Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 08. 2017 14:03
Je tam nejaka splatnost? Ciste teoreticky, mohlo se stat ze tohle nebude jedinej příspěvek, takze bych s placenim nechvátal a nechal bych to na posledni moznou chvili. Pokud je vubec mozny sloucit 2 pokuty do jedny platby. Variabilni symbol apod....
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 08. 2017 09:02
Slučovat více pokut do jedné částky bych rozhodně nezkoušel. Určitě to párují podle var. symbolu a nějaké sloučeniny nikdo dešifrovat nebude, spíš se to vrátí jako neidentifikovatelná platba.
Jinak europlatba.cz jsem už taky párkrát použil a OK.
avatar
mdr
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 08. 2017 09:44
Nastudujte si předpisy, pokuta z ciziny vás dožene

Nějaký Jiří Nekula v diskusi tvrdí:
Autor by si to měl ověřit na urade. Já mám asi už 10tou pokutu z rakouska, pokud nezaplatíte, tak přijde vzpomínka, po měsíci pak druhá. Následně je přestupek odložen. Má přítelkyně pracuje na Bezirkhauptmannschaft v Hollabrunnu a má toto na starosti. Sama říká, že není v jejich moci jakkoliv někoho přinutit pokutu zaplatit. A nesmysl, že vám auto zábavi nebo vám to séctou až vás příště zastaví je velký omyl. Nemají možnost to udělat nehledě nato, že pokuta pořád chodí na společnost s.r.o.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 08. 2017 16:34
Jirka Nekula může mít pravdu, ale co platí dnes nemusí platit zítra. Až bude v Rakousku fungovat systém na kontrolu zaplacení elektronické viněty, nebude velký problém spárovat značku auta i s nezaplacenou pokutou. To jen pro příklad, budou jistě i další možnosti.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 08. 2017 09:19
Helou tongue sticking out smiley
Cesta tam 21.7. Z Ba vecer o 20:30 cez maďarsko Po M15, M1, M85 a M86 a dalej po 86 cez Lenti na M70 na stary Gorican a odtiaľ uz len po HR dialnici az po Šibenik. Maďarsko na M15 a M1 dost hustá premávka max sa dalo ist 100-110 po odboceni na M85 ako keby uťalo a nikde nikto, ani nohy. Musím povedat, ze super cesta takmer vsetko novy asfalt. Celkom ok znacenie. Na hranici Hu-Hr asi 10 sekund anik sme si tam robili piknik cca hodinu grinning smiley
Filmová HR cesta po Zahreb OK mala premávka, akurát kvalita vozovky to uz je ta tam... Na Lucku pohoda asi minutu cakali v rade na listok a potom dalaia pauza(jedlo ciga zachod trosku pocvičiť) Pokračovanie v pohode, premávka OK stredná premávka. Po ceste sa celkom rozpršalo. Po Tunel Svieti Rok tam nas to odstavilo asi 200m pred vjazdom dnu. Čakanie asi 40minut ktoré som využil na spánok a spolucestujuci vymýšľali ako sa dostat prec, co sa j podarilo. Po dohode s pracovníkom diaľnic po servisnom moste pred tunelom spat na najbližší zjazd, robili sa tam pekne kolony,smerom k tunelu a dopravu riadila polícia. Na mytnici zdržanie cca 10min a pokračovanie mimo dilanice na najbližší vjazd na dialnicu za tunelom. Cesta super, krásna príroda a sceneria, nebanujem tu obchadzku. Po cca 12 hodinách aj s prestávkami príchod do Primostenu
29.7. Odchod cca 14:30 (dovtedy kúpanie v mori grinning smiley) Cesta po Lucko super stredná premávka, husto bolo v opačnom smere. Kúsok pred Luckom asi nehoda, zhodila sa kolona ale islo sa nejakých 10min max 60km/h. Na Lucku sme dali cez Demerje platba kreditkou, čakanie asi 10min, všetko OK. Cesta opat na HU a gorican. Čakanie na Mytnici asi 15 Min na hranici stary gorican nikto. Maďarsko ta istá trasa a okrem dvoch lisiek ani nohy. Do BA príchod cca o 23:00 smiling smiley

Edit: Musím podotkutnut, ze okrem domácich su najväčšie prasata na cestách auta s SK a CZ SPZ ...



Upraveno 2krát. Naposledy upravil FiFo (03. 08. 2017 09:29).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 08. 2017 09:34
I my jsme se vrátili.
Tam jsme vyrazili 17.7. v 17:45 od Prahy. Jezdíme přes Dolní Dvořiště (20h - byla zastávka v ČB v McDonaldu). V AT za první bránou na placení k Bosrucku nás to hnalo z dálnice objížďkou (jako nechat nás zaplatit a za branou to svést...naštve). Objížďka byla v pohodě. Vraceli jsme se na dálnici u Rottenmannu /pár dní před námi jel známý a teprv se to připravovalo a projel/. Na objížďce jsme dali malou čurpauzu smiling smiley Nemile nás překvapilo, že se nedal projet tunel v Grazu, vedlo nás to přes Graz. Bylo to za Gratkorn Tunelem. Na dálnic jsme najeli na konci Grazu. Pro jistotu jsme vytáhli mapu v mobilu pro orientaci, kde jsme a kam jedem, ale v pohodě. Za davem smiling smiley Měli jsme ještě jednu čůr pauzu s dotankováním. Na hranice - Spielfeld jsme dorazili v 00:20. Objížďka přes Maribor. Hranice s HR v 01:35. A pak po dálnici směr Šestanovac a Drvenik. Tam jsme dorazili v 7,40. Cestou byly 3 pauzy. Nechtěli jsme hnát za každou cenu stihnout trajekt, tak na pohodu (nalodili jsme se první smiling smiley ). Jeli jsme trajektem v 9hodin a v 11 jsme byli v ID. Cesta přes Hvar tedy nic moc obohacená o dalších pár minut pauzy, neb můj a dcery žaludek stávkoval. Oproti tomu, jak se říká, že kdo jede první, tak se na něj všichni nalepí a tlačí, tak v pohodě.

Viděli jsme ohniska požárů, ta spáleniště taky nebyl hezký pohled, předjížděli jsme ohromnou kolonu blikajících hasičů, nic moc pocit v noci.

Zpátky jsme odjížděli v úterý 25.7. v 8:50. Měli jsme "kliku" a těsně před námi přestala fungovat signalizace v tunelu Pitve, tak tam hned někdo z místních dorazil a dopravu řídili. Cestou jsme potkali auto v zatáčce ve vinici, tak ho tam vyprošťovali. V Sučuraji kolona jak blázen, posíli a jel trajekt navíc. Na něj jsme se nedostali a tak jsme na trajekt v 11:15 jeli opět jako první grinning smiley V Drveniku jsme byli v 11:57. Protože se to přes Makarskou dost táhlo (i tam byla nějaká nehoda - kolona z druhé strany nic moc), rozhodli jsme se, že pojedem Sv. Iljou. Na dálnici v Zagvodzu jsme najeli ve 13h. Měli jsme tři menší pauzy. I když doprava ukazovala, že je na Lučku volno, chtěli jsme si vyzkoušet Demerje - kdyby ten před námi na bráně teprv nehledal kartu a pak jí jak dlouho neuklízel, tak by to bylo super smiling smiley Na Demerje jsme byli v 17h. Cestou jsme dali ještě jednu pauzu a pak hurá dál. V 18 jsme byli na HR hranicích,provoz trochu byl, ale dobrý. Začalo pršet, staveniště ve Slovinsku lilo jak z konve. Přes Ptuj a Maribor a na hranicích jsme byli v 19:20. Zastávka na dotankování a svačinku na Gralle. Další pauza byla na Shell - Nationalpark Kalkapen. Ve 23:00 jsme byli na ČR hranicích a v 01:00 doma.

Za nás cesta v pohodě, nestálo se nikde. Krom těch dvou malých překvapení v AT nikde nic. Žádná kolona, fronta, nic.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 08. 2017 22:01
Cesta k moři zde
Cesta domů odjezd 2,8,2017 cca 17:45 z Igrane. V Makarské nákup v Konzumu po té průjezd tunelem Sveti Ilija, před platbou ENC kolona zdržení 8min, nájezd na dálnici 19:15 na dálnici minimální provoz v protisměru tři kolony hasičů a tradičně údržba v tunelu Sveti Rok průjezdný pouze jeden pruh. Průjezd Demerje v 0:45 přes normální bránu protože Fast ENC měl uzavřenou pravou bránu a do levé se mě nechtělo, na Lůčku pouze u jedné brány tři auta jinak prázdno. Na přechod Maceil jsem dojížděl (cca 2:15)k prázdné bráně proveden sken pasu a občanek. Objezd Slo dálnice přes Maribor. V Rakousku na celnici odmávnutí, průjezd Vídní po 6h ranní bez problému dojezd po nákupních zastávkách cca 9:30.
Jinak za mě bez problémové cesty tam i zpět.

.
.

