Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

upozorneni

Autor Jitka2 
upozorneni
31. 10. 2014 23:54
Pratele, tak uz jsem se opet vratila a chci Vas vsechny upozornit na lepeni rakouskych znamek.
Vcera jsem jako vzdy po zakopeni znamky 2x lupla se znamkou o kalhoty, aby se me lepe odlepovala ze skla a to se me nevyplatilo...
Pri zastaveni na prvni pumpe na dalnici na kavicku k nam po sednuti do auta prisli dva ( policajti to nebyli) panove z sedeho auta , kde psalo kontrola dalnicniho provozu ( nebo neco takoveho) . Po predlozeni dokumentu nam zdelili, ze nase dalnicni znamka je neplatna. Odlepili me ji z okna a ukazali, ze tam jsou chloupky z latky a tudiz jsem ji znehodnotila .Vysvetlovala jsem jim, kvuli cemu jsem to udelala, ale mohla jsem blabolit co jsem chtela, ale marne. Pokuta byla 240,- euro s potvrzenim a platnosti 2 dny . Udajne to tak casto lide delaji a preprodavaji znamky ....blablabla...
Jak me nasr...... snad ani nemusim popisovat, nebyla s nimi zadna rec.
Takze pokud mate radi svoji penezenku, se znamkou si nehrajte ,abyste nedopadli podobne.
Pro me je to dost draha skola......ale co uz nadelame.....
Re: upozorneni
01. 11. 2014 10:14
Tak to slyším po první, dík za upozornění. Rak. známku kupuji několikrát za rok, Vídeň, Alpy, Hr. atd. a samozřejmě to dělám taky k lepšímu sundávání.
Re: upozorneni
01. 11. 2014 10:42
Ja celá léta natíram známku indulonou a zatím vše Ok.Pak stačí jenom podebrat nehtem a utřít hadříkem.
Re: upozorneni
01. 11. 2014 11:56
Jitka2 - tak to ma mrzí, 240 je dosť...škoda, že bol ten pán taký neprípustný........inak diky za správu o A nálepkách..............

Lukáš

---------------------------------------------------------------------------------------------------
2012-Baška Voda, 2013-Ždrelac, 2014-Drvenik, 2015, 2018 Brist, 2017-Žuljana, 2020-Bibinje, 2022-Gradac, 2023- Sućuraj
Re: upozorneni
01. 11. 2014 16:30
Ano, chápu kontroly i vysvětlení co jim nebí, protože se známkama se kupčí a proto sám vylepuji řádně protože o kontrolách nalepení vím, ale né o tom, že to dělá někdo v civilu.
Nicméně by toto téma zasloužilo větší osvětu, protože nevím jestli bych se chtěl s nějakými pány v obleku u řádně zaparkovaného auta bavit a neodjel dřív než se začali prokazovat nějakým dokumentem. O to horší by asi bylo, až by mě někde na jejich udání naháněl Gerchán se Simírem :-)
Re: upozorneni
01. 11. 2014 20:23
Schimi napsal(a):
-------------------------------------------------------
> .... protože nevím jestli bych se chtěl s nějakými pány v obleku u řádně zaparkovaného auta bavit a neodjel dřív než se začali prokazovat nějakým dokumentem.....

Husta teoria od klavesnice. V reale by si dopadol ako Jitka alebo horsie.... grinning smiley
Re: upozorneni
02. 11. 2014 00:25
Markox napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Schimi napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > .... protože nevím jestli bych se chtěl s
> nějakými pány v obleku u řádně zaparkovaného auta
> bavit a neodjel dřív než se začali prokazovat
> nějakým dokumentem.....
>
> Husta teoria od klavesnice. V reale by si dopadol
> ako Jitka alebo horsie.... grinning smiley


Nikdy,zdůrazním NIKDY,bych nedovolil,aby nějaký civilista mi vlezl do interieru auta,natož,aby mi strhával známku!!!!!Vím,že "po bitvě je každý generál",přesto si vybavuji tlupy cikánů a někteří jsou skoro bílí,kteří vymyslí kdejaký ojeb,jen jak nachytat a inkasovat.Naprosto chápu Jitku2,prvotní reakce je pochopitelná.Pokud však nevidím státní odznak + průkaz,přerazím ruku každému,kdo mi sáhne za stažené okénko!Jasně,např. DARS kontroluje také,jsou označení,za blízkého dohledu policie,to strpíš,ale nějaký civil u benzínky?
Jsem rád,že to sem Jitka2 dala,v případě,že se to jiným stane také,budou připraveni.Moment překvapení odpadne a budeme logicky přemýšlet.Rakouská policie je sice nekompromisní,podle některých až přehnaně přísná,jenže to je POLICIE,ne nějaký civilista!

