Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Obuté pneu...??

Autor JAVI 
Re: Obuté pneu...??
02. 01. 2015 20:31
Jony,ty asi nejdriv strilis, a az pak klades otazky.Funkci cteni celych vet zvladaji deti v 2tride ZS.Ty asi ne...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil darko (02. 01. 2015 21:05).
Re: Obuté pneu...??
03. 01. 2015 13:51
Tady nešlo o nic jiného, než že darko porušil vědomě zákon, který ukládá na sněhu použít zimní výbavu, tj.zimní pneu. Nic víc, nic míň. A to je neomluvitelné i kdyby jel krokem a před ním běžel někdo s červeným praporkem.
avatar Re: Obuté pneu...??
03. 01. 2015 14:30
Tady jde spíše o to, jestli třeba ty sám jsi někdy nejel jinak než "praví zákon". Pak i ty se chováš neomluvitelně.

Vzhledem k tomu, že jsme jenom lidé, myslím, že nějaký drobný přestupeček udělal snad každý a pak je zbytečné se tu vozit po Darkovi.

Problém bude zřejmě v tom, že i když si každý připustí, že i on sám udělal, co by se nemělo, jeho "překročení" je vnímáno jako OK...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil pavel72 (03. 01. 2015 14:30).
Re: Obuté pneu...??
03. 01. 2015 15:06
Přesně tak, netřeba to zase tak hrotit. Měl na vědomí, že má letní pneu, přizpůsobil tomu i svoji jízdu (když člověk nejezdí s rozumem, je úplně fuk, jestli má letní nebo zimní pneu, jestli má 100 nebo 300 koní).

Neříkejte mi, že nikdo z Vás nikdy neporušil zákon, nikdy neudělal žádný přestupek... Nakonec, zákony jsou od toho, aby se porušovaly spinning smiley sticking its tongue out
avatar Re: Obuté pneu...??
03. 01. 2015 15:51
Pavel72, Agent007

Přesně tak, úplně s vámi souhlasím. Docela koukám, jak nekompromisně se diskuse rozjela. Pochybuji o tom, že existuje někde pan dokonalý, který NIKDY neporušil silniční zákon. Jsme jenom lidi.
Darko si toho byl vědom a přizpůsobil tomu svou jízdu. Navíc, jak píše, byla to naprosto vyjímečná, jednorázová situace. Taky nechci v zimě potkávat na silnicích auta s letními pneu. Na druhou stranu ale tohle dokážu pochopit. Když si vzpomenu, na čem jsem kdysi v dávné minulosti jezdil, dělá se mě z toho špatně. Ty socialistické, i když celoroční, se nedají s dnešními pneu vůbec srovnávat. Ale i tak jsem všude vždy dojel bez nehody, protože jsem používal mozek. A to to přeci jde. Když jsem někdy před 20ti roky popré obul kvalitní zimní pneu, byl jsem obrovsky překvapen tím rozdílem a od té doby bych bez zimních pneu na silnici nevyjel. A žádný zákon mě to nařizovat nemusel. Ale jak říkám, pokud je to vyjímečně a používá se při tom mozek, zase až tak nekompromisně bych ho neodsuzoval. Zákon bych při tom vyčítání ponechal stranou. Když už, tak jde o to, že jízda na letních pneu může být nebezpečná, nikoliv o to, jestli tím porušuji nějaký zákon. Silniční zákon občas poruší myslím úplně každý, většině to samozřejmě projde, jelikož je pochopitelně zcela nemožné, aby policie byla všude.

** Petr **
Re: Obuté pneu...??
03. 01. 2015 16:18
pro ty co mě chtějí oběsit na nebližším stromě ,po desáté opakuji,že mě celkem překvapilo,že jízda byla naprosto v poho,na to že jsem jel na letních.Tady se hádáme a venku je sucho a +3 C.Že bych prubnul znovu ? thumbs up smiley
Paradoxem je,že na té samé cestě je na jaře a na podzim často natahané bláto z okolních polí.Klouže to jak svinˇa,nikdo s tím nic nedělá a přitom by čistě teoreticky pomohlo přezout na zimáky.Jsou přeci M+S (mud + snow)....
Ještě bych chtěl připomenout,že když to počasí stojí fakt za prd,tak to beru do Ivanovic raději po dálnici až do Vyškova.Tehdy to bylo prostě celkem v poho ,tak proč to neprojet ?