_________________________Jirka_________________________
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 08. 2017 00:34
Pedro66 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jirka Nekula může mít pravdu, ale co platí dnes
> nemusí platit zítra. Až bude v Rakousku fungovat
> systém na kontrolu zaplacení elektronické viněty,
> nebude velký problém spárovat značku auta i s
> nezaplacenou pokutou. To jen pro příklad, budou
> jistě i další možnosti.
..................................................................................
Nerozumím tomu, jaký význam by mělo spárování RZ auta v mýtném systému a v evidenci pokut? Přece pokuta byla již udělena na základě zjištěné RZ, tedy jsou již známy údaje vlastníka vozidla.
Mimo to, co mi brání jet příště přes Rakousko s jinou RZ, popř. s jiným autem a nebýt tak znovu zachycen kamerovým systémem?
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 08. 2017 06:56
V podstatě nic nebrání tomu, abys příště jel do Rakouska autem s jinou registrací, však i proto pokuty vymáhají hned a přes hranice. Jak už však mnozí zjistili, vlastník vozidla je dohledatelný, tedy nebude problém ho při příštím přestupku s jiným vozidlem spárovat s jeho záznamem z minula.
Když je řeč o mýtných kamerách, ty s tím nemusí mít nic společného, policie má vlastní.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 08. 2017 10:30
Včera 3.8. odjezd ráno v 6 hodin z Drašnice. Již bylo v tuto dobu 27 stupňů. Nájezd na dálnici až v Šestanovači, chtěli jsme se ještě pokochat pobřežím. Zastávka na odmorišti Krka, to už se teplota plácala okolo 36 stupínků. Průjezd Demerje na ENC bez front. Další zastávka na odmorišti Plitvice, zde došplíchnuta nafta tak, aby vyšla na Dolní Dvořiště. Sjezd z dálnice v Durmanci, zde moje i Marťasovo auto spadlo do druhé kategorie, ale obsluha opravila. Oba přechody nic moc, poskakování v koloně, vybral jsem si tu, co v ní stály obytňáky či auta s vleky. Byla rychlejší, protože obytňák zabere místo tak na dvě auta, s vlekem na tři. Gruškovje fronta na známky až ven před domek. Zdržení při koupi známek asi 30 minut. Pokud chcete SLO i A známku, prodávají každou zvlášť, tj.2xplatba kartou. Proto jim to vůbec neodsejpá i když jedou obě přepážky. Dále pak Graz a směr Linec. Doposud cesta v naprosté pohodě.Někde na úrovni Triebenu se to celé pokakalo. Dojeli jsme na konec kolony. Rozjezd, 2m, zastavit, 10min.čekání a stále dokola. Takto jsme se propracovali ke sjezdu z dálnice, od něj byla A9 uzavřena. Takže šup na okresku, která se po chvíli zastavila taky. Opět trénování rozjezdů, tentokrát na alpském venkově. Okreska dvakrát zkřížila dálnici. Ti co na ní uvízli, se opírali o auta či debatovali v hloučcích. Dálnice byla zavřena v obou směrech. Po skoro třech hodinách se podařilo prokousat zpět na dálnici těsně před mýtnici tunelu Bosruck. Dále, tak jak to začalo, tak i pokračovalo. Kaskáda tunelů počínaje Falkenstainem, omezení na 50, v jednom dokonce na 30, cesta nekonečná. Linz objet vcelku rychle, ale dálnici okolo Freistadtu by měli zavřít. Omezení na 50 až na její konec. Takže opět pár desítek km ploužení. Radary každých pár mětrů. Při shlédnutí každé další cedule s omezením rychlosti jsem šílel. Měl jsem pocit, že už jsem v Čechách. Prostě celé Rakousko stálo za ... nic. Dvořiště dotankováno na ONO po volátko a dále již tak nějak klasika. Motor na dvoře před barákem vypnut ve 23 hodin přesně. Cesta trvala "úžasných" 17 hodin. Příště snad pojedu přes Maďary, Rakousko už druhým rokem "selhalo".
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 08. 2017 10:44
Jel jsem to z neděle na pondělí a v pohodě. V 22,15 výjezd z Ptuje s jednou delší zastávkou na odpočinek a kávu z automatu na odpočívadle. Přesně o půlnoci první tunel, druhý o hodinu později. Na Dvořišti tankováno ve 3,00 a půl hodiny odpočinek.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 08. 2017 11:16
... Michale ( Zahajskej ) ...
cit.: ... dojeli jsme na konec kolony. Rozjezd, 2m, zastavit, 10min.čekání a stále dokola ...

