Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
Re: Most - Zadar a zpět prez Madarsko
31. 08. 2016 16:41
Eifel : ...thumbs upthumbs up - k poslednímu odstavci thumbs upthumbs up



Upraveno 1krát. Naposledy upravil brad (31. 08. 2016 16:44).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 08. 2016 19:30
to ivandaniel: hezky popsáno. Dvě věci máme velmi podobné:
1) Též jsem byl velmi překvapen, že za SLO-HU dálnicí se jelo po dvouproudovce, naštěstí je to jen kousek a pak už jsou zase jen dálnice.
2) Též jsme vyjížděli z Mostu :-)

to darko: a kdy plánují zprovoznění toho úseku Gyor-Szombathely?
Doplněno: promiň, už to vidím: [forum.ihvar.cz] :-)



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Aleš 80 (31. 08. 2016 19:36).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 09. 2016 00:19
Dnes návrat z Donji Karin. Vyrazili sme o 10:00 hod., stúpanie k tunelu Sveti rok, trošku fúkalo, rýchlosť obmedzená na 80, oba pruhy dosť plné ale išlo to plynule.(od tunela po demerje 135km/h.) Na demerje menší zádrhel z ENC, poslalo ma to späť na platbu hotovosťou(aj chorváta čo sa lepil na mňa). Na lučku rada asi po 15 vozidiel na každej bráne, ale úplne vpravo je jedna ENC cez ktorú ma to pustilo bez čakania(aj toho chorváta čo išiel za mnou, mal ENC). Obchvat Zagrebu až po Goričan bez veľkej premávky 135km/hod. Dnes som sa rozhodol, že vyskúšam Maďarskú diaľnicu.Premávka dosť hustá, veľa kamiónov, ale išlo to plynulo 135km/h. až po Šifók. Diaľnica zatvorená a všetko to odklonili cez Šiofók, tam dalšia búračka. Zdržanie vďaka navigácii Waze len 45 min(vyviedla ma zo Šiofoku bočnými cestami von na diaľnicu druhým nájazdom, prvý bol upchatý, do tejto šlamastiky ma dostal Sygic, Waze by ma stiahol z dialnice už skôr. Waze som mal zapnutý až po Goričan, potom sa vybil telefón a manželka má v telefóne len Sygic) Potom ďalej na Szekefehervár- Gyor (hustá premávka aj v protismere, samý kamión, nadalo sa obiehať)Gyor - Bratislava plná diaľnica -Trenčín príchod 19 30hod. Vyskúšal som maďarskú diaľnicu, ale na budúce radšej v noci alebo po 86 ako som jazdil doteraz.(časovo to isté ,ale kratšie o 60km a 10 euro lacnejšie)
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 09. 2016 13:52
Dnes skoro ráno mladí odchod do Poreču, za 6 hodín hlásenie, že šťastne dorazili. Cesta pohodová, 650 km, cez A, SLO, po dialniciach.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 09. 2016 16:03
Už jsme doma. Trasa z Pelješcu po souši přes Neum, nájezd na konec dálnice, sjezd Bisko a dál po ličké magistrále.
Tentokrát jsme to vzali nadvakrát: ve čtvrtek k vývěru Cetiny a do Rastoke, ve Slunji jsme měli rezervovaný nocleh u Modrušanů, mimochodem fajn lidi a ubytování perfektní. V Rastoke dostaly oči nažrat, nakonec i huby, no prostě fajn odpoledne a večer.
Až po Mosor jsme jeli po dálnici v koloně převážně místních, něco přes limit... no, většinu cesty něco dost, jen tunely celkem disciplinovaně, ostatně je to vidět na průměru. Na ličké magistrále jsem měl všechny úmysly jen ty nejlepší, jet na pohodu a limit, ale také to šlo jen místy, byl bych za brzdu. Zkrátka jelo se nebývale slušně, i když radar by to asi viděl jinak. Počasí cestovní, v Lice na chvilku sprchlo, jestli to vůbec stojí za řeč. Pro případné zájemce mapa k nazvětšování zde.
Po ránu odjezd ze Slunje do Karlovce na dálnici, nějak se to štosovalo mezi celnicemi, tak jsem vyjel v Đurmanci a pokračoval po staré D1, cestou mě napadlo zkusit to starým přechodem. Nedá se. Sice už jsem přejel na slovinskou stranu, ale na ní plot se žiletkovým drátem, v tom uzamčený jeden průjezd přes můstek, klíč jen pro místní. Jako by mi to něco připomnělo. Tak jsem to otočil a jel přes Cvetlin a dál přes Ptuj, Lenart a G. Radgonu, prostě jako obvykle. V Radgoně je objížďka k hraničnímu přechodu vedená už shora kolem kostela, ale nijak to nezdržuje. Tankování u Pein v Halbenrainu natural za 1,095 €, svižná objížďka obchvatu Feldbachu, pak zastávka u Berglu s výhledem na Riegersburg a tradiční řízek v Hainfeldu. Pak po dálnici na Vídeň, sjezd 21 Baden a po B210 k dálnici A21. Vídeň jsme tedy opět vynechali přes St.Pölten, Krems a přes Waidhofen na Slavonice.
Opět pro zájemce k nazvětšování mapa této části cesty.
Brzdy na cestě: špláchanec u St.Pölten, asi čtvrt hodiny jela dálnice sotva šedesátkou, jinak nikde nic. U nás pak na osmatřicítce jedny semafory v HavlBrodě, jedny za Radostínem a poslední staveniště u Drobovic.
A ještě ten slíbený cesťák:



Shrnu-li to, tak jsme vyzkoušeli pár objízdných úseků vhodných, ať už k objezdu slovinské dálnice, ucpaného Maclju či Vídně, a nakonec třeba i rozkopaného Znojma či Stonařova.
Kdo spěchá, protože mu dovolená začíná až na pláži u moře, toho tyto trasy nejspíš neosloví. Nicméně jako součást dovolené, když chci (nebo nechci, ale jinudy to je na dlouho, protože na rychlejší cestě je špunt), se komukoli můžou některé úseky hodit.


Edit: oprava mapy



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hill (04. 09. 2016 21:51).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 09. 2016 21:46
je po dovolenke ...
Termín: 25.08.2016-01.09.2016
Miesto: Vodice, Apartmani Tolić
Počasie: vybavené luxusné, voda po ročnej pauze stále mokrá a slaná smiling smiley
Autíčko: Kia cee´d sw, spotreba 6,2, benzín, automat
Ubehnuté: 1595 km, vrátane necelý 50 km, ktoré sme spravili výletom na NP Krka
Išla som ako prvé vozidlo. Druhé vozidlo - karaván, tretie + obytný príves. Celou cestou neprekročenie rýchlosti 110 km (iba pri predbiehaní), kvôli prívesu.

Odchod:
25.08.216 /štvrtok/ - Leopoldov 21:00, obľubená 86 + trasy, kde už je nutné mať vignetu, Starý Goričan, Vodice.
Cesta po našej D1 v pohode, ale dosť hustá premávka na ten čas. Som myslela, že bude menej áut. 86 keď porovnám moju prvú samostatnú jazdu z roku 2007 sa už nedá porovnať. Obchovat Csorny, predĺženie diaľnice pred Szombathely, kopec vynovených úsekov. Do budúcna nemám dôvod meniť zaužívané. A tobôž, keď bude prepojenie komplet Csorny + Szombathely. Čo mi však nevyhovola - tak bola cesta počas tmy. Bála som sa zvery a veru aj 3 srnky pri odbočke za Zalabksou na Lenti na náš žmurkali pri okraji vozovky... niečo už prejdené (asi zajac) už som nevnímala. Každopádne sme však všetko prispôsobovali ceste nášmu juniorovi a preto taký neskorší výjazd. Vždy som chodievala podvečer, aby som Maďarskom prešla tesne pred západom slnka.
Zdržanie na semaforoch 2x po 2 min. tak isto zhodou okolnosti i na ceste naspäť.
Starý Goričan 1:20.. cca 20 min. pauza. Tá reštika, kde som si dávala vždy kavu nebola otvorená ... neviem prečo.
Lučko 3:00
Malá Kapela 4:22 a potom to začalo. .. Medzi Otočovačom a Perušič sa stala dopravná nehoda
Odkláňali nás na Otočvač... samotný odklon, kým sme sa dostali na mýtnicu zdržanie 1 hod. a potom motanica, kým sme prešli na nájazd pri Perušič, ďalšia hodina k strate.
Vodice 8:30
Cesta 773 km, trvanie:11:30
1 tankovanie na Dobra, Zastávky 3x - Stary Goričan /20 min./, Dobra /15 min/, Zir /20min./
zdržanie na mýtniciach nulové (Sv.Helena, Pirovač), ak nerátam zjazd na Otočac (nehoda).

1.9.2016 /štvrtok/ - Vodice 20:00
Cesta po diaľnici úplne bez problémov. Veľmi málo áut. Trošku zhustenie pri Karlovači, Jasterbarsku.
Platba kartou na Demerje, žiadne autá, tak isto aj na Sv. Helene
Starý Goričan 0:30
Cesta Maďarskom - po odbočku na Zalabsku opäť zverinec. Nejaké oči svietili pri ceste, a líška v druhom jazdnom pruhu.
Verila som, že chytím nejaký kamión a tak aj stalo. Potiahli sme to za kamiónom až po Csornu, kde sme sa rozdelili. smiling smiley
Prechod SVK 4:00, a hneď krutá smradľavá realita na OMV-ke .. smrad, špina, plné koše ... už som si viac krát vravela, že nebudem tam stáť, ale už sme toho mali dosť po nonstop jazde Maďarskom.
Leopoldov 5:15
Cesta 775 km, trvanie: 9:15
1 tankovanie na Brinje 9,22 KNN (benzín), Zastávky 3x - Brinje 15 min, Stary Goričan 15 min, Bratislava 10 min

Zhrnutie: dobre bolo, málo bolo. O ceste som nenapísala nič nové, čoby už nebolo známe. Isť zo štvrtka na piatok je bez rizika chytenia zácp - ak nerátam nehody, ktoré následné zdržanie nik neoplyvní. Cesta na noc mi nerobí problémy, avšak Maďarskom radšej prejsť za svetla smiling smiley

Snáď o rok opäť
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2016 07:07
Mas můj obdiv. Vyrazit zpět večer v 8, tomu se třeba ja vyhýbám. Nevím, jestli bych bezpečně dal pres 1000km v noci po celym dnu na plazi. Sluníčko bere silu. Řídíš sama?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2016 08:06
Tú nehodu pri Otočaci sme chytili aj my. No po prejazde mýtnicou diaľnicu spustili,tak som to hneď otočil späť.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2016 11:51
Tento rok sme sa striedali s manzelom. Vzdy v case kedy bolo potrebne poskytnut nasmu malemu nadrzku :-). Na tych zastavkach sme presadli a na Demerje kde som zastavila iba na preskocenie a vymenu vodica. K dispozicii sme mali apartman cely den. Na vode sme boli iba do 13tej a potom sme isli spat. Na 2-3 hodinky.
Cesta v noci mi/nam nerobi problem. Urcite by sme to s nim nezvladli cez den keby bol hore. Nie prilis rad sa vozi.
Mozno o dva-tri roky to bude ine. Ked uz bude sledovat okolie.
Co sa tyka tej nehody, tak som upenlivo pozerala ci sa nehybe, ze by sme to otocili, ale podla vsetkeho sme chytili jej zaciatok, pretoze i po napojeni pri Perusic ziadne auto neslo z toho smeru. Napadlo ma, ze to odstavim a pockam, kym to otvoria opat... ale tahali sme dalej. Prvy krat som zazila nehodu a i ked som nic nevidela , ani neviem co sa presne stalo, bolo to pre mna velmi neprijemne.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2016 14:57
Trasa späť

