Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Autokamera a záznam jízdy.

Autor Mirus 
avatar Re: Autokamera a záznam jízdy.
24. 06. 2016 10:57
To jsou přesně ty reportáže cílené na lidi,kteří si nic neověří ,na stanici Nova a pod.
Re: Autokamera a záznam jízdy.
24. 06. 2016 18:32
To nevadí, já ji stejně nemám a v článcích MZV určených pro Rakousko jsem se to nedozvěděl. Tak jako správný občan musím věřit českým sdělovacím prostředkům. Ale to co píše Pavel je celkem rozumné. Na co jiného mi bude. Ale já stejně moc nebourám.......spinning smiley sticking its tongue outspinning smiley sticking its tongue outspinning smiley sticking its tongue out
avatar Re: Autokamera a záznam jízdy.
01. 07. 2016 06:36
Kluci,koupil jsem Truecam A5S a už na druhé kameře mám problém.Každou chvíli přestane nahrávat,zamrzá a pak pomůže jen reset protože nereaguje na žádné tlačítko.Máte někdo zkušenosti?Přehrání firewallu jsem udělal a blbla dál tak šla do reklamace.
avatar Re: Autokamera a záznam jízdy.
01. 07. 2016 08:04
Já měl to samé jak jsem tu psal dříve u A6, ale vyresila a reklamace ted chodi pěkně. Přehráno komplet software.
avatar Re: Autokamera a záznam jízdy.
01. 07. 2016 08:19
Díky,trochu jsi mě uklidnil,mě zaráží jen to že to dělala již druhá kamera ale počkám na reklamaci.Jak dlouho ti trvala vyřízení reklamace?
Re: Autokamera a záznam jízdy.
01. 07. 2016 10:44
to:slofin
Může to dělat i špatná karta.
avatar Re: Autokamera a záznam jízdy.
01. 07. 2016 15:09
Reklamace trvala cca 14 dni,ale pravdu má i Moderator ta karta je možná příčina problémů.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil jirkatoledo (01. 07. 2016 15:41).
avatar Re: Autokamera a záznam jízdy.
01. 07. 2016 17:39
Kartou to neni,zkusil jsem jich vic a vysledek KO.
avatar Re: Autokamera a záznam jízdy.
01. 07. 2016 18:01
Taky smolař na koupený kus......confused smiley
avatar Re: Autokamera a záznam jízdy.
01. 07. 2016 18:29
Zkus to ještě napojit na powerbanku, zda není problém někde v napájení, ať již v dodávaném CL adaptéru nebo "nějaké stavy v palubní síti" smoking smiley
avatar Re: Autokamera a záznam jízdy.
02. 07. 2016 04:53
Už je v reklamaci a kabelem to taky nebylo,vše vyzkoušeno.holt musím vydržet než vyříděj reklamaci.
avatar Re: Autokamera a záznam jízdy.
16. 07. 2016 12:12
Tak už se mi vrátila kamera z reklamace a zatím funguje vše jak má.Jen jedem dotaz k majitelům Truecam.Jak nastavit čas v kameře?At dám +1 hodina nebo i jinou variantu vždy mi ukazuje čas o hodinu méně.Pokud nastavím čas manuálně na správnou hodnotu tak je vše ok ale druhý den je čas nastaven opět o hodinu méně.Co s tím?
avatar Re: Autokamera a záznam jízdy.
16. 07. 2016 12:24
slofik :