... a já Ti říkám ... jeď přes Goričan a Vyškov ...
a Ty nééé, to furt ... já mám vychytaný Slovinsko, to je malina ...

smileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 08. 2017 12:55
Zatím jen tak. Odjezd od Kopřivnice, Vsetín, Nemšová a pak klasika D1, 85,86 M70, starý goričan. Tam sami jen náhled do pasu. Něco jsme pojedli, káva, Jamnická a natankování LPG na INA a hurá dolů. Mytnice bez čekání, platby kartou. Prostě průlet.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 08. 2017 13:56
Zahajdo. Máš prostě pech. Máš jezdit s námi. nema problema.thumbs up smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 08. 2017 20:50
Přesně tak jak psal Zahája jinak po cestě hoodně zakouřená dálnice od moře Drašnice až po Krka jak všude hoří . Auto šlapalo dobře jen mu nedělá dobře na pleť ta vysoká teplota nechce se mu makat přehřívá se trochu a pří rychlostech 140-150 papá olej

Automechanik,Baška voda 5x ,Drašnice 9x ,Rastoke5x? ,Pula2x,Čiovo Okrug Gornji 1x
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 08. 2017 21:30
Nebo jezdit na noc i zpět.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
05. 08. 2017 07:13
Cesta tam 25. 7. ze severní Moravy (Frýdek - Místek) ve 4. 45 přes Brno, Bratislavu - po dálnici, dále Rajka, Csorna, Szombathely, Kormend, Lenti, starý Goričan - 11. 45. Na přechodu jsme byli sami. Naposledy jsme přes tento přejezd jeli před 9 roky, překvapilo nás, jak jsou některé stavby vybydlené. Tato trasa přes Maďarsko byla zatím nejkratší, co jsme kdy jeli. Kdysi jsme jezdili po staré, pak jsme několik let najížděli na dálnici u Székesfehérváru, ale nikdy jsme Maďarsko nezvládli za tak krátkou dobu (do 3 hodin).
V Chorvatsku jsme pokračovali až na Čiovo po dálnici bez problémů.
Zpátky jsme jeli v pondělí 31. 7. na noc. Trasa stejná, jen v Maďarsku jsme na zpáteční cestě netrefili za Goričanem cestu směr Lenti, ale najeli jsme na dálnici směr Nagykanisza, pak jsme z dálnice sjeli směr Kormend, Szombathely, Gyor, Bratislava. Rychlejší byla zřejmě cesta, kterou jsme jeli směrem k moři, ale v noci jel manžel opatrněji kvůli zvěři (viděli jsme pouze jednu srnku v Maďarsku a pak dva skolené divočáky na Moravě), takže se to těžko srovnává.
Maďarskou i slovenskou dálniční známku jsme koupili doma přes internet.
Cestou nás nemile překvapily ceny benzínu na jižní Moravě - v průměru o 5 Kč/l více než u nás na sev. Moravě.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
05. 08. 2017 08:50
Zatím jen cesta do HR. Odjezd v pátek 4.8. v cca. 14:30 z Prahy. D1 kupodivu bez problémů až do Brna. Stejně tak cesta přes Mikulov až do Vídně. Tam malé zdržení ve sbíhání do jednoho pruhu. (čas průjezdu zhruba v 19:00). Od Vídně v pohodě až do Murecku. Objezd SLO dálnice - krom bouřky a lijáku před Ptujem v poklidu - slabý provoz v obou směrech. V Ptuji operativně změněn hraniční přechod Macelj (kde bylo hlášen v cca. 23. hod. výjezd do HR s čekáním 50 minut) nahrazením přechodem Leskovec / Cvetlin. Nemělo to chybu - naprosto minimální provoz v obou směrech a na hranici jsem byl jediné auto. Dále drobné zaváhání v Trakosćanu - nebyl jsem si jistý napojením u Macelju, tak jsem jel na Krapinu. Potom už klasika po dálnici - silnější provoz až od tunelu Sv. Rok. Teď už to smolím v Brele, kde je +30 a kouřmo - to je i cítit a vidět dobře v okolí Šestanovace. Prý je to od imotského požáru.
Kdo teprve bude vyrážet na cestu - Sretan put!
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
06. 08. 2017 11:08
Odjezd v nejhorší možné datum a čas dle mediální masáže... pátek 28.7. 20h z Brna, směr Bratislava..na přechodu SK cca 20 aut na známku (u nás koupena přes net 268,-), takže bez zastávky směr HU. To stejný na hranicích, pěkná fronta u budky na známku (přes net 262,-). Za hranicema hustota provozu na pikaču, ale pořád se jelo cca 110. Nakonec jsem dal celý maďary po dálnici..směr Budapešť a pod Balatonem jsem občas ani neviděl světla za sebou ani prřed sebou..cca 3h - 1 zastávka. Po půlnoci na Starým Goričanu, na přechodu 10 aut, fronta na mostek. Dle google na dálnici fronta na 13min. Mýtnice v HR bez zdržení, Lučko 4 min...Pak dolů, hoďka a půl pauza před Svetim Rokem a na 9h už trajekt v Biogradu na Pašman. :-)

