Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 02. 2016 14:41
Doplnění o podrobnosti, něco jsem již napsal do vlákna o migrantech:

V pondělí 18.1.2016 jsem odjížděl na služební cestu do Itálie, Milán. Jel jsem po trase Prostějov, Brno, Bratislava, Neusiedl am See, Wiener Neustadt, Graz, Maribor, Lublań, Terst, Benátky, Milán.

Chtěl jsem se vyhnout Vídni, protože mám s průjezdem přes Vídeň ve všední den nebo dopoledne špatné zkušenosti. Navíc tam jsou teď nějaké omezení dopravy, svedení do menšího počtu pruhů, atd.

Výše popsaná cesta kolem Neusiedler See se velmi osvědčila. Na kilometry asi trochu víc jak klasika přes Mikulov a Vídeň, ale všude minimální provoz. Bratislavou jsem projel bez problémů. Kolem Neusiedl See pěkné silnice a minimální provoz. Z Brna jsem byl v Bratislavě za hodinu, za další asi hodinu jsem se již napojoval na A2 u Wiener Neustadtu (tedy kus pod Vídní).Ve Vídni bych se určitě zasekl, navíc se dal očekávat i silný provoz po trase přes Poysdorf.

Zpáteční cesta v sobotu dopoledne, takže jsem zkusil Vídeň. Relativně slabý provoz, ale moc se mi cesta nelíbila, kolem Neusiedler See mnohem větší klid a pohoda. Ve Vídni nějaká omezení a snížení počtu pruhů. Za Vídní směrem na Mikulov silný provoz, v protisměru extrémně silný provoz.

Příští cesta na jih bude opět kolem Neusiedler See, velmi se osvědčila.

Cestou tam i zpět několik desítek km před a několik desítek km za Grazem omezení rychlosti na myslím 100 km/h. Zdá se, že to tam je asi celkem pravidlem a ne vyjímkou. Další argument z několika dalších argumentů proti hlavní trase Graz, Maribor, Ptuj směrem do HR a místo toho Ilz, Bad Radkersburg, Ljutomer, Ormož, Varaždin.

Cestou nikde žádné komplikace.

Ideální trasa na léto 2016 v pátek 1.7.2016 bude vypadat pro nás asi takto:

Prostějov (odhjezd cca. 4:00), Brno, hranice CZ/SK, Bratislava, napojení na A2 u Wiener Neustadtu, směr Graz, sjezd na Ilz, Bad Radkersburg, Ljutomer, Ormož, Varaždin, Zabreb, Lučko (tady vidím jedinný možný zádrhel).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 02. 2016 15:24
A jak je to na tom kousku slovenské dálnice? Tam potřebuješ známku, nebo ne?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 02. 2016 07:43
pavel72 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> A jak je to na tom kousku slovenské dálnice? Tam
> potřebuješ známku, nebo ne?

no tak pokud pojede Brno-Bratislava,tak ji bude potřebovat určitě,tak že jí budeš mít tak nebo tak.Osobně bych jel Brno-Břeclav-Wien.Ušetřil bych za slovenskou známku a zároven se vyhnul Poysdorfu
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 02. 2016 08:35
pavel72:

Na slovenské dálnici známku potřebuješ. Od tohoto roku je elektronická, není nalepovací. Kupoval jsem ji v pohodě a v klidu bez problémů přes internet, placeno kartou.

darko:

Brno, Břeclav, Vídeň jsem taky jel, ale stejně se sekneš ve Vídni, pokud pojedeš ve všední den ráno, dopoledne, odpoledne. Pár stovek za slovenskou dálniční známku je v porovnání s celkovými náklady na dovolenou zanedbatelná položka.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 02. 2016 12:45
Já přes Víden jezdím v pátek večer a pohoda.Neušetříš vůbec nic.Ani kilometry,ani čas a ani peníze.Trasa Brno-Bratislava-Víden tě výjde časově stejně,jako bys do té Vídně jel přímo i s tou zácpou.Máš to moc překombinovaný a užitek nevidím prahžádný...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 02. 2016 13:54
darko:

Každý má jiné preference a je to tak dobře, jinak by jsme se všichni na jednu trasu nevešli :-)

Jen jsem před pár týdny absolvoval obě trasy a můžu tedy celkem dobře srovnávat. V pátek večer jsem přes Vídeň taky občas jel, ale to bylo z letiště ve Schwechatu a je fakt, že v pátek večer to šlo. Ale ve všední den ráno a dopoledne jsme se vždy cestou přes Vídeň zasekli a témeř celou Vídeň popojížděli v koloně. Možná jsme měli smůlu, ale skutečně nepamatuju, že by jsme Vídeň po A23 ve všední den ráno nebo dopoledne projeli plynule.

