Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

chorvati se uplne zblaznili

Autor vrgada 
Re: chorvati se uplne zblaznili
16. 01. 2013 20:55
Když jsem se posledně vracel z dovolené, tak jsem na cestě zpět přes den koukal, jak snad na třech místech měřili Chorvaté rychlost z dálníčních viaduktů, což je u nás nepřijatelné a nepřípustné. Takže se budeme muset i tak trochu podřídit jejich zvyklostem a možnostem.
Navigaci mám na skle až dole nad palubovku uprostřed, defacto spodkem opřenou o palubovku, neklepe se to, a splňuje podmínky v Bomiňo linku-stanovisku MD. Nedovedu si představit někoho kdo by mě na to zkoušel, teda pokud se někde nepředvedu jako problémovej......
Re: chorvati se uplne zblaznili
16. 01. 2013 21:15
Požadavek na zaznamenání rychlosti jízdy v záznamu kamery se zpravidla neřeší tak, že se spolu s pohledem před vůz snímá i tachometr na palubní desce (problém zúžení zorného pole snímaného kamerou před vozem a hlavně (ne)možnost přesného zaostření na tachometr a rozdíl světlostí venek–kaplička), ale použitím kamery s GPS čipem. Pro předložení důkazu na cestě se pak nastaví do videa záznam (zobrazení) rychlosti. Policistovi lze pak jednoduše přehrát libovolný úsek cesty. Rychlost z GPS je navíc (za běžných podmínek) oproti tachometru přesná (nepřeměřuje). Takovýto záznam může být v případném sporu brán za objektivní důkaz.

Pokud chcete přece jen umístit kameru do interiéru auta, mohla by se připevnit na tyčku opěrky hlavy řidiče nebo přísavkou na zadní okno (a směrovat dopředu).

Mirus napsal:
-------------------------------------------------------
> Vloni jsem při cestě do HR použil kameru, bohužel větší SD-kartu jsem koupil až na poslední chvíli a tím pádem neprověřil.
> Kousla se a nenahrálo se nic, po návratu reklamace a do 10ti dnů vrácení peněz (bez problému).
-------------------------------------------------------

Vloni při mé první cestě do Chorvatska jsem použil rovněž kameru (zakoupenou nedlouho před odjezdem) a mikro SDHC kartu (zakoupenou také na poslední chvíli). Někde ve Slovinsku se kamera začala chovat divně (přičítal jsem to mé nedostatečné znalosti ovládání) a zbytek noci jsem ji nechal vypnutou. Ráno vyměnil kartu za druhou (měl jsem dvě) a dál už v pohodě. Až doma jsem zjistil, že první karta byla vadná (záznamy se naštěstí daly přečíst), reklamace mi byla uznána.

Aby nedošlo k nedorozumění, záznamy kamery jsem použil výhradně pro rozbor cesty (hlavně časový).
Re: chorvati se uplne zblaznili
17. 01. 2013 08:41
Prepáč ale akýkoľvek výťah z GPS čipu teda nejaký záznam keby už chceli nemusia brať v úvahu. Pretože tieto zariadenia nemajú na to certifikát. V skratke ak ťa polícia namerá a ty budeš namietať že si išiel predpisovo a polícia nebude mať potrebný certifikát rovnako na súde neuspeje. Takže v konaní priamo na mieste to môže byť super vec pretože to odzbrojí policajta a predsa sa na to vykašle. No ak hovoríme že policajti nás budú buzerovať a budú nás zatvárať do lochu tak pri súde neobstojí žiadne zariadenie ktoré nemá na to certifikát. Preto aj policajti musia dávať svoj radar pravidelne do skúšobne (samozrejme že v praxi to vyzerá tak že fy. ktorá sa týmto zaoberá tak ani prístroj nepreverí a dá iba štempel a dátum ale kto sa vyzná to pýta a u nás v polícii je stav že polovica radarov nemá tento certifikát a ted pri súde to podpriemerný právnik na zaáklade toho zhodí zo stola). Ja by som povedal kamera super, navigácia zo záznamom GPS super ale nezveličujte to. Snažte sa ísť 50, 90, 130 resp. predpisovo a keď Vám náhodou ujde noha o nejakých 10 či 20km nikto Vás nezavrie iba vysolíte pokutu ... Ja jazdím svižne a občas poruším. Keď som bol mladší tak aj častejšie :-) Ale mne to pripadá akokeby je to tu všetko pirát ciest a preto sa bojíme.
Re: chorvati se uplne zblaznili
17. 01. 2013 09:24
triplexi já myslim že nemáš vůbec pravdu
kdyby došlo k nějakýmu pochybení a případně soudu tak je tento záznam bude určitě muset zajímat protože nejde o to jestli je to certifikovaný nebo ne jestli jsi jel 50 nebo 55, (ono i z toho záznamu se dá určit rychlost výpočtem a celkem přesně ) ale hlavně bude jasně zřějmý sled událostí během jízdy. Koukni se sem
[www.stream.cz]
kdyby ten chlápek kameru neměl dopadlo by to tak že by byl pravděpodobně označen viníkem nehode jelikož paní byla v autě s připraveným právníkem, spolujezcem a nedivil bych se kdyby se našel i kolemjdoucí svědek ! V takovémhle případě by soud kamera zajímala bezpochyby zcela určitě !
stejně tak se hodí pokud by mi nějaký policajt tvrdil že jsem předjížděl za zákazu předjíždění a ne až za ním, že jsem jel jednosměrkou a pod.. kamera je super ja jí koupim!
Tom
Re: chorvati se uplne zblaznili
17. 01. 2013 11:09
Celá myšlenka kamery - tedy snímání situace přede mnou a tachometru je dle mně tato:

