Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Obuté pneu...??

Autor JAVI 
Re: Obuté pneu...??
09. 01. 2015 12:55
rozum by také mohli používat ostatní účastníci silničního provazu, třeba cyklisté, kteří jezdí v zimě po ledě nebo po té břečce co je teď... nebo chodci co jdou mimo osvětlení v tmavém oblečení a také ti co vběhnou na přechod aniž by se rozhlídli jestli co jede....
Re: Obuté pneu...??
09. 01. 2015 13:52
možná, že by taky cyklisté měli používat zimní pneumatiky a chodci zimní obuv s minimálně 4,5 mm vzorkem
Re: Obuté pneu...??
09. 01. 2015 13:53
Jinak samozřejmě plně souhlasím s GUZU.
Re: Obuté pneu...??
09. 01. 2015 14:05
romis napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Píšeš o rychlé jízdě. Jak je nebezpečná a .... A
> co zbytečně pomalá jízda? Není mnohdy ještě
> nebezpečnější? Nesmyslně pomalu jedoucí řidič
> podle mého způsobuje na silnici větší nebezpečí
> než o něco rychleji jedoucí vozidlo.

S tím souhlasím a jsem pro zavedení pokut za bezdůvodně pomalou rychlost.
Re: Obuté pneu...??
09. 01. 2015 14:14
Lidi jsou obecně čím dál míň ukázněnější a je třeba na ně bič. Myslí si, že když je tzv. demokracie, tak si mohou dělat co chtějí. To je potom ale anarchie. Samozřejmě, tzv. zdravý rozum je třeba, ale to si myslí každý, že ten zdravý rozum má, nebo si ten "zdravý" rozum sám pro sebe obhajuje .Např. - proč bych nemohl udělat toto, když jsem tak skvělý šofér, když mám navíc skvělé auto. Nebo proč bych nemohl udělat nějakou "myšku", vždyť spěchám. Ten svůj rozum si můžeme vesele tak obhajovat.
----
Samozřejmě i bezdůvodně pomalá jízda může být svým způsobem nebezpečná. Nutí pak ostatní předjíždět. Ano, za komančů jezdilo spousta aut na letních nebo celoročních gumách. Ale ten, který to obhajuje, tak by si měl uvědomit že byl provoz ani ne třetinový proti současnosti.
My měli doma embéčko a pokud se v protisměru objevilo stejné barvy, tak jsme na sebe dálkovými světly blikali a zdravili se. Kdo z vás si něco takového pamatuje? Tehdy byli k sobě šoféři daleko víc ohleduplní, vážili si toho, že to auto vůbec vlastní.
Dnes, pokud někdo pojede s letními gumami na sněhu, tak je potencionální brzda provozu, bude mít problémy v zatáčkách, ve stoupáních apod. A to je ten rozdíl proti minulosti - hustý provoz a v něm jedno "kulhavé" auto.
Re: Obuté pneu...??
09. 01. 2015 15:20
Na lidi je třeba bič. To je krásný. Už jsem to někde slyšel a mám pocit že demokracií to nezavánělo.
avatar Re: Obuté pneu...??
09. 01. 2015 15:56
Chlapi (možná i dámy), z úseku na okresce, dlouhému dva? kilometry, odjetému v nouzi na letních gumách se tu dochází k závěrům, jako z valného shromáždění OSN.

Kdybych to nesledoval, ani bych nevěřil.