Karel
Re: upozorneni
02. 11. 2014 09:27
Dobré téma.
thumbs up
avatar Re: upozorneni
02. 11. 2014 09:55
Asi tu mnohým neudělám radost ze života, ale skutečně ASFINAG má legální právo:

- pomocí viditelného a slyšitelného znamení požadovat zastavení a zastavovat vozidla
- kontrolovat nalepení známky
- zjistit identitu řidiče i majitele vozidla
- přistižené ústně vyzvat k zaplacení náhrady mýtného (pokud při kontrole zjistí manipulaci se známkou vedoucí zejména k tomu, aby mohla být bez poškození sloupnutá a přenesená na jiné vozidlo, je náhradní mýtné dvojnásobné). V případě, že se u zaparkovaného vozidla na dálničním odpočivadle minou s řidičem a, je-li zjevná absence známky nebo neoprávněná manipulace s ní, lze výzvu ústní nahradit písemnou za stěračem. Zjistí-li nesprávnost automatický kamerový systém, je výzva k zaplacení dlužné částky zaslána provozovateli vozidla poštou.

Při uhrazení dlužného mýtného na místě (patrně v roční výši bez ohledu na délku platnosti původní nepředpisovým způsobem nalepené známky, o krátkodobých štípacích "Pickerl" se mi nepodařilo dohledat nikde nic), pokuta se nevyžaduje.
Použití rychlostních silnic a dálnic bez vylepené známky nebo bez alternativního způsobu zaplacení (Videomaut) je jinak oceněno pokutou v rozsahu 300 až 3000 €.

Kontrolní orgány se po dálnicích a rychlostních silnicích pohybují ve vozech v šedé metalíze vybavených sirénou a modrým majákem, nápisy ASFINAG - Mautaufsicht - Service-und Kontrolldienst der ASFINAG.
Jde o pověřené vyškolené pracovníky legitimující se oboustranně potištěnou průkazkou velikosti platební karty s fotografií, jménem, příjmením a služebním číslem.

To vše včetně seznamu míst, kolem nichž ASFINAG provádí kontroly, je například tady.
Lub
Re: upozorneni
02. 11. 2014 09:58
Znamku nalepuji tak jak se ma ,tj bez otiraní o kalhoty ap . Kontrola 3x a vzdy bez problemu.
avatar Re: upozorneni
02. 11. 2014 10:16
Lub napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Znamku nalepuji tak jak se ma ,tj bez otiraní o
> kalhoty ap . Kontrola 3x a vzdy bez problemu.


Lube a odlepit v " pohodě " .
avatar Re: upozorneni
02. 11. 2014 10:30
Odlepit, odlepit... Radši budu problematicky odlepovat, jak bezproblematicky platit pokutu. Odlepuju vždy, když je sklo nahřáté nebo s pomocí fénu. Zbytek lepidla umyju slivovicí. Jo a snažím se známky nelepit moc dole k palubovce, je tam potom špatný přístup k čištění.

____________________________________________________
Metajna (Pag), 3x Tučepi, Slatine (Čiovo), Zaostrog, 12x Hvar
Re: upozorneni
02. 11. 2014 11:45
Odlepuji novým plátkem do zalamovacího nože, nebo škrabkou na sklokeramický sporák. Jde to v pohodě i při nějakých 10 stupních, bez poškození skla, omytí ředidlem a přeleštění.
Proč v této činnosti hledat nějaký problém a komplikovat si život ojebaným nalepením , jak je výše uvedeno.
Prostě lepit řádně a na nic se nevymlouvat.
JInak jak je výše uvedeno, pokud člověk uvidí nějaký odznak, státní symbol, nebo alespoň pomalované auto, není problém se nechat zkotrolovat. V jiném případě se nelze divit nedůvěře ke kdekomu kdo mě osloví !



