Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
20. 08. 2015 16:16
Odchod z Hvaru, Ivan Dolac 17.8. pondelok, 8.30, šora na trajekt v Sučuraji 2 hod. Káva v kaviarni pri ceste (pri rade áut), hrozná (studená, bez chuti...). Drvenik - zmrzlina, suveníry...
Po skúsenostiach z cesty na Hvar som to otočil na juh, Ploče, nájazd na rýchlostnú cestu a po diaľnici do Bosny (poplatok v HR 6HRK, v BiH 1,25 BAM. Dlhá zastávka v Medjugorje. Obedovečera, o 17.30, niekde pred Mostarom. Potom Mostar. Neskutočné pohoria okolo, šli sme tadeto prvý raz. Pred Jablanicou káva, tentokrát dobrá. To už sa stmievalo. Smer Sarajevo. Asi 30 km pred Sarajevom diaľnica, vyzerala dosť nová. Tá sa tiahla až po Zenicu. 80 km. Poplatok 6 BAM. Tieto diaľnice sú fakt moderné, kvalitné. Nájazd na mýtnicu - žiadne tlačidlo, kamera rozpozná auto na svetelnej tabuli zobrazí ŠPZ a automaticky vytlačí lístok. Tunely perfektne osvetlené, tomu hovorím moderné. Kam sa hrabe Branisko. Diaľnicu potiahla za volantom dcéra. Pri Zenici, striedanie a ideme ďalej. Cca o polnoci Šamac, hranica, nájazd na diaľnicu v HR a smer Osijek. Cestou jedna pauza. 2.00 hranica HU, Mohács, nájazd na M6 smer Budapešť. Za volant manželka, ale po chvíli lejak, pauza, asi hodinu chrápeme. Počasie sa nemení, Ľudka sa rozhodne ísť aj tak. Došuchtá to 30 km pred Budapešť, výmena, žmýkam zo seba energiu a obchádzame po M0. O 6.00 sme už na M3 smer Miškolc, ale ja mám dosť. Tu sa povstane z popola dcéra, ktorá chrápala ležiac vzadu od Zenice - Môžem šoférovať? Hurá, už som sa bál kedy dôjdeme domov. Prebral som sa po vyše hodine, ona už šoféruje pred Miškolcom. O 9.00 sme to zaparkovali doma, v Prešove.
Opäť to nebola rýchla cesta, ale bol to nový zážitok. Pokiaľ Bosniaci dostavajú úseky diaľnice, tak sa nám oplatí chodiť na juh Dalmácie na Osijek, Zenicu, Sarajevo, Mostar. Z Drvenika do PO je to za súčasného stavu 1060 km. Po magistrále na Makarsku a A1 na Záhreb by to bolo o 100 viac.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
20. 08. 2015 16:51
Tak už jsme taky doma. Odjezd v sobotu 8.8. asi ve 3.45hod.. Asi po 20km nás staví auto a v něm samé ženy s žádostí o pomoc, že asi srazily srnu a neví co dělat. Srna ležela před autem, ještě žila. Přivolali jsme policii, ta myslivce. Zdržení asi 3/4 hodiny. Zbytek cesty v pohodě, jen malé čekání na hranicích a mýtnici. Příjezd do Trogiru v 18.00. Počasí nám jako každý rok vyšlo. Návrat 19.8.. odjezd v 9.30 hod. Cesta byla strašná, déšť, průtrže mračen, čekání v kolonách na mýtnici i hranicích. Příjezd domů po cca 1000 km ve 2.00 hod.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
20. 08. 2015 17:34
pro slavkov a couddy oprava - dojezd v 15:00, ani jsem si nevšiml překlepu, ale je vidět že jsou tady všímaví ,ale asi to většina pochopila -smiling smiley tož asi tak chlapci.Jinak letadlo by tam letělo cca 1,5 hod...
avatar
mdr
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
20. 08. 2015 18:32
Eifel, zíram, ako Bosniaci potiahli diaľnicu okolo Sarajeva za tie dva roky, čo sme tam boli, kam sa hrabe Slovensko s Českom dokopy
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
20. 08. 2015 20:14
Ešte mi napadlo. Kontroly na hraniciach cestou späť. HR - BiH, Chorvat policajt pozrel do dokladov, colník len kýval. Bosniaci na nás ledva pozreli. V noci BiH - HR a HR - HU o nás nikto nejavil záujem, sem tam nám venovali pohľad.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
21. 08. 2015 12:01
Liberec - Stomorska (ostrov Šolta)
odjezd 8.8. v cca 14 hodin, vynechal jsem D1, takže za Ml. Boleslaví sjezd směr Nymburk a po podjezdu D dále na Znojmo, cestou jedna objížďka u Kutné Hory, asi 2 semafory, ale celkové zdržení téměř žádné. Cesta Rakouskem i Slovinskem (mimo dálnici) v naprosté pohodě, SLO-HR hranice čekačka 1 min., při vjezdu na HR dálnici na Trakoščanu jsme zaznamenali frontu ve směru do SLO, ta se táhla cca 10 km a korigovali to HR policajti, aby jim auta nestála v tunelech. HR dálnice od Lučka až po Dugopolje skoro prázdná.

