Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
11. 08. 2020 11:47
Michale, díky, jde asi o původní Bessyho stezku, taky mi vyšla směrem tam, ta vysoká čísla silnic působí poněkud strašidelně a snímky ze StreetWiew taky příliš optimismu nepřidají (jo, jsme z našich silnic na leccos zvyklí. ale v zahraničí...?).
Čili: jestli pojedu, tak tudy.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
13. 08. 2020 12:19
Jen doplním Michala Zahajský cesta zpět super díky za ukázku cesty do Maďarska a bezproblémový průjezd od HR všechny přechody super. Ne jako když jsem cestou tam zakufroval na cca 5 hodin na SLO-HR hranicích mezi vesnicemi . Odjezd Neděle v 5:10 Drašnice a příjezd do Mikulova po 11 hodinách .Na hranicích Rakousko -ČR nikdo fakt nikdo ani fronta jako minulej rok před hranicema od Austria dálnice k nám. Do neděle ještě v Perné na J.Moravě -musíme ještě nahnat sluníčko yawning smiley a výlety sklepy Plže,rozhledny Slunečná Maják atd. Víno je tady super .

Automechanik,Baška voda 5x ,Drašnice 9x ,Rastoke5x? ,Pula2x,Čiovo Okrug Gornji 1x
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
13. 08. 2020 20:59
Zatím cesta tam: odjezd z Brna ve středu v 5:30, poprvé přes Slovensko a Maďarsko na starý Goričan a pak po dálnici až do Šibeniku. Dosud jsme jezdili přes Vídeň, Bad Radkersburg, Ormož, Varaždin. Slovensko a Maďarsko mimo dálnici podle Waze, zcela bez problému, v HU provoz minimální, jen kolem Szombathely trochu zhoustnul. HU-HR hranice během pár minut hotovo, skenování OP, formulář EnterCroatia vyplněný předem online, nic vidět nechtěli, na nic se neptali. Dálnice v HR taky bez jakéhokoliv zdržení (v rádiu hlásili nějakou ucpávku v Malé Kapele, ale než jsme tam dojeli, tak už bylo zase volno - i Waze několikrát přepočítávala dojezdovou dobu). Naproti ve směru na Zagreb kolem 13 hodiny docela hustý provoz. Výjezd ze Sv.Roka netypicky do deště. Příjezd na místo v Šibeniku 16:30, cestou dohromady asi hodina přestávek. V Šibeniku na pohled stejné množství lidí jako v jiné roky.
Dnes jsme pokračovali do Dubrovníku, trochu zádrhel při přejezdu BiH - výjezd z HR do BiH plynulý, jen 2 auta před námi, ale vjezd z BiH do HR směrem Dubrovník cca půl hodiny kolona (bylo kolem 15 hodiny). Dubrovník nádherný, lidí docela dost, jestli se tvrdí, že je tu letos třetina turistů, tak si nedovedu představit ten masakr v běžné roky...
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
14. 08. 2020 20:37
Tak uz taky doma. Vyjezd z Gradacu v 7 rano. V Zagvozdu jsem najel na dalnici, tankovani na Tifonu Jasenice. Na Demerje jsem byl druhej, HR dálnice prázdná, hezky se jelo. A taky rychle... Z dalnice jsem sjel v Durmanci, na Macelji, jak je najezd ze stary silnice, jsem zastavil a mrknul na kameru, abych se rozhodnul jestli dal na Cvetlin nebo naject na prechod Macelj. Asi 10 aut pred hranici me zlakalo a byla to chyba. Slovinci nezklamali, mezi celnicema jsem poskakoval přesně 57 minut. To je cas objizdky, ale az k exitu 226 v Rakousku. Takze jsem prokaucoval cas jizdy po SLO dalnici - 30 minut a zbytecne vyhodil 15€. Na Speldfeldu nas jen odmavli ale od slovincu se jelo krokem. Na exitu 228 jsem sjel a namiril na Temmel. Natankovano a najezd zpet na exitu 222. Rakousko projeto pres Graz - Linz bez problémů, provoz velmi maly. V CR objizdka u Kaplice, ale po pekny silnici, nic hroznyho. Č. Budejovice lehce pricpany ale jelo to. S ohledem na dnesni policejni manevry jsem uz u nas rychlost dodrzoval, takze v klidu. Dneska jsem najel 1005 km za 11 h a 5 minut. Spotřeba 8l, ale tu jsem ovlivnil hlavně jízdou v Chorvatsku. Zastávky byly 3, Jasenice, Macelj a Temmel.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil valeri (14. 08. 2020 20:41).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