Čelina Zavode - Makarska (je to pravda, naša cesta Domov vedie na juh - po starej ceste cez kopce Ravča (fantastic výhľady) - Crveni Grm - Medugorje - pauza (dlhááá) - potom po 424 Mostar (opäť neskutočná cesta a výhľady) - Jablanica - kdesi pri Jablaničko Jezero pauza, reštaurácia Orahovica - diaľnica 80 km okolo Sarajeva - Zenica - Doboj - Šamac - dialnica k Osijeku - Mohacs - okolo Budapešťi - Prešov
Okrem spomínaných pauza na odmorišti asi 30 km pred Osijekom (cca 22.00), 50 km pred Budapešťou (musel som cca 20min. schrupnúť), cca 40 km pred Miskolcom.
Tankovanie za Jablanicou a v Šamaci tesne pred hrnicami S HR.
Štart Čelina Zavode - 3.9. o 9.30 hod, potom z Medugorja cca 14.45 hod. pred domom som zaparkoval o 5.30 hod.
Ráno v app som sa zobudil s pocitom - tak zle som sa ešte nevyspal. V Medugorje bolo 34 stupňov. Aj vzhľadom na cestu pred nami, sme upustili od výstupu na miesto zjavenia. Volil som radšej skorší odchod a prejsť za vidna čo najviac. Aj sa podarilo, čosi po 21.00 sme prešli do HR. potom už to bolo viac po dialniciach. Niečo mi hovorilo, aby som nestriedal vodičov. Cestou k moru sme sa striedali 3ja. Náš mladý kamoš má najazdených spolu 1000 km, z toho cestou k moru asi 300. Polovička poznamenala, že cítiť kto šoféruje. Tak som šľapal pokiaľ to pôjde. Po obchvate Budapešti som tam posadil manželku a spal som. Keď nám došla dialnica pri Miskolci opäť sme sa vystriedali a doklepol som to domov.
Pikoška. Na BiH - HR hranici nechali Chorváti vystúpiť komplet bus, ľudia nastúpení, čakajúci v rade. Prekvapenie po pohľade na značku - Nemci!!!!!!! O hodinu a niečo hranice HR - HU, stojíme v rade áut. Chorvátsky colník obieha rad, Poliaka pred nami poslal obísť rad a pokračovať. Nás tiež. Opäť pohľad na ŠPZ stojacích áut Nemci a Rakúšania. Čo sa deje?
Premávka - celkom OK. Akurát od Zenice sa za nákladnými autami sem tam zbierali kolóny, ale postupne sa predbiehalo.
Spolu s asi 500 km nabehanými v HR necelých 2700 km, spotreba 5,8l/100, Berlingo 2012, 1,6 HDI 55kw. Cestou späť 1110 km.
Aha a Jardo, tá reštika v Počitelji. Ja som si až potom všimol, že mňa by to stálo desiatky km navyše ísť tam z Medugodrja a potom na Mostar.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2016 15:22
Nebyli to Němci tureckého původu? smoking smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2016 19:22
Nie, videl som ich tam nastúpených.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2016 19:34
to miloccc:
píšeš: "Obchvat Zagrebu až po Goričan bez veľkej premávky 135km/hod."
- no, to jsi docela ďábel, protože tam je poměrně hodně omezení na 100km/hod. :-) Avšak my tam taky překračovali - jeli jsme ta 110km/hod. a všichni nás předjížděli - asi jsme ty značky se 100 viděli jako jediní grinning smiley

to Hill:
věta: "Kdo spěchá, protože mu dovolená začíná až na pláži u moře, toho tyto trasy nejspíš neosloví."
je úžasná (!!!)