Zpět sobota z trajektu v 11h V Biogradu, výjezd nahoru zdržení 40 min, 38 stupňů...trošku krematoria, bez klimy by to bylo peklo. Jak se to rozjelo, už na pohodu, první benzinky bez šance, na každým stojanu min 8 aut. Po 200km trošku lepší (3auta). Za tunelama v protisměru opět nesmyslný kolony, volná dálnice a najednou špunt a 5km popojíždění. To se opakovalo asi 4x. Lučko sjeto na smart card a bank card, čekačka 5 min. Kdo jel na hotovost, tak tam stojí asi ještě teď (4km kolona) :-)

V Hu jsem netrefil sjezd směr Lenti a pokračoval na Nagy...bla... nicméně navigace přehodnotila a našla libovou cestu, sice pár vesniček, ale na silnici sami, lesem, polem...vítaná změna po vyprahlý dálnici...Becsehely,Borsfa,Bak...Egervár, Sárvár..a na M86.

M86 prázdná, napojení na M1 a pak Blava a do Brna , přechody volný..ve 21h u baráku. :-)
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
06. 08. 2017 13:16
Termín: 26.07.2017-04.08.2017
Miesto: Pakoštane, apartmany Marija Vujašin
Počasie: luxusné smiling smiley
Autíčko: Kia cee´d sw, spotreba 6,9, benzín, automat
Ubehnuté: 1500 km, z toho 10 km do zábavného parku Mirnovač
Maďarská známka kúpená cez net - mesačná za 16,02 EUR.

Odchod: 26.7.2017 streda, Leopoldov 21:30
Prechod BA-RAJKA 22:10, nájazd na M15 išli sme vo vláčiku 70 km/hod, zjazd na M1, neplánovaná zastávka na MOL-ke 5 min. Na M1 veľmi, veľmi, veľmi hustá doprava.. bola som rada, že o chvíľu prišiel zjazd na M85. Okolo Csorny sme prechádzali 23:00, doposiaľ ubehnuté 155km
Pokračovanie po M86, Szombathely 23:42 - 225 km, Kormed (tu stálo stádo srniek - po ich uzretí som upustila od rýchlosti a čihala či niečo sa ešte objaví, naštastie už potom nič), zjazd na Lenti, Starý Goričan o 1:10 - 337 km. Tam zástávka až na 40 min. Naš drobec sa zobudil, tak sa potreboval trochu vybehať... smiling smiley odchod z Goričanu 1:50
Sv. Helena 02:37
Brinje 04:12 - pauza 15 min.
Benkovač - 5:44
vyhliadka nad obcou Vrana - pauza 5 min.
Pakoštane 6:05

Jediný nátresk bol na M15 a M1 v Maďarsku. Po M85 som išla v mojom smere k moru sama!!! Od zjazdu z M1 až po obchvat Csorny, kde sa napojilo 1 auto . Hraničný prechod Starý Goričan. Maďarka pozrela letmo do dokladov, letmo na juniora, Chorvátovi som podala doklady a hneď mi ich vrátil .. niečo ťukal do mobilu tak zrejme nechcel byť vyrušovaný. Na mýtniciach platba kartou, bez absolútneho zdržania.
Od Lučka až po Bosilejovo, trošku hustejšie ale nič extrémne (oproti M1 v HU).
cesta trvala 8,5 hodiny, z toho prestávky 1 hod a 5 min.


Pobyt super, počasie a voda úžasná. Jediná vec čo bola maximálne negatívna umiestnenie nášho apartmánu ... vedľa dvora, kde chovali kohúta, asi 20 kačíc a sliepok a 6 ovečiek .. podotýkam, že sme boli takmer v centre Pakoštane. od mora 300 m. Takže kohút aktívne začínal žiť o 2hej ráno ... sad smiley inak apartmán v pohode čistý, s obrovskou terasou a keby nebolo toho miesta, nemala by som problém sa tam opäť vrátiť. Počkám kým ten kohút raz skončí v nedeľňajšej polievke.