Upraveno 2krát. Naposledy upravil darko (03. 01. 2015 17:35).
Re: Obuté pneu...??
03. 01. 2015 21:40
darko napsal(a):
-------------------------------------------------------
> dneska jsem shodou náhod musel jet autem s letními
> ,značkovými pneu.Profil trasy: mokrá dálnice s
> mírným sněžením a silnice II třídy s ujetým sněhem
> a štěrkovým posypem.Verdikt : auto jelo úplně
> normálně,na sněhu jsem jel cca 60kou.Pouze na
> neošetřeném ujetém sněhu při rozjezdu zareagoval
> protiprokluz (TCS). Auto: Opel Vectra B
> automat.Tak si to rozeberte....

Akorát prvotní příspěvek, pokud si ho ještě jednou přečteš, vyzněl tak, jako by bylo zbytečné používat zimní pneumatiky, minimálně rozvinout diskuzi, zda je to nutné - viz věta "auto jelo úplně normálně" Tak se nediv, jaká byla reakce. Každý z nás někdy poruší předpisy, ať už vědomě nebo nevědomě. Ale určitě se tím nebude chlubit, jaký je borec, když to bez potíží zvládne. Jiný účel Tvůj článek neměl - jen upozornit na sebe.
avatar Re: Obuté pneu...??
03. 01. 2015 23:12
Třeba já to tak nevnímám.
Re: Obuté pneu...??
04. 01. 2015 09:13
Karle spíš jsem chtěl upozornit na to,že pokud není zbytí a venku není sibiř,dá se letními taky s opatrností v zimě jet.Nevěřím v dogma,co nám cpe Besip horem dolem,že jakmile vyjedete s letními v zimě ,auto se promění v nekontrolovatelný projektil,co smete cestou důchodce,kolisty a matky s kočárkama.Mě samotného překvapilo že auto jelo až tak v pohodě,srovnal bych to s jízdou po cestě po velikém lijáku.
Re: Obuté pneu...??
04. 01. 2015 09:45
tak toto je fakt blázen,ale nehavaroval
[www.youtube.com]
avatar Re: Obuté pneu...??
04. 01. 2015 10:15
....Děcka.... dost už bolo gum .......[forum.ihvar.cz]
avatar Re: Obuté pneu...??
04. 01. 2015 12:39
darko napsal(a):
-------------------------------------------------------
> tak toto je fakt blázen,ale nehavaroval
> [www.youtube.com]

Dovolím si upozornit, že to je zadní náhon a těžký předek.... borec si ty drifty vyloženě užívá grinning smiley ... a ani nemám pocit, že by to byl nějaký blázen... celkem pohoda thumbs up smiley
Re: Obuté pneu...??
04. 01. 2015 13:47
Tak jsem kdysi dávno jezdil ze žigulem, To předokolka nedokáže. Kdo neskusí neocení.
avatar Re: Obuté pneu...??
04. 01. 2015 14:08
... tak a malý kvíz pro znalce ...
... kdo měl letní a kdo ne ? ...
[www.youtube.com]
smileys with beer
avatar Re: Obuté pneu...??
04. 01. 2015 15:50
když to umíš proč ne




nebo takhle?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil petr70 (04. 01. 2015 16:02).
avatar Re: Obuté pneu...??
04. 01. 2015 18:55
Asi dobrý asfalt-zimáky ... je neomluvitelné i kdyby jel krokem a před ním běžel někdo s červeným praporkem. Jen tak dál , jsou to borci silničního provozu , pome taky do teho zítra po ránu vyzkoušet obuté zimní pneu . ...

