Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Cestovní pojištění+asistenční služba

Autor Tomáš539 
avatar Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
02. 08. 2018 16:21
Já kladnou mám. A už jsem to asi psal. "Soused" měl havárku, auto mu odvezli, druhé dovezli, akorát to náhradní je asi na cestu domů, tak si ho zaplatil na pobyt tam (stalo se mu to asi, nevím 100%, hned při příjezdu).
avatar Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
02. 08. 2018 16:30
A pojišťovna?
avatar Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
02. 08. 2018 23:24
Bylo to AutoCare na jeden měsíc.
Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
04. 08. 2018 16:19
Ja si chtěl připlatit k povinnymu ručeni neomezenou asistanci,ale bylo mi řečeno že to jde jen k vyroči smlouvy.Mam poj u čsob.Jelikož nemam nejnovějši vwozitko,moc na vyběr toho neni.Nakonec auto připojištěno u generali i s havarijkem Retro allrisk plus Top asistance extra (neomezenej odtah atd ) za 2100 na čtvtleti. Po přijezdu poj zrušim,takže počitam 700 na měsic. Pro klid a čistou hlavu.
Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
08. 08. 2018 09:49
Peter1 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Možná nová taktika, oficiálně stojí odtah na
> 1000km 24000 Kč + cesta zpět. Chápu že je lepší
> zaplácnout pusu klientovi osmičkou smiling smiley



Vypadá to, že ani tohle nebude snadné. Nikdo nic neví a dovolat se na číslo, jež mi poskytli,se zatím nedá.
Ale ať to dopadne jakkoliv,v pátek podle všeho jedem pro nakonec opravené auto
Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
08. 08. 2018 15:59
Máte někdo prosím zkušenosti s pojištěním KOLUMBUS? Či případně existuje nějaké pojištění, kdy skutečně auto odtáhnou na náklady pojišťovny zpět do ČR? Děkuji.
avatar Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
11. 08. 2018 20:25
... co si z toho odnést ... ?
[tn.nova.cz]

smileys with beer
avatar Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
24. 08. 2018 10:53
Babo raď!
Chci sjednat cestovní pojištění bez připojištění auta. Na ePojištění mi nejlépe vyšlo a vyhovuje pojištění od AXY. Je finančně výhodnější než například od VZP a řekl bych,že ve stejné cenové relaci nabízí o něco málo víc (např. připojištění zavadel). Chtěl jsem ho objednat.
Co však"čert nechtěl".
Včera mi syn povídá. Měl jsem objednanou opravu auta po tom, co mi ho odřeli na parkovišti u Autodružstva Znojmo, které je jako smluvní partner AXY. Z Autodružstva mi volali, ať se nezlobím, že mne museli vyškrtnou z opravy, neboť jim AXA už nějaký měsíc neplatí ani korunu za provedené opravy. Syn si to bude muset objednat jinde.
Co ale vy po takové zprávě? Pojistíte se u AXY nebo budete váhat jako já. Má někdo s AXOU zkušenosti při nějaké pojistné události?
Já tedy váhám, kdyby se náhodou něco stalo, kdo se s nimi má potom dohadovat o nějakém plnění?
Asi zvolím VZP na cestovní připojištění. Vidím v tom větší jistotu.
avatar Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
24. 08. 2018 14:31
Já bych se AXY nebál. Mám u ní kdeco, je to velká pojišťovna. Cestovní pojištění dělám vždy online přes portál KB a nedávno jsem zjistil, že to pro ní zajišťuje taky AXA. Pojistnou událost jsem měl jedinou, když mi naše kobyla vyrazila Iphona z ruky a ještě ho přišlápla. Pojištěnej byl kůň, ne mobil. Nejdřív mě AXA standardně poslala kamsi, ale odvolal jsem se, nechal to sepsat právnickou hantýrkou s odkazem na pár paragrafů, poslal rovnou na hlavní správu, aby se tím museli znovu zabývat a za 2 týdny přišel dopis, že mi uznají 50%. Vzhledem k tomu, jak jsou všechny pojišťovny ochotny plnit v případě rozbitých mobilů, to bylo vítězství. Asi se zalekli, že to má v ruce právník a ne jen nějaká ovce. Nechtěli se pouštět do sporu. Samozřejmě si neodpustili malou invektivu, když mi napsali, že inteligentní člověk neleze ke kobyle s mobilem za 20k. Ale přešel jsem to. Momentálně řeším opět mobil, tentokrát dcery. Při bouřce ho spolu s kabelkou utopila na jachtě v Itálii. Jejich smluvní podmínky nějakou šanci dávají...
Pojišťovny jsou všechny stejný, žádná se nepřetrhne aby platila. Takže to dohadování přijde tak jako tak, ať je člověk kde chce pojištěnej. U cestovního pojištění není nejdůležitější náhrada škody mě jako pojištěnci, ale aby zalepila výlohy za léčbu, převoz atd. což jsou i statisíce. Já bych AXE věřil, sám se i do budoucna u ní plánuju pojišťovat

