Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Rady na cestu k Jadranu.

Autor Děda 
Re: Rady na cestu k Jadranu.
25. 06. 2026 21:36
Potvrzuji, stejná zkušenost na stejném místě.
26. 06. 2026 07:49
Ale zas je to z kurzem, spořky.
avatar Re: Rady na cestu k Jadranu.
26. 06. 2026 08:29
Proč? Však spořka má v nabídce i EUR účet...
26. 06. 2026 08:47
Cinan napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Mám kartu Revolut a snažím se vybírat v chorvatsku
> po cestě dál od moře a bez poplatku(asi HPB bank).
> Split přístav,výběr 1000€ a poplatek 4€ což jde.

Tak dle údajů, co se dá poměrně jednoduše zjistit na netu, tak výběr z bankomatů bývá zpoplatněn zpravidla částkou 4 - 5 EUR, a je skoro jedno o jakou HR banku se jedná (včetně té jejich "poštovní" HPB ). Pro někoho je to OK, mě osobně už to úplně jako OK nepřijde. Osobně mám zkušenosti pouze s výběry v DE (EUR karta od FIO), a tam jsem nikdy neplatil nic.

Ale mě by zajímal hlavně ten "CASHBACK". Údajně to prý funguje v pohodě na čerpačkách INA, ale je tam limit max.120 EUR.
26. 06. 2026 10:03
Slavkov
To je vlastně pravda. Ale lidí co má příjem v € asi moc nebude.
26. 06. 2026 15:06
Prosím vás . Už jsem Vám to psal loni. Nechci šířit paniku,ale mám od mého právníka potvrzeno, že plnit jinou kartou na e-shopy ano, ale v žádném případě nepárovat se svojí bankou. Paní z Čech několik milionů na účtu změnilo asi 360 krát pozici díky revolutu. Soudní procesy se vlečou a peníze jsou prakticky nedostopovatelne.
26. 06. 2026 16:41
Dejff, není třeba mít příjem v €. Je možné koupit výhodněji ve směnárně a vložit na € účet.
26. 06. 2026 17:46
Nic bych nikde nevybíral u cizí banky,Ernste a vlastní účet u spořky ano.Poslední dva roky jsem platil vč. mýtného kreditkou RB a bylo lepší než u CS i když jen o " haléře "
26. 06. 2026 19:04
Když zrovna bankomaty Erste směrem k jihu dost prořídnou - na pevnině v Opuzenu, pak až na kraji Dubrovníku, tak byly z Pelješcu bídně dostupné. Dnes je to přes most s přístupem daleko lepší.
To taková Raiffka má síť bankomatů hustší, jen to chce mít u ní účet...
Ostatní banky si vždycky něco přihrábnou.
26. 06. 2026 20:16
Eura na ubytování kupuji na Tank-Ono. Nějaké drobné navíc na zmrzlinu. Vše ostatní platím kartou (Revolut). Benzín, dálnice.. je kartou samozřejmost. Parkoviště jde kartou snad úplně všude. Automat na kafe také.
Když v hospodě nechtějí kartu, tak mají smůlu. Jezdím docela po světě a s placením kartou je občas problém asi jenom v Čechách. Ani v úplně zapadlé hospůdce v Itálii nebyl s kartou problém.
27. 06. 2026 13:42
Karta dobrý. Revolut špatný.
Asi se mi nechce vytahovat klasické texty o multiplikačním efektu elektronických peněz vs. Reálná bankovka pro obchodníka. To ať si každý volič zla sáhne do svědomí a spásy všeho velkobratrskeho...

Jinak raifka je celkem všude.
27. 06. 2026 15:24
Stokoruna je pořád stokoruna i když s ní pětkrát zaplatíme smiling smiley Teorie o tom, že podnikatele platba hotovostí nic nestojí, funguje pouze u těch, kteří tržbu strkají do kapsy. Ti co musejí uzavřít kasu, odvézt tržbu a zaúčtovat ji, ti vědí kolik času a mzdových nákladů to spotřebuje. Některé banky si dokonce účtují poplatek za vklad.

