Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
22. 06. 2025 17:30
spinning smiley sticking its tongue outtak pravda, na chorvatské straně jsme jeli dlouho sami, tak co s tím, že? Slo i A předpisověthumbs upspinning smiley sticking its tongue out Jsem se těšil do garáže na smileys with beersmileys with beeryawning smiley
23. 06. 2025 08:17
Tomáš69 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Tak my včera z Drašnice v sedm ráno a v šest večer
> po 1100km doma. Klasika přes Graz ( opět IGL na
> 100km ale asi jen 10km), Vídeň obchvatem a Brno
> taky v pohothumbs up. V protisměru ale něco šílenéhoangry smiley
> V podstatě od Istarskeho ypsilonu až po Macejl
> souvislá dvojřada aut. Asi ty štvavé články
> hladových pisálků mají opačný
> efektspinning smiley sticking its tongue outsmileys with beerthumbs upthumbs up

ten istarski ipsilon si si trošku nejak poplietol nie? však istarski ipsilon začína na Istrii pri Plovaniji a nemá nič s macelj, ten je úplne inde, či? smiling smiley
23. 06. 2025 08:27
Myslím si, že Tomáš69 měl na mysli křižovatku Bosiljevo. ;-)
23. 06. 2025 08:31
Má na mysli Bosiljevo. Je to prostě ypsilon křižovatka Istrie - Dalmaciesmoking smiley

edit: dvoukvítek byla rychlejší

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Zahajskej (23. 06. 2025 08:32).
23. 06. 2025 10:25
Čau z Gradacu nakonec.
Výjezd v pátek v 8.00 z Ol.
Vídeň normál. Zúžení u Grazu normál.
Slovinská dálnice pohoda.
Lučko 14:19 a myslím že jsme projeli těsně před vlnou.
Šestanovac, Gorna Brela... Gradac.
Už hodně všude aut z Pl, Bih.
Makarská už katastrofa.
Gradac normál.
Brist ještě klid.
23. 06. 2025 12:43
jj, Michal má pravdu. Omlouvám se tedy, bylo to od Bosiljevayawning smileysmiling smiley
23. 06. 2025 18:31
Hvar, 2x jsme jeli nakupovat do Jelsy, letos zatim nebyly najezdy vyletnich lodi. Navstivili jsme i mesto Hvar a mestska plaz nas opravdu nezaujala. Stari Grad tak jako vzdy poklidny. Provoz na cestach Hvaru mirny. Vytacet se s tim mym kramem v ulickach Hvaru byl pro mne stres. V Jelse uz odpoledne nevybirali parkovne. Vozivame tradicne i bicykly, ale uz asi nebudeme, ty sotoliny prestavaji byt diky vydrolenemu sterku sjizdne. A po asfaltu mezi auta uz nechceme
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
23. 06. 2025 20:03
Co máš za auto? Já Ford S-max a jednou jsem se v Starém gradu dostal do takové uličky, že abych projel, musel bych sklopit zrcátka. Takže jsem radši vycouval. Ale jinak Hvar pohoda.

23. 06. 2025 22:26
Zahajskej napsal(a):
> Má na mysli Bosiljevo. Je to prostě ypsilon
> křižovatka Istrie - Dalmaciesmoking smiley
>
> edit: dvoukvítek byla rychlejší

Bo to není poprvé, tak by mě teda zajímalo, proč ve vás "Dvoukvítek" vzbuzuje zdání, že jde o ženský rod.

Děkuji za odpověď.

Tomáš ;-)

postavy ze Zeměplochy
24. 06. 2025 20:27
Tak my uz zas doma. Dneska se jelo naramne, Makarska, mytnice, hranice, Linz... vsude jsme projeli jako nuz maslem. Gradac - Budejovice za 10h včetně 2 zastávek. Teď uz pockat na fotky z radarů grinning smiley

Upraveno 1krát. Naposledy upravil valeri (24. 06. 2025 20:32).
24. 06. 2025 22:11
valeri

... 980 km, s tými dvomi pauzami, to je podľa Michala Zahajdu: "100km průměr, to byl přízemní let." thumbs up smiley
Ja tiež patrím do tej adrenalínovej skupiny! Keď rýchlosť klesne pod 130 sa mi začne otvárať huba/tlama.
Ale moja presne naopak, spomalím a hneď sa zobudí thumbs up smileythumbs up smiley

smileys with beer

Tak zajtra už len za 60 hot smiley

Upraveno 1krát. Naposledy upravil vlado tt (24. 06. 2025 22:13).
25. 06. 2025 09:35
vlado tt napsal(a):
> Keď rýchlosť klesne pod 130 sa mi začne otvárať huba/tlama.

To mám úplně stejně, jak zpomalím tak vypadnu z rytmu, začnu se nudit, čumět po všem okolo a zapomínám se dívat před sebe.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil dj_Paul (25. 06. 2025 09:36).
25. 06. 2025 10:46
Odvážím se hádat, že tak to má většina řidičů. Jet unavený po M85/86 je peklo.
25. 06. 2025 11:59
Mam to stejně. Rád si urcuji tempo. Nejezdím 180 ale ani pod 140.
I když jak kdy. Ale 120 na spotřebu nedávám.
25. 06. 2025 12:15
Pokud to jde, nastavím tempomat na 135 a pozoruji ostatní, snažím se jet tak, abych rychlost nemusel měnit, ale když vidím, že se blíží někdo rychlejší a dojíždím někoho pomalejšího, tak radši zrychlím, abych nezavazel a moje předjíždění netrvalo moc dlouho. Tak jsem jednou u Považské Bystrice platil 10 € za naměřených 149 km/h. eye popping smiley
25. 06. 2025 14:24
Dotaz: Dostal už někdy někdo z "letců" pokutu za rychlou jízdu po chorvatské dálnici. Myslím tím dopis, ne po zastavení policií.
A když ano, za kolik km/hod to bylo?
Díky za odpověď.
25. 06. 2025 14:31
Za 26 let nikdy.
Minulý pátek jste měli vidět jet letce ze Záhřebu v dražších autech, 180 bylo minimum.
25. 06. 2025 15:00
Dejff napsal(a):
> Odvážím se hádat, že tak to má většina řidičů. Jet
> unavený po M85/86 je peklo.

M85/M86 je peklo i pro čilýho, po průjezdu už čilej nebude, strašně ta trasa unavuje.

Na HR dálnici, ani mimo nikdy nic, a to lítám i 170. Jen v rakousích jednou za 52km/h po odečtu. V 1 ráno
25. 06. 2025 18:07
V pravém pruhu jedou kamiony 80-90. V levém pruhu střelci 170-180. Kde má jet normální řidič?
25. 06. 2025 18:23
Na dalnici jsem neplatil a to jsem kdysi jezdil rychle, ale ted vozim na strese kola, takze tempomat... Na okrskach ano a na miste, ale protoze o malo, pokuty byly primerene. Dobri vykuci byli v Bosne, myslim, ze jsem v danem miste ani neprekrocil, ale predtim jo, tak jsem se hadat nechtel. Zastavili mne z kolony domacich aut jedoucich stejne. Smirene, ze tedy zaplatim. No to pry nejde na miste, musim zpet 50km do mesta a ted uz nevim, jestli do banky nebo kam a mozna to bylo i o vikendu, kdy tam je stejne vsechno zavreno. Nakonec se ti sympaticti mladenci nechali premluvit, ze kdyz jim teda necham tu hotovost, tak to potom za mne v te bance vyridi :-). Co se tyce dalnice, tak, kdyz jsem jednou platil na okrsce v Chorvatsku, tak mi policajt na rozloucenou rekl. Za chvili je dalnice a tam si jedte, jak chcete, ale je to opravdu davno. Pohlednice mi prisla akorat z rakouske dalnice.
25. 06. 2025 18:34
V pravem kamiony delajici vetrny stit elektromobilum 😀, ale v levem strelci 190 se uz moc nevyskytuji, za ty roky mam pocit, ze se to cele hodne zpomalilo a obcas se najde necekane i nejaky strelec v osobaku atakujici rychlost 60km/hod. Ridi se mnohem nekomfortneji, driv stacilo jet s proudem a ted, aby clovek furt cumel na znacky a tachometr. No a ty vesnice-nevesnice po stare jsou porad stejne vcetne extremu, ze vesnice je les a jak stromy ustoupi barakum, tak vesnice skonci
25. 06. 2025 20:27
Dostal už někdy někdo z "letců" pokutu za rychlou jízdu po chorvatské dálnici. Myslím tím dopis, ne po zastavení policií.
A když ano, za kolik km/hod to bylo?
Díky za odpověď.

