Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 08. 2021 08:06
Zrovna tak, taky jsme zůstali již před pumpou INA a pak Slovinec jen koukl do jednoho pasu a nazdar. Již se nám to stalo asi v roce 2015, taktéž jsme stáli už před pumpou, ale nakonec někoho u Slovinců osvítil asi duch svatý a zvedli závory.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 08. 2021 11:01
Dost podstatný dotaz .
Dozvěděl jsem se, že na jistém parkovišti na dálnici v Chorvatsku chtějí za vpuštění na WC 5 kun.
Že by se situace oproti loňsku změnila?
Vloni vybírali jen pod Svetim Rokem na parkovišti Jasenica a to ještě jen na "pomocných" záchodech uprostřed parkoviště. I tak tam byla fronta, hlavně "na babách".
Jestli se platí všude, tak to budou mít z parkovišť samou "observatoř".
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 08. 2021 11:30
Na všech pumpách INA kolem dálnice jsou předpřipraveny turnikety pro vstup na WC. Zda je to i na jiných netuším. Jinými slovy se chystají vybírat poplatek. Slovinci na pumpách Petrol berou 50 Centů a automat ti vytiskne lístek (lístky se nadají použít najednou, ale každý na jedno zboží = koupíš draho další zbytečnosti), na pumpách OMV zatím gratis.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil arlin (31. 08. 2021 11:30).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 08. 2021 11:37
Není se co divit, když u čerpačky zastaví pár stovek aut a několik autobusů za den a většina jde na WC. Co z toho čerpačka má? Jen spotřebovanou vodu a energie, odpady a bordel. Na druhou stranu, 50 centů v Austrii nikomu nevadí?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 08. 2021 11:42
V Rakousku máš podél dálnice volbu (stejně jako v Německu, kde jich je ale v porovnání s Rakouskem méně). Je tam od Vídně až na Spielfeld plno odpočívadel včetně WC bez poplatků. Letos dokonce přibylo pár nových. Tím nezpochybňuji, že v HR prostě nesou provozovatelé náklady za použití toalet a vzhledem k situaci jsou nuceni to řešit.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 08. 2021 12:14
Stáli jsme na odpočivadle tam i zpět, kde nebyla benzinka a u WC taktéž turniket. Ale byla tam i TOI TOI budka.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 08. 2021 15:40
... nemá to přímou souvislost, ale ...
plovoucí hotely to mají jednodušší ... za pevný odpad, který se vyveze na pevninu se platí, ale to, co se vypouští z WC potažmo úložných prostorů těchto "parníků" pokoutně v blízkosti Dubrovniku do moře tamní zastupitele přímo děsí ...

smileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 08. 2021 19:11
Takze I ja jsem se dockal a vyrazili jsme do chorvatska cesta v neobvyklou hodinu 13.00 od podebrad...casy porad stejne...za 3 hod hate tankovani na onu lepsi naftu viden kolem pate trochu to stosovalo ale jelo se za vidni pohoda a plynula cesta do slovinska...sentilj ze slovinsku fronta pul kilometru... vic pruhu proc nevim...
Jinak dalnice pohoda a rychle na macejlu...par aut kontrola pasu a jedte bez zdrxeni...sjezd na durmanec...usetreni 21 kun..a v 10 vecer modrus..odpocinek a nocni presun na krku...mezi tunely a I za sv rokem.dest....na krce sami...celou cestu minimalni provoz na odpovivadlech nikdo..kamiony na krce otevreny wc pohoda...odpocinek a v 9 koupacka v mori...klidna cesta bez problemu. Nikde nikdo .
Pouze na sl. Hranici smerem z chorvatska fronta..asi kontrola...od more mensi provoz..
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 09. 2021 09:52
Ahojte
neviem do ktorého vlákna by som svoju otázku mal zaradiť, tak to skúšam aj tu. Chystáme sa 9.9.na dugi otok, no auto by som rád nechal zaparkované v Zadare. Nemá prosím niekto skúsenosti s parkovaním na dlhšie ( 6 dní ) v Zadare ????