V nastavení-výběr časového pásma-GMT +1,
mělo by to fungovat,letní čas.
avatar Re: Autokamera a záznam jízdy.
16. 07. 2016 21:47
Mám taky TrueCam A5S a musel jsem žádat podporu o zaslání starého FW, protože po aktualizaci kamera zamrzala, teď když jsem tam dal původní fw, nahrává jak má.
avatar Re: Autokamera a záznam jízdy.
17. 07. 2016 07:12
Tak jsem musel zadat +2h ac zatím to ukazuje ok,díky
Re: Autokamera a záznam jízdy.
19. 07. 2016 13:02
Zdravím, máte zkušenosti s lamax x8? Chtěl bych kameru, kterou bych využil nejen v autě, ale i jako akční kameru.
Re: Autokamera a záznam jízdy.
19. 07. 2016 15:07
Mám něco podobného ve starší verzi (SJ4000) a pro běžné použití v autě na kole i pod vodou bez problému. Počítej max. Full HD rozlišení (1080p 60sn./s), 4K je tam jen pro nalákání zákazníka ale v praxi nepoužitelné (jenom 10 sn./sec).
Asi jedinou nevýhodou může být že neukazuje gps, tzn. ani rychlost a další cestovní údaje...
Re: Autokamera a záznam jízdy.
25. 07. 2016 12:09
Tak jsem tu kameru pořídil a je to supr věcička. Natáčí to velmi slušně, takže můžu doporučit. Když narazim na něco co by stálo za sdílení při používání, tak to sem hodím.
Re: Autokamera a záznam jízdy.
25. 07. 2016 21:08
Tak jsem psal kamarádovi do Rakouska a on mi odpověděl, že v Rakousku to zakázaný není a nikdy nebylo.

Js13 Pelješac Blaževo



Upraveno 1krát. Naposledy upravil js13 (25. 07. 2016 21:09).
avatar Re: Autokamera a záznam jízdy.
25. 07. 2016 21:16
JS13:

Teď si nejsem jist , ale pokud jde o používání kamery v A, tak je to dosti rozporuplné, a dlouze probírané. Nechť každý usoudí ,dle svého uvážení.
Re: Autokamera a záznam jízdy.
26. 07. 2016 17:57
Omlouvám se za šíření bludů a nepravd. Dnes se mi kamarád znovu ozval, že mu to nedalo a šel to zjistit na úřad. Tam mu bylo oznámeno, že záznamová kamera se smí používat pouze pro zaznamenávání provozu před vozem, ale pouze mimo zastavěné oblasti, stejně tak nesmí zaznamenávat osoby a jejich jakýkoliv majetek. Záleží na konkrétním policistovi, jak bude postupovat, může to řešit domluvou, ale i pokutou. Ještě jednou se omlouvám.

Js13 Pelješac Blaževo
Re: Autokamera a záznam jízdy.
26. 07. 2016 19:51
"nesmi zaznamenavat osoby a jejich majetek".a neni automobil s lidmi uvnitr prede mnou v rozporu s timto fasistickym zakonem ? Boze to je ale pravni slatanina....dalsi duvod proc se obloukem vyhnout nemcum v teplakach



Upraveno 1krát. Naposledy upravil darko (26. 07. 2016 19:52).
avatar Re: Autokamera a záznam jízdy.
26. 07. 2016 21:32
Ale však jsme to tu široce probrali, tak to znovu shrnu: kamera v autě není přímo zakázaná, ale její použití není výslovně povolené, pokud není evidovaná jako bezpečnostní. Jinou kamerou na rakouských silnicích mimo město si natáčej si co chceš, ale nikomu, tedy ani policajtům, to nesmíš ukázat, natož zveřejnit na sítích, leda bys předtím zamaskoval lidem cifrpláty a na autech registračky a všechno, co by umožnilo jednoznačnou identifikaci. Jestli ukážeš nezamaskované, musíš mít písemný souhlas majitelů těch aut a obličejů.

Všimni si, že na území Rakouska není žádný StreetView, i když u Gůglů nesmyslně často maskují i nápisy na směrových tabulích.

