Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 05. 2026 19:28
Tak až bude BiH v EU, myslím že potom můžu rovnou zapomenout na to, co dosud říkám. Že tady je svět ještě normální....

** Petr **
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
28. 05. 2026 12:40
Dnes jsme se poprve za ty roky co jezdime na Hvar stavili v kempu Mlaska a docela pekny, dlouha melcina s bilym piskem a hezci nez pisecne plaze v Jelse. Krome nas asi 5 lidi a slepice :-), coz ale asi souvisi s tim, ze je kemp zrusen od lonskeho cervence, snad jen docasne.
28. 05. 2026 12:40
pardon odeslo to 2x

Upraveno 1krát. Naposledy upravil vrgada (28. 05. 2026 12:41).
28. 05. 2026 16:49
Já jsem se do kempu Mlaska kdysi dostal lodí a bylo to tam perfektní. Pak jsem se tam ale chtěl před pár ledy podívat autem a nepodíval jsem se. Závora s hlídačem a dál jen pro ubytované. Ale bylo mi nabídnuto řešení, ať se na jednu noc ubytuji.
31. 05. 2026 09:14
navrat v sobotu, trajekt v 6.30 ze Sucuraje. Cesta k nemu byla velmi neprijemna primo proti vychazejicimu slunci. Na trajektu bylo jen par aut a magistrala byla prazdna, Tunelem nahoru za Makarskou na dalnici a jak jsme frflali cestou tam, ze je nutne sjet u Splitu z dalnice a pak znovu na ni najet, tak ted to vylepsili, dalnice je zavrena a nekde okolo vesnice Bisko? se z ni sjede a objizdka je az do Splitu. Provoz byl primereny, ja tomu rikam tempomatovy. Ulomil se mi (asi unava materialu) uvnitr rakve na strese zamecek a zacala se v silnem bocnim vetru pred Zadarem otevirat, nic moc zazitek, nahodou jsem mel v dosahu kurtny a behem par minut ve veste jsem to v odtstavnem pruhu stahnul, ale naprosto chapu, ze nekdo obcas lidi v odstavnem sestreli. Pred Karlovacem je povrch opravdu dost rozbity, Lucko jen na par minut, jinak opakuji doporuceni, drzet se v pravem pruhu, protoze se pak jeste vetvi. Chteli jsme se za Zagrebem naobedvat v restauraci Bonanza a probehlo klasicke Mate rezervaci? Takze uz priste z dalnice sjizdet nebudeme. Pozor! V zatacce pri odbocovani na Viden u Graze je radar, myslim,ze tam nebyval a anj moc nechapu proc ho dali zrovna tam. IGL je minulost. Opravovanych dalnicnich useku je opravdu hodne, snad to do sezony stihnou. Ale i presto vsechno si myslim, ze rakouska varianta je lepsi nez madarske safari. Uplne mi stacil komen na foru, trefil jsem v Madarsku srnu-skoda 250 litru. Viden projeta plynule s necekanym jednim zastavenim, pricemz jsem si opet potvrdil,ze je dobre nechat si pred sebou mezeru,takze jsem mohl povolit brzdu a zabranit tak tomu, aby se mi ten za mnou se mi podival do kufru (bylo to tesny) Zbytek cesty opet v pohode na Mikulov, v sobotu se Polaci nestehuji za praci a samozrejme nejezdi nakladni doprava. Preji vsem stastnou dovolenou