Odchod: 4.8.2017 piatok - 18:35
Benkovač nájazd na dialnicu - 18:55
Brinje 20:15 - dotankovanie a pauza 25 min
Bosilejovo - 21:05
Demerje 21:35
Sv.Helena 22:02
Starý Goričan - 22:45 - 5 min. pauza, na prechode policajti požmolili doklady (či už HR alebo HU) a išlo sa ďalej. Na hranici a ani na mýtniciach nulové zdržanie. na Lučku to stálo pri tabule 250m. My sme využili Demerje, kde sa nečalo ani sekundu.
Kormed 23:55 - tam začala obrovská prietrž mračien, stierače nestíhali, išli sme tak okolo 50-70 km/hod. Niečo otrasné sad smiley.
Csorna 1:00 tu už prestalo tak príšerne liať
Bratislava/Rajka - 1:45
príchod domov - 2:30

Od Benkovaču až po Lučko bola v celku dosť hustá premávka, cesta trvala 8 hodín, z toho 30 min. pauza. Maďarsko prejdené za 3 hodiny.

Len tak pre srandu som si v sobotu večer pozrela kamery v časoch kedy som prechádzala Chorvátskom a min. na Lučku nebola žiadna kolóna .. tak možno o rok si namiesto odchodu v piatok navečer zvolím radšej sobotu. Apartmán sme mali zaplatený až do soboty, preto sme si poobede mohli v pohode oddýchnuť a v kľude pobaliť

Všetkým, ktorý sa ešte chystajú úprimne v dobrom zavidím a prajem hlavne šťastnú cestu tam i naspäť.. smiling smiley a ja idem začať brúzdiť po nete ubytovanie na budúci rok ... Konečne sa po rokoch vrátim opäť do mojich Tučiep

EDIT: mýtne, aj benzín všetko platené kartou.
Edit 2: spotreba 6.9

Umag 2002, Tučepi 2005,2006,2007,2009,2010, Baška Voda 2012, Vodice-Srima 2013, 2016, Primošten 2014, 2021, Pakoštane 2017, Živogošće Blato 2018, Petrčane 2019, Biograd na Moru 2022, Zagreb 05,12/2022, poznavačka Istria /Buzet, Hum, Pazin, Rovinj, Motovun, Grožnjan/ 2023,



Upraveno 2krát. Naposledy upravil luciask (06. 08. 2017 16:27).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
06. 08. 2017 19:53
luciask, až ten kohout skončí v polévce, tak tam jistě bude nachystaný náhradník spinning smiley sticking its tongue out

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
06. 08. 2017 22:10
Dnes z Rabu, vše vycházelo na 1, snídaně, příjezd k trajektu, který hned vyplul, pevnina 8,15,pak na dálnici, super, krabičkou Lučko (cca 5 minut, někdo tam blokoval "krabičkový pruh"winking smiley. Chorvati odmávli, 0 minut (rekord), Slovinci cca 15 min. Obídek na prvním pumpě (shell) v Rakousku po 12 té. A pak se to po... smiling smiley Nenávidím D1, tak jsem to zkusil na Linec, 2 x zúžení (o zipu asi nikdo neslyšel, kdyby někdo jel, první jet pravý a druhý levý pruh). Fronta na tunelech. Do toho déšť jako kráva. Takže po 17té odjezd z Benziny v Kaplicích, podle Waze objezd Budějic a pak na Kolín krásnou krajinou cca 2 hoďky (srnky kolem cesty, aut málo, jen jsem nevěděl kde jsem grinning smiley) Kolín pár minut po 20té.
Jsem rád, že jsem to vyzkoušel, na cestu tam Linz beru, ale zpět asi pojedu zase na D1 (nebo někde kolem). Možná i vyzkoušet Maďarsko...
Jo a vyzkoušel jsem krabičku, kde jsem měl zbytek na Rupu (chtěl jsem tak jet) a jel jsem na A1, jde to i bez peněz smiling smiley Na vjezdu mi to ukázalo stav a na výjezdu kolik dlužím. Asi to teda budu muset zaplatit grinning smiley
Všem dobrou cestu a pravidlo bezpečného návratu yawning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
06. 08. 2017 22:36
5.8., odjezd z Gradacu v 6:30, příjezd do Ostravy ve 20:30, během této doby jsme 4 x zastavovali na zhruba 20 minut a pak jsme v podvečer hodinku strávili v Brně na večeři. Cesta naprosto skvělá, na Demerje jsme čekali asi 20 minut, pak už pohoda, starý Goričan, Lenti, Szombathely, Gyor, Blava, Brno, Ostrava. Taktéž jsme jeli cestou tam. Letos poprvé ochutnávka maďarské M86 a nikdy jinak!!!!! Trochu jsem se obával cesty tam na noc úseku Szombathely - Goričan, protože z vlastní zkušenosti znám maďarskou noční ZOO na silnicích, ale tentokráte pohoda. Poslední roky jsme jezdili kolem Balatonu kvůli zastávce v Siofoku, ale po letošní zkušenosti asi na tuto dálniční variantu zapomenu. To neříkám, že je špatná, anebo horší, ale nová M86 mě uchvátila. Letos velké zklamání z WC na benzinkách, kolikrát bych takový mrdník nečekal ani u nás, je to o lidech, vím. Nejlepší v tomto směru byla pumpa MOL v Szombathely, čisto, voňavo, cestou tam i zpět!!! Dálniční známky koupeny přes internet. Nejhorší zkušenost stanice MOL první za M15 směr Budapešť, miliarda lidu, dle vzezření bych to tipoval na imigranty, hábity, burky, vousy, rychle pryč...
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
07. 08. 2017 02:39
To Totti: na tej Molke /1.z odbocky M15 na M1/ som neplanovane musela zastavit aj ja... no mala som pocit, ze bud aj mna predaju Rumunsky "obchodnici" ako vsetko ponukali alebo unesu.. /co by sa trochu zapotili/ :-) :-) :-) . Takze v ramci rozcvicky beh na toaletu a beh zpat do auta za mojimi spiacimi chlami ..ak sa bude dat tak uz nikdy tam nebudem stat...