Nikdy nic nepřislo .

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Tielk (25. 06. 2025 20:28).
25. 06. 2025 21:14
Zahajskej napsal(a):
> V pravém pruhu jedou kamiony 80-90. V levém pruhu
> střelci 170-180. Kde má jet normální řidič?

Moje řeč!
25. 06. 2025 21:56
Jsme "trochu offtopic", ale s "letci" nemám až takový problém, jako s dementními tempomatovými levopruhaři hot smiley
To je teprve masakr, v situaci, kdy se plazivě sotva blíží v levém, ty máš před sebou v pravém kamion...
Tak ten debil neumí zrychlit ani neubere a myslí si, že se tímto debilem necháš "zaříznout na brzdy" o kamión... thumbs up smiley

P.S. Mimochodem, minimálně jeden takový s Q5 je i zde na fóru...
25. 06. 2025 22:23
Slavkov, tradičně mi mluvíš z duše. Tohle hodně se děje ve Slovinsku.
Tam se doprava nevrací, ale po cca 20km se uhne.
Zatímco u nás se zařezává pravý pruh a v Rakousku Tě pravý pruh zařeže v jakékoli rychlosti do levého a počítá s tím...
Pak pro Čecha/moravaka je v Hr dobré být celou cestu na pozoru. Při cestě na dálnicích hr.
O Hu a černých Němcích v autech ať promluvit někdo erudovanějsi.
BiH a jejích lepení se na prdel také..
26. 06. 2025 06:13
Slavkov napsal(a):
> Jsme "trochu offtopic", ale s "letci" nemám až
> takový problém, jako s dementními tempomatovými
> levopruhaři hot smiley
> To je teprve masakr, v situaci, kdy se plazivě
> sotva blíží v levém, ty máš před sebou v pravém
> kamion...
> Tak ten debil neumí zrychlit ani neubere a myslí
> si, že se tímto debilem necháš "zaříznout na
> brzdy" o kamión... thumbs up smiley
>
> P.S. Mimochodem, minimálně jeden takový s Q5 je i
> zde na fóru...

Minulý týždeň som sa vrátil z HR.
Presne ako píšeš, jeden dement v HR išiel súbežne s kamiónom vedľa neho v ľavom pruhu, nezvyknem nejako agresívne blikať , blikol som mu slušne raz absolútne nič, keď sa po cca 3 minútach súbežnej jazdy s kamiónom cca 100 km/h uráčil upratať do pravého pruhu tak ma cca 10 x vyblikal...úžas..
Vačšinou jazdím v ľavom ale čumím do zrkadla a keď ide niekto rýchleší tak sa buď uhnem keď je kde alebo pridám..
niekde je jazda v ľavom pruhu nutnosť hlavne okolo Záhrebu je totiž pravý pruh na diaľnici ako tankodrom a aj pri snahe isť v pravom pruhu keď bola cesta prázdna sa to nedalo lebo som mal pocit, že odtrhnem nápravy..úplne rozbitá cesta...
M7 v HU Budapešť - HR hranice je na viacerých miestach opravovaná a ide sa v jednom pruhu obmedzenia 60-80 ale ide to plynule úplne všetci idú cca 100 takže v pohode.
26. 06. 2025 07:34
To mas uplne jedno jesti nekdo jede pomalu v levem pruhu, nebo se ti na zadek nekdo lepi 50cm od kufru a blika i kdyz mas pred sebou dalsi auta. Na kazde strane se najde "debil". To je o mentalni nastveni "uhni vole, ted jedu ja".... ;-) Aut je na cestach moc, kazdy nekam spechame... Ruku na srdce, neocitli jsme se nekdy ve stejne situaci jako ten ridic na koho jsme prave nastvani?
26. 06. 2025 08:08
No je tady ještě jeden aspekt,který byl vloni,časté omezení rychlosti na HR dálnici na 100,tak jedu 110-120,protože v případě kontroly nechci moc platit a jsou draci,kteří omezení nerespektují,pak si vyblikají baterku.Když můžu tak uhnu,ale když není kam,tak se z nich nezblázním.
26. 06. 2025 12:16
M85/86 je rovná ako route66, tá 110tka je otras, najhoršie je podľa mňa cesta späť, keď už prejde úsek mimo diaľnice po szombatheli, teším sa že bude diaľnica a potom idem úplne rovno 100km trasu 110km rýchlosťou, je to hrozné a kvôli tomu, že tam radi merajú, tam dodržiavam tú rýchlosť akoby som bol v Rakúsku pri IG/L.