- škoda, že zbytku rodiny ta dovolená začíná až na místě a jen mě začíná už odjezdem eye rolling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
05. 09. 2016 11:40
Odjezd 21.8. neděle v cca 18,00 hod z Prahy, čerpání u ONO v Dolním Dvořišti, cesta přes Linz, směr Graz, po A9, průjezd tunely 5 E, druhé tunely objety, protože byly uzavřeny, spánek od 0,30 do 8,30 těsně před hranicemi Rakousko, Slovinsko. Ráno před Ljubjanu, (těsně před ní tankování 1,066 E za litr), Koper, po Istrijském Y, za 62 kun, kdy mě obsluha chtěla obrat, jako každý rok o 3 kuny (nedal jsem se, jsem škrt a od dýšku rozhoduji sám), do Fažany, příjezd 13,30, spotřeba 10,6 l.
Návrat 2.9. v 18,00 hod z Fažany, dálnice 62 kun, vše o.k., hranice o.k. proti strašná fronta , prakticky až do Koperu, slovinci jezdí evidentně na víkend k moři, Koper novým tunelem, Ljubjana, 100 km od ní čerpání už za 1,12 E, Maribor, Graz, tunel 8,5 E, spánek od 0,15 do 8,30, pak dál směr Linz, tunely 5 E, novou dálnicí směr Dolní Dvořiště, tankování ONO 25,90 Kč, před České Budějovice směr Praha, návštěva MC Donaldu na konci D3, V Praze ve 14,00 hod, spotřeba 10,5 l. Mercedes C 200 CDI automat 2008 a karavan Fend Joker 495 1300 kg.
Nikde jsem nečekal, nikde žádný dopravní problém. Průměrná rychlost 77km/h.
Celou dobu pobytu 29 C, sluníčko, slabá bura asi 5 dní. Krása, nechtělo se mi domu smiling smiley.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
05. 09. 2016 22:15
My letos jeli 17.8. ve 3:00 z Ostravy. Směr Brno, Bratislava, Czorna, Szombathely, Redics, Čakovec, Varaždin, Zadar, Petrčane příjezd 15:00. Tankování na poslední Mol pumpě v Maďarsku před Slovinskou hranicí a po cestě dva semafory - zdržení 2 a 4 minuty. Odjezd z Petrčane 30.8. 5:00 a sjezd Varaždinu, ne po obchvatu ale vrchem směr Gornja Radgonja, Pak po 66 Feldbach (tam objížďka), Ilz a po dálnici Wiener Neustadt. Tam cca 1,5 hodiny nákup v Metru a odtud směr Eisenstadt, Bratislava, Brno, Ostrava příjezd 18:00. I zpět bych jel přes Maďary, ale chtěl jsme se stavit v tom Metru tak jsme to vzali přes Rakousko, ale abychom se vyhli Vídni tak jsem to vzal z Wr. Neustadtu na Blavu. Slovenskou známku jsem při cestě do HR rovnou koupil měsíční. V minulosti jsem jezdil Rakousko po 66 ale kvůi letošní Vídni jsem zkusil Maďary a celkem se mi to zalíbilo. Po zpáteční cestě jsem nabral trochu u Petrčane a pak někde na 66 v Rakousku u pumpy A1.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil marpie (05. 09. 2016 22:19).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
05. 09. 2016 22:22
Na B66 v Rakousku je pumpa A1 jen v Bad Gleichenberg, letos jsem tam na zpáteční cestě kupoval známku.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
06. 09. 2016 07:47
Jo je to možné já si název města nepamatoval. Byla tam nafta pod Euro - řekl bych nejlevněji co jsem v Rakousku viděl a taky jsem tam zrovna koupil AT známku.