To Isekon: s tym kohutom budes mat na 99% pravdu... urcite tam pristane min.jeho potomok :-) domaca vravela, ze s tym maju obrovsky problem, ale nevedia si dat rady...

Umag 2002, Tučepi 2005,2006,2007,2009,2010, Baška Voda 2012, Vodice-Srima 2013, 2016, Primošten 2014, 2021, Pakoštane 2017, Živogošće Blato 2018, Petrčane 2019, Biograd na Moru 2022, Zagreb 05,12/2022, poznavačka Istria /Buzet, Hum, Pazin, Rovinj, Motovun, Grožnjan/ 2023,
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
07. 08. 2017 08:34
To nejsou imigranti,ale turci ze západní evropy co jedou domů nebo se vrací.Jejich hlavní tah je právě přes HU,SRB,BG
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
07. 08. 2017 10:23
My na tomto odpočívadle - prvom na M1 ako sa zíde z M15 sme zažili to isté(9.7 cestou do HR) - drvivá väčšina boli nemci a Belgičania, výzorovo však čistí turci, bola ich prevaha na celom odpočívadle, no necítil som sa nejak príjemne veru. Niečo podobné sme zažili v r. 2015 cestou na Krk - ale však na slovinskej diaľnici - od Mariboru až po Postojnu bolo 90% áut z Rumunska, odpočívadlá preplnené práve nimi, no nebolo to tiež nič moc. Keď už všetci smerovali na Taliansko a my sme pokračovali smer Koper, prišla úľava grinning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
07. 08. 2017 10:39
Já jezdívám do Řecka a po cestě jich jsou plné pumpy OMV,je po nich fůra nepořádku,jejich děcka všude lítají a řvou jak urvaní z řetězu,takže ted už stavím jen na pumpách NIS petrol,europetrol apod.,kde je klid. O ucpání hr. přechodů ani nemluvě. Musím jezdit raději přes Tompu nebo Bački breg,kde je volněji,protože dálniční Horgoš bývá od niž totálně zacpaný na několik hodin.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
07. 08. 2017 11:03
... podle Waze objezd Budějic a pak na Kolín krásnou krajinou cca 2 hoďky (srnky kolem cesty, aut málo, jen jsem nevěděl kde jsem


v piatok som sa vratil z Tour de Bohemia podľa WAZE a môžem zodpovedne povedať, že Čechy sú na bočných cestách nádherné, len som tiež nevedel kde som, ale ako šofér som sa venoval šoférovaniu.