Musím už na první instanci tj. u policisty, přesvědčit ho o své ,,nevině,, a to tím, že ho upozorním na můj záznam a event. ho přehraji

Pokud si postaví hlavu a bude tvrdit, že ho to nezajímá, tak mu dám (zaplatím) ,,úplatek"

Ukažte mně toho hrdinu, který se nechá na dovolené popotahovat s rodinou po místních soudech...nic si nepomůže a eště bude nasranej a už ho tam asi nikdy neuvidí.

Tož tak za mně
Re: chorvati se uplne zblaznili
18. 01. 2013 08:57
Schimi, píšeš, že je měření u nás z viaduktů nepříustné. Co takhle Nuselský most ve směru do centra u Paláce kultury? Na viaduktu mají poldové s radarem už vyšlapaný ďolík.
Re: chorvati se uplne zblaznili
18. 01. 2013 10:12
Zeptám se asi blbě ale proč by se u nás nesmělo měřit z viaduktů vím bezpečně že se tak normálně děje.
avatar Re: chorvati se uplne zblaznili
18. 01. 2013 17:10
já platil, před viaduktem (mostem, kde byla nahoře kamera) se jednosněrná silnice rozdělovala na dva proudy plnou čarou a já tu na tu plnou cca 100 metrů dříve přejel, nikde nikdo ! ! ,pak se sjelo z kopce dolů , tam byli, za 300,-.smiling smiley
avatar Re: chorvati se uplne zblaznili
18. 01. 2013 17:10
Vloni jsem si všimnul na dálnici mezi Gratzem a Vídní uprostřed viaduktu stát stativ a na něm něco, co vypadalo jako fotoaparát nebo kamera. Ve 130 se to hůř identifikovalo. Policajti ale nikde, ani na viaduktu ani na dálnici. Dál se taky nic nedělo, možná proto, že jsem jel podle předpisů. Tak nevím....
Re: chorvati se uplne zblaznili
18. 01. 2013 20:08
TO: Jirvo. Áno máš pravdu čo sa týka situácie predbiehanie atď. súd by to asi zobral. Isto si si všimol že píšem ak to policajt bude akceptovať tak zoberie aj rýchlosť atď. No ak by bol súd, sudca isto zoberie takýto záznam no pozor. Ak pôjde o rýchlosť tak opakujem priemerný právnik dá vylúčiť takýto dôkaz zo spisu. Áno rýchlosť sa dá vypočítať podľa dĺžky no aj tak opakujem to isté. Ale ja nevylučujem že to je super vec sám ju mám kamerku. Ja hlavne píšem na možnosť kedy foto či video dokáže právnik vylúčiť a rýchlosť na 99,9 % pokiaĺ nemáte certifikát pre meranie ... Ale to bola iba reakcia. Hlavne píšem o tom že sa nie je čoho báť. Pokiaľ nie ste pirát nikoho nezavrú ...
Re: chorvati se uplne zblaznili
19. 01. 2013 08:58
tak musím reagovat na vaše připomínky, zapátral jsem proč žiju v tom že nejde měřit z viaduktů a zjistil, že dnes se tak skutečně děje a nic tomu nebrání. Toto platilo v době pravěku a dnes s moderními přístroji to neplatí, omlouvám se za mystifikaci :-)
Re: chorvati se uplne zblaznili
19. 01. 2013 11:27
Taky se přidám s troškou do mlýna , je to už pár let co se začali prodávat tyto kamery do aut, jeden známý, policista ji dostal jako dárek k vánocům, spolu s kolegou se domluvili že ji vyskouší ve službě, při jedné kontrole vozidla a řidiče ji vyzkoušeli , řidiče vyřídili za přestupek / nemělo to žádnou spojitost s kamerou/ při návratu na útvar už na ně čekali kolegové z vnitřního a pokutovaný pán, bylo jim oznámeno že ho šikanovali a navíc požadovali úplatek. Víte jaké zděšení zavládlo? a další zděšení když si policisté z auta vyndali kameru a záznam kontrolnímu orgánu přehráli? víte kdo vyhrál? , proto vítám veškeré tato hračičky, které opravdu v nouzi mohou pomoci i to v případě nezaviněné sporné dopravní nehody, kdy se jedné o zranění či velkou finanční škodu. Chorvatským policistů stačí pohrozit že se kontaktujete s Českým zastupitelstvím a podáte stížnost na jejich kontrolní orgán a uvidíte tu otočku v jejich jednání, i proto mají alergii na záznamové zařízení, je to na ně BIČ.
Re: chorvati se uplne zblaznili
30. 01. 2013 19:18
...na dalnici klidne mužeš predjet policajty i když jedou 145...když jedeš 150, tak odečti 10% toleranci a vlastne jedeš jen 135...a to HR policie nepokutuje...
Re: chorvati se uplne zblaznili
30. 01. 2013 20:00
JIRKA Z RI napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ...na dalnici klidne mužeš predjet policajty i
> když jedou 145...když jedeš 150, tak odečti 10%
> toleranci a vlastne jedeš jen 135...a to HR
> policie nepokutuje...


