Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Smart karta - další varianta placení mýta

Autor Jiri.Velmez 
Re: Smart karta - další varianta placení mýta
15. 07. 2025 15:09
Díky za info, to je potěšující informace, mám totiž dovolenou teprve před sebou. smileys with beer
25. 07. 2025 17:10
Este k tej minomalnej ciastke na ENC ... cez apku je to 20€ ... ale ak posles peniate na ich ucet ,tak moze byt akakolvek ciastka ....

2016 Poreč, 2017 Rijeka / Krk, 2019 Nin , 2020 Krk , 2021 Živogošče-Porat , 2022 Omiš-Nemira , 2023 - Vodice-Srima , 2024 Vodice
avatar Re: Smart karta - další varianta placení mýta
27. 07. 2025 19:58
Jenze to ti pak neodectou tu slevu, pokud to opravdu jde
03. 11. 2025 16:36
Nový, plne digitálny a unikátny elektronický systém výberu mýta dostal názov Crolibertas. Systém Crolibertas bude zavedený na všetkých diaľniciach v Chorvátskej republike, ktoré prevádzkujú spoločnosti Chorvátske diaľnice (HAC), Bina Istra a Diaľnica Záhreb-Macelj. Je založený na koncepte nepretržitej jazdy vo voľnom prúde vozidiel, čo umožňuje používateľom cestovať po diaľniciach rýchlejšie, jednoduchšie a modernejšie.

4. novembra 2025 sa začnú práce na diaľnici A3 na inštalácii prvých 7 portálov v rámci implementácie systému Crolibertas. Prvých sedem portálov bude nainštalovaných na úseku medzi Popovačou a Novskou. Na samotnej trase diaľnice budú nainštalované tri portály: Popovača–Kutina, Kutina–Lipovljani a Lipovljani–Novska a štyri portály v zóne vstupu na diaľnicu, na miestach súčasných mýtnych staníc: Popovača, Kutina, Lipovljani a Novska.
05. 11. 2025 11:20
tak citam, ze od vcera ma uz ist novy dialnicny system. na niektorych usekoch,
v nedelu 2.11 som este fical po starom. ce Demerje, dufam, ze kredit prevedu automatiocky
02. 06. 2026 20:08
Upozornění:

od 1.7.2026 nelze dobít smart karticu ,pravděpodobvně s nástupem nového systému lze jen koupit ENC.
02. 06. 2026 21:24
Přidávám zdroj [www.hac.hr]
03. 06. 2026 07:01
Koupil jsem před týdnem enc a smartcard se mi už v apce nezobrazuje.

......................................................................................vjerni Adriatic
03. 06. 2026 16:56
Takže asi mi nezbude než na SMART kartici nechat 11E a poděkovat.
03. 06. 2026 17:32
To je škoda, osobně bych se snažil někde na kratším úseku ten kredit uplatnit.

......................................................................................vjerni Adriatic
03. 06. 2026 18:07
a ten odkaz jste četli?
03. 06. 2026 20:35
Uživatelům, kteří chtějí pokračovat v používání elektronické fakturační služby ETC, je umožněno převést zbývající částku z účtu předplatného SMART na účet předplatného ETC. Výměna SMART karty za zařízení ETC je možné provést v nejbližší prodejní kanceláři Hrvatski Autocesta d.o.o.

Při cestě do HR vzít lístek a např. opustit dálnici na mýtnici Dugopolje, tam vyřídit krabičku ENC a nechat si převest zbytek ze SMART karty na ni.

[mapy.com]
04. 06. 2026 12:36
Já prolézal včera systém a pouze čekám na krabici a pak to vypadá, že to snad půjde převézt. V systému. Aspoň tak jsem to pochopil já. Odkaz jsem se díval. Hlavně mě trošku zaskočila ta informace o konci Smart karty k 1.7.
04. 06. 2026 14:03
No previesť nevyčerpaný kredit zo Smart karty na ENC by problém nemal byť. Avšak táto ENC musí byť ako predplatenka s dobíjaním kreditu (prepaid) a nie ako nové ENC krabičky, ktoré teraz HAC zasiela poštou. Tieto ENC sú zviazané s platobnou kartou (postpaid). Tam to podľa mňa nebude možné.
04. 06. 2026 18:49
Figaro, koupil jsem si "PREPAID". Ale bez balíčku. Nenabízelo mi to. Chtělo to jen 15 Eur. Předpokládám, že až přijde, spáruji ji s SPZ a nějak tam nastavím ten tarif? Nebo jen kartu? Stopro - teď to kontroluji - mi nabídl ENC pouze "prepaid". Ale tarif žádný. ?? V textu je ale i tento text:

"Při propojení karty provedeme transakci ve výši 0,1 €, která vám bude vrácena. Poté budete moci dobít svůj předplatný účet zasláním SMS s částkou, která má být naúčtována na propojenou kartu."