[www.youtube.com]
Re: Obuté pneu...??
04. 01. 2015 20:32
Tak dnes jsem si dal 2 piva po obědě a jel jsem. Co na tom, že je to zakázané. Však v mém milovaném Chorvatsku tak mohu. A i blíž v Rakousku a dalších zemích. U nás je to jen zbytečná buzerace, ne? Máme přece demokracii. Samozřejmě jsem si toho byl vědom a proto jsem jel velmi opatrně.Když tu moji jízdu porovnám se začátečníky, tak jsem jel určitě ještě bezpečněji. Přesně tak, jak jel bezpečně Darko na letních gumách..., jsem přece borec, co má hodně najeto.
Re: Obuté pneu...??
04. 01. 2015 21:01
Jo, a ještě jsem zapomněl - jezdím rally, takže umím ovládat auto daleko líp jak 99% z vás. Navíc moje Bremba a Dunlopy vše jistí. Pro mě tudíž žádná 50-tka v obci neplatí. Takže minimálně 90 - pod tu nejdu. Přece se nebudu plížit za Trabantem, ne?
avatar Re: Obuté pneu...??
04. 01. 2015 21:43
No konečně úroven fora přátel Jadranu nabývá na vzájemné spolupráci s problémem obuté pneu a mohla by pokračovat i " ostatní " vlákna v tomto zajímavém myšlení rozumově dospělých přátel fora . smileys with beer
avatar Re: Obuté pneu...??
04. 01. 2015 22:12
Karle, ale o tom to opravdu je. Myslíš, že tam, kde není nulová tolerance k alkoholu, pojedeš s tím jedním pivem jinak než u nás?
avatar Re: Obuté pneu...??
04. 01. 2015 23:43
petr70, tvoje BMW? eye rolling smiley

Samozřejmě trochu jiná liga... vzadu samosvor... plus volič poměru brzdné síly mezi předek a zadek...
... s tím bych si také rád pohrál hot smiley
Re: Obuté pneu...??
05. 01. 2015 09:56
pavel72 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Karle, ale o tom to opravdu je. Myslíš, že tam,
> kde není nulová tolerance k alkoholu, pojedeš s
> tím jedním pivem jinak než u nás?

Pavle, samozřejmě že jinak nepojedu. Jen jsem chtěl na výše uvedených příkladech ukázat, že můžeme zpochybňovat jakýkoliv předpis.
To, co jsem tady "předvedl" je úplně stejné, jak Darko s letními gumami. Ale tak se přece přemýšlet nedá, to by potom byla úplná anarchie a v daném případě bychom se všichni na těch cestách pozabíjeli. Jak jsem již napsal, je hloupé se tím ještě navíc chlubit. A myslet si, že po pár kilometrech otestuji letní pneumatiky na sněhu, to je úplně zcestné, vychloubačné a nebezpečné. Stačí se přečíst některé testy ( třeba ve Světě Motorů) a ty výsledky jsou průkazné. A navíc, pokud by všechny auta měly letní gumy, tak by to možná tak nebezpečné nebylo, jak vyrazit s letními gumami mezi auta, která mají předpisové obutí. ( ten přede mnou zabrzdí, já už ale ne..atd.)
Sám jsem jel se zimním obutím, které mělo hloubku dezénu asi 4,5 mm na sněhu. Mohu říct, že hranice 4 mm vzorku není vůbec naddimenzovaná, je to opravdu minimum. Docela to bylo nebezpečné v jednom kopci, kde jsem byl nucen zastavit a pak jsem nebyl schopen se rozjet. Auta za mnou mě začaly objíždět, ale v protisměru jela jiná, takže jsem trnul, aby nedošlo k nehodě. Takže po zimě šly tyto gumy na skládku a obstaral jsem si nové. Opravdu to nestojí za ty nervy.
Totéž letní gumy se vzorkem min. 1,6 mm jsou již na hranici únosnosti. Mám na letních 2 milimetry a už to je málo. Na mokré dálnici si v žádném případě netroufnu jet stotřicítkou. Jednou jsem tak s těmito gumami najel asi v rychlosti 70 km/h do větší kaluže, kterou jsem neviděl, a skoro mi to vyrazilo volant z ruky. Měl jsem co dělat, abych udržel auto na cestě.
Mám se docela rád, takže pneumatiky, brzdy, řízení - ty musí být stále v "cajchu".
Re: Obuté pneu...??
05. 01. 2015 19:38
Karle, furt se tady oháníš předpisama a já nevím čím vším možným a nějak mi uniká rozumný myšlení, dle tvých pravidel a předpisů mám na felicii obuté zimní pneu se vzorkem 6mm, takže dle všech pravidel a předpisů je vše v pořádku, ale je tu jeden malý háček, tato pneu jsou už 15let staré v roce 2000jsem si feldu na těchto pneu přivezl z Německa, a mohu Ti na 100% říct, že letni gumy s pořádným vzorkem se na sněhu a i na ledu chovají líp než tyto zimní, takže jsem vyhověl předpisům, ale je to víc nebezpečné, ale to nevadí hlavně že dodržuji předpisy!!!!!
A jen pro tvoje uklidnění nejezdím s tím nikde po silnici, auto je používáno jen na dopravu proviantu na horskou chatu a jezdí se s ním dokud to zvládá, než příjde na řadu sněžný skůtr, jinak to má technicko i emise v pořádku takže by mohlo i na silnici...
avatar Re: Obuté pneu...??
05. 01. 2015 19:48
Ono k těm všem, kolikrát bohužel nesmyslným zákonům a předpisům, je potřeba používat zdravý rozum. A zdá se mi, že to neumí čím dál tím víc lidí. :-( :-(
avatar Re: Obuté pneu...??
05. 01. 2015 19:57
Karel M. napsal(a):
-------------------------------------------------------
> pavel72 napsal(a):

