Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
26. 08. 2013 14:20
Tak zdravím po druhém letošním návratu.

Cesta tam: 17.8. klasika Rakousy, objezd Slov.dálnice, Zagreb, Šestanovač, Drvenik, Zavala. 1 020 km, čistý čas jízdy 12 hod.15 min, spotřeba 5,7.
Odjezd 15,30 z Brna, Rakousy bez problémů, Slovinsko také, Velká kolona směrem na Macejl, asi 11 km,už to tam odkláněli, pokud tam někdo cestou zpět zkejsnul - hodně štěstí a vody. Lučko platba ENC, na první OMV dobití ENC pomocí bonu. Nějak si to nemohlo porozumět s naším tel., vše zařídila ze svého mobilu ochotná obsluha.. Nalodění na trajekt v Drveniku v 7,30, chvilka počkání v Sučuraji až celá smečka odjede, 10,00 u domácího.

Cesta zpět .25.8.. vše v opačném sledu. 6,30 trajektem ze Sučuraje, Sv.Ilja nahoru na Zagvozd na dálnici. U Zadaru se začalo černit na obloze a ve stoupání k Sv.Roku docela peklo / vítr, prudká bouře, intenzivní déšť/. Uklidnilo se to až za Kapelou. Začala docházet nafta a čerpačky nefachčily , nešel proud. Nakonec jsem natankoval až v 10,40 na Ziru. Pak již celkem v poho, Demerje platba ENC, na hotovostní mýtnici kolona asi 4 km.
Zajímavé to bylo na Trakošanu, tam kolona asi 5 km.,mýtnice nestíhají. Pak odmávnutí na rutinní kontrole pasů. V Rakousku od Pinkafeldu až do Vídně liják - a hustý. Za Vídní po sjezdu z dálnice znovu liják a kolony v protisměru - v Brně skončila VC a jeli domů. No lahůdka až k Pohořelicím. Měl jsem pěkně nablikáno v očích. Ještě jsme zavezli tchýni do VY a doma v 22,30. Docela jsem si zobnul, čistý čas jízdy 14 hod,12 min.,Spotřeba 5,9.
Již nikdy více zpátky v neděli. Ale 10.7.2014 zase Zavala do 27.7. / kua zase neděle/.sad smiley

Druga domovina Hvar - Zavala.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 08. 2013 09:29
Ahoj tak jsme taky z druhé cesty doma.Včera odjezd z Makarský 8,30 příjezd do Prahy 23,15. /1101km/ Z toho 1 hodina velka pauza na oběd,5 zastávek kvůli babíčce protože je na voziku tak to trvá o něco déle.Cesta bez problénu žadná kolona a stání.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 08. 2013 11:56
Luděk napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Hill napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Kdopak z vás v tom zkvasil?
> Vracel jsem se 24.8. Z Bratuše jse vyjížděl 16.00.
> Příjezd do Jihlavy v 02.30 natočeno 980 km. To co
> jsem viděl na Lučku a Macejli jsem ještě nezažil.
> moody smiley. Lučko stálo od odbočky na Demerje. Před
> Macejlem nás odklonili na Krapinu (naštěstí,
> protože dálnice stála až k Durmanci). Na objíždec
> byly semafory (nějaká oprava), celnice totálně
> ucpaná, takže zdržení cca. hodinu.


Tak odjížděli jsme z Rogoznice po 20:00 hodině v sobotu 24.8. v náš obvyklý čas. Přes Demerje trochu více aut než obvykle, kolona aut na Lučko odhaduju tak někde kousek za mýtnicí Demerje. Jsem zvyký tankovat na předposlední benzince před Maceljem na odmorišti Sv. Križ. Zatím ok. poprvé jsme se zastavili u značy, která upozornuje na kolony v délce 4km, která je kousek před značkou odmoriště Lepa Bukva s benzinkou INA.
tady
Zastavili jsem tam 10 min před půlnocí a na hranice jsme se dostali až cca v 01:00. Policajti hlídali výjezd z odmoriště a další blikali nahoře u posledního tunelu, kterým si regulovali množství aut dolů k mýtnici.
V autě mám puštěné dopravní zpravodajství a žádná hláška od HACu. Jenom na nejakém zahrebském rádiu, které jsem měl naladěné, hlásili 15 minut čekání, ale to už jsme stáli 30minut. :-).
Volali jsme známým, kteří vyjížděli za námi, at sjedou na sjezdu Durmanec. Jedna posádka už stála někde za námi ve frontě a jednu jsme odklonili.
Tak to bylo poprvé, co jsme zažili takovou zácpu na Macelj. Domů jsme dorazili v 8:00h.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
30. 08. 2013 15:15
Ahoj,

dnes jsem se vrátil z Žuljany - Pelješac. (19 - 29.8.2013)

Letošní cesta byla nejhorší, kterou jsem kdy zažil. Opět jako pokaždé jsem se vydal přes Maďarsko 86, avšak s novým autem. Mohu za sebe sdělit, že příště již jen přes Rakousko a objedu SLO dálnici. Cesty jsou v katastrofálním stavu a některé úseky, které jsou nové, tuto pověst tankodromu nezachrání. Zkoušel jsem zpátky cestu po 74 a je to o něco lepší, ale i tak za Vasvárem je to jak na houpačce a s nerovnostma.

Starý Goričan pozor!!! INA čerpačka je v rekonstrukci, tak ať nedopadnete jako já, kdy jsem dojel na čerpačku v Zalaegerszeg, která je nonstop, ale s vypětím všech sil, jelikož to psalo jen pár km do prázdné nádrže.

Jsem rád, že jsem dojel v pořádku, jelikož je cesta přes HU opravdu náