Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Všem co jedete v sobotu!!!

Autor Láďa 
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
20. 06. 2009 23:14
Už to mám všechno domluvené, takže i kdyby byl konec světa, tak jedu :-) Jen bych to chtěl mít co nejjednodušší.
avatar Re: Všem co jedete v sobotu!!!
21. 06. 2009 05:43
sosák napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pokusím se oživit toto vlákno. Jedem do Puli
> 11.-18.7. Odjezd plánuju na pátek kolem půlnoci v
> Hatích. Na apartmánu máme být nejdříve 14:30. Tím
> nechci říct, že tam nemůžem být už v 10 a nesmočit
> nožky na pláži. Podle toho co jsem si zatím
> přečetl mi vychází lepší varianta pokračovat na
> Portorož a nesjíždět v Koperu na Kaštel. Tím pádem
> bych použil přechod Plovanija. Jedu poprvé, z
> cesty nemám žádné zkušenosti. Jsme dva řidiči,
> máme v plánu jet pohoda klídek 100-120 se
> zastávkama. Nemám auto s klimou. Ptám se hlavně na
> to, zda vyjet např. ve 20hod, tím pádem být na
> místě teoreticky cca v 8 ráno, vyjet ve dvě ráno
> abych tam byl cca do nějakých 14ti, později, nebo
> něco mezi? Nebo se ještě nabízí varianta, kterou
> bych osobně řadil až na poslední příčku a to sjet
> před Koperem na Buzet (přechod Sočerga) a pak směr
> Pula. Děkuji všem

Před čtyřmi a pěti lety jsem byl v Rovini a na konci Slovinské dálnice se to docela štosovalo,myslím,že to bylo u Koperu bylo to v sobotu dopoledne.
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
21. 06. 2009 11:19
Jo jo kolem Koperu to bylo nejhorší, konec dálnice až za hranice v koloně. Vyjížděl jsem v Sobotu tak okolo 2-3 hod z Hatí.
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
21. 06. 2009 19:02
Sosáku, proč řadíš Sočergu až jako poslední variantu? Pokud se chceš vyhnout čekání v kolonách, je to právě ta nejlepší varianta, kterou jsem osobně loni vyzkoušel cestou do Poreče.
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
21. 06. 2009 22:49
Já jsem se včera vrátil z Poreče. Cestou tam jsme jeli 13.6. z Koperu přes kopec na Dragonju a kolem poledne jsme už stáli v menší frontě. Zpátky jsme jeli včera v poledne, v Chorvatsku se ženili čerti a tak všichni houfně tyto kraje opouštěli. Fungoval pouze jeden přechod (Sečovlje) a z Plovanje do Koperu jsme jeli čisté dvě hodiny. Cestou je několik semaforu a ty nemají k turistům žádné slitování. Podle mého zdržují hlavně ony, protože celníci jen máchali rukama. Ani si nedovedu představit, co se tam bude dít v sezoně.
avatar Re: Všem co jedete v sobotu!!!
22. 06. 2009 06:58
...já jsem léta jezdil takto : z dálnice vyjel v Kozině - Sočerga - Buzet - Pazin - Vodnjan - Pula ( je několik možností po " Istarskem Y " ) úplně nejhorší varianta je snad po záp. pobřeží ( Koper nebo Terst - Poreč - Pula ) nebo vých. ( Rijeka - Labin - Pula )
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
22. 06. 2009 10:51
Chlapi jak je nejlepší se dostat do Rabacu? Chci jet přes slovinsko po dálnici. Jak vypadá cesta z Koziny do Rabacu? Díky za info.
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
22. 06. 2009 13:08
quido: My vyrážame do Poreču teraz v sobotu ráno. Chodievame už niekoľko rokov, v tom istom termíne (posledný júnový víkend), zažili sme už nejaké tie zápchy. Tento rok by som sa tomu vyhol... Vždy sme zatiaľ šli tak, že v Koperi po diaľnici odbočka doľava (teda cez "slimák" hore ponad diaľnicu) a potom stúpanie do kopcov na SI strane, chvíľu dole z kopca, potom zasa do kopca na HR strane, proste hraničný prechod Dragonja-Kaštel. Dočítal som sa ale, že sa oplatí ísť cez Koper rovno t.j. neodbáčať pri vjazde do Koperu smer Istria, ale ísť rovno na smer Izola a prejsť hranice na prechode Sečovlje, vraj je to tam voľnejšie. Odtiaľ sa potom pripojiť na diaľnicu pri Buje, alebo prejsť po starej ceste postupne až do Poreču. Rovnakú trasu by som rád využil aj cestou naspäť o týždeň neskôr! Prvý júlový víkend bol prechod Kaštel-Dragonja podstatne hustejší - úsek od konca diaľnice v HR až po Koper sme šli cca 2 hodiny.
Ale konečne teda k otázke - píšeš, že bol otvorený len 1 prechod - ktorý teda, Kaštel-Dragonja alebo Sečovlje?
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
22. 06. 2009 13:25
My odjíždíme tento pátek-tedy 26:6:..protože máme dvouletého synka, je pro nás výhodnější jet na noc...on by cestu takhle dlouhou přes den nevydržel. Jedeme z Hradce Králové, chtěla bych vyrazit tak, abysme byli před ČR hranicema byli tak kolem sedmé večer. Tam si dáme večeři, aby malej usnul a už se nebudil hlady :-) Jedeme do Rogoznice...tak si myslím, že když vše dobře půjde, ráno jsme tam. Poradíte, jaká trasa je nejlepší? Chceme jet přes Mikulov. A byl jste někdo v Rogoznici???
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
22. 06. 2009 15:11
Také máme odjíždět tuto sobotu 27.6. Pojedeme od Jičína. Cíl: Split (Podstrana). Plánovali jsme cestu přes Kolín - Havl.Brod - Jihlava - Znojmo. Ale teď když tady píší o objížďkách, zvažujeme. Zda nezvolit raději Hradec Králové - Svitavy - Brno. Nemáte zkušenost ?
Slovinskou dálniční známku kupovat budeme, ovšem jaké budou v ten den a kde koupíme, netuším.
Momentálně mně dělá největší starost počasí dole na Jihu ! Hlasí na celý týden ošklivo - déšť, vítr.
Také jedeme s malou, tak pojedeme v sobotu večer, přes noc a předpokládám v neděli ráno u Splitu.
Budu sledovat všechny, kdo se vrací ........ a jejich příspěvky o počasí .......... Všem pěknou dovču!!!!!smiling smiley
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
22. 06. 2009 17:15
Pro Ihlana:
My jsme taky cestou tam (13.6.) jeli přes ten kopec.Když jsme ale 20.6. jeli domů, tak za Plovanjí stáli poliši a všechno směřovali na Sečovlje. Měli jsme ale dojem, že to mohlo být kvůli těm přívalovým dešťům. Už cestou na hranice jsme objížděli docela zaplavené silnice. Jeden chorvat tam dokonce zahučel a už to tlačili. Kolem toho moře (Portorož,Izola) je to příjemnější, ale je tam několik semaforů, které zdržujou. Přes kopec sice semafory nejsou, ale pokud bude kolona - tak chudák spojka.
Za Plovanjí jsme najeli na tu jejich polodálnici a sjížděli jsme na 3. výjezdu (Dolga Vas) pak přes Novigrad do Poreče. Je to nejkratší cesta. Byli jsme v Zelené laguně. Moc se nám tam líbilo. Kam jedete vy?
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
22. 06. 2009 17:29
Do Zelené Laguny jedeme v září. Teď v pátek pojedeme asi do Fažany na takový rychlý , levný, týden k moři, ale uvidíme co počasí. Jinak v roce 1999, když jsme se vraceli ze svatební cesty, chytili jsme povodeň mezi Lubjaní a Mariborem, tehdy ještě na normální silnici. Během pár sekund nebylo parkoviště, kam jsem chtěl par minut předtím zajet se vyčurat, přes cestu se přehnala voda, vzala s sebou kousek dolů chorvata se Xedosem 9. Potom jsme se museli vrátit do Lubjaně a přes hory jet náhradní trasou. Jelo se po cestě, která byla široká jako z Horní Lhoty do Dolní Lhoty, proti nám kolony těch co chtěli k moři, kamióny, autobusy, úsek 40 km jsme jeli snad 3,5 hodíny. No bomba. Cesta z Lanterny (u Poreče) do Prahy nám se zastávkou 2 hodiny u Postojanských jam trvala 24 hodin.
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
22. 06. 2009 18:13
Zdravím všechny, taky jedeme v pátek 26. 6., taky přes Mikulov a náhodou taky do Rogoznice a budeme vyjíždět z Brna asi tak kolem šesté večer, třeba se v tom Mikulově potkáme. Na poslední benzince natankujem doplna, skočíme za jedno euro na záchod a jedem dál směr Vídeň, Gratz, Mureck, Lenart atd..., zkrátka tam objedem placený Slovinko, na Split a budem tam. Jedem světle modrou Š Roomster, brněnská "spz", tak se třeba potkáme v Mikulově.
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
22. 06. 2009 19:00
Pro kamca:
Cesta přes Kolín a H.Brod je v sobotu večer bez problémů.
Za poslední měsíc jsem absolovoval trasu V.Bíteš-H.Brod-Kolín-Jičín dvakrát týdně (pondělí a pátek).
Menší zdržení bývá v H.Brodě, ale v sobotu večer by neměl být žádný problém.
Já bych volil trasu přes Kolín-H.Brod-Jihlava-Znojmo.
avatar Re: Všem co jedete v sobotu!!!
22. 06. 2009 19:07
V Kolíně je problém jenom ve všední dny,to je katastrofa,ale jinak to jde...
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
23. 06. 2009 07:46
Tankování v Mikulově (Natural 95) je lepší na té poslední benzince (AGIP), před ní jsou ještě dvě Shellky (natural za 30,20) a ty jsou o kačku dražší bez Agipka.
To je info z dnes ráno :-) Ale takhle se to drží už týden.