Upraveno 1krát. Naposledy upravil vrgada (31. 05. 2026 09:17).
31. 05. 2026 10:02
Včera jsem frčel taky domů. Odjezd z Drašnice hodinu po poledni. Tankování v Makarské po volátko a v pekárně nakoupen burek a nějaké další pečivo. V Brele mě málem sejmul UA ve funglovce BMW. Předjížděl nás asi tři auta před zatáčkou a samozřejmě vyjelo auto proti. Začal jsem brzdit, aby se přede mne vešel, ale on se začal cpát za mě. No, nějak jsme se tam poskládali všichni, snad se ani vzduch mezi nás nevešel, jak to bylo těsné.
Šestanovač a hurá na starou. V Zadvarje jsem koukal, proč na mě radar předtím blikal, když jsem jel 50. Je tam zóna 40.
Po Karlovac tak nějak v pohodě, občas semafor za zatáčkou kvůli opravě, takže fest brzda a pak se modlit, jestli to zvladne i další přijíždějící, spousta radarů. Před Plitvičkami dlouhé úseky s novým, rozdělaným, připadně připravovaným asfaltem. Hodně omezení, případně kyvadlovka na semafor. Před Karlovacem je super ta rychlostka. Od jejího otevření jsem tudy nejel. Jinak starou asi zas dlouho ne, jedině, že bych ve Slunji přespával. Nekonečné, hlavně kvůli častému měření. Ve Slunji perlička - objíždka značená do uzavřeného kruhu. Takže po chvíli vyjedete tam, kde jste začali. Jo, taky jsem jel na jednom omezení na 60 skoro 90. Za mnou jel BiH. Nevydržel a předjel. Jel přede mnou sotva 100m a vyskočil poldík ze škarpy s plackou a vzal si ho. Mě odmávnul. Uff.
Demerje bez kolon, okolo Zagrebu v pohodě, pruda omezení na Macelj. U Mariboru se začalo blýskat, za ním chcavec se silným větrem. Čelo na sklo, rychlost s bídou 80. Přestalo pršet až v půli cesty na Vídeň. Omezení v A hnus, dlouhá a je jich hodně. Vídeň na tempomat. Mikulov, před tím velkým odpočívadlem na D1, aha Brno, na Ono dotankování a směr Praha. Jak nebylo nikde cestou kamiónů, tak jsem si je na D1 užil. Ve tři deset jsem vypínal auto před barákem.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Zahajskej (31. 05. 2026 13:26).
31. 05. 2026 11:24
Michale, když tak píšeš o té pekárně, tak pro příště, jestli se budeš vracet po DC1: v Cerovacu Vukmanićkim na konci, asi 300 m před semafory, co se vjíždí na obchvat Karlovce, je výborně zásobená pekárna Monika. Otevřeno 6 - 21 (loni měli dokonce v sezóně nonstop). Řekl bych, že tam byste si taky vybrali.

Citaci
vrgada napsal(a):
...Chteli jsme se za Zagrebem naobedvat v restauraci Bonanza a probehlo klasicke Mate rezervaci? ...
Na to mám jedinou odpověď: "vypadáme snad, jako Indiáni?"
Fungovalo to v Salašce ve Starém Městě, u Hrocha ce Škrdlovicích, Na Poště v Sobotce... nebudu to vyjmenovávat všechno. Tam, kde to ještě neslyšeli, se vždycky najednou místo našlo.
31. 05. 2026 12:12
Z té pekárny jsem si dovezl domů klasický "polubiěly",stál polovic jak u moře, po třech dnech byl stále jako čerstvý, ne jak běžně bývají za půl dne gumové. To zboží tam je výborné, s takovou pekárnou jsem se ještě nikde nesetkal a to už jsem nějaké viděl.
01. 06. 2026 13:52
to Hill - dobré info - Monika - všude super,např. z Karlovacu na Ilovac - burek vloni 2,50 a Gornje Pokupje jen za 2 éčka - v Blatě přitom éčka čtyři - jedno a to samé
01. 06. 2026 15:45
Ten krámek v Blatě nebo stánek s pečivem pod recepcí kempu Dole nemůžeme srovnávat s vnitrozemím. Je to dražší ale přece nebudu jezdit každý den do Zaostrogu do Plodine. Ráno děti dostanou penízky dojdou pro chleba a koupí si krafnu s čokoladom nebo sladku kiflu. No asi budeme muset rodičům zdvihnout stravný, žerou jako kobylky hot smiley
01. 06. 2026 16:56
Abych to doplnil: dřív jsme se stavovali v Turanji, taky pekarnica Monika. Ta tam je pořád, jen od otevření obchvatu jim tam provoz prořídl, tak otevřeli další v tom Cerovaci.
A dobře udělali.
03. 06. 2026 17:45
Já jenom doplním, podle údajů v interaktivní mapě hac.hr bude současné uzavření / objížďka na dálnici A1 u Splitu trvat do 10.6.. Když si ten úsek na mapě přiblížíte a kliknete na některou tu dopravní značku, otevře se podrobný popis....
Já tudy pojedu směr na Zagreb 12.6. , tak uvidím, zda už to bude normálně průjezdné..

