Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 10. 2025 08:38
Tomáš69,prosím Ťa ,v tých hoteloch je možnosť parkingu a ak áno,koľko stojí na deň?
Boli sme v hoteli Bellevue a ten mal parkovisko až niekde v Ičiči...eye rolling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 10. 2025 08:58
Dada, parkování na pobřeží HR je všeobecně problémthumbs down. Ovšem Opatija je unikum, tam je to úplně na ho.no. Před oběma hotely jsem parkoval na obecním parkovišti za poplatek, nemají svoje parkování zadarmo. Začínal jsem na 5HRK/hod a to se mi zdálo mocspinning smiley sticking its tongue out. Pak bylo 12HRK, no a letos jsem platil 2E/hod.grinning smiley. Asi nejlépe je parkování v parkovacím domě garageopatija.hr ale je to 30E/24hod. Je to šílené ale na Dubrovník za 10E/hod. to ještě nemágrinning smiley. Možná se ti povede najít nějaký hotel s vlastním parkováním zdarma jako je Apartments & Rooms Preelook. Tam jsme byli taky ale tady mají jen snídaně, jinak ubytování taky pohodlné a čisté a moře pár kroků.
31. 10. 2025 10:05
Tomáš69-ďakujem thumbs up
My sme najprv zaparkovali pekne pred hotelom na ulici a ráno nás čakala pokuta za stieračom angry smiley
Vidím,že za 10 rokov sa to akosi nezmenilo ,preto Opatija -aj keď je krásna-iba na výlet..smileys with beer
01. 11. 2025 21:42
Minule jsme leteli Rainerem ted AustriaAirlains a lepsi. Treba to byla nahoda ale Rainer s nama tenkrat docela trisknul o ranvej, kdezto tady to skoro nebylo poznat. Ale nemam zkusenosti, v mem zivote to byl teprve treti let dopravnim letadlem.
....
V Dubrovniku jsme byli i kdysi hodne davno tesne po valce autem. Stavili jsme se tam behem presunu z Peljesace na Makarskou. Doted si pamatuji ty echt otravene pubertalni ksichty deti sabotujici vylet. Na hradby a prooc? Nedavno jsem vyhrabal stare fotky. A davno dospele deti (majici vlastni deti) Jeee Dubrovnik, tam jsme byli, to bylo tak uzasny :-), Takze rodice zatnete zuby, ma to smysl. Tenkrat jsem tam vcelku bezproblemove zaparkoval a asi ani nic neplatil.
...
Opatije je bez diskuse super. Planujeme asi uz ctvrty advent. Parkovani je nastesti poreseno na soukromem pozemku. Ale je to adrenalin se tam vymotat. Mam volvo a to ma manevratelnost zaoceanskeho parniku. Na druhou stranu to minule dalo i na 4valce z peti. Pokazilo se hned na startu a ja to riskl nez abych prisel o dovolenou (podpaleny ventil)
...
Jezdivame do casti Volosko, coz je hned na kraji a je to to nejhezci. Jinak za Rakouska byla hlavni sezona v zime
...
01. 11. 2025 21:47
Minuly rok se vypravila na podzim i manzelka s dcerou. Letely do Dubrovniku, tam si dcera pujcila auto a odfrcely na Peljesac. I tak se da

Upraveno 2krát. Naposledy upravil vrgada (01. 11. 2025 21:49).
25. 12. 2025 19:14
Ahojte, cesta Košice - Banjol dopadla nad očakávanie. Odchod 24.12.2025 okolo 23:30. Príchod 11:15. Cesta bola až po Letenye ukážková, čiže nikde nikto. Od leteny to začalo snežiť a snežilo nám až po Bosiljevo . Miestami na Velebite bolo na dialnici aj 15 cm tažkého mokrého snehu. Cestári solili ako zdivení. Čo som ale nadával jak pohan bolo , že odhrňovač pred každým tunelom jednoducho len pridvihol radlicu a ani sa nesnažil to nejak odhrnúť na krajnicu , ale jednoducho ako som spomenul len ju pridvihol a to čo tlačil pred sebou nechal tam . Potom ste do toho vleteli a nadávali. Od Senj to bolo ako iné Chorvátsko slniečko + 8 stupňov. Modlil som sa len nech premávajú trajekty nakoľko na nete písali, že trajekt z Valbiskej na Lopar odriekli kvôli Bore a to 25.12 išli len dva. No našťastie v Stinici aj ked fúkalo ako divé trajekt došiel. No a Banjol čistá malvázia + 13 bezvetrie. Takže super. Sme tu do 4.1.2026 tak uvidíme ako to s tým slniečkom pôjde dalej.