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 09. 2021 10:41
Placené se závorou 28 Kn/den: [www.parkme.com], nebo zadarmo kousek dál - Ul. Marka Marulića, 23000. Volná plocha, povrch z betonových panelů.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 09. 2021 15:22
Ďakujem
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 09. 2021 20:33
Právě jsme se vrátili po dvou letech do Žuljany. Cesta vcelku bez dalších potíží, o nichž bych předem nevěděl, přes Kolín (sem tam nějaká ta objížďka a semafor, jinde kolona za pomalým, jinak nic zvláštního, jako u nás běžně), Znojmo (na Hatích nikdo, kdo by nás zastavil), Vídeň, Ilz, Riegersburg hladký průjezd (jen kousek před Feldbachem nás z B66 vyhnali na objížďku přes Schützing, neznačenou, protože silnici nestihli uzavřít, než jsme tam vjeli; mezi Kornbergem a Feldbachem prý právě došlo k nějaké těžší nehodě, tak jsme do Feldbachu přijeli odjinud).
Na přechodu Bad Radkersburg / Gornja Radgona kontrolovali jen přijíždějící do Rakouska, ve směru do Slovinska nikdo nebyl.
Na přechodu Cvetlin jsme byli sami a zdrželi nás chvilku, na skenování občanek.
Na A2 komplikace s automatem na karty v Zaprešići - odmítal lupen, na tlačítko nejen nikdo nepřišel, ale ani to nezvedl, tak jsem musel vycouvat a jet s ním a kartou k vedlejší závoře a vrazit to obsluze. Ta koukla na lístek, poznamenala "Á, Đurmanec", opsala to z lupenu a bylo to. Všiml jsem si, že chyba byla asi jen v některých lupenech, několik jiných mezitím branami projelo.
Jedna, podle ZG v čísle místní, tam takové štěstí neměla - při vycouvávání to vzala moc divoce, provalila si dost škaredě zadní blatník o beton. Zjevně až na kolo, protože jsme ji ještě před Jankomirem dojeli, zrovna zastavovala v odstavném pruhu a od kola se jí kouřilo. Pak až do Slunje nic.
Ráno ze Slunje jsme vyjeli před sedmou, ať jsme z dlouhých vesnic pryč, než se to začne trousit do škol, přesto se udělala kolona a přes šedesát jsme nejeli až za Korenicu, pak už se to rozjelo, u Gračacu protijedoucí blikali, tak jsme před radar vjeli předpisově.
Na staré ličké magistrále dvoje semafory (tuším v Hrvace a Karakašici), dělali nový povrch a nějak neměli synchronizované semafory, ti odnaproti museli asi 50 metrů odcouvat, protože měli zelenou, než se v zatáčce objevilo čelo kolony od Sinje.
Z Kleku do Neumu nás odmávli, ve městě bylo každému jedno, jestli jsme tam zastavili a nakoupili, výjezd na Zaton skenování občanek, fronta na 6 minut.
Dál už nic, jen na Pelješcu čtvery semafory od Stonu až po Zabrđe, hlavně kvůli stavbě nové silnice od Brijesty a dvou mimoúrovňových křižovatek.
Za celou cestu jsme nechytili ani kapku deště.
Další info v příslušných vláknech, celkový cesťák za obě cesty, jestli bude někoho zajímat, vyvěsím až po 16. září.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 09. 2021 19:57
Tp.vis ze to zajima...vzdy pekne popsane....rad to.ctu..
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
07. 09. 2021 18:33
Dnes návrat z HR přes HU a SK. Na Starém Goričanu chtěl Chorvat vidět doklady od auta a pasy, Maďar jen pasy. Celé cca 1,5 min. Osvědčená trasa Starý Goričan, Lenti tank, 86 do Szombathely, dál M86, M85, M1, M15 na hranice SK. Silnice skoro prázdné a velmi kvalitní. Slovák se jen zeptal, kam jedeme, nic nechtěl. Hranice SK/CZ v Makově bez kontroly. Celá cesta jedna velká pohoda. Již nikdy přes SLO a A. Ušetřím peníze i nervy...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
07. 09. 2021 18:36
to Vlada. Zítra tuto trasu pojedu. Jsem zvědav jak dopadnu. Jezdívali jsme A a SLO. Cesta směr Drašnice.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil ajax (07. 09. 2021 18:37).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
07. 09. 2021 19:16
Tak zdravim podruhe letos z Gradacu. Cesta opet na pohodu. Aut malo, zato samej kamion. Rakusaci se na A9 pripravuji na opravy, takze casto svedeni do 1 pruhu aniz by se tam neco delo. Slovinci pasy videt nechteli, chorvati skenovali. Cekani minimalni.
