Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
11. 09. 2014 17:29
Jo, díky za upozornění, chyběla tam DPH, už jsem to opravil. Přišel bych na to později, ale zatím nemám výpis kreditky, abych to tam dal rovnou v korunách.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
11. 09. 2014 18:45
Hille, precizní jako vždy... thumbs up
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
11. 09. 2014 20:49
Jardo, takový rozbory nemají ani v EU ... Tebe měli vzít do ekonomické sekce ... thumbs up
smileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
11. 09. 2014 22:44

Já používám tyto tekuté stěrače a naprostá spokojenost. Aplikuji podle návodu z venkovní strany auta na všechna okna, zrcátka a světla už spoustu let. Dá se koupit v Globusu za 179 Kč, nebo na čerp. stanici ale tam je dražší. Při jízdě v dešti nad 60 km/hod. nejsou potřeba stěrače, proud vzduchu kapky vody vyžene z oken a i zbytky hmyzu jdou lépe odstranit.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
12. 09. 2014 11:11
Já měl kdysi tyhle od Sheronu Tekuté stěrače
Taky spokojenost. Na netu za 100,-, ve Škoda servisu jsem je koupil asi za 130,-
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
12. 09. 2014 16:57
Ahoj,
v noci jsme se vrátili z Podgory, tak se musím také trochu podělit :
Vyjeli jsme ve čtvrtek v 8,00 zastávka na Makarské v obchoďáku pro olej, ocet, pršut a dalmatské koření a hurá domů. Jestli-že jsem psal, že cesta dolů byla kvůli dešti utrpení, tak to byla procházka růžovým sadem proti včerejšku. Jel jsem starou cestou - za Brelou nahoru - Cistaprovo, Sinj, Knin, Gračac, plitvice, Karlovac a pak už dálnice, ve Slovinsku Ptuj,Maribor,Pesnica,Šentilj a Rakousko klasicky - Wien, Mikulov. Nemůžu si na nic stěžovat - silnice super, provoz minimální ale nad náma asi otevřeli stavidla a jak ráno začalo, tak až do půlnoci prostě lilo a lilo. Řeky, které jsme dříve vídávali z mostů, že sotva tečou se málem vylévali z břehů. Cesta nám trvala 14 hodin jízdního času a nějakých 16 i s přestávkami. Jediné pozitivum to mělo, že na rozdíl od cesty po dálnici za slušného počasí, jsem sice v autě strávil asi o 4hodiny déle, ale ušetřil jsem 200kun za mýto (Šestanovac-Karlovac) a ještě jsem měl asi o litr nižší průměrnou spotřebu, protože jsem prostě nespěchal (nedalo se).
Před plitvicema je od jihu dopravní omezení, pokládají tam asi 9km nového koberce, plus nějaké příkopy a sjezdy, ale provoz byl minimální, tak se to dalo.
Tedˇ už jen se dočkat ve zdraví zase příštího roku a hurá na jih
avatar
mdr
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
12. 09. 2014 18:22
Jak to tak sleduji, tak my jsme snad jediní měli slušné počasí na cestu - 31.8. trasa Žilina - Bratislava - Csorna - Kormend - Zalaegerszeg - Letenye - Goričan a pak po dálnici po sjezd Žuta Lokva - Senj - Rab, zpět 8.9. stejnou trasou. Cestou maximálné pár kapek, jízda plynulá, žádná zdržení. Jen u Kormendu se mi zdálo, že těch semaforů přibylo, naštěstí jsme je projeli dost plynule. Zajímavý jev - na 86-ce v pondělí 8.9. nekonečné kolony kamionů směrem na jih, naším směrem téměř žádné.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
12. 09. 2014 18:57