26. 12. 2025 12:15
Zdravim na Rab, prajem pekny pobyt a ak sa podari poteste aj nas nejakymi aktualnymi fotkami :-).
26. 12. 2025 18:05
Dakujeme, a vopred sa ospravedlňujem no s tým vkladaním fotiek je so mnou problém. Čo sa týka mňa patrím k ľuďom čo sa boja nových technológii. Takže až ked prídeme domov urobí dcéra. yawning smiley
28. 12. 2025 08:04
preji hezky den uz tradicne z povanocni Opatije. Cesta byla naprosto bezproblemova, nikde jsme nestali a i Viden kolem poledne byla prujezdna. Jedinou neprijemnosti bylo slunce nizko nad obzorem svitici primo do obliceje a v horach mokre prosolene vozovky a s tim spojena slana trist zalepujici predni okno. Aneb ukazalo se, ze ty gumicky steracu na tom svem veteranu jsem uz mel vymenit. Jezdivam na Ljublanu, tam provoz zhoustl a cast cesty byla v nizke oblacnosti temer mlze. Prijeli jsme za tmy, svitil mesic a foukal studeny vitr, ale pan domaci tvrdi, ze je teplo. Predpoved pocasi je dobra, tesim se na slunicko. Mate-li moznost prijedte. Jsme tu v tuto dobu po ctvrte a dobre chapu proc za Rakouska byla v Opatiji hlavni sezona v zime. A na benzince za Vidni (Loipersdorf) stale umi nejlepsi bramboroby salat na svete a rizky XXL nesidi
04. 01. 2026 19:34
dnes cesta zpet-start pred osmou, zacatek velmi opatrne okolo Pivky teplota okolo nuly silnice oslizle obcas trosku snehu, provoz maly i okolo Ljubljany, U Mariboru se vycasilo, ke Grazu provoz zhoustl, IGL uz je asi opravdu minulost. Po odboceni na Viden misty uplne prazdna dalnice, sucha a azuro. I prujezd Vidni bez problemu. Jedna z mych nejrychlejsich cest, pravdepodobne dostanu pohlednici,rozumite uplne prazdna dalnice na Viden a rovinka z kopce (a radar :-(
04. 01. 2026 19:47
Fotky po nenavistnych predchozich reakcich uz postovat opravdu nebudu, takze jen slovne, predpoved suproveho pocasi nevysla, bylo chladneji asi o 10 stupnu nez si Norove mysleli, ze bude, slunicko vydrzelo do Noveho roku. A pak bylo zatazeno a jeden den prselo. Vyjeli jsme i na bezky za Rijekou na Platak, protoze podle facebooku mela byt stopa okolo akumulacni nadrze-nebyla. Sjezdovky nefungovaly,ale i tak jsem rad, ze jsem to videl. Ten destivy den jsme si udelali vylet do Buzetu na obed s lanyzi a pak marne hledali lisovnu oleju ve vnitrozemi. Kdo ma rad ridicsky adrenalin doporucuji. Uzounke silnicky nahoru-dolu (a opravdu neudela auto kotrmelec dopredu-manzelcin dotaz :-), vracecky a na jednicku doufajic, ze nepotkame nic v protismeru. A ziji tam lide, hmm. Aspon jsme nakoupili darky v Tartufi Karlic. Pred Opatiji nahore rozsiruji silnici, jsou tam dlouhe (rovne) useky s tricitkou, za chviku uz jedes 80 a stejne strasne zdrzujes Chorvaty, kterym to nestaci a stejne se ti lepi na prdel a nemuzou te mezi kuzely predjet-jinej svet.