avatar
mdr
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
09. 09. 2021 11:36
Přijeli jsme včera večer po šesti dnech v Bašce na Krku, cesta tam i zpět přes HU - M15, M1, M85, M86, 86 přes Lenti na M70 (zajímavé, že navigace mě chtěla poslat na souběžnou silnici, ale neposlechl jsem ji a udělal jsem dobře). Na starém Goričanu po poledni 2.9. jsme byli sami, Maďarka zkontrolovala počet občanek s počtem osob, Chorvat pomalu četl jména a kontroloval s Covid pasy, takže cca 5 minut. Pak po A4, A1, A6 na sjezd Oštrovica dolů po silnici 501 a A7 na Krk. Provoz nijak hustý, jen mezi Zagrebem a Karlovacem trochu hustší, ale jelo to rychle. Silnici 501 upravují, vyrovnávají zatáčky a asfaltují, takže dvakrát semafory, ale žádné velké zdržení.

Ve zúžení na slovenské D2 v místě křižovatky s D4 jsem zachytil levým zrcátkem o dopravní značku, ozvala se rána, zrcátko se sklopilo a samotné zrcadlo zůstalo viset na kablíku vyhřívání. Když jsem zastavil, nasadil jsem zrcadlo do držáku a bylo to OK, jen je trochu poškrábané. Nedovedu si představit cestu bez funkčního levého zrcátka.

Cesta zpátky 8.9. po stejné trase v pohodě, na hranici HR/HU kontrola počtu občanek a osob v autě, na vjezdu domů na Slovensko kontrola Covid pasů.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
11. 09. 2021 09:39
1.9. odjezd přes Vídeň, Spielfeld, Maribor, Dobovec, Karlovac, Rastoke do Kninu. Na hranicích přechodech byli jediní dva živí celníci v Dobovci - Slovinec prohlídl pasy a Chorvat je naskenoval. Zdržení cca 3 minuty. Druhý den z Kninu po staré cestě přes Čista Provo, Zadvarje na magistrálu, dál Makarskou, Ploče, Neum, Ston do Duby Pelješky. Pohodová cesta bez problémů s minutovým zdržením na přechodech s BiH.
Návrat 10.9. - Duba, Ston, Ploče, po dálnici až na cestarinu Trakoščan. Cesta pohodová, provoz mírný. Na Trakoščanu zablokovali Chorvati kolem třetí odpoledne mýtnici a dál pustili za dvě hodiny jen dvě skupinky. Podle Googlu byla zasekaná cesta až do půli Slovinska, my jsme byli v té druhé skupině, ale jeli jsme z cestariny přes Cvetlin, Zlatoličje, po H2 přes Maribor, Pesnici a cca za hodinu jsme byli ve Spielfeldu. Dál klasika po dálnici, průjezd Vídní kolem 22. hodiny v pohodě. Hraniční kontroly: na přechodu BiH se dotazovala Chorvatka na cigarety a alkohol, na Cvetlinu čtyři chorvatští policajti v družné zábavě (připadalo nám, že je trochu obtěžujeme), Slovinci se nevyskytovali žádní a ve Spielfeldu se Rakušák z dálky podíval na naše pasy.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
11. 09. 2021 17:09
Včera 10.9 návrat z Pagu přes Goričan Szombathely Vídeň Brno Opava.Na naší a A znamku.Nikde pasy nevzali ani do ruky.Jen pohledem .Jinak v Tescu v Szombathely bez roušek a na dveřích nic to u nás nenapíšou.Ted chci vyplnit příjezdový formulář a je tam kde jste byl čtrnáct dnů před návratem?To jsem byl doma jelikož jsem byl venku jen deset.Ale hlavně že chtějí 150 čísel vyplnit.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
11. 09. 2021 17:16
Tak to jsi měl kliku jako hrom, že to zaměstnanci dle tvého popisu flákali.