> Pavle, samozřejmě že jinak nepojedu. Jen jsem
> chtěl na výše uvedených příkladech ukázat, že
> můžeme zpochybňovat jakýkoliv předpis.

Karle, ja to všechno beru - ale jak jsem již napsal v duchu, "kdo jsi bez viny, hoď kamenem" ani ty nejzdíš vždy podle předpisů a vědomě je porušíš. Ano, výjímečně - jsi patrně velmi slušný a ohleduplný řidič, ale porušíš. Dokonce to napíšes i sem do fóra a určitě to není chlubení a těžko očekávat, že se u toho strhne debata o nebezpečnosti jízdy až anarchii na silnici. Jde jen o to, že ty vnímáš Tvé svévolné porušení pravidel jako málo nebezpečné (a nikdo z nás tam nebyl - třeba to tak je opravdu), ale u někoho jiného jako výrazně nebezpečné (ale tam taky nikdo z nás nebyl - opravdu je to nesrovnatelné?). Princip je úplně stejný. Tak už ho nebožáka nechejte, já myslím, že příští experiment s dopravními předpisy bude držet v tajnosti :-)

A tady je ten Tvůj prohřešek :-)

"V sobotu k večeru kamiony nejezdily, tak jsem se zavěsil za cca 4 rychlejší auta, která mě předjela a jako velký hrdina jsem se jim snažil sekundovat. Mezi obcemi tak 120 - 130 km/h, v obcích tak kolem 70-tky. Nebýt mírného škrtnutí spodkem v samotné Csorně ve vyjetých kolejích, tak jsem byl docela spokojený.Ale i tak to škrtnutí bylo bez následků. Domů do Zlína jsem dorazil nakonec půlhodinku před půlnocí, samotným Maďarskem za cca 3 hodiny/ 210 km i s přestávkami. Rychleji jsem Maďarsko projel před několika lety, to bylo v noci a cesta "vláčkem" trvala asi 2,5 hodiny. Ještě že ti místní "fízli " na to kašlou a nechávají vše osudu. "

"Anarchisto" :-)
avatar Re: Obuté pneu...??
06. 01. 2015 19:05
pavel72 napsal(a):
-------------------------------------------------------

> .............................A tady je ten Tvůj prohřešek :-)
>
> "V sobotu k večeru kamiony nejezdily, tak jsem
> se zavěsil za cca 4 rychlejší auta, která mě
> předjela a jako velký hrdina jsem se jim snažil
> sekundovat. Mezi obcemi tak 120 - 130 km/h, v
> obcích tak kolem 70-tky..........."


Hmm, nemůžu si to prostě odpustit, abych nenapsal svůj názor. Osobně se mě taková jízda zdá nebezpečnější, než opatrná jízda na letních pneu.....
Ale to je jenom věc názoru. Do nějakého moralizování bych se vůbec nepouštěl, protože nikdo z nás není bez viny. Já samozřejmě také ne. Snažím se jezdit opatrně, snažím se předvídat a k ostatním být vstřícný a ohleduplný. Což mě ale nebrání v tom, že předpisy někdy vědomě poruším. A to jsem měl v posledním příspěvku právě na mysli. Že vyčítat někomu hlavně vědomé porušení předpisů je trochu mimo, důležitější je, zda se při řízení používá rozum.