15. 08. 2020 11:59
Dnes v noci take navrat. Vyjeli jsme z Makarske 9:30, hned prvni benzinka na prave strane dotankovano do plne za 9.18HRK/L (nat 95). Ve 13:15 na hodku zastavka na Mc.Donaldu, aby se decka najedli. 45min fronta na Lucko. Dale jsme pokracovali na A4 smer Varazdin, prujezd do Slovinska druhe tankovani presne za 1.00EUR/L. Madarsko bez dalnic, jen za hranicema jsme chytli 3 kamiony co jeli vlacek, takze 15-20km za nima couracka. Do A jsme vjeli nakonec pres Rábafüzes, ktere bylo km a casove temer identicke jak pres Kőszeg (kde sem nemel 100% jistotu ze me pusti, protoze to je ofiko prechod jen pro mezinarodni nakladni dopravu). Navic v Rakousku jsem si uzil vicero dalnice, nez pres variantu Kőszeg. Jen sem si je zase az tak moc neuzil, neb 70km pred Vidni zacal silnej slejvak a bylo blbe videt, takze couracka po dalnici 70-80km/h.
Jeli jsme vicemene predpisove, policajta zadneho po ceste jsme nevideli.
Prechod vsech hranic byl uplne v pohode. Vubec zadne fronty, jediny slovinec pri prejezdu z Chorvatska si vzal do ruky pasy, ktery prolistoval, pri soucasne vedene ustni debate s jeho kolegou, na obliceje ani nekoukal, kdybych mu tam dal pas matky a otce, asi bychom projeli takysmiling smiley, to bylo jedine setkani s celniky za celou cestu. Jinak prujezdy pres ostatni celnice bez zastaveni kol nula aut pred nami, takze uplna pohodicka.
CR za 5.8, dolu do Splitu za 6.0 a cela cesta i s navratem za 6.2L/100km (kombik s 1.6 benzinem), takze nadhera.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
15. 08. 2020 13:25
valeri napsal(a):
-------------------------------------------------------
>.... na Macelji, jak je
> najezd ze stary silnice, jsem zastavil a mrknul na
> kameru, abych se rozhodnul jestli dal na Cvetlin
> nebo naject na prechod Macelj. Asi 10 aut pred
> hranici me zlakalo a byla to chyba. Slovinci
> nezklamali, mezi celnicema jsem poskakoval přesně
> 57 minut.....

Jestli se nepletu, tak ten záběr kamery je pouze na prostor před HR kontrolou a tím pádem je to hodně ošidné.
Lepší je to ještě zkontrolovat třeba přes dopravu na Google mapách, nebo na stránkách Promet Slovenia.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
15. 08. 2020 13:56
Cesta do HR:
neděle 2.8. z Prahy výjezd chvíli po 16:30 hod. Kvůli silnému dešti klidná jízda až za Jihlavu a nabrán směr přes Znojmo. Tam pauza. Vídeň projeta v pohodě. Jen tam zrovna chytili policisté v civilní Octavii nějakého poláka a tak tam najednou i místní jeli max. povolenou rychlosti. Dálnice v A v klidu. SLO hranice okolo půl jedné v noci, koupě známky na Petrolce, neb původní prodejní budky nejsou v provozu. Průjezd po dálnici a zdržení v Gruškovje / Macelj pouze u HR pasové kontroly a to 20 minut. Pasy skenoval a potvrzení za oknem mu stačilo + se zeptal na to, jestli jedeme do údajného místa. Celá HR dálnice v poklidu + nějaká ta pauza a příjezd do Brely před půl osmou ráno.
