Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 09. 2014 13:00
Tak jsme se vrátili do Žuljany. Trasa obvyklá - od Kolína po osmatřicítce přes Znojmo, Hatě a z Vídně po A2 až po km 138 a přes Ilz, Riegersburg, Feldbach a Bad Radkersburg do Slovinska a dál přes Lenart, Ptuj a Macelj na chorvatské dálnice. Dalmatinou jsme jeli až na konec a pak sjezd do Čeveljuši, zbytek po magistrále a vůbec.
Cesta byla mlžná, zčásti vlhká (teploty 11°-15°C až za Vídeň), jinak pod mrakem, ale sucho, kolem Ziru se to roztrhalo a dál už polojasno a za Sv.Rochem jasno, teploty místy až 32°C (to bylo kolem Zadru až Šibeniku), převážně však se teploty na dálnici pohybovaly do 28°C, vítr slabý. Na Maclju odmávnutí, stejně tak na obou přechodech kolem Neumu.
Na nejméně 5 odmorištích hodně policajtů v černém, dokonce zablokovaný jeden pruh poblíž Mosoru kvůli totálnímu šacování autobusu přímo na dálnici. Všude o tom ticho, ale vypadalo to, že někoho hledají.
Dojezd večer do Žuljany, teplota ještě 25°C, jasno, bezvětří. Dnes nad ránem několik silných poryvů větru, zabouřilo a asi během dopoledne dvakrát sprchlo. Opět je jasno, teplota kolem 24°C.
Opět jsem čekal, že v neděli budou všichni už doma z prázdnin, ale opět bylo odnaproti docela masakr na Lučku, směrem k moři vydávaly lupeny dvě brigádnice v jen dvou branách, ostatní sloužily směru od moře, kolony až k Demerje a na Demerje byla asi 200 m fronta do všech bran.
Nám se jelo dobře.

Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 09. 2014 11:12
Tak sme šťastne doma. Tam 18-eho cez H po 86, zdržovali semafóry, potom už po dialnici až do Splitu a na trajekt. Späť tak isto naopak 29-eho. Cesty prázdne, pohodové. Jediné čakanie na tých semaforoch v H, a bolo ich celkom dosť. Cesta je to dosť nákladná, poplatky,trajekt, benzín. Predtým to bola nafta a 4,5/100 a po starej, teraz 6,5 benzín. Čas normálny. No ale keď sa chceme voziť... Na sp. ceste poldňová zastávka v Splite, tržnica, zmrzliny, kaviarnička, burek atď.Tam to žije, more ľudí. Po celú dobu na Brači teplo, aj voda, bez kvapky, iba jeden večer už po tme poriadna búrka, ale za 2 hodiny bola preč. Nepršalo ani po ceste. Ale teraz sa to už tuším, posralo. Škoda.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 09. 2014 15:37
Tak letos je to pro nás všechno hlavou dolů. Nejdříve jsme horko těžko urvali aspoň jeden týden. Vyjeli jsme v neděli 31.8. přesně jsme trefili tu jedinou zácpu na D1 cca 2 hodiny, nevím proč policie při uzavřené dálnici nestojí na posledním možném sjezdu a neodklání dopravu. V Brně se nám pokazila ruční brzda a riziko poruchy celého brzdového systému bylo příliš veliké, tak jsme to otočili a jeli zpět. Mechanik zareagoval velmi rychle a auto bylo večer opravené. Mám podezření, že kvalita D1 není pro současné vozy vhodná. V pondělí 2. pokus. Za Mikulovem před Poysdorfem zdržení skoro 2 hodiny, příčina semafor v obci, který nebyl nikdo schopen vypnout a zelená pro příjezd z vedlejší silnice (kde nikdo vůbec nejel) prostě způsobila 10 km kolonu. Tady vidím, že duch Rakouska-Uherska jen tak nevyprchal.Dál pak ještě 300km déšť a nakonec ještě lahůdka, již za tmy, na sjezdu z Rijeky na Krk, vítr jak blázen, že 60km/h bylo přes čáru. Myslel jsem, že jedu po naftě. No a dnes chč... a chč... a předpověď nic moc. Příště snad bude líp.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 09. 2014 15:51
Tak už jsme také po dovolené.
Cesta tam:
Výjezd ve čtvrtek 21.8.2014 v 17,00 hod z Dubče, kvůli kolonám jsme prvních 10 km jeli více než hodinu. Dále pak po D1, Benešov, D3, Třeboň, večeře na Majdaleně, Halámky, Vídeň, Graz, na prvním odpočívadle za Grazem v 0,30 hod se mi podařilo zacouvat mezi dva kamiony a jít chrnět. Ráno hygiena, a v 8,30 jsme pokračovali již z prázdného parkoviště dál, Maribor, Ljublana, Postojna, Rijeka, Klenovica. Průměrná rychlost 75 km/h, spotřeba těsně pod 10 l/100 km, což je super (tahám 1300 kg těžký karavan).
Cesta zpět: Sobota 30.8.2014 v 18,10 hod. Před hranicemi načepovaná nafta a večeře, u Postojne nájezd na dálnici, před Ljublanou docela provoz, pak dobrý až na hranice s Rakouskem. Před Grazem začal déšť, za Grazem začal chcavec, jako hrom. Nedalo se jet rychleji jak 70 km/h, déšť trval až do cca 1,30 hod. Jeli jsme směr Linz, takže hned po zaplacení druhého mýta za tunely, jsme spali v pohodě mezi kamiony na velikém parkovišti s výhledem na hory. Ráno v 8,30 jsme pokračovali dál. Linz, Dolní Dvořiště, doplnění téměř prázdné nádrže a přes České Budějovice po D3 (oběd u MC Donalda) hurá domu. Doma jsme byli v 13,00 hod. Průměrná rychlost 73 km/h, spotřeba 9,7 l/100 km. Karavan tahám MB C (S204) kombi 200 CDI automat, jezdím na 4 rychlostní stupeň (je to s podivem, ale pokud si automat řadil 5, tak spotřeba byla o cca 0,5l vyšší), maximálně 96 km/h (tacho 100 km/h). Vím, že mírně překračuji povolenou rychlost, ale patřím k těm pomalejším .
Protože počasí stalo za …., 4 dny bylo pod mrakem a občas i pršelo, 2 dny byla bura, že byla zavřená cesta z Nového Vinodolského do Senj pro karavany, příští rok pojedeme doleji (jižněji), asi někam ke Splitu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 09. 2014 22:27
Hill napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ... přes Ilz, Riegersburg, Feldbach a Bad Radkersburg do Slovinska a dál přes Lenart...

Hille, trasa Feldbach - Lenart mi vychází podle mapy lépe přes Mureck (po 66 a 69), má nějakou výhodu jet přes Bad Radkersburg/Gornja Radgona? Dík za info
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 09. 2014 22:51
Asi ne, vcelku je to jedno, měl jsem seštudované i tyto dvě trasy, jen jsem, když už jsem byl na rovném úseku, kde i přes vesnice je povolená vyšší rychlost, než padesátka, nikdy neměl chuť kličkovat ještě přes Straden po okresce L206 nebo se trefovat na správnou silničku L264 v Hof bei Straden (to podle toho, kde bych odbočil), ony se tam ty okresky dost větví a s jejich očíslováním podél cesty si asi nikdo moc hlavu nedělal, často na silnicích třídy L ta čísla úplně chybí.
Na slovinské straně je to vlastně úplně jedno.
Ale, jestli tě tudy vede navigace, třeba nezabloudíš a nezajedeš si. Já jsem ji ještě nepotřeboval, i ve služebákách ji vypínám, tak musím jezdit tudy, kde se dokážu orientovat zpaměti.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 09. 2014 00:14
Dík, navigaci nemám, používám hlavu... po okreskách kličkovat nechci, pojedu po hlavní (směrem od moře) po 69 od Murecku a potom doleva na 66 směr Feldbach. Zkusím to a uvidím, vzhledem k omezením na dálnici to vychází (snad) lépe než přes Graz yawning smiley .
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 09. 2014 07:51
Vrátili jsme se z ostrova Pašman, městečko Tkon - snad jediné písečné pláže i moře v Chorvatsku.

Cesta tam klasická Velké Meziříčí D1 - Brno - D2 Břeclav - Poštorná-Vídeň-Maribor-Zagreb-Benkovac bez potíží.

Cesta zpět vyšla na sobotu 30.8.2014, čehož jsem se dosti obával. Proto jsem zvolil objezd Lučka i Macejle přes SLO (známku jsem stejně měl) : Benkovac-Bosiljevo-exit Novigrad-Jurovski Brod/Metlika-Novo Mesto-Ljubljana-Maribor-Graz-Vídeň-CZ.
Mezi Metlikou a Novom Mestom je cesta klasická první třída s občas záplatovanými úseky. Provoz super minimální, pouze 2x traktor bez spz.
Jediným záporem je asi 10km serpentin před Novo Mestem.
Potom šlo zvolit spojkou na Celje, ale zvolil jsem pouze dálnici na LJU - sice o 100km delší, ale časově na minutu stejně.
Vídeň klasicky na Favoriten, A23, potom už směrovky Brno.
Jediným nuceným zastavením byla společná HR/SLO celnice v Metlice. Dvě budky od sebe 2m pod společnou střechou bez jakéhokoliv označení, netušíš co je v druhé budce, skoro jsem okolo ní projel.
Policie pouze v Rakousku na konci dálnice A23.
Čas jízdy 10 hodin, 2x950km.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 09. 2014 09:48
Jaka byla cesta ...vyjezd v nedeli vecer z Brna smer Split , od Vidne velice husty dest , pred Grazem chvilku pauza (destova) Od Grazu po Sveti rog nonstop bourka, prutrze deste...Takovou cestu jsem jeste nezazil, hlavne to blejskani me uz lezlo na hlavu , pripadal jsem si jak ve filmech Davida Lynche.. na druhou stranu provoz 0.....
Ludek
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2014 00:05
Pedro66 napsal(a):
> trasa Feldbach - Lenart mi vychází podle
> mapy lépe přes Mureck (po 66 a 69), má nějakou
> výhodu jet přes Bad Radkersburg/Gornja Radgona?

S dovolením přidám názor. Mým hlavním důvodem, proč jezdím na Bad Radkersburg/Gornju Radgonu a ne na Mureck (myšleno od Feldbachu) je ten, že silnice 449 z Gornji Radgony do Lenartu je o poznání kvalitnější než silnice 433 z Murecku. A časy přitom vycházejí stejně:

Mureck–Lenart … 18 minut (skutečný čas z roku 2012) + cca 12 minut (podle google maps; nemám projeto) od křižovatky cest 66/69 po Mureck. Celkem tedy nějakých 30 minut.

Křižovatka cest 66/69–Gornja Radgona–Lenart … 29,5 minuty (skutečný čas z letoška; malinko svižnější jízda)

I kdyby tomu tak bylo, několik minut navíc pro mne nemá význam, důležitější je pro mne "komfort" cestování po kvalitnější, pohodlnější a tedy i bezpečnější cestě (lze jet i rychleji). Mám bohužel tvrdší podvozek, cítím každou sebemenší nerovnost, a tak vítám možnost lepší cesty.

Na cesty L206 kolem Stradenu nebo L264 přes Hof bei Straden bych se nepouštěl (natož v noci, kdy tudy projíždím), jel bych stále po 66 na 69 a pak odbočil doprava nebo doleva podle potřeby. Toto je pohodlnější, bezpečnější a – troufám si tvrdit –, že i stejně rychlé (časově).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2014 07:36
Souhlas s výše uvedeným od Rubbse.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2014 09:42
Tak už je to taky za náma...odjezd tam do Stanići u Omiše 22.8.Pátek 21:00hod ze Zlína počítáno,přes Sudoměřice,stará 2 do Blavy,po staré Rajka,86 Csorna,Sárvár,Keszthely,Marcali,Barcs,Virovitica,Daruvar,Bos.Gradiška,Banja Luka,Čadjavica,Glamoč,Livno,Aržano,Šestanovac-920Km!Jízda nonstop na spotřebu max.do 100km/h s cca.8zastávkama na WC.Zdržení jen v Zadvarje(HR)kvůli debilnímu jarmarku se projíždělo kyvadlově.Cesta přes BiH absolutně bez problémů,perfektní cesty a famózní pokoukání!!!Příjezd 11:30do Stanići.Nafta na severu levnější-2.25KM Banja Luka cestou zpět Laktaši 2.19KM.Benzínky velice dobré!Pro kuřáky se vyplatí zde koupit po kartónech cigarety,já bral ktn.Chesterfield red za 33KM-478Kč!!!Marlbora za 4,50KM,Davidoff tuším 4,00KM...
Cesta zpět malinko jinak 30.8.Sobota 8:30 Stanići,Aržano,Tomislavgrad,Šuica,Jajce,Banja Luka,Bos.Gradiška a dál už stejně...žádné zdržení po cestě,jen WC+kochačky+Lidl Daruvar(ceny skoro stejné jak u nás)příjezd domů do Přerova 00:00.
Když to shrnu,tak cesta perfektní předčila má očekávání a když pojedu od Splitu dolů,tak nikdy jinak!Cesta tam se mi zdála pohodlnější,protože na Čadjavicu nebyl žádný provoz,Cestou zpět hlavně v údolí Vrbasu byl provoz,ale žádná hrůza,jen se tam blbě předjíždí,to samé když se sjíždí Kupreška vrata a chytnete kamion...
O krásách BiH nemá cenu ani psát,to ví snad každý a při cestě touto zemí se není čeho bát!!!

Ještě doplním,že cesta byla bez jakýchkoli poplatků a obchvat Banja Luky je stále zdarma...



Upraveno 2krát. Naposledy upravil KaZa (04. 09. 2014 09:47).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2014 09:45
Takže jsem si vlastně vybral bezděky cestu pro krátké auto s tvrdším podvozkem vhodnější... a to jsem o tom rozdílu ani nevěděl.
Trochu záludností má cesta zpět:
- v Ptuji na silnici 229 na Lenart je kousek, tak 150 m za semafory, v oblouku odbočka na Gor.Radgonu po silnici 712, tak jsem ji jednou zkusil. Ve Slovinsku nespoléhám moc na čísla silnic, za posledních 10 let už dvakrát přečíslovávali, dnes by to bylo po 439 přes Sv. Jurij ob Ščavnici a dál po 714 přes Črešnjevce do Radgony (taky bych se vsadil, že před pěti lety měla ta silnice jiné číslo). Víckrát ne, na kilometry to vyšlo zhruba stejně, ale časově tak o čtvrthodinu pomalejší. A ta půlhodina se mi zdála navíc nekonečnou. Jakkoli cesta vedla krásnou krajinou, chce to na ní znát názvy nejbližších vesnic, nebo mít kliku. Značení poslabší, takže zakufrování pravděpodobné.
- před Lenartem ukazuje plánovač zkratku přes Sv.Trojicu. Taky jsem ji jednou zkusil: stačila jedna uzavřená silnice na Porcič i Ženjak a vyjel jsem zase v Lenartu, jen kousek od rotujícího ovčáka v průmyslové zóně. Úspora vzdálenosti nula, času snad taky. Bez uzavírky by to nějaký kilometr ušetřilo, čas ne, je to cesta výrazně pomalejší.

Poslední čtyři roky už v těchto končinách neexperimentuji a jezdím stejnou trasou sem i domů.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2014 11:39
Děkuji za informace a názory - včera projeto Ptuj, Lenart, Mureck, Feldbach, Ilz za 1h45min normální spíš kochací jízdou. Mureck - Feldbach po 69-66 je asi nejlepší úsek, pokud je 449ka lepší než Lenart-Mureck, zkusím to tam příště yawning smiley .

Druhá informace z cesty, nová JET pumpa u kruháku v Hollabrunu už je otevřená, bohužel nonstop není, otevřeno 5-23h, takže kdo by zde chtěl koupit známku, musí to stihnout do 23hod.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2014 15:37
Tak se taky podělím o pocity a dojmy z letošní cesty....letos řízení "odnesly" ženský. Dcera po Čechách tj. Trutnov - Hatě a já Hatě-Vídeň-Graz-objížďka SLO dálnice (Mureck-Lenart-Ptuj), Zagreb, ....Šestanovac, Gradac.
Odjížděli jsme 20.8. v 17 hod - až na hranice klid, sluníčko..po vjezdu do Rakouska začalo pršet a bohužel nám to vydrželo až na sjezd z dálnice v Šestanovaci. A pršet je slabé slovo...Jedním slovem - masakr. Na SLO-HR hranicích si celník nevím proč vzal do ruky naše pasy, nepodíval se ani na nás, ani do pasů, chvíli čučel někam do neznáma, pak mi je vrátil a jelo se dál. Tímto stylem tam ve 2,00 ráno vyrobil frontu asi 15ti aut. Za Zagrebem jsme museli zastavit (jeli jsme celkem 3 auta), protože skrz průtrž mračen už nebylo vidět vůbec nic a tři hodiny jsme odpočívali. Ráno jsme pokračovali bez deště, který jsme ale asi po půl hodině zase dojeli a pak už jsme se "řítili" někdy 30-40km rychlostí/hodinu po dálnici. Zase nebylo vidět skrz bouřku a hrozně vody. Takže to zkrátím - po 22 hod. jsme dorazili v 15 hod. do Gradacu. Tam celých 10 dnů krásné počasí!!!!
Cesta zpět 31.8. v 11 hod - Chorvatsko v klidu a pohodě a po projetí objížďky SLO dálnice a vjezdu do Rakouska začalo opět lejt jako z konve a vydrželo to až k hranicím ČR. Takže zase jízda po dálnici rychlostí 80-100 km/hod...oči jsem měla snad až na kapotě....eye popping smiley. Ze Znojma už naštěstí nepršelo, řízení převzala dcera a úspěšně nás dovezla do Trutnova 1.9.2014 ve 4 hod.ráno.
Ale zvládli jsme to, dovolenou si užili a v pořádku se nás všech 11 lidí vrátilo.smileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2014 15:52
Tak jsme od úterka v Podgore,
cesta hotová katastrofa - vyjeli jsme v pondělí o půl osmé večer - déšť - cesta klasika Brno, Mikulov, Vídeň, Graz, sjezd z dálnice před slovinskou hranicí, kruháč Pesnica, Maribor, Ptuj - Rakousko a Slovinsko nepršelo - rozhodli jsme se, že si tedy cestu chorvatskem střihneme klasikou přes Plitvice a tam to začalo, lilo tak, že manželka vzdala řízení a musel jsem jet já a místy víc jak 60-tkou jsem se neodvážil. Cesta nám trvala 14 hodin a to jsme zastavili jen dvakrát na malou chvilku. Provoz byl po celou cestu téměř nulový jediný negativní zážitek kromě počasí byl slovinský celník, který mně svým kyselým pohledem donutil vystoupit z auta a podat mu pasy, protože jsem zastavil tak špatně u budky, že jsem nedosáhl k okénku.Pak si všiml psa, tak jsem musel ještě vyštrachat očkovák, který si ale ani neprohlédl. Chorvatší celníci pohoda...
Počasí tu není nic moc, babí léto asi čeká až odjedeme sad smiley ale zatím jsme na vzdory všem meteorologickým předpovědím nezmokli smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
05. 09. 2014 08:30
Hille,taky jsme letos tu zkratku přes Sv.Trojicu zblafnul,tam se fakt není čeho chytit,přesně jako ty zpět Lenart,letitý rozpis na obnažená kolena
vedle sedící a pak už v krásném počasí žádný problém.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
05. 09. 2014 14:00
Tomu rozumím – já poslední roky mám vždycky smůlu na déšť. Vloni jsme vyjeli, na Šestanovaco začalo pršet a pršelo a pršelo (možná spíš lilo eye popping smiley ) celou cestu až do Olomouce... Ještě nikdy jsem nejela tak krátkou dobu – tím jak lilo, jsme stavěli jen 2x. Ale přijela jsem naprosto vyčerpaná... Letos jedeme za týden, bohužel jen na 7 nocí, tak jsme to vyhodnotili jen na autobus, (který je o polovinu levnější), autem pro dva se tak krátká doba nevyplatí... Ale už teď se děsím, jak tu jízdu přežiju. Kdybych neměla koupení jízdenky, raději to přehodnotím... eye popping smileyeye popping smileyeye popping smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
05. 09. 2014 21:21
Monikare neklesej na mysli,já ač ve své podstatě nikoli přítel autobusů drobnou radu,kterou se snažím aplikovat.Usnout ještě před rozjezdem autobusu a budit se jen při technických nucených přestávkách.Chce to trochu cviku,ale jde to.Hlavně se snažit nevnímat ostatní osazenstvo,pakliže se nejedná o jedince,ke kterým mám kladný vztah.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
05. 09. 2014 21:27
Tak už taky doma , cesta tam 21.08.15.00 hod. : Uh.Hradiště , Poštorná,Videň, Ilz, Ljutomer, Ormož, Varaždin z důvodu nostalgie jedeme po staré kterou jsme jely naposled 2006.....času bylo dost vyděl jsem to růžově......Ale ouha od Plitvic silný déšť a částečně mlha.Cesta nebyla vůbec špatná,ale díky počasí to stálo za h...o......Problém je ten kdo je zažitý jezdit po dálnici tak tady ty kiláky nefrčíangry smiley Ve 04.30. jsem přijel do Splitu oči vyčuměné jak lemur který tlačí před sebou bouřku. V 6.00 příjezd do Drveniku a čekání na trajekt Hvar, bouře se
