Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Dálnice nebo jinudy???

Autor Hony 
Re: Dálnice nebo jinudy???
09. 03. 2025 11:50
Zdravím, má niekto osobne skusenost s trasou Postojna - I.Bistrica-Rupa-Opatija? Alebo lepsie klasika
Zahreb-Rijeka-Opatija? Vdaka
09. 03. 2025 14:08
Zdarec, sice to z Postojny do Opatije zpomalí ale zase ušetříš za mýto v Hr, mám to vyzkoušené několikrát a v pohodě.
09. 03. 2025 20:03
Ok,dik,otestuji
10. 03. 2025 09:37
10. 03. 2025 14:01
Odkud jedes ? Ja od Grazu na Rijeku vzdy pres SLO
11. 03. 2025 13:54
Z Bratislavy
16. 03. 2025 17:40
Jel bych Rakousko, Slovinsko...
06. 04. 2025 19:29
Hlásím, že permanentní špunt na D1 kolem Brna, se od zítřka hodně uvolní. První část rozšíření na 3 pruhy je o pár měsíců dřív hotová, tak bude do podzimu trošku lépe.
Pak začne opravdové peklo.
02. 01. 2026 18:30
Již se mi povedlo 2x blbě jet z D2 na D1, resp.jsem jel na centrum. Značení je v době rekonstrukce na pikaču. Teď ve zprávách reportáž, že budou jestě větší koplikace na křížení. Na druhou stranu doufám, že vydrží co nejdéle bezplatný úsek D2 mezi Kúty a Břeclaví. Uspoří to dost času.
02. 01. 2026 20:57
Michale nechci ti to kazit ale myslím si, že bez poplatku je to z důvodu rekonstrukce mostu na “okresce” mezi Kúty a Lanžhotem. A ten má být po opravě znovu uveden do provozu 28.1.26 ale Milan by to asi věděl lípthumbs up
03. 01. 2026 07:28
Michale. Tak jak píše Tomáš. Loni jsem k vuli tomu volal na Slovensko a tam mě bylo řečeno to samé co píše Tomáš.Takže potom dej vědět jak jsi dopadl.confused smileythumbs up smiley
03. 01. 2026 09:05
Neuvěřitelné, že by v naši zemičce zvladli opravu tak rychle? Vždyt se dokonce uvažovalo o výstavbě nového. Nevadi, jezdím tudy do Mederu, dálnice je už protažená az k Dunajské Stredě, tak jim za známku dám. Stejně jsou na SVK strašně roztřískané okresky.
04. 01. 2026 04:26
Most přes řeku Moravu Lanžhot - Kúty podle webu dopravní info bude uzavřen do 1.6. 2027.
04. 01. 2026 09:28
Máš pravdu Rudo. Já jsem to měl z mapy.cz
04. 01. 2026 12:11
Já doufám že průjezd pod D1 na D2 z východního obchvatu (Husovický tunel, Černovická a Hněvkovského) zůstane normálně průjezdný. A až udělaj tunel pod Židenickým kopcem a napojej Černovickou přímo na D1xD2 to bude jízda. Ale to už budu v lepším případě v důchoďáku s plínama. Michale jak píšeš o rozstřískanejch okreskách v SK tak kdyby jsi jel do Zalakaroše jako já poprvé nejkratší trasou podle Mapy cz. tak cesty jsou místy šotolinový a to je lahůdka. Teď jezdím z 86tky na Sárvár, Sümeg a Hévíz.
04. 01. 2026 13:32
Rozbité okresky v HU jsem si užil loni dosyta cestou do Hévizu, Myslel jsem, že budu muset u auta utáhnout všechny šrouby.
04. 01. 2026 14:44
A kudy jsi Michale jel? Do Sümegu OK a pak přes Zalasantó to docela jde. Když jsem jezdil Favoritem s vlekem na malých kolech po D2 jak byla tak strašně hrbolatá tak jsem si říkal "Když tady nic neupadne tak to vydrží až do Živogošče"hot smiley
04. 01. 2026 14:59
Jel jsem tudy, kudy mě vedla navi. Názvy měst a obcí nevykoktatelnéeye rolling smiley Původně jsem měl v plánu projet Blavou a jet na Masonněco, ale navi měla svou hlavu. Vím, že jsem chvíli jel kotárama, pak nějakou dobu po nějakém tahu, ten byl dobrý a pak zase kotáry.
HU jsem si už párkrát projel pěknejma kotárama, ze jsem se bál, že někomu projedu ředkvičkama na zahradě. Vrcholem byl mostík z pražců přes nějaký potokeye popping smiley
avatar Re: Dálnice nebo jinudy???
15. 03. 2026 10:25
... malá krátká odbočka k naší "dálnici D1" ... úsek Vyškov/Brno ...
Pavle (Slavkov) co tam se děje (na cestě kolemTvých Holubic) to je Armagedon ... drinking smiley
... když pominu klouzačky vlivem náledí, kdy jsem kvůli hromadné nehodě před víc jak měsícem ... stál na jednom fleku u Rousínova v koloně 5 (slovy: pět) hodin ... tak rekonstrukcí uzlu D1/D2 .. nájezdem u Rousínova, u Holubic, u Rohlenky ... je to na pi....
... jediný pozitivum je to, pokud se ráno dostanu cestou z Vyškova na dálnici mezi 05,15/05,30) tak se to dá projet docela plynule i tím "skrutem" na křížení dálnic ...

.... tož tak ...

smileys with beer

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (02. 04. 2026 13:39).
16. 03. 2026 20:27
Když musím jednou za měsíc do Prahy, tak musím z domu vyjet tak 4:45,abych byl kolem 5:15 za Prostějovem a tedy kolem 5:45 přes Brno, takto to většinou ještě jede. Potom 7:30 cíl Čestlice, kde se to už začíná zpomalovat, ale ještě to jde. Pokud bych jel o něco později, tak by byla cesta masakr. No a když jedu odpoledne zpět, tak se přes Brno v podstatě nedá a mapy.cz v mobilu mě stáhnou na Tišnov, Černou Horu, Boskovice, odkud to mám naštěstí už jen 30 minut.
12. 04. 2026 18:24
Poprosím o info, jestli má někdo z vás zkušenost s trasou Brno - Bratislava - Vídeňské Nové Město??? Že by se člověk vyhnul Vídni. Děkujííí
13. 04. 2026 09:05
Tomáš69

Už jsem to jel. Pohodová cesta, bez poskakování v zácpách.
Pokud se dá očekávat velký špunt ve Vídni a třeba ještě v Mikulově, tak je to dobrá alternativa. Celou cestu se jede po dálnici, Nejdřív D2 a pak v Rakousku D4.
Je to o cca 60 km a bez provozu o 30 minut, delší.

Letos bude stejně největší průšvih ve špičce křížení D1 a D2 v Brně.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Dejff (13. 04. 2026 09:07).
13. 04. 2026 09:28
Můžeš na mapě ukázat D4 v Rakousku a pak celou trasu po dálnici mimo Vídeň?
Díky
13. 04. 2026 09:50
Já jsem Dejffa pochodpil takto:

slovenská D2 - slovenská D4 - rakouská A6. Pak asi A4, S1, A2. Ale to je asi zbytečná zajížďka, já bych jel přes Eisenstadt.
13. 04. 2026 12:10
No, když už se doplácám do Blavy, tak je snad lepší jet přes HU. Vracet se z5 do A, platit další známku, kór když rakouská A2 je posledních pár let díky rekonstrukcím, silnému provozu s iglem okolo Grazu jaksi na pikaču.
13. 04. 2026 13:34
dj_Paul

Takhle. Na ten kousek po B50 jsem zapomněl.

Pokud ale jedu do HR, tak když už jsem v Bratislavě, tak jedu přes HU.
13. 04. 2026 14:17
OK, děkuji za informace, ještě to pořeším. Jsou tam taky na Eisenstadt na okreskám 50ky, tak jak ze Szombanthely dolů tak je asi jedno, jestli to odstojím přes Vídeň nebo po objižďce.
13. 04. 2026 19:54
dejff

mě to je vcelku jasné, ale neznalého dokonale zmateš.

Tomáš69

tak já raději pojedu 2h déle než někde hodinu poskakovat v koloně. Ale to je každého volba.
13. 04. 2026 22:56
Vídeň se dá objet i druhou stranou, ale to je pro Tebe trochu zajížďka - místo na Vídeň jet na Stockerau a Tulln (ten objedeš od exitu 9S5 po B19 až za Leitberg, tam najedeš na A1 směr Vídeň a opustíš ji po 4 km na A21. Tu opustíš exitem 17A21 Alland, odbočíš do města a u kostela se dáš vlevo po B210, je to hezká cesta. Tou dojedeš až do Baden a tam najedeš na A2 směr Graz. Dej si to do map a sčítni si, jestli ti to stojí za to.
My tudy občas jezdili, když bylo moc uzavírek na osmatřicítce za Jihlavou, přes Slavonice, Waidhofen, Gföhl, Krems a St. Pölten (a dál už jsem to popsal nahoře). Jinak jezdíme přes Vídeň, tu jsme zažili ucpanou jen jednou, a ještě cestou domů, ale to stálo za to.
12. 07. 2026 09:06
Naváźi na vlákno "FAQ".
Článků o tom jak, kudy a za kolik...nejen peněz, ale i času, se vyrojí se začátkem sezóny mnoho. Většinou vychâzejí z toho, co pisálek někde načte, či co mu AI vyplivne. Ještě jsem neviděl článek, který by stál na "tvrdých" datech, kdy pisálek všechny trasy projede v reálu.
Stačí se podívat pak do diskuzí k článkům. Výlevy typu že ten, co sy vyhýbá dálnicím, hlavně té SLO, je socka a magor, nebo že přes harkány nikdy, také naznačují, kam autoři směřují, na své preference.
Ta správná cesta je ta, kterou ten který řidič preferuje a vyhovuje mu. Ne ta, kterou pisálek spočítal jako nejvýhodnější.
Takže at pojedeme dolů kudykoli, hlavně ať dorazíme v pořádku a bez úhony.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 34
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.