Cesta zpět :
Z Brely výjezd ve čtvrtek 13.8. chvíli před 22 hod. Ve 22:12 najeto v Šestanovci na dálnici a vzhledem k slabému provozu nastavena až po tunel Sv. Rok trochu vyšší než povolená rychlost, za tunelem zas naopak. Mýto v Demerje placeno v čase 1:37 hod. Podle map a kamer se zdálo, že je na hranicích klid a skutečně byl. Zdržení pět minut na SLO kontrole a to při počtu asi 12 aut přede mnou. Pak hned natankování na slovinské ČS Petrol. Doposud jsem tankoval na Sv. Križi, ale tentokrát zvítězila lepší cena benzínu ve Slovinsku. Pak pohoda, jen trochu hustší provoz ve Vídni i když bylo teprve půl 6. Zvolena cesta přes Znojmo a dál Jihlavu, H. Brod až k M. Boleslavi. Dál přes Turnov do Ž. Brodu, kam byl příjezd okolo čtvrt na 12. U nás viděno několik hlídek PČR takže i přes silný provoz tentokrát relativně průjezd přes ČR v pohodě. Nikdo moc nedivočel.
Letos to tedy byla tam i zpět jedna z těch klidných a pohodových cest.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
15. 08. 2020 16:53
stamar
Já vím, ale nechtělo se mi to hledat, myslel jsem že když není na výjezdu z HR moc aut, nebude to u slovinců tak zlý. Půl hoďka navíc není žádná tragédie, ani těch 15 éček. Ale poučení pro příště: Zpět už nikdy po SLO dálnici



Upraveno 1krát. Naposledy upravil valeri (15. 08. 2020 17:00).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2020 13:15
15.8. domů
Podgora semafor nebyl,Zagvozd a dále jen občas auto,v proti před odbočkou na Pag to bylo hustý,pak mírně,
benzín od příjezdu 9 03 a 9 05,zpět Jasenice 9,52 a dále i 9,62,tunely v pohó a bez uragánů,v proti zvláště před odbočkou na Rijeku,někde už to skoro postávalo,Zágreb - Karlovac už místy volnějí
domů v poho,Demerje 4 - 5 aut,Lučko tak 3 km,Mursko s. maras - tak 20 aut a nehýbalo se to,1 okno a do Hr šly 2 okna,němec se otočil a pak ještě jedno auto,pěkný hic,ale pak se to trošku rozhýbalo,sceny OP a pokuta 1 000 kun za to,že nemám pas,ale že tam každý stepoval mimo auto a pak,že budu po odbavení zase vystupovat - nezájem,tak jsem to zapnul a dala OP zpět,
Lendava benál 1 éčko, 86 + M86,Bosorkány,Rajka - tak 300 odstavených TIR,D 2 + D 1,Mošnov,semafor St.Ves,OV - pohodě
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2020 16:44
S Vikoušem jsme cestovali v podobnou dobu, sobota 15. 8., a máme podobnou zkušenost, to mi asi pomohlo to lépe pochopit. V mém případě to šlo takto:
Odjezd z Jakišnice na Pagu v 7.40
Nájezd na A1 na Posedarje v 9.00, provoz relativně hustý oběma směry, k Zagrebu naštěstí (aspoň pro osádku našeho vozu) o něco méně. Ale jelo se plynule a bez zdržení.
Za Bosiljevem cca 10 km gužva směrem k moři.
Demerje v 11:10, za minutu jsme měli vyřízeno, nad očekávání hladce.
Mursko Središće: příjezd 12:50, fronta do čtvrtiny mostu. Stejně jsme tam vytuhli skoro na půl hodiny. Přede mnou Tranzit, takže jsem neviděl, jestli to bylo jen skenováním dokladů, nebo nějakou důkladnější kontrolou. V Tranzitu před námi a u nás se spokojili jen se skenováním.
V HU střídavě bouřka a slunce
Do A přes Köszeg, 4 rakouští celníci odbavovali vždy 4 auta současně. Ptali se, odkud a kam, že příští týden to z HR bude problém. Asi za 2 minuty jsme byli pryč.
I v sobotu se tedy dá směrem domů rozumně projet, jen je třeba vyrazit včas a letos se nejraději vyhnout Slovinsku. Ti, kdo to neudělají, si to můžou aspoň vynahradit tankováním za €1/l. Já letos v HR netankoval vůbec a ještě mi v nádrži zbylo 9 l (S-max 2.0 TDCi r. v. 2011).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2020 17:03
Můj tip je, že to měl být bezpečnostní pás smoking smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 08. 2020 07:38
Ale zpet k tematu, ne sice z Chorvatska, ale taky uz jsem tudy k mori jel. Odpoledne po dalnici z Bratislavy do Vidne. Stahli to na prechodu do jednoho pruhu a nakukovali do pomalu jedoucich aut, zdrzeni ctvrt hodiny. Neni to tak davno, co dalnici do Bratislavy postavili a uz ji od Vidne rozsiruji na tri pruhy. Byl jsem az za Zilinou a i Slovaci stavi, rozestavene tunely, obchvaty, i dlouhy obchvat Bratislavy ty 3 pruhy ma taky. A u nas se udela rekonstrukce dalnice v Brne ale v tom nejvytizenejsi. useku ty 3 pruhy neudelaji, o te ostude pod Palavou nemluve. Vsude se buduje, ta prumyslova cast Bratislavy okolo pristavu stavi vyskace, lesy jerabu, vypada to jak ve Vidni a my mame roky, kdy se chlubime, ze pribylo 4 km dalnice. A nez tu slavnou rekonstrukci dodelame, bude ji zapotrebi delat znovu. Dlouho jsem na Slovensku nebyl, ale dojem turisty je, ze se jim dari, nove penziony, upravena mesta (Trencin), pravda silenej provoz aut
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 08. 2020 14:27
Zatimcesta tam...na noc
Odjezd ve 16 hodin pres znojmo hate viden...
Nejhorsi usek tradicne do znojma
Pres viden úterý pohoda nejake opravy dalnice
Da se to prezit...
Sentilj v 22 hodín hladky prujezd
Slovinska dalnice a hranice macejl
Nikdo nikde prujez 2 minuty
Cesta chorvatske pohoda skoro sami na dalnici
Ale mlha misty neprijna..
Proto spanek pred kapelou do rozbresku
Mezi tunely mlha naštěstí misty nad silnici lepsi viditelnost nekde 10 stupnu..
Za svetym rokem pohoda teplo a slune...
Voda jako kafe a dost lidi v cilove destinaci i když provoz TOMU neodpovidal...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
20. 08. 2020 10:18
Jeli jsme v út. 4.8. od 2h, Brno-Vídeň-Graz-Macejl-Prgomet-Čiovo. Objížďka Nových Mlýnů jsem myslel že bude kratší, ale táhlo se to (za 2 kamionama), naštěstí na semaforu chvilka čekání - při větším provozu ten semafor tam bude asi opruz. Na hranicích se Slovinskem jsme koupili dálniční známku až na té první benzince, hned za přechodem jak se kupovala dřív to tentokrát nešlo (už to tu myslím někdo zmiňoval). Na Macejlu hr. kontrola v pohodě, vyplnili jsme dopředu Enter Croatia ale vytisklé jsme nic neměli a stačilo dát pasy. Cesta tam v pohodě, žádné kolony (ani Lučko v 8h).
Zpátky jsme jeli v pá. 14.8., Demerje (s ENC krabičkou) v 19h v pohodě bez fronty. Jen na Macejlu ukazoval Google 30 min zdržení a to stejné HAK apka - bohužel v reálu jsme tam v koloně popojížděli 20:00-21:15 :-( Vědět to, tak už by asi bylo lepší objet přes Cvetlin i s celou SLO dálnicí dost možná. Zdržovali to celé na svých hranicích Slovinci: měli otevřené 4 brány a to ještě těsně před náma jednu z nich celník zavřel a šel pryč.;-) Stejně jen oskenovali pasy, nic víc.
Do Brna jsme - po zkušenosti s objížďkou - dojeli přes D2 (sjezd Groskurt a pak na Břeclav).

Okrug Donji (Čiovo), Primošten, 2x Okrug Gornji (Čiovo), Punat (Krk), 2x Vrši-Mulo, 4x Podstrana
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
20. 08. 2020 22:07
dnes cesta domů, ráno v 5.30h Macejl, následně Spielfeld/Šentilj, celkem zdržení max. minuta, žádné kontroly paliva, žádné problémy
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
22. 08. 2020 16:48
Odjezd od Lidlu v Makarske v pátek 21.8. v cca 20 hod. V 1:11 hod přechod starý Goričan, zdržení max 30 sekund. Při příjezdu už odjíždělo jediné auto před námi. Chorvat jen vzal do ruky všechny tři naše občanky, porovnal počet osob v autě, žádné skenování. Maďarka si občanky ani nevzala do ruky, vrhla na ně krátký pohled a mávla ať jedem.
