Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 09. 2016 17:17
Jo, ještě jsem zapomněl, že při odjezdu v neděli byla kolem sedmé ranní před Sv. Rokem teplota 18,2 st. C a za tunelem 1,9 st. C. A na cestě se válela nějaká mlha. V noci muselo na Velebitech být kolem nuly nebo i pod ní. yawning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 10. 2016 06:30
Tak ja hlasim, ze i na dva a pul dne to stoji za to. Ve ctvrtek odpoledne tam, pred pulnoci v Njivicich na Krku. Cesta horsi-asi maji rakusaci 27.10 svatek ci co, protoze STAU ve Vidni a pulku jsem opravdu vecer popojizdel krokem. Okolo Gratze ten elekrtonicky protihlukovy nesmysl na 80-100km/hod skoro az do Slovinska, pak na Ljublanu po dalnici. Tam jsem omylem zahnul na Zagreb misto do Terstu. Takze po par km jsem se otacel a jel zpet na Ljublanu. Nevzal jsem ti tentokrat automapu a neni to tam dobre znacene. Prislo mi to logictejsi do Chorvatska nez do Italie ci Rakouska.Takze pokud nejedete podle navigace, tak z Ljublany smer Italie Rakousko. Ono se to po chvilce samozrejme zase rozdeli na Rijeku. Od Postojne je ta klikata cesta konecne opravena a jede se plynule. Rijeka ma uz nekolik let dalnicni obchvat (zdarma)
...
Pocasi bylo uzasne, prvni den vetrno pak se to utisilo a cele tri dny azuro. A tentokrat byli i delfini 50m od brehu... Jinak samozrejme, kdyby vas to nekdy zlakalo tak na podzim do Basky. A pokud jezdite jako my na vylety autem, tak je to jedno, ostrov zas tak velky neni
...
Cesta zpet byla naprosto v pohode. V nedeli po obede jsme vyjeli z mesta Krk. Tam bylo lidi spousta a vypadalo to jak v lete vcetne stanku, kde prodavali i boty do vody. Byl asi nejteplejsi den navzdory predpovedim na yr.no. V posledni dobe uz ta presnost Noru neni, co byvala. Den, kdy predpovidali slaby vitr fucelo a naopak. Vypnuli dokonce rychlostni omezeni v Gratzu a po tom mem bloudeni jsem si preci jen zapnul navigaci, teda nejlevnejsi tablet z Kauflandu. Naprosta spokojenost s free navigaci, za 50 kilometru zahnete do prava :-) Pozor nebezpecnostni kamera :-). Uvadim to proto, ze mne navigace protahla Vidni a ja to neobjezdil tim dalnicnim obloukem okolo. Lehce nadlimitni tacho rychlost a na Moravu neco pres 7 hodin jizdy (cas behu motoru bez prestavek). Jinak trasa je bezproblemova z hlediska LPG a mam hodne malou nadrz. LPG v Chorvatsku oklo 4 kun
...
Tak nejak se to ted musi prezit do tech velikonoc. Na vanoce ci silvestr ta moja zatim jet nechce. A pritom ty vanocni fotky z Makarske koupajiciho se Vasniveho kolisty, vypadaly tak uzasne a znam pani, co travi vanoce na Hvaru a je taky spokojena
...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil vrgada (31. 10. 2016 06:42).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 10. 2016 20:13
Souhlas se záludným značením v Ljubljaně....oni to snad Slovinci dělají naschvál.
Cesta nad Rijekou úplně zadarmo není, platí se 8 Kn za úsek od hranice Rupa, ale to je láce skoro zadarmo.
Mám vyzkoušené, že Yr no je opatrný a nebere v úvahu sílu slunečního svitu. V Punatě na Krku ještě včera pohoda na plážích a odvážní i koupačka.
Větry u moře jsou důležitým činitelem počasí a skvělý je web Windyty.com
Ve Vídni při zpáteční cestě jet po dálnici rovně a rovně, nedat se odlákat na obchvat a rovnou na mosty, neuhýbat dokud nejsou směrovky na Brno, Praha, ale to už na druhé straně Dunaje.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
26. 12. 2016 20:04
Ahojky cestovatelé,
tak jsem se přeci jen odhodlal napsat pár řádek k naší letošní cestě k chorvatskému moři. Sice, jak se říká, s křížkem po funuse, ale snad si z naší letošní zkušenosti z cesty taky něco vezmete, když nic, alespoň ponaučení.
