Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Pokuty za parkování

Platil jste někdo pokutu za parkování v Chorvatsku? Mně se ocitla za stěračem v Omiši složenka na 100 kn. Jednalo se o placené parkoviště (hodiny), měl jsem zaplaceno pár hodin, jenže jsem to jaksi protáhl a několik hodin jsem pravda neměl zaplaceno. Složenka nebyla od policie, ale od města Omiš. Máte s tím někdo zkušenost, mám to platit nebo ne, termín už jsem samozřejmě proflákl (splatnost byla do 8 dnů).
xxxx
Re: Pokuty za parkování
08. 08. 2005 12:43
Rači bych to asi cálnul... Až tam pojedeš příště stejným autem tak se může stát že to po tobě budou chtít i s úrokama... winking smiley
Tom
Re: Pokuty za parkování
08. 08. 2005 19:15
Nedal bych jim ani fenik! V životě už tě nenajdou...
Re: Pokuty za parkování
08. 08. 2005 23:12
Stál jsem z půlky na chodníku mezi chorvatama.Odtáhli jen mně..... více na www.jadran05.wz.cz No Coment...
JIRKA Z RI
Re: Pokuty za parkování
09. 08. 2005 23:13
...PODLE MYCH ZKUŠENOSTI...KLIDNE "MESTKOU" SLOŽENKU IGNOROVAT...AŽ BUDE JEDNOU I HR V EU (2009) TAK BY TO MOHLO BYTI SLOŽITEJŠI...JEDINE KVULI TOMU SVEDOMI A TAK PODOBNE...JEDNOU, PRED 17 LETY, JSME S MANŽELKOU ZAPOMELI ZAPLATIT V KAVARNE V ITALSKEM TURINU...DODNES ME TO MRZI...KDYŽ MISTNI NEZAPLATI, TAK JE DAJI K SOUDU - ZA TAKOVYCH 6 MESICU MU PAK PRIJDE DOMU NOVA MASTNEJŠI SLOŽENKA...AHOJ!
Karel z HK
Re: Pokuty za parkování
12. 08. 2005 16:58
Taky jsem chtěl v Dubrovníku ušetřit za placené parkoviště a našel jsem složenku na 100 kun byla to nějaká zona. Složenka vytištěná se SPZ a CZ tak jsem ji zaplatil nejsem prase a mam rad Chorvatsko. Možna že by se nic nestalo ale aby to příští rok nebylo za 1000 a možná víc.
Re: Pokuty za parkování
12. 08. 2005 18:55
nevim, jestli sem to už nepsal. V červnu jsem v Tučepi (nebo Tucečpi ?) chtěl zaparkovat u mariny, kde kotvil kámoš s jachtou. Přilít ke mně kluk a že 20 kn. Zrovna jsem dorazil z domoviny, tak jsem měl jen eura. Dávám mu je a von že ne, že si to musim rozměnit. Tak se ho ptám, kde je směnárna. Nevěděl. Povidám mu, že jí du najít a jak se vrátim, zaplatim mu. Ne, to nejde, nejdřív musim zaplatit a pak teprve můžu parkovat. Už jsem začal vidět červeně, ale ovládnul jsem se a jel pryč. Jedu pomalu a čumim po tý směnárně. Neviděl jsem žádnou, tak jsem to zase celý objel a vyjel zase z druhý strany znova u toho vosla. Ale jak jedu, tak vidím, že asi 20m zpátky ta směnárna je. Už jsem toho měl tak akorát, tak jsem zastavil u chodníku. Ten samej pitomec ke mně běží a že se tam nesmí parkovat. No kdyby byl trochu rychlejší a doběh mně, tak už sem ho tam fakt asi zbil. Ale nedoběh. Měnim v tý směnárně svoje těžce vydobitý eura a vidim, jak ten šmejd táhne k mýmu autu policajta. To už mně ale fakt malinko vytočil. Vyměníno jsem měl, k autu jsem to měl blíž, než ty dva, tak jsem využil momentu překvapení a ujel jim. Celou tu komedii sledovali ty mí známí z lodi a málem fakt přepadli smíchy přes palubu. Opravdu teda, velká prdel to byla.
Alex
Re: Pokuty za parkování
12. 08. 2005 21:29
Tak to byl asi první Hrvat, co nechtěl Eura. Dříve šli po markách jako slepice po flusu, teď takhle fungujou Eura. Jen maj vždycky kouzelnej kurz :-)
Re: Pokuty za parkování
12. 08. 2005 21:34
to byl nějakej snaživej brigádník.
Re: Pokuty za parkování
14. 08. 2005 18:53
No,nevidim duvod proč by chteli Eura,když maji tak nerealne slaby kurz po každe pres leto,a nejsou služebni mena v HR.Akorad možno majitely apartmanu..
A ten brigadnik podle me asi ma cosi domluvene s partii od odtahovky a dostava nejakou provizi na každe odtahnute auto smiling smiley))
Co se tyka Omiše,ja jsem zaparkoval v ulici kde nebylo nic označene,a stejne me dočkala pokuta 100kn. Prej že je to nejaka zona. Debilove,ja jim jako domaci nezaplatim ani kunu!!! Ale vam jako cizincum,myslim že nemužu nic..Nevim,akorad na hranicach,ale když ste videly že se tam plati,tak to nebylo moc chytre od vas nechat to tam když zaplatit nechcete...