Jo, a nejen Němci v teplákách: i ti bez tepláků nesmí vidět záznamy, a to ani policajti. Napřed to musí povolit soud pro ochranu osobnosti v Aichachu, aby to směli policajti vidět i s identifikací. Pravda je, že v případě vyšetřování nehody to povoluje na počkání. Tuhle vymoženost v Rakousku nemají.
Klidně si tam natáčej lidi, co s tebou jedou, tady zákon předpokládá, že proti tomu nikdo z nich nebude nic mít, tedy souhlas nepotřebuješ. To se týká i hromadných akcí různých spolků, třídních srazů, školních besídek a akademií, rodinných a sousedských oslav, pokud tam někdo nebude výslovně proti.
Takže, když si se záznamem dáš práci, a rozmažeš v něm všechno, podle čeho by se dal kdokoli cizí identifikovat, můžeš to i vyvěsit na internetu, pátrat po tobě začnou jen v případě, že by se někdo přesto poznal, a učunil trestní oznámení.

Teď se ještě zmíním o jiném zákonu, jen pro úplnost: může se stát, že se ti v záběru objeví billboard, ta reklama na něm taky musí být nečitelná a vlastně vše, nač by si někdo mohl uplatnit právo na duševní vlastnictví. Aby se to vztáhlo i na umělecká díla a architekturu umístěné na veřejně přístupných místech, jak požadovali celoevropsky zavést samozvaní správci poplatků za autorská práva, to se v žádné zemi, tedy ani v Rakousku, do zákona nedostalo. Naštěstí.
Re: Autokamera a záznam jízdy.
26. 07. 2016 23:04
takže bude nejlepší rozpixelizovat rovnou celé video,kdyby něco.. Jsem zvědavý jak to řeší tv štáby u např. cestopisných dokumentů.To nahánějí každého,kdo se mihne v záběru,aby jim podepsal souhlas ? Bože co je to za dobu ?
Re: Autokamera a záznam jízdy.
27. 07. 2016 14:25
Tak podle mě je prostě dobře o tom vědět, že to je takové na pomezí a počítat s tím. Každý se pak může rozhodnout, jestli tu kameru v A sundat nebo ne. Navíc je asi dobrý takhe ten zákon znát, aby člověk aspoň trochu věděl čím argumentovat. Každopádně ta dnešní doba, kde se chrání každej prd tak moc, že člověk nemůže pomalu nic dělat, je na nic.... Myslím si, že to bude záležet na tom konkrétním člověku, teda policajtovi grinning smiley jestli to bude hrotit nebo ne
avatar Re: Autokamera a záznam jízdy.
27. 07. 2016 14:43
Jako třeba "rodina cestu prospala, tak si ji musí užít ze záznamu... nikdo jiný to neuvidí".
A teď to zkus německy.
avatar Re: Autokamera a záznam jízdy.
10. 08. 2016 01:58
Pro darka, pokud by to bylo jeste aktualni, prip. pro dalsi, co by zajimala funkcnost Sygic Dashcam.

Video se nahrava v 5 min. smycce, takze neni pouzitelny pro zaznam delsi jizdy. Je urceny vylozene pro dokumentaci nehody, nahrani prujezdu komplikovanou krizovatkou, nebo podobne. Z titulu veci (5 min. smycky) teda nezabere prilis pameti, byt by bylo ve (Full)HD.

Pokud kliknes na "ulozit video" (nebo neco v tom smyslu), tehle soubor se ti uz nepremaze. Video se taktez automaticky ulozi v pripade narazu (citlivost, jak velkej musi naraz bejt, se da nastavit).

Pokud budes video nahravat v typicky poloze, v jaky bejva mobil v aute umistenej, tzn. nastojato, budes mit video pri prehravani na pocitaci o 90 st. nakrivo. V pc se to sice da otocit, ale je min. dobry, o tom vedet.

Trosku blby je, ze narozdil od klasickejch palubnich kamer, kde kamera kouka tam, kam jedes, je v pripade Sygicu s Dashcamem problem v tom, ze bud vidis na mobil, nebo mobil vidi na cestu. Jinymi slovy, pokud je mobil natocenej smerem k ridicovejm ocim (a je jedno, jestli je prisavka uprostred skla, nebo u LP sloupku), je potom obraz videa vice ci mene sejdrem, a ne prilis dobre nahrava deni pred autem ve tvym pruhu. Da se to vyresit jakyms takyms kompromisem, ze je videt jak na mobil, a mobil zaroven vidi na silnici, ale vysledek je v obou smerech dosti kompromisni. K dokonalosti to ma daleko. Ale treba sem jen moc narocnej. tongue sticking out smiley

A s nocnim nahravanim, narozdil od lepsich palubnich kamer, ktery maj prisviceni, mas taky smulu.