Vycházím tedy z toho, že druhý řádek bude pro krabku, co přijde a té doplním co chce a "přikoupím" nebo nějak převedu....
04. 06. 2026 22:03
V tom odkazu je i uvedeno, že si nemusíš ENC kupovat a nevyčerpaný kredit zašlou na účet.
A karta nekončí 1.7., ale nebude možné po tomto datu kartu nabíjet. Umře až na podzim.
05. 06. 2026 08:49
couddy: Neviem, mne sa teda neponúkala iná možnosť kúpy krabičky ENC cez ich webový portál len tá postpaid, zviazaná s platobnou kartou. Ak ti ponúklo možnosť kúpiť nové ENC na dobíjanie, buď rád. Ja som to na ich stránke nikde nenašiel. A ver mi, že aj ja by som si kúpil radšej ENC na kredit.
05. 06. 2026 09:14
figaro napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ver mi, že aj ja by som si kúpil radšej ENC na
> kredit.

Můžu vědět proč? Jakou má vyhodu mít tam vázané nějaké (byť třeba malé) peníze, než když je mi přesně strhnutá částka z běžné karty?
05. 06. 2026 09:40
Zdá sa mi to bezpečnejšie. Kartu použijem jedenkrát ešte doma na dobitie kreditu. Tak trochu nedôverujem týmto online transakciám. Každé prejdenie úseku = použitie karty. Ale je to môj názor, niekto to môže mať opačne.
05. 06. 2026 11:56
Přesně tak to mám i já (70+), i proto jsem vloni na Dugopolje vyměnil už asi dva nebo tři roky mrtvou krabku za novou (15 Euro).
05. 06. 2026 13:12
Moje řeč, mám to stejněthumbs up
05. 06. 2026 13:27
A pořád ještě nikdo stoprocentně nedoložil, že 21% sleva na dobijecí krabku bude zrušena .
05. 06. 2026 13:27
Pokud se krabička platila kartou, tak stejně už ty údaje mají. To samé při dobití kreditu doma. Všechno to jsou online transakce. A kolikrát se provede transakce, tak to je už asi úplně jedno.

Já peníze na kartu převádím podle toho, kolik vím, nebo předpokládám, že budu zrovna potřebovat (kolikrát i víckrát denně), takže použitelný zůstatek tam normálně bývá pár desetikorun.
05. 06. 2026 13:31
Mirus napsal(a):
-------------------------------------------------------
> A pořád ještě nikdo stoprocentně nedoložil, že 21%
> sleva na dobijecí krabku bude zrušena .

Při objednání to píše, že platby budou probíhat se slevou 21,74%. Samozřejmě to můžou kdykoliv zrušit. Ale můžou klidně zrušit i tu slevu v kreditu. Co by jim bránilo snížit zpětně dobitou částku tak, aby to bylo bez slevy?
05. 06. 2026 16:15
Mirus
To ani nikdo doložit teď nemůže. Je to tady několikrát, jaké budou slevy od 03/2027 se objeví někdy na podzim 2026. Třeba zachovají současné slevy 21 a 33%, ale předpoklad je, že slevy budou více dynamické.
15. 07. 2026 13:10
ahojte, akurat čítam že už sa nedá dobiť kredit na smartkartu. Na mobile sa mi nedalo prihlasiť ale cez pc ano, a mám tam možnosť dobiť kredit a aj ma pustilo na platobnu bránu, ale neskúšal som už platbu realizovať. Tak možno je to ešte aktívne. Ako je to s tou výmenou karty za ENC? Dá sa cestou tam v sobotu vymeniť ?
15. 07. 2026 19:27
Za mě nedá.
Poslali mi i email. Vrátili mi pouze částku, kterou jsem mylně zadal na Smart při současném držení nového enc.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 43
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.