Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
15. 08. 2014 19:16
Promiň, ale vyjet do HR v sobotu ve 2 ráno je prostě blbost, navíc první sobotu v srpnu, která bývá v sezóně nejhorší. Pak se nelze na cestě divit nekonečným kolonám... spousta lidí to tady píše, ale...






Upraveno 1krát. Naposledy upravil Pedro66 (15. 08. 2014 19:24).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
15. 08. 2014 20:04
Jeli jsem 3.8.14 v noci z neděle na pondělí v 22:00 z Dačic do Čaklje/Podgora. Cesta byla plynulá, i když hustota provozu nás docela překvapila. Menší zdržení u mýtnice v Zagrebu při hotovostním placení, ENC a karty bez zdržení. Menší kolona ráno v Makarské (semafory).

Cesta zpět čtvrtek 14.8.14. Vyjížděli jsme ve 12:45. Jeli po jadranské magistrále do Splitu, tam docela hustý provoz směrem k centru, nikde se bohužel nepodařilo zaparkovat, takže lodě Jadrolinií jsme si prohlédli z auta a do centra se vůbec nedostali. Pak jsme zajeli do nového mořského akvaria ve Splitu. Odjezd cca 17:00. Na dálnici normální provoz. Za Malou Kapelou mrholení. Mýtnice u Zagrebu ve 21:00 bez kolon. Kolona byla až na placení před Lučkem, ale jen na hotovostní platbě. Platili jsme kartou a nikdo před námi nebyl. Jenže jsme hned najeli do kolony na hranice. Chorvati si pasy aspon prohledli, Slovinci už jen mávali bez kontroly. Jízda v koloně až na odbočku na Ptuj. Přes Slovinsko cesta v pohodě. Ve 23 :45 jsme stavěli na první benzíně na dalnici směrem Graz. Tam jsme chvilku spali. Odjezd cca 3:30. Provoz byl v pohodě. Bohužel jsme projížděli kolem vážné dopravní nehody, kdy byl těsně před našim průjezdem sražen na dálnici člověk.Kolona se ještě nestlihla utvořit, i když musel být průjezd zúžen do jednoho pruhu. Zbytek cesty bez problémů, provoz minimální. Příjezd v 7:30.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
15. 08. 2014 22:41
Tak je vidět že to není jen náš postřeh že PL a SK jsou pořádný HOVADA..Opravdu jsme to ještě nezažili.Pravda i na silnici....Ještě ted se mi vří krev...půjdu si nalít něco na uklidnění..Taková by to bez nich byla dovolená.Kéž by tam všichni dostali...PROLJEV..smiling smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
15. 08. 2014 23:10
karelmach napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Tak je vidět že to není jen náš postřeh že PL a SK
> jsou pořádný HOVADA..Opravdu jsme to ještě
> nezažili.Pravda i na silnici....Ještě ted se mi
> vří krev...půjdu si nalít něco na
> uklidnění..Taková by to bez nich byla dovolená.Kéž
> by tam všichni dostali...PROLJEV..smiling smiley


Tak tady bych byl trochu opatrný . Polsko má pod palcem Rera a SK je skoro Slovensko , ale pozor bratja ze slovači jsu tu a číhají na každu chybu -- cocotinu od čehůnů , co napíší , já je miluji nade vše , je to tady na foru od nich zpestření , že tady na foru s námy ......... ... " spolupracují " , ale mohli by i založit Slovenské forum , které by stálo za zamyšlení a pro ně i jisté neomezené možnosti se realizovat v tak vyspělé společnosti . Já jim dávám thumbs up a přeji hodně zdraví a stálý a hlavně věčný mír od sousedů .smileys with beer Práci čest ..a ..rukám klid .
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
15. 08. 2014 23:18
Michal Benkroft ty se ale vůl
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
15. 08. 2014 23:31
Jiri.velmez napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Michal Benkroft ty se ale vůl