Jinak absolutně nejvíc omezení bylo v úseku Břeclav - Olomouc. Břeclav - Brno ale byla bez provozu, asi nejhorší úsek byl Brno - Olomouc kde už byl i rušný provoz.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil marpie (06. 09. 2016 07:59).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
06. 09. 2016 10:00
Tak i my to letos máme za sebou. 21.8. natankována verva v Soběslavi u Benziny (pro zajímavost o 40h levnější než TOP Q) a vyrazili. Jelikož vlastním automobil kategorie N1, musel bych si pro průjezd Vídně zařizovat ekologickou plaketu, proto jsme vyrazili směr Linz s tím, že tunely objedu. Přes ČR cesta šílená, na Dolní Dvořiště je to fakt očistec. U Freistadtu se najede na rychlostní silnici a pak už pohoda. Samozřejmě jsem si do navigace špatně nacvakal objezd Borsuckého tunelu, takže jsem sice sjel na Spital Am Phyrn, nicméně na dálnici jsem se vrátil přesně před tunelem. Tak jsem zacáloval a jeli jsme dál. Gleinalmský tunel jsme object museli, protože byl tou dobou zavřený. Pak klasika Graz, sjezd na 226, Mureck, Lenart, Ptuj, zdržení na hranici cca 5 minut, řízek na Lepa Bukva (odmoriště hnus, ale předtím není kde zastavit), Lučko bez problémů, tankování na Zir (8,21kn/l BS class, spotřeba od domu 5,26l/100km). Po cestě bylo stále okolo 14 stupňů, až jsem z toho byl nervózní. Po průjedu Sveti Rokem stále 14°C, navíc rychlost omezena kvůli větru na 40km/h po délce snad 30km. Při zastávce na domorišti Krka už bylo asi 23°C, po příjezdu do Primoštenu příjemných 27°C, ale bylo po bouřce a moře nemělo snad ani 20... Během pobytu proběhly nějaké výlety, z nichž bych vypíchnul výlet do Šibeniku, kde jsme se při zpáteční cestě zasekli v Žaboriči a hodinu a půl stáli v koloně, jelikož v Grabštici hořelo hned u silnice, kterou policie pochopitelně zavřela. Po strastiplné cestě zpět do Primoštenu další 4 hodiny nešla elektřina, takže jsem si nedal ani hranolky, na který jsem se tak těšilsmiling smiley Cesta zpět 27.8. - pohoda, tankování na Jakovlje (8,44kn/l BS class, spotřeba s popojíždkama a s klima 5,44l/100km), před Macelj jsme objeli menší kolonu přes sjezd na Durmanec, přesto jsme se mezi chorvatsko-slovinskýma hranicema zasekli na půl hodiny. Pak objížďka slovinské dálnice, Graz, objížďka Gleinalmu... Chtěl jsem si do navigace naťukat i objížďku Borsuckého tunelu, ale tomtom to nechtěl nějak skousnout, tak jsem jel po paměti na Liezen a hle, zase jsem se vyskytl přímo před mýtnicí, takže zase 5 euro dole smiling smiley Pak už pohoda až domu, s jednou menší spánkovou krizí před Linzem, kterou jsem vyřešil 10minutovým šlofíkem, člověk by neřekl, jak i ten ho dokáže nakopnout. Na příště jsem slíbil leteckou dovču, ale za 2 roky se zas budu těšit na Chorvatsko, je to taková ta klasika smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
08. 09. 2016 06:29
Tak hlásím návrat z nejkratší dovolené. Jelikož od pondělka bylo hnusné počasí tak jsme to včera zabalili. Cesta v pohodě.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
08. 09. 2016 11:56
Od dnešního dne je krásně.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
09. 09. 2016 16:25
Zatim jen tam.Odjezd 6.9. v 5.30 od Prerova, pres Mikulov, bez problemu.V rakousku integrovana navigace hlasila stauff Viden 30 min.,
stejne jsem ji neposlechnul a jel primo, nemaje jistotu, ze jinudy bude lepe.Nakonec to bylo cca 40 min pres celou Viden, to se jeste dalo.
Hlavni duvod proc to pisi je to udesne pocasi panujici temer celou cestu prvni den, rakouskem dest promenne intenzity a misty polotma
a dohlednost 80-120 m.Za cele rakousko jedini dva rakusaci se zadnima mlhovkama, predjizdeni kamionu v te vodni tristi byl desny
zazitek.
Ac jsem Jugoslavii a Chorvatsko a MNE absolvoval asi 40x ruznymi cestami vcetne Srbska, ted jsem prvne zkusil 66 na G.Radgonu
a Lenart a Ptuj a Macelj.Myslim si, ze mimosezonu to nema valny smysl, nic se tim neusetri.Prujezd koncem dalnice za Ptuji je bezproblemovy, jen to znaceni je ponekud zavadejici a nekoho to muze zmasti.Jo jinak jako obvykle vyborny obed u Swarcu za Lenartem,
za 4.50Eu.Na Macelju 4 auta, dale to slo celk.v klidu i kdyz v desti, Karlovac a po D1 do Gracace na nocleh.Prselo az po Udbinu.Ac jsem
se snazil pozorovat bedlive, objevil jsem jen dva stacionarni radary, myslim nekde v oblasti Plitvic, zapisovatelka nefungovala.
Druhy den jiz pohoda, v Sestanovci na zbytek A1, nad Neumem hotel Orka opet vyborne cevapi a ve 14 hod apartman Mokalo a vylezlo
slunce.Po 1135km v nadrzi zustaly 3l, zrejme budu muset nazpet natankovat.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
09. 09. 2016 20:48
To máš hezkej dojezd. Ja letos dojel historicky nejdal, Crodux hned za mytnici Lucko. V tu chvili jsem měl dle palubního PC dojezd ještě něco kolem 100 km, ujeto asi 550km. Jednou proste cestou vzít benzin musím. Dřív jsem bral ve Ptuji, letos az na Lucku
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
15. 09. 2016 18:27
Odjezd v neděli 28. 8. cca ve 21:30 z HK klasickou trasou HK - Svitavy - Brno - Mikulov - Viden - Graz - Mureck - Lenart - Ptuj - Macelj - Zagreb - Sibenik - Primosten. V Primostenu jsme byli po několika zastávkách cca kolem 9:00.
Odjížděli jsme zpět v sobotu 10. 9. cca v půl jedenácté a nebyl to úplně nejlepší nápad. První problém byl před stoupáním ke Sv. Roku, kde byl kvůli větru uzavřen pravý pruh a rychlost omezena na 40-tku. Před Luckem cedule hlásily kolonu o délce cca 3 km, což mi nevadilo protože stejně jezdím přes Demerje... Druhý problém byl krátce po nájezdu na A2 za mýtnici, kde to najednou stálo. Asi po 30 minutách se to pomalu začínalo hýbat a asi po 2 km poskakování jsme dojeli k místu, kde se dálnice zužovala do jednoho pruhu, protože protější směr se opravoval. Poskakovalo to nejdříve bez příčiny i v tom zúžení a po minutí osamělého pracovního stroje ve druhém směru se to najednou rozjelo.... Hranice jsme projeli bez zdržení, stejně tak Slovinsko a podstatnou část Rakouska. Poslední problém nastal v Poysdorfu, kde bylo něco jako vinobraní a to bylo snad úplně nejhorší. Tam jsem ztratili snad třičtvrtě hodiny - Rakušáci přecházeli kde se dalo, sotva na semaforu naskočila zelená, už to někdo z chodců zase zmáčknul a během chvilky tam zase byla červená - prostě děs... Takže do Hradce jsme dorazili v neděli těsně po půlnoci.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 09. 2016 23:08
Ahoj tak to mame za sebou cesta tam 1.9 odjezd 00.01 nejak jsem nemohl dospat ten planovany odjezd kolem 4 h rano Brno-Viden-Graz-Zagreb-Peljesac-Sreser cesta bez jedineho problemu i s prestavkama 11,15hod cesta zpet dnes vyjezd 9,15 pak cekacka na BiH hranicich 30 min ,20min na pumpe v Neumu a 1,15h na hranicich HR-SLO celkem cca 13 hod.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 09. 2016 09:44
Citaci
smileboy napsal(a):
...klasika ... Lenart, Ptuj, zdržení na hranici cca 5 minut, řízek na Lepa Bukva (odmoriště hnus, ale předtím není kde zastavit)...

Je kde zastavit: mezi Lenartem a Ptujem (nebo Ptují?) je několik pizzerií a hospůdek, kde se dá dobře, chutně a kvalitně pojíst, ceny asi o čtvrtinu nižší, než v Rakousku.
No, a jedeš-li v noci na vlastní řízek, dá se u nich aspoň zastavit.
Konečně to můžeš i u Lenartu nebo Ptuje u obchoďáků, parkoviště tam neuzavírají. Není snad nutné to nechávat na dálniční parkoviště, která od vrcholu do konce sezóny sotva stíhají udržovat, a podle toho vypadají... ono je to pak celkem jedno, jestli jde o dálnici v Rakousku či Chorvatsku. Některá odmorišťa se podaří udržovat, některá zůstávají hnusná (během dopravních špiček se neuklízí a po nich už to jde těžko)...

Edit: oprava chyby formátování



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hill (18. 09. 2016 13:28).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 09. 2016 12:04
V roce 2015 jsme u Jadranu nebyli, kvůli mému zdrav. stavu. O to víc jsme se těšili letos. Navíc se mi povedlo navázat spojení s rodinou asi 100km od Záhřebu po A3, exit Kutina a pak ještě 22km do Poljany. Mamka po 2. světové válce odešla do Čech za prací a už tu zůstala. Když mi bylo 7 a 10 tak jsme tam byli o prázdninách. To už je 54 let. Po smrti mamky jsme ztratily kontakt na rodinu v Poljaně a už delší dobu mi vrtalo hlavou jak se spojit.
Tak jsem napsal E-mail řediteli školy a on jej předal rodině a asi za 3 týdny se mi ozval vnuk mého bratrance.
Cesta tam, 23.8 ve 3:30 z Hrádku do MB, pak po 38 do Jihlavy, z Jihlavy na Slavonice, tu doplnění nádrže, Krems,Alland, Bad Vöslau nájezd na A2 exit Ilz, po 66 na Gornju Radgonu, Varaždin (nejel jsem přes kravín) na A4 pak na A3 až exit Kutina a Poljana, kde jsme v 16:30 přistáli na dvoře u rodiny. Cesta dobrá, na dánicích trochu rychlejší, akorát jsem měl menší problém, Rapid mi sežral dálniční lístek z Varaždinu. Plexi příchytka na tyto věci nedrží, tak lístek zajel mezi sklo a přístrojovku. Na odmorišti jsem odlomil kousek vázacího drátku z kontejneru na odpad a tím se mi jej povedlo vytáhnout. V kufru pod platem na rezervě má taky vázací drát ale to by znamenalo vyložit cely kufr.
24.8 v 9:00 Pokračování cesty k moři přes Lipik, Starou Gradišku, tam do BiH na občanky ale chtěli vidět zelenou kartu od pov. ručení, dál Banja Luka tu dotankování do plné, po přepočtu, za necelých 25 Kč, pak doprava do hor na Livno, Šestanovac, Zadvarje a cíl byl Tučepi kde jsme stávili 9 nocí.
Cesta zpět v opačném pořadí v pátek 2,9 s natankováním ve Staré Gradišce zase do Poljany, tam super, žena syna mého bratrance slavila narozeniny, takže domácí grilované selátko, dort, zkrátka co hrdlo ráčí.
Odjezd z Poljany v neděli 4.9 v 9:00 cesta na A2 stejná jen jsem jel přes Víden' a to byla chyba, z Poljany na první pumpu před Znojmem jsem jel 6 a čtvrt hodiny a ze Znojma do Hrádku 5 a půl hodiny, cestování po Čr je zkrátka hrůůůůza tankoval jsem až v Hrádku s dojezdem 20km podle PP. Cestování přes BiH paráda, bezva jsem si zařídil, jen asi z brzd na autě trochu víc ubylo, takhle černý disky jsem ještě neměl, je to nahoru dolů, zatáčky 20 za 2 ale krásná krajina i když je ještě vidět, že tam nedávno prošta válka. Už ted' se těším na příští rok, jestli zdraví dovolí. Karel.smileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 09. 2016 23:07
Jeste jsem cestu nedospal, ale uz jsme zpet. Balkan opet vyzivny, my to jinak neumime. Kdyz jsme se letos rozhodovali, jestli jo, tak nejvetsi otaznik bylo auto. Nejak jsem vzal na milost sve do letoska spolehlive auto a rozhodl se s nim jeste jednu technickou stravit. No a ona se mi jako spravna zenska zacala odvdecovat tim, ze letos zlobi porad. Plan je po D1 do Breclavi, Slovenskem po stare a Madarskem po 86+84 do Keszthely. Po dvou dnech na noc pres Bosnu (kvuli milostive, ktera se privazana v sedacce nudi a pak se nenudime my) do Cerne Hory. Nicmene... odjezd 2.9. po druhe odpoledne, po par kilometrech podezreni, ktere se rychle potvrzuje. Klima jde jako ze jo a ne... parada... za Prahou jdu dozadu jako bavic naseho spolecneho stesti, nicmene mi to dlouho nevydrzi a jdu si odpocinout za volant. Tady bych chtel podekovat firmam Urania a CT a vzkazat jim, ze pokud ani ne dvoulete dite chce vehementne prehrat pohadku a nedokaze rict kterou, pak to posledni, na co je zvedave, je petiminutovy nepreskocitelny blok reklam na ruzne nesmysly na kazdem DVD a vysvetlit si to rozhodne nenecha. Cesta samotna probihala podle planu pred Brno, kde cedule nad dalnici oznamila cosi o sedmikilometrove kolone za havarii a zdrzeni 70 minut. Vzapeti mi totez potvrdilo i dopravni zpravodajstvi CRo, ke zdrzeni prihodilo dalsich dvacet minut, takze jsem ryche sjel na Kyvalce a zacal vymyslet co ted. Jizni Moravu znam tak, ze malo, takze jsem se nakonec rozhodl se plne sverit do sluzeb navigace a poznal tak Ivancice a Dolni Kounice (hezky tam je, coz o to...). Pak jsem se vyloupl v Pohorelicich a miril k Mikulovu... zmena planu. Breclav pocka, Slovensko letos neuvidim a schvalne, co mi navigace ukaze v Rakousku. Az do Wilfersfdorfu jsme jeli po zname cete na Viden, nijak rychle, za kamionem. V protismeru spousta aut, hlavne Polaku na ceste dom. Nekomu to bylo jedno, ale to video vam neukazu neb bych asi porusil rakouske zakony... pak mne navigace odklani do rovin tesne za slovenskou hranici a odklony odklonu zarucuji objizdky u Maustrenku a Baumgartenu. Cesta ale jinak ubiha svizne, jen mne prekvapuje laxni postoj rakouskych venkovanu v autech i na kolech k osvetleni, protoze objevit nektere v houstnoucim seru je otazka za sto bodu. Hranice do Madarska prekracuju za tmy u Pamhagenu a poznal bych to i jinak, nez ze najednou projedu kolem boudy s uniformami. Dost se horsi kvalita silnic. Madar se to snazi zlepsit, coz doklada i semafor za Ujkerem, ktery ma i odpocet casu, diky nemuz se muzu protahnout, protoze vim, ze zelena padne za sedm minut. Na zem mne pak vraci dve auta, ktera vali protismerem a donuti celou nasi kolonu proskocit mezi kuzely na zavreny kus silnice. Zbytek cesty probihal v rytmu cardase po 84 az k Sumeg, kde mne navigace vyzene doleva za nejakou dodavkou, jejiz ridic musi chytnout stihu, protoze se ho drzim az skoro do kempu v Keszthely. Celkem 576km za 10 hodin vcetne prestavek. Zoologicka se nekonala, jen dve lisky zjistily, ze jedeme, tak se zase fofrem obratily zpet do pangejtu. Vinou nasi sightseeing tour jsme dorazili do kempu az v jedenact a rezolutni "morgen" pani sekuritacky obmekcil az pohled na spicich dvaadvacet mesicu v detske sedacce (jo, kdyz spi, je to andilek) a jala se vypisovat papiry, kteryzto nelehky ukol jsem ji jeste zkomplikoval tim, ze jsem ji ke dveme obcankam pridal svuj ridicak a ji nesouhlasily kolonky.

Pokracovani o dva dny pozdeji jsme zahajili od Tesca v Kesthely, kde jsme od rana meli auto a na kolech navstivili Heviz (z mnou navstivenych madarskych termalu se mi libil nejvic) a okolo pul ctvrte (o dve hodiny driv, nez bylo puvodne v umyslu) jsme vyrazili na jih. Trasa vedla na hranicni prechod Barcs (od nasi posledni navstevy pred peti lety pribyly ziletkove ploty a zataras na moste), pres Daruvar do Gradisky. Tam lehka prestavka, pak prejezd na ochutnavku Bosny budouci, poloprazdnou placenou dalnici Gradiska - Banja Luka, nasledovana ochutnavkou zname a soucasne, silne zahustene Bosny v Banja Luce. A taky tankovani, z prvni pumpy jsem ujel protoze jejich oznaceni paliv mi proslo naprosto nezname. Druha o kousek dale to mela oznaceno o neco lepe , jen mela tu smulu, ze v Bosne je nas zakaznik nas pan, takze okamzite priskocil pikolik a zacal mi tankovat, umyl okno a kdyz cvakla pistole, zavesil ji a zmizel. Ja sel zaplatit, sedl do auta... a zjistil, ze je nadrz jen do tri ctvrtin... jejich chyba. Za Banja Luku provoz neochotne ridne, auta mizi do okolnich kopcu a nez se tak stane, dostanu jeste ochutnavku Bosny vecne. Najednou proti nam nejsou jen protijedouci auta, ale i majacky, ktera rezolutne vytlacuji ke strane nas, protijezdce a razi cestu cerne audine s nejakym velmi dulezitym pandulakem. Za ni jeste jedny majacky a muzem vyrazit dal. Pritom zjistuji, ze se mi na pumpe nepustila kamera v aute, takze nemam tuhle kovbojku bohuzel natocenou. A pak prichazi Bosna vecna... osamele auto na trase Jajce-Bugojno-Prozor-Jablanica, kde se rychlost pohybuje mezi 40-70km/h, sem tam nekho dojedete a on po case nekam uhne nebo se za vami vyloupnou rychla svetla, pri prvni mozne prilezitosti vas predjedou a za chvilii jste zase sam. V Prozoru delaji rekonstrukci silnice a jelikoz neni kudy vest objizdku, projizdite primo stavenistem... Za Jablanici se silnice narovnavaji a prestavaji se tolik houpat, takze ve spolupraci s domorodou dodavkou valime 90-100. Po zasahu jizdiho asistenta pak snizuji rozmezi na 80-90km/h. V Mostaru se teplota z 11C na sedle nad Prozorem (1100m.n.m) stava 20C a zvenci je citim more... Rozhodnu se znovu dotankovat, abych zaplacl chybu pikolika banjaluckeho. S sefem si nejdriv ujasnime, ze eura ne, ale kartu jo, dorovna mi nadrz po hrdlo, spotreba se mi od Banja Luky ustalila na 4.7, nasledujici kilometry ji zvednou na pet rovnych, protoze o co jsou kopce u Stolace mensi oproti horam za Trebinje, o to jsou jedovatejsi. Nekde na urovni Slana (odhadem) na bosanske strane hrebene pozorujeme pozary svitici do daleka do noci. A v tech mistech taky laguna slavi vyroci, 300000 na tachometru. Uz je to takova tradice, 150000 slavila v roce 2009 na Braci, 200000 v roce 2011 ve sjezdu k Djurdjevica Tara. Okolo treti obstaravame praci bosanskym a cernohorskym pohranicnikum praci, pak zacvakame tri eura za moznost vyuzit silnice ke sjezdu do Herceg Novi a tesne pred rozednenim jsme na miste v Boce.

