Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Zdražené dialnice v Chorvátsku

Autor Viera 
avatar Re: Zdražené dialnice v Chorvátsku
19. 01. 2015 05:52
Citaci
kabinet302 napsal(a):
Nevíte náhodou někdo, jaké je procentuální měsíční vytížení dálnice ze Záhřebu směrem na Dubrovník?

Poměrně rozsáhlý elaborát za měsíce červenec a srpen 2013 jsem nedočetl. Ono to asi chce víc času prokousat se těmi tabulkami a rozhodnout se, co je důležité pro nás.
Za rok 2014 ještě nejsou data zpracovaná, prý to trvá běžně půl roku, než se to pustí k zveřejnění.
avatar Re: Zdražené dialnice v Chorvátsku
27. 05. 2019 21:17
trochu ozivim toto vlakno, link od Hilla uz nefunguje :-(
Neviete niekto asi si po "investicnej" stranke chorvatsko stoji ohladne stavby tej dialnice? Viem, ze to stalo vela, viem ze maju problemy to splacat, resp. ze navratnost nie je tak velka ako ocakavali, ale zaujimalo by ma ako si "projekt vystavby dialnice" stoji. Kolko im to rocne prinesie, kolko musia rocne splacat a pod. Pre nas je super, ze dialnice stoja (kto ich nechce vyuzit, vzdy moze ist po starej ceste, kde ma vdaka dialnici menej aut na ceste), ale ci sa im to niekedy vrati? Ono sa im to v globale urcite vyplati, preotoze dialnice pritiahnu vacsi pocet navstevnikov nez keby neexistovali, ale to uz do financovania asi priamo ratat neda.

Pocas leta su dialnice plne, no ako som cital, pocas zbytku roka zyvaju prazdnotou... asi by bolo dobre tam dotiahnut viac aut. Optimalne by bolo v lete zdrazit, v zime zlacniet :-) ..alebo predavat celorocne zvyhodnene balicky, ktore by sa nam dovolenkarom nevyplatili, ale pritiahli by na dialnice domacich.

To len tak pre zaujimavost.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil patrikHR (27. 05. 2019 21:20).
avatar Re: Zdražené dialnice v Chorvátsku
28. 05. 2019 05:56
Když tě zajímá financování, tak hodně toho najdeš tady. Je to jako obvykle milion údajů, kterými se prokousávat nehodlám, ale prosím.
Výsledky z počítání průjezdů vozidel (brojanje prometa) podle různých kritérií jsou pro změnu tady. Přesněji řečeno - je tam mobilní aplikace, kde by měly být k dispozici jak aktuální údaje o provozu, hustotě, uzavírkách a nehodách, tak vrstvy umožňující předpověď podle statistik z minulých let. Vyzkoušeno nemám.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hill (28. 05. 2019 06:02).
avatar Re: Zdražené dialnice v Chorvátsku
28. 05. 2019 07:27
Dekuji za info, prozkoumam :-)
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 105
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.