Všem příjemnou cestu na jih.
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
23. 06. 2009 08:04
Mars: vytiskl jsme si i plán B (Sočerga), uvidím jak budou vypadat webkamery víkend před odjezdem. Každopádně díky. Obával jsem se té cesty přes kopce po okreskách, ale snad to bude v pohodě.

Petra28: na tu Agipku v Mikulově mám nehezké zkušenosti, tři roky zpátky nám tam vybrali auto. Šel jsem s maminou na wc, tata zaplatit a za minutu než jsem se vrátili jsem měli auto vybrané (u stojanu). Přišli jsme na to až za Vídní kdy jsem si při hledání CD v přihrádce u spolujezdce všiml, že tam nemám foťák. Vzali ještě z ledvinky pod ruční brzdou peněženku s 1000€, zbytek včetně mobilu na palubovce nechali na místě. Měli je na kameře (ikdyž teda kamery Agip kvalita nula nula nic, ale pojišťovnám to stačí), policajti na ten záznam jen konstatovali, že je znají a že den před námi tam vybrali taliánovi Alfu. Naštěstí máme po cestě, v Mariboru, ségru, ta nám půjčila peníze a do cíle jsme dojeli. Ikdyž teda zkažená dovolená :-(

Bacha na to, od té doby když máme nabalený auto, tak vždycky minimálně jeden zůstává uvnitř!!!!!
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
23. 06. 2009 08:28
Tak to je strašná zkušenost.....já bych jim nechala sekat ruky :-(
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
23. 06. 2009 12:42
FOR JIŘINEK

no to je tedy náhodička :-) my jedeme žlutým Renaultem Kangoo - žlutým- alias kanár :-) hradecká SPZ
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
23. 06. 2009 12:44
no tak s tím vykradeným auťákem to je teda síla!!! vidíš, nikdy by mě nenapadlo...že nemůžeme jít na záchod všichni společně....dík za radu - i když bohužel vykoupenou blbou zkušeností
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
23. 06. 2009 15:28
denbaden: ano, zní to jak z akčního filmu. Ono to tak i bylo. Zastavila za náma světlá Audi s černými skly. Z ní vyskočili dva borci. Jeden šel k řidičovi, vrazil "něco" do zámku a vyskočil centrál (měli jsme Fabiu). Vrátil se o dva kroky zpět a dveřma za řidičem vlezl dovnitř a vzal tu peněženku z ledvinky. Druhej šel dveřma u spolujezdce a vzal ten foťák. Všechno v podřepu. Ten od řidiče byl krytej autem a ten druhej stojanem. Od kasy to nemohlo být v žádném případě vidět. Celé to mohlo trvat asi 35 sekund. Pak nám ti poliši řikali, že den předtím otevřeli tu Alfu rozřízlým tenisákem. Je prý jedno jestli máš vzduchovej, nebo mechanickej zámek. Jestli Škodovku, nebo VW, dostanou se všude. Buď nic nenechávat v autě což je při cestě na dovolenou nemožné, nebo to musí někdo hlídat. Kdybych to sám nezažil, tak tomu snad ani nevěřím že to jde tak hladce a rychle. Poučení na celý život no.

