Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 09. 2021 08:16
V úterý ráno odjezd z Pelješcu přes Neum na dálnici a v Bisku na starou cestu, přenocování opět ve Slunji. Na výjedu z Neumu jen skenování občanek, kdybych nepodal místo občanky řidičák, vešlo by se zdržení do 2 minut. Nákup mlsot u Opuzenu, pak Ploče, Karamatići, A1, exit Bisko a přes Trilj na starou cestu. Ta byla celkem prázdná, Baraćeve špilje jsme ještě vynechali, ve Slunji jsme zatrhli v Centaru drápky předposledním kunám.
Ráno (už taky obvyklá) cesta do Karlovacu na dálnici, Demerje u automatů prázdné, pauza na odmorišti Plitvice. Čekal jsem, že tam bude po sezóně uklizeno, ale bylo to naopak, přímo Hitchcock: mraky ptáků, především vran šedivek, okupujících otevřené odpadkové kontejnery, které většinou nejdou zavřít, roztahují haňbinec po celém parkovišti a přežírají se společně s dalšími ptačími druhy ve vzácné shodě, že je tam dost zobání pro všechny.
V Đurmanci opuštěna A2, přes Cvetlin (sken občanek) a Videm do Ptuje a pak na Lenart. Tam jsme chytili předpisového "vůdčího mravence" v kamionu, který za sebou táhl kolonu až do Radgony.
Kontrola za mostem přes Muru rakouská, jen se zeptal, odkud a kam, detaily ho nezajímaly, hlavně, když mu v Rakousku nezůstaneme; občanky ani nečetl.
Na pracovní den to jelo Rakouskem svižně. Ve Vídni husto, ale plynulo, jelo to i na Mikulov, na hranicích kontrola žádná. Trochu jsme poskakovali krajem města, než se to rozjelo, ale to pořád ještě šlo. Opravdový zážitek nastal na D1 kolem Brna, ta byla ucpaná už od uzlu s D2, tři pruhy do jednoho, poskokem skok. Až kdesi za Rohlenkou se to začalo rozjíždět. Jestli si tohle zaslouží známku, tak určitě ne dálniční.
Kolem Vyškova*) a Kroměříže žádná komplikace, přerovského agresivního křečka jsme objeli zadem kolem Meopty, v Lipníku kafe a za hodinku jsme mazali přes Hradec do Jičína, průjezd v rámci možností hladký.
Čistý jízdní průměr cesty domů 76,15 km/h, s pauzami (přenocování nepočítám) 63,64 km/h, najeto celkem 2655 km, z toho cesta tam 1189, domů 1330 km, zbytek pojížděčky po Pelješcu.
*) Vodu z Jadranu jsme vzít nezapomněli...
avatar
mdr
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 09. 2021 13:08
Jen poznámka: D1 kolem Brna není zpoplatněná. Platí se až od Holubic
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 09. 2021 13:28
Já vím, však píšu "kdesi za Rohlenkou". Jestli se to začalo hýbat až za značkou viněty, nebo před ní, jsem si nenechal poznamenat. Ale to na faktu poskakování v koloně nic nemění.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 09. 2021 13:48
Jardo, máš pravdu, je to tu děs thumbs up smiley
Kdyby od Holubic po Kývalku byl minimálně pruh navíc... v Brně raději dva... tak by to mohlo být lepší smoking smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 09. 2021 15:01
Včera sme sa vrátili z Podgory,cesta tam 10.9. v piatok na obed-klasika cez HU ,premávka v pohode,kontroly na hraniciach Letenye/ Goričan-zbežné prezretie OP,iné potvrdenia a formuláre nepýtali-zdržanie 10 minút.Lučko plynulo prejazdné,na odmorištiach minimum ľudí.V HU Tesco a pumpy všetci bez rúšok,v HR už rúška väčšina mala.Cesta nám trvala 10,5 hodiny.
Včera cesta späť podobne,prejazdné bez zdržania,zasa iba kontrola OP maďarským colníkom,pri vjazde na Slovensko v Rajke bez kontroly.
Počasie nám vyšlo excelentne,krásne slnečno 28-30°C,v noci 22 °C,voda cca 22-23°C.
V mestečku to ešte celkom žilo,večer sa reštaurácie tak do dvoch tretín naplnili ľudmi,v baroch živá hudba do polnoci.
Skrátka,úžasné ukončenie tohtoročného leta-už sa tešíme o rok hot smiley
avatar
mdr
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 09. 2021 15:29
To sa vám oplatilo len na 4 dni (+2 dni cesty)?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 09. 2021 17:11
dovolená by se měla vyplatit?