Stomorska - Liberec
návrat 18.8. v 8:00 trajektem ze Šolty, ve Splitu nákup na cestu, HR dálnice prázdná, Demerje prázdné, Směrem na Macelj si dcerky vykručely návštěvu outletu na Začretje, tam jsme se trochu zdrželi, ale nebyl chvat. Na Trakoščanu fronta tak na 5 minut, ale platil jsem kartou, takže bez fronty. Na objezdu SLO dálnice u, na fóru zmiňovaném, hostince Švarc práce na silnici - řídil to nějaký dělník, zdržení 1 minuta. Dál cesta bez problémů, provoz slabý až téměř žádný, kromě Vídně, kde se to trochu zahustilo, ale pořád to jelo, nikde jsme nepopojížděli. Risknul jsem D1 - bez problému a to až do Liberce.

Všem, koho to ještě čeká Sretan put a závidim,
dal bych to ještě jednou, ale bohužel zase až za rok.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
22. 08. 2015 14:49
Tak včera cesta domů. Výjezd z Vodice cca 9:00,nákup v Lidlu, tankování LPG (Pakoštane zavřeno, popojel jsem do Biogradu).
Asi 10:30 výjezd z Biogradu po magistrále, nájezd na dálnici Zadar2, zastávka na Marune (větr jako kráva, kdybych měl roztaženou bundu, uletím).

Provoz dobrý, na Demerje asi 5 aut před sebou, na hotovosti cca kilometr kolona, zdržení asi 10 minut na chorvatské hranici, odhadem 20 minut na vjezdu do Slovinska. Slovinský celník německý auto přede mnou lustroval asi dvě minuty, sice nevylezl z budky, ale vstal a nakláněl se, aby viděl na zadní sedadla. Ode mne si pasy a občanky ani nevzal a jel jsem dál.

Na OMV BS Dravsko Polje náběr LPG, bufet a pokračovalo se. Cesta až do Brna bez problémů (jedoucí kolona od Mikulova nebo už Poysdorfu, ale jela), v Brně směr na Vyškov zdržení, ne moc, tak 10 minut maximálně.

Ve Vyškově všichni sjeli na Olomouc nebo jinam a dál na Kroměříž jsem jel skoro sám. 21:10 jsem byl doma.

Dle navigace od Biogradu 840 km - čas pohybu necelých 9 hodin, čas zastavení 1h 40 min.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
22. 08. 2015 17:58
Omlouvám se že to píši sem ale nikde jsem se to nedočetl. Mohou se platit tunely v Rakousku kartou? Děkuji
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
22. 08. 2015 18:12
určite sa dajú platiť tunely na A9