:-)
Re: Obuté pneu...??
09. 01. 2015 16:35
človek nikdy nemože vedieť čo sa stane...či je to km, 2 km......asi by som vedome nevyšiel na cesty na letných, keď bol sneh na ceste.....

kamarát vychádzal z parkovacieho miesta v obytnej zóne a nabral ho VW Caddy..jeho cesta teda 1,5m a už vypisoval protokol o nehode...confused smiley

---------------------------------------------------------------------------------------------------
2012-Baška Voda, 2013-Ždrelac, 2014-Drvenik, 2015, 2018 Brist, 2017-Žuljana, 2020-Bibinje, 2022-Gradac, 2023- Sućuraj
avatar Re: Obuté pneu...??
09. 01. 2015 17:18
foco napsal(a):
-------------------------------------------------------
> človek nikdy nemože vedieť čo sa stane...či je to
> km, 2 km......asi by som vedome nevyšiel na cesty
> na letných, keď bol sneh na ceste.....
>
> kamarát vychádzal z parkovacieho miesta v obytnej
> zóne a nabral ho VW Caddy..jeho cesta teda 1,5m a
> už vypisoval protokol o nehode...confused smiley


Jasný případ ,kdy zimni gumy rozhodly a proto nikdy nesedejte do auta , nechodte vůbec ven ani na 1.5 m za vrata ,nevíte kdo vás sebou nabere .smileys with beer
avatar Re: Obuté pneu...??
09. 01. 2015 17:40
A uplně nejhorší je když vás někdo nabere a odveze 20km. do hospody a pak na vás zapomene a odjede..smileys with beer
Re: Obuté pneu...??
09. 01. 2015 18:10
No a co takhle trochu pokory. A uvažovat tím směrem, že se je mezi námi stále doufám jen malé množství dementů, kteří 1,35 kg svého mozku používat neumí, a jsou pro zbytek společnosti nebezpeční jak muslimští radikálové. A kvůli těm se někdy opravdu více šroubují zákony. Pak je na každém z nás, jestli se to bude tak nějak trochu snažit dodržovat, nebo se chovat jak mistr světa, který má svůj rozum a vše ví nejlépe.
avatar Re: Obuté pneu...??
09. 01. 2015 18:51
Koukám, že se z toho rozvinula nekonečná diskuse yawning smiley . Karla jsem asi rozpálil když jsem napsal, že .... důležitější je, když se při řízení používá rozum... . Slovo ROZUM zapůsobilo jak červená barva na býka. Asi jsem to formuloval trochu nešťastně, určitě jsem tím nechtěl říct, že předpisy by se neměly dodržovat. Pokud to vyznělo tak, že předpisy není potřeba dodržovat když řídím rozumem, pak je to samozřejmě špatně a to by skutečně byla anarchie.

Já přepisy samozřejmě dodržuji, pouze občas je vědomě poruším překročením povolené rychlosti. Často se mě například stává, že jedu několik kilometrů za řidičem, který chvíli jede 70, pak 80, pak 60 atd.atd.., pochopitelně v místech, kde bezpečně předjet nelze. Pak přijde stoupání a dva pruhy. Zaraduji se, že konečně ho mohu předjet, ovšem chyba lávky. Na tom rovném dvoupruhovém úseku na to takový "debil" šlápně a když jsem vedle něj tak zjistím, že tam máme oba 100km/hod.. Najednou mu to prostě jede, i když je to do kopce. Pak na to šlápnu a vytočím klidně i na 130 nebo víc, abych ho bezpečně a rychle předjel. Po zkušenostech, protože je normální že když se oba pruhy opět seběhnou v jeden a následuje další několika kilometrový úsek s plnou čarou a zatáčkami, tak se dotyčný opět plíží a překáží. Ono by ani nešlo o to, že jede pomaleji, rozpálí mě ale když jeho rychlost se neustálě mění takže tam, kde normálně bych jel plynule, musí neustále řadit. S tímto chováním se bohužel setkávám dost často a je mě záhadou, co ty řidiče k tomu vede. Pokud nejsem tak zdatný v zatáčkách, nebo prostě vidím že toho za mnou zdržuji, při nejbližší příležitosti mu naopak umožním předjetí, ať si jede. Mnozí to dělají ale právě naopak.
Takže ano, jsou situace, kdy povolenou rychlost mírně nebo i více překročím. V zásadě se ale snažím i tu rychlost raději dodržovat a považuji to za normální.