přesunula na Pelješac.
Cesta zpět: 02.09 Stari Grad - Split dále při pobřeží do Vodic.
03.09 odjezd Vodice již po dálnici a dále stejnou cestou jako příjezd, cesta bez problémů pouze u tunelu Sveti rok silný nárazový vítr. Takže takdrinking smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
07. 09. 2014 21:57
Vážení přátelé, bohužel už jsme se taky vrátili. Cesta tam 24.8.14 z Hrádku n. Nisou v 19 hod. se zastávkou LB. Globusu, do MB, pak po 38-ce.Za Znojmem doplnění nádrže a lehké zakousnutí a protažení. Dál přes Víden', na Zobernu asi 1,5 hod. chrupka, P225 čůr-pauza. Objezd Slo. dálnice přes Mureck, Lenart, Ptuj, na Macejlu pár aut to samé na Lučku.Sjezd z dálnce na Šibenik, v Šibeniku dotankování 40 l N95 a cíl byl v Rogoznici kolem poledne se zastávkou v Grebaštici, kde se nám nelíbilo. Auto Š Rapid 1,2 Tsi 77kW, najeto 1092 km, spotřeba 5,8 l při průměru 85 km/hod. čistá jízda 12:45 hod, to jsou údaje z pal. PC. Ubytování na Blint, najito bez problémů. Počasí super, teplota vody kolem 26°C asi v metrové hloubce, měřím nenamontovaným Thermometrem IN/OUT do auta. Jen 1.9 odpoledne déšt' a bouřka, 2.9 už ale zase polojasno, takže zas koupačka.
Cesta z-5, 3.9.14 kolem 09 hod odjezd směr Šibenik, dál na dálnici, cestou dost foukal vítr, na Maslenici a před S. Rokem už to byla síla, omezení na 40 a stejně to s autem dost cloumalo. Na Marune se pokaždé loučíme s mořem a máme čůr-pauzu, tentokrát byla jen čůr-pauza. Foukalo tak, že manželka nemohla otevřít dveře, naštěstí jsem zastavil předkem proti větru, jinak bych určitě měl vyvrácené dveře. Za tunelem už bez větru, cestou trochu mrholilo, déštěm bych to nenazval. Na Demerje předemnou spadla závora za odjíždějícím autem, takže hladký průjezd, před Macejlem dotankováno. Na Macejlu pár aut, zase objeto přes Ptuj, Lenart,Mureck, ve Vídni jsem byl 17:40 což je trochu problém ale s pár zastaveníma to pomalu jelo, dál zase na Znojmo, kde si dáváme večeři. Doma jsme byli 23:40, podle souseda. Auto stejné, spotřeba 5,8 l při průměru 84 km/hod, čistá jízda 12:52 hod a najeto 1086 km, zase ůdaj z pal. PC .
EuropAssistance sjednáno naštěstí nepotřebno. Kéž by ještě pár takových dovolených bylo. Karelsmileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
08. 09. 2014 09:45
My se vraceli 1.9. z Grebaštice výjezd 5:15. kolem 4 ráno když jsme vstávali průtrž s kroupami, nabalení auta bez deště, pak po vjezdu na dálnici u Šibeniku šílená průtž cca 60 km rychlostí 60-80km, pak se to uklidnilo místy pak pršelo místy ne ale silnice suchá nebyla nikde, průjezdy mýtnicemi až do Varaždinu na ENC (i na kartu kolega) bez potíží ihned. Jen skoro všude pomocí elektronických tabulí rychlost snížena na 80 místy 100 kvůli větru a mokru. Z Varaždinu na Ormož, Gornju Radgonju, Ilz (kde jsme na Shell natankovali) a na rakouskou dálnici, kde už zase začalo celkem silně pršet a díky tomu na mnoha úsecích také omezená rychlost. Před Vídní sjezd na Vosensdorf nebo jak se to jmenuje, kde jsme nakoupili v Metru, kolem 16:30 odjezd od Metra, průjezd Vídní v odpolední špičce katastrofa cca hodinu, pak už celkem plynule jen až do Ostravy silný déšť se zastávkou v Hranicích na Moravě kam jsme vezli známého. Do Ostravy příjezd cca 20:30.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
09. 09. 2014 22:18
Tak ,bohužel dnes ráno v 8:00 odjezd z Žuljany,po pevnině domů do Týniště,v Neumu jsem vzal plnou nádrž,na hranicích HR-BiH dvě auta před námi,tam i z5,1Demerje ani jedno auto, na Lučku cca 10aut u 5ti budek.Hranice Hr-Slo 5aut,Na konci slo blesky a spustil se liják,přd Grazem přestal ,za Grazem ,průtrž mračen ,jelo se 60km/h, po 15 km slunce,a takto se to 4x vystřídalo,kousek před Vídní už sucho, ve Vídni v 17 hodin zácpa,ale za Vídní na navigaci stejný čas příjezdu domů, jako před Vídní.Kousek za Vídní o5 déšť, ale jen chvilku.V čechách už bez deště.
Cesta 13,5hodiny 1x nafta Neum,se 3ma zastávkama na WC a protažení+ večeře v Motorestui v Lípě,končně svíčková!!!!Dojezd domů ve21:30.
smileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
10. 09. 2014 08:43
Na tomhle vlákně je rapidně vidět, jak stárnem. Napíše se jinde "...mám to za tolik a tolik do odjezdu..." a za chvilku je tady popis cesty zpět. Život utíká rychle.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
10. 09. 2014 20:11
Já bych řekl, že čím dál rychleji. Karel.confused smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
11. 09. 2014 01:06
Jak na logaritmickém pravítku, Karle. Kdo tu chytrou věc nepamatujete, půjčte si od starších a přesvědčete se: čím vyšší číslo, tím blíže je to k ještě vyššímu. A naopak, čím nižší číslo, tím dál je to k ještě nižšímu... ano, tak relativní rychlost má život.

