Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
15. 09. 2025 20:15
Pěknou dovču Zahájo

Automechanik,Baška voda 5x ,Drašnice už ani nevím ,Rastoke5x? ,Pula2x,Čiovo Okrug Gornji 2x
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 09. 2025 10:00
Marťásku, díky. Skoč do auta a připoj se, dvojka není obsazená.
20. 09. 2025 21:11
Letos (pro nás) totální atyp... Slavkov - Banjole.
V pátek někdy kolem půl druhé odjezd. Takový hladký noční dálniční přesun přes AT, SLO. Ve Vídni nějaké uzavírky, omezení, ale v noci bezproblémově projeto... Podařilo se mi vyhnout dopravní špičce u Mariboru a dokonce i u Lublaně (to bylo o fous, už to houstlo). Prostě taková naprostá dálniční nuda, po cca 7,5h v Banjole...

P.S. Omlouvám se, letos žádné info o HU a BiH, ani tipy na výlety cestou sad smiley
21. 09. 2025 06:35
Dobré ráno, tak včera návrat z Drašnice. Klasika na dálnici HR, SLO a A a dom. Něco kolem třetí ráno přišly stařecké potřeby, tak ulehnu zpět a ono ne a ne znovu usnoutconfused smiley. Povídám ženě, že asi možeme na put. Přesně v pět odlazak a po úplně prázdné dálnici až k Bosijlevu (tak vypadala i rychlostspinning smiley sticking its tongue out), pak už trochu aut v našem směru ale nic moc. Ovšem do proti o hodně horší, chvílemi i kolony. Co mně ale zaujalo, byl velký počet policejních dodávek v protisměru, ale snad kurnik aspoň ze sto kusů. A pak hlásili v rádiu, že je ve Splitu zápas mezi Hajduk Split a Dinamo Zagrebsmiling smiley nemají chudáci tvrdé Y ale taky dobře, hmm tam bych asi nechtěl dnes být. No nicméně, zvláštní souhra náhod, prokletá trojice Vídeň, Mikulov a Brno, světe div se, bez kolon, jako nůž máslem. Toto se mi nestalo za celou éru výjezdů a návratů z milovaného Chorvatska. Celkem teda 1086km za 10,5hoďky, průměr 104km za hodinu. Poprvé a asi i naposled. V garáži pár souprav a šel se vykládat ten cirkus co jsem dovezl. Tentokrát naložená Suzinka až ke stropusmileys with beersmileys with beer Tož tak, fčíííl už enem ze pět nocí na konci října kolem Zadaru a bude letos hotovothumbs up. Všem přeju šťastný návrat
avatar Slavkov v Banjole thumbs up thumbs up
24. 09. 2025 14:32
2Slavkov: Banjole ?spinning smiley sticking its tongue outD Kde ste ubytovaní ? Centinera ? Indie ? Prajem príjemnú dovolenku v našej srdcovke. Tiež chodievame na noc, ráno nás stíhá už u mora, vyhovuje to hlavne rodinám s malými detmi. Odpadne " Už tam budeme ?" min.50x, lebo robia naní, teda tí noví.
S tebou súhlasím že celkom nudná cesta, lebo všetky "esíčka" už cestou na Istriju, nahradili dialnice. Kedysi sme spotrebovali, teda spolucestujúci, všetky zásoby sáčkov.Teraz sem tam niektorý vnuk prehodí,"tu mamka potrebovala už 9. sáček" a pod. Aj cestu z Koperu (smer Portorož 111) vylepšili pekným tunelom Markovec, cesta R6. Tiež Sečovlje mávalo menší nápor na hraniciach ako Dragonje. Úplnou čerešničkou je obchvat Puly, zmizli všetky mestské "radovánky" cez Pulu.
V Banjole nám vyrástli všetci vnuci a postupne sme sledovali ako nám tu všetko ožívalo. Neboli obývané žiadne hotely (Centinera) a okolo pobrežia tiež vyrástli nové domy a ubytka. Keď objavíš u mora Lachtana, tak tam sme začínali.
24. 09. 2025 15:06
Dedoz3s, Indije, kousek vedle pekary. K lachtanovi/tuleňovi přicházíme k moři...