A proto tam jezdím 150km.
avatar Re: chorvati se uplne zblaznili
30. 01. 2013 20:42
S tolerancí vlastně počítám doma i v zahraniční, a to jak ve městě, tak mimo města.
Re: chorvati se uplne zblaznili
31. 01. 2013 08:05
Vloni mě zastavili za obci Dubrava na Pelješaci.Krabice co nazvali radarem vypadala úsměvně.Sám bych to ztloukl do hodiny.Mechanické počitadlo a na něm moje údajna rychlost 72 km.Sobota ráno.Když jsem něco namítl, tak mi zdělili, že budu muset čekat do pondělí k soudu.Nakonec jsem zaplatil 300 kun.Měli na pivo byli tři.Dva doslova spali v autě a třetí to řešil.Pro mě z toho plyne nevrácet se v sobotu, ani na večer.Nějaký záznam si pořídim na 100%, ať je to homologované nebo né.Jsem přesvědčený, že si vyberou jiné naložené auto.
Re: chorvati se uplne zblaznili
31. 01. 2013 09:25
Bohužel na hajzlíka můžeš narazit všude. Ten "můj "se spokojil se 100 HRK, ale to je již 9 let zpátky. Takže, kdo se bojí, nesmí do lesa, po mnoha letech jetí po pobřeží zkusím jet letos přes BiH, hlavně tedy kvůli přírodě. Nemá někdo zkušenosti s tamní Veřejnou bezpečností?
avatar Re: chorvati se uplne zblaznili
31. 01. 2013 09:31
V BIH je to stejné jak všude jinde. Tak např. hned za značkou začátek obce Jajce měřili a vybírali.