---------------------------------------------------------------------------------------------------
2012-Baška Voda, 2013-Ždrelac, 2014-Drvenik, 2015, 2018 Brist, 2017-Žuljana, 2020-Bibinje, 2022-Gradac, 2023- Sućuraj
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
22. 08. 2015 20:02
Kdyz to jde na A9, pujde to i jinde. Anebo je lze predplatit na www.asfinag.at. Letos jsem to vyzkousel a uz u toho zustanu
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
23. 08. 2015 19:16
Platil jsem kartou tam i zpet. Pri ceste tam mi to nechtelo vzit kartu na druhem tunela, hotovost. Jinak bez problemu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
24. 08. 2015 09:56
Sobota 15.8.V poledne musíme z jistého důvodu být v Budapešti.Odjezd z domova ve 4 hodiny ráno,mi připadá reálný.Nemám zájem ničit auto na D 1,takže opět Jihlava,Znojmo,Vídeň.Uzávěry,objížďky,omezení snad už patří ke koloritu
jižní Moravy,bych ale pravdu děl,objížďka u Kutné Hory,mě trochu zaskočila.Ve Vídni mám časovou tíseň,po dálnici A 4 a dále M 1 na Budapešť mám tempomat nastavený trochu výše,ale opravdu jen málo.Na sedadle vedle panuje napětí,nervozita.
Na okraji Budapešti zapínám navigaci,v cíli určení máme rezervu 45 min.Trochu změna plánu,dále na jih můžeme vyrazit ještě navečer,takže telefonát do Harkan ohledně neplánovaného noclehu navíc.Vyřešeno,v termálech se budeme povalovat dva dny lépeřečeno,dvě noci.Navigace mě naprosto bez problémů navádí na M 6.Maďarské gurmánství je známo,netřeba komentovat,mnohé nápisy a jídeláky v jazyce nám srozumitelném.
Pondělí ráno 17.8 vyrážíme přes BIH směr Trogir,Slav. Brod,Bos.Grdiška,Banja Luka.Taky nastal totální kolaps navigace,kdy jsem chtěl využít rad uvedených na jiných vláknech,jízdou horskou krajinou.Nebudu rozvádět,popsal jsem jinde a to včetně gurmánských radostí.Dohnat časovou ztrátu po nájezdu na dálnici u Šestanovace už možné nebylo.Příjezd do Slatine ve 21.10 průměr 61,mám toho skutečně plné zuby.Jen průjezd Trogirem trval téměž hodinu.Uvítací ceremoniál a tepelný šok.Venku 18°C.
Moře je na svém místě,smokve jsou,vrak lodi na nedaleké pláži ze zimní bouře také,na chleba a máslo máme,houby zle.
Účel návštěvy a krátké dovolené splněn.
Pátek 21.8 ráno 7.10 vyrážíme domů.Trogir už ucpaný ,popojíždím 45 min.Pak už v Prgometu výjezd na A 1,kterou
opouštím u Gospiče a pak dále Korenica a Slunj,kde opakujeme letitý rituál požírání many.Zde bych chtěl jen dodat,že nabývám čím dál většího dojmu,že na ,,staré,,přibývá různých omezení a značení neexistujících vesnic či samot,byť se zvýšenou rychlostí na 60.Pak už jen klasika,Demerje- u každého terminálu max.dvě auta,takže bleskové,vedle stojící na kasch, fronta 3 km.Dělám změnu,jedu přes Goričan.Kontrola blesková,opouštíme celnici,zapínám navigaci neb tato lokalita je pro mě neznámá,mám jen něco v paměti o Bessyho stezce a mapu,která tuto oblast nezahrnuje.Nebudu se rozepisovat,navigace blábolila totální nesmysly,navedení mě na směr Vídeň,byl pro ni tabu. Osobně bych trasu po 86 ne-
doporučoval,mnoho úseků se opravuje,objížďky a fronty kamionů.
Na dohled od domova mě doráží objížďka před Kolínem a v samotném Kolíně policejní kontrola

V důsledku ztráty orientace,tedy bloudění v HU a objížděk najeto na zpáteční cestě oproti normálu téměř o 180 km více
a časový deficit 2 hodiny.Motor vypnut několik minut po půlnoci,tedy už v sobotu.
Přežil jsem tak snad příští rok...? A navíc jak bytná řekla,v důsledku úbytku hlavně Českých turistů,nebude zvyšovat ceny.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Vašek (24. 08. 2015 09:59).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
24. 08. 2015 12:30
valeri napsal(a):
-------------------------------------------------------
Gleinalmský jsem přes videomaut projel v pohodě, ovšem Bosrucký tunel byl uzavřený takže jsem vyhodil 5E.


platí to rok, pokud pojedeš za rok ve stejném termínu, ještě to cestou k moři využiješ smiling smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
24. 08. 2015 20:57
Návrat dnes v noci. Vyrazil jsem z Pelješacu v 6 ráno v neděli. Přes Neum naprosto v pohodě, bez zastávky na hranicích, ale se zastávkou na pumpě kde za super cenu Nafta a cigerety, skoro za půlku.

