Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

cesta na osrov rab

Autor jugosek 
jugosek
cesta na osrov rab
30. 07. 2005 07:38
Prosím o stručné informace o ostrovu rab konkréntně o letovisku Lopar.Zajímá mě cena a čekací doba na trajekt,kvalita služeb možnosti koupání atd.Nebo jestli někdo poradí kam jet s dvouletou dcerkou.Jedu okolo 29.8.
Re: cesta na osrov rab
30. 07. 2005 14:24
ahoj, bol som tam minuly rok 20.8. - 31.8., syn mal 1 a pol roka. Bolo tam super. Lenze, vela zalezi od toho kde ste ubytovani, lebo niektore lacnejsie apartmany su dost daleko od plaze. A my sme mali taky rezim ze sme chodili cez obed, velmi teplo, na apartman. Pre maleho bola Rajska plaz super, len ked by ste si chceli zaplavat tak sa nachodite. Je tam vela aj inich pieskovych plazi, len nechcelo sa nam tam tahat maleho. Sluzby su dobre, na trajekt sme cakali akurat cestou spat asi hodinu. Maly prespal cestu tam aj spat takze pohodicka. Tento rok skusame Pag, lebo na Rabe sme mali iba velky apartman a ideme sami preto inam. Inak by sme isli asi zase na Rab kvoli malemu. Celkovy dojem velmi dobry. Cenovo sa mi to zda kvoli lukrativnosti ostrova trosku drahsie, ale je to na urovni, a sme predsa na dovolenke. cool smiley
Mki
Re: cesta na osrov rab
30. 07. 2005 20:14
Ahoj,
byli jsme tam na přelomu června-července. Trajety OK, tam a zpět vždycky jsme se hned vešli. V sezoně se čeká i několik hodin. Máme dítka 6 a 2 roky. Naprostá spokojenost s písečnými plážemi. Slavná Rajská pláž je pro otrlé příznivce přeplněných Italských pláží. Mělko až hrůza. Jednou z "povinnosti" jsme ji navštívili a stačilo nám. Plavat se tam skoro nedalo, chce to hodně trpělivosti a chodit a chodit a chodit. Kdo je stádní typ a požaduje organizovanou zábavu, tak bude asi spokojen. Šlapadla atd..Hezčí, menší, trochu hlubší je pláž Livačna. Lidí ale taky jak mravenců. Na kraji u útesu je to pěkné. Máte lidi jen z jedné strany. Témeř na všech písečných plážích na Loparu (ofic. jich má být cca 11) je mělko a postupně se svažujíci dno. Voda u některých pláží na západní straně (u trajetu na Krk) je trochu znečištěna od borovic. Nejhezčí pláže jsou na severu. Zaparkujete, cca půl hodinky šlapete a odměnou jsou krásné pláže, kde není tolik lidí. Nejhezčí podle nás je Dubac, Ciganka a Sahara. Náš prcek šlapal statečně, kde byla cesta trochu horší, tak ho táta vzel na koně. S nosičkou na zádech je to nejlepší.

Ceny apartmánů jsou v sezóně opravdu vysoké, bydleli jsme asi 1 km od centra v klidu, v mírném kopečku, směrem k přír. plážím. Večer počítání opravdových oveček a koziček, nemělo to chybu. Dítka řádili na kolotoči, houpačce a klouzačce.

Ceny v obchodech žádná sláva. Holt, čím navštěvovanéjší lokalita, tím je to horší. U turistického centra je dráže. Doporučuji samošku naproti kostelíku,
vedle pošty a Infa, kousek od vjezdu do Loparu, po pravé straně.

Už mě nic nenapadá. Pohud se chcete na něco zeptat, napište mi na e-mail.

Markéta
jugosek
Re: cesta na osrov rab
31. 07. 2005 10:02
diky za vyčerpávající informace,určite tam pojedem.Myslím že z kraje září tam nebude takovej nával--teda doufám.díky lada a pája
mki
Re: cesta na osrov rab
31. 07. 2005 16:41
Jeďte, jen jeďte! Bude po hlavní sezoně, něco jako koncem června, takže určitě v pohodě. Zajeďte se mrknout na kopec Kamenjak. Super výhled po celém ostrově, stojí za to. Dá se vyjet až nahoru. Pod vrcholem je restaurace.