Revolut mi na cesty vyhovuje. Vyměním eura když je dobrý kurz a postupně je utrácím. Proti Monetě to bývá rozdíl dost znatelný. Mám tam i forinty a švédské koruny. Samozřejmě dolary na platby na internetu. Navíc se s Revolutem snadno platí na různých online službách. Třeba Booking má platbu zjednodušenou proti normální kartě.
27. 06. 2026 15:34
Pardon, ale můžu poprosit o překlad do normální češtiny?

couddy napsal(a):
> Prosím vás . Už jsem Vám to psal loni. Nechci
> šířit paniku,ale mám od mého právníka potvrzeno,
> že plnit jinou kartou na e-shopy ano, ale v žádném
> případě nepárovat se svojí bankou. Paní z Čech
> několik milionů na účtu změnilo asi 360 krát
> pozici díky revolutu. Soudní procesy se vlečou a
> peníze jsou prakticky nedostopovatelne.
28. 06. 2026 08:24
Mě vychází lepší než Revolut (mám) Partners Banka. Mám ji jen na platby v zahraničí.
Mám tam lepší kurz než na Revolutu zcela bez poplatků, i když jen o desetníky, ale vnitřeně to potěší smiling smiley
28. 06. 2026 09:56
Souhlasím s Partners Banka je teď asi nejvýhodnější.Jen se Eura nedají vložit přímo na účet. U Spořitelny to jde na pobočce akorát je poplatek za převod Eur je 7kč, ale jde udělat multi měnovo kartu a pokud se platí Eurama tak to jde z Eurovyho účtu akorát pozor když nebude dostatek peněz na správném účtě při platbě kartou tak proběhne nevhodná konverze podle Spořky a platí to v obouch směrech.

.
.

_________________________Jirka_________________________
28. 06. 2026 17:56
Dejff napsal(a):
> ....... Ale lidí co má příjem v € asi moc nebude.

Já třeba příjem v € nemám, ale banku mám Monetu a tam jsem si ke svému běžnému účtu otevřel zdarma ještě účet v €. Když vlezu do mobilního SmartBankovnictví, mám tam k dispozici také směnárnu, tam si napíšu částku v Kč kterou chci převést na účet v €, nabídne mě to aktuální kurz a pokud ho odkliknu, převede se mě zvolená částka Kč na eurový účet v €. Navíc, pomocí této směnárny v aplikaci SmartBanky mě Moneta nabízí o něco výhodnější kurz, než aktuálně mají.

Je to super služba, protože na ten eurový účet si mohu ve SmartBance dle potřeby převádět peníze kdykoliv a kdekoliv.

Jinak bankomaty považuji za absolutně poslední možnost v nejnutnějším případě. Kartou, vedenou v €, jsem už loni vyzkoušel výběr z bankomatů snad všech dostupných bank (na Pelješaci) a naprosto každý bankomat chce poplatek. Takže letos jsem si prostě hotovost vezl sebou. Mám tu u nás dvě čerpací stanice TankOno, kolem nich jezdím, takže v průběhu roku jsem si postupně dle možností nakupoval € na Onu a není co řešit. .

** Petr **
29. 06. 2026 14:17
Čížek, čemu nerozumíš(te), líbí (s velkou nadsázkou), že u dost dotazů bývám první a tady nikdo nereaguje a strkáte hlavu do písku. Hodně zdaru s revolutem. Nikdo jste si v tv nevšiml té masivní kampaně,za opravdu nekřesťanské peníze?
Tady kde jaká instituce vás varuje před on-line podvodníky a vy se ještě prsite používáním aplikace revolut. Kdo z vás ví, odkud a kde sídlí?
Navíc každá normální banka vám už stejný euro účet s převodem nabízí také.
Automaty atm je také už známe téma ne?
29. 06. 2026 18:26
Revolut používám roky. Za tu dobu dost zbankovatěli, ale asi je úřednici donutili. Dnes je to normální banka pro nás z EU registrovaná v Litvě.
Používám to tak, že si tam pošlu penize, ty si převedu na měnu kterou potřebuju a následně platím kartou, posílám jiným uživatelům Revolut i komukoli na běžný bankovní účet. Zaplatil jsem přes to i studium ve Finsku a na kurzovém rozdílu jsem ušetřil sakra prachy. Například dnes má Moneta při platbě kartou kurz 25,10. Revolut 24,26 ale nedávno jsem kupoval za 24,10.
Podvodníci okrádají běžně klienty českých bank. Určitě umí z důvěřivců vymámit peníze i z Revolutu.
30. 06. 2026 07:06
atnafus
Díky. Mě se to psát nechtělo smiling smiley
30. 06. 2026 22:43
Od soboty jsme v Orebiči (Pelješac) a moje aktuální zkušenosti s CashBack jsou tyto.
pokus č.1 - Lukoil Vrpolje - neúspěch, prý tuto službu neposkytují
pokus č.2 - diskont Tommy Orebič - neúspěch, prý tuto službu neposkytují, a protože jsme byli u pokladny sami, tak jsem se pokladní opakovaně ptal, jestli chápe o co mi jde, dokonce jsem jí to tlumočil v HR, prý se to dle Google nazývá "Podizanje gotovine na blagajni", říkala že chápe, ale prý to nejde, Google Gemini však tvrdí opak, v diskontech Tommy by to prý mělo normálně fungovat byť s nějakým limitem

takže jsem jel ozkoušet vytipovaný ATM (opět dle Google) a světe div se ... výběr 600 EUR a bez poplatků, jedná se o bankomat HPB přímo na budově pošty (hned v přístavu u trajektu), samozřejmě mi to nabízelo také DCC převod (on prostě pozná, že se nejedná o kartu rezidenta, tak to hned zkouší), to jsem ale odmítl, jinak naprosto běžná VISA karta od FIO banky napojená na EUR účet u nich

odpoledne dnes dorazily bouřky, byť nás to jen bralo okrajově, i tak ale nejspíš prásknul blesk do hory za náma a začalo hořet, tak jsme koukali na 2 bombardeery, který to přiletěly uhasit

Upraveno 1krát. Naposledy upravil jardys (01. 07. 2026 00:59).
01. 07. 2026 06:53
Pánové. Není jednodušší si koupit ojra u nás ve směnárně než se trápit s nějakými bankomaty ? Dělám to tak již 33 let co jezdím do Chorvatska a nikdy jsem neměl žádný problém s placením.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil ajax (01. 07. 2026 14:46).
01. 07. 2026 10:05
Nejlepsi kurz ma nyni Partners bank, ma i vybery z bankomatu gratis.

dnesni napr. 24.25

Kdyby si chtel nekdo zridit beznej ucet s kartou, vyuzijte muj kod 9EZ3JD - ziskam tim lepsi urok na sporaku. Diky smileys with beer

Upraveno 1krát. Naposledy upravil dj.DEKL (02. 07. 2026 07:27).
01. 07. 2026 12:03
Já jsem teď nakoupil euro za 24 Kč. A bez bankysmileys with beer
01. 07. 2026 18:55
TankOno 24,40
[tank-ono.cz]
na tom webu sjeďte až dolu
02. 07. 2026 15:02
to atnarfus: jo, chápu, že funkčnost je, výhodnost také, ale......do okamžiku, než se něco semele. Budeš jezdit do Litvy to řešit, najimat si tam právniky atd.? Určitě by to vyšlo dráž, než mávnutí rukou nad ztrátou. V tomto se nedůvěře některých, včetně mě, nedivím. U zavedených bank u nás máš kamenou pobočku, kde toto můžeš pohodlně řešit dle našich prâvních norem. A že občas někdo oholí klienta "české" banky, je z vétšiny případů z důvodu nedodržení základních bezpečnostních pravidel a důvěřivosti lidí.
02. 07. 2026 23:45
Atnarfus. Já jsem psal jednu ZÁSADNÍ informaci. A sice: NEPÁRUJTE si účet Revolut se svojí bankou.
TO, že si tam pošleš peníze z jiné karty na nesmysly je v pořádku. MOJE (co moje), to je jen informace ověřená z právní kanceláře, nikoli rada. NEPÁROVAT za žádnou cenu s bankovnictvím. Kdo chce pochopí. Zdar.
03. 07. 2026 20:35
Proč bych to měl s něčím párovat, ani nevím že to jde. Je to další z několika účtů co mám a nedává my smysl jakkoli ty účty propojovat.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 40
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.