Jediný zádrhel bol v Adršpachu, v horach sa stratil mobilny signal, tam som došiel podľa informacii z cache, ale plánovať cestu späť sa už nedalo. Išiel som naspäť podľa pamäti, podľa offline mapy.cz, až kým sme znovu nechytili signál s datami. Problém bol, že sa veľa ciest opravuje a boli uzavreté.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
07. 08. 2017 16:52
Zatím jen cesta sem. Včera 6.8.2017. Tradičně jezdím přes Maďarsko, ale netradičně přes Komárno.
První zastávka Nové Zámky, Tesco. Toto místo je voleno s ohledem na kvalitní WC. Další tradiční zastávka bývá v Sékesfeherváru, ale tu jsme letos vypustili. Po Maďarské dálnici bylo nejdřív docela husto, ale to jen než začali sjíždět k Balatonu. Pak už to bylo v pohodě. Jen jsem cestou řešil dilema jestli na hranicích pojedeme přes starý Goričan, nebo přes nový - dálniční. Naštěstí už tak 25 km před hranicí byla první informační cedule na níž jsem si mohl díky své "dokonalé znalosti maďarštiny přečíst", že sjezd z dálnice na Letenye je uzavřený. Tedy první slovo bylo Letenye a poslední nyitve (zavřeno) a to mezi tím jsem si domyslel. Tak bylo rozhodnuto. Na hranicích byly dvě kolony a pak ještě třetí, kam si vytahovali vybraná auta. Já jsem se zařadil zcela vlevo do kolony označené EU a očekával jsem klasiku, že ta kolona, kde jsem já, je vždy nejpomalejší. Jenže tentokrát to bylo úplně jinak. Středem mezi kolonami šel pasovák a předběžně kontroloval doklady. No a pak si je ještě brali a kontrolovali i ti u okýnka. V pravé koloně nějak důkladně, ale v naší jen takové kuk do pasu a jeďte. No a když jsme se dostali na řadu my, tak vynechala kuk jen mávla a bylo to odbyté. Tak jsme předjeli asi 15 aut z toho pravého pruhu. Celý průjezd přes hranice tak 3 minuty.
Cestarina Goričan bylo jediné zdržení na celé cestě. Nevím proč, ale na braní lístků byla jediná brána. Takže kolona a v podstatě nám bylo k ničemu, že brána na ENC byla volná. Pak už jsem si řekl, že to vezmu odstavným pruhem. Jenže to si řekli i dva Rumuni. Oni však neměli krabičku, ale tímto manévrem jen chtěli ostatní předjet. Jenže je zpátky do pruhu nechtěl nikdo pustit. Pak se naštěstí našel dobrodinec.
Dál docela v pohodě, včetně průjezdu přes cestarinu Lučko. Za ní docela hustý provoz (to není nic neobvyklého a bylo už i hůř), ale ty v protisměru jsme litovali. Kolona 12 km a ucpané bylo i bezhotovostní Demerje. První lehké naředění bylo u Karlovace, druhé jak se odpojuje cesta na Rijeku. Pak už to bylo docela dobré, až na občasnou cisternu s benzínem nebo naftou, případně když jel někdo s vlekem s lodí. To se vždycky udělal špunt.
Při průjezdu tunelem Sv. Rok jsme ale zažili chvilku zatrnutí. Nejdřív musím zdůraznit, že jsem celou cestu jel podle předpisů. Pro ty, co se v tuto chvíli začali chechtat, tak opravdu ano. Tedy i přes tunely. Tam je všude stovka a protože se řada lidí bojí v tunelech jezdit, tak vpravo se jede tak 80 km/hod. A i já jsem jel vpravo, protože vlevo jedou ti, co jim "špatně ukazuje tachometr". Jenže v levém pruhu nás předjížděl nějaký Ital určitě víc než 130 a v tu ránu mu to přestalo jet. Tak pustil blikačky vecpal se před nás. A místo toho, aby vyšlápnul spojku a jel dokud to jede, tak úplně zastavil (asi tak 20 metrů před zálivem k odstavení auta).To už jsem měl samozřejmě blikačky taky, jenže předjed jsem ho nemohl, protože zezadu se hnal právě takový špunt a já jsem jen čekal, kdy to do nás někdo zezadu bouchne. Pěkně nebezpečná situace. Pak se naštěstí udělala mezera, tak jsem vystartoval a pryč odsud. A musím říct, že pak jsou tam ještě tři krátké tunely a v těch už jsem jel raději v levém pruhu i když víc než povolenou rychlostí.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
07. 08. 2017 17:39
Ahoj, tak po teplotně nadprůměrném týdnu v Pakoštane, ne ráno v 8:20 odjezd, Lučko cca 11:00 fronta asi 3km, Demerje 1km, protože ENC ne radi, musel jsem na Lučko :-(, asi 40min. čekačka. Pak už bez problémů, Varaždin maxi konzum nákup pro široké příbuzenstvo, za pokladnou manželce rupla taška a Pelinkovac 1l to nedal, takže smířen s tím, kupuji druhý a příjemné překvapení paní u pokladny, že to platit nemusím.
Mursko Srediště, Maďarsko hustý déšť, Redics, HU86, fertöd, ve vyjetých kolejích trošku aquaplaning, AT51, AT49, Břeclav, Uh. Hradiště, Zlín.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 99
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.