Pak možná něco přihodím do patřičných vláken, něco k Banjole, něco na téma SUP + WING thumbs up smiley
26. 09. 2025 09:31
Včera chvilku po desáté odjezd z Drašnice. Bylo krásných 24 stupňů, slunečno, vůbec se nechtělo.
Nájezd v Šestanovači, cesta po dálnici nuda, skoro prázdno. Cestou k moři s přibližujícím se Zagrebem houstlo, stále hodně turistů jelo dolů. Demerje jedno auto před námi. Macelj pohoda, dále po SLO dálnici. U Mariboru taková volovina...odbočení směr A, v oblouku levý pruh zavřený, odděleno kužely a v půlce na zemi bedna s radarem. Ani jsem nezaregistroval, na kolik tam bylo omezení, tak to snad bude bez pozdravu.
V A cesta Graz - Vídeň nijak nepřekvapila, spousta omezení. Jen v té době už nepřijemně mžilo, teplota stále klesala. Mikulov, Brno a v Práglu jsme vykládali auto v půl dvanacté.
Nepříjemné bylo, že ač ventilator v autě fungoval, z průduchů nic. Takže se mlžilo okno. Tma a mžení, chvilema dost husté a nebylo moc vidět ven. Tak jsem po dálnici místama jel i jen 90.
Už se těšíme na příště.....
26. 09. 2025 14:39
Nemáš zanesený filtr?
26. 09. 2025 15:20
Letos jsem ho měnil.
28. 09. 2025 17:55
A co klapka vnějšího sání, nevisí ti na vnitřní okruh? Taky jsem ten problém měl, když mi na hřídeli klapky praskl segment a protáčel se. Musel jsem pouštět klimu s topením, aby ten vzduch vysušila.

K tématu: jsme opět v Žuljaně, sem tam cestou drobně zapršelo, ale většinou polojasno až jasno. To až po vyjetí z prvního tunelu za pelješským mostem na nás někdo obrátil kýbl vody, stěrače to nebraly, blejskalo se ze všech stran, nikdo nejel přes čtyřicet. Dojeli jsme do Dubravy a jako když utne. Bylo ještě asi hodinku pod mrakem, teď se vítr utišil a je slunečno.
Najeto 1170 km naší oblíbenou trasou, tedy asi jen 410 km po dálnici, přenocování na km 766 ve Slunji (doba jízdy bez pauz 10:51'), dnes dojezd (posledních 404 km za 5:36'). Celkový průměr jízdy 71,12 km/h, s pauzami 60,26 (přenocování nepočítám).
28. 09. 2025 19:05
Člověče Hille, kolikrát do měsíce jezdíš do Žuljany?
28. 09. 2025 19:19
Jen dvakrát, minule jsme to museli zkrátit, tak to naděláváme.
Zase jsme tu jen na týden, stejně se od čtvrtka čeká zhoršení počasí, a taky, ať stihneme ještě nějakou tu přípravu na sraz.
29. 09. 2025 11:05
Ahoj Jardo.
Dotaz: Z které předpovědi vycházíš se zhoršováním se počasí v Chorvatsku.Já koukám každý den i několikrát na 3 webové stránky o předpovědi počasí a mám dojem,že pro náš termín se naopak předpověď zlepšuje. Jedeme 4.10. do Tučep.
Sice je to skoro až za týden, meteorologie je většinou věštění ze skleněné koule, ale doufám, že to zlepšení jim vyjde.
Nečekám nějaké vysoké teploty, jen větší trochu sluníčka, pokud možno bez deště. Tak snad to ,,klapne,,.
Mějte se tam v Žuljaně zbytek pobytu krásně a zatím ahoj. BB
29. 09. 2025 12:21
To" Kabinet 302
Souhlasím,bude jak píšeš.
Jedu na jachting tak to sleduji.
Tento týden bude Bóra a větrno. Pak to bude ok.
Zdarec
smileys with beer
04. 10. 2025 23:12
Odjížděli jsme včera ze Žuljany do Slunje za venkovní teploty 11°C. Celou cestu slunečno, ale silně větrno, nejvyšší zaznamenaná teplota cestou byla 15 °C.
Zato ráno ve Slunji stálo za to: mínus tři! Teda venku, uvnitř se topilo.