04. 01. 2026 19:56
Ad Opatija, adven rok od roku vice flakaji, cim dal min vyzdoby (to jsou ty vzpominky i trava byla driv zelenejsi :-), mraky lidi, nastesti jezdime na zacatek Opatije-Volosko, tam je to vyrazne lepsi. A nejen radni optimalizuji naklady, i nas pan domaci usoudil, ze je treba setrit a ze podlahove topeni nam musi stacit a elektricky radiator tento rok rok schoval. Nestacilo,nemam takove optimalizace rad, takze uz k nemu nepojedeme a i z jinych duvodu asi tento rok uz jen v lete. A zaverem i tak spokojenost a 26 let stare auto jen predlo
05. 01. 2026 15:19
Dobrý report thumbs up
19. 01. 2026 16:49
dodatek, za dva dny po nasem odjezdu zasahla Istrii zima vcetne snehu a asi jsem mel stesti i s nedodrzenim rychlosti na prazdne dalnici. Bud byl radar vypnuty anebo tolerantni, tak snad
03. 04. 2026 21:20
Dnes cesta zatím tam a sice Zaton nad Zadarem, apt.. Zatonka. Několikrát vyzkoušeno a v pohodě. Cena mimo sezónu 60€ za apoš. Cesta poprvé přes Maďarsko, provoz v pohodě. Na Lůčku zdržení do 10 minut a pak až po Bosiljevo velice silný provoz. Potom trochu úleva. Před Malou Kapelou trochu sněhu u krajnice. Potom více a více. Říkám si klid vole. Nestahuj slípy, doktor je ještě daleko, no na posledním odpočívadle před tunelem už se muselo bez debat vyloučit sekrety. Sněhu jak cyp. Nahrnuté ke krajů tak do pasu. Ze třech parkovacích míst udělali jedno no sranda. Vylezu z auta, na haksnách zimní sandále Sánté bo jsou zdravotní ale nemajó nepromokavý přehoz ne. Lehce rekognoskuju terén kudy bez úhony. Samozřejmě nejdelší cesta na toaletu abych si nenamočil ponožky. Nějaké dvě juniorky důchodového předjaří se lehce usmívaly, tak jsem dělal, že se mi vlastně ani nechce, že jdu preventivně, kura tak tak jsem doplul k mušligrinning smileygrinning smiley. No pak už jsem vylezl jak ležérní Kodet a se zamyšleným pohledem do koruny stromů jsem dělal, že prohlížím přírodu stejnou dlouhou cestou. V autě pak topení na max a jelo se dál. V Zadru už dvacet celsiovych stupněva a pocit, že svět se vrátil v pořádku. No a závěr patří mistrům, divil jsem se proč mám na waze tak pozdní dojezd. Pak hlásili na Otvoreni, že je kvůli větru uzavřena silnice Svetirok a dál. Najednou se mi zkrátil čas o hodinu, že osobní už můžou. Ale mydlilo to o sto šest. Chtěl jsem si na hotelu za Svatým rokem vyměnit kartu v autokameře a když jsem zkusil otevřít dveře tak jsem je zase rychle zavřel a pokračoval dál. Zase jednou veselá taškařice, ale naštěstí s dobrým koncem. Tož tak
07. 04. 2026 06:41
Tak včera cesta zpět do reality opět a naposled přes HU bo mám zaplaceno. Nějak mi tato trasa nesedí a za tři týdny na ty květnové svátky se vrátím k osvědčené klasice A a SLO. Sice budu nadávat na Vídeň ale co už. Cesta do Szombathely přes vesnice z padesátých let minulého století ve střehu, bo pomahači pomáhali od peněz a chránili rychlost, potom konečně rychlostka sám samotinký a nájezd na dálnici. M1 totálně plná, souvislé dva pruhy až na odbočku na SK, tam už jakš takž. Nevadí, vyzkoušel jsem a stačí. Jinak Bratislava - odbočka na Hrušky a Hodonín a taky slušný provoz. 900km a po 10 hodinách doma. Tož tak.