A pak na dálnici, díky ENC průjezd Fast Gate. A frrrr na sever. Cesta bez problémů, jen na Lůčku fronta 3 km pro platbu v hotovosti, vedle volno. Za Záhřebem v pohodě až na malou frontu na konci Chorvatska, ale za půl hodiny jsme jeli dál. Objezd dálnice ve Slovinsku a oběd v Lenartu u Švarce. A pak v klidu a pohodě do Rakouska a tak dál přes Vídeň a do Brna. Přes Břeclav samozřejmě. Pak už jen jsme zastavili u MC D. u Velkého Meziříčí a to byla chyba. Děsně lidí, že kam se na to hrabou Tučepi. Zdržení asi hodinu. A v 23 jsem byl v Liberci.

Poučení pro příště, asi pojedeme víc uprostřed týdne.

________________________________________________________________________________________________________________________________
Molunat 1986, Novigrad 1990, 4x Crekvenice 1991-1994, 10x Nerezine 1995-2005, Zlarin 1997, Žuljana 1998, Paklenica 2008, Pelješac Luka Dubrava 2011-2015, Fajana 2017, Crekvenica 2019, Lošinj Sveti Jakov 2020, Pag Šimuni 2023
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
24. 08. 2015 21:36
My už jsme bohužel taky zpět. Těch pár volných dní uteklo jako voda. Ale viděl jsem Chorvatsko po 3 letech. Je pořád krásné.smileys with beer Cesta tam v pondělí večer, pouze déšť, jinak nikde žádné zdržení Pak hledání ubytování pro 10 lidí, což se nám nakonec podařilo. smileys with beer
Cesta zpět skoro v pohodě, odjezd z Grebaštice v neděli v 16.30. Malý nákup v Šibeniku, pak už rovnou domů. Menší zdržení u Lučka (cca 30 minut). Koukal jsem co lidí se rozhodlo platit kartou. Pravda, v koloně nejvíc stáli Chorvati, co jeli na ENC. Před hranicemi asi 10 aut, popojíždění tak 20 minut. Pak už v klidu poprvé Slovinsko po dálnici (na pár dní mi stačila 7 denní známka) a Rakousko bez zdržení. Po půlnoci byla Vídeň pustá a prázdná, doma jsme byli v 1.30. Neděle nebyla nejlepší volby, ale nebylo to nejhorší spinning smiley sticking its tongue out Příště pojedu určitě na delší dobu spinning smiley sticking its tongue out
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
26. 08. 2015 00:28
tak už jsme se také vrátiliyawning smiley

Vyrazili jsme z ostrova Hvar v sobotu ráno, čekání v Sučuraji na trajekt asi dvě hodiny a cestou z Drveniku jsme se stavěli v Konzumu na Makarské. Pak průjezd tunelem Sv. Ilija a bez problémů cesta po dálnici s odbočením na Plitvice a s noclehem u Karlovace. Po odpočinku a výborné snídani jsme v neděli vyrazili směr Slovinsko. Pořád nemůžu pochopit, proč auta popojíždějí před mýtnicí Lučko v kolonách. My jsme plynule projeli přes Demerje a protože před hraničním přechodem Macelj začal provoz houstnout, tak jsme odbočili na Trakoščan. Ve Cvetlinu jsme si za poslední drobné kuny dali výbornou kávičku
občerstvení za poslední peníze
a pak jsme pokračovali přes malebný hraniční přechod do Slovinska. Klasickou objížďkou přes Lenart a Mureck jsme najeli na rakouskou dálnici a vypadalo to, že už nás nic nezdrží. V Rakousku opět tradičně zataženo a místy deštivo a před poslední etapou naší zpáteční cesty jsme se totálně zasekli před placenými tunely na A9 Gleinalmtunnel a Bosrucktunnel, kdy byla svedena cesta jen do jednoho tubusu tunelů. Poskakovali jsme v několikakilometrové koloně více jak dvě hodiny. Už jsme nemohli nic dělat, byla to naše chyba, že jsme si předem nezjistili dopravní informace. Výjimečně jsme projeli v Bavorsku bez těch jejich každoročních
Umleitungů