Pro pobavení:




Upraveno 1krát. Naposledy upravil valeri (24. 08. 2018 14:34).
avatar Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
24. 08. 2018 14:55
No je pravda, že vždy můžeš vše vymáhat soudně. Ale nejspíš to trvá o hodně déle, i roky, podle jiných právních stání. ještě se rozhodnu.
Teoreticky proti AXE nicosobního nemám. Měl jsem tam "třetí pilíř" důchodu. (chichichi) Nepodepřel, ale potěšil.
Při vybírání naspořené částky problémy nebyly. Teď tam mám taky cosi ještě k důchodu na pět let, za rok při vybírání peněz uvidím co a jak.
Ale s platbou (neplacením) z povinného ručení původce nehody na opravu poškozeného druhého auta, tak tím mne překvapili. A nejspíš s tím zatím nezmohli ani právníci výše uvedeného znojemského Autodružstva, když neplacení za již provedenou práci trvá několik měsíců.
Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
24. 08. 2018 19:16
Je fakt, že taky každý rok pátrám u koho si zaplatím cestovní pojištění a už pár let mi z toho stejně nakonec vyleze AXA ve variantě Excelent. Cena je příznivá a ty limity jsou bezkonkurenční. Jako plus vnímám, že se jedná o celosvětovou firmu a ne o nějakou místní zaprděnou zdravotní pojišťovnu, která si tu asistenci stejně nakupuje externě. S plněním zatím naštěstí žádná zkušenost. Ale letos jsem se při pátrání po nejlepší nabídce proklikal až na nějaký diskuzní web pojišťovacích poradců a světe div se, i oni tam dávali většinou samé pozitivní příklady s plněním od Axy.
Jsem toho názoru, že to není špatná volba, resp. není to volba nejhorší.
Letos jsem to navíc doplnil krátkodobým havarijním pojištěním od České spořitelny v plné palbě, nechtěl jsem to nechat úplně náhodě.
avatar Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
24. 08. 2018 20:17
Jak někteří vědí / tuší, tak my to máme trochu jinak... sad smiley
Axa je jedna z mála pojišťoven, která nemá tak striktní výluky u chronicky nemocných atd. Ba naopak, pro některé má za příplatek speciální tarif (za příplatek / bez debat)..
Vřele doporučuji si přečíst podmínky své stávající pojišťovny... zejména kardiakům, "cukrovkářům", těm, co se (úspěšně) lečili (ano, i minulý čas) s rakovinou atd. Asi se budete většinou velmi divit eye popping smiley
Paradoxně, zejména u těch nejdražších alá Allianz, ČSOB,... případně u některých pojištění "od kreditních karet"

S každou pojišťovnou vás čeká "proces" grinning smiley
Drtivá většina klientů si za problémy může sama, neboť ani NEZNÁ SMLUVNÍ PODMÍNKY... nahlásí to blbě, netuší na co má nárok, jaké jsou varianty plnění, co lze souběžně, co se vylučuje atd. (již u prvního telefonátu je potřeba velmi dobře vědět a znát podmínky pojištění)... a pak se diví...
Např. u (chronických) záchvatových onemocnění (podmínka pro uzavření smlouvy je obvykle 12 měsíců bez záchvatu)... nastane-li pád (s úrazem) a následně to vyvolá záchvat, tak je to kryto z pojistného... Pokud nastane záchvat a v jeho důsledku dojde k pádu (s úrazem), tak je to výluka z pojištění... atd.