Hlásím, že jsme už také doma: odjezd ze Žuljany středa 10.9. v 07:48, příjezd do Jičína před chvílí, t.j. 11.9. v 0:22.
Naše obvyklá cesta po chorvatské dálnici přes Ptuj, Lenart, Bad Radkersburg a Ilz, včetně cvičné zajížďky obchvatem Kolína na D11 a sjezdem Poděbrady - východ (mimochodem naprosto neefektivní - udělají obchvat Kolína a do vesnic od něj k D11 nacpou zpomalovací semafory, to je tedy urychlení průjezdu...), i s pauzami a tuplovaným vídeňským řízkem v restauračce za Shellkou nad dálničním výjezdem 138/139A2 trvala celkem 16:34', najeto celkem 1236 km.
Od Benkovce (asi 11:30) po Riegersburg bouřka a myčka na auta, pak ještě různě silný déšť na A2 od Hartbergu po Wiener Neustadt. Pozlatit toho, kdo vymyslel kapalinu do ostřikovačů s efektem tekutých stěračů! Jen občas jsem je nechal pro pořádek setřít. Skvělá věc. Jo, a od Vídně naprosté sucho až domů.
Někdo tu kritizoval také pomalý úsek Jihlava - Znojmo: ano, je zbytečně zpomalený, skrz žádnou vesnici není zvednutý limit rychlosti ani na 60, natož na 80 km/h. Ani skrz stometrovou. Přitom by stačilo vzít to podle hesla "Rakousko - náš vzor"... omlouvám se za OT, ale tohle "rozjet - zpomalit" na našich silnicích je snad už evropská rarita...
Tak, prospáno, vyřízeno i nejnutnější, a, jako obvykle, tabulka zde. Je trochu rozšířená o stručný popis počasí, ať splním co nejpřesněji obsah daný názvem vlákna (tentokrát se Norové trefili velmi přesně do míst a časů, kdy jsem tudy projížděl, věděl jsem tedy, do čeho jdu).
A na zvláštní přání je zaznamenaný navíc průjezdní bod křižovatkou B66 a B69 na severu Feldbachu u Gniebingu.





Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hill (11. 09. 2014 12:02).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
11. 09. 2014 13:11
Jardo, velmi pěkné a chvalitebné !
Jenže já jsem jenom obyčejný konzument a mně stačí pouze:

Celné ...........čas odjezdu a stav palivové nádrže ...........plná, půl , prázdná
Gradac.........příjezd a je to dobré nebo není to dobré. Pokud ne tak to řeším.

Kolik cestou přejedu žížal mi je celkem jedno. Stejně to neovlivním. Prostě jenom odjel .....dojel. Co udělám s počasím? Nic. Já Tě obdivuji jak si s tím dáš práci. Jak cifršpión.. Fakt, tak to je mi daleko cizí. Prostě každý jsme nějaký.spinning smiley sticking its tongue out
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
11. 09. 2014 15:12
prosím, popíšte bližšie tie tekuté stierače:

kde ?, za kolko ?
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
11. 09. 2014 15:41
Normálně jsem koupil na pumpě (nevím, jestli ho má jen Benzina, myslím, že jsem ho viděl i v supermarketech), "Sheron, letní náplň do ostřikovače, s efektem tekutých stěračů". Přímo tak se to jmenuje a potěšilo mě, jak stačí ostříknout jednou dvakrát a pak můžu jet vedle kamionu v lijáku a nemusím přitom motorek stěračů zadřít, pořád vidím a setřu jednou za čas.

Podotýkám, že nejsem cifršpión: když jsem to jako montér musel dělat, strašně mě to štvalo a odkládal jsem to, jak se dalo. Dnes se mi po té evidenci snad i stýská, když ji nemusím takhle podrobně dělat, tak si ji vedu pro sebe a třeba i pro vás ostatní, koho to zajímá, něco užitečného si v tom najde...
Třeba Rubbs čeká na údaj o průjezdu od Feldbachu na nájezd dálnice A2 u Ilzu. Dočte se tam, že to je 23 km, které jsem předpisově urazil za 25 minut. Že půl této cesty po mokré silnici, už tam sice nevyčte, ale o tom se zmiňuji jinde.




Upraveno 2krát. Naposledy upravil Hill (11. 09. 2014 16:02).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
11. 09. 2014 16:41
Hille, tankování v Rakousku vychází nějak podezřele levně. Cenu pod 1,2 Eura za litr jsem neviděl už několik let... To byla vážně Shellka? Nafta nebo natural?
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 152
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.