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 09. 2021 17:43
Dovolená je od toho, aby stála za to, je přitom vedlejší, jestli se vyplatí.
avatar
mdr
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 09. 2021 17:52
Ano, použil jsem špatný výraz, chtěl jsem se zeptat, jestli stálo za to strávit dva dny cestou kvůli čtyřem dnům pobytu. My jsme byli teď v září pět dní (víc nám nevyšlo) plus dva dny cesty a bylo nám to málo. Ale zase to bylo velmi fajn, takže to stálo za to.

Nemyslel jsem "vyplatit se" ekonomicky.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 09. 2021 17:53
to mdr
k moru chodíme / ak sa dá/ viackrát do roka a nie vždy kvôli práci môžeme na viac ako pár dní.Aj tých pár dní nám však naozaj stojí za to,lebo more doslova milujeme a už samotná cesta je oddych,poznávanie.Radšej sme 4 dni pri mori,ako 2 týždne kdekoľvek inde.
Takže áno,oplatilo sa ...yawning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 09. 2021 18:54
Dada napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Včera sme sa vrátili z Podgory,cesta tam 10.9. v
> piatok na obed-klasika cez HU ,premávka v
> pohode,kontroly na hraniciach Letenye/
> Goričan-zbežné prezretie OP,iné potvrdenia a
> formuláre nepýtali-zdržanie 10 minút.Lučko plynulo
> prejazdné,na odmorištiach minimum ľudí.V HU Tesco
> a pumpy všetci bez rúšok,v HR už rúška väčšina
> mala.Cesta nám trvala 10,5 hodiny.
> Včera cesta späť podobne,prejazdné bez
> zdržania,zasa iba kontrola OP maďarským
> colníkom,pri vjazde na Slovensko v Rajke bez
> kontroly.
> Počasie nám vyšlo excelentne,krásne slnečno
> 28-30°C,v noci 22 °C,voda cca 22-23°C.
> V mestečku to ešte celkom žilo,večer sa
> reštaurácie tak do dvoch tretín naplnili ľudmi,v
> baroch živá hudba do polnoci.
> Skrátka,úžasné ukončenie tohtoročného leta-už sa
> tešíme o rok hot smiley

My jsme momentálně v Drašnici. Skoda . Mohli jsme dát cafíčko.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 09. 2021 10:22
to Ajax
tak to je naozaj škoda..confused smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 09. 2021 15:31
"už samotná cesta je oddych" ...... to bych chtěl jednou zažít. za těch 18 let, co jezdím každý rok na Makarskou rivieru (mnohokrát 2x za sezónu) se mi to ještě nikdy nepoštěstilo, ikdyž spousta průjezdů tam i zpět byla dříve prakticky bez čekání. často jsem si ráno při odjezdu říkal, tak dnes to bude oddychovka a stejně nic. prostě těch asi 1060 km bylo ve finále nějakých 200 km před dojezdem (kolem oblasti Skradinu) vždy "cítit"
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 09. 2021 17:15
To znamená, že jedeš přes 800 km a na těch posledních 200 km ti nestojí za to dát dlouhou pauzu či dokonce přespání.
No, věčně mladí nebudeme. Taky jsme léta jezdili těch 1250 (plus mínus něco) km najednou, když jsme jeli na noc, dali jsme si maximálně chrupku někde na odmorišti. Pak jsme začali vyjíždět brzy ráno, přes den byl hustý provoz a byla to zase dřina, jen jiná.
Dnes už si necháváme cestou tam těch posledních asi 450 km na druhý den, cestou domů si necháváme na druhý den těch zbývajících 750 - 850 km, podle toho, kudy jedeme. Poprvé vyzkoušeno 2016, osvědčilo se to jako praktické a příjemné. V roce 2017 jsem přenocování vynechal a vymstilo se mi to, po návratu jsem skončil na očním. Nakonec se to bez operace neobešlo.
Letos mě vůbec nenapadlo pokoušet Přírodu a to přenocování v normální posteli jsem si objednal rovnou předem.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 09. 2021 21:18
jj když jsem byl ještě mladej a blbej (teď už jsem jen blbej) tak jsem jezdil na Pelješac na jeden zátah max 3 čůrání a jedna delší zastávka na jídlo ,pak jsem přijel do cíle a dva dni mě nic nebavilo .Poslední dobou přespávám většinou někde kolem Ogulinu v nějakým apartmánu a je to super ,žádná únava.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 09. 2021 22:05
fmodel
To je vtipný že to píšeš právě dneska. Mě před chvílí napadlo podívat se jak dlouho mi trvá HR dálnice Lůčko - Šestanovac. Mám rád tyhle mezičasy. Dle Google map by to mezi těmihle mýtnicemi mělo být 3:30 h. A přesně tolik mi to trvá... s jednou zastávkou na Jasenici kvůli tankování. Tak si říkám že až zase takovej pirát nejsem. No, ale pak jsem se podíval na jízdu dcery v červnu. Ona dala Dugopolje - Demerje pod 3 hodiny. Doufám že proto, že nikde nestála, protože jinak by to bylo na zamyšlení....
