrát se provede transakce, tak to je už asi úplně jedno.

Já peníze na kartu převádím podle toho, kolik vím, nebo předpokládám, že budu zrovna potřebovat (kolikrát i víckrát denně), takže použitelný zůstatek tam normálně bývá pár desetikorun.
05. 06. 2026 13:31
Mirus napsal(a):
-------------------------------------------------------
> A pořád ještě nikdo stoprocentně nedoložil, že 21%
> sleva na dobijecí krabku bude zrušena .

Při objednání to píše, že platby budou probíhat se slevou 21,74%. Samozřejmě to můžou kdykoliv zrušit. Ale můžou klidně zrušit i tu slevu v kreditu. Co by jim bránilo snížit zpětně dobitou částku tak, aby to bylo bez slevy?
05. 06. 2026 16:15
Mirus
To ani nikdo doložit teď nemůže. Je to tady několikrát, jaké budou slevy od 03/2027 se objeví někdy na podzim 2026. Třeba zachovají současné slevy 21 a 33%, ale předpoklad je, že slevy budou více dynamické.
15. 07. 2026 13:10
ahojte, akurat čítam že už sa nedá dobiť kredit na smartkartu. Na mobile sa mi nedalo prihlasiť ale cez pc ano, a mám tam možnosť dobiť kredit a aj ma pustilo na platobnu bránu, ale neskúšal som už platbu realizovať. Tak možno je to ešte aktívne. Ako je to s tou výmenou karty za ENC? Dá sa cestou tam v sobotu vymeniť ?
15. 07. 2026 19:27
Za mě nedá.
Poslali mi i email. Vrátili mi pouze částku, kterou jsem mylně zadal na Smart při současném držení nového enc.
01. 08. 2026 07:23
Kredit jsem i letos bez problému na Smart kartu dobyl a využil. Vše funkční. Co bude příští rok už Corvati rozhodli, takmpočkáme jak vše doladi a machystaji na další sezónu
02. 08. 2026 20:05
No já použil novou krabičku. A co se smart nevím. K Poreči v září asi přes Karlovac nepojedu smiling bouncing smiley
10. 08. 2026 10:01
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 105
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.