Silnice naštěstí namrzlé nebyly, tak jsme mazali docela slušně k domovu. Ovšem jen do Vídně. Mezi mosty u Prátru je zúžení na dva pruhy kvůli stavbě a v rádiu hlásili, že jeden z nich blokuje porouchaný kamion, kolona asi na dvě a půl hodiny. A že to máme objet po S1, zdržení jen půl hodiny. Jenže to už jsme se přes hodinu cukali po A23, po další hodině se mi povedlo sjet na Schüttelstrasse a přes Leopoldstadt a Reichsbrücke se dostat na A22. Taky to městem nebylo nejrychlejší, ale jelo to.
Když jsme zjistili, že nám žaludky nejdou napřed, ale je čas k večeři, objevili jsme podél silnice 38 nějaký divný obyčej - v sobotu v hospůdkách vůbec nevařit, v lepším případě jen do půl třetí. Až ve Vílanci jsme pojedli.
Ve 21:51 jsme zastavili doma.
V kolik jsme jeli ze Slunje, je zřejmé z názvu fotky.

xhj
11. 10. 2025 21:49
Zatím cesta pouze do Živogošče Porat. Odjezd z Holicka ve čtvrtek 9.10. ve 2 hodiny, příjezd v pátek 10.10. v 17.30 hodin. Cesta klasická přes Brno, Vídeň a Maribor s objezdem slovinské dálnice přes Cvetlin. Bez problémů, jen v Rakousku a Slovinsku byla mlha.
12. 10. 2025 20:43
trochu dlouhá cesta,byla někde zastávka s noclehem?
xhj
13. 10. 2025 17:20
Pouze omyl při psaní příspěvku. Původně jsem chtěl odjíždět ve čtvrtek cca ve 22 hodin, kvůli zdržení doma jsme odjížděli v až pátek ve 2 hodiny.
24. 10. 2025 22:52
Tak zatím jen cesta tam a ještě jenom větší půlka. Dnes po práci ve tři z Olomouce a po 540km Durmanec o půl desáté, bo opět Vídeň ale co by člověk chtěl v pátek večer tongue sticking out smiley Opět už několikrát vyzkoušený apt. Šalković s hodnocením 9,9 a soupravičku na laku noćgrinning smiley Zítra zbytek do Zatonu nad Zadarem a uvidímethumbs up

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Tomáš69 (26. 10. 2025 21:45).
25. 10. 2025 09:41
Citaci
Tomáš69 napsal(a):
...bo opět Vídeň, ale co by člověk chtěl v pátek večer...
...i v pátek ráno, v sobotu v poledne, v úterý celý den, prostě kdykoli.
Dopravní hlášení lovím v rádiu už před Hollabrunnem, a cestou zpátky dřív, než u Ilzu najedu na dálnici. Většinou bývá nejrychlejší Kronehit a hned po něm Ö3. Nakonec se zapnutým TA je to jedno - to rádio si hlášení samo najde i z jiných stanic. Blbý je, když už stojím v čerstvé zácpě sotva dva kilometry před špuntem, a v rádiu se ozve první hlášení, když už za mnou je dalších 18 km ve třech pruzích ucpáno. Jako se mi to stalo teď naposledy. Dvě a půl hodiny poskokem skok o kilometr, další půlhodinu kličkování městem na jiný most. Tolik času jsem ve Vídni v životě nestrávil.
Ale není to jen Vídeň: zrovna včera jsem jel z Jičína do Turnova přes Blata a Mladějov, teprve v Újezdu pod Troskami jsem se vrátil na pětatřicítku. A zpátky taky. Bylo to rychlejší, než trčet půl hodiny v kolonách od Jinolic přes Kněžnici a Libuň... pardon za OT.