Karle, příklady které uvádíš jsou extrémy a nezodpovědné hazardérství, které se zdravým rozumem nemá absolutně nic společného. Na druhou stranu, když se nad tím hlouběji zamyslím, pak uznávám že máš pravdu v tom, že slovo rozum si samozřejmě každý může vykládat podle svého. I mě už mnohokrát zachránilo, že jsem dokázal předvídat, co ten druhý nelogického udělá.

Jinak čerstvý zážitek mám z dnešního podvečera, kdy jsem jel z práce domu. Silnice 2.třídy, vcelku ale široká a dá se tam jet dost rychle. Já jel necelých 90 a když jsem přijížděl k zatáčce, vyřítil se proti mě černý Superb, nebo Passat, v tom zlomku vteřiny jsem si nevšiml co přesně to bylo. Předjížděl auto a v každém případě tam měl počítám minimálně 140 nebo snad i víc. Byl to zlomek vteřiny, jel jsem naštěstí více při kraji ale i tak jsem podvědomě volanterm udělal jakousi "myšku" abych se mu vyhnul. Měl jsem pootevřené okénko a vzduchová vlna byla tak citelná, jako by kolem mě snad profrčel tryskáč. Stačilo pár centimetrů jet více vlevo a už jsem tu nidy nic nenapsal. Ještě teď je mě z toho špatně, když si na toho debila vzpomenu. Něco takového se prostě předvídat nedá, zjevil se tam tak nečekaně a rychle, že proti tomu není žádná obrana.

** Petr **



Upraveno 1krát. Naposledy upravil PetrK (10. 01. 2015 00:31).
avatar Re: Obuté pneu...??
09. 01. 2015 19:14
Peťas napsal(a):
-------------------------------------------------------
> To zastavování u přechodů by taky vydalo za
> samostatnou diskuzi. Např. to, jak to třeba
> někteří před ním zadupnou na poslední chvíli
> atd....

Musím říct, že když jsem se před osmi roky přistěhoval sem "na západ", měl jsem s tím dost velké problémy. Tam u nás "na severu" jsem se nesetkával s tak extrémním chováním řidičů v tomto směru, jako zde na Sokolovsku. Úplně normální tu je, že ačkoliv jedu brzy ráno, večer nebo prostě kdykoliv, kdy široko daleko není žádné auto, tak jakmile se zjeví chodec poblíž přechodu, auto přede mnou na to šlápne a stojí. A není to tak, že by chodec už vstoupil na přechod, takže mu musím umožnit přejít. Často i stačí, že se k tomu přechodu jenom přibližuje a mnozí řidiči prostě náhle zabrzdí. Nechápu, když široko daleko jsme jediná dvě auta, proč by chodec nemohl počkat pár vteřin až ta auta přejedou. Chodce pouštím naprosto v pohodě a nemám s tím žádný problém, obzvláště v dopravní špičce apod.. Ale zde to někteří řidiči dotáhli vysloveně do nebezpečných extrémů.
Potom samozřejmě i mě, jako chodci, se stává, že všude je liduprázdno, přijíždí auto a když vidí že docházím k přechodu, tak zastaví. Připadám si někdy až trapně, protože samozřejmě že ty dvě vteřiny než přejede, bych normálně počkal.

A samostatnou kapitolou jsou přechody bezprostředně za hruhovým objezdem. Na to si dávám obzvláště pozor, protože často jsem tak nějak předpokládal, že auto jedoucí po kruháku prostě pojede dál, takže hned za ním na kruhák automaticky vjedu ale on najednou zastaví. Protože odbočuje a ten před ním tam dává přednost chodci, takže on pochopitelně musí zastavit i když přes polovinu auta má v jizdní dráze kruháku. Pár ťukanců ze zadu jsem tu už za ty roky na kruhových objezdech viděl. Já to naštěstí vždycky včas zabrzdil a za taky jsem si už zvykl, takže na tohle si dávám zvýšený pozor.

** Petr **
avatar Re: Obuté pneu...??
09. 01. 2015 21:25
agent007 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ..... a jsem pro zavedení pokut za
> bezdůvodně pomalou rychlost.

