Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
26. 06. 2025 15:53
Jaspa

naozaj je tá rakúska A2 taká zlá?

Není. Jel jsem tuto neděli z Grazu do Brna. A2 úplně v pohodě. IG/L jsou z velké části vypnutý.
27. 06. 2025 08:51
Tradiční téma....grinning smiley
Za mě Rakousko úplně v klidu, kultura. A pokud jedu třeba na Krk, samozřejmě jedu i Slovinskem. Jde to i přes Itálii...
Sto lidí, sto chutí.
Mě se v Maďarsku moc nelíbí. Takže tam jedu jen v případě trasy na Bosnu nebo z ní.
27. 06. 2025 10:19
k A2:
Synček sa vrátil z Poreča a prvá veta na otázku aká bola cesta, mi povedal: Tato, zlaté Maďarsko.
Išiel Rakúsko a krížom celé Slovinsko na Istriu. Druhý krát že pôjde cez HU na Rédicz, potom A5 na Maribor, A1 Ljublana, Koper... ako sa chystáš Ty.

Ďakujem za poznatok... manželka nemá rada tú časť od szombatheli po tornyszentmiklos keď ideme smer Záhreb, je to zdlhavé ale hlavne tá časť od odbočenia z 86 smer Lenti. Takže mám nádej, že nám to ubehne lepšie po 86 smer Rédics....

ja sa bojím že rakúska A2 bude plná ako M1, to keď od Bratislavy vyjdeme na M15 je to ešte ok, ale napojenie na M1 je masaker, odbočenie na M85 už pohoda, intenzity nízke.....práve preto by som to dal cez Maďarsko, navyše kilometrovo je to ešte menej ako cez Rakúsko.
27. 06. 2025 14:22
Já z Havířova jezdím D1,D4,D2,M15,M1,86,M86. Je to poměrně rychléspinning smiley sticking its tongue out
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 06. 2025 15:39
Jen bys měl upřesnit, že to jsou slovenské D1, D4 a D2. Aby v tom někdo neměl chaos tongue sticking out smiley
27. 06. 2025 16:07
Mám tady kámoše v Gradacu. Z Havířova jo. Z Olomouce už to nejrychlejší není a je to otázkou vkusu.
27. 06. 2025 17:32
Jak píše Mirek Dr. jsou to slovenské dálnice - D1, D4 a D2
28. 06. 2025 06:37
Ahojte. Sú to už síce dva týždne a jeden deň čo som sa vracal z Braču, ale až teraz mi napadlo, že táto príhoda niekomu pomôže.

Trajektom zo Supetaru do Splitu, tam v Dugopolje na diaľnicu a smer sever. Už klasicky som šiel mýto zaplatiť na Demerje a tam zrazu problém. Opakovane som strkal tiket do čítačky a nič. Pri vedľajšej bráne bol zriadenec, ten si to všimol a hneď prišiel bez vyzvania na pomoc. Tiež opakovane strkal tiket do čítačky a tiež bez úspechu. Potom som mu len zakričall “Dugipolje”, ten celý šťastný mi asi 4x poďakoval, nahodil niečo z boku do mašiny, nabehla suma, zaplatil som kartou a pokračoval v ceste.

Pochopil som to tak, že karta bola bez akéhokoľvek záznamu a tým, že som mu povedal, kde som sa pripojil na diaľnicu, mu to pomohlo. Ale môžem sa mýliť…
28. 06. 2025 14:15
Ve čtvrtek 26.6. přes slovenskou D1 v pohodě, jen před rozestavěnou křižovatkou D1/D4 a zavřenou odbočkou Bernolákovo dlouhá kolona. Řidiči se naučili dělat záchranářskou uličku, občas po ní profrčí motorka. Na D4 je dobré najet do směru Rača, na první odbočce se "motýlkem" otočit do protisměru směr Jarovce a pak už to jde po skoro prázdné dálnici. Snad do konce roku to bude průjezdné normálně. V HU klasicky M15, M1 dojíždím až k M85 (Csorne se vyhýbám), M86 a za Szombathely 86, Lenti, Letenye. V HR instalovali skoro na celé dálnici do Zagrebu tabule 80km, nechápu proč, ale nikdo to nerespektuje. Na A1 klasicky až po Bosiljevo hustý, ale plynulý provoz, spousta kamionů. Při předjíždění kamionu mám 135, před sebou plné oba pruhy, ale za mnou stroboskopický blikač letec. Možná dárce orgánů. Vedro, kolem Zarebu až 39. Ale konec dobrý, všechno dobré, moře to jistí.
28. 06. 2025 22:17
Vlada