Viděl jsem tě na fotce na srazu a to mě stačilo na několik let ...............to nepotkat .
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
15. 08. 2014 23:59
Cesta od Olomouce do Makarské -odjezd 20.07.2014 v19.00 (neděle)
Do Mikulova celkem OK, před Vídní bouřka, která byla až na nejvyšší bod mezi Vídní a Grazem. První pauza cca 90km za Vídní (22.00) u čerpačky Roth -klídek a sami + obsluha thumbs up
Pak již bez deště další pauza OMV Hajdina na Slo. dálnici za Mariborem (00.15) -kafíčko presíčko a cigárko B!)
Používali jsme na HR dálnice ENC, takže žádné kolony a žádné zdržení a další pauza za tunelem Sveti rok - Posedarje (03.30)
Po 150 km pak ranní pauza na preso s mlíčkem na odpočívadle Trnbusi v (05.30) a pak již jen 40 km přes tunel Sveti Ilja do Makarské 06.30


Nazpět cesta stejnou trasou přes den v pohodě, jen nejhorší úsek byl od Vídně do Brna. Cesta z Mariboru do Vídně trvala stejnou dobu, jako cesta z Vídně do Brna 2 hodiny
Jezdil jsem i mimo slovinské dálnice jak zleva tak zprava přes Mureck a nebo přes Pesnici (časově o cca 10 minut kratší pokud to znáte, ale tentokráte jsem využil Slo.dálnice.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 00:22
A užil jsi si Hrvate Mishell pobytu na pláži o hodinu víc?
Já myslím, že 90 km/hod v průměru i se zastávkama na preso či WC je tak optimální....samozřejmě pokud z 1050 km cesty jedu 1000 km po dálnici. Pokud bych se drndal někde 200 km po bundeskách, tak tak 70km/h a to neokecáš
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 00:25
jirko z velmezu: Tak to si teda dovolim nesuhlasit. Michal Benkroft napisal zmierlivu poznamku a tvoju reakciu by som hodnotil slovami ako idiot atd. Pri vsetkej ucte...ze, jo, předsedo...smileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 00:54
Jir-Ka - a jéje, zas další chytrolín. Užil jsem si vše, včetně klidné cesty smiling smiley není nikde napsáno, jak dlouho musí trvat pauza smiling smiley a kafe nepiju smiling smiley jezděme každý jak umíme. Před 2ma hodkama jsem tu měl Poláka, který 1200 km jel 12 hod a z toho 2 hod stál v koloně.. To je důvod na neklid smiling smiley

Hrvat Mishell

______________________________________________________________________________________________________________________
Krk, Trogir, Makarska, Stupin Čelinne, Podgora, Gradac, Turanj, Pakoštane, Pakoštane (2012 - 2x), Pakoštane, Pakoštane,..
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 08:07
Pre
Michal Benkroft
Vážený pán,súhasím s Vami,že by si SK mali založiť svoje fórum,ale keď to naše by nebolo také úžasné ako to Vaše,plné perlivých i duchaplných odpovedí.A hlavne by sme sa určite nedopátrali k toľkým úžasným vyčúraným spôsobom ako ušetriť každou kačku. My starší /aspoň ja/ to neberiem že ČR-SR,stále v srdci to mám akoby "naši"
Ja osobne proti občanom ČR nič nemám,naopak,rada pomôžem.Prekvapil ma dosť nepríjemne Váš útok/ústny/ na SK.Ono by som mohla rozprávať i o chovaní občanov ČR/keď sa pred ich vyčínaním ukryla i sprievodkyňa z ich CK/.Všade sa najdú HOVADA.Za to nehádžem všetkých do jedného vreca.Niekedy má človek jednoducho smolu na susedov.
NECHCEM TU ROZPÚTAŤ ČESKO_SLOVENSKÚ DISKUSIU.Musela som len napísať môj názor.
PROSÍM NEREAGOVAŤ.Ďakujem za to,že som tu mohla sa vyjadriť.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 09:09
Pro mě jsou Slováci pořád bratři.Znám jich dost a rád se s nima setkávám.Polákům jsem na chuť nepřišel,ikdyž jsem příjemnou,světlou vyjímku zažil.
Zato některé Čechy bych potkat nechtěl...např M.B...ale asi i s tímto dotyčným jsem se setkal,jsem jen v mírné nevýhodě..on ví jak vypadá můj ksicht.