Bezdůvodně pomalou jízdu samozřejmě lze pokutovat i za současné legislativy smoking smiley
§ 18
(2) Řidič nesmí
b) omezovat plynulost provozu na pozemních komunikacích, zejména bezdůvodně pomalou jízdou a pomalým předjížděním.

Nicméně, pokud má někdo pocit či vizi, že lze pokutovat řidiče, který jede mimo obec 65km/h nebo na dálnici 90km/h... tak by to chtělo trochu soudnosti... Nejvyšší povolená rychlost samozřejmě není totéž, co doporučená rychlost, natož nejnižší dovolená rychlost thumbs up smiley
avatar Re: Obuté pneu...??
09. 01. 2015 22:21
Pokud někdo jede jako jediný např. mimo tu obec třeba těch 65km/h a ostatní jedou povolených 90km/h tak to, podle mě je bezdůvodně pomalá jízda a plynulost tím omezuje, protože zjevně není důvod jet tak pomalu. Totéž bych viděl u té, o pár příspěvků výše zmiňované pomalé jízdy spojené se zpomalováním a zrychlováním. Můžu mít samozřejmě důvody proč jedu pomalu, třeba vezu něco, co by se mohlo rozbít, ale potom uhnu když to jde a nechám ostatní předjet, bliknu pravým blinkrem že je v protisměru volno a dá se předjíždět a td.

Jenomže ono je jednodušší postavit se k ceduli konec obce, která je umístěná daleko v polích a tam vybírat pokuty za vyšší rychlost. :-(
Re: Obuté pneu...??
10. 01. 2015 07:46
Přesně tak Peťas. To je podstatně jednodušší.
Re: Obuté pneu...??
11. 01. 2015 09:37
Když se na to jukneš z druhé strany, tak co to je "bezdůvodně"? Jak to definovat? Ten řidič k tomu důvod nějaký má, třeba se chce jen kochat? Blbě v zákoně napsáno, proto snad ani nelze pokutovat. Tímto je nechci obhajovat, taky mi lezou na nervy. Hlavně když u cedule obec dobrzdí na 40 a pak se touto rychlostí táhnou celou vesnicí. Asi mají strach, že by náhodou blbě měřil radar?
avatar Re: Obuté pneu...??
11. 01. 2015 10:25
U těch vesnic (nebo i měst) je to různé. Jsou části, kde i na padesátce pojedu klidně 40 i méně. Pokud shledávám, že mi tam může někdo vběhnout/vjet, jedu raději pomaleji. Sám na dědině bydlím, vidím desetiletá i mladší děcka, včetně mojeho, jak jezdí na kole (a to je "uvnitř" dědiny, ne na hlavním průtahu), tak vím, že i 20 km je někdy hodně.

Pokud shledávám, že nic nebezpečného není, jedu i mírně přes padesát - já vím, jsem anarchista.
(používám nikoli obyčejný rozum, ale kvalitnější zdravý rozum)
:-)
avatar Re: Obuté pneu...??
11. 01. 2015 10:41
Peťas napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jenomže ono je jednodušší postavit se k ceduli konec obce, která je umístěná daleko v polích a
> tam vybírat pokuty za vyšší rychlost. :-(