Dík za červenou, taky vám přeju šťastnou cestu ;-)



Upraveno 1krát. Naposledy upravil sosák (23. 06. 2009 15:47).
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
24. 06. 2009 07:30
Shellka v Mikulově dnes ráno - natural za 30,60
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
24. 06. 2009 10:27
quido: Vďaka za objasnenie situácie. Neviem si predstaviť, že by teraz na prelome júna/júla, kedy začína hlavná sezóna, by fungoval len 1 hraničný prechod - to by som sa radšej otočil, a šiel naspäť domov. Cestou naspäť, t.j. prvý víkend v júli boli kolóny v smere do HR už od konca diaľnice v Koperi!
Sledujem od víkendu kamery na www.hak.hr, na Kašteli je podstatne viac áut, než na Sečovlje (na hak.hr je to ako Plovanija). Rozmýšľam ale, že keď by sme šli cez to Sečovlje, tak keď si dobre pamätám a zároveň pozerám mapu, tak sa za hranicami pripojíme do tej istej kolóny, ktorá sa tiahne od Kaštelu - je to v takej zákrute na kopci, naokolo skaly...
My tiež ideme do Zelenej lagúny, už piatykrát po sebe - je tam super, a nie je to ďaleko!
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
24. 06. 2009 14:22
Kamčo, jezdíme trasu Brno - Jihlava - Havl Brod - Kolín na chalupu (máme pod Jíčínem :-)). Naposledy jsme tam jeli před dvěma týdny a to byla mezi Jihlavou a Havl. Brodem objížďka, která vám vezme minimálně půl hodiny. Lepší je jet trasu ...Kolín - Čáslav - Světlá nad Sázavou - Humpolec - Jihlava - ... atd. Sice si také zajedete, ale objížďka Havl. Brodu je fakt debilní, po silnicích snad padesáté třídy.
Na druhou stranu jsme tam od začátku června nejeli, třeba už to zrušili. Ale krátkodobé to nebylo, na začátku května už to tam opravovali a předtím jsme na chalupě nebyli.

A fakt nechápu, zač mám tu červencou. Jede Kamča v sobotu? Jede. Tak o co jde?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Adult (24. 06. 2009 16:53).
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
24. 06. 2009 16:00
pro Ihlana:
Je to přesně tak, jak poposuješ. Ty cesty z obou přechodů se sbíhají v kopci před Plovanjí. Jestli jedeš do apartmánů Astra, a kdybys náhodou bydlel v 80-ce, tak zalívej vinnou révu. Já jsem jí dal denně 2 kbelíky vody. Sami jsme se taky poctivě zalévali - to se nesmí zanedbat.
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
24. 06. 2009 17:09
Adult : Kašli na červenou !!!! Já ti děkuji za vyčerpávající odpověď !!! Díky tvé info asi raději zvolím trasu HK - Svitavy - Brno - Znojmo. Díky moc. Ano jedu v sobotu !!! Dík.
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
24. 06. 2009 21:14
Pro kamca a Adult:
Objížďka H.Brodu platí pro vozidla nad 7.5 t.
V sobotu večer nebude v H.Brodu žádné zdržení,
pokud nedojde k nečekané události (autonehoda a pod.)
v2x
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
24. 06. 2009 21:39
Některé příspěvky je nutné brát s rezervou. Momentálně jsem v Umagu, jel jsem v neděli dopoledne , přes přechod Dragonja-Kaštel zhruba ve 13,30 hod, čekání do 5 minut. Loni to bylo úplně stejné. Včera jsem byl v Pule, jel jsem po té jejich "půl dálnici". Jediný problém je v místech dostavby druhé půlky - rychlost omezená na 80. A staví vydatně!
Cestu v neděli dopoledne mohu doporučit. Nikde žádný kamion, provoz plynulý. 7:00 Dolní Dvořiště, 13:45 Umag a sem tam nějaká přestávka
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
24. 06. 2009 23:43
Koukám, že je tu spousta lidí co jezdí na Istrii. Já letos čistě náhodou jedu z pátku na sobotu. A pořád zvažuju možnost jet přes Terst, kudy jsem jezdíval střídavě z Vídní než ti ...... slovinští předražili své známky. Koukal jsem na mapu, že se ten kousíček dálnice dá teoreticky objet. Už jste to někdo zkoušel? Napište svou zkušenost. A jestli mohu poprosit nestojím o názory typu, že se to neá a že tím okrádám chudáky Slovince. Minulý rok, jsem shodou okolností kupoval známky dvě, protože podruhé jsem jel v září do Hr jiným autem a původní známku se mi nepodařilo odlepit eye rolling smiley.
v2x
Re: Všem co jedete v sobotu!!!
25. 06. 2009 11:39
Přes Terst to bude asi dobrá loterie. Vím, že kdosi to zkusil, lehce se někde minul, a odměna byla minus 200Euro ve prospěch slovinské policie.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 107
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.