07. 04. 2026 06:50
Ještě jsem zapomněl, při cestě zpět ráno kolem osmé před Sveti rok 14 stupněva. Říkám ženě, že za tunelem tipuju tak 8. Jo, hovno, necelé 4confused smiley. Potom od 4 - 6 až k tunelu Mala Kapela za kterým ještě furt sníh eye popping smiley, sice už méně jak v pátek ale i tak. Pak už lezla teplota nahoru.
08. 04. 2026 16:30
Včera sme sa vrátili z Podgory,musím skonštatovať,že napriek obavám vyšiel celý pobyt perfektne.
Vo štvrtok sme išli cez HU , Goričan do Selište Drežničko.Cesta celkom ok,málo kamiónov,Lučko bez čakania.
Samozrejme,v Selište sneh a dosť chladno.Mali sme objednané ubytovanie-celý dom pre 8 ľudí.
Ráno okolo 11.00 sme vyrazili smerom k moru.Pred Sv.Rokom kolóna ,bol uzavretý , ochdádzka cez Sv.Rok a Gračac-dosť výživné serpentínyeye popping smiley
Potom už smer Split s malou obchádzkou v Bisko / má byť tento úsek diaľnice uzavretý do 10.6./...
V Podgore ešte trochu fúkalo ale bolo slnečno a od soboty rána azuro a vánok,resp. mierny vetrík.
Parádne sme si po zime užili slnko aj more-každý sa okúpal,aj keď na dlhé plávanie to určite nebolo-voda cca 15°C.
Ubytovanie v hoteli Medora Auri aj služby výborné,boli sme veľmi spokojní.Na výlety sme nechodili,skôr sme trávili čas na pláži-iba sme sa boli prejsť popri mori do Tučepi a kamaráti boli autom v Makarskej.
V utorok cesta tiež v pohode-všetko prejazdné bez zdržania / okrem toho Biska/ ,akurát sme na odpočívadle stretli veľkú skupinu ultrafans Hajduku -cestovali do Puly na zápas. Tak sme radšej potiahli o odpočívadlo ďalej,aj keď mali policajný dohľad yawning smiley
Jediná nepríjemnosť bola preplnená rýchlostná cesta v HU,kde mnohí jazdili naozaj ako kreténi moody smiley
Doma sme boli za 10,5 hodiny.
P.S. cena nafty na pumpe v Makarskej 1,85€ a na diaľnici 2,09€...
08. 04. 2026 19:25
Dada. Díky za raport.thumbs up
08. 04. 2026 19:45
Jen závidím. Já byl pátek a sobota v práci, takže jsem se nikam nepodíval. Ale vydržím a posledni týden v květnu hurá dolů...
09. 04. 2026 06:20
Dada, to koupání v moři obdivuju, já jsem v Zatonu při hladině "kotníky" usoudil, že počkám na začátek květnasmileys with beer
09. 04. 2026 08:56
My nevieme,či sa ešte tento rok k Jadranu dostaneme,tak sme to museli zvládnuť smileys with beer
01. 05. 2026 15:56
Tak včera prvních 500 km z Olomouce do Durmance. Zážitková jízda bo prodloužený víkend. V Brně jen lehce půl hodiny ale Vídeň večer hodinku a od Grazu do Slovinska souvislá dvojřada aut, uf. Po projetí Vídně překvapeni u Vídeňského Nového Města. Pocitově hodně dlouhé omezení, kolony a popojíždění ale vybral jsem si to tak mlčím. V deset večer Durmance apt Šalković a opět bez chybičky. Jo, ještě na převodu A x Slo mění kompletní vozovku a omezení do jednoho pruhu, taky dobrý.

Dnes zbytek do Drašničky, Lučko jsme ještě stihli v pohodě ale za náma už hlásili problémy bo všichni k moru ( a my s nimagrinning smiley). Od Lučka po Bosiljevo hodně opatrně v dvojkoloně, pak už standart a v jednu na místě thumbs up
08. 05. 2026 15:45
Prosím o informáciu ! Týká sa to dialnice Maribo - Koper. Kamarát nadával, že Slovinci opravujú dialnicu naraz na 7 miestach.Ide mi o to či sú tam zápchy alebo len spomalenie dopravy. A v akom stave postúpili opravy! AI na googli síce podá určitú info, ale sám píše že info nemusí byť pravda ! Na "promet.si" sú dobré prehľady, aj kamery. Ja verím hlavne tím, ktorí tade prešli...