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Schimi (02. 11. 2014 11:47).
avatar Re: upozorneni
02. 11. 2014 12:53
... Jitko, tak to je teda salva ... skoro sedm litrů ... eye rolling smiley no co už ... je to poučení pro ty, kdo to neznají ...
já známku před nalepením zásadně otírám o naši kočku ... tam je jistota, že se dobře sundá a nenechá chlupy ... [www.rajce.net]
... udělat to s druhou ( britkou ) ... tak na mě Asfinag čeká ... už u Mušova [www.rajce.net]
smileys with beer



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (02. 11. 2014 13:08).
Re: upozorneni
02. 11. 2014 13:55
Ti panove nebyli falesni, oba byli ve stejnem obleceni - cerne mikyny se znakem, auto jak psal Hill komby sede metalizy s danym napisem, vybeni v aute - mala kancelar, platila jsem kartou, takze vse oficialni. Mam dojem, ze nasi rakousti kamaradi prisli na to ,jak perfektne doplnit kasicku, Jelikoz to s nalepkami dela velke procento lidi. Mensi procento je preprodavaji. Maji to vlastne super vymyslene. Maji i knizku s textem prestupku a vysi pokuty na vsech jazycich, takze pokud nerozumite, jen nalistuji. S ni jsem se uz setkala pred mnohy lety , kdy nas chytli na odpocivadle v 0,30 h a to uz byla znamka 30 minut neplatna, tehdy me to stalo 1300 silinku.
Takze bez velkeho povidani - trosku draha skola.
Vsechny Vas zdravim z jihu, je tady krasne a teplo, ale uz polomrtvo........sad smiley
Re: upozorneni
02. 11. 2014 14:49
Teď je to jasný a dovysvětlený, a nezbývá nic jiného než řádně lepit nebo platit.
avatar Re: upozorneni
02. 11. 2014 19:00
JItce děkuji za velmi CENNÉ info... a to doslovně sad smiley
... a Hillovi za precizní doplňující informace... ostatně jako vždy smileys with beer
Zlatá e-vignette v Maďarsku... pohodové zakoupení kdykoli přes net a žádné lepení... grinning smiley
avatar Re: upozorneni
02. 11. 2014 20:23
Ahoj Jitko trochu drahej výlet za rodinou a kamarádama do Česka sad smiley Hlavně ,že jsi dojela zdravá a v pohodě ) Těšíme se na tebe příští rok na Hvaru Lucka zkousla cestu trajektem tak jen objednat ubytování u tebe a tradá .pozdravuj Jadran yawning smiley Peníze budou hlavní je zdraví i když to nasere .
avatar Re: upozorneni
03. 11. 2014 23:15
Pokuta pekne mastna, mna rakusky policajti skasli v lete, bol som uplne bez znamky, mal som to za €20. Na zaciatku chcel €75. Nehovorim po rakusky, ani nemecky, bolo to asi na uplne poslednej moznosti kde ma mohli Rakusania skasnut pred Bratislavou na dialnici... Cely ten proces "pokuty" trval viac ako hodinu, len som videl ako moje doklady putuju od jedneho cajta k druhemu, vysielackou a telefonom preverovali nieco... Karty nebrali, chceli len hotovost...

Prisni mi nepripadali, len velmi pomaly.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil 263735 (03. 11. 2014 23:16).
avatar Re: upozorneni
04. 11. 2014 08:33
Možná do této diskuze tak trochu "litující" nezapadnu, jsem toho názoru, že pravidla dálnic jednotlivých zemí jsou jednou daná a pokud po nich chci jet, měla bych je dodržovat. Tzn. známku koupit a řádně nalepit. Může se mi to nelíbit, můžu o tom diskutovat, ale to je tak všechno. Za podvod pak platím. Nic víc, nic míň.
avatar Re: upozorneni
04. 11. 2014 09:46
Citaci
263735 napsal(a):
...bol som uplne bez znamky, mal som to za €20. Na zaciatku chcel €75... ...proces "pokuty" trval viac ako hodinu, len som videl ako moje doklady putuju od jedneho cajta k druhemu, vysielackou a telefonom preverovali nieco... Karty nebrali, chceli len hotovost... Prisni mi nepripadali, len velmi pomaly.