tento rok ideme do Fažany, cez Rakúsko a Slovinsko by som to mal skoro celé po diaľnici, čo ja preferujem ale obávam sa tých rakušanov, tá A2 je dosť plná a veľa sa na nej pracuje, či by nebolo lepšie ísť cez Maďarsko na Redics a potom slovinskou diaľnicou naprieč....

naozaj je tá rakúska A2 taká zlá?
26. 06. 2025 15:51
jaspa

k A2:
Synček sa vrátil z Poreča a prvá veta na otázku aká bola cesta, mi povedal: Tato, zlaté Maďarsko.
Išiel Rakúsko a krížom celé Slovinsko na Istriu. Druhý krát že pôjde cez HU na Rédicz, potom A5 na Maribor, A1 Ljublana, Koper... ako sa chystáš Ty.

k M85/86:
No odkedy otvorili celú M85/M86 (9/2016?), jazdím už len tadiaľ. Okrem kovid času.
Dá sa teda povedať, že za 7-8 rokov prevažne 2krát ročne, som to absolvoval hore-dolu cca 28 možno 30 krát.
A aj v rôznych denných a nočných časoch a NIKDY som tam policajné auto nevidel.
Pardón, raz áno, ale to stálo ešte na nájazde pred mostom ponad diaľnicu, tak pochybujem, že by odtiaľ merali.
Nechám sa predbehnúť domácim a valím za ním.
Koľko krát to bolo 145thumbs up smiley a to mi stačí. Zase pretekať sa nemusím.
Tú 110 tam majú preto, lebo majú iba šotolinový odstavný pruh [www.google.com]
ale pre porovnanie Trnava - Bratislava žiadny odstavný pruh neexistuje a tiež je tam 110. [www.google.com]
V prípade poruchy auto, ktoré nedôjde na tieto malé odstavné plochy [www.google.com] čo sú od seba vzdialené 3,5 - 4 km a zostane stáť v pravom pruhu je tam zakrátko nehoda na 100 %!! Prvých pár áut ho ešte obehne, ale keď idú nalepení za sebou, druhý a tretí len tak tak, na poslednú chvíľku a ďalší nemá šancu ho uvidieť a zareagovať...angry smiley ...a táto akože diaľnica nemá ani kúsok oplotenia proti zveri eye popping smiley
V Maďarsku som dostal pokutu iba raz, aj to na 86tke medzi Szombathely - Körmend. Z lesnej cesty ma cvakli medzi kamiónmi idúcimi v protismere grinning smiley, stacionáry poznám naspamäťyawning smiley
V Chorvátsku som doteraz nikdy neprispel do rozpočtu thumbs up smiley

Lepič na kufor a ani stroboskopický blikač chvalabohu nie som, iba taký "polovičný" letec ... kvôli adrenalínu a manželkiným zatvoreným očiam, ako som písal vyššie.

smileys with beer
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 40
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.