25. 10. 2025 19:26
Jardothumbs upthumbs up naprostá pravdaspinning smiley sticking its tongue out Dnes druhá kratší část puta z Durmance do Zatonu nějakých 320km. Ráno výjezd o půl osmé totální magla a s malými přestávkami až po Sveti rok. Teplota 4 - 8 st.angry smiley Za tunelem 14 a v Zadaru 18 - 20 a zataženo ale dalo se. Zítra má být to samo a pondělí a úterý snad azuro, tak uvidíme. Jinak provoz do Zagrebu plno a potom v pohodě až do cílethumbs up
26. 10. 2025 09:21
Tomáši, závist ku.va, ale užívejtesmoking smiley
26. 10. 2025 21:42
Zatím není co, dnes výlet do Splitečku a zase kiša a lodička blonďáka fuč. Připadal jsem si tak, jak to říkával Vladimír Menšík. Že prej: kdo chce sportovat a být zodpovědný musí být jednoznačně autoturista. A kdo chce i trochu zdravého otužování tak si může trošku (ale ne moc) otevřít okýnkogrinning smileysmileys with beeryawning smileythumbs upthumbs up
xhj
27. 10. 2025 12:08
25.10.2025 návrat zpět z Zivogošče Porat na Holicko. Odjezd v 11.20 hodin, klasická cesta přes Vídeň. V Chorvatsku po tunel Mala Kapela častokrát dešťové přeháňky střídané sluncem. Dál již bez deště, začalo pršet až po zastavení doma. Hustý provoz před Zagrebem, i před Vídní a v ní ale bez problémů průjezdné. Jen jsem musel těsně před Vídní prudce brzdit, protože v řadě aut bylo jedno, které vzadu v noci vůbec nesvítilo a tak bylo vidět až na poslední chvíli. Doma ve 2.30 hodin.
29. 10. 2025 18:52
Tak dnes návrat do reality. O půl šesté odjezd ze Zatonu a po deseti hodinách a skoro 900km u garáže. Dálnice v Hr naprosto super, taky i rychlostconfused smiley, no a Vídeň v pohodě, no a Mikulov a Brno mně znovu přetáhly po dršce, abych si uvědomil, kde že to vlastně suangry smiley. Za Mikulovem odbočka na Hustopeče a na dálnici. Před Brnem asi 10km fronta kamionů u krajnice, pomalu se posunující k Brnu - děs.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Tomáš69 (30. 10. 2025 06:46).
29. 10. 2025 20:07
Tomáš69, tak to musely být alespoň dvě soupravy na vyrovnání se, ne? grinning smiley
29. 10. 2025 20:12
30. 10. 2025 18:01
Dubrovnik letecky z Vidne. Odlet v pa a navrat v ut. vse objednano na netu (letenky v lete). Naprosto pohodova a bezproblemova akce. Predpoved pocasi byla priserna, ale nakonec nam proprselo jen jedno dopoledne. Koupali jsme se a nebyli sami (voda 19 stupnu). Uz jsme takhle jednou leteli ale v kvetnu. A to byl lepsi termin, bylo min lidi. Sice to stale umim vyfotit jako bys me tam byli sami,ale fotky uz sem po zkusenostech davat nebudu. Na hradby jsme tentokrat nesli,nechtelo se nam dat 80 euro za mackanici v davu. Misto toho radeji udelali vylet v kopcich nad Dubrovnikem a dokazal jsem to tentokrat vystoupat krizovou cestou (bez lanovky). Skoncili jsme u vyveru nejkratsi reky na svete (Ombla) a do stredu se vratili autobusem. Autobusem jsme zajeli i do Cavtatu, je to vyrazne levnejsi nez lodickami. Tam se dalo i rozumne najezt. V Dubrovniku ani moc ne. Malicka porce polivky 13 euro. apod. To mesto je opravdu pro bohatou klientelu. Nastesti se da koupit burek a obchody taky funguji. Vetsina navstevniku byla podle mne z Asie z tech obrobskych lodi. Pokud to vyjde, tak priste Opatije o vanocich
30. 10. 2025 20:00
vrgada, děkuji za potvrzení, že jsem udělal správné rozhodnutí - byla lepší volba Banjole autem, než "mimosezónní" (konec září / začátek října) Dubrovník. Měl jsem strach, že to pořád bude plné turistů... a ono i o měsíc později sad smiley
VIE - DBV už asi jen Ryanair, že?
31. 10. 2025 06:23
Já myslím, že v tom Dubrovníku jsou turisti snad celoročněgrinning smiley. A Vrgada, Opatiji doporučuji, kde chodím. Je to další krásné místo v HR. Když se podaří gastro víkend v některém z místních hotelů, je to super. Osobně jsem vyzkoušel Smart hotel Istra a Kristal a oba výborné jak vybavením a čistotou, tak i polopenze a poměr cena x výkonthumbs upthumbs up
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 42
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.