Dále přes M86, Jánossmorja, M15, Blava, Brno a doma v Ov-Porubě v 6:55 hod.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil dvoukvitek (22. 08. 2020 16:50).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
22. 08. 2020 22:38
Dnes návrat z Rabu, išli sme trajektom 7:45 , myslel som že bude prázdnejšie ale bol plny. Zmestili sme sa v pohode. Po vylodení sme šli až do Sejn vo vláčiku. Hore kopcom zo Sejn na Zltu Lukvu tak isto. Diaľnice som sa trosku bál ale na cestárine na smart karte/karty/ enc úplne prázdno. Na cash bolo plnšie. Dali sme to cez starý Goričan a ďalej na Lenti Szombathely - Bratislava- Kysuce príjazd 17:50. Navigácia ukazovala povodne 16:05 ale išiel som s prívesom na pohodu cca 90-110. winking smiley Dovolenka super, prajem šťastnú cestu tým ktorých to ešte len čaká.

Poznatok- smart kartu nenechávajte na/v pristrojovke v teple. Trochu mi ju pokrutilo 😂 ale fungovala.

Cesta z M70 do Lenti tak ako sa spomínalo bola dosť hrboľatá. Lepšie je ísť cez Slovinsko- Mursko strediste a Dolga Vas. Ale M70 a M15 je luxusná smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
23. 08. 2020 09:43
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 08. 2020 08:42
Bezproblémová cesta , žiadne čakacie doby na prechodoch ani na mýte , prejdená komplet celá diaľnica až do Ploče .
Cesta od Splitu resp. Zadaru smerom na juh úplne prázdna diaľnica . Hustejšia doprava tradične okolo Záhrebu a Budapešti .
Jedinú výhradu mám na HU diaľnice kde sa treba viac držať v ľavom pruhu pretože pravý pruh je zničený od kamiónov .



Upraveno 1krát. Naposledy upravil svantovit (27. 08. 2020 21:14).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 08. 2020 22:04
Dnes návrat domů ze Zečeva u Rogoznice. Chorvatsko dálnice provoz v poklidu, na HR hranici celnice nic vidět nechtěla, SLO strana sken OP. Ve SLO tankování benzín na OMW za 1,043€. Na SLO/AUT hranicích na SLO straně nikdo a AUT policista po skouknutí SPZ jen pokynul jeď dál. Žádné podepisování papíru o tranzitu. Dále cesta na Gratz, Linz do ČB s bezproblémovou zastávkou na WC na Asfinang Rastplatz kousek za Gratzem.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fogís ČB (27. 08. 2020 22:17).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
28. 08. 2020 10:31
Dnes návrat z Pelješacu, odjezd ze Žuljany 13:00, hranice HR-BiH bez čekání v cca 14:00, 2 zastávky s jídlem na odpočívce Zir, tankování INA Sveti Križ, hranice Hr-Slo půl hodiny čekání, průjezd 20:00, přede mnou Němci museli v autě vyplňovat formuláře při vstupu do Slo, přechod Spielfeld 15 minut fronta, Rakušák nechtěl ani pasy, ani prohlášení, 2 zastávky v Rakousku na WC a kávu z automatu za Grazem a před Lincem, Dolní Dvořiště 24:00, doma v Praze 2:00..
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
28. 08. 2020 13:27
tony65
Žuljana - Praha 13 hodin.... slušnej čas
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
28. 08. 2020 13:56
Dvořiště - Praha 2 hodiny...190km....teď tu o Karkulce.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
28. 08. 2020 14:05
No mohl to stihnout, sem tam trošku přes limit,..... na kraj Prahy....podle Mapy.cz....2 h 29 min (187 km) po silnici 3
Aktuálně nejrychlejší trasa, vyhýbá se uzavírce silnice na komunikaci silnici 3
Na plánované trase se platí mýtné
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
28. 08. 2020 17:39
Ja to jako nerozporuju. Ja to jel zpet 11h, ale... na zacatku, z Gradace, jsem mel naskok oproti Zuljane 1h a cil byl taky asi o hodinu dřív. Takze technicky to mozny je. Ale ja se priznam, ze HR ani SLO jsem nejel uplne slusne. A nikde jsem nestavil na jídlo. Posledni zastavka, kvuli tankovani, byla na Temmelu hned za hranici SLO/A, a to mi posádka odmitla vystoupit z auta aby nezdrzovala. Btw. spravnej pristup, ted uz je jen naucit aby mi v aute nejedli....