Trasu kolem Neusiedler See jsem jel v nejhorší dobu v pondělí ráno a cesta byla velice pohodlná s minimem provozu.

Trasu přes Vídeň jsem jel v sobotu dopoledne, tedy v relativně klidnou dobu.

Mnohem pohodlnější, příjemnější s malým provozem a žádným kamionem mi přišla ta kolem Neusiedler See a troufnu si říct, že ve všední den dopoledne bude jednoznačně rychlejší. Překombinované to není, naopak cesta je to velice jednoduchá.

Nikomu nic nevnucuji, jen to tady dávam jako možnou alternativu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 02. 2016 12:32
Osobně preferuji trasu z Břeclavi na Reintal, Hainburg a Neusiedl, je to sice pomalejší, ale na pohodu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 02. 2016 21:30
Souhlasím s Petr164, nám pomohla tato diskuze
[forum.ihvar.cz]
Avšak "tvsat" to doplnil 27.1.2016
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 02. 2016 23:05
Jezdíváme výhradně v pátek odpoledne. Dříve jsme jezdívali klasiku Břeclav–[47] Schrick–Vídeň–A2, ve Vídni vždy hustší provoz, ale jen minimální zdržení. U Wilfersdorfu koupě dálniční známky. Tato trasa se mi osvědčila jako nejpohodlnější, nejkratší a nejrychlejší, přestože po dálnici nejezdím na limitu.

Jednou jsem vyzkoušel i Holíč–[2] Malacky–Bratislava–[9] Hainburg–A4 Schwechat–S1–A2 (oproti předchozí pomalejší).

Předloni jsem jel poprvé pokusně Holíč–[2] Malacky–Bratislava–[50] Kittsee–[50] Eisenstadt–S31–S4 Wiener Neustadt–A2, což je (od Bratislavy) zřejmě trasa MartinaR. Důvodem bylo projetí úseku Kittsee–Eisenstadt–Wiener Neustadt, který jsem zatím neznal. Krajina pěkná, ale mezi Parndorfem a Eisenstadtem se jelo v jedné dlouhé šňůře aut, která zastavovala před každým přechodem v obcích. Sjízdné, pohodlné, ale veelmi pomalé.

Vloni vůbec poprvé (a pro velký úspěch hned dvakrát) přes Maďarsko, tedy Holíč–[2] Malacky–Bratislava–Kittsee–Pamhagen–Lövő–[84]–[86]–Lendava–Varaždin, trošku horší cesta mezi Pamhagenem a Lövő, zbytek ne horší než u nás a naopak mimořádně rychlý nový úsek před Szombathely. Tato trasa se vloni obešla bez poplatků SK, A, HU. Mimochodem trasa přes Pamhagen vychází v routeplanerech (byť jen o minuty) jako nejrychlejší maďarská trasa vedená z Bratislavy.

V úseku Břeclav–Hainburg–Kittsee trasu po rakouské straně nevyužívám (jezdí tudy myslím Slavkov), zdá se mi, hlavně v její dolní polovině, až příliš „vesnická“. Dávám přednost slovenské [2], kde lze jet svižně, je tu i méně obcí a Bratislavu minu po dálnici (bez poplatku).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 02. 2016 10:00
Možnost volby je krásná thumbs up
Pokud jedeš od Holiče, tak ta Blava muže být lepší variantou. Já pokud "přilétám" po D2 (nemám SVK známku) a od Břeclavi již musím mimo dálnici, tak dnes již raději opravdu přes AT než Lanžhot - Kúty.. tam jsem se toho najezdil už dost grinning smiley
Osobně mám pocit, že je to i o pár minut rychlejší (dle map Google také - asi o 12 minut)... ale to není rozhodující, třeba opět zatoužím projet Blavou...

Abych přispěl letošní informací, tak jsem již jel do Mosonmagyaróváru od Břeclavi přes AT po B49 a 10. Silnice standardně OK, nikde žádné komplikace.
smileys with beer
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 02. 2016 10:13
Tak jek jsem již psal a také Slavkov,jezdíme tuto trasu po Rakouské straně.V loni,nové povrchy v A a v HU právě v září potahovali 84.Jediný problematický úsek je Pamhagenem a Lövő.Letos pokud se tedy nic nepřihodí,opět tato trasa,ale chtěl jsem zkusit Rakousko dál,až na přechod Köszeg.Podle informací na jiných fórech je tato trasa po pěkných silnicích.Jen mne mrzí,že Google nemá Rakousko ve Street View.Člověk by si to předem mohl projet.Jinak dále jezdím přesně tak jak píše kolega Rubbs,jen s tím rozdílem,co mi poradil Slavkov,najet na sv. Heleně a těch asi 38 km je po dálnici bezplatné,až po Lučko.Když se pak najede mimo dálnici na Karlovac a Plitvice,tak člověk může jet skoro celou trasu bez poplatků.Využil jsem jen cestu po dálnici přes tunel sv. Rok dolů Zadar.Překvapila mne kvalita povrchu a také vesměs rychlost přes hodně obcí 80km/h.Je dobře,že si zde vyměňujeme názory a typy,jak k moři.

MirekŠi
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 02. 2016 10:54
Rubbs:

Díky za Tvůj postřeh z cesty kolem Neusiedler See. Ano, je to ta trasa, kterou jsem tady uváděl. Jel jsem ji v pondělí ráno někdy kolem 8h a doprava byla minimální. Žádný kamion, osobních aut minimum. Možná to ale bylo tím, že to bylo ve druhé polovině ledna. V létě to asi může být jiné, z důvodu pohybu turistů v autech kolem Neusiedler See. Uvidím, pokud vše klapne tak budeme odjíždět do HR v pátek 1.7. brzy ráno (nejpozději v 5h) od Prostějova (tam budeme v 5:30), takže by jsme tento úsek mohli projíždět zase kolem 8h a snad bude relativně klid. Pořád mi to přijde plynulejší a pohodlnější než v ranní dopravní špičku přes Vídeň.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 02. 2016 14:15
Môžem potvrdiť podľa vlastnej skúsenosti zo začiatku júla minulého roka (piatok dopoludnia), že aj v sezóne bola táto trasa v Rakúsku od Kitsee po Pamhagen úplne bez zdržania, pohoda.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 02. 2016 16:07
Mirek zde zmínil nájezd až na Sv. Heleně.
S ohledem na letošní obavy mnoha zdejších fóristů a hledání alternativní trasy - třeba přes HU, k tomu jenom něco doplním.
Toto nejsou varianty pro typické "dálniční stíhače". Píšu to proto, abychom předešli zbytečným a zcestným debatám.
To, že cesta přes HU po dálnici (delší o cca 100km) a mimo ní trvá stejně dlouho nechme stranou, prostě každý preferuje něco jiného. Nájezd na Sv. Heleně má význam zejména při variantě mimo HU dálnici, kdy z 86(HU) se jede přes SLO (Rédics - Lendava - Mursko Središće). Někdo pak najíždí na dálnici u Čakovce, někdo u Varaždinu... někdo až na Sv. Heleně.
Mirek zmínil, že je to bez poplatků. Při cestě od HU/HR hranice po dálnici A4, stojí úsek Goričan - Zagreb (Sveta Helena) v kategorii I nějakých 42HRK, pokud jedete dodávkou s vlekem (kat. III) je to nějakých 94HRK. Časový rozdíl (Mursko Središće - Zagreb) cca max 20 minut, nicméně to platí, pokud člověk uvažuje jízdu osobákem (po dálnici 130-140 km/h) a porovnává tuto trasu. V případě cestovní rychlosti nějaké soupravy či obytňáku (80-110km/h) to vychází vpodstatě "šulnull". Rovněž tak při porovnání se "zajížďkou" přes Goričan. Potenciální problémy Passatů na SLO hranicích teď nechme stranou. U smysluplnosti té či oné trasy je potřeba se vždy dívat v kontextu konkrétních požadavků... to pouze na vysvětlenou, než někdo začne debatu o nesmyslnosti nájezdu na Sv. Heleně.
smileys with beer
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 02. 2016 16:43
Díky Slavkov,za doplnění.Jezdím obytňákem,sice stejné omezení jako osobák,ale oproti osobáku jsou "výhody" v zařazení poplatků.Maďarsko-speciální kategorie D2 cena dvojnásobná tedy 100% vůči osobáku . Chorvatsko kategorie II tedy rozdíl je asi 80% navíc vůči osobáku. Proto hledám vždy takovou variantu,kde jedu bez stresů a závodění,v poklidu a něco málo ušetřím. Je mi v tom případě jedno jestli jedu hodinu navíc.Dálnicím se nevyhýbám,když je pro mne výhodná,např. sv.Rok,oblast Zadaru.Bezpečná cestovní rychlost pro mne je 80-100 km/h.,když člověk přišlápne,tak to žere jak tank.Cestou vždy máme jedno přespání,nikdy bych nejel v kuse.Podle mého názoru je to sebevražda a v převážné většině případů to odnesou nevinní.

MirekŠi
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
20. 02. 2016 20:48
Z myho pohledu je bezpecna vzdalenost tak 1000 km na jeden zatah. To odpovida cca 12-13 hodinam jizdy. Kdyz jsem jel na Peljesac, coz je pro me 1200 km, uz jsem to rozdelil na 2 dny. Mozna sem to ale mel napsat opacne. Bezpecnej cas jizdy je okolo 12 hodin a je jedno kolik ujedete. I pomala jizda unavuje. Ve vysledku ale stejne zalezi na ridici, nekdo to da, jinej ne. Hlavne by si kazdej mel uvedomit na co ma. Kdysi tu nekdo napsal vetu: Kone to tahne do staje. Pod to bych se podepsal a pokazdy, kdyz jedu nekam dal, tak to mam v hlave.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil valeri (20. 02. 2016 20:53).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
20. 02. 2016 22:13
Slavkov: Jen jsem tak zkusmo porovnal ty trasy Břeclav–Pamhagen a vyšly mi nastejno, ne o 12 minut. Ale ať je to jak chce, respektuji tvou trasu, nechci vyvolávat spor, spíš jde o to vědět, že máš v případě potřeby na výběr ze dvou identických variantthumbs up Ta moje po [2] od Stupavy níž taky nestojí za moc (obec, rychlostní omezení, nekvalitní povrch a zvýšený provoz). Krom toho, předloni jsme se vraceli od moře, za celou dovolenou i cestu domů jsme neviděli jediného policistu, ale po překročení hranic Hohenau–Moravský Sv. Ján jsme u Sekul a Kútů potkali aktivní hlídky hned dvě…

roman92: Frontu aut jsem popisoval mezi Parndorfem a Eisenstadtem, ne mezi Kitsee a Pamhagenem (tam je provoz skutečně nulový smiling smiley). A bylo to začátkem září v pátek mezi 16-17 hodinou.

tvsat: Tu "kvalitu povrchu a rychlost přes hodně obcí 80km/h" myslíš po okreskách mezi Varaždinem a Sv. Helenou?
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
21. 02. 2016 00:45
Ne,myslel jsem z Karlovace na Plitvice a někde za Korenicu.Nevím jak pak dál na Knin?? tam jsem už nejel.Těch částí kde byla 50 bylo kupodivu docela málo.Já vím,že to tady již někdo psal,že dělali myslím předloni nový povrch,ale jel jsem tudy po dlouhé době,tak mne to udivovalo,že se to celkem za těch pár let co jsem tudy nejel hodně zlepšilo.Od Slovinska po Sv. Helenu se také dalo,ale jsou to běžné cesty,ale bez výmolů a obce většinou 50.I tak jsem byl rychlejší než byl plán a tak jsme nakonec přespali až v Korenici.Původní plán byl za Karlovacem kemp Radonja.V Maďarsku jsme myslím dokonce stáli jen na dvou semaforech (86) , a některé úseky vypadaly,že je co nevidět otevřou.Podle mne to letos ani nepoznáme jak makají.

Rubbs,vypadá to nastejno,ale 49 v loni měla úplně nový povrch a v září ještě ani nenalajnovaný,na boku se váleli ještě cedule.A nikde nikdo,skoro jsem se bál sad smiley Policista také ani jeden.

MirekŠi



Upraveno 3krát. Naposledy upravil tvsat (21. 02. 2016 00:51).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
21. 02. 2016 09:05
... valeri ... to je ale paměť ...
[forum.ihvar.cz]
smileys with beer
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
21. 02. 2016 13:10
Už jsem to tu někde asi psal: cestou k moři si děláme tak jednou za hodinku až dvě pauzu, podle toho, jak se jede. Když se u toho keškaří, tak ještě častěji. Na hodiny nekoukáme cestou, ale během zastávky, abychom si zapsali, kde jsme odkdy dokdy pauzírovali.
Nejnáročnější je to vždycky cestou zpět, ale teprve, když přejedeme Hatě z Rakouska. Většinou nejpozději před Jihlavou mám chuť na všechno položit anakondu, protože se přestanu na silnici cítit dobře. Je to jedno, zda kvůli špatné viditelnosti vodorovného a často svislého dopravního značení nebo nesmyslným omezením rychlosti (včetně zpomalovacích semaforů) ve vesnicích, které mají dispozice prakticky stejné, jako vesnice ve Štýrsku, kde se ale přes ně může až osmdesátkou. Taky nestačí dávat pozor na to, jak jedu já, ale také musím daleko přesněji předvídat, co udělá někdo za mnou, přede mnou, nebo z protisměru. Jezdím denně a najezdím ročně dost po našich silnicích, tedy i po té osmatřicítce, která navíc patří mezi těch pár lepších, tak bych měl být zvyklý, jenže po rakouské oddechovce je to tak skoková změna zátěže na bednu, že sama o sobě utahá, tak stavíme častěji. Je přece jedno, jestli dojedeme přes půlnocí nebo ve tři ráno.
Ano, zmlsán bezpečnými silnicemi od Boky Kotorské až k Dyji, těžce nesu a unavuje mě, že se u nás pod heslem zvýšení bezpečnosti provozu vydávají peníze na kraviny proti řidičům místo toho, aby ty prostředky posloužily k dosažení plynulosti provozu podobně jako Rakousku, ať pro příklad nemusím daleko.
Loni jsme měli v plánu přenocovat někde v okolí Bad Radkersburgu nebo Feldbachu, ale nechtěl jsem si předem rezervovat pobyt někde na konkrétním hotýlku nebo penzionu (to dělám na služebních cestách), ať také nejsem vázaný tím, že v tolik a tolik hodin nejpozději někde musím být, a taky aby se nám tam líbilo. Ale takovou obsazenost jsem nečekal, tak jsme po třetím dotazu nakonec popojeli, dali jen večeři v Neudorfu a dojeli až domů.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
21. 02. 2016 13:59
Rubbs, máš pravdu (nevím, co jsem zadal špatně, ale opravdu jsem koukal na 12min).
Ono je to jedno. Letaletoucí jsem to jezdil přes SVK, posledních pár let raději přes AT...
smileys with beer
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
21. 02. 2016 14:43
Teda Hille, to jsi napsal o českých silnicích naprosto výstižně.
Na ministerstvu dopravy a i na ostatních ministerstvech souvisejících s dopravou by to mělo být povinně vyvěšeno a číst to tam jako modlitbu na zahájení pracovní doby každý den.
Nejvíc se mi líbila tato část:
Ano, zmlsán bezpečnými silnicemi od Boky Kotorské až k Dyji, těžce nesu a unavuje mě, že se u nás pod heslem zvýšení bezpečnosti provozu vydávají peníze na kraviny proti řidičům místo toho, aby ty prostředky posloužily k dosažení plynulosti provozu podobně jako Rakousku, ať pro příklad nemusím daleko.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
26. 02. 2016 08:07
Aktuální zpráva k průjezdnosti Vídně ve všední den. Cesta včera do oblasti Favoriten, takže skoro přes celou Vídeň po trase, jakou jezdíme obvykle do HR. Cesta tam z Brna na Břeclav, Reintal, Grosskrut, Wilfersdorf, tam napojení na B7 od Poysdorfu. Po Wilfersdorf minimální provoz, pohodová cesta, potom hustější provoz, ale šlo to. V cíli kolem 8:30 a musím říct, že to přes Vídeň docela šlo. Čekal jsem větší kolony (dřívější několik zkušeností). Cesta zpět kolem 17 h, to už byl průjezd Vídní mnohem pomalejší a mnohem méně pomalý.

Osobně ale cestou na jih, když nebudeme potřebovat jet přímo Vídní tak pojedeme kolem Neuesiedler see, je tam jistota minimálního provozu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
26. 02. 2016 16:45
MartinR a jak to vypadá ze stavbou dálnice na Rakouské straně pracuje se tam nebo drží zimní přestávku?
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
26. 02. 2016 19:38
Je můžu tak taky trochu přispět jel jsem 15,ledna cca 100km pod Vídeň .
Ráno jsme jeli přes Znojmo když jsme jeli přes Vídeň cca v 6h tak zdržení do 10min večer zase kolem 6h zdržení žádné
Dále jsme pokračovali na Mikulov. Na stavbě dálnice ve večerních hodinách byl relativní klid je pravda že jsem to moc nesledoval.
Znovu jsme jeli přes Vídeň 12,2,2016 ráno i večer kolem 6h tentokrát bez zdržení.

Snad už to bude čtenější omlouvám se za češtin



Upraveno 3krát. Naposledy upravil Jiri.velmez (26. 02. 2016 21:07).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
26. 02. 2016 20:48
Jiri.velmez napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Je můžu tak taky trochu přispěji jel cca 100km pod Wien 15,ledna.
> (…)
> Upraveno 2krát. Naposledy upravil Jiri.velmez (26. 02. 2016 19:59).


Sorry, Jiří, normálně styl psaní nekomentuji a respektuji tvůrčí invenci autorů, ale jen přečtení a pochopení tvé první věty mě tak unavilo, že jsem celý příspěvek nedokázal dočíst až do konce. Zapamatoval jsem si jen, že jsi jel přes Wien, to je tam uváděné nejčastěji, to je asi nejdůležitější. Ani dvě úpravy očividně nestačily.eye rolling smiley Ještě jednou se omlouvám za OT.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
26. 02. 2016 22:00
Rubbs,kdo někdy nechybuje...

......................................................................................vjerni Adriatic



Upraveno 3krát. Naposledy upravil Kopera (27. 02. 2016 08:55).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 02. 2016 08:42
Tak zpětně s odstupem týdne popíšu alespoň část cesty tedy tu do Slovinska, kam jsme jeli za přáteli.
Cesta "tradiční" Kroměříž - Brno - Mikulov - Vídeň - Gratz - Maribor.
U nás vše v pohodě,rakouská 10denní známka zakoupena ve Zlíně za 255Kč, to je levnější než naše , na přechodu v Mikulově pár policistů a nějaký celník, ale nevšímali si nás.
Cesta přes Rakousko pohodová, ve Vídni se opravuje část cest, ale pracovali i o výkendu, tak to určitě do sezóny stihnou. Kolem Gratzu vše už průjezné a spravené.
Odbočení v Rakousku na starý přechod Šentlij, zde průjezd jedním pruhem,rakouští policisté stáli a koukali se, ale evidentně si všímali spíše odjezdových aut než příjezdových. V sezónu budeme ale muset počítat se zdržením, snížená rychlost na 30 a jeden pruh.
Pak už vše v pohodě.Ve Slovinsku neuvidíte žádného policistu, protože už 3 měsíce stávkují.
Zpět cesta v neděli odpoledne. Na přechodě v Šentliji více policistů a koukali se fakt ostřížím zrakem ,ale nezastavili nás.
Za hranicí "tradiční " uzavření dálnice a průjezd přes odpočívadlo s kontrolou, ale opět jen ostříží zrak, ale dodávky všechny bez rozdílu větší kontrola.
Pak už vše v pohodě, za 3hod v Mikulově , zde si nás nikdo nevšímal a tak hurá domů.
Tolik něco málo postřehů. Jen bych chtěl dodat, že uprchlický tábor je umístěn po všech přilehlých parkovištích na starém přechodě Šentlij. Děs, obšancované vojáky a neměl jsem z toho dobrý pocit. Uprchlíky jsme ale neviděli.Slovinští přátelé mi říkali, že někdy přijde 5 až 10 denně, ale že ze čtvrtka na pátek jich přišlo naráz 4.500. Je to sice nemilé, ale něž aby se tito toulali Evropu, tak jsem pro uzavření hranic, vím je to konec šengenu, a důsledné kontroly. Jinak to je a ještě bude velký průser.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 03. 2016 12:22
Sponik: Ano, na stavbe dalnice na Rakouske strane se pracovalo.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 03. 2016 16:37
MartinR : díky za info tak snad jim to jde hezky od ruky at mužem co nevidět jezdit zase rychleji k moři smiling smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 174
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.