Zdravím všechny přispěvatele! Já jsem se letos opět spálil při cestě k moři. Stejně jako loni jsem vyrazil poslední srpnovou sobotu na Istrii, klasickou cestou přes Linz, Graz, Maribor, Ljubljanu, Crni Kal, Buzet a cílovou Fažanu. Člověk si koupí tu drahou dálniční známku ve Slovinsku a ty k.... každý rok zavřou jeden pruh u Ljubljane, v exponovaném čase kolem poledního, kde se sjíždějí dálnice ze tří směrů. 14 km okolo Ljubljane mi trvalo popojížděním 83 minut. Mám pocit, že to snad dělaj schválně, aby znepříjemnily cestu tisícům migrujících Rumunů do Itálie ( většinou s italskou značkou) a turistům snažícím si prodloužit prázdniny na chorvatské Istrii. Odbavení na Slovinsko-chorvatské hranici na malinkém hraničním přechodu Požane katastrofa! Před boudou policajtů asi 10 aut. Říkám si paráda, ale šeredně jsem se zmýlil. Zdržení dalších 25 min!! Slovinská policistka prohlížela důkladně každé druhé auto. Bohužel já jsem byl to druhé auto. Nakoukla do přihrádek u dveří, zkoumala doklady a pak mi znechuceně vrátila doklady a milostivě propustila dál. Podotýkám, že chorvatský policista kontrolující vstup do země absolutně bez zájmu nás mávnul. Cesta po istarském Ypsilonu z Lupoglavu do Vodnjanu sjever absolutně bez problémů a bez kolon, provoz v sobotu okolo 16-té hodiny slabý.
Při cestě na zpět 6.9.2014 v 9.00 jsem si říkal, že aktivní Slovinka byla v práci minulou sobotu, tak dneska na hranici určitě není. A ejhle opět jsem na ní narazil, ale tentokrát jsem byl naštěstí první, takže se spokojila jen s prohlídkou dokladů. Cesta zpátky domů bez koplikací,za trvalého deště přes Slovinsko, kromě asi 20 minutového zdržení před tunelem Gleinalm, kde byl bouračka. Benzín na Istrii Eurosuper 10,79 Kn, ve Slovinsku 1,44 Euro. Toliko mé zážitky z cesty. smoking smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
12. 09. 2014 20:00
Zdravím všechny cestovatele. Stejně jako Pavlesus jsem se vracel včera. Cesta Molunat - Ploče - dálnice A1 - dálnice SLO - dálnice A - Poštorná - Zlín. Odjezd Molunat 9.00 v dešti. Dubrovnik - Ploče polojasno. Pak to začalo. S vyjímkou několika krátných úseků, kdy déšť zeslábnul, to byla souvislá "otevřená stavidla". Naštěstí byl minimální provoz a s až na některé "závodníky" ohleduplní řidiči. Příjezd domů v 0.45 hod. Čistý čas jízdy 13,5 hod., zbytek krátké přestávky na kávu a občerstvení.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
20. 09. 2014 13:06
Pozdrav všem dovolenkářům již z domova, odjezd v neděli 07. 09. v šest ráno přes Vídeň, Graz, Zagreb, po dálnici až do Ploče a potom už jen kousek na Pelješac. Cestou tam jen pár přeháněk bez rychlostního omezení. Příjezd na místo pobytu ve čtvrt na šest večer, 1074 km.
Počasí nám během pobytu až na jeden propršený den dopřálo hodně sluníčka. (Bessy a Ajax už byli doma)
I návštěva přišla něco málo odčerpat z pití, dělali, že jim to chutná (?)
Zpáteční cesta ve čtvrtek v osm ráno start a v doprovodu slunečného dne bez větru a srážek zase po dálnici v 19.00 baráku.
Snad se to nárok zase podaří. J.D.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil drahoslav (20. 09. 2014 14:52).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
23. 09. 2014 14:11
Sice už jsme doma čtyři týdny, ale můžete si "zopakovat" cestu na ostrov Hvar:

[www.rajce.net]

(fotila jsem přes přední sklo auta, které bylo většinou špinavé)
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
23. 09. 2014 15:20
Waja-známé,ale stále neskutečně úchvatné,srdce rvoucí,toho se snad nelze nasytit.Mluvím ze sebe.thumbs upsmiling smiley
avatar
mdr
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
23. 09. 2014 17:04
No potěš koště, 5 hodin čekat na trajekt, to by snad bývalo rychlejší ze Splitu angry smiley a pendlovali stále, nebo jen podle plavebního řádu?
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
23. 09. 2014 18:38
... Waja ... jsou to fotky dokumentární a ty mají hodnotu i s muchama ... mají tu správnou atmosféru ... thumbs up
paráda ... taky Vlčí skála odjinud, než z dálnice ...
ještě, že Tě tady máme ( jestli to tak mohu s dovolením napsat ) ... líp se to přežívá od Jadranu do Jadranu ...
smileys with beer
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
23. 09. 2014 21:17
Vašek a Bessy, díkysmiling smiley

mdr: Pobyt jsme měli původně zamluvený od pondělí (vyhýbáme se kolonám na cestě), ale domácí nám nabídl pobyt už od soboty, že má volno, a že nebudeme platit nic navíc. Tak "neber to". smiling smiley Vyjížděli jsme v pátek před polednem s tím, že se vyhneme velkému provozu na dálnici. A díky tomu, že jsme si cestu rozložili do dvou dní, tak jsme byli v pohodě a odpočatí. Nic během naší cesty nenasvědčovalo tomu, že by mohl nastat nějaký problém. Malé zdržení u tunelu Sveti Rok nás nijak nerozhodilo a naše další cesta byla naprosto v pohodě. Vůbec jsme netušili, že se zasekneme v Drveniku. Nejeli jsme odtud trajektem poprvé a nikdy jsme nečekali víc jak půl hodiny. Takže variantu ze Splitu jsme vůbec neřešili. To, co jsme zažili při čekání na trajekt nepřeji nikomu, byla to hrůzagrinning smiley. Kolona vozidel stála až na magistrále, silnice byla totálně zablokována. Ti, co jeli dále směrem na Dubrovník neměli vůbec šanci projet, a z obou stran do Drveniku byly obrovské fronty. Dvě hodiny se nic nedělo a pak přijela policie na motorkách a konečně začala situaci řešit. Totální kolapssad smiley . Bylo hrozné vedro a člověk neměl šanci se někde "vyvenčit". A v kanceláři Jadrolinijí se jen usmívali s tím, že nema problematongue sticking out smiley. Trajekt jezdil kyvadlově non stop, ale posilu Jadrolinije nedodali. Tak jsme si to opravdu "užili"
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
24. 09. 2014 07:18
Tak jsme si to opravdu "užili".
.....A tak to ma byť....
Alespoň máte na co vzpomínat. Co by to bylo za dovolenou, kdyby nebyla "charakterizována" něčím "významným".
Příště vše bude určitě v pohodě.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
26. 09. 2014 23:38
Nechtěl jsem sem už psát, ale když píší ostatní…

Protože ženě srpnový týden u moře nestačil, rozhodli jsme se ve třetím zářijovém týdnu ještě jednou pro Jadran. Zatímco u nás pršelo, předpověď ve vybrané destinaci byla příznivá. Pobyt byl zakoupen 3 dny před odjezdem. V den odjezdu poslední kontrola předpovědi počasí (mírné zhoršení), kde ovšem žena zaslechla informaci o vydatných deštích a povodních v celém Chorvatsku – nestihl jsem včas ztlumit zvuk… Odjezd byl před okolím utajen, v případě úspěšné dovolené měl být oznámen až po příjezdu. V případě nezdaru byla připravena krycí historka o několikadenním pobytu u tetičky v Horní Dolní za teplého slunečného počasí.

