Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
14. 05. 2026 08:27
Vůbec bych se toho nebál, kde jezdí náklaďáky a autobusy, tam to v pohodě projede a určitě se také někde míjejí smoking smiley
Jasně, že ty karavany mají obvykle šířku 2,5m, což má přes zrcátka třeba Tranzit, Transporter má cca 2,3m a A6 je také lehce přes 2,1m (pokud si ještě nedá na špígly nějaké rozšíření).
2,7 TDI je také na pohodu i do kopců a z kopce to má nájezdovou brzdu.
Největší nepřítel je silný boční vítr, neboť to je taková malá lehká "vzducholoď" thumbs up smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
14. 05. 2026 13:56
Klucí a Slavkove. Čtu po sobě a zase je to o klávesnici Asus PC a Windows.... mám tam gramatické chyby tlačítek a hlavně čísel.
Teď jsem vás hodil v omyl, omlouvám se.
Knaus má 7,54 a A6. Rozšířený zrdcatka mám i když nepotřebuji všude, ale je to lepší.
Postojné se nebojím.
Uzavirek a pravých plných pruhů kde je více?
Cena za Mýto vyjde na stejno A Google mě píše jet aut, šlo, hr, krk.

Pak jen poslouchat HR 2 abych nebyl v hlášení bura a prikolice.
14. 05. 2026 14:35
Slavkove, příteli. Ty to budeš vědět, jako vždy. smiling smiley Pro jízdu s karavanem / vozejk, používáte nějakou new vychytanou apko navigaci, kde to "ví", že táhneš boudu? Nebo si nastavuješ v mapách navi, že nejedeš 160, ale 100 smiling smiley ?? Díky.
15. 05. 2026 23:07
preji hezky vecer, jedeme klasicky na Hvar. Takze predsezoni test. Do Mikulova stala fronta nakladaku promichana osobaky az od konce rakouske dalnice. Takze cestou zpet bude lepsi vcas uhnout na Breclav. Pravda vcera jsem mel lepsi zazitek jel jsem do Brna odpoledne v v dobe rekordni fronty nakladaku od Velkeho Mezirici :-)
...
Prujezd Vidni v cca 16 hod na pohodu na tempomat, ale asi je to tim, ze uz ve ct meli svatek a pracovni tyden ukoncili predcasne. Za Vidni ta dlouha rovina pred stoupanim do Alp se opravuje a tech useku je vic. Treba to do sezony stihnou
...
rozkopany je to i na ceste k Zagrebu, pred Karlovacem vyjete koleje zalite vodou. Za Karlovacem rozbita dalnice. Cesta priserna, provoz sice minimalni, ale v lijaku, ze misty to obtizne braly sterace. Spime na puli cesty za Otocacem-Brlog
16. 05. 2026 13:51
Jak vás tady čtu a na Dars.si jsem se sice ještě nedival na PC, na HAK.hr ale ano. Těch "rozkopanic" je více. Ale pořád tedy nevím, kterou variantu ... si na krk s karavenem vyberu. Mikulov i Brno mě nemine. Rakousko mám celoročku. Ale od Mariboru... asi budu čekat na ještě prví průjezdnívší.. (doufám, že tady zase po "ulož" nevzniknou neuvěřitelné překlepy).
16. 05. 2026 14:30
uz nejezdim 4x rocne, ale jen jednou, ztratil jsem prehled.
Ted jsme pred Zadarem na Tifonu na kafi... A chcije a chcije... Dopoledne jsme byli mrknout na medvedy v zachranne stanici Kuterevo, doporucuji, po desate je krmi. stoji to za navstevu

Upraveno 2krát. Naposledy upravil vrgada (16. 05. 2026 14:31).
16. 05. 2026 18:34
Uz vecerime v Sucuraji a zbyva uz jen nakup a presun doprostred Hvaru, pocasi se za Zadarem umoudrilo a dest presel v prehanky. Meli jsme pul hodinu rezervy dle navigace na trajekt. A i kdyz jedu lehce nad limit (kdyz to dest dovolil), tak se to smrsklo na tri minuty. Dalnicni krizovatka u Splitu je zbourana, takze sjezd na Split, otocka na kruhaci a zpet na dalnici. Ale nejvic nas zdrzela pokazena kadibudka na vyber myta. Po 10 minutach pokusu ji ozivit, kapitulovali a necgali nas vycouvat na konec fronty k druhe. A na zaver na pomale magistrale nejaky plouzic aktivne branici predjeti, tyhle lidi opravdu nechapu. No jsme tu a uz se ukazuji modre fleky mezi mraky. A je to jak to mam rad-bez lidi.
16. 05. 2026 18:37
a myslim, ze tu debilitu budou rusit a prejdou na dalnicni znamky
18. 05. 2026 14:46
Nevim,zda to do sezony spravi, ale cesta v useku pred Zastraziscem az k Poljici je rozbagrovana, vypada to, ze delaji vodovod. A nevypada to, ze by to vyuzili k rozsireni cesty, jen to trochu poplataji hrbatym asfaltem
19. 05. 2026 08:40
A maji toho dost i mistni, tuto stredu dopoledne budou v Zastrazisti demonstrovat a blokovat silnici proti zpusobu provadeni stavby. Tak kdyby nekdo mel v planu sem v tuto dobu jet, tak ostrov prujezdny nebude.
....
Jinak na stavbe to vypada jak nekde v Africe ci Bangladesi-kopaci urcite nejsou z Hvaru a ridici nakladaku jsou bud barvoslepi nebo negramotni,kazdopadne rozlisit cervenou/zelenou na semaforovych usecich je mimo jejich schopnosti. A to se bavim o tom prisernem uzkem useku, kde se driv jezdilo po hradebni zdi pozdeji zuzene svodidly.
...
Kdyz jsem se po navratu ptal domaciho,zda privedou vodu i do zatoky, tak jsem z jeho smesice italstiny/chorvatstiny a mistniho nareci pochopil,ze nadava a ze ta hruza bude trvat jeste dva roky
19. 05. 2026 14:43
couddy napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pro jízdu s karavanem / vozejk, používáte nějakou new vychytanou apko navigaci, kde to "ví",
> že táhneš boudu? Nebo si nastavuješ v mapách navi, že nejedeš 160, ale 100 smiling smiley ??

Když jsem jezdil s lodí na vozíku, tak jsem v konfiguraci auta v navigaci nastavoval max 100km/h. Tehdy jsem používal free MapFactor Navigator, který to nastavení umožňoval. Waze ani google mapy maximální rychlost nastavit neumí, mapy.cz jen v premium verzi.
21. 05. 2026 17:52
mapy.cz urcite nejsou dobrou navigaci, pouzivam je protoze mi nejvic pripominaji klasicke turisticke mapy a v mobilu je mam offline stazene jeste pred zpoplatnenim a zpravidle jen posloucham pokyny a ani na ne nekoukam. Kdyz maji sve dny, tak jsou schopny navigovat uplne nesmyslne. Kazdopadne jejich casovy odhad je opravdu optimisticky a pri dodrzovani limitu nedodrzitelny
21. 05. 2026 19:35
Za mě Sygic. 350kč ročně, každý měsíc aktualizace.
23. 05. 2026 22:38
Zatím cesta sem. Nebo tam? Asi sem, když jsem tadysmiling smiley
Ráno výjezd z Prahy po půl sedmé. Natankování po volátko u Ona a frr na D1. Zvolil jsem si tu nejdražší variantu cesty. Budějky, Linec, Graz, Maribor. Dlouho jsem to nejel, chtěl jsem si zkusit nové úseky dálnice na Budějky, jich obchvat a pak dál, co je na trase nového. Nakopal bych si za to zádel. Ale popořadě.
Až po A hranice dobré. Úsek, kde se může jet 150 stejně nikdo nejel více jak 130. Průjezd okolo Budějek paráda. Jenže na A straně na dálnici stále rychlost jen 100km. Linec bez kolon. Do Grazu dvě velmi dlouhá omezení, jízda jen v jednom pruhu. Před každým omezením několika kilometrová kolona jen kvůli pitomcům, co nechápou, co je zip. Bohužel většina z D a A. V D jsou nějaké prázdniny a bylo jich všude jak much na ho.... Rvali se už stovky metrů před zúžením do průjezdného pruhu a když už v něm byli, tak nepouštěli jiné. Zdržení u každého minimálnê hoďka. A to nemluvím o tom, že průjezd obou zpoplatněných tunelů už 19 éček.Se SLO známkou jsem si postál další hodinu před Šentiljem, dělá se nový asfalt na hranicích a opět jen jeden pruh a zip jen ve fantazii. Každá z kolon se v podstatě rozjížděla až na konci omezení. A když ta první dvě měla každá cca10 km? Vjezd do HR na tu jejich pseudo dálnici. Tunely omezení na 60, opravy i mezi. Mýtnice před Zagrebem zavřeny všechny průjezdy nocash, dělá se nový asfalt. Cash brány otevřeny všechny, ale u každé fronta cca 20 aut. To jsem nezažil ani v sobotu v sezóně. Měl jsem bobky, jak to bude vypadat na Lučku, ale v pohodě. ENC krabka zůstala opět doma ve skříni. Po Karlovac hustý provoz, ale šlo to.
Dobrý ojeb je zavření dálnice u Splitu. Výjezd Dugopolje, zaplatit, obkroužit kruháč, vzít lístek a opět na dálnici najet. Dělá se nové napujení od Splitu směr ZG. Sjel jsem Zagvozd. Fronta. Za mýtnicí blikala modrá světla policajtů. Stavěli každé auto a ptali se, kam kdo jede. Pokud tunel, tak ten byl zavřený, otočka na mýtnici a zpět na Šestanovač. Kdyby ten pitomec stál už před mýtnicí, dalo se otočit a nemusel jsem platit až po Zagvozd a pak opět do Šestanovače a ušetřit si frontu. V tunelu byla vážná nehoda, jeden mrtvý a pět zraněných. Do Drašnice jsem dojel vyšťavenej v devět večer.
Zpět pojedu přes HU a kus A, když už mám A známku zaplacenou. Linec - Graz mažu na dlouho z paměti. Graz - Vídeň již vymazáno.
V HR na dálnici snad každé třeti auto D. To, co vyvádějí na silnici, za to by je doma rovnou stříleli.
Konec reportu.
23. 05. 2026 23:01
Cimrman své žáky učil, že se při telefonování musí vžít do situace toho, s kým mluví. Takže se nemají hlásit "Zde Cimrman", ale "Tam Cimrman".

Podobně tedy ne "cesta sem", ale "cesta tam". Musíš se vžít do situace nás, kteří to čteme tady doma.

A k tématu: co jsou to za šílené nápady jezdit přes Rakousko? Dycynky Maďarsko.
24. 05. 2026 07:27
Pro nás Středočechy je cesta rovnou dolů na jih tak nějak nejpřirozenější. Poté, co jsem jel několikráte přes HU, ale určitě ne ta nejlepší.
Jinak ještě je třeba dávat pozor v pravém pruhu od Lučka až po Basiljevo. Občas je tam trochu rozpraskaný asfalt u pravé čáry, vypadající nevině. Až do okamžiku, kdy mi málem vypadl volant z ruky a upadlo kolo, jaké to byly rány. Ona vůbec kvalita povrchu na dálnici je každým rokem horší a horší.
24. 05. 2026 07:30
Dálnice od Lučka po Bosiljevo je přetížená, volá po rekonstrukci a rozšíření.
24. 05. 2026 08:01
Zahajskej
Za varovaní před cestou Linec - Graz dík. Za měsíc bych do toho vletěl.
A to, že v A neumí zip, potvrzuji.
24. 05. 2026 19:54
Můžu potvrdit,že dálnice v chorvatsku se zhoršuje.
Vrátil jsem se 16.5.2026
Zdarec
smileys with beer
25. 05. 2026 06:44
Záhajda: Dobrý ojeb je zavření dálnice u Splitu. Výjezd Dugopolje, zaplatit, obkroužit kruháč, vzít lístek a opět na dálnici najet.
Já jsem to vyřešil podle borca přede mnou, tj. mezi kužely a ušetřil jsem asi 10 minut, ale nepříjemné to je. Sice jsem na cestu přes HU nadával ale vzhledem k tomu rakouskému "komfortu" to asi ještě přehodnotím.
25. 05. 2026 06:54
Proč jsi nadával na cestu přes HU?
25. 05. 2026 07:03
Doufám, že v r. 2030 podle jejich předpokladu v BiH konečně dostaví dálnici skrz. Pak to bude pro nás z Moravy nejlepší a nejkratší cesta dolů na JIH. yawning smiley
25. 05. 2026 08:00
pokud budeš stát hodinu na Svilaji v koloně 10ti aut a na Doljani 3hodiny v koloně 40ti aut, tak to k ničemu není.
25. 05. 2026 09:12
Jo, to kdyby člověk věděl včas, jak dlouho tam bude trčet, tři hodiny jsou fakt moc (loni jsem si je užil ve Vídni)...
Jel jsem jednou z Neumu do Dračeva vrchem asi hodinu dvacet, a to ještě ani prvních 25 km z Neumu nebyla nová silnice, to byla ještě úzká, kde se vyhýbali protijedoucí po šotolině, z ní zbylo už jen asi 7 km z celé trasy, jestli do letoška nedostavěli i ten kus. Ani toto tam ještě nebylo. Tipuji, že dnes se to dá v pohodě jet třičtvrtě hodiny (v Dračevu na R426 a na konci vpravo na M17.3).
Nebo to vzít už z Buny rovnou po M17.3 na Stolac a Neum.
A na přechodech u Neumu to odsejpá.