Nejsem pojišťovák, nechci nikoho poučovat... jenom se zamyslete... a VŽDY SI POŘÁDNĚ PŘEČTĚTE SMLUVNÍ PODMÍNKY... bez ohledu na "kecy pipiny z call centra"... a je úplně jedno na co / o jakou pojistku se jedná
smileys with beer
Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
27. 08. 2018 08:10
Bohužel jsem musel využít služeb pojišťovny a repatriovat vozidlo z Pelješacu. Porucha již cestou už na dovolenou. Několik let si sjednávám asistenci AutoCare. Když došlo na věc, vše proběhlo zcela profesionálně jak od operátorů pojišťovny tak práce odtahu + zajištění náhradního vozidla. Velký dík všem. Vyřešili nám velký problém a dovolená nakonec byla bez velkých starostí.
Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
27. 08. 2018 19:52
Mohl bys prosím podrobně popsat jak to celé proběhlo a kolik tě to stálo? Díky.
Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
28. 08. 2018 08:48
A co bylo příčinou umření auta?
Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
28. 08. 2018 11:48
Přátelé, má někdo zkušenosti s pojištěním UNIQA Asistence? Případně se zárukou mobility u VW?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Gina (28. 08. 2018 11:51).
Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
29. 08. 2018 05:49
Cestou tam porucha turba. Dojeli jsme sice na místo, ale motor bez výkonu a rychlostí tak 50 až 80 km/h + černý dým za námi. Na místě nejprve snaha o odhalení přesné příčiny nebo servis. Ale Chorvatsko nejsou Čechy, kde téměř v každé vesnici je jeden automechanik na tyto poruchy zařízený. Cestu zpět 1.200 km po vlastní ose s rodinou jsem nechtěl riskovat. Tak zvolena varianta repatriace. 3 telefony s operátorkou AUTOCARE, 2 telefonáty s odtahovou službou a v dohodnutý čas přistaveno náhradní vozidlo a zároveň zajištěn odtah. Shodou náhod v den návratu z dovolené v místě bydliště odtahovka přistavila porouchané vozidlo a vyzvedla si zapůjčené. Možná si řeknete: měl jste štěstí, nestál jste na rozpálené dálnici a nepočítal každou čtvrthodinu. Ano, měl. Byl jsem vlastně takový "lehčí případ".Ale oceňuji kompetentní a profesionální přístup jak operátorek a operátorů AUTOCARE, tak jimi zajištěné odtahové služby Auto Pražák.
avatar Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
29. 08. 2018 12:36
No tak to je letos 1:3 spokojený klient x nespokojený klient