Ale zpět k cestě. Jednou v životě jsem jel na Jadran z pátku na sobotu a po absolvování náročné,zdlouhavé cesty jsem si řekl...JIŽ NIKDY.
Naučil jsem se jezdit ze soboty na neděli,nebo jen neděli.Je to ideální den,na cestě potkám minimum kamiónu a málo policejních hlídek.Kolony a zácpy taky nemíváme.Např....letos když jsme jeli domů den předtím (sobota) byla na Lučku kolona 10 km.My jsme jeli zpět v neděli a stálo předemnou 10 aut.Zdržení 1 minuta.
Doporučuji na cestování k moři NEDĚLI.

......................................................................................vjerni Adriatic
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 10:58
Psal jsem to zde před lety. Hotel DUBRAVKA - Baška Voda. Zážitek do konce života. Občané Polska se tenkrát zbláznili. I jejich recepční v tomto hotelu - asi ho měli v pronájmu a nevím proč - tu nezajímalo, že máme od české cestovky zaplacený pobyt v určitých pokojích. Večer jsme se vrátili z lodi a naše bágly, které byly uskladněny ve společných skladovacích místnostech byly na chodbách a v oněch místnostech byli opět noví polští turisté. Bez jakéhokoliv vysvětlování nebo omluv. Hluk, zpěv a řvaní po celou noc. Na mém zaplaceném parkovacím místě stál MB řady M černé barvy jak od mafioza a k poslušnosti ho přivedl až synovec - hrvatski policajt, kterému jsem to zavolal. Podotýkám že fet a drogy v jejich případě - naprosto v převaze. Hlavně u oné recepční.
No bordel byl až opět do rána a vidím v mém okolí auto se značkou PL - mám tiky v obličeji.

Osobně dnes bydlím asi 8 km km od polských hranic a nevím proč se oni poláci v HR nechovají tak jako jejich spoluobčané z Polska ? Mám mezi nimi spoustu přátel, kolikrát se i navzájem navštěvujeme a jsem velmi spokojen. V pohraničí je spousta polských děvčat provdaných do Čech a i spousta občanů PL kteří zde pracuji.
No a u nich mi zase vadí jejich jízda po okolí. Vesnice - nevesnice 150 na tachu není problém. Tam vidím ale problém v naší policii. Prý to není riziková zóna. a tak zde ani měřit a trestat nebudou. Asi až tady bude smrťák tak začnou.

Co se týká slováků - no co, ať to je , jak to je nejvíce mne nas...o , když se začali dabovat jejich a naše filmy. Takovou kokotinu může vymyslet jenom politik. Jsem sice atarší chlapec a na Slovensku jsem vystudoval a nevlastní otec byl Slovák až pomalu z Tušic a byl jsem rád že ho mám. Nadávat na ně nemohu. A těch pár jedinců co to naše česko-slovenské přátelství ničilo a dál v tom pokračují - to mi nestojí za poznámku.
Každý jsme nějaký, někdo je holt blbější.angry smiley A politik, ten se musí zviditelnit. I negativně. Ale jsou lidé kteří ho budou v tomto podporovat.
Pravda je že i někteří ze Slováků v HR mají určité problémy s chováním.
Nejsme snad ani mi, češi v HR a nejenom tam tak trochu stejní?smileys with beer
Neřešte to. To by zase bylo nadlouho. Toto je ....Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hradečák (16. 08. 2014 11:03).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 11:58
Presne tak,v kazdom narode sa najdu i "hovada".Pozrite radsej na webkamery,na Lucko by som nechcel teraz smerovat.sad smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 13:23
Slováci jsou jiná nátura. V jejich očích nepochybně i Češi. Za minulého režimu se říkávalo, že na Bumbálce začíná Asie. Jak je to nyní, nevím. Mně osobně ale vadí hlučnost Slováků. Bývám v místech, kde je to z apartmánů k vodě asi 20 metrů. Pokřikují na sebe mezi apartmány a břehem, např. "maličký se práve vycikal" a pořád dokola, s prominutím, kdejakou pičovinu. Nechápu, proč to musejí sdělovat celému okolí.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 13:59
Hanah ty jsi pi.a,jak štyl od ryča.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 14:15
Ahoj,
mám za manželku slovenku.Tak moc kritizovat nemůžu, ale zvyknout se dá na všechno.To jací jsou slováci mají v genech.
Máme dvě dcery, jedna po matce -fakt typická slovenka-ječí pro každou p......u a druhá je po mě typická češka.Geny se opravdu nezmění ani výchovou.
Když potkáme na dovolené slováky tak máme radost, že konečně někdo normální.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 15:06
je zaujímavé ako to začalo u Poliakov a skončilo len u Slovákov. Kto ako ku mne, tak ja k nemu....je jedno kto to je......

