Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Životnosť baterie v ENC krabičke

Autor isquash 
Re: Životnosť baterie v ENC krabičke
30. 07. 2025 06:26
Mne dali na Lucku na výber, ci kus za kus,ale zobral som ten menší paket,starú mi nevratili.
30. 07. 2025 07:29
Jsem zvědav na svou krabku, má asi 11 let, sám pořádně nevím, možna to bude i více. Loni ještě fachčila. V září prověříme. Pro mě je problém spíše ji po roce najít.
avatar Re: Životnosť baterie v ENC krabičke
30. 07. 2025 11:31
A hlavně nezapomenout grinning smiley

Teď jsem se díval, naše krabka má 8 let a loni taky ještě fungovala bez problémů.

Mimochodem, už cca 2 roky tu byly debaty, jestli má smysl kupovat novou, když bude zanedlouho (kdy?) nový systém?
30. 07. 2025 15:18
Nový systém, ale měly by staré krabky fungovat. Uz jen to, že by si lidé museli v kratkem časovém obdobi vyměnit za nové, to by systém asi nedal.
30. 07. 2025 15:57
Stále nevíme, jestli v novém systému budou mít uživatelé ENC nějakou výhodu proti ostatním. Nevidím důvod, když všichni budou jezdit bez zastavování a placení u pokladny. Proto by bylo logické, kdyby se ENC zrušilo a kredit byl každému převeden do nového systému s tím, že by si určil registrační značku, přípaně několik RZ, na které se bude mýtné stahovat z daného účtu. Stejně jsem se tady dozvěděl, že i uživatelé ENC si budou muset zadat RZ a krabka nebude přenosná.

V takovém případě považuji existenci ENC za zbytečnou. Možná ji nezruší hned se zavedením nového systému, ale postupně podle mě ano.
30. 07. 2025 20:26
Ale vždyť o novém systému se ví, že bude jak na krabky ENC, tak i na RZ. Do ENC bylo nainvestováno, na mnoha důležitých branách jsou nové snimače, tak proč by to dělali těsně před změnou?
30. 07. 2025 22:40
A ví SE, jestli budou mít uživatelé ENC i v novém systému slevu?
01. 08. 2025 07:46
Pokud vím, tak se psalo o tom, že snad sleva nebude.
Je třeba myslet na to, že je to Balkán, takže se prostě uvidí, jak to ve finále vůbec bude. Určitě se budou snažit nějak zvýhodnit domácí oproti turistům. ENC bylo původně též jen pro domácí.
01. 08. 2025 13:20
Akurát som v druhom vlákne písal o svojej výmene krabice po 14 rokoch. Myslím, že tých 15€ za "uredaj" sa určite oplatí, pretože len pri jednej jazde Goričan - Zagvozd ušetrím 8€ aj keby systém toho roku skončil :Hlavné je to, že človek nečaká a závora ide hore sama smileys with beer
09. 08. 2025 23:36
Krabička po 14 letech stále fungovala bez problémů.

.
.

_________________________Jirka_________________________
16. 09. 2025 07:13
Krabka po lonske operaci stale krasne funkcni spinning smiley sticking its tongue out
28. 09. 2025 22:20
Původní krabička od ARZ z 6/2013 už na zpáteční cestě v roce 2023 přestala fungovat, tak jsem ji používal jen jako možnost slevy za mýto. To že jsem platil na bráně s obsluhou mi nevadilo, v druhé půli září už není žadné čekání.
Podle dostupných informací (pokud se spustí příští rok nový systém mýta) by měla sleva na krabičkách zůstat, ale při načítani RZ se sleva poskytovat nebude, jsem se rozhodl pro koupi nové krabky. Ptal jsem se na Zadvarje, tam mi řekli, že v Dugopolje je prodej.
Celá akce od sjezdu z dálnice, přes kruháč až po kancl HAC, koupení nové krabky a znovu nájezd na dálnici zabrala asi 20-25 minut. Dalo by se i po zaplacení mýta to švihnout mezi kužely (na prasáka) do protisměru a tam odstavit auto, ale byly tam dvě auta policie, tak jsem byl za slušňáka. Akorát jsem nechtěl cca dvacet minut čekat na aktivaci, tak jsem vzal lístek a v Zahřebu jsem jel na budku s obsluhou.

Zapomněl jsem připojit:
[mapy.com]

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Mirus (29. 09. 2025 12:00).
13. 11. 2025 15:57
Původně jsem měl velkou krabku a ta fungovala min. 11 let. Když jsem ji pak myslím před 4 lety z donucení měnil, tak už jsem dostal takovou malou. Trochu mám obavy z přímé úměry - malá krabka vydrží míň. Navíc se letos cesta na jih nekonala a tak mám trochu obavy, jak se krabka ukáže příští rok. Nezkoumal někdo, jak lze ověřit její funkčnost dřív než na bráně? Měření napětí baterky u té velké krabky nebylo vypovídající.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 41
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.