Samozřejmě, třeba na Slano to jde ze Stolce přes Ljubinje, Ravno a Orahov Do, i tam je nová silnice, ale sjezd na Jadranskou magistrálu na chorvatské straně ještě stavět nezačali, ten kousek stojí za to. Proto tam je minimální provoz i zdržení na hranici.
25. 05. 2026 09:30
A to nevím, jak to jezdí okolo Dugopolje opačně. Sjíždí se asi již v Bisku, protože jsme po nájezdu zpět na dálnici v protisměru nepotkali hodně dlouho auto. Cestou domů to zkoušet nebudu, mám v plánu jet po staré.
25. 05. 2026 10:22
Jojo, odbočoval jsem na Bisko a vracelo se to na dálnici zpět přes naplatu Dugopolje a pak už v poho.
25. 05. 2026 23:51
Hill napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Nebo to vzít už z Buny rovnou po M17.3 na Stolac a Neum.
> A na přechodech u Neumu to odsejpá.

Jel jsem dnes, pouze v obráceném směru, tedy z Neumu do Stolace a pak do Buny. Silnice z Neumu až po Stolac je už prakticky celá nová. Až před Stolacem byl v krátkém úseku ještě starší asfalt, od kruhového objezdu nově udělaný je pak obchvat města.
Akorát ty mapy v tom mají stále nějaký bordel. Google ukazuje silnici m17.3 ještě po staru přes město, mapy.com ukazují M17.3 již po obchvatu, což je správně.

Akorát tedy, jen tak aby řeč nestála jsem si zapnul navigaci mapy.com a ty mě vážně rozesmály. Cestu na mapě navigace ukazovaly správně, ale hlasitá navigace byla totálně zmatená. Ačkoliv mapa ukazovala správně cestu rovně po M17.3 , tak asi ve třech místech cestou do Stolace mě navigace hlásila "nyní odbočte vlevo.... nyní odbočte vpravo" a tak podobně. Hlasový doprovod zřejmě mají ještě po staru, kdežto mapový podklad je správný.

** Petr **
26. 05. 2026 14:51
Díky za info, to se může hodit.

A navigaci vem čert, když se mi mohla o tři minuty zpožďovat na Vysočině (mapy.com), případně nefungovat vůbec (google maps) a srovnala se až po restartu, pak už chodily obě, musí se přece počítat s tím, že je to jednou technika s programem, který lze podle Murphyho zjednodušit na jedinou instrukci, ve které je ale taky chyba.
27. 05. 2026 06:59
dj_Paul

Vzhledem k tomu, že BiH má přístupová jednání do EU, tak snad až dokončí dálnici, to nebude s těmi kolonami na HP, až tak strašné. yawning smiley
27. 05. 2026 07:03
Doufejme, ale Republika srbská (součást BiH) do toho celkem hází vidle sad smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 42
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.