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 09. 2021 01:50
Sice jsem ještě úplně nedorazil, chybí cca 150km, ale nemůžu to na odmorišti zaříznout, tak krátím chvilku.
Z Práglu výjezd cca v půl jedenácté dopoledne na D1, v plánu Mikulov, Vídeň, HU atd. Na cca 80.km vyhodnoceno, že průjezd okolo toho velkého odpočívadla, co se jmenuje Brno, je skoro nemožný, tak odbočeno na Jihlavu a Znojmo. Už jsem tudy dlouho nejel, je to stále pakárna, samá ves s radary. Naštěstí na A straně už nejsou omezení na 80 na té slavné jejich "S", jako bývalo, tak to šlo. Furt lepší, než parkovat na D1 v Brně. Vídeň již v půl třetí špička, ale dalo se. Pod Vídní jsem uhnul na A3, pak S31 a šup do HU. V Szombathely vypleněno Tesco, paprika, nějaké paprikové pasty, uherák, klobásy atd.Roušky nikdo, tak jsme je nechali v kapse, abychom je tam zbytečně nestrašili. Dále pak vcelku v pohodě, až na rozmary navigace, psal jsem v patřičném vlákně. Přechod Starý Goričan sami, jen hungároš na mě furt Hallo. Nevšimnul si, že jsem ho pozdravil, tak se dožadoval pozdravu. Zopáknul jsem, vrátil mi OP, hrvatskej naskenoval, neukázal se mu jeden covid pas, tak podán papír. Nájezd na dálnici, od mýtnice se jede dlouho jen jední pruhem, druhý okupuje protisměr, totéž se ještě jednou opakuje. Lučko pohoda, vymetýno. Od Karlovace déšť, chvíli jemně, chvíli fest. Párkrát mi voda na dálnici šáhla do řízení. Téměř furt omezení na 80, v tunelech na 100. Chvílema to více jak 80 nešlo, jinak 110-120. Opět se osvědčily tekuté stěrače, stíral jsem jen při vjezdu do tunelů. Teplota nejníže 11 stupínků, za sv.Rokem sucho, dole u Maslenickýho už 20 stupňů, na časti oblohy svítil měsíc, na druhé bouřka. Teď nás bouřka dohnala a lije.
Oproti červenci odmoriště vymetená, dálnice prázdná. Celkem pohodové, bez čekání, až na ten déšt by to nemělo chybu.
Překvapila mě čerpačka Petrol, jako jediná měla naftu přes 11KN, jinak oproti červenci je o trochu dražší všude. Chťěl jsem dotankovt v HU co nejblíže HR, ale nebylo kde, poslední jsem potkal v Szobathely, ale to bylo moc brzo. Nejlevnější tam měli za 438 těch jejich frfňů. Cmrndnu něco, pak dám po volátko v Neumu, až budu vejletit.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
30. 09. 2021 16:14
Tak v pondělí zpět. Okolo desáté vyjeto z Drašnice směr vodopády Kravica, dále pak Blagaj a Mostar. V Drašnici krásných 22 stupňů, v Mostaru 35. Z Mostaru jsem jel zpět do HR, nájezd na dálnici v Šestanovaci. Na 350km pořádnej slejvák, spousta vody, volant mi to bralo z ruky. Pak už v pohodě do Zagrebu, zde nákup v Konzumu, jednak objednaný proviant, jednak proto, aby bylo doma co jíst, protože u nás kvůli svátku zavřeno. Původně jsem chtěl sjet na Durmanci a jet přes Cvetlin, nakonec jsem si to rozmyslel a jel dál na Macelj. Na hranicích ne příliš dlouhá, ale téměř stojící kolona, fungovalo jen jedno okýnko. SLO celník klasika vzal občanky, chvíli do nich čuměl a pak vrátil. Jen zdržoval. Koupě SLO a A známky.
Mé rozhodnutí zůstat na dálnici bylo rozumné, mlha jak prase a dálnici jsem místy spíše tušil. Na SLO/A hranici nikdo, mlaha pokračovala až k Vídni. Pod Vídní na Zobernu jsem to na chvilku zalomil. Vídeň vzhledem k brzké ranní hodině na pohodu, dále na Brno a D1 na Prágl. Na D1 jsem měl pocit, že je vyhrazena jen pro kamióny. Nic až na občasné auto po ní nejezdilo. Na 9 křížích trochu cmrndnuto do nádrže, abych dojel, měl jsem nějak těžkou noho, tak jsem si nebyl jistý, zda to dám. 35,90 za naftu byl hnus.