Domů jsme dorazili až před desátou hodinou večer a pondělní ranní vstávání do práce bylo "třešničkou na dortu naší dovolené"tongue sticking out smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
26. 08. 2015 02:55
Po 3 tydnech u more bych to pondelni rano nedal. Ja vzdycky potrebuju jeste par dni na vraceni se do reality. Ted jsme prijeli ve ctvrtek nad ranem, sel jsem hned v patek a celej den jsem byl mimo
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
26. 08. 2015 08:47
waja - vítaj v Plzni..na naše prekvapenie cestou spať sme prešli Deggendorf tunelom a Regen tiež normál - tunel thumbs up

valeri..máme to rovnako- ťažko sa mi vracia do reality a tento rok som to prehnal, keď sme sa vrátili síce 17.8. okolo 02.00, ale 18.8 som bol nastúpený a vobec nie stotožnený s pracovným nasadením grinning smiley

---------------------------------------------------------------------------------------------------
2012-Baška Voda, 2013-Ždrelac, 2014-Drvenik, 2015, 2018 Brist, 2017-Žuljana, 2020-Bibinje, 2022-Gradac, 2023- Sućuraj
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
26. 08. 2015 11:46
Ve čtvrtek13.8.2015 odjezd do Rogoznice v 20:00 se malinko odložil, jelikož jsme se synem sklepávali takový malý včelí roj, který se objevil na zahradě. Zřejmě kvůli soumraku ( a asi taky kvůli tomu, že jsme se nechtěli převlékat do včelařského) byly včely asi nervózní a tak jsme si na cestu odnesli pár žihadel. smiling smiley Na D8 v Lovosicích jsme najížděli až v 21:30h. Praha v pohodě, akorát na D1 před Humpolcem hořel kamion (info zde a tak jsme se v zácpě zdrželi další hodinku. Mikulov,Vídeň, Graz, A-SLO hranice v pohodě. Jenom něchápu ty němce, kteří zatvrdle stáli v minikoloně u budky na nákup Vinjety i když od té první mával chlap jak neurvalej ať jedou i k další. Tak jsem byl alespoň první já a žádné zdržování. Hranice SLO-HR zdržení do 5 min a frčelo se. Lučko na ENC sám, závora se zvedla. V Rogoznici jsme parkovali v pátek 14.8. pár minut před 9:30.

Zpátky odjezd z Rogoznice v sobotu 22.8.2015 v 20:15 po kontrole kamer na Lučku a Macelju. Dle kamer na Lučku 2km fronta pro hotovost a na NP Trakoščan taky. Před nájezdem na dálnici jsme natankovali plnou nádrž v Šibeniku. Úsek Bosiljevo-Zagreb klasicky trochu zhoustl provoz. Na Demerje několik aut odbočilo a já použil fast ENC. Auto přede mnou jsem nechal projet a stejně mě to odklonilo do pruhu vedle. No alespoň jsem si v klidu u závory zkontroloval stav účtu. Na dálnici A2 jsem musel zastavit na Croduxu a při té příležitosti jsem přes místní wifi zkontroloval znovu NP Trakoščan. Podle kamer bylo vidět, že všichni jedou na hotovost a všechny 3 mýtnice na kartu jsou prázdné a dle informaci HAKu tam není dlouhé čekání. Na základě těchto informací jsem v Durmanci nesjížděl a pokračoval až nakonec dálnice k mýtnici. Ač nějaký zřízenec ve vestě na dělícím páse mezi směry se světélkem v ruce mával ať jedou i do pruhů ke kartám, tak to platilo asi jenom pro nás. :-) Hranice HR do 3 minut, u SLO do 5, němec před námi podával pasy a občanku. Celník tu občanku lustroval nějak dlouho na počítači. Největší zácpa byla kupodivu za SLO hranicí, kdy všichni na tom malém parkovišťátku zastavovali pro vinětu a na wc. Pak již cesta až do Brna úplně na pohodu a bez deště. V Brně po nájezdu na D1 se spustil liják na 2 minuty, že to nepobírali stěrače a najednou, jak když utne, bylo po dešti. D1, Praha, D8 bez problému a doma jsme parkovali v 23.8. v 7:00 hodin.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
26. 08. 2015 22:42
> 18.8 som bol
> nastúpený a vobec nie stotožnený s pracovným
> nasadením grinning smiley