Hezkou dovču přeje Markéta
Re: cesta na osrov rab
18. 08. 2005 22:27
Silno odporúčam - z Rabu sme sa vrátili 6.8. a nadmieru spokojní s podmienkami v stredisku Suha Punta.
Cesta z Bratislavy = 572 km cez Maďarsko - odchod v PIATOK o 21,00 h. Prejazd cez MR absolútne bez zdržania, ako aj na všetkých hraničných prechodoch. Nájazd na dialnicu vo Varaždíne - po Sv Helenu 23,- HRK, potom výjazd v Žutej Lokve - 53,- HRK. Cestarina Záhreb-Lučko bez zdržania; príjazd k tunelu Mala Kapela v sobotu ráno o cca 04,30 len mierne obmedzenie rýchlosti, bez zdržania. Trajekt Jablanac = 100,- HRK za auto, šoféra + 1 osoba - čakanie 2 hod. od 06 do 08 hod. trajekty jazdili nepretržite bez ohľadu na cestovný poriadok.
V Suha Punte v okolí hotela Eva a Carolina skvelé zatrávnené miesta pri vode v chládku (tráva každé ráno polievaná); pláže neprepchaté.
Cesta späť zase v SOBOTU (čo býva strašiak) - o 9,00 h. odovzdanie klúčov od bungalovu, veci do auta a do 16,00 pri mori. Príchod k trajektu o 16,30 h. prevoz bez akehokolvek čakania. Cesta domov, vrátane kritických miest tunel Mala Kapela, cestarina Záhreb-Lučko, úplne v pohode, dokonca bol priestor obdivovať, čo to tí Chorváti za 4-5 rokov dokázali.
Aj na spiatočnej ceste sme to zvládli za 9 hodín pohodovej jazdy, len sme lutovali cestujúcich k moru, lebo sa dosť pokazilo počasie. Nech Vám to teda vyjde, príjemný pobyt.
Re: cesta na osrov rab
19. 08. 2005 08:19
Taky mohu Rab doporučit. V září jsme tam byli vloni a je tam opravdu klidněji než v sezoně (lotos jsme jeli v druhé půlce července na 14 dnů). O plážích už bylo psáno výše, jen bych upozornil na důležitou věc, že ony pláže Sahara, Dubac, Ciganga a také Stolac jsou buď čistě FKK nebo smíšené. Na čistě FKK nedoporučuji koupání v plavkách, protože se budete setkávat minimálně s výhružnými pohledy, ale pokud vám nevadí koupání jen tak, tak není problém. Pro děti jsou pláže naprosto ideální. Písek a mělké moře - děti se vyřádí a rodiče mají svůj klid. Vzhledem k tomu, že na okrajích většiny pláží jsou skály nebo i blízký skalnatý ostrůvek, dá se tam výborně šnorchlovat a je na co se koukat!
Jen pro srovnání:
Na Loparu se můžete ubytovat v podstatě 3 způsoby:
1) V soukromí - ceny se pohybují od 40 do 60 EUR za noc
2) V kempu - 14 dnů přes Viktorii vychází asi na 19.000
3) V hotelu - 14 dnů přes Vítkovice tours vychází asi na 36.000 s polopenzí
Ceny jsou za rodinu s 1 dítětem.
Jedinou nevýhodou Rabu je trajekt. My jsme při příjezdu v sobotu v 6 ráno čekali asi hodinu a půl. Při odjezdu v sobotu v 6,30 asi 2 hodiny, ale na příjezdu, když jsme okolo projížděli v 8,30, tak byla fronta odhadem 8 hodin!!!
Mki
Re: cesta na osrov rab
21. 08. 2005 21:19
Bať, bať. Tak jak platí stará známá pravda o sobotních katastrofálních příjezdech a odjezdech, tak o trajektech to platí dvojnásobně. Chce se to s domácími domluvit, ale kdo jede do hotelu, nebo jinak organizovaně, termínu S0/S0 se bohužel nevyhne.

Jinak k těm plážím. Oficiální FKK je tuším pouze Sahara a Stolac. Jinak na ostatních přírodních plážích je to smíšené a naprosto v pohodě. Nikdo nikomu nevadí. Pláží je na Loparu, potažmo na Rabu, opravdu hodně, takže si můžete vybrat. Byli jsme na Rabu 12 dní a jen 3 x jsme byli na jedné stejné pláži.

Jsem povahou poznávací člověk a nerada jezdím na stejná místa. Poprvé mám pocit, že příští rok budu chtít zase na Rab.

Marki
Re: cesta na osrov rab
11. 02. 2006 01:25
To Rosik:
prosim co je "Viktorie" ? dik
Re: cesta na osrov rab
11. 02. 2006 06:26
Pro michalm 74:

confused smiley CK - cestovní kancelář hot smiley
petr šipan
Re: cesta na osrov rab
11. 02. 2006 06:44
máš pravdu
Re: cesta na osrov rab
11. 02. 2006 21:01
to Znojmo:
ocekaval jsem, ze mi nekdo pripoji www adresu, takze dik za dostacne info :-)




Upraveno 2krát. Naposledy upravil michalm74 (11. 02. 2006 21:19).
Re: cesta na osrov rab
14. 02. 2006 16:43
V susedstve hotela Eva a Carolina sa nachadzajú utopené v zeleni bungalovy Suha Punta. Malá časť z nich je už zrekonštruovaná a sú vhodné aj pre stredne náročných turistov. Známi s deťmi v nich boli minulý rok a prišli nadšení, takže už si znova pobyt od 8.7. objednali.V prvej polke júla majú super cenu, len 6.470,-Sk/týždeň s polpenziou. Aj deti do 12r. majú výrazné zľavy (50% s 2 dospelými na izbe, resp. 30% s 1 dospelým na izbe.)

Peter z Bratislavy
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 170
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.