80km od baráku jsem musel na odpočívadlo, už mi nestačil pruh, jak jsem šněroval. Měl jsem v rukou hnedle 1500km. Do Práglu před barákem sem to zapích v sedm ráno.
Za dovču najeto bez pár km 3000. Září bylo super, jak počasí, tak i vylidněnost. Určitě si to příští rok zopáknem.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 10. 2021 21:57
Před týdnem jsem se po dvou týdnech vrátil z Hvaru a jako vždy jsem měl sjednanou asistenci AutoCare (letos i s cestovním) a při zpáteční cestě jsem asistenci skoro použil.
U Vídně začala jemně hučet pětka a u Mikulova už podstatně více, takže odtud až k Jihlavě pěkně na čtverku - stejně skoro celý tento úsek s omezenimi 80, 100.
Dnes opraveno, v pondělí vyzvednu (pětkové kolo hodně opotřebené zuby - 300 tis. km)



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Mirus (04. 10. 2021 20:49).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 10. 2021 08:29
Taky jdu v pondělí se zuby. . Ale na rozdíl od Miruse měnit v "drtičce" nic nebudou, budou trhat. Au, au. "Najeto" na ně zhruba šedesát roků. A Care žádný......
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 10. 2021 20:38
Jak se povídá, čím méně zubů, tím kousavější. Někde jsem zaslechnul, že to platí pro seniory. Pitomost. Naše generace má díky pravidelným školním prohlídkám a mléčným svačinkám chrup přímo výstavní, i rohlíček požvácáme...smiling bouncing smiley
Mirus - jak jsem tak sledoval počásko na Hvaru tak se divím, že jsi již zpět. Já bych zůstal. Kurňa, co Tě to táhlo, kromě pátého kolečka, domů?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 10. 2021 22:18
Domů mně netáhlo nic, klidně bych ještě zůstal, ale jelikož nemáme all exklusiv, dopadlo to jako každý rok viz popiska fotky:

[www.rajce.net]



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Mirus (02. 10. 2021 22:19).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 10. 2021 11:13
To u tebe stali vsichni svati ze az nazpstek a skoro doma...)))
To je dobre...
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
05. 10. 2021 19:36
Já myslel, že vozíš prut, asi nebyl záběr grinning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
05. 10. 2021 22:37
Bylo super počásko a příjemné koupání, takže večer jsem byl tak utahaný, že už se mi jít krmit ryby nechtělo.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 10. 2021 12:23
cesta zatim tam v utery vecer, Viden bez kolon, zuzeni okolo odbocky na Illz, IG-L 100km/hod po cele delce i presto, ze byl provoz mirny, dale Slovinskem, mlha jenom chvili a tentokrat az dolu, tj. na Koper, tam je na sjezdu taky dlouhy usek, ktery se upravuje. Nova zkusenost. Kamionak je schopen na vas zezadu najizdet, blikat a i troubit na omezeni 60km/hod v tunelu i presto, ze levy pruh ma volny a mohl by predjizdet. Jsme v Rovinji a je tu zatim nadherne
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 10. 2021 21:29
cesta zpet dnes v nedeli pres den, provoz mirny na hranicich par minut. Dokonce nebylo IG-L takze i docela svizna. Rozhodne nebyla tak smutna jako loni, kdy meli Slovinci lockdown se zakazem cestovani mezi okresy (prazdna dalnice) a opaskovane obcerstvovny na benzinkach. Prekvapilo mne, ze v Chorvatsku jeste nepresli na respiratory a vystaci si s rouskami. Domaci byli velmi opatrni, pokud se vubec ukazali, udrzovali si od nas prasivych psu 2m distanc :-). Pocasi bylo uzasne a jako kazdy rok poslu fotky
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 10. 2021 22:09
fotky Istrie 2021, az se to vycerpa, pridam
[www.uschovna.cz]



Upraveno 1krát. Naposledy upravil vrgada (31. 10. 2021 22:10).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 11. 2021 08:39
JJa se kouknul pekny...jo.jeste to chvili potrva..rovinj zna...vrsar fazana pula...ale dole je dole...ikduz cesta na par dni dlouha...
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 11. 2021 09:48
vrgado, .......přidávej. Prosím. Nějak jsem to nestihl. Díky.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil kabinet302 (01. 11. 2021 09:49).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 104
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.