Inak tento rok sme nevideli ani jednu búračku,len pri ceste na juh za Zirom mrtvý pes uprostred dialnice a v odstavnom pruhu 3 autá a nejaký ten ulomený plast z auta, tak neviem, či ho niekto trafil...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 15:07
Prosím,vrátiť sa do vlákna,ktoré tu patrí.Tak že aká bola cesta ?????
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 16:44
Aká bola cesta...??? na ho...Dlouhá plná kolon a neukázněných řidičů z PL......mám i fota neukázněných řidičů z SK kteří podjížděli v odstavném pruhu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 17:45
tabelarius: vůbec mně to nevadí.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 19:32
karelmach napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Aká bola cesta...??? na ho...Dlouhá plná kolon a
> neukázněných řidičů z PL......mám i fota
> neukázněných řidičů z SK kteří podjížděli v
> odstavném pruhu.


...tak si tie "fota" daj do fotoalbumu, prípadne si ich môžeš dať zarámovať... každý večer sa na ne pozeraj a hoň si svoje ego, ako nenávidiš poliakov a slovákov.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 19:42
karelmach napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Aká bola cesta...??? na ho...Dlouhá plná kolon a
> neukázněných řidičů z PL......mám i fota
> neukázněných řidičů z SK kteří podjížděli v
> odstavném pruhu.


Ja v tych pruhoch som videl auta s špz I,PL,SK a CZ.......
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 20:01
My jeli v noci ze čtvrtka na pátek směr Starigrad. Nevšiml jsem si, že by někdo jel cestou nějak šíleně. Naopak, co se týká např. rychlosti, ještě jsem ženě říkal, že snad za celou dobu nejelo kolem nás auto víc jak 150. Provoz byl hustý a všichni jeli do 130.
Ovšem to píšu o nás dovolenkářích mimo HR.
Včera měli v Chorvatsku významný církevní svátek a volno a strašně moc jich jich jelo ráno na jih na prodloužený víkend. Proto i byla dálnice tak plná, samá chorvatská SPZ. Většina jich jela normálně, i když samozřejmě 90 % jich nesvítilo. Ale to co někteří předváděli, to byla síla. V tom hustém provozu myšky, cpali se bez blinkrů nečekaně z pruhu do pruhu. Troubení, problikávání.
Nemám ve zvyku rozlišovat, jaké národy se chovají tak a tak, co je pro koho typické. Nemám to rád a ani nemám takové zkušenosti s nikým, abych toto psal. Ale tentokrát to tak bylo, že hodně chorvatských řidičů jelo jak magoři.
Jinak všichni CZ, HU, SK, SLO, IT, D, A v pohodě na silnici, v okolních apartmánech i u vody či v restauraci.
A kdo vyčítá hlučné chování....... Tady udělám výjimku a napíšu, co považuji typické pro nás Čechy.... Je to určitá zaprděnost, lidi jsou zvyklí se přehnaně kontrolovat, pomalu se baví, aby je nikdo neslyšel... Také nemám rád bordel, ale proč se normálně nebavit, houknout na sebe, udělat něco před ostatníma, proč pořád brát přehnané ohledy na lidi okolo nebo se chovat, jak kdybychom se za něco styděli...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 20:34
Jsem si vědom na jakém tématu jsme,ale posuďte zda li by jste vstoupili a napsali první příspěvek v takovémto znění.
Pro mě zarážejcí....nicméně přispěvatel je asi ostřílený.
Připomínám že mám Slováky za bratry...

yeasty [ Soukromá zpráva ]
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 19:32 Datum registrace: 2 měsíců nazpět
Příspěvků: 1

karelmach napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Aká bola cesta...??? na ho...Dlouhá plná kolon a
> neukázněných řidičů z PL......mám i fota
> neukázněných řidičů z SK kteří podjížděli v
> odstavném pruhu.