Ja Sygic s Dashcamem testoval loni v lete (k temuz datu jsou platny i veskery dalsi, vyse zmineny poznatky), a mel sem problem s prehrejvanim telefonu (zapnuta navi Sygic, navigovani, Dashcam a pochopitelne nabijeni, protoze bez nej by se za chvilku vybila bat.). A to tak, ze behem nekolika malo min. se tel. z duvodu prehrati odpojil od nabijecky. Castecne pomohlo nastavit Sygic do uspornyho modu, ale to celou zalezitost jen o nakejch 15 min. oddalilo, ale nevyresilo. Takze na naky delsi navigovani, radove hodinu a vic, pro me nepouzitelny. sad smiley Zkouseno s mobilem Samsung Galaxy SIII Neo. Proto by me zajimalo, jestli ma zkusenost s kombinaci Sygic+Dashcam+nabijeni ted v lete, a jak to vypada s pripadnym prehrejvanim pristroje a co je to za mobil. Idealne, kdyby mel nekdo tuhle zkusenost s Lenovem P70. yawning smiley
Re: Autokamera a záznam jízdy.
10. 08. 2016 21:41
Koukam, ze nejsem sam, kdo mel s Truecam problem. Tak dlouho jsem premyslel, ze bych neco poridil, az mi bylo najezeno. Sice "jen" A3L, ale za ty prachy to vypadalo docela slusne. Az na to, ze... bylo spatne tlacitko na zapinani. Probehla reklamace, oprava a... nesla zastrcit karta. Dalsi reklamace, oprava (mezi reci jsem se dozvedel,ze dotycny opravar nechal zevnitr kabilek proti sachte karty...) a... po dvou tydnech max karta ztracela formatovani. Kamera se nejaky cas tvarila ze zapisuje, ale uz nezapisovala... na tri ruzne karty... takze dalsi reklamace a do lejstra jsem do kolonky "preferovane reseni" napsal primo, ze beru cokoliv, co mne toho klumpru zbavi (firma to prevedla do reci zdeuredni jako "zakaznik pozaduje dobropis"winking smiley. Po case mi prisla zpet krabice s papirem, ze zavada se projevila a poslali mi jinej kus. Zatim vypada OK...

Abych jen nehanel, pozitiva jsou, kamera je mrnava, takze ji za zpetnym zrcatkem skoro nevidim, snima celkem slusne a cena byla vice nez prizniva.
Re: Autokamera a záznam jízdy.
25. 10. 2016 23:44
Vážení, rád bych si pořídil kamerku a další 3 věci do auta ale z internetového obchodu ebay. Mám vybráno ale pro mě neřešitený problém je jazyk, umím jen česky a tam je potřeba angličtina na zaregistrování na ebay a platbu přes PAY PAL a samozřejmě na komunikaci s objednáním.
Nenašel by se tu nějaký ochotný dobrák, nejlépe z Libereckého kraje, který toto umí a byl by ochoten to pro mě udělat??? Cena všeho je zhruba 2000Kč i s DPH které bude potřeba zaplatit. Tu v sousedství je jeden známý, který objednává na Alliexpresu ale tam je stejná kamera 3x dražší a to nejsem ochoten dát. Pokud se najde někdo ochotný, tak přes soukromou zprávu. Děkuji Karel.
Tu je vybraná kamera pro inspiraci.

[www.ebay.com]
Re: Autokamera a záznam jízdy.
26. 10. 2016 10:46
Zkus použít toto [www.czechebay.cz]
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 65
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.