Ja by som to napísal takto: 18.8. som bol nastúpený a není som stožnený s prac. nasdením.grinning smiley Pamatuji jednu památnou větu ze zeleného vandru: Ja som tu není a opušťáky sú taky není. To jsem dlouho překládal.
Jinak všechny vítám na rodné hroudě, rád tohle vlákno pročítám a vracím se myšlenkami k cestě

Druga domovina Hvar - Zavala.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
26. 08. 2015 22:51
Zatím jsme se vrátili do Žuljany.
Nevyšel nám odjezd v úterý odpoledne tak, aby stálo za to přenocovat někde ve Štýrsku, jak jsem měl v plánu (ani jeden z volných noclehů nebyl v blízkosti hlavní silnice a hledejte to pak potmě někde po samotách; nic blíže jsem nechtěl, protože tím bychom zase tak moc nezískali).
Dopadlo to tedy jako mnohokrát: odjezd Jičín 04:13, jasno, 12°C. Významné zpomalení objížďkou zavřeného obchvatu Kutné Hory (průjezd maximálně čtyřicítkou) a pak semafory ve Stonařově (v okolí zaznamenány mlhy a nejnižší teploty, těsně nad 9°C). Další semafory jsme chytili zelené. Vídeň ucpaná, ale jelo to pořád přes padesát. Naše obvyklá trasa km 138 A2 Ilz - Riegersburg - Gornja Radgona - Lenart - Ptuj se ještě trochu zadrhla ve Feldbachu, je tam zavřený obchvat, někteří kamioňáci tam bloudili a ucpávali křižovatky a kruháky, nicméně ani toto zdržení nebylo nijak závažné.
Slovinsko projeté s pauzou na oběd v Janežovcích hladce, rovněž žádná zdržení ani na hranicích ani na dálnici v Chorvatsku. Až po zhruba Gospić jsme měli polojasno až zataženo, teplota do 24°C, jelo se příjemně. Dál už jsme měli slunečno s teplotním skokem mezi konci tunelu Sv.Rocha - na jižním konci teplota 31°C a po několika kilometrech se vyšplhala na 34°C a držela až do večera. Nákup v Neumu, příjezd do Žuljany 21:05, jasno teplota zde teď 26°C.
Detailnější rozpis dodám později.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 08. 2015 08:12
V kolik hodin jsi projížděl tou Vídní?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 08. 2015 08:43
Ještě Jardo, co jsi dělal na obchvatu Kutné Hory, když jezdíš po 38čce? Nebyl to obchvat Kolína?
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 08. 2015 09:35
Michale, osmatřicítka je za odbočkou na Kaňk zavřená, opravují nadjezd, tak na Jihlavu se jezdí přes Sedlec a Karlov. Ale museli tudy i ostatní, tak to bylo nepříjemné courání. Přes Kolín jezdím normálně od Veltrub přes most kolem nádraží a na obchvat Kolína najíždím až úplně na jeho konci na Šťáralce, takže obchvatem Kolína jedu jen pár metrů.

Martine: jak jsem psal, měli jsme pomalou cestu, takže tentokrát jsme přijeli do prvního vídeňského tunelu pár minut před devátou a na parkovišti Triestingtal jsme byli před tři čtvrtě na deset. Vychází mi, že jsme Vídeň projížděli o 10 minut pomaleji, než obvykle, ale při té rychlosti se mi to zdálo podstatně horší.

Jo, a pro ty, kdo pojedou přes Feldbach: na kruháku v průmyslové zóně není výjezd směr Gleichenberg označený, je tam jen tabule, že obchvat směr Ilz/Gleisdorf je uzavřený. Tak tudy se musí kruhák opustit, protože výjezd vede i na Gleichenberg po B66, ale jen tímto směrem. Asi s tím mají i navigace nějaký problém, protože dva kamiony ten kruhák dobře ucpaly - a čtěte skrz ně nějaké tabule... nicméně zdržení do 5 minut, tak to uvádím jen jak protizmatkovou informaci.
V G.Radgoně pak je zvýšený výskyt policistů, řídí provoz i na jinak neřízených křižovatkách, včera jich bylo celkem 6. A budou se tam zdržovat patrně ještě pár dní, protože tam probíhá mezinárodní zemědělský a potravinářský veletrh.