Vyrazili jsme v sobotu časně z rána, 5:00, 27.srpna, rozhodnuti tentokráte absolvovat celou cestu jen po dálnici, tzn. Pe-Brno-Blava-Budapest-Zagreb-Šibenik. Až po M1 pohoda, slabý provoz. Od nájezdu na M1 (8:00) docela mazec, husto, mnoho domorodců (asi se vraceli dom, byl konec prázdnin) a taky RO, BG, hlavně autíčkáři. Ti jsou opravdu nebezpeční, jejich bezohlednost je neuvěřitelná, o nějakých blinkrech nemaj ani potuchy, asi k nim tahle vymoženost ještě nedorazila. Provoz na M0 (9:50) – obchvat Pešti to samé, tak jsme se těšili na M7 (9:55) k Balatonu. Jenže chyba lávky. Sice jsme se zbavili RO a BG, ale „koupili“ jsme snad celou Pešť i s Budou, která se asi vydala k Balatonu. Nějak jsme do svých plánů opoměli zařadit i fakt, že byl poslední prázdninový víkend, což se budapešťaně evidentně rozhodli využít ke koupačce v Balatonu, zvláště když bylo azúro. Proto byly plné oba pruhy dálnice, ale jelo to plynule, bez bláznění a kličkujících šílenců, levý 110-120, až po Siofók (120 km?). Pak se to rychle rozplynulo a od Nagykanizy už skoro nikdo, pohoda. Využili jsme starý Goričan, je tam klídek, byl čas oběda (10:45) a bylo třeba dotankovat.
Pak to šlo moc pěkně až na Lučko, mírný provoz, tak jsme si mysleli, že už máme nepříjemnosti za sebou. Chyba lávky! Na Lučku jako obv. poněkud husto (12:35), ale jelikož máme krabku(ENC), tak jsme, jako obvykle, byli první ve frontě. To bylo ještě pořád „u mě dobrý“. Po asi 5 km zničeho nic kolona v obou pruzích, rychlost cca 40-60. No a takhle nám to vydrželo až po Bosiljevo. Navrch jsme, jako zvláštní prémii, vyfásli 4 zastávky, kdy dálnice stála bez zjevného důvodu na pár minut. I když bych spíše řekl, že nikoli bez zjevného důvodu, ale kvůli pár chvátalům, kteří si myslí, že kličkováním z pruhu do pruhu podle momentální situace něco uchvátají. Ale to asi všichni znáte z provozu od nás. Tak nám úsek ZG-Bosiljevo trval bratru 1,5 hod. Později jsem se náhodou od místních dověděl, že příčinou byl havarovaný autobus v časných ranních hodinách někde mezi ZG a Karlovacem, takže to dlouho stálo a těžko se to pak rozjíždělo. Za Bosiljevem jak mávnutím kouzelného proutku už normální sobotní provoz.
Zážitek z tohohle úseku cesty mě nakonec rozhoupal k tomu, abych přece jen napsal. Jak už tu mnohokráte zaznělo (Hill a spol.), můžete plánovat sebelíp, náhoda může všechny plány zcela rozvrátit. Za tu Budapešť si můžem sami, tu jsem nedomyslel. Ale hlavní je stejně, že jsme dobře dojeli. Dom jsme se vydali až z Pelješacu ve čt 8.9., stejnou cestou, v pohodě a na pohodu, zkrátka krása. V 6:00 ze Sreseru, doma v 9 večer i s dobrou večeří v Hustopečích.
Dálniční známky SK a HU koupeny přes net, platba kartou, rychlé, pohodlné. Ale HU známka bez registrace je o 80 Kč dražší, asi provize? Poplatek se ukáže až v posledním kroku placení (http://www.hungary-vignette.eu/ nebo autopalyamatrica.hu).
Na vzdálenost to bylo přes Budapešť do ZG asi o 120 km dál, na čas o ¾ hod. rychlejší.
Napřesrok je třeba prubnout nově otevřený úsek maďarské stezky Györ-Sombathely, pročež se těším na první zprávy odvážlivců, co mám očekávat.
K počasí jen douška, bylo krásně, jako každý rok, neb jsme měli dovču. Objektivně však nutno dodat(přiznat?), že od Út 6.9. se lehce pokazilo, ochlazení, sem tam deštík, ale na cestu dom zas dobré. Zato od ZG a přes celé Maďarsko hic jak s…iňa, 31, fakt hustý.