Karel z HK
Re: Pokuty za parkování
14. 08. 2005 19:07
Nechapu proč vozite eura když si tady můžu vyměnit kuny ty pak rozdělím kdyby jsem měl platit pokutu tak víc nemám a vše co jde platit kartou platím. Pak nemám problém jako jirkaK a na dovolene si jen užívám Karel
skier
Re: Pokuty za parkování
28. 08. 2005 18:10
Tedy, nevím, jestli to stojí za to někde něco vymýšlet. Včera jsem parkoval na hlavním parkovišti v Poreči (mimochodem pod přístřeškem a kousek od starého centra) za 5 KN na hodinu, ale max. 30 KN za celý den. V pohodě, v klidu a bez rizika, že si mě vezme na mušku "pavouk". Vloni v Bašce na Krku kousek od hlavní pláže ve stínu pod stromy cena obdobná, mám dojem, že ještě o něco míň. Celou dovču se tak parkovat asi nedá, ale na zastavení na výletě apod. proč ne.
skier
Re: Pokuty za parkování
12. 09. 2005 11:30
Ta samá taxa v sobotu v Primoštenu - 5KN/hod.
Globík
Re: Pokuty za parkování
12. 11. 2005 23:29
Jo, Omiš, tam jsou obecní, jako ostříží. Moje kamarádka složenku vyhodila do koše a zatím nic neříkala. Holt také trošku přetáhla zaplacenou dobu.

Damire, o co jde na hranicích?
Re: Pokuty za parkování
17. 04. 2015 19:05
JIRKA Z RI
Re: Pokuty za parkování
09. 08. 2005 23:13

...PODLE MYCH ZKUŠENOSTI...KLIDNE "MESTKOU" SLOŽENKU IGNOROVAT...AŽ BUDE JEDNOU I HR V EU (2009) TAK BY TO MOHLO BYTI SLOŽITEJŠI...JEDINE KVULI TOMU SVEDOMI A TAK PODOBNE...JEDNOU, PRED 17 LETY, JSME S MANŽELKOU ZAPOMELI ZAPLATIT V KAVARNE V ITALSKEM TURINU...DODNES ME TO MRZI...KDYŽ MISTNI NEZAPLATI, TAK JE DAJI K SOUDU - ZA TAKOVYCH 6 MESICU MU PAK PRIJDE DOMU NOVA MASTNEJŠI SLOŽENKA...AHOJ!