...tak si tie "fota" daj do fotoalbumu, prípadne si ich môžeš dať zarámovať... každý večer sa na ne pozeraj a hoň si svoje ego, ako nenávidiš poliakov a slovákov.

......................................................................................vjerni Adriatic



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Kopera (16. 08. 2014 20:38).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 21:06
Kopera napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jsem si vědom na jakém tématu jsme,ale posuďte zda
> li by jste vstoupili a napsali první příspěvek v
> takovémto znění.
> Pro mě zarážejcí....nicméně přispěvatel je asi
> ostřílený.
> Připomínám že mám Slováky za bratry...
>
> yeasty [ Soukromá zpráva ]
>
> Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
> 2
> 16. 08. 2014 19:32 Datum registrace: 2 měsíců
> nazpět
> Příspěvků: 1
>
> karelmach napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Aká bola cesta...??? na ho...Dlouhá plná kolon a
>
> > neukázněných řidičů z PL......mám i fota
> > neukázněných řidičů z SK kteří podjížděli v
> > odstavném pruhu.
>
>
> ...tak si tie "fota" daj do
> fotoalbumu, prípadne si ich môžeš dať zarámovať...
> každý večer sa na ne pozeraj a hoň si svoje ego,
> ako nenávidiš poliakov a slovákov.




---------------------


Kopera [ Soukromá zpráva ]
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 09:09 Datum registrace: 3 roky (let) nazpět
Příspěvků: 1984

Pro mě jsou Slováci pořád bratři.....[www.google.cz] ---už se z cesty nevrátí .smileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 21:12
Mám na Slovensku půl rodiny a podobným diskusím se musím jen smát. Ale je fakt, že nemusím poslouchat ve vodě, jestli už se asi padesátiletá dáma vycikala a ta odpovídá té druhé že už před chvilkou tam v strede, jak se mi to stalo loni v Luka Dubrava. Letošní druhou dovolenou jsem trávil v FKK resortu Solaris. Super dovolená, převážně němci, rakušáci, slovinci a taliáni. Vzhledem k tomu že jsme za celou dobu potkali asi 4 čechy a 2 slováky, nikdo nám nerozuměl a má to své výhody..
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 21:43
lujasek napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Proto i byla dálnice tak plná,
> samá chorvatská SPZ. Většina jich jela normálně, i
> když samozřejmě 90 % jich nesvítilo.

Proboha, a proč by měli svítit?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 21:48
tony65 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Mám na Slovensku půl rodiny a podobným diskusím se
> musím jen smát. Ale je fakt, že nemusím poslouchat
> ve vodě, jestli už se asi padesátiletá dáma
> vycikala a ta odpovídá té druhé že už před
> chvilkou tam v strede, jak se mi to stalo loni v
> Luka Dubrava. Letošní druhou dovolenou jsem trávil
> v FKK resortu Solaris. Super dovolená, převážně
> němci, rakušáci, slovinci a taliáni. Vzhledem k
> tomu že jsme za celou dobu potkali asi 4 čechy a 2
> slováky, nikdo nám nerozuměl a má to své výhody..


Asi tak. Hezky jste to vystihl. To, co říká někdo, komu rozumíme (CZ, SK), vnímáme asi jinak. Německy umím slušně, ale tím, že to není moje řeč, tak se ani nezaměřuji na rozhovory okolo....
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2014 21:52
jirkaa napsal(a):
-------------------------------------------------------
> lujasek napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Proto i byla dálnice tak plná,
> > samá chorvatská SPZ. Většina jich jela normálně,
> i
> > když samozřejmě 90 % jich nesvítilo.
>
> Proboha, a proč by měli svítit?


Svítit samozřejmě povinné nemají. Ale podle mě je to lepší, ta auta, co nesvítí, obzvlášť pokud jsou v barvě stříbrné či šedé ovšem v provozu nevnímám tak zřetelně. Ono, když 90 % aut svítí, tak ta nesvítící auta jsou snáze přehlédnutelná. Ještě k tomu, když je zataženo a prší. vy ovšem jistě máte ostříží zrak a já Vám asi připadám jako blázen, když mi to vadí. Proč tedy 90% řidičů cestou svítilo?
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 76
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.