Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 08. 2015 09:51
Odjezd v sobotu 15.8. něco málo před půlnocíze Zlína. V plánu byl přejezd Velebitu u Sv.Roku. Za Uh.Hradištěm spustil liják a vydržel až za Rakouské hranice. Pak chvíli nic a za Vídní opět jak když lije vodu z kýblu. Až do Slovinska. Ve Slovinsku objezd dálnice a dále na Záhřeb. Tam to začalo vypadat nadějně. I na ukazatelích teploty se to přehouplo přes 20. Dále po dálnici i trochu sluníčka bylo vidět. Jak jsme se ovšem blížili k Velebitům tak bylo stále více jasné, že z přejezdu nebude nic. Pár kilometrů před Sv.Rokem spustil opět parádní slejvák. Rychlost na dálnici snížená na 60 km a Velebit nebyl téměř vidět. Doufali jsme, že po výjezdu z tunelu to bude lepší,ale nebylo. Když jsme vyjeli a ukazatel ukázal teplotu 18,5 říkal jsem si, že jde o poruchu, ale když totéž ukázal i třetí tak se drahá polovička nenápadně ptala zda jsme vzali i nějaké teplé oblečení. Liják vydržel až do Splitu. Tam jsme se sunuli v koloně již od kraje města až do přístavu. V přístavu jsme byli v 17.30 a čekali na trajekt ve 20.30. Celou dobu více méně v autě. Déšť vydržel i na Hvaru v ID. Ještě v pondělí ráno v 6.30 pršelo a v děvět byla obloha jak vymetená a vydrželo to až do odjezdu 28.8. To už byla cesta lepší. Přes Hvar do Sučuraje a pak po pobřezí k Bašce Vodě a tunelem Sv.Ilja na dálnici a domů. Jediné zdržení na hranicích asi 1,5 hodiny.
Jinak v ID celý pobyt paráda.

Zdenek
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 08. 2015 12:51
V noci zo soboty na nedelu 29-30 ziadna kolona. Iba na vstupe do Slovinska kontrolovali pasy alebo obcianske.
Auta tam mali kratsiu kolonu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 08. 2015 22:00
Zdravím

Tak dnes ráno návrat Lastovo,Konavle najetí 2715km.Poprve v takovém srpnovém termínu. Naše přibližovadlo jsme po 18 té převezli trajektem. V Drveniku nám jeden říkal že nejstarší značka v Chorvatsku.yawning smiley Cestou tam Varaždin euro95 za 9.68, cestou zpět opět Varaždin ale jiná benzina 9.34 . Lastovo 9.40 a Neum za bezkonkurenčních necelých 28 českých.

Přechody volné nikde fronty , mýtnice keš též. Vraceli jsme se v neděli a asi před večerem na Lučku fronta na ENC téměř od nájezdů.Neuvěřitelné.Možná porucha, možná zvýšená policejní kontrola.Bylo jich tam asi pět aut a z toho čtyři u ENC.Jinak nám kontrolovali pasy jednou Slovinci tam a Bosna zpět ale jen nakoukli.

Jinak opravdu v tu neděli 30.8 jsme potkali tolik policejních vozů jako nikdy. A paradoxně brali i chorvaty a i jednoho kolistu jsme viděli v ohrožení. Obecně po celou dobu na pevnině byl vyšší výskyt policejních vozů ale ta neděle maximum .Dnes ráno jsme se ještě poflakovali na Slovensku a hlásili kolony na maďarských hranicích kvůli kontrolám. No ale když jsme v noci na Maďarském dálničním odpočivadle měli noční svačinku a najednou ze dvou aut vylezlo 5 a 7 tmavých mladých chlapů docela jsem měla po chuti a bádala kde tak hoši jedou.

Jinak do protisměru jsme potkávali hodně českých aut mířících k moři a potom Němců.

No a pro zasmání: Důkaz o tom jak na dovolené ztrácíme pojem o čase . V sobotu jsme řešili ,že nám nějak z plánů vypadl jeden den. No ale to vůbec byly jakési zvraty a změny. A až v neděli cestou domů někde na staré cestě jsem zjistila ,že prvního není v pondělí ale až v úterý .Takže jsme se mohli ještě jeden den povalovat . Ale zase tu poslední noc nás v Orašac pokousaly nějaké mušky tak ,že další noc by nás asi sežraly. Podívat se na mobil do kalendáře jsme mohli kdykoliv ale ani jeden z nás to neudělal. Tak to teda vedeme.

Ještě bych chtěla pozdravit všechy čechy a slováky, které jsme na naší cestě potkali a zpříjemnili nám tímto pobyt.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 09. 2015 16:34
Nechápu to Lučko, tam nikdo nic nekontroluje. Jedině závada.

________________________________________________________________________________________________________________________________
Molunat 1986, Novigrad 1990, 4x Crekvenice 1991-1994, 10x Nerezine 1995-2005, Zlarin 1997, Žuljana 1998, Paklenica 2008, Pelješac Luka Dubrava 2011-2015, Fajana 2017, Crekvenica 2019, Lošinj Sveti Jakov 2020, Pag Šimuni 2023
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 09. 2015 11:28
Este doplnim, v Slovinsku sme vnoci mali povinnu pauzu na omw cerpacke.
Chceli sme ist na wc a tak sme viaceri z autobusu vosli do budy so znackou wc.
Smrad ako v carihrade mi dal okamzite facku.
Zapnut svetlo sa nedalo, ale v sere som zbadal miesto pisoarov na zemi zlab ako v rusku pred revoluciou. Postavit som sa mohol kdekolvek.
Po odchode sa vsak cez cidlo zapla sprcha a ostriekala to.
Umyvadla v predsieni tiez fungovali.
Otec hovoril ze tabulka wc bola preskrtnuta.
Tak neviem ci v budove cerpacky mali este luxusne platene wc.
Predtym sme stali na petrole a tam bolo luxusne wc, mramorove obklady umyvadla velke zrkadla zdarma.
U nas na cerpacke omw su toalety tiez dobre, ale tieto ma dostali. Na velku by som tam nesiel.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 09. 2015 12:26
dino111

"velke zrkadla zdarma"

ty si borecsmiling bouncing smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 09. 2015 23:54
...Hubneru nechtoho...boli me žaludek...ale že je borec...to teda je...smileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2015 19:12
Tak sme sa nakoniec vrátili zo Slovinska, Piran, Portorož,počasie ako všade, cesta tam aj späť furt po dialnici,žiadne hranice, bez problémov, 6,5 hod. Dlho som tam nebol a úroveň služieb a pláží oproti HR je už niekde inde.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2015 19:25
Milan Hubner napsal(a):
-------------------------------------------------------
> dino111
>
> "velke zrkadla zdarma"
>
> ty si borecsmiling bouncing smiley

Proč borec? Byla na nich cenovka ?... nebyla. TAK BYLY ZDARMA !!! ale já bych to v autě nevezgrinning smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
05. 09. 2015 15:37
Tak zase zpět k tématu:
včera, tedy v pátek 4.9.2015, jsme se vrátili ze Žuljany:
odjezd v 06:35, protože jsme měli v Neumu sraz s kamarádem, co měl cestu na Dubrovník, zdrželi jsme se necelou hodinku u kafe. Hranice v Neumu jen odmávnutí, nájezd na Dalmatinu v Karamatići 08:53, tankování na Tifonu v Jasenici, od Bosiljeva na Zagreb provoz poměrně hustý, ale bez omezení, Demerje (13:34) i mýtnice Trakošćan (14:28) placeny kartou bez čekání, kratší fronta na HR straně hranice, podstatně delší na slovinské (od mýtnice až za poslední závoru 18 minut). Průjezd Ptuj - Lenart - G.Radgona - Feldbach (obchvat opět průjezdný) - Ilz. V Hainfeldu další tankování na Shellce (16:54) a obědovečeře.
Nájezd na A2 Ilz, průjezd dálnicí i Vídní bez problémů, jen sjezd na A22 rovnou za mostem je uzavřený, takže se z A23 na A22 sjíždělo o jeden výjezd dřív (žluté tabule se značením Praha po A22) jako na Stadlau, ale vedlo to jen delší smyčkou do tunelu. Značení perfektní, průjezd hladký, zdržení nepozorovatelné.
Až do Hatí to jelo, pak se začala tvořit kolona, která rostla zvlášť u vesnic s omezením na 30, protože ji vedl jeden naprosto předpisový, dokonce tak, že (tuším v Jakubově) zastavil před oranžově blikajícím zpomalovacím radarem a čekal zřejmě na zelenou, aby ho to náhodou nevyfotilo, že jede na červenou. Naštěstí vedle něj bylo dost místa, tak, když ho ti dva kamioňáci a dalších nás pět předjelo, a brzy jsme mu stejně ujeli. Asi už pochopil, že se jné barvy nedočká. Pak to zase docela odsýpalo, jen na výjezdu z Havl.Brodu jsme dojeli nadměrný náklad, který se nám povedlo předjet až u Golčova Jeníkova. Ale ten s tím kotlem, či co to bylo, si ho mazal docela slušně, takže zase tolik nezdržoval.
No a pecka byla zase objížďka Kutné Hory, ve směru od Čáslavi značená přes nějaké ty svaté, Týnec nad Labem a zpět do Kolína. I když - říkat tomu "značená", je poněkud eufemismus: dělal to někdo, kdo to v okolí zná, a usoudil, že to tak stačí. Ale pořád se před námi motal někdo, komu to nestačilo... ale to je na jiné povídání.
No a pak tedy přes Velký Osek na dvaatřicítku a po ní až do Jičína. Příjezd 23:44.
Celkem najeto 2 487 km.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
06. 09. 2015 10:36
Včera odjezd z Gradacu v 08:00 oproti všem plánům-bylo hnussně. Noc katastrofa-domácí měli na památníku svůj rybí kulinářský svátek, takže do půlnoci řev z jedné strany AP a po půlnoci se přestěhovali do města na disko a řev hudby do 02:00. Do 03:30 probíhali ještě nějaké bitky, tříštění skla a hysterické výlevy jejich ženskejch. Při jejich ohrublém a zároveň ožralém hlasu to bil binec. Pak se jich půlka rozjela autama pryč :-) Sledovat to z balkónu byla sice zábava, ale potřeboval jsem trochu spát.
Po nasednutí do auta, to klaplo na vteřinu, okamžitě apokalipsa, černo, nebylo vidět, déšť, že to stěrače nebraly. Odjezd na Ploče a domů. Propršelo celou cestu až do Rakouska, tam se to ztišilo. Za Splitem se začaly dělat na silnici kolony, vyhodnoceno, hlavně tak, že spousta lidí není vyježděných a neumí jezdit a trochu bezohlednosti. Přeždějí na tempomat třeba i několik minut a udělají krásnej špunt v obou pruzích. A ti druzí bezohlední to je to samé. Je tady 130, tak pojedu 130 a na volný úsek před sebou auta co jedou +10 nepustím.
Po cestě jedna nehoda, nějakého místního to roztočilo na mokré silnici a omotal to kolem svodidel. Jinak klasika benzínky směrem k hranicím narvané, lidé se nenaučí tankovat dřív, to je to samé jak placení mýta-zaplaťpánbůh :-)
Po cestě jsem viděl jednoho rychlého passata v akci, stejné jako u nás. Poláci řidiči nestojí za komentář, to je pořád stejná písnička. Lučko fronta 4 km a na Demerje tak v každém pruhu 5-7 aut-výborné.
Na Trakošćanu a hranici zdržení okolo 15 hodiny celkem 1 hodina a 20 minut. Před Vídní jsem chytil ještě HR2 a říkali Lučko 9 km, takže čekalo se už i na Demerje a hranice už 4km. Začínal tak asi pěknej zářijovej masakr. To já měl při tom čase frontu jen 1,2 km. Vídeň někde mezi 18-19 hodin totálně zacpaná místníma, ale jelo to. Spousta lidí to stále objíždí na Schwechat.
Celkově spotřeba s Roomem atmosférou 1,4 6,7l. Čas byl mizerný 1070km s přestávkama, zacpanou Vídní a čekáním na hranicích závratných 14 hodin. Takže příště odjezd dřív, nebo jako vždy až kolem 16 hodiny. Ale sezóna byla letos evidentně posunutá, takže by asi ani pozdější odjezd nepomohl.
Tož mě víc nenapadá.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Schimi (06. 09. 2015 10:39).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
06. 09. 2015 11:23
My co vyjeli ve 3ráno bez front a v pohodě.To víte pan Schimi se musí vyspinkat.thumbs up smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
06. 09. 2015 11:40
fúúha Karle o 3 ráno z HR?
my opúšťame apartmán cca okolo 9:30 a vobec sa mi nechce grinning smiley....o 8 som ešte u pekara grinning smiley

---------------------------------------------------------------------------------------------------
2012-Baška Voda, 2013-Ždrelac, 2014-Drvenik, 2015, 2018 Brist, 2017-Žuljana, 2020-Bibinje, 2022-Gradac, 2023- Sućuraj
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
06. 09. 2015 12:01
...a ve 13 ve frontě na Lučku a v kolem patnácté ve frontě na hraničním přechodu. Pokud se teda jedná o sobotu v sezoně.
Ve 3 hodiny vstávat je ale opravdu divoké. To raději vyjíždím na noc a kolem třetí odpočívám kdekoliv.

My taky odjíždíme z hotelu až po snídani, která začíná v 7. To už máme věci v autě, nasedneme a jedeme. Teď ale jezdíme mimo sezonu, tak ty fronty kolony nejsou tak dlouhé.Na Demerje zatím bez front, na hranicích to sice chvíli trvá, ale podle provozu se rozhodneme jestli přechod objet nebo ne. Nikomu ale neberu jeho rozhodnutí, ani nevnucuji své.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
06. 09. 2015 12:09
v našom prípade už bol 3 - krát návrat v nedeľu, ale bez problému..a tohto roku som bol prekvapený, keď na Lučku hlásili kolónu 5 km ( náš výjazd D. Zdenčina ) ale hranice so SLO boli v pohode prejazdné confused smiley....
takže čo je fronta na Lučku nepoznám ( platba kartou ) ale HR/SLO už som si odstál yawning smiley

---------------------------------------------------------------------------------------------------
2012-Baška Voda, 2013-Ždrelac, 2014-Drvenik, 2015, 2018 Brist, 2017-Žuljana, 2020-Bibinje, 2022-Gradac, 2023- Sućuraj
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
06. 09. 2015 19:58
Sem se vzbudil ve 2 na záchod moja polovička taky tak sem zavelel že odjíždíme a bylo. Já bych stejně neusnul. Než se převalovat v pelechu tak radši pár km. odřídím. V 6 hod. ráno jsem to zapichl a hodku a pul se prospal a jelo se dál.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
07. 09. 2015 07:22
No jo, před odjezdem taky mívám "cestovní " horečku.
Projevuje se horší "kvalitou " spánku v noci a třeba i při schrupnutí po obědě před cestou na noc. Člověku se v hlavě honí, zda má sebou všechno nabaleno,co cesta, kolony, přejezdy hranice,no zkrátka "blbosti",kvůli kterým špatně "spí".
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
07. 09. 2015 20:26
kabinet302 a preto jazdim autobusom. O cestu sa nestaram, kde su kolony, kde platit.
V autobuse je ku koncu sezony malo ludi a kazdy ma minimalne 2 sedacky na celonocne schrupnutie. Nemusim to potom cely dalsi den dospavat. Akurat musi porusit predpis priputat sa. Ale to je na cestujucom ci zaplati pokutu, alebo riskuje svoj zivot. Prestavka je kazde 3 hodiny.
Zalezi ci ide Man, Mercedes, alebo Neoplan. Kazdy ma inak pohodlne sedacky. Niektore maju tvar kopirujuci zadok a tam sa tazsie spi cez viac sedadiel. A ked ma niekto nohy cez ulicku do dalsieho 2 sedadla, ludia zozadu nemozu prejst, pri vystupovani na prestavku. Alebo niekomu stupia na hlavu, ked lezi na podlahe. Minule lezali traja, teraz dvaja. Minule aj komusi stupili na hlavu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
07. 09. 2015 20:34
dino111 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> kabinet302 a preto jazdim autobusom. O cestu sa
> nestaram, kde su kolony, kde platit.
> V autobuse je ku koncu sezony malo ludi a kazdy ma
> minimalne 2 sedacky na celonocne schrupnutie.
> Nemusim to potom cely dalsi den dospavat. Akurat
> musi porusit predpis priputat sa. Ale to je na
> cestujucom ci zaplati pokutu, alebo riskuje svoj
> zivot. Prestavka je kazde 3 hodiny.
> Zalezi ci ide Man, Mercedes, alebo Neoplan. Kazdy
> ma inak pohodlne sedacky. Niektore maju tvar
> kopirujuci zadok a tam sa tazsie spi cez viac
> sedadiel. A ked ma niekto nohy cez ulicku do
> dalsieho 2 sedadla, ludia zozadu nemozu prejst,
> pri vystupovani na prestavku. Alebo niekomu stupia
> na hlavu, ked lezi na podlahe. Minule lezali
> traja, teraz dvaja. Minule aj komusi stupili na
> hlavu.

Ku..a to musí býti zážitek takové cestování.confused smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
07. 09. 2015 22:28
Autobus - taky možnost, hlavně pro toho, kdo nemá auto nebo si na takovou dlouhou cestu už netroufá.
Pokud by byly pouze dvě možnosti: a) autobus b) sedět doma byl bych za autobus velice vděčen !!!



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Mirus (07. 09. 2015 22:29).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
07. 09. 2015 22:34
Nevim kolik je Dinovi111 let ani jestli ma auto, ale plne souhlasim s Kabinetem ohledne cestovni horecky pred jizdou. Mam to stejne. Cesta to je dlouha, podelat se muze spousta veci, nektery jako ridic ani neovlivnite. Za zady mate rodinu, takze je tu i odpovednost ridice. Rozumim tomu
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
07. 09. 2015 22:41
ajaxovi napsal(a):
-------------------------------------------------------
> My co vyjeli ve 3ráno bez front a v pohodě.To víte
> pan Schimi se musí vyspinkat.thumbs up smiley

Hele nerej ty srandisto, tys byl z té cesty protivnej už v pátek před polednem, to se poznalo tak, že byly jen dvě karlovačka smileys with beer
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
07. 09. 2015 23:14
Citaci
valeri m.j. napsal(a):
...Cesta to je dlouha, podelat se muze spousta veci, nektery jako ridic ani neovlivnite. Za zady mate rodinu, takze je tu i odpovednost ridice. Rozumim tomu

Jo, dvě auta už na trajektu na Korčulu, a jedna z babiček zjistí, že nemají papíry, hlavně pasy vnoučat, která vezou s sebou, a žádný platný doklad na ně tedy nemají... A Hill aby od jejich příbuzenstva převzal pasy, odjel s nimi do Chorvatska a o týden později s nimi čekal na Pelješcu, až pojedou kolem z Orebiče, ať všichni mají papíry aspoň na cestu domů... i tak může vypadat cestovní horečka. Tentokrát to dopadlo dobře.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
08. 09. 2015 06:03
Mirusthumbs up

A ja tiez mam taky pocit. Ale az tesne pred odchodom ci sme cosi nezabudli a aj 5x idem na wc tesne pred odchodom.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
08. 09. 2015 07:59
Tak nevím, zda to ještě nyní někdo čte, ale: taky jsme zpět. Cesta tam protivítr už od Brna. Zamýšleno přespání někdě v rak, ale nakonec bylo tažné vozidlo i "vozík" na místě "za mostem" cca v 23h.
Moře čisté, nádhera, teplota 31.
Navrat v sobotu. Objezd Vídňě švihulama, kolem maďarských hranic směr Břeclav. Celou cestu pršelo. Usezeno s vozíkem v autě 15h.... (to bych byl normálně doma snad i z Pelješacu smiling smiley .
Vídeň ucpaná, imigranti v busech a k tomu fotbalový zápas.... tož tak. smiling smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
08. 09. 2015 12:36
... Hill ... thumbs up
Jardo, jak ses k tomu dostal ?
smileys with beer
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
08. 09. 2015 15:01
Co by: pár roků už se známe z práce. Věděli tedy o nás, že někdy touto dobou jezdíváme do Žuljany, proto zavolali a stihli to - a my jsme se k odjezdu teprve chystali. Tak vyslali něčí sestru (kdo se má v těch příbuzných vyznat), ať mi ty papíry hodí domů, že to nazpátek vezmou Pelješcem a vyzvednou si je.
Jak řekli, tak udělali, za týden si papíry vyzvedli a na Ston už mazali v klidu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
10. 09. 2015 09:19
Ahoj,

tak jsme v pondělí 7.9. ráno přistáli v Podgoře, jeli jsme klasickou cestou přes Brno - Mikulov - Wien - Maribor - Zagreb - po A1 až dolů. Na cestě se nic zvláštního nestalo, s manželkou se střídáme v řízení, takže jsme jeli nonstop a to i proti naší vůli, protože po cestě ráno na chorvatské dálnici tak foukalo, že se ani nedalo vylézt z auta a teploměr také neukazoval nic dobrého. Z tohoto důvodu jsme si museli nechat zajít chuť na kávičku na odmorištích.

Jediné co stojí za zmínku o cestě: u nás stála nafta na OMV něco kolem 29 korun, chtěl jsem dotankovat v Mikulově - Shell i Agip 35 korun - i kdybych měl tlačit auto do Rakouska vlastníma rukama tak to těm parchantům nedám - nakonec jsem tankoval až v Mariboru za 1,09 €. A zde další překvápko - OMV co bývala vždy nonstop byla v noci zavřená, tak jsme brali naftu u místní značky.

No a Podgora - zářijový ráj na zemi, po asi nabité sezoně obrovská nabídka volných apartmánů bydlíme v první řadě, nikde se nikdo netlačí, pláže volné a Jadran pořád ještě teplý.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
11. 09. 2015 10:45
Vyrazili jsme v neděli 23.8.2015 v 17,00 hod směr Třeboń, Halánky (večeře, nafta 31,40 Kč Benzina Verva), Krems am Donau, Vídeň, Sopron, Sarvár (termální lázně s auqa parkem a velikým luxusním kempem), tam jsme přijeli před půlnocí. Cesta dobrá, jen silný vítr a tudíž děsivá spotřeba 11,3 l/100 km (auto Mercedes C combi 200 CDI a karava Fendt 1300 kg). Průměrná rychlost 71 km/h. Tam jsme si užívali do pátku 28.8.2015. Odtud jsme vyrazili v 17,30 hod směr Lendava, nafta 29,04 Kč – 330 HUF, (na hranicích koupena 7 denní dálniční známka, protože neměli měsíční), Maribor, Ljubljana, Koper, tam rovně směr Portorož. Na konci Koperu nový tunel, takže na hranice je to fakt asi 15 km mimo dálnici. Přechod bez obtěžování cca v 23,40. Na prvním odpočívadle dálnice spánek až do rána, ráno kafíčko, krafna, čisté záchody a pokračovali jsme cca 75 km do Fažany. Dálnice skrz Istrii je fakt pecka, i když poplatky šílený – za 61 km 61 Kn (skupina II auto + karavan). Spotřeba 9,6 l/100 km, průměrná rychlost 78 km/h. Kemp pineta – jednoduchý kemp, dobrá cena, takhle na konci sezony relativně málo lidí. Cena za 6 dní auto, karavan 2 dospělí 2 děti 14 a 11 let 1308 Kun. Každý večer procházka do města, zmrzka, dobroty, smokve. Jeden večer tam byl nějaký fest (Rapsodia v plavom – prý na oslavu nějaké modré ryby, senzační kapela, která zahrála na velikém podiu fakt skoro vše). Jednou výlet do Puly, cestou koupena nafta, INA prémiová 8,40 kun – 31 Kč. V pátek 4.9.2015 v poledne výjezd z kempu, před kempem zaparkováno, oprava střešního okna u karavanu, stržený mechanismu, provizorní zalepení 3M páskou (nový stojí dardu &#61516winking smiley, po obědě návrat na pláž a v 17,30 odjezd. Dálnice v poho, v Seča koupena dálniční známka, přes Koper, Ljubljanu, Maribor, na hranicích koupena dálniční známka rakousko, Graz, tunely (8,5 eur, 5 eur), nákup nafty jen za 30 eur 1,2 eur 33 Kč. Za Linzem na velkém parkovišti v 1,30 hod spánek do rána. Ráno toaleta, kafíčko z automatu, občerstvení ještě není hotové, přes Dolní Dvořiště, České Budějovice, nafta u makra 28,40 Kč prémiová, domů do Prahy, spotřeba 9,8 l/100 km, průměrná rychlost 77 km/h. Dovča se prostě povedla. Už se těším na podzimní návštěvu maďarských termálů Hegyko.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
12. 09. 2015 10:04
Také se přidám, pokud někoho zajímá pár podrobností.
Na dovolenou jezdíme vždy v červnu, nikdy v sezóně. Letos jsem podlehl "vábení" domácích a vyrazili jsme ještě na krátký podzimní pobyt.
Vyrazili jsme ráno 4.9. v 6 hod. Jeli jsme 4 lidi. Na místě pod Omišem jsme byli večer v 18 hod. ( 1150 km). Využili jsme dálnici slovenskou, částečně maďarskou a komplet chorvatskou. Sousedi mne přišli pozdravit, že vozím vždycky déšť. Měli pravdu. V noci jemně prší, chvíli bouřka, v sobotu s přestávkami také. Jsme rádi, není tak horko. Koupat se dá i tak. Voda teplá nadstandardně. Dokonce nejvíc, co jsem za nějakých 16 let zažil. Lidí velmi málo. Počasí velmi příjemné. Zdá se, že chápu zdejší mazáky, co jezdí na podzim. Prostě jsme objevili pobyt po sezóně.
Jestli se ještě chystáte, na jihu se nemáte čeho bát. Jděte do toho. J.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 52
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.