Navrat byl otazkou velkeho rozhodovani, protoze jet to v kuse s deckem je moderni reci "vyzva" (cti "pakarna"winking smiley, ale prihodne podminky na miste nas nakonec k tehle variante presvedcily, k prejezdu od Chorvatska na Pag nebo nekam do tech oblasti proste nebyla vule. Takze 17.9. pred desatou opoustime kemp v Utjeze, stavime se v Baru na nakup darecku, pokracujeme v tomtez v Tivatu, poobedvame v Igalu a pak stoupame k hranicim s Chorvatskem. Tady dostava plan prvni trhliny, protoze na rozdil od predchozich zkusenosti, prejezd neni formalita. Ne tedy pro albanske auto v nasi fronte a autobus nezname domoviny ve vedlejsi. Zdrzeni dvacet minut. Provoz na jadranske magistrale okolo Dubrovnika si prisazuje dalsich dvacet minut. V Neumu dotankovani, cena teda 1.96KM, ale zase by to mohlo stacit az do Cech. Neco casu nam nahnala podnikavost Chorvatu u Neretvy, protoze za mandarinkami jsme nemuseli odbocovat na Metkovic, ale stanku nabizejicich tento tovar bylo dost a dost. No a v Ploce najezd na dalnici a jedem... Trosku jsme slapli autu na krk a na hranici limitu jsme valili Chorvatskem. Styl jizdy se podepsal na spotrebe, ale duvera v propocet nam dovolovala tvrdit, ze "Wir schaffen das". Stridani za volantem na prvnim odpocivadle, pak na Licki Osik, na Gralle a dalsi nekde u Freistadtu. Pote, co se pod autem ozvala rana. S baterkou zjsitzuju v desti, jestli ten sroub nebo na co jsme to najeli neudelal nejakou neplechu. Pod autem zjevne nic, tak jedeme dal, uz s hladovym okem. Na Dvoristi doplnuji do nadrze na 66l celkem 65.13l nafty. Na Meznu posledni zastavka, caj za rozedneni a v pul osme jsme doma. Po cca 21 hodinach, z toho 16 hodinach jizdy na trase cca 1400km a spotrebou asi 5.5l

Celkem jsme ujeli asi 2600km a zitra si pujdu pro verdikt, jestli auto zustane doma. Po vylozeni totiz zustalo dole, ten sroub nebyl sroub, ale nejspis torzka... jezdi sice jako drak, ale v poslednim pulroce ctyri zavady... to je proste moc.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
21. 09. 2016 20:56
Odjíždíme od Omiše zítra ráno. Trochu fouká, ale bylo dnes teplo a slunečno. Voda teplá. Lidi stále ještě jsou a má být hezky.
Cesta přes Maďary a Slovensko.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 09. 2016 12:38
odjezd ČT 15.9. přes noc - Mikulov 0:30, Vídeň plynulá, tank. Mureck diesel 1,005€/lt, Macelj 5 aut, Makarská 12:00 - pohodová jízda s více pauzami na kafeyawning smiley, měsíc v úplňkuyawning smiley Noc poté jeli známí prakticky celou trasu v dešti...
návrat PO 25.9, Makarská 12:20, trochu silnější, ale plynulý provoz před Zagrebem. Nasír***í kolona Macelj, Slovinci měli otevřené jen dva kiosky sad smiley stání 1hod, idioti podjíždějící pruhem pro autobusy thumbs down - bez ohledu na národnost SLO, A, SK, CZ, D. Samozřejmě kontrola veškerá žádná, jen odmávnutí bez dokladů. No, Schengen asi ubránili...
Uklidňující večeře u Švarce byla nutnost yawning smiley tankování Mureck, rakouská dálnice i Vídeň ok. Od konce dálnice po Mikulov souvislá pomalu jedoucí kolona v protisměru (asi Poláci po víkendu do práce?). Mikulov cca 23h



Upraveno 1krát. Naposledy upravil m-i- (27. 09. 2016 13:41).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 09. 2016 16:21
Odjezd pátek 15.9.2016, kolem 17:00 hod. z Kyjovska s malou zastávkou v KM (nabrat zavazadlo grinning smiley). Pak po dálnici do Brna, Blavy, přes Rajku do Györu, pak po 81 do Székesfeherváru, potom po M7 na Goričan, a dále na Zagreb až do Ploče a menší vracečkou do Bristu. yawning smiley Cesta celkem v pohodě až po Bosiljevo. Odsud začalo poprchávat po úsecích až do Ploče. A dokonce u Žute Lokvy byly i kroupy. tongue sticking out smiley Byl úplněk, takže se jelo celou noc úplně v pohodě. Na místě v 05:45 hod. Cestou tři celkem krátké zastávky. Ujeto 1213 km, průměrná rychlost 101 km/h, čas 11:59 hod. yawning smiley

Návrat v neděli 25.9.2016, odjezd v 04:45 hod. z Bristu přes Ploče na dálnici a pak směr Zagreb, Goričan, Nagykanizsu, po 74 na Zalaegerszeg, po 76 na Körmend, po 86 na Szombathely, Csornu a Györ. Pak už po dálnici na Rajku, Blavu, Brno, KM (vyložit zavazadlo yawning smiley, kávička, řízek) a domů. Kvituji nové dálniční úseky u Szombathely a Csorné. Když to spojí až dolů, tak to bude luxus. yawning smiley Cesta v pohodě, akorát za Nagykanizsou v půli cesty na Zalaegerszeg byla ve směru na Chorvatsko policejní kontrola, zúženo do jednoho pruhu a brali jednou auto za druhým. Buď utečenci nebo se něco semlelo, protože se dívali do kufrů. Na místě v 17:30 hod., cestou opět tři krátké zastávky. Ujeto 1172 km, průměrná rychlost 102 km/h, čas 11:26 hod. yawning smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 149
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.