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist
Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
27. 04. 2019 09:53
Zdravim, neviem, ci to patri sem,ale inu temu som nenasiel. Cestovne pripoistenia poistuju rizika a event porod do 26 tyzdna. Ma niekto skusenost s komplikaciami alebo nebodaj porodom v Hr? Vychadza nam to na 30-31vy tyzden. Neplanujeme miesto narodenia Split,ale jeden nikdy nevie.D
Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
27. 04. 2019 20:42
Přečti si pojistné podmínky. Těhotenství není nemoc, ale budou k tomu přistupovat podobně.
Když se s něčím léčíš již před odjezdem, tak se na to cestovní pojištění nevztahuje.
avatar Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
27. 04. 2019 22:53
maarly: Myslím si, když je to akutní zhoršení zdravotního stavu - komplikace, porod - tak platí v celé EU stejné podmínky. EHIC
Rozhodně bych se ale pokusila vyjednat (i za trochu vyšší cenu) pojištění event. repatriace.
Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
29. 04. 2019 11:42
Marly za a - tbl. magnesii lactici (100 tbl) .,2x1 tbl .základ .,v případě jakéhokoliv dyskomfortu u partnerky 3x2 4x2 tbl sníží výrazně riziko předčasného porodu.
b - 14 dnů před odjezdem požádat gynekologa o kultivační vyšetření u partnerky včetně kultvací moči, je li nějaký zánět přeléčit před odjezdem,.
c - Sebou ještě Magnosolv. sáčky .- při tuhnutí břicha přidat k tbl magnesii, lactici.
d - Do 36 týdne lze přidat ještě Anopyrin 100 mg ( 1/4 volně prodejné tbl. ).
e - Pokud partnerka jeví známky slabého zánětu močových cest,.- časté močení i v noci, nutkání na močení, může prevent. brát 1/2 sáčku Blokuriny denně ( jde o cukr Manosu - zcela neškodné pro lidský organismus, lidským organismem jenom projde do moč. cest) dá se s úspěchem brát preventivně a sníží se rizika předčasného porodu.
c.- léky na cévy na cestu .- Detralex, Cyclo - 3 fort 2x1 den před cestou a po dobu cestování - sníží otoky partnerce při cestování a celkový dyskomfort. těhotné.
Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
29. 04. 2019 18:05
Vdaka za typy a informacie. Este som vyguglil, ze Europska cestovna poistuje aj riziko komplikacii a aj predcasneho porodu / hospitalizacie...atd/, ale len do konca 30ho T gravidity., takze by sme boli v klude cca do polovice dovolenky, termin ktorej mame uz od vlani rezervovany, a aj zaplateny.
Gravidita zatial prebieha ucebnicovo, ale zname zakony p. Murphyho, aj ked rodička planuje pri Jadrane uz len oddychovať a funieť - žádný vetší akce nebude pokoušet...
Detralex a podobne generika moc v gravidite nedoporucuju, inak by sme ich nasadili, ostatne pribalime a podla potreby.
Nech nam to vsetkym odsypa..teda ako strihame meter...
avatar Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
29. 04. 2019 19:46
maarly: hlavně se nestresuj a buď v pohodě. Doporučuji i zvážit cestu s noclehem (tedy podle toho, jak daleko jedete). A držím palce, užijte si to.
avatar Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
30. 04. 2019 11:00
maarly, byť jste, jak píšeš … v kondici a máte vřelé vazby na Jadran … zvažte, zda je pro Vás všechny, taková 1000 km dlouhá cesta autem v 8 měsíci těhotenství vhodná (nemluvím o případných vedrech ad.) … my jsme kdysi jeli v 5 měsíci a vše tehdy dopadlo dobře, ale tohle se mi zdá jako vyšší riziko …
… v každém případě, ať se rozhodnete jakkoliv, ať vše dobře zvládnete ...

smileys with beer
avatar Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
30. 04. 2019 11:23
Marabu napsal.......za a, za b, za c, atd
Vypadá to, že byste měli vést celou lékárnu.
Bych si Chorvatsko v této situaci rozhodně odpustil! Vynahradíte si pobyt v Chorvatsku v létech budoucích, v klidu, bez nervů a v pohodě, s radostí z dítěte.
Aby se náhodou vaše vřelé vazby na Jadran neproměnily v jednu noční můru.
Někdy ani to sebelepší pojištění s různými nadstandardy ke klidnému průběhu nepomůže
Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
30. 04. 2019 12:29
to je za d - ale je lépe, když to řeknou jiní a je to dobře řečeno.
Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
30. 04. 2019 15:44
Také bych to neriskoval.
Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
11. 05. 2019 12:22
Nechci, ale napíšu... 3 roky zpět jsme byli napřímo svědky v Bašce na Krku umrtí těhotné ženy na pláži. Ač "blízko" Rijeky,...daleko od pomoci.... Už jsem to tu někdy psal, ale bylo velmi napříjemné rozloučení se s mořem toho roku poslední den...
Stát se může cokoli. V tohle případě bych radši se ubytoval 300m od Rijeky, nebo jiného města s nemocnicí.
Přitom naši známí byli s dítětem v Rijece ve špitále a celkem úplně nadšení ze služeb nebyly, a to jsou normální "sokolové" ze zlína a vydrží hodně. Naproti tomu kamarádka mě vyvedla z omylu jezdit s malýma děckama na ostrovy, po svo zkušenosti. Loni se jim rozsekl malej hlavu v Gradacu a naštěstí hned "vedle" je nemocnice v Ploče...
Re: Cestovní pojištění+asistenční služba
14. 05. 2019 09:18
Panové, panové.
dam ja teda na Vas,aj ked tehulka uz plaze neplanovala, iba tieňovať na terase. Ale je fakt ze Split i Dubrovnik daleko, a v ploče je iba poliklinika na akutne stavy . Tak pekne leto, nech nikto radsej "hitnu" nepotrebuje,
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 102
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.