** Petr **
Re: Obuté pneu...??
06. 01. 2015 21:17
co třeba alkohol, Petře K. Myslím tedy do 0,5 promile, jak je to tolerováno třeba v Chorvatsku nebo Rakousku? Není to třeba stejné jako jízda s letními gumami na sněhu? Když řekneš A, řekni i B? Pokud si smířlivý k jednomu, tak očekávám, že budeš i k tomu druhému. Jaký je vlastně v tom rozdíl, že? I v tom případě alkoholu do 0,5 promile používám stále rozum, kterým se oháníš. Nebo, když mám pneu o šířce 205, tak proti pneu o šířce 145 určitě budu mít kratší brzdnou dráhu. Opravňuje mně to jet rychleji, než je předepsaná rychlost? Přece používám také rozum, ne? Věřím, že zvláště Ty máš rozum a souhlasím se Záhajským, že uvedené chování je neomluvitelné, i když občas zhřešíme všichni.
avatar Re: Obuté pneu...??
06. 01. 2015 22:39
Karel M. napsal(a):
-------------------------------------------------------
> co třeba alkohol, Petře K. Myslím tedy do 0,5
> promile, jak je to tolerováno třeba v Chorvatsku
> nebo Rakousku? Není to třeba stejné jako jízda s
> letními gumami na sněhu? Když řekneš A, řekni i B?
> Pokud si smířlivý k jednomu, tak očekávám, že
> budeš i k tomu druhému. Jaký je vlastně v tom
> rozdíl, že? I v tom případě alkoholu do 0,5
> promile používám stále rozum, kterým se oháníš
.


Karle, s tím zásadně nesouhlasím, protože si myslím, že s alkoholem se nedá nic podobného vůbec srovnávat. Když jedu na letních pneu, nebo se jinak "proviním", činím tak s čistou hlavou. Tedy pokud řeknu že jsem jel opatrně, že používám rozum apod., tak je to pravda. Nad svým jednáním a rozumem mám 100% kontrolu.
Ovšem po požití alkoholu nemůže být o nějakém rozumu ani řeči, protože ten rozum je ovlivněn, byť částečně, alkoholem! Je mě úplně jedno, jestli má někdo 0,5 promile nebo méně nebo více. Po požití alkoholu nemá podle mne za volantem nikdo co dělat, v tomto jsem naopak zásadně nekompromisní.
Můžu tvrdit jak chci, že jsem při řízení používal rozum, že jsem si byl vědom že jsem pil alkohol a jel jsem tedy opatrně. Alkohol mě při nejmenším zpomalil reakce atd. atd.., prostě ten můj rozum částečně ovládám já a částečně je ovládán alkoholem, ať chci nebo nechci. Po požití alkoholu prostě nad tím "rozumem" nemám 100% kontrolu, takže za volantem nemám absolutně co pohledávat.

Když shrnu tedy můj pohled na alkohol, absolutně je mě jedno a ani to nezjišťuji, ve kterém státě je jaká tolerance alkoholu. Já bych s alkoholem za volant nikdy prostě nesedl.
Takže kdyby tady Darko, nebo kdokoliv jiný, napsal, že se napil a pak jel opatrně, zcela určitě by moje reakce byla zásadně odlišná, než v případě těch letních pneu. Ani na ty pneu jsem nejdříve nereagoval, ale vyprovokovala mě až ta diskuse co se potom rozjela yawning smiley

** Petr **



Upraveno 1krát. Naposledy upravil PetrK (06. 01. 2015 22:45).
Re: Obuté pneu...??
07. 01. 2015 09:31
opravdu zajímavé vlákno, aspoň je vidět jak někteří svoje chyby a porušení zákona vůbec nevidí, ale druhého by tu ukamenovali, že jel kousek po sněhu na letních pneu thumbs up smiley a ještě se snažit obhajovat alkohol za volantem, no o tom si asi každý udělá obrázek sám
avatar Re: Obuté pneu...??
07. 01. 2015 09:50
Ono asi nejde o to co kdo kdy a kde porušil, to udělal určitě opravdu každý, ale rozdíl už bude v tom, "jak se k tomu postavil". Promiň ale napsat o jízdě na letních pneumatikách po sněhu ".....auto jelo úplně normálně, na sněhu jsem jel cca 60kou" ???? Tohle mi přijde jako vyložená propagace toho, že je nesmysl přezouvat na zimní.

Za mě ať si klidně jezdí kdo na čem chce, ale ať si potom dává sakra majzla, aby mě netrefil.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Peťas (07. 01. 2015 09:51).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 57
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.