Zatím jsem se sice ještě nevrátil, ale aspoň cestu o Chorvatska můžu popsat. Nebo aspoň její kritické úseky.
1. ta nejmenší nepříjemnost byla už na Hatích v 16 hodin. Rakušáci kontrolovali Covid pasy, takže poskakování přibližně čtvrthodinu, než jsme se zase trochu rozjeli.
Pak přišla ta dobrá věc , obchvat v délce 9 km několika vesnic v Rakousku s vyjetím v Hollabrunu.
Vídeň projeta bez problému, i když průjezd přes most přes Dunaj byl trochu pomalejší, neboť všechny pruhy plně obsazeny..
Zúžené úseky na rakouské dálnici z loňska odstraněny, tedy bez omezení rychlosti., kromě jediného v délce přibližně 8km.
I omezení rychlosti, tzv. IG-L pouze na dvou sloupech před Grazem. Takže pohoda.
V Rakousku, někde uprostřed dálnice v kopcích, byla snížená rychlost na 80 v případě deště a sněhu. Samozřejmě se jelo 130, někteří i víc.
Pak přišla značka konec omezení, bez jakýchkoliv vysvětlivek. A nad ní na sloupu kamera, snímající zadní část aut. a samozřejmě i značku konec 80. Tak jsem zvědavý, jestli teď začali tak vydělávat. To bych jim nemohl přijít na jméno.
Na rakousko - slovinských hranicích problémy ani kontroly směrem k moři žádné, ovšem do Rakouska fronta aspoň 2 km.
Na slovinsko - chorvatskych hranicích příjezd k branám ve třech pruzích, ovšem jen dvě stanoviště.Slušní řidiči se stavěli do front k těmto dvěma stanovištím, neslušní, hlavně rakušáci a dost Slovinců předjížděli ve třetím pruhu a mysleli, že budou "zipovat". Hodně se jich zmýlilo a dost si počkali. Směrem do Slovinska taky masakr.
Zajímavé na těchto dvou pruzích bylo to, že zatímco v pravém pruhu "orgán" jen mával, občas zapsal počet projetých aut,levý "opravdový orgán" skenoval pasy a to dost poctivě. Takže zdržení půl hodiny. Ve směru do Slovinska pěkný masakr.
Na chorvatské hranici chtěl "příslušník" vidět jen enter croatia. Když jsem po něm sahal, na okno (jak to má být), mávl rukou "jeďte" a byli jsme v zemi zaslíbené.
Pro ušetření 21 kun jsem za hranicí odbočil na Durmanec, nádherná cesta (myslím asfalt), ovšem omezení rychlosti celou dobu na 60 km/h dělá trošku problémy, neboť se dá jet podstatně rychleji.
Platba kartou za zbytek dálnice 27 kun před Záhřebem problému, systém pracoval bezvadně.. Bez kolony. Zato platba v hotovosti, kolona aspoň 10 aut ve dvou pruzích.
Dále bych chtěl podotknout, že "dálnice" mezi Durmancem a Krapinou není zatím žádná dálnice z důvodů neustálého omezování rychlosti a svádění provozu do jednoho pruhu. Tam by mýto "za dálnici" neměli vůbec vybírat.

A ještě jedna z mého pohledu zajímavost: U Záhřebu ve 21 večer 18 st.,odmoriště Dobra za Karlovacem 15 st.,odmoriště Zir, kde jsme chvíli schrupli 9 st., 5 km před tunelem Sv.Rok (předposlední tunel, jméno nevím) jsem se málem lekl, bliklo na mě 3. st.
Za tunelem Sv.Rok 18 stupňů a u Zadaru ještě za tmy už zase jen 15. Jeden by tomu nevěřil.
Děkuji tímto všem, kteří mi objasnili cestu přes Durmanec, ať už mapkou, popisem a hlavně videem.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil kabinet302 (11. 09. 2021 17:23).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
11. 09. 2021 17:20
Kabinet. Nechceš si udělat výlet do Drašnice když jsi ušetřil těch 21 kun? Já jsem dnes taky ušetřil 20 kun. Nešel jsem na čepované.thumbs up smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
11. 09. 2021 17:32
No to ušetřil, ale zastavil jsem na poslední benzince před sjezdem na Šestanovac, kde jsem ušetřené peníze "prohýřil" za benzin.
Litr euro 95 za 11,50, nejdražší široko daleko. Za ty prachy bych koupil v Makarské benzin "100 oktanů".Jak starej, tak......platí v tomto případě.
A Drašnice, záleží na počasí, zatím se vzpamatovávám z cesty..... A navíc 1. jako řidič nepiju a za 2. v Tučepech ho mám celý den od 10 do 22 zadara.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
11. 09. 2021 17:59
Jo kabinet...ten se ma inclusove....:smiling smiley))ja kazde rano fpjim kozy pro mleko...
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
11. 09. 2021 18:12
A ještě:
Na záchodech na benzinkách nikde nevybírali, i když jsme jich navštívili několik. Takže jaká byla cesta? Z tohoto pohledu v pohodě.
Ne některých neměli ani nainstalované turnikety. U těch nainstalovaných chyběla ramena "počítadel".
Tak jsem si říkal, možná jim je ulámali nespokojení turisté, když WC vzali po příjezdu autobusu na čurpauzu útokem.
Na čem by mohli šetřit, tak to na tekoucí teplé vodě z kohoutku
No turnikety nejsou zase tak velký problém, na rozdíl od toho, že "zelení" ekologickoterorističní lumpové vyhrožují, že litr benzinu bude stát během pár měsíců 75 korun. A samozřejmě naši "benzináři" si ještě "přisadí". Tipoval bych, že určitě.
To nás tedy čekají "světlé" zítřky.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
11. 09. 2021 18:44
kabinet302 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> No to ušetřil, ale zastavil jsem na poslední
> benzince před sjezdem na Šestanovac, kde jsem
> ušetřené peníze "prohýřil" za benzin.
> Litr euro 95 za 11,50, nejdražší široko daleko. Za
> ty prachy bych koupil v Makarské benzin "100
> oktanů".Jak starej, tak......platí v tomto
> případě.
> A Drašnice, záleží na počasí, zatím se
> vzpamatovávám z cesty..... A navíc 1. jako řidič
> nepiju a za 2. v Tučepech ho mám celý den od 10 do
> 22 zadara.

Každého nechytnou. A za druhé to jedno pivo a café ti dám grátis. Samozřejmě i manželce.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
12. 09. 2021 08:35
V HR snad můžeš 0,5 promile pod kůží a řídit.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
12. 09. 2021 08:44
Hoši, neporuším něco, co zastávám celý život.
Mám li řídit nebo řídím li....nepiju.
Piju li, neřídím, ať může být povoleno kdo ví kolik chce promile.