Toš tak. Calada
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
26. 12. 2016 20:45
Velká část M86 se dala jet již letos (bezplatně), jsou i nějaká videa na YT. Osobně jsem letos jel pouze úsek od křižovatky s 84 (najížděl jsem do HU přes AT) směrem dále na Lendavu. Více informací je v patřičném vláknu Přes Maďarsko 2. Jakmile budou dostupné nové legislativní podklady o zpoplatněných úsecích v HU , budou uvedeny tamtéž.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
05. 01. 2017 17:43
Letos chceme jet poprvé v pátek brzo ráno tak aby jsme byli ve Starémgradu v poledne 30.6 ,jak může vypadat cesta? Vždy jsme jezdili ze soboty na neděli a to bylo v pohodě.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
05. 01. 2017 19:26
Jestli jedeš přes Vídeň, tak hleď být ve Vídni nejpozději v sedm hodin. Jinak tam uvízneš v ranní špičce. Linz je na tom trochu lépe. Obecně počítej s tím, že jedeš v pracovní den a dálnice v Rakousku budou dost plné.
V pátek odpoledne všichni vyráží na víkend. Proto se snaž být nejpozději kolem poledne v Záhřebu. Pak už to začne směrem k moři houstnout. Záhřeb je to samé jako Praha. Všichni v pátek prchají z města a v tomto případě k moři.

Kolem 30.6. nemá nikdo žádný státní svátek, tak se nic mimořádného nebude dít. Zde je přehled svátků v evropě [www.dbschenker.cz]

Ještě můšeš mrknout kdy které spolkové zemi začínají prázniny. Němci to mají rozházené a někdy když začíná některá lidnatá zamě, tak ucpou půl evropy.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
05. 01. 2017 19:52
To by mělo být v pohodě,jedeme ze Slavkova ráno ve 3:00 hod,tak do Vídně je to cca 130 km
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
05. 01. 2017 20:44
jezdíme už 6 let ve 2.30h v pátek ráno z Plzeňska a kolem 13h jsme ve Vodicích, takže bych se toho nebál.
avatar
cvt
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
05. 01. 2017 22:24
V pátek ráno to je v pohodě, vyjet odpoledne je opluz
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
06. 01. 2017 10:04
My jezdíme také v pátek v 3h z Kladna přes Víden do Mimic a v 15h + - sedíme na balkoně u domácího a kocháme se pohledem na Brač.
avatar
cvt
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 01. 2017 22:42
Jak tak sleduji to šmoulení Srbsko Kosovo, tak někdo asi bude muset jet oklikou
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 01. 2017 08:35
Zdravím přátele Jadranu,
každý rok přemýšlím, jakou variantu cesty zvolit. Abych pravdu řekl, tak mám pocit, že +- to vyjde vždy nastejno. Jezdím na jih na ostrovy a vždy začátkem září. Nestalo se mi, že by byl nějaký problém, pokud se vyloženě něco nestalo. Asi jako každý se těším jak dojedu na místo a začnu si užívat. Loni jsem ale udělal vyjímku a nejel tahem na Korčulu, ale udělali jsme jednodenní zastávku v Rastoke. Sem jsme přijeli ve 12 h. Paní nám předala klíče od bytu a my jsme měli plno času na odpočinek a prohlídku okolí. Mimochodem, kdo tam byl velmi pěkné. Večeře v malebném údolí v jednom ze starých mlýnů. Ráno jsme v 7hod hodili klíče do schránky a hurá k moři. Můžu říci, že jsem přijel na Korčulu naprosto svěží a odpočatý. Ve Splitu po cestě jsme si v marketu nakoupili. Ve 14hod jsme se už koupali na místě. Byla to fakt pohodová cesta.
Zpět jsme se rozhodli jet přes BiH. Někdo o tom psal, že je to krásná cesta v údolí řeky Neretvy a protože je ve mě kus romantika, rozhodli jsme se takto. Reference opravdu nelhaly. Mně a mé ženě se krajina skutečně velmi líbila. Ale bohužel, to bylo vše co bylo na cestě přes BiH pozitivního.