Buď rád, žes dostal pokutu od policajtů, než od revizorů dálniční dopravy ASFINAG.
Policajti mají totiž v každé spolkové zemi jinak stanovený rozsah výše pokuty (a počtu bodů, případně měsíců řidičáku v prádelně) za stejné přestupky, v tabulce doporučených není jízda po rychlostní komunikaci bez známky v kategorii nebezpečného chování, je v kolonce "ostatní protivení se předpisům". Čili je na blahovůli policajta, jak to ocení.
Že tě zdrželi o hodinu? To k tomu patří: kdybys jel po neplacených silnicích, třeba by to trvalo i déle, tak tě navrch připravili o podstatnou část doby, kterou jsi jízdou po dálnici možná ušetřil. A mezitím si tě proklepli v databázích, jestli už tě z minulosti nevedou jako chronického neplatiče za známky. Nejspíš tě odchytili poprvé, tak to bylo se slevou.
avatar Re: upozorneni
04. 11. 2014 10:25
Nikdy jsem dálniční známku nepřelepovala z auta do auta, nikdy s ní nelupala o kalhoty, protože odlepuji (po ukončení platnosti) za pomocí fénu a jde to v pohodě.
Ale označit ono lupnutí o kalhoty za podvod ... to je teda síla. thumbs down
avatar Re: upozorneni
04. 11. 2014 11:58
Jde o to, že pro lepení známky je předepsáno čisté a suché sklo při teplotě nad 5°C, jak říká právnička ÖAMTC Ursula Zelenka (a přidává dalších asi 150 požadavků), a při pokusu sloupnout známku za normálních okolností (tedy bez ohřevu) se musí poškodit ochranné prvky, přinejmenším na skle musí zůstat část nápisu UNGÜLTIG (neplatná), tento nápis je jinak neviditelný.
Je-li patrná manipulace se známkou, která by tomu znehodnocení i jen MOHLA zabránit, je to na buď 2x120 € náhrady mýtného nebo 300 € pokutu. I bez zkoušení, jak známka drží, zkušené oko cvičeného revizora vidí i to, co my si myslíme, že ještě projde.
Re: upozorneni
04. 11. 2014 17:40
No ono těch věcí co v Rakousku nevědomky nedodržujeme s pocitem, že máme vše v pořádku je víc:

Na základě zkušeností doporučuji mít do Rakouska oranžovou reflexní vestu pro každého cestujícího ve vozidle (při vystupování z vozidla po nehodě, musí mít vestu i všichni spolujezdci). Např. zelená reflexní vesta není rakouskou policií vůbec akceptována a zaplatíte stejnou pokutu, jako by jste žádnou vestu neměli. Doporučuje se mít oranžovou, aby nevznikla dizkuze, zda-li máme žlutou, zelenou, nebo žlutozelenou.

Povinnost mít ve výbavě vozidla reflexní vestu se vztahuje i na zahraniční řidiče, kteří přijedou do Rakouska!

Výše pokuty, která řidiči při nedodržení této povinnosti hrozí, je od 36,- Euro výše.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Schimi (04. 11. 2014 17:42).
avatar Re: upozorneni
04. 11. 2014 17:49
Shimi nejdřív si informaci ověř než začneš psát bludy.

Z UAMK:
Pro Rakousko platí:
Reflexní vesty
Jsou povinné pro řidiče všech dvoustopých vozidel. Řidič ji musí mít v kabině vozidla a obléká si ji v případě, že opouští vozidlo (nehoda, oprava apod.) na dálnicích, rychlostních silnicích a na silnici mimo obec a při umisťování výstražného trojúhelníku po nehodě. Reflexní vesty musejí odpovídat EU normě 471, to znamená, že jsou vyrobeny z barevného, fluorescenčního materiálu (barva oranžová, červená nebo žlutá) se 2 nebo více reflexními pruhy.
Toto opatření se netýká spolujezdců, řidičů mopedů a motocyklů, ale i jim se vesta doporučuje. V zásadě řidič bez reflexní vesty může být pokutován částkou do 2 180 euro, i když by ve skutečnosti mohl dostat pokutu na místě ve výši 14 Eur.Palubní kamery (umístěné uvnitř vozidla) jsou v Rakousku zakázány.