Tak na tohle rozhodně jen tak nezapomenu. Jel jsem tehdy z Děčína do Tábora, hustě sněžilo takže na žádnou rychlou jízdu to rozhodně nebylo. A přesto se mě to stalo. Na silnici mezi Benešovem a Táborem. Obcí Miličín (Česká sibiř) jsem projížděl cca 40km rychlostí, snad i méně. Za obcí přišel kopec, kolem silnice jenom pole a do kopce se silnice rozšířila na dva jízdní pruhy. Tak nějak automaticky jsem šlápl na plyn, za mnou jel nějaký rakušák a vzpomínám si, jak jsem se v duchu divil, proč jede tak pomalu, protože já zrychlil na cca 70km/hod. a on zůstal daleko za mnou. Nahoře na kopci mě zastavili, že jsem jel přes obec o více než 20km rychleji. Zprvu jsem vůbec nechápal, říkám že "vždyť jsem jel asi 40 a za mnou jel nějaký rakušák, toho jste nezastavili...." . Odpověď byla, že ten jel přesně 50. Pak mě to zapálilo, zpětně jsem si to vše uvědomil a tak jsem se zeptal, kde ten radar vlastně mají. Dozvěděl jsem se, že kdybych tam jezdil častěji tak bych věděl, že tam měří skoro každý den. A hlavně, že cedule konec obce je až nahoře na tom kopci. S policisty se nikdy nehádám, naopak. Trochu jsme poklábosili a nakonec jsem z toho vyšel se čtvrtinovou pokutou, než kterou původně hrozili. Ovšem od té doby si dávám právě na tohle docla velký pozor, neřídím se už tolik jenom svým rozumem (který mě tehdy říkal že tady už můžu bezpečně přidat, dva pruhy nahoru, pole...) ale více sleduji dopravní značení, tedy například ceduli "konec obce".

Musím ale říct, že tohle se mě stalo někdy kolem roku 1999 nebo 2000. Dříve to byl dosti oblíbený a častý "nešvar" naší policie, číhat s radarem na podobných místech. Za mnoho posledních let jsem již ale nic podobného nezaznamenal. Možná mám jenom štěstí, nevím.
Například tady na Sokolovsku, kde již 8 let bydlím, je policie dost aktivní. Jsou vidět opravdu často a na všech možných místech, je přitom jedno zda je den a nebo třeba dvě hodiny v noci. Ať už je to ve městě nebo jinde, nikdy člověk neví, kde je může čekat. A pokud měří rychlost ve městě, rozhodně to není na zbytečných místech. S nějakými chytáky na zbytečných místech, jako tomu bylo kdysi, jsem se tu zatím nesetkal. Takže mě nevadí, naopak, řekl bych, že se tu cítím tak nějak bezpečněji. Nemám s nimi absolutně žádný problém.