** Petr **

Upraveno 1krát. Naposledy upravil PetrK (03. 06. 2026 17:47).
04. 06. 2026 14:42
Děkuji za informacismileys with beer
07. 06. 2026 15:25
Zdravím, cca za 14 dní plánujeme Chorvatsko jako každý rok. V plánu bylo vyhnout se Brnu a tedy zvolit cestu přes Znojmo. Teď koukám, že je polodálnice před Stockerau uzavřena. Neví někdo jak dlouho a proč?
07. 06. 2026 16:35
Podle navigace mapy.cz je uzavírka od 5. do 8.6. 5.00 ráno - tak doufáme, že nekecaj, protože kolem desáté bychom tudy chtěli jetyawning smiley
Je tam vyznačená objížďka, nic dramatického. V každém případě zítra dopoledne napíšu, jak je to doopravdy.
07. 06. 2026 19:39
Citaci
ASFINAG o objížďce na S3 nic neuvádí, jen že:
Ve směru jízdy od Hatí směrem na Stockerau je S3 v úseku exit Göllersdorf až exit Stockerau / Nord uzavřena, 05.06.2026 05:00 - 08.06.2026 05:00, 12.06.2026 09:00 - 15.06.2026 05:00, 19.06.2026 09:00 - 22.06.2026 05:00.
V tomto úseku je omezená rychlost na 60 km/h.
14.05.2026 18:00 - 22.06.2026 05:00, údržba a opravy od Hollabrunnu směr Stockerau.

Citaci
ÖAMTC naproti tomu píše, že:
Uzavírka S3
Rychlostní silnice "Čtvrtí vína", Guntersdorf směr Vídeň,
aktualizováno: 07.06.2026, 19:31
Mezi Göllersdorfem a křižovatkou Stockerau uzavřeno, staveniště, objížďka je zřízená,
od 04.06.2026 18:00 do 08.06.2026 05:00

Ať je to tak, či tak, jak je znám, bloudit nikoho nenechají.
08. 06. 2026 10:59
Dnes dopoledne takto: S 3 kompletně průjezdná, ALE hned za hranicemi je malá objížďka, víceméně kopírující tu uzavřenou silnici. Ve vesnici Jetelsdorf nebo tak nějak se odbočí na kruháči vpravo a jste zpět na hlavní. Zdržení téměř žádné.
S3 asi ještě párkrát zavřou, jak psal Jarda - mají tam otočené značky o práci na silnici.
12. 06. 2026 21:49
PetrK napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Já jenom doplním, podle údajů v
> interaktivní
> mapě hac.hr
bude současné uzavření / objížďka na dálnici A1 u Splitu trvat do 10.6..
> Já tudy pojedu směr na Zagreb 12.6. , tak uvidím, zda už to bude normálně průjezdné..

Tak jsem tudy dnes dopoledne jel a je to stále uzavřené a objížďka trvá. Dívám se nyní na tu interaktivní mapu a datum se tam změnilo do 19.6.
Jinak ačkoliv byl dnes pátek dopoledne a na dálnici žádný hustější provoz nebyl, tak přesto na té mýtnici Bisko, na kterou je provoz odkloněn, se postupně vytvořila slušná kolona, která vůbec nepostupovala. Další auta za námi přijížděla a odbavení jednoho auta trvalo klidně několik minut, nechápal jsem. Byla otevřena pouze jedna brána, nakonec otevřeli druhou ale odbavení i na té druhé bráně byla katastrofa. No nakonec jsem zjistil proč, dal jsem mu kartu co mám k € účtu, něco tam u sebe pořád ťukal a nakonec mě ji vrátil že neprošla. Dal jsem mu další Visu, co mám k běžnému účtu a ani ji nevzal do ruky a že prý keš. Takže jsem musel vylovit hotovost. No a tak to bylo s každým, proto se kolona hýbala jako unavený šnek. To tedy vážně nějak nezvládli, přitom celkově byl na dálnici minimální provoz, stát se to v blížící se sezoně a třeba v sobotu, to by byl skutečně masakr. My jsme dnes, vcelku při minimálním provozu, měli na mýtnici zdržení cca 35 minut.