Cesta byla únavná, zdlouhavá, stále omezená rychlost. Jestli jsme jeli chvilku 80km/h tak to bylo moc. Také za celou cestu jsme potkali snad 4 auta s naší poznávací značkou. Místní to sice švihali rychlost nerychlost, ale já jsem nemínil platit pokuty. A jednou jsme opravdu potkali jak stavěli a vybírali za rychlost.
Suma sumárum, jsem velmi rád, že jsem tuto zemi poznal, oblast v údolí řeky Neretvy je velmi pěkná, ale příště do nebo z Chorvatska tudy nepojedu.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 01. 2017 12:11
Tak já se letos ještě nevrátil, ale už teď pomalu řeším, jak a kudy pojedu, až se budu vracet. Protože jsem dneska objevil ameriku, a to že se budu vracet 22.7. Našel jsem loňský dopravní info a asi se mám na co těšit. Hlavně aby nebyla bora jako loni.
Doprava v Evropě kolabovala.....
O týden později bude ale ještě hůř...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil valeri (18. 01. 2017 12:21).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 01. 2017 12:35
Jde o to, odkud se budeš vracet
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 01. 2017 12:53
Ano odkud se vracet,my jsme několikrát jeli domu v sobotu,vyjeli jsme ráno v 6 hodin ze Staréhogradu a bylo to vždy v pohodě,jen ty kolony v protisměru byl mazec.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 01. 2017 12:53
Z Gradacu. Právě ze až od spodku HR. Ja vím, ze větší kolony budou na příjezdu, ale je to sobota a ani výjezd nebude bez komplikací.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 01. 2017 14:11
To je datum, kde je to vždycky riziko. Protože jezdím v září, tak je situace úplně jiná. Jedině snad jet po staré. Někdo tak jezdí.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 01. 2017 15:33
Z vlastních zkušeností z cesty směrem Rakousko.
V sobotu kolem poledne a v odpoledních hodinách bývá na zpáteční cestě v sezoně a i mimo sezonu problém mýtnice Lučko. Částečně pomůže objet Lučko přes bezhotovostní mýtnici Demerje, které většinou bývá "prázdnější".
Další "špunt" je většinou na konci dálnice po projetí posledního chorvatského tunelu, kde se dálnice rozvětvuje aspoň do 7 pruhů a po zaplacení mýta se opět sjíždí všechny auta do dvou pruhů až na chorvatsko - slovinskou hranici, kde jsou většinou otevřeny jen 2 kontrolní místa.
A když Chorvatskem "po staré", tak "po staré" přes celé Chorvatsko i od Karlovace a kolem Záhřebu a zvolit do Slovinska jiný přechod než Macejl. Pak by to mohlo být bez většího zdržení.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 01. 2017 16:29
Záleží na aktuální situaci.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil anna64 (18. 01. 2017 18:08).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 01. 2017 16:45
Kabinet302
Demerje->Lucko jsou asi 4 km. Jak budou v radiu hlasit víc, je třeba sjet už na Donja Zdencina. Jednou jsem takhle uviznul kilometr před Demerje. Bal jsem se to strihnout odstavnym pruhem. Z chyb se člověk učí smiling smiley
Od Krapiny, nebo max od Durmance bych jel po stary. Na konci by se videlo, jestli dal pres Macelj nebo Cvetlin



Upraveno 1krát. Naposledy upravil valeri (18. 01. 2017 16:50).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 01. 2017 18:12
To by ses klidně zeptat mohl. Ale nemám důvod konkrétně tobě odpovídat. Jedeš přes Maďarsko, takže se tě to absolutně netýká. A tu tvoji SZ k svému příspěvku raději opět ani nečtu, určitě zase nějaké napadání.

Valeri, co navrhuješ je zkušené, rozumné a opodstatněné. Zácpy na popsaných úsecích se tak dají řešit. Ještě tam připadá jako rezerva sjetí na Jastrebarsko.