A opravuji - měli jsme sice pomalou cestu, ale ne celou: když jsme zhruba na úrovni Blata na Cetini minuli v protisměru Cobru, jak se za někým hnala, ostatní zjistili, že za námi asi hned tak nepojede, a najednou jsme se svými 135 tacho byli nejpomalejší. V tunelech jsem tedy rychlost příliš nepřekračoval, ale jinak jsem se snažil nepřekážet...



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Hill (27. 08. 2015 13:04).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 08. 2015 21:17
Hill napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Vídeň ucpaná, ale jelo to pořád přes padesát....

Prosím, Vídeň už je normálně průjezdná na A23 přes Handelskai?? V sobotu jsme ještě museli po objížďce přes Reichsbrücke a kousek směr A4, ale podle cedulí, pokud jsem jim správně rozuměl, měla být uzavírka jen do 23.8.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 08. 2015 23:01
Ta uzavírka je jen částečná a omezuje se převážně na noční hodiny (navážení materiálu, svářečské práce). Navíc se snaží alespoň jeden pruh nechat průjezdný.
Čili A23 průjezdná je, i když normálně je průjezdná rychleji.
Jak to tam jezdí, si najdi na kamrách Asfinag. Zrovna kamera na km 11,75 A23 kouká směrem na Altmannsdorf, tedy i k Handelskai.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
28. 08. 2015 14:36
Zdravím,

cesta do Bašky Vody:
Výjezd v sobotu 15.8. v 18h z Loun. Na Gralle plánovaný spánek 3h.
Poté objížďka SLO dálnice přes Mureck/Lenart/Ptuj a všude cesta bez potíží až k Zagrebu - začalo pršet, na dálnici omezení na 80 - 100 Km/h, ale jelo to.
Příjezd po 11h do Bašky Vody.

Cesta z Bašky do Loun:
Odjezd ve středu 26.8. v 10h. Mýtnice Demerje projeta bez zdržení - Lučko cca 500m kolona.
Hranice HR v pohodě, ale Slovinci to brali nějak vážněji - zdržení asi 10 min. (Nás teda jen odmávli).
Objezd SLO dálnice opět bez potíží.
Rakousko si to ale letos vybralo: 150 km před Vídní na benzíně zjistím, že máme píchlé kolo.
Vše šlo tedy z kufru a výměna kola. Když jsme vyjeli na dálnici, tak nás málem asi po 3km vytlačil z dálnice jeden slovinec - bylo to u fous. Než jsem si stihl donadávat, tak jsme stáli v koloně.
Byla dlouhá asi 8km - zúžení 3 pruhů do 1 kvůli opravě vozovky. Další kolona ve Vídni okolo 19h před opravovaným mostem - zde ale zdržení jen cca 15-20 minut.
Po té už to jelo v pohodě až domu a příjezd ve 23:45.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
28. 08. 2015 15:05
dezavy - trocha trampoty ,ale hlavne šťastne doma thumbs up

---------------------------------------------------------------------------------------------------
2012-Baška Voda, 2013-Ždrelac, 2014-Drvenik, 2015, 2018 Brist, 2017-Žuljana, 2020-Bibinje, 2022-Gradac, 2023- Sućuraj
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 08. 2015 23:02
My vyjíždíme už za dva dny (hurááá) – Olomouc – Baška Voda. Tak jsem napjatá, jaká bude cesta, chci jet po letech po staré přes Plitvice. Tak uvidím :-)
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
30. 08. 2015 19:06
Tak jse se právě vrátili. Odjezd v pá 21.8 z Ostravy, přes Bratislavu, HU po dálnici se zkratkou přes Kisbér a Székesfehérvár do Zabregu, kde nastalo přespání. V so 22.8 ráno odjezd ze Zagrebu v 8.30 kupodivu bez kolon, příjezd do Omiše v 13.30.
Zpět z Omiše v sobotu 29.8 v 9 přes Split, kde se konaly tradiční nákupy zásob v Konzumu, na dálnici jsem se bál kolon, ale kromě krátké u Maslenického mostu a krátké před Zagrebem se kolony nekonaly. Příjezd do Čakovce 16.40, kde jsme přespali. V ne 30.8 výjezd 8:45 přes Lendavu, Dolga Vas a po prázdné 86 přes Hu, Bratislavu zpět. V Ova 15:17.
Jen těch "angličanů" co jsme na dálnicích (zejména v Chorvatsku) potkali bylo až moc.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 52
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.