Já nemám špatné zkušenosti ani s Chorvatskou, ani s Bosenskou policií, tak nemůžu kritizovat.
Re: chorvati se uplne zblaznili
31. 01. 2013 09:58
Největší zkušenost mám snad s Černohorskou policií. Od jisté doby ( od r.2007), dostali nové radary, takže měří snad všude - v zatáčkách, za skalním převisem apod. Tam se opravdu nevyplatí riskovat. Ale co můžu ocenit, tak jsem se nesetkal s tím, že by mě někdy zastavili a vymysleli si vyšší rychlost.
I v Chorvatsku s tím vymýšlením rychlosti snad to nebude tak zlé, před časem prý udělali v policii nějakou čistku, takže snad je to od nekalých praktik odradí.
avatar Re: chorvati se uplne zblaznili
31. 01. 2013 19:58
Já to musím zaklepat ,že když jsem jel z Bašky Vody na Sv.Jure tak před vesnicí kde měli radar ,proti mě jedoucí Chorvati blikali a dávali vědet ,že chytaj. Jinak jak jsem ,už dávno před 2lety psal ,jsem objížděl dál.v Slovinsku v noci tak jsem blbě odbočil a najednou za Lenártem mám za to jsem vjel na přivaděč na dálnici a dálniční služba s modrejma majákama mě pomohla a poradila kudy jet ,abych nenajel na dálnici (fakt slušnej odíl ) mohli mě rovnou poslat na dálnici a neřešit blbouna Čecháčka yawning smiley. no a ted studuju mapu a v tom Lenártu mě za stopkou kdy se na křižovatce odbočuje vpravo a další světelné vlevo okolo kostela mě hned za Stopkou zastavili policajti před 2 lety jsem psal ,že Rakušáci ,ale ted si to prohlížím a ono to již bylo ve Slovinsku. Na Stopce jsem zastavil takže jen kontrola dokladů ,auto co jsem stíhal to tam bylo delší dobu neš já asi nestavil na stopce. Já byl tak rozhozenej ,že jsem neodbočil vlevo ,ale rovně na nájezd na dálnici viz. jak jsem psal na začátku.
Takže mám zatím dobré zkušenosti. Jinak rychlost všude na dálnici max do 140 km a to když většinou nesleduji tolik tacháč a když mě náhodou auto řadí všechny rychlosti i s tou 5tkou smiling smiley
Re: chorvati se uplne zblaznili
31. 01. 2013 20:12
no je možné, že se chorvati zbláznili, ale já se asi brzy zblázním bez Chorvatska a moře, takže bych chtěla poprosit o info, zda někdo nevíte, jak se nejlépe dostat z Prahy do Dubrovníku nejlépe busem, nebo pokud by to šlo přímo na Pelješac. Jde mi jen o cestu, ubytování mám. Napadlo mě, zda nějaká cestovka nenabízí jen jízdné, bez ubytování, máte s tím nějakou zkušenost? Díky všem
avatar Re: chorvati se uplne zblaznili
31. 01. 2013 20:15
Jede nejdál do Gradace [www.jadranexpres.cz]
Re: chorvati se uplne zblaznili
31. 01. 2013 20:32
díky za tip, hned se kouknu a co letecky, dá se koupit s nějakým předstihem, třeba o dost levnější letenka?
avatar Re: chorvati se uplne zblaznili
31. 01. 2013 21:11
Re: chorvati se uplne zblaznili
31. 01. 2013 21:23
Kolega s práce ted kupoval dvě letenky na léto tam a zpět za 7000,-
Re: chorvati se uplne zblaznili
31. 01. 2013 21:42
no je to dobrá cena, ale na to že do Orebiče jezdím 2-3x do roka, to by mě stálo docela dost, no ale pro jednou bych to mohla zkusit! a od jaké letecké společnosti to kopil? díky
Re: chorvati se uplne zblaznili
31. 01. 2013 22:28
Ono je to pěkné přiletět, ale co dál? Být závislý na místní dopravě a organizovaných výletech mě neláká. To mužu letět inkluziv do Egypta a strávit pobyt v hotelu.To mě láká v listopadu.
Re: chorvati se uplne zblaznili
01. 02. 2013 07:25
Vanesa: do Orebiče jezdí české cestovky a určitě ne vždy mají obsazený celý autobus svými klienty. Vím že takto se dá na Pelješac dostat.
Re: chorvati se uplne zblaznili
01. 02. 2013 10:16
tak to je super, hned se na to kouku, slyšela jsem, že snad Vítkovicetours, tak kouknu, díky
avatar Re: chorvati se uplne zblaznili
01. 02. 2013 15:54
Stačí napsat do cestovky emila a hned víš na čem jsi. Za optání nic.....

____________________________________________________
Metajna (Pag), 3x Tučepi, Slatine (Čiovo), Zaostrog, 12x Hvar
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 173
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.