A jinak, díky za pozvání. Zhorší li se počasí, byť si to nepřeju, zvážím výlet po okolí.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
13. 09. 2021 20:01
Tak uz zase doma. Vyjezd z Gradacu v 6:45 směr Sestanovac. Tankovani jeste v Gradacu za zbyle kuny a pak dalsi na Tifonu Jasenice. Nekde v oblasti Dugopolje byla uzavrena dalnice, policajti vsechno smerovali na odmoriste. Tam jen koukli do aut, některým i do kufru a zas to pousteli. Hadam ze akce proti migrantum. Na Demerje nebyl nikdo. Opet ale problem s placenim, stejne jak v cervenci. Tentokrat uz jsem si ale poradne precetl hlasku na tabuli. Pry to nenacetlo listek. Takze jsem zase volal obsluhu ktera to tam namackala rucne a pak jsem Smart karticou zaplatil. Fakt nevim co se deje, listek jsem tam strcil spravne, sipkou dopredu, proste nevim co bylo spatne. Z dalnice jsem pak sjel na Krapine, u Macelju jsem zhlidnul provoz na google mapach a vydal se na Cvetlin. Tam nikdo. Najezd zpet na SLO dalnici u Trzce. Velkej efekt to ale dneska nemelo, protoze jsem se potkal s autem, se kterym uz jsem se videl pred tim v ještě v Chorvatsku. Na hranicich SLO/A to celnik odmaval, par rakouskych aut zastavil, kouknul dovnitr a zas je hned pustil. Projeli jsme bez zastaveni. Tankovani na Temmelu, pak uz zastavka az V Č. Budejovicich v KFC a domu. Celou cestu malo aut, dokonce i Linec byl v krasne prujezdny. Cesta tedy 1015 km za klasickych 11h. Dojem trosku kazi rucni radar v rukach rakouskyho policajta kterym miril mym smerem pred mytnici u tunelu Gleinalm. Jel jsem vlevo v zeleny zone, rychlost jsem tlacil dolu, ale nejsem si jisty jak moc se mi to povedlo. Je tam 50tka a je to z kopce, par km navic tam bylo, ted jen kolik. Do 60tky jsem se urcite vesel, takze uvidime.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
14. 09. 2021 20:34
Ahojky cestovatelé,
stejně jako v minulých letech, osvědčenou „stezkou“ přes Maďary, tam Pá,20.8. přes den. Odjezd 5:00 z Pe po D1- D2- Blava- Györ -M85/M86 - Szombathely-Körmed-zkratkou po č.7416 na Lenti - starý Goričan – A4 ZG - A1 Ploče-Ston-Drače 19:30. Krátce shrnuto, paráda. Tedy až na D1 s opravami, ale i to (snad) již brzy pomine. Celkově provoz slabý na celé trase, jen od Lučka po Bosiljevo mírný, ale dalo sa. Počasí na cestování přijatelné, beze srážek, teplo, ne hic.
Provoz proti překvapivě poměrně silný, od Bosiljeva více či méně volným tempem se šinoucí kolona.
Oproti minulým letům „radaroví lovci“ cestou tam ani zpět nespatřeni.
Na hranicích SK, HU, HR, BiH nikdo nic nechtěl ani vidět (pasy či jiné doklady), jen mávali. A to jsme měli vše předem vybaveno z domu a i vytištěno. Škoda papíru. A pak že: „Šetřte naše lesy“ ! Leda tak houbeles!
Počasí na Pelješacu do Pá báječné, pak se malinko zhoršilo – občasné bouřky, ale dalo sa, mohlo se na výlety.
Zpět St 1.9. ve 5:05 v pohodě a na pohodu, stejnou stezkou, bez zádrhelů, provoz mírný. Doma 19:00.
Na hranicích SK, HU, HR, nikdo nic nechtěl ani vidět (pasy či jiné doklady), jen mávali, jen BiH „bláznili“ a skenovali pasy, a to, světe div se, na obou hranicích. Asi si to chtějí ještě užít, když od příštího roku už bude v provozu most, ze kterého na ně budem dělat dlouhý nos. Nebo možná ne, protože si zajedem do Neumu koupit levnější palivo. Tedy možná, když bude levnější natolik významně, aby to stálo za to.
Cestarina hrazena ENC krabkou (koupena 2014), obě cesty vždy bez čekání, jak se tu píše „vždycky první ve frontě“, pracovala bezchybně, i na Demerje – pravý fast ENC.
Další podrobnosti ve vlákně „Životnost baterie…“.
Tankování v Lenti 2x a v Neumu dám do vlákna „Cena paliv…“.
Toš tak. Calada
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
15. 09. 2021 13:35
Tak I jsem.uz doma...vcera cesta domu ..tyden jsem sledoval.situaci na hranicich a do 11 klid tak.jsme vyjeli drive...a parada nikde nikdo provoz neuveritelne slaby...picasi slunce...za 5 hodin na macejlu bez cekani unaveni celnici...cumet na ne je zazitek...na sentilju prede mnou celnik odesel.do budky..) dalnice do vidne v pohode...viden taktez akorat znojmo trochu ucpane taktez hl. Brod pak uz v pohode domu...prijemna bezzdrzeni cesta...vyplatilo se privstat...
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 40
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.