... netreba chodiť na Raču a "motýlikom" vchádzať na D4. Je už otvorená vetva priamo na D4 novým oblúkom vedľa toho oblúka čo vedie do Bratislavy alebo na Zlaté Piesky. Včera prejdené osobne - paráda thumbs upyawning smiley . Pozri video: [youtu.be]
Tu je mapka: [www.waze.com]

smileys with beer

Do konca roka to má byť vraj už na komplet hotové smoking smiley

Upraveno 1krát. Naposledy upravil vlado tt (28. 06. 2025 22:19).
29. 06. 2025 04:40
Sobota z Hvaru
Samozrejme vim, ze prvni sobota o prazdninach... ale neslo jinak. Odjizdeli jsme ze Starigradu trajektem v 7.45 a i kdyz jsme tam byli brzo, auta s koly na strese se nalodovaly az posledni. Osmipalubovy trajekt neni prujezdny a na rozdil od ostatnich jsme tam necouvali a otaceli se az pri vylodovani v lodi. Na trajekt se vsechna auta nevesla.
...
Cesta po dalnici byla v mirnem provozu, ale se silnym vetrem v zadech, takze jsem zvolnil na kamionovou rychlost a opatrne jel. Mam kvalitni Thule drzaky, ktere drzi bicykl za trubicku vlozenou do pevne vidlice misto predniho kola a porad jsem sledoval vitr podle vetvi stromu. Prvni cerpacka oznacena ve Splitu jako LPG zadny stojan na plyn nemela, bral jsem az na dalnici. Na trajekty a pak na ostrovech jezdivam s prazdnou LPG, aby auto bylo lehci po zkusenostech pri sjizdeni z lodi na Lastovu kde jsem malem utrhl vyfuk kvuli ostremu zlomu.
...
Ucpalo se to v doliku za Zadarem a popojizdelo to nahoru k tunelu Sveti rok (i loni)

Upraveno 1krát. Naposledy upravil vrgada (29. 06. 2025 04:44).
29. 06. 2025 05:09
Za tunelem se to rozjelo, ale provoz byl silny, takze jsem to vzal na Plitvicky. Medvedy v Macole jsem vynechal a jedli jsme az pred Plitvickami. Provoz byl velmi mirny, vitr se dle ocekavani ztisil. Auta zacala pribyvat az pred Karlovacem. A tak jsem udelal chybu, ze jsem za Karlovacem najel okolo ctvrte na dalnici. A ta stala, nikoliv popojizdela, proste stala, nebo jela krokem. K nejblizsimu sjezdu to trvalo vecnost. Je tam Tifon, pamatuji, ze jeden z prvnich, kde slo brat LPG, kdysi pekna moderni cerpacka a ted mi prisla zasla
...
No a vyrazili jsme do serpentyn uzounkych cest do Samoborskych hor nad Zagrebem a pokracovali po prekonani kopcu Slovinskem na Slovinskou Bistricu. To je samozrejme pomala cesta, ale malebnou krajinou. Nejel jsem to poprve, ale tentokrat to bylo uplne bez aut. Pak jsme najeli na dalnici na Maribor. A cesta byla s mirnym provozem az do Vidne (protoze nam vsichni ujeli). Do Vidne jsme dojeli za soumraku a stavili se u rodiny, kde nas premluvili, at prespime. Na rakouske dalnici jsou 3 dlouhe upravovane useky, ale auta uz byla pryc, takze bez problemu a IGL je opravdu vypnute
...
Rozhodl jsem se, ze uz bicykly na Hvar nepovezu. Na asfaltovych cestach se bojim a sotoliny jsou rok od roku horsi a horsi. To co jsme jezdivali i na trekovych kolech je dnes i na kvalitnich MTB obtizne sjizdne. Neni to samozrejme vsude, ale misty jsou pole vydroleneho sterku. K tomu vek a horsi zdravi...
...
Preji vsem hezkou dovolenou a stastnou cestu, letos podzim vynechame a mozna jen letecky Dubrovnik a snad i po ctvrte na Silvestra
29. 06. 2025 15:55
Vlada, rudla a ostatným ... mapka odbočenia z D4 na D1 smer Trnava, Žilina pri návrate:

[www.google.com]

[www.waze.com]

Takto vyzerajú navádzacie tabuľe z D4 na D1:
[www.google.com]
[www.google.com] do prava, ale drž sa v ľavom páse.
[www.google.com] stále v druhom zprava
[www.google.com] stále
[www.google.com] NIE do prava
[www.google.com] rovno
[www.google.com]
[www.google.com] do prava
[www.google.com] do prava
[www.google.com] z ľava sa pripája dočasná vetva od BA Zlatých pieskov.
[www.google.com]
[www.google.com]

...je tam síce 60 a 80 km/hod, ale Trnaváci sa ponáhľajú poobede z práce domov. Niektorí valia aj 100, tak bacha na lepičov a stroboskopických blikačov thumbs up smileythumbs up smiley

smileys with beer
29. 06. 2025 23:18
Sice jsem se ještě zdaleka nevrátitl, dnes jsme teprve dorazili do Mandre na Pagu. Krátce mohu uvést, že jsem zcela překvapen, neboť jsme cestovali prakticky sami. A to jsme vyrazili v sobotu ráno v 08:00 hodin, a to na přespání do Slovinska. V Dolním Dvořišti, kde jsme byli asi v 09:00 hodin, jsem dokupoval ještě nějaké euro (kurz stále 25,- Kč), a na pohodu, čekal jsem tedy masakr, navíc když Novinky.cz varovaly, že to prakticky nemá cenu, že je vše zcela ucpané, ať se všichni vrátí, a letí třeba s nějakou cestovkou do Egypta či Turecka...smiling smiley Rakousko na pohodu, přes Linec na Graz, ale pak odbočka v Triebenu, pak prakticky zcela sami až do Klagenfurtu (mám tuhle cestu rád), auta se značkou CZ se prakticky žádná nevyskytovala. V Tržiči lehce dotankovat a kafčo, cena Naturalu 95 1,445 Euro, jako v celém Slovinsku. To v Chorvatsku cena naturalu všude 1,42 Euro. Takže i když se všude píše, že ve Slovinsku je benzín levnější, není to pravda, v Chorvatsku cca 0,64 Kč je benzín levnější. Musím zmínit ještě Rakousko, kde jsem si poprvé nakoupil i online průjezd tunelem Bosruck, následovalo zařazení do zeleného pruhu, kde jsem si na obrazovce přečetl mou rz se zelenou fajfkou, jakože tedy O.K. a tradá jsem pokračoval dále. Úspora jednoznačně oproti stojícím vozům ve frontě 10-15 minut. Dále jsme tedy pokračovali do Slovinska, tradiční přespání v Brče u Ilirské Bistrice (opět zcela super, cena za apartmán, tedy dva dospělí + dvě děti i se skvělou snídaní 80 Euro. Dnes ráno cca v 09:00 hodin pokračování přes Rijeku, zcela minimální provoz (žádná ucpaná Crikvenica apod.), jedna z nejlepších cest dosud, jen asi do 10 minut zdržení na kruháči na Krk, kde provoz řídila místní policie. Pak už paráda až do Prizny, hned na trajekt žádné čekání, minimální fronta, a dojezd do Mandre. Dlouho jsem neměl tak pohodovou cestu. Je fakt, že oproti loňsku, úplně stejné místo a zcela stejný termín, je v Mandre znatelně méně lidí, bylo tomu prostě viditelně tak i po cestě, s několika místními lidmi jsem stihl prohodit řeč, potvrdili to, lidi prý nemají peníze...(a pak tu taky řádí ten bílý žralok a žahavé medúzy, a letos navíc nějaký brutus červi).
Jen takové tři drobné zjištění, Revolut si o víkendu účtuje 1% poplatek za platbu, což dříve nebylo, což trochu sráží jejich výhodný kurz (asi o polovinu), ceny v restauracích či naší cukrárně stejné či lehce nahoru, ale nic významného a nakonec to, že výhodný nákup cigaret se ještě prohloubil, ač sám již nekuřák, Marlboro pro ženu stále 4,60 Euro, tudíž cca 115,- Kč, loni stály v ČR 155,- Kč, letos již 165,- Kč, takže 50,- Kč rozdíl na krabičce. Tož tedy tak. Všem co teprve pojedou, přeji stejně pohodový zážitek z cetsy, jako jsme měli my...
30. 06. 2025 04:35
Cesta vcera v neděli ráno v 7h od Prostějova, Brno, Bratislava, M86,Lenti, starý Gorican, na Lucku ve 14:30 bez čekání, zcela pohodová cesta bez zdržení, ENC z roku 2011 s vyměněnou baterii před několika lety. Fungovala opět výborně. Teď jsme dvě noci na Plitvicich. Dnes ráno od 7h prohlídka tak snad to bude bez davu turistů.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil MartinR (30. 06. 2025 04:37).
30. 06. 2025 17:41
Vlada, rudla