Zdroj informací

Kamery jsou zajímavá informace.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil petr70 (04. 11. 2014 18:04).
Re: upozorneni
04. 11. 2014 19:09
No a co má jako být, jaké bludy, naše dva příspěvky nejsou v rozporu !
Re: upozorneni
04. 11. 2014 19:15
Petře nechci se tě dotknou,ale v A jsou vesty dle zákona i pro spolujezdce.Mě kontrolovali loni pod Vídní a MUSEL jsem ukázat ,že mám i pro spolujezdce. Info z UAMK je třeba v mnoha případech brát s rezervou,takže žádné bludy tady nejsou rozšiřovány



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Vašek (04. 11. 2014 19:17).
Re: upozorneni
04. 11. 2014 19:34
Hille tvé informace jsou naprosto přesné,není o čem diskutovat.Jen na okraj bych ještě dodal,pakliže vás v Německu chytí s propadlým řidičákem ,máte smůlu. Řidičák zabaví. .Auto zůstane na místě a vy se dopravte třeba domů,jak chcete.Je to dva měsíce,kdy takto vybrali synovce i jeho ženu,která chtěla s tím odjet,ale bohužel,smůlu měla stejného rázu.Použiju výraz,jednalo se o příhraniční oblast Šluknovska.Bylo štěstí,že se dovolali k dceři,která pro ně dojela autobusem, domů to bylo 15 km.Pointa je v tom,že řidičák zasílají do Čech a ta procedura trvá
velice,velice dlouho,zvláště pro toho kdo,kdo používá auto pro své živobytí.
Re: upozorneni
04. 11. 2014 19:38
Zdroj MVČR:
Od roku 1968 platná vídeňská Úmluva o silničním provozu říká, že povinnou výbavu vozu určuje země, kde je automobil registrován. Při jízdě do země, která úmluvu podepsala (vč. ČR, Rakouska a Německa), by policie neměla výbavu auta posuzovat podle vnitrostátních vyhlášek.

V praxi tomu tak však není. Zvláště v Rakousku se kontroly zaměřují na povinnou výbavu stanovenou rakouskými zákony – poměrně často bývá pokutována chybějící reflexní vesta, která musí být dle rakouských předpisů v dosahu řidiče, její umístění v kufru je tedy nedostatečné. Povinnost obléknout si reflexní vestu navíc platí při vystoupení z vozidla na dálnicích a silnicích při nehodě.
avatar Re: upozorneni
04. 11. 2014 20:42
Citaci
Vašek napsal(a):
...na okraj bych ještě dodal, pakliže vás v Německu chytí s propadlým řidičákem, máte smůlu. Řidičák zabaví. Auto zůstane na místě a vy se dopravte třeba domů, jak chcete...

To souhlasí: ani, kdyby ČR měla s Německem dohodu o vzájemném uznávání propadlých cestovních dokladů, na řidičák by se to nejspíš nevztahovalo: jednak to není cestovní doklad, jednak o půlnoci posledního dne vyznačeného v řidičáku už není použitelný ani jako doklad opravňující řídit vozidlo jakékoli vyznačené skupiny. Za cestovní doklad se považuje pouze pas nebo občanský průkaz v zemích EU, které ho uznávají, a v zemích mimo EU, s nimiž o tom existují mezivládní dohody.

EDIT: zapomněl jsem na maličkost - německá policie jen dává najevo, že naše policie neuznávala staré, přestože stále platné, jejich řidičáky. Natvrdo časově omezené řidičáky vydává Německo tuším někdy od roku 2001, všechny předtím vydané nemají dobu platnosti vyznačenou a jen pro některé skupiny vozidel se platnost řídí věkem řidiče, datem vydání řidičáku a několika dalšími poněkud komplikovanými pravidly.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hill (04. 11. 2014 20:52).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 52
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.