10. 05. 2026 06:13
Tož tak, včera návrat do reality. Ve 4:15hod. odlazak z Drašnice a před třetí odpoledne doma, neskutečná jízda. Deset a třičtvrtě hodiny na 1100km, slušný průměr, i se zastávkama na čurpauzy. Taky tomu odpovídala spotřeba, přes HR 7,2l když normálně jsem kolem 6ti. No co už, jenom toho masa co vezuyawning smileyyawning smiley. Po výjezdu na dálnici v Zagvozdu až po Split sami, jako ale že úplně sami. Před Splitečkem je kvůli demolici mostu u Dugopolje uzavřena komplet dálnice směr Zagreb, tedy oba pruhy a je tam asi 7km objížďka přes Bisko a potom dál nájezd na dálnici. Po Bosiljevo nás jelo velmi málo. Od tunelu Sveti Rok po Mala Kapela hnusná mlha. Po výjezdu z Malé Kapely jako když střihne a jasno a dvacet stupňů - super. Lučko jako nůž máslem a dál na Slovinsko. Bez zastavení i průjezd do Rakouska, perfektní provoz i kolem Grazu, kde kousek bylo IGL 100, snad asi 5km? Co je ale nepříjemné jsou stavební práce u Vídeňského Nového Města. Jsem výše psal, že pocitově dlouhý ale kdepak jenom pocitově. Schválně jsem to měřil podle počítadla a je to skutečně celých jedenáct kmsad smiley Nervozita z Vídně zbytečná, protože provoz sice ano ale žádná kalamita a jelo to. Za Mikulovem obyčejně odbočuju na Hustopeče ale tentokrát, nevím proč, jsem pokračoval podle Waze na Pasohlávky a brněnskou dálnici a dobře jsem udělal. Když jsem viděl v Brně dlouhou kolonu od D2, tak jsem si ulevil, že jsem tama nejel. No a před třetí u garáže a spokojeně soupravičkasmileys with beerdrinking smiley. Tož tak.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Tomáš69 (10. 05. 2026 06:16).
12. 05. 2026 20:06
2Tomáš69 : Ďakujem smileys with beer aspoň za túto info a budem dúfať, že rakušáci s tým nejako pohnú (Langsam aber sicher)! Mám ešte 73 dní k dobru.
13. 05. 2026 17:25
Tome díky za super info. Mám takové dilema. Zeptám si i v jíném vlákně, ale: point je, že chci jet 20.června v sobotu nebo neděli s karavanem na Krk a rozhodně nepojedu maďarskem, ale přemyšlím nad variantou Záhřeb - Rijeka. Roky jezdím bez karavanu přes Ljublanu a Postojnou, ale teď jak čtu ty uzavírky. Přemýšlím, kudy tudy, abych se z toho s tou 14m soupravou neokotil smiling smiley
13. 05. 2026 21:35
14m? I kdybych počítal hodně dlouhé auto 5m, tak máš boudu i s lafetou 9m? To za sebou taháš městský autobus?
13. 05. 2026 21:44
Michale, A6 nebo Transporter a za tím dvounáprava karavan a seš snadno na 14 metrech smoking smiley
14. 05. 2026 08:05
Na jůtrůbe má kanál čtyřiftom a ten má jen karavan bez lafety přes deset metrůgrinning smiley. Zkus ho Couddy kontaktovat, jestli to má nějak vyzkoušené tvojí trasou.
Jinak klobouk dolů s takových cirkusemeye rolling smiley To by asi fakt chtělo trasu Zagreb - Rijeka, z té Postojny je to samá zákruta a nic širokého. Hlavně na tom 11ti kilometrovém staveništi u Vídeňského Nového Města se nešteluj do levého pruhu (2,1m) abys to nerozpáral jak sardinkythumbs up.
Možná jsem to tu někdy psal ale pamatuju si, jak v Drašnici parkoval 14 dní přívěsný vozík s gumákem, který měl prořezaný bok od svodidelgrinning smileygrinning smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 42
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.