Jinak jako vždy na zpáteční cestě, jeli jsme klasiku po staré, spíme v Korenici. Musím říct, že počet radarů bych ani nespočítal, jsou už skutečně v každé vesnici. Je na ně ale vždy upozornění, že je tam kontrola rychlosti. Navíc silnice je v mnoha místech v rekonstrukci, vyfrézované vcelku dlouhé úseky a podobně. Upravuje se něco i na obchvatu Udbiny atd... Takže žádný spěch, chce to klídek a pohodu, protože ty čtyřicítky atd. by člověk ani nespočítal. Ale jsem pořád ještě na dovolené, i když na cestě zpět, takže nikam nespěchám. Jenom jsem koukal, kolik zase přibylo větrníků, ty obludy jsou už doslova všude, to ani nebudu komentovat...

** Petr **

Upraveno 2krát. Naposledy upravil PetrK (12. 06. 2026 21:52).
15. 06. 2026 09:27
Včera projeto Dugopolje,uzavírka trvá ,i když projedete dvakrát jednou mytnou branou v obou směrech,při vyšší frekvenci vozidel a zvláště kamionu, které včera nejely...může toto místo být přetížené.
Zpátky od Bisko až po Dugopolje po objiždce...uvidím jestli nepojedu na starou cestu.
Ještě doplním, jinak se jelo po A1 perfektně, protože nejely kamiony a os.aut bylo miň.

......................................................................................vjerni Adriatic

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Kopera (15. 06. 2026 09:32).
15. 06. 2026 14:47
My jsme to otočili před bránou tak jako ostatní. Ty jsi projel mýtnicí?
15. 06. 2026 15:05
Ano, byly tam řady a nešlo to.

......................................................................................vjerni Adriatic
21. 06. 2026 09:28
Návrat včera v klidu. 1040 km za cca 10,5 hod. čistého času, + 2x zastávka na kafe, naftu a nějaký sendvič.
Spotřeba 6,7 L na 100 km ( Kodiaq 4x4 automat¨). Cestou tam spotřeba 6,2L, protože jsem nespěchal a držel rychlost.

Směrem k moři se už tvořily na Lučku fronty cca 1km a jeli dost pomalu (sobota kolem poledne). Pod odbočkou na Istrii to jim už jelo v pohodě. Je dobré používat Waze nebo podobně, kvůli radarům. Byly na Slovensku, v Maďarsku i v Chorvatsku, pokud jedete po pobřeží. Asi nová móda. Nevím, jestli to nějak řeší, nebo nechávají ležet, ale dával jsem pozor.
Potraviny normálně, oproti loňsku žena nepoznala nějaký nárůst. Moře teplé, počasí nadstandardní. Vzal jsem si nějakou práci, ale neudělal skoro nic.
O prázdninách byl tam nejel. Když jsem jel na letiště pro syna a vnuka, tak jsem projel Splitem v pohodě, v sezónu by to trvalo minimálně o hodinu víc na jednu cestu.
U Dugopolje opravovali dálnici, takže jsme sjížděli k mýtnici, otočili se na kruháči a pokračovali dál po A1. Zpátky se jede plynule bez zastávky.
Omiš se dá objet po tom novém mostě a tunelu ve skále, je to často rychlejší než přes Cetinu ve městě.
Šťastnou cestu všem.
22. 06. 2026 13:40
Máte někdo vyzkoušenou nějakou restauraci, kde se dobře najíst, po cestě domů. Od Makarské, po Macelj? Jestli se vyplatí někde sjet z dálnice a najíst se. Většinou jsme si dali jídlo v místě a vyráželi až někdy po poledni z Brely, tak jestli je někde v blízkosti dálnice nějaké fajné místo na jídlo.
Nebo mám přesunout dotaz na jíné vlákno? smiling smiley
28. 06. 2026 18:29
Včera odjezd v19h, tak pohodovou cestu v Česku bez oprav silnic jsem už dlouho nezažil. Cesta Čáslav-Hatě parádní. Za to mezi Vídni a Mariborem to stálo za to snad 6 omezení, ale IGL nebylo. Na nájezdu za Grazem směr Maribor na 60 radar, snad jediný v omezenich. Hranice bez kontrol, na Lučku pár aut, celkově cesta pohodová. Před Svetim Rokem 14° a za ním 27° v 6 ráno.V Ruskamenu jsme byli v 8h.
09. 07. 2026 10:59
Čau, trošku jsem zaspal s reportem našeho tripu, kdy jsme se vraceli 6.7. samozřejmě na svátek. 1.7. jsem se posunoval z Krku s karavanem k Bledu na kemp Šobec. Teď už vím, že triatlonově naladěnou dovolenou včetně hor a paddleboardu je lepší začít slovinskem a pak se jet uklidnit do HR.