Koukam, je tomu skorem 10 let co jsem to sem napsal...Ale pozor! Tohle už tady fakat neplati...stane se, že ti česky advokat pošle mastnejši složenku, aby ti pripomnel, ža si treba ve Splitu predloni "zapomel" zaplatit za parkovani...
Re: Pokuty za parkování
17. 04. 2015 19:27
Vo Vodiciach som nechal zaparkované auto v malej uličke tesne pri dome. Vedel som že ak ma budú pokutovať tak iba za to že stojím v križovatke. Všade ale odstavené autá rovnako tak som to tam nechal. Keď som prichádzal asi o 15min. v diaľke som videl moje auto na odťahovke už v druhej uličke. Bezmocne som sa rozbehol ale nedobehol som. Následne mi domáci poradili kde asi mám ísť po auto po ceste každý domáci nadávali. Na pleciach som kráčal s unaveným dieťaťom. Zrazu polícia tak si myslím že nás zoberú. Ani náhodou iba ukázali smer. Dorazím a pýtam sa prečo ostatný stoja a ja jediný odťah. Chlapík vysvetlil priestupok a tuším som cvakal 800 kún. 300 pokuta a 500 odťah. Na miesto sme pár krát zašli a vždy tam niekto parkoval. Hodinu, dve a nič. Porušil som predpisy ale hnevá ma že to platí iba na niekoho. A ten blbý pocit keď parkujem a vždy zoberiem aj hodinu dve naviac len aby som neskončil na odťahovke.
Re: Pokuty za parkování
17. 04. 2015 20:06
...nic si z toho nedelej...holt si nemel štesti...jezdej kolem dokola...a občas nekoho na nekterem miste namichnou...ja zaparkoval v me ulici pred mou kavarničkou (popijim kafičko a listuju noviny za barem a občas hodim očkem vylohou ven..auto na miste...bylo spravne zaparkovane: dve kola na chodniku, dve na vozovce a auto uprostred žlutych pasu autobusove zastavky abych ho mel pred očima...popijim, čtu.. a kouknu...hergot kde je to auto...vylitnu a stačil jsem na to jako ty...stalo me to jako tebe 8 stovek...ale jen proto že jsem tech 6 stovek (za žlute pasy) lacnul hned, tak z toho byly jen 3 stovky...na tech 500 za odtah me slevu ti lajdaci nedali...
Re: Pokuty za parkování
18. 04. 2015 09:43
Iba ma to veľmi mrzelo že domáci vedeli že takto turistov nepritiahnu keď ich odtiahnu. Len ma to hnevá keď idem okolo a presne na tom mieste stojí auto a nič. Potom som to pochopil. Klasika ako u nás. Policajti lietajú od rána do večera cudzia ŠPZ a šup volajú odťahovku. Tá odtiahne 10 áut a večer vyplatia policajtom páni čo nemajú apartmán nepožičiavajú člny nerobia palacinky ale majú odťahovku vyplatia policajtom províziu. Klasika ak by som zavadzal ak by som blokoval tak jasné odťah. Ale ak som v uličke kde prejde pár áut a majú výhľad požiarnici v pohode majú prístup sanitka tiež atď tak prečo nie iba pokuta 300 kún ...
avatar Re: Pokuty za parkování
18. 04. 2015 10:48
Nevím tedy, jestli měšťákům platí odtahovky provize, ale snaží se fest na sebe vydělat. Na jednom místě ve Znojmě je asi 10 m plná žlutá čára. Na T křižovatce. Místa dost, provoz "minimální".
Musím podotknout, že byla zanesená sněhem, nebyla skoro vidět. A na autě botička. A navíc, i když není sníh, tak je oprýskaná, že si toho člověk pomalu nevšimne. Já teda pokutu neplatil, ale: Zastavilo tam auto, řidič byl sotva za rohem a už tam byli. Mají tam nejspíš kamery, vysílačky. Já osobně, když jsem chodil kolem a viděl jsem tam řidiče zaparkovávat auto, okamžitě jsem mu sdělil co a jak.
Dcera platila pokutu na místě, kde za silnicí byl hned trávník.Stála na něm jedním kolem. Paka si to nedala vysvětlit. Pak je člověk má mít rád.
Syn pro změnu ve městě, na poloprázdné slepé ulici která končila výkopem o Květné neděli ,když se vraceli z kostela museli taky zaplatit pokutu. Prý místo je vyhrazeno obyvatelům ulice. Je pravda, že označení nejspíš přehlédl, ale dostal botičku a 300 kč. Domluva? Tu neznají.
Za kolegyní jeli měšťáci minimálně 3 km z toho důvodu, že nesvítila. Taky za 3 stovky. No zkrátka musí na sebe vydělat a plnit plán.
Ještě že nemají na zádech a jinde Pomáhat a chránit, protože to byla nejspíš od nich drzost a provokace.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil kabinet302 (18. 04. 2015 10:49).
Re: Pokuty za parkování
18. 04. 2015 11:07
Až budou městští šašci odvádět peníze z pokut do státního rozpočtu a né do rozpočtu obce či města, přestanou šikanovat, protože je k tomu nebude starosta nutit. To je celé.
Anonymní uživatel
Re: Pokuty za parkování
22. 04. 2015 14:27
Zahajskej napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Až budou městští šašci odvádět peníze z pokut do
> státního rozpočtu a né do rozpočtu obce či města,
> přestanou šikanovat, protože je k tomu nebude
> starosta nutit. To je celé.

Ti šašci by mali byť ešte prisnejši..
Re: Pokuty za parkování
22. 04. 2015 15:45
Proč?????
Re: Pokuty za parkování
22. 04. 2015 16:51
Díky těm kašparům se mi daří parkovat u nás před domem na vyhrazených místech, nebo v zákazu pro dopravní obsluhu, kam zajede a zaparkuje každý kdo má do pr... díru. Díky šaškům, kteří jsou jinak moc benevolentní a u nás až moc přátelští, se daří parkovat, když to tam párkrát do týdne vyčistí. Díky těm šaškům se nemusím obávat hnědočechů, kteří se snaží potloukat všude v okolí a nedolí jim tam obsadit veřejné území k jejich řádění. Bezproblémová a slušná komunikace, kde to tak není je to problém v zastupitelích, kteří je řídí a které jsme si zvolili.
Naopak trnu ze šašků z bezpečnostních agentůr v noname uniformách, kteří si často hrají na ochránce práva. No co bysme čekali od lidí, kde je jejich práce vykořistóvána často na hranici minimální mzdy !



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Schimi (22. 04. 2015 20:10).
Anonymní uživatel
Re: Pokuty za parkování
22. 04. 2015 17:07
Ti šašci asi nikomu stupili na otlak..
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 226
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.