Cesta tam - odjezd v pátek 12.9. v 15:23 (15°C) z jihu jižní Moravy přes Vyškov (zde pro jistotu pořízen dětský neoprenový oblek pro dceru, vzhledem k teplotě moře 23-24°C). Zastávka ve Vyškově na náměstí v mlékomatu pro čerstvé mléko a odjezd přes Modřice (tankování na ČS Albert, Ultra 95 36,50 Kč, se slevou 35,50 Kč) na Mikulov. Na silnici 52 přejet sjezd na Rajhrad, takže sjezd z již placeného úseku až za Sobotovicemi (bez následků). V Mikulově na ČS Agip krátká zastávka na nákup a WC, odjezd před 19 h. V Rakousku jízda ve šňůře aut. V Poysdorfu mírné zdržení na semaforech. Ve Wilfersdorfu na ČS OMV tradiční zakoupení rakouské dálniční známky a v 19:25 odjezd. Průjezd Vídní hladký. Teplota 15°C se držela až k Alpám, u Raststationu Schaffer na 87. km sklesala na 11°C, za Alpami u Bad Waltersdorfu na 129. km opět stoupla až na 14°C. Drobně pršet tentokrát začalo až před Raststationem Arnwiesen před Grazem, kde jsme stavěli na WC. 13°C odtud vydrželo až do Chorvatska. O 30 km dále tankování na čerpací stanici F. Leitner (Super 1.299 €) ve Feldkirchenu bei Graz a ve 22:30 odjezd. Objetí slovinské dálnice tentokrát naplánováno lehce rizikovou trasou přes Šentilj, Maribor, Miklavž a Ptuj. Kvůli problémům s navigací po vjezdu do Slovinska byla trasa operativně změněna na objezd Mariboru od kruhového objezdu u Dolnje Počehove přes Lenart (tato trasa projeta v r. 2013). Příjezd na slovinské hranice už bez komplikací v 0:45 h (4 auta, zdržení 1 minuta), na chorvatské 10 aut, zdržení 3 minuty. Objetí nejdražšího úseku dálnice A2 Macelj–Đurmanec po souběžné cestě. Mýtnice Zaprešić i Lučko poloprázdné. Na chorvatských dálnicích kvůli dešti omezena rychlost na 100 a na ubíjejících 80 km/h. U Záhřebu tradičně nejtepleji (14°C), ale za to pěkný přívalový liják a zatímco ostatní jeli krokem, protože jim stěrače nestíhaly odstraňovat vodu, u mne Rain off fungoval na výbornou, stěrače jsem nemusel ani jednou použít, a dovolil mi udržovat v levém pruhu 100 km/h. U Karlovace se mi zdálo, že mě zezadu bleskla kamera (?) - jel jsem v té chvíli cca o 20 km/h rychleji. Vzhledem k dešti jsem se rozhodl dojet na odmorište Modruš, kde je přístřešek, pod kterým by se dalo zdřímnout. Před Modruší jsem zaznamenal 3(!) mikrospánky. Před příjezdem déšť na chvíli ustal, takže jsem v chladném počasí (11°C) rychle rozhodil bivak. Přístřešek jsem nakonec nevyužil kvůli omezenému prostoru mezi stoly a lavicemi pod ním. Ráno jsem zjistil, že celta není až tak nepromokavá jak se zdála a spacák i karimatka byly promočené. Navíc nesvítilo slunce, ale bylo chladno (12°C) a pršelo. Přítomní Češi, Poláci a Němci měli mikiny a větrovky s kapucí. Říkal jsem si pro sebe, kam to jedu a co tu vlastně dělám teď v září. Tohle nejspíš nedopadne dobře. Zůstávala jediná naděje, že za Velebitem bude lépe. V autě panovala ponurá atmosféra, zvlášť když u Janjče spadla teplota na 11°C. U Gornje Ploči se déšť změnil na mrholení, u Maslenice po projetí tunelu Sveti Rok teplota stoupla z 12 na 18°C a když se před námi objevil mezi mraky kousek modré oblohy, svitla naděje. Za chvíli přestalo pršet úplně a tmavé mraky zůstaly za námi. Nálada se zvedla o 300%. V 10:10 h stejně jako před měsícem přestávka na odmorišti Krka. Severně bylo možné pozorovat bouřku. Odjezd v 11:27 h, sjezd v Šestanovaci v 12:20 a zastávka na vyhlídce nad zátokou Vrulje a krátce před 14 h příjezd do Gradace.
Zastávky cestou: Vyškov, Brno-Modřice (tankování), Agip Mikulov (WC), Autogrill Arnwiesen (WC), Feldkirchen bei Graz (tankování), Modruš (spánek), Krka (občerstvení a WC) a vyhlídka na moře nad zátokou Vrulje.

Pobyt - bez deště, jen několikrát v odpoledních hodinách oblačnost zakryla slunce a jednou z ní vypadlo i pár kapek. Denní teploty 26/27°C. Moře z 24°C sklesalo na 22°C. V den odjezdu od rána déšť, ale odpoledne ustal a dokonce vysvitlo slunce. Propršené dopoledne jsme strávili koupáním ve vnitřním bazénu hotelu.
Předposlední den výlet do Stonu přes Neum, zde dotankováno do plna (2.40 KM).