Nicméně 6.7. odjezd ze Šobce (Bled) směr OL. AI mi den před tím tvrdila na zkoušku, že mám jet přes Dolní dvořiště, směju se nahlase těm co to používají a věří tomu smiling smiley, druhý den se mi omlouvala,že se spletla.

Zvolil jsem klasiku, proti trase na Karavanky a pak rakouskem. Protože když máš známku slovinskou na měsíc, tak jedeme slovinskem ne?

Ve zkratce provoz byl a byl velký, takže mých 110 na tacho s karavenam za A6 C6 bylo unosných. Kamiony jeli podobně od 10 méně. Osoboy ne víc než o 10 více.

Stálo se. Něco u Ljublaně, něco před Mariborem, naštěstí ne u čáře, ale až u Grazu, odpolední Vídeň a samozřejmě nejdéle před Rohlenkou, kde byla havárka tří aut.

Dojeli jsme cca po 9ti až 10ti hodinách proti plánovaných 8.

Holt něco se musí opravit, aut je hodně.

Jestli pojedu ještě v září na Krk a nebo jinam bez karavanu, tak pojedu stejně.

Totiž, dolů jsem koupil slovinskou známku ve chvíli, kdy už jsem viděl, že jet přes Karlovac na Rijeku přes kolony od Lučka po Bosilejo nemá smysl. Tož tak
12. 07. 2026 10:02
My jsme se vraceli už v pátek. Odjezd z Živogošče v 8:00, tankováno v Makarské, tunel Sveti Rok v 11:00, před Demerje asi půl hodinu kolona, pak plný obchvat Záhřebu, tankováno na starým Goričanu v 15:30, Bratislava 18:45 a připravená večeře s Prazdrojem a postýlkou ve Velkých Pavlovicích v 19:45. V sobotu D2 a Brno dobrý ale okolo Svitav provoz jako hrom. V Nechanicích jsme odevzdali vnoučata a rakev a už si zase užíváme důchodu. No jen do září pak nás čeká Hamburg a v říjnu náš oblíbený Zalakaros.
20. 07. 2026 21:05
V sobotu ve 21h odjezd ze Splitu. V 1.30 na Demerje bez čekání. Proti už velký provoz, což bylo vlastně od Splitu až po Vídeň. Kolem Grazu stále opravy silnic, pozor na úsekové měření, to samé několikrát až do Vídně, pokud máte úzké auto, můžete jet levým PKW pruhem. 3h chrupka za Grazem, ve Vídni v 8 klídek. Ve Znojmě nákup, za Jihlavou za D1 směr HB jediný semafor, zdržení, v Česku a v 11h doma. Na hranicích bez kontrol. Obě známky AT i SLO koupeny v e-shopu ASFINAG.
21. 07. 2026 20:42
V jednom místě jak píšeš v omezeních bylo pravý pruh značen jakoby sjezd z dálnice. Jal jsem se tedy i s 2,30 karavanem doleva....
Zážitek . Do zrdcátek jsem se fakt radši nedival..😁
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 30
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.