Takze kdyz vim jak rychle jsem jel ja, tak před tonyho casem klobouk dolu, kdyz stavel vicekrat a jeste se stihli najist. Ale mozna ty casy popletl.
Dneska je to 14 dni od návratu a zatim zadna pokuta nedosla
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 08. 2020 09:36
Letos znovu na Rab. Tam jsme jeli 16.8. - v neděli večer v 19:39 z Třebíče. Vídní jsme projeli jak máslem, Spielfield bez fronty, Macejl fronta 4 aut - zpoždění 2 minuty. Do Stinice jsme dorazili ve 4 10 ráno. Trajek jel v 5:30, takže byla chvilka na hodinku spánku. Na ubytko jsme dorazili v 6:10. Dovča vlivem polovičního počtu turistů byla naprosto luxusní. Navíc nás příjemně překvapil pokles cen potravin v obchoďácích (třeba telecí 35kun/kg, hrozny 8kun/kg ...), jen pivo stoji na Rabu pořád 25kun. No, není nebe bez mráčku.
28.8. jsme se rozhodli, že to kvůli panice z covidu19 urychlíme a vyrazili jsme v 16:25, aby jsme stihli prám v Mišňaku v 17:00. Po 20 00 jsme projeli celnicí v Macejlu - fronta 2 auta (dá se mluvit o frontě?) a dál směr Spielfield. Tam nás google poslal na celnici mimo dálnici - důvěřoval jsem mu a dobře udělal. Kolem 21hod jsme tedy projeli malým Spielfieldem - vzbudili jsme celníky - nikdo tam nebyl a pak už jen nudná cesta přez Gratz, Vídeň, Hollabrun, Znojmo a tak jsme dojeli v 1:55 do Třebíče. Bál jsem se paniky kolem covidu a nakonec si to pochvaluju - lepší to už ani nemohlo být. Jedinou chybou byla šikana motocyklového policajta na Rabu za přejetí plné čáry v zatáčce - 250kun pokuta. Už se těším na další dovolenou v Chorvatsku.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 08. 2020 09:59
Promiň, zase nějak nechápu: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, dál směr Spielfield. Tam nás google poslal na celnici mimo dálnici - důvěřoval jsem mu a dobře udělal. Kolem 21hod jsme tedy projeli malým Spielfieldem ,,,,,,,,
Nemohl bys to upřesnit " malý Spielfield bodem na mapě" třeba na Seznam Mapy ?? Třeba tam pro nás až pojedeme žádný strejda Google nebude.....a co pak??
A ještě, nudná cesta...přes Znojmo.....hned za hranicí "český bordel" na Hatích, to přece nikde jinde nevidíš......
Když jsme kdysi jeli autobusem, ten tam v jednu v noci dělal 3/4 hodinovou zastávku, prý aby si Pražáci trochu užili....To našince trochu naštve, když to má 20 minut jízdy domů. Už tak se na ně přes hodinu čekalo při odjezdu ze Znojma do Chorvatska. A pak jezdi "osmdesátkou" autobusem! Vleče se to vleče.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil kabinet302 (29. 08. 2020 10:06).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 08. 2020 12:58
Hlavní přechod ve Spieldfieldu je na dálnici - jsou tam dost velké fronty. Běžně 1/2 až 1hod a v době covidové paniky i několik hodin. Proto jsem ještě ve Slovinsku sjel z A1 v Šentilji v Slovinských goricách a jel po silnici 437. A hned po projetí celnicí jsem se vrátil na dálnici A9 - 228km. V té době mi strejda google hlásil na dálničním přechodu 1/2hod. zdržení. A já ani nemusel zastavit.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 08. 2020 14:06
Cesta na Hvar 16.8. večer ze Zlína. Hladký průjezd všech hranic. Zpět 30.8.ráno z Hvaru zdržení na Slovinských hranicích cca 1 hodina. Rakousko hladký průjezd.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 08. 2020 15:14
Čtvrtek z Brna 6h ráno..SK.HU..HR ..Krk ..známky a HR formulář on-line...provoz minimální..jen na HR hranici cca 2 min projetí pasu v návaznosti na jejich formulář kam se jede..ve 14h už koupačka :_D
Zpět neděle..počasí hnus ..tak uz v 10h odjezd..zdržení Lučko 15min jinak vše na klid..doma i s pauzama v 18h .
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 48
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.