** Petr **



Upraveno 1krát. Naposledy upravil PetrK (11. 01. 2015 10:44).
Anonymní uživatel
Re: Obuté pneu...??
11. 01. 2015 11:59
Petr K. mohu tě docela jistě ubezpečit, že měření 100- 150 metrů před cedulí ,, konec obce,, v mnoha místech dělají stále, je to specialita obecních klaunů. Mně se stal vloni takový případ. Jel jsem od lékaře a v Blansku u gymnasia jsem si chtěl v lékárné vyzvednout léky. Tož jsem zarejdoval k chodníku. Ještě jsem ani nevypnul motor a už byli vedle mne. A prej co je tam za značku. Samo nikde nic, tak jsem se s nima dohadoval, a oni prý atˇse podívám pod auto, já jak kreten čumim pod auto, a nikde nic. A že prej jestli tu značku vidím, nic tam nebylo, respektive bylo, žlutá čára -zákaz zastavení, k....a ale byla pod sněhem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! On byl totiž tuším únor. Chtěli 500.- takže dohadovačka, a machři povídali, že je to nezajímá, začali se srocovat čumilové. Tak jsem si to nafotil, a řekl, že klidně jdu do správního řízení a vezmu si právníka a že to projedou a všechno zaplatí. Lidi okolo mi fandili, nakonec to hrdinové vzdali a odfrčeli. Zkrátka člověk se nesmí dát. A pokud měří pár metrů před koncem dědiny klidně bych do správního šel a jsem si jist, že bych vyhrál.To je totiž asi už skutečně o buzeraci. Takových exemplárních případů už bylo dost. Je to jen buzerace a plnění obecní pokladny.
avatar Re: Obuté pneu...??
11. 01. 2015 16:05
... Toníku ... zářným příkladem je březovský kopec ...
... nad Březovou u Sv., jak jistě víš, začínají 2 pruhy do prudkého stoupání, tak přišlápneš plyn do " strmilováku " ... člověk si řekne ... jsu za dědinou, ale není ... no a tam stojí ...
ostatně tam platil myslím i Vašek ( hradečák ) ... který se od Brna odhodlával předjet kolonu a zdálo se, že se mu to po 50 kilometrech ... ještě před Svitavama podaří právě tam ... a vono neé ...
smileys with beer
Anonymní uživatel
Re: Obuté pneu...??
11. 01. 2015 16:16
Jasně že to tam znám, můj kolega tam platil asi před měsícem, jo tam to mají vychytaný.angry smiley
Re: Obuté pneu...??
11. 01. 2015 17:24
Proto jsem si pořídil antiradar. A taky mám osobně odzkoušeno, že, jakmile se jim pohrozí správním řízením, najednou najdou řešení, které se dá provést bez bodů.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil agent007 (11. 01. 2015 17:35).
avatar Re: Obuté pneu...??
11. 01. 2015 18:02
Nutno přejít na toto téma: [forum.ihvar.cz]
Je něco nového v používání antiradarů? Jiné adresu tohoto tématu jsem nenašel.
Re: Obuté pneu...??
11. 01. 2015 19:32
Co je nového? Antiradary jsou již legální, nelegální je pouze rušička, ale pokud se při jejím používání používá i mozek, policie takřka nemá šanci na ni přijít. Existuje mnoho modelů v hodně cenových kategoriích. Takové ty nejlevnější (CO SE DAJÍ POUŽÍT) začínají tak na 7000,- a končí někde kolem 17 (přenosné). Potom existují s montáží napevno, tam není problém se dostat na 50 tisíc. Detekují stacionární radary, jsou vidaděné i falešné poplachy (už nechytají kdejaké zabezpečovačky), umí zachytit Passaty - zde pozor, zachytí pouze B7 (nové), protože používají Ramery. Superby/R36 nejdou detekovat, protože používají PolCam. Hlavně si při výběru dávat pozor, jestli není čelní sklo pokovené, vyhřívané - spolehlivě vyruší signál a antiradar je nepoužitelný. V tomto případě jsou jen 2 možnosti. 1) nechat vyměnit sklo za obyč 2)koupit antiradar napevno, u kterého se čidla montují někam do přední masky. Tož asi tak...smileys with beer



Upraveno 1krát. Naposledy upravil agent007 (11. 01. 2015 19:33).
avatar Re: Obuté pneu...??
12. 01. 2015 07:12
Děkuji, odpověď hodná agenta 007....smoking smiley
Re: Obuté pneu...??
12. 01. 2015 11:28
Také zdravý rozum, že? Mohu jet jak prase, však na to mám, když mám antiradar. Takové frajírky mám velmi rád a totéž i synáčky bohatých papánků s nadupanými bavoráky.
avatar Re: Obuté pneu...??
12. 01. 2015 13:45
Zase se tady někdo "vzrušil" po dotazu na antiradary. Nebo že by ho "vzrušili" ti frajírci a synáčkové?
Nechápu, jak někdo z toho dotazu na radary může vyvodit, že ten druhý jezdí "jak prase". Nebo je to podle českého pořekadla: Podle sebe soudím tebe?
Re: Obuté pneu...??
12. 01. 2015 14:00
Koukám, že taky musí mít v každým hovně vařečku. Asi nějaká nemoc...confused smiley
Re: Obuté pneu...??
12. 01. 2015 14:06
Co je na tom nelogického. Třeba mně je zcela jedno, kdo za mnou jede nebo zda je někde postavený radar, proto se absolutně nezajímám o nějaké antiradary, nebo jak se to jmenuje. Určitě na pokutách nevydám tolik, kolik bych za ten antiradar zaplatil.
Ti, co chtějí porušovat soustavně předpisy, tak si ho pořídí. To jsou většinou ti, co tady propagují svůj tzv."rozum".
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 99
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.