Cesta zpět - odjezd z Gradace v sobotu 20.9. v 17:25 h, zastavení na vyhlídce nad zátokou Vrulje, na mýtnici Šestanovac dokoupen ENC kredit. Cesta zpět bez deště, teplota mezi 19-22°C. Krátké zastavení na odmorišti Marune na WC (a s úmyslem zakoupit něco k jídlu, při pohledu na ubohou nabídku bylo od tohoto záměru upuštěno), odjezd v 20:45 (19°C). Ve vnitrozemí (Perušić, Brinje) teplota sklesala na 15°C, za Modruší už opět 18°C, což vydrželo až do Slovinska. Hladký průjezd Demerje i mýtnicí Đurmanec - všude prázdno. Úsek Đurmanec–Macelj objet mimo dálnici. Průjezd Slovinskem zvolen Ptuj–Lenart–Mureck–Graz se záměrem tankovat opět ve Feldkirchenu bei Graz. Blesky ve Slovinsku věštily přicházející bouřku. Drobně pršet začalo za Mureckem, pořádně se rozpršelo na dálnici A9. Na ČS F. Leitner tentokrát Super už za 1.319 €. Před půl druhou v noci příjezd na Raststation Autogrill Arnwiesen, už bez deště (16°C), ale přesto jsem zvolil raději přenocování v autě. Nad ránem jsem nepohodlí nevydržel a rozbil přece jen bivak venku. Ráno svítilo slunce, karimatka i spacák jen okrajově vlhké, ale všude mokro, promáčená tráva a bláto. V Autogrilu placené WC. Zakoupena snídaně a v mikrovlnce ohřáto mléko pro dceru. Odjezd v 9:28 (17°C). V 10:20 na 53. km před Wiener Neustadt 23°C. Průjezd Vídní před 11 hodinou v neděli za překvapivě poměrně silného provozu, ale hladký. Příjezd domů krátce po poledni (22°C).
Zastávky cestou: vyhlídka na moře nad zátokou Vrulje, Marune (WC), Feldkirchen bei Graz (tankování) a Autogrill Arnwiesen (spánek a snídaně).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 09. 2014 07:45
Tento popis cesty musí být snad přepis z diktafonu, nebo máš paměť jako "slon" Nic ve zlém.
Proč píšu. Kousek za Karlovacem byl opravdu radar s bleskem. Jel jsem tam 6.9. kolem jedné v noci maximálně 115 km/hod. Předjíždělo nás zrovna auto a na tabuli to ukázalo 131 km/hod. Štvalo mě to celou dovolenou. Nejsem si vědom. že by tam bylo snížení rychlosti. A kamera fotila zepředu. Tak jsem zvědavý,jak to dopadne.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 09. 2014 09:38
Neni treba maskovat historkami o tetickach, ja uz se tesim, jak tam pojedu opet na dusicky:-), pravda tentokrat nemam tolik volna, aby to stalo za to jet az do Orebice, kde je jeste urcita sance na rozpalene jizni skaly a koupani i v listopadu, ale i sumeni more nahore u Krku bude urcite uklidnujici a je to na polovine cesty:-). Treba to bude lepsi nez letos na velikonoce, ktere byly studene a more rozbourene, ze ani trajekty nejezdily. A v tyto terminy ma pro mne Chorvatsko nejvetsi puvab, nejsou tam davy lidi s kdyz uz nam lilo i v sezone a je hnusne nekolik mesicu, tak se treba pred zimou udela konecne pekne



Upraveno 1krát. Naposledy upravil vrgada (27. 09. 2014 09:41).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 09. 2014 10:01
... vrgada ... na to, aby jsi Ty dostal z poza fotografických čoček to, co cítíš ... na to Ty nepotřebuješ sluncem rozpálené pláně ... thumbs up
smileys with beer
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 09. 2014 10:12
Rubs: perfektní popis - asi zapisovala žena, že? yawning smiley
Co se týká přenocování, divím se Ti, že to řešíš takto a riskuješ i mikrospánek eye rolling smiley a ještě cestujete s malou dcerou. Koncem září se dá určitě najít přenocování za rozumnou cenu v pohodlí v apartmánu kousek od dálnice. - ale to je jen náš názor smiling smiley
Milujeme Chorvatsko v září i s jeho výkyvy počasí ... thumbs upsmiling smiley

Fouká nám dnes opět búra, ale za chvilku jdeme do vody pohoupat se na vlnách thumbs up smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 09. 2014 11:13
Rubbs napsal(a):

odjezd v pátek 12.9. v 15:23
> (15°C) z jihu jižní Moravy přes Vyškov ..............

>......................... zdřímnout. Před Modruší jsem zaznamenal 3(!)
> mikrospánky.


Rubbs, když se nebudu bavit o Tvých mikrospáncích.....nechápu , tak mě aspoň zajímá, když tedy vyjíždíš z jihu Jižní Moravy, co je potom třeba Hodonínsko?


____________________________________________________
Metajna (Pag), 3x Tučepi, Slatine (Čiovo), Zaostrog, 12x Hvar
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 09. 2014 20:59
Blýsknutí před Karlovacem jsem zažil už loni a letos zas. Pravda je, že jsem vždycky jel jen mírně nad limit 130 (určitě pod 140 km/hod) a myslím, že je tam těch standardních 130. Tento úsek jezdím vždycky v noci a myslí, že je to jen proto, aby si lidi všimli, že tam ten ukazatel je. Možná ale při vyšším překročení by se něco vyvinulo. Opačným směrem, ale už někde daleko před Zagrebem už jsem ten radar taky viděl, ale ten neblýskal (jel jsem to přes den). Pravda je, že je problém si ho všimnout, když jeden musí sledovat hlavně provoz.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
28. 09. 2014 11:14
to vrgada:
Utajená dovolená byl na půl vážný nápad ženy, ale nedivím se jí, letos jsme už těch nezdarů zažili dost…

to Rosmarine
Dělám si hlasové poznámky do telefonu s funkcí diktafonu. Ženě kolikrát vadí podat mi byť jen pití, takže vše včetně občerstvení během jízdy řeším svépomocí popř. samoobsluhou.
Pro příští rok chci vyzkoušet přenocování u Vučetů, i když to bude znamenat jet část cesty po staré. Kvůli letošnímu lehce nevyzpytatelnému počasí jsme se odvážili jen do Dalmácie, kde je stabilnější počasí, a s tím žena souhlasí jen s podmínkou minimalizace doby cestování (nějak ji ty přesuny zmáhají). Takže bohužel odshora až dolů dálnice se vším, co k tomu patří.

to Bomiňo:
Když to musí být, tak jih jižní Moravy je Hodonínsko.

to Gigi3:
U toho Karlovace byla v té chvíli zrovna ta 80, a to se prostě nedalo vydržet jet pořád. Musím se do příště podívat kde ta kamerka je a jestli ji zná moje navigace. Jo a v srpnu jsem měl dojem blesku i někde v tunelu (taky 80ka), ale už nevím kde přesně to bylo. Tentokrát jsem se snažil dodržovat aspoň ty tunely.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
28. 09. 2014 11:23
... Rubbs ... thumbs up
... dělám si hlasové poznámky do telefonu s funkcí diktafonu. Ženě kolikrát vadí podat mi byť jen pití, takže vše včetně občerstvení během jízdy řeším svépomocí popř. samoobsluhou ...
... a přitom ženský stále vykládají, že chlapi nedokáží souběžně koordinovat ... více činností ...
není to tak ...
smileys with beer
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 09. 2014 17:50
Rubbs nic vezlém ale žena kdyby mě za jízdy nepodala ani pití tak Jadran nikdy neuvidí thumbs up smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 09. 2014 19:12
Odjížděli jsme v neděli 7.9., návrat 23.9. - obě cesty naprosto bez problémů a v pohodě,
ale absolutně nejlepší bylo to mezi tímthumbs up smiley
Máme velké dilema, jestli i napřesrok nevyměnit červen za září, jsme tímto termínem nadšeni.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 09. 2014 19:19
Tak, tak: kdo zrovna není mašinfíra, přikládá mu pod kotel, tak to funguje u nás.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 10. 2014 18:50
Cesta domů 30.9.vše v poho ale těch policejních hlídek. V Bašce, Brele v Zadvarje a pak ještě dalších deset po staré do Karlovace.Cítili jsme se fakt bezpečně.Naštěstí chorvati solidárně blikali.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
05. 10. 2014 12:17
Odjezd v pátek 29. srpna v půl sedmé ráno z UH do Orebiče, po trase Břeclav, rakouská dálnice, Vídeň, sjezd na Ilz,Feldbach, G. Radgona (ještě na rakouské straně doplnění paliva), Lenart, Ptuj, chorvatská dálnice, kolem Zagrebu,sjezd Brinje - zvenčí prohlídka hrádku Sokolac v Brinje (stojí za vidění, je to příjemné zpestření cesty), nájezd na dálnici Žuta Lokva, kolem 17 hodiny v Šibeniku, během 30 minut nacházíme ubytování na jednu noc poblíž centra (kromě hlavních silnic všechny ulice velmi úzké, hodně jednosměrek), prohlídka starého města, Ráno v 8 hodin (doplnění paliva) pokračujeme po dálnici až do Ploče (za sjezdem do tunelu na Makarskou žádný provoz, až jsme se báli, že je dálnice zavřená), a pak po silnici až do Orebiče (kolem poledne). Cesta plynulá (i přes Vídeň), bez nejmenších problémů, bez deště, na hranicích zdržení do 3 minut (zpáteční směr silné kolony- hlavně na hranici Bosna - Chorvatsko, odhadem 5 km). O návratu později.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 193
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.