A ten tunel za kterým pár set metrů následuje celnice je nejspíš Frukov Krč - 354 metrů dlouhý, aspoň podle Googlu.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 01. 2017 18:20
Akorát, zrovna ten kus (po staré) těsně před Zagrebem by už potřeboval nový povrch smoking smiley
Jinak, celý úsek Karlovac - Zagreb po staré je naprosto bez problémů...thumbs up
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 01. 2017 19:00
akurát, keď už hlásia v rádiu kolónu cca 5 km, tak veľa vodičov sa napojí na starú už v Karlovaci a tak vzniká súbežná kolóna s dialnicou s tým rozdielom, že na starej to aspoň bolo v pohybe grinning smiley
Takto sme to mali v r. 2015 po zjazde v D. Zdenčica a obede sme sa napojili v Klinča Sela do kolóny smer Záhreb

---------------------------------------------------------------------------------------------------
2012-Baška Voda, 2013-Ždrelac, 2014-Drvenik, 2015, 2018 Brist, 2017-Žuljana, 2020-Bibinje, 2022-Gradac, 2023- Sućuraj
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 01. 2017 21:12
foco, na konci to jde zrychlit, že nenajíždíš na "brejlích" Lučko... smoking smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 01. 2017 08:52
Pánové, tady se píše, až když se vrátíte. K vašemu problému je tu vlákno Hustota provozu
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 04. 2017 07:57
Od 13.4. do 17.4. jsme byli v Bašce na Krku.
Tam jsem jel Vídeň (cca v 10 hodin), Maribor, Kozina, přechod Pasjak, Rijeka, Baška. Cesta celkem v pohodě, jen 3,5km před přechodem začínala fronta. Říkal jsem si, že tak moc kontrolují, ale bylo to tím, že rozdvojení pro kamiony a osobáky tam je hrozně krátké a debilní policajti místo aby regulovali, nechali trčet osobáky mezi kamiony na příjezdu. Trvalo to přes hodinu. Kontrola pak za pár vteřin.
Nazpět jsem jel stejně, jen jsem zvolil přechod Rupa a pak přes Iliska Bistrica do Postojne. Na přechodu (cca v 8,30 hodin) před námi bylo tak 20 aut a trvalo to cca 30 minut. Atejně tak to trvalo i na vjezdu do Rakouska, kde nás nakonec jen odmávli. Po cestě na opravovaných úsecích různá omezení, ale v zásadě to jelo.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 04. 2017 08:48
Včera sme sa vrátili z Rabacu-išli sme cez Maďarsko po dialľnici-na vstupe do HR Letenye-Goričan čakanie cca. 75 minút-kontrola každého auta iba zbežná pohľadom,zdržovala individuálna kontrola pasov.Áut bolo dosť,odhadom sa postupne ich nazbieralo asi 500-3 rady,kolóna dlhá cez kilometer.Hustejšia premávka len v okolí Zagrebu,inak voľno.
Cesta späť -poloprázdna diaľnica,čakanie na Goričane 20 minút-ten istý systém,áut oveľa menej.
Kolóny sa tvorili v okolí Mosonmagyárováru-schádzali sme z diaľnice a kolóna smer Viedeň bola niekoľkokilometrová.
Potom už plynulo až domov,kolóny iba opačným smerom smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 04. 2017 10:55
Klasicky velikonocni Pag, pocasi nadherne, temer letni, koupali jsme se kazdy den (samozrejme smocit a par plaveckych temp a ven). Cesta tam v noci na ctvrtek, cesta zpet pres den v pondeli. Jel jsem Madarsko na Gorican a naprosta spokojenost, Rakouskem uz jezdit nebudu. V noci pred nama 4 auta, zdrzei 15minut, kontrolovali i technicak, ridicak i kufr jsem musel otevrit. Cestou zpet jsme stali asi pul hodinu, jen kontrola dokladu.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 04. 2017 16:15
No my sme sa tiež včera vrátili z Rabacu... Cesta tam - vyrážali sme 14.4. o 4:30 ráno smer Bratislava na Maďarsko po M86, fakt paráda, jedine zdržanie bolo tesne pred zjazdom z M1 na M86 pred Gyorom (asi búračka), ďalej už to bolo v pohode, prechod cez Lendavu, Mursko Središče na colnici cca 10 min., kontrola pasov(tie čítačky dokladov sú neskutočne pomalé).
Cesta späť- Štart z Rabacu tesne pred 12:00 a úplná pohoda , cesty prázdne na hranici sme strávili presne 2 minúty ,kolóny sa tvorili len v Maďarsku na M1 ale až za zjazdom na M15 takže sme sa tomu vyhli .doma na Kysuciach sme boli tesne po 21 hodine .

Postrehy z cesty: Na M86 hádam na každom druhom nadjazde sedel policajt a meral 110km/h takže pozor na "ťažkú nohu " , inak pri dodržiavaní predpisov sa cesta cez Maďarov oproti starej 86 skrátila cca o hodinku a pol.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 108
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.