Dnes prejdené znova tam aj späť. D1/D4
Fantázia, to keď bude celé hotové, to bude križovatka na svetovej úrovni.
Ps: len teda tí lepiči, tých tam chodí požehnane a to som na tých zúžených pruhoch, na 60tke išiel 85!!! moody smiley

smileys with beer
30. 06. 2025 18:05
Tu máš k tomu článok
30. 06. 2025 21:26
Tie najužšie pruhy sú v tom dlhom oblúku smerom do mesta.
Ja z toho stres nemám, držím volant a jedu.
Ale najväčia sranda bola, keď zastavím pred Ikeou a za tri štyri minúty vedľa zaparkuje ten chuj, čo sa najviac strkal dopredu a z pruhu do pruhu cez plné čiary.
Červenú audinu PK si zapamätáš thumbs up smiley

smileys with beer
30. 06. 2025 21:44
Tiež držím volant a jedu spinning smiley sticking its tongue out Raz som takto išiel do Chorvátska v zúženom pruhu po D2 cez križovatku Jarovce, vpravo vedľa mňa na 10 cm autobus, vľavo les vodiacich dosiek... naraz veľká rana a ľavé zrkadlo viselo na drôtikoch vyhrievania... jedna tá doska trčala trochu do cesty. Tak som zastavil na priechode do Maďarska, rozmýšľam, ako pôjdem tie stovky kilometrov bez ľavého zrkadla... no, bolo síce popraskané, ale podarilo sa mi nacvaknúť ho naspäť a dalo sa cezeň vidieť. Spadol mi veľký kameň zo srdca. Ešte že som mal vyhrievané zrkadlá, inak by som ho stratil.

Po návrate mi nové zrkadlo na Peugeot 308 zohnal automechanik z našej ulice za 10 €. Nechcelo sa mi veriť tej cene.
01. 07. 2025 17:36
V gradacu je teď evidentně také úplně poloprazdno. Včera jsme jeli na Bosnu Mandija Jaz a nula aut po cestě, tak proto asi kontrola technického průkazu u všech tří aut, co jsme jeli.
02. 07. 2025 09:23
Zatím cesta tam 30.6. v 19.15. Nejhorší úsek za mě Čáslav Jihlava uzavírky a semafory nespočet. Havl Brod průjezd centrem parádní, Jihlava taky. Mezí Jihlavou a Znojmem konečně bez uzavírek. Dotankovana nafta Max motion u OMV za 38.50 na Hatích ale maji jen do 22h pak jen automat.. Rakousko má naftu přes 2 E, Slovinsko asi 1.54E a Chorvatsko 1.38E a tu dražší 1.75E. Benzín je ve Slo a HR o malinko levnější než nafta. Vídeň taky dost zpomalena na 60,delali přes noc údržbu tunelů. Mezi Vídni a Grazem hodně omezení, hlavně je jedno po sjezdu ze Zobernu, kde je lepší držet levy pruh PKW a jet 80 než 60 v pravém. U Grazu IGl nebylo jen chvíli 100. Mezi Macejl a Záhřeb jsem se skoro bál jak nic nejelo. Na Lučku ve 3h klídek. Příjezd na Dugopolje na Shell v 7h. Za 45min přes Split a tunely nad Omiší příjezd do Ruskamenu v 7.45.
03. 07. 2025 17:19
Letos mi cesta přišla nejhorší za celou dobu, co tam jezdím. V Raukosku a potom hlavně v Chorvatsku neskutečné množství plazomrdů, kteří nebyli schopni jet max. povolenou rychlostí. To jsem dřív nezažil. Rakušáci dřív vesměs všichni jezdívali plynule, cesta utíkala a nevadil ani hustější provoz. Chorvatsko byla letos opravdu katastrofa, hlavně na staré mezi Karlovacem a Udbinou. Takové množství pomalých Chorvatů, kterým ujížděly i kamiony, to jsem fakt ještě nezažil. Vesmě jezdívali oni jako hovada a nedoražovali rychlosti.

Od Udbiny po Sinj naopak cesta nezvykle prázdná s naprosto minimálním provozem.

Radarů opět několik přibylo, ale Waze je zná, všechny jsou označené značkou že se měří a nikdy nejsou umístěné tak jako u nás na konci/záčátku obce, aby primárně sloužily jako zdroj peněz.
04. 07. 2025 08:35
Tak za nás zatím OK. Cesta v neděli 29.6. přes Slovensko, Maďarsko, Karlovac a po D1 na Plitvice zcela OK a bez jakéhokoliv problému a zdržení. Také Lučko zcela plynulé. Protisměr však s kolonami. Také D1 Karlovac-Plitvice OK. V úterý přesun do Split-Kaštela, Plitvice - Gornja Ploča po D1 zcela OK, následně po dálnici také. Cesta zpět příští týden ve čtvrtek tak uvidíme jaké to bude.
05. 07. 2025 23:36
Nejazdíte niekto od Viedne do Graz miesto A2 cez S6 a S35? Je to rovnaká cesta čo pozerám ale nie je tam toľko obmedzeni.....
06. 07. 2025 08:18
S6 a S35 jsme řešili minulý rok v tomto vláknu...
06. 07. 2025 18:14
Díky za info, no možno to skúsim, hádam tam nie je toľko prác na ceste ako na A2...a menšia premávka je tiež fajn
06. 07. 2025 21:09
Čau obvykle tušíte, že píšu květnatě. Dneska po příjezdu stručněji:
Odjeli jsme před 16ti dny v pátek směr Mikulov a dál, že se uvidí. (Praštil jsem se do hlavy o beton studny víka, a 2x CT nic, čekám na magnet, motá se mi hlava, v autě se mi dělá zle..) Takže jsme zrušili Hvar,ale dovolenou ne.

No řídila manželka a co vám budu povídat, dojeli jsme po dvou Karlovačkách, kdy rozhodnutí za Vídní, že zkusíme Krk, padlo až za Karlovacem, tudíž padlo: jedeme dolů. Po 22 - 26 snad Gradac. Ubytování po telefonu.
Vyjeli jsme v 8.00 pátek a přijeli na místo 18.45.
Samozřejmě jsme sjížděli Gornou Brelou.

Dnes ráno z Gradacu v 7.00. Na Makarskou, slanec, natankovat a poslední kafe na pumpě s výhledem na moře. Tunelem nahoru a tradá.

Včera, jak jistě víte byl největší koncert v Zahřebu 500 tis aut říkali v rádiu. V pátek jsme věděli, že ne. Sobota vůbec.
V týdnu jsme stihli i Bosnu. Ven kontrolovali i TP vozu.

Cesta zpět. Ano nejsou kamiony.
JE DOBRÉ si pamatovat, že čím dříve je v neděli člověk na Lučku / tentokrát Demerje - Smart Karta, že do 12.00 je to super, do 13.30 tak tak.

Poslouchali jsme HR2, ale také jsem se z pozice spolujezdce díval na protipruh.
Od karlovacu a Bosiljev provoz v protisměru brutálně houstl. Před Lučkem stáli cca 12km kolonu krze havárku. Lučku směr k moři, stáli taky všichni i z přípojky z A3 a HU. Pak stáli u Macelj. No skoro všude. U Vídně a samozřejmě od Vyškova po Olomouc, celý protisměr. Ve zkratce, strašný. Nechtěl bych jet takto jako všichni v té vlně.

Trvalo nám to 12 hodin se 3mi zastávkami,nejhorší byla INA někde za Lučkem a před Krapinou,kde se fakt stála fronta 7 aut na naftu u každého stojanu. Platby smart kartou. slovinsko koupeno z mého účtu na mobilu.

Cena té dálnice, jak jedné tak druhé je poplatná rychlosti možnosti jízdy. Pokud někdo po cestě spí a nebo výletuje a papá v HU, naprosto to chápu. Pokud někdo potřebuje, chce nebo musí jet po dálnici, krze čas. 11 hodin dle google je podle mě super Ol - Gradac.

Doprava za mne jedna z nejbrutálnějších. A co si budeme, nejhorší úsek je Mikulov - Olomouc. Polsko, spící polsko a jiné polsko.
O plynulosti jízdy se moc hovořit nedá. Hrozný levý pruh 110 třeba u Grazu. No zažil jsem lepší jízdy. Ale jsme doma a dali jsme si rajčata a Graševinu.

Až se mi snad přestane točit hlava v autě, dal bych si třeba Krk. Chybí mi to kolečko. Jel jsem z celé cesty jen 300km a to jen kolem moře. Dálnici cca 70km, víc to nedávám. Musím si dát nalgesin nebo pivo.....

Spotřebu se neptejte, zkusil jsem pro Ajaxe půl nádrže manželky, .... 11.7. Totiž furt brzda plyn, pruh jinej blbec na brzdu. Strašný. Chvili to za Grazem fungovalo, když všichni jeli 145-150, a já jsem je malinko vymetl ve 160, že ve špíglu asi viděli sedláci z Austrie, že "někdo" jede rychleji. Pak to přestalo fungovat....

Mám celoroční A známku, tak mi to dává smysl. Ale tolik aut, i když nejsou kamiony, jsem fakt v životě neviděl na jedněch cestách. Vídeň jela. Naštestí.

DOtazy, zítra. Všem přeji štastnou cestu a hlavně promyslete si jen čas odjezdu. Ať stíháte před vlnou nebo po vlně.
07. 07. 2025 14:28
couddy napsal(a):
-------------------------------------------------------

> Spotřebu se neptejte, zkusil jsem pro Ajaxe půl
> nádrže manželky, .... 11.7. Totiž furt brzda plyn,
> pruh jinej blbec na brzdu. Strašný. Chvili to za
> Grazem fungovalo, když všichni jeli 145-150, a já
> jsem je malinko vymetl ve 160, že ve špíglu asi
> viděli sedláci z Austrie, že "někdo" jede
> rychleji. Pak to přestalo fungovat....

Nechci být neuctivý, ale můžu poprosit o překlad do češtiny?
07. 07. 2025 20:04
No když někdo jede "slušně rychleji" v levém a nikoho nevyblikává, jen jede o určitý pocitový oční konktakt ve špíglu rychleji, většinou uhneš do pravého a to ten vzdau nemusí jet jako hovado. Jde o plynulost. Takto si najdu na dálnici místo, kdy nikdo nebrzdí mne a já nikoho a pak se dá jet s tím quattrem za 7-8 /100. Ale pokud žena stále dávala přednost někomu, kdo dojel zabrzdil, vybrzdil apod. A stále padala do pravého pruhu na 110-120 a poté zase do levého na přejdetí min. 145....pak to plynulé nebylo... takto nějak?
07. 07. 2025 21:54
couddy

thumbs upthumbs upyawning smiley perfektný preklad, ale pôvodný text je lepší thumbs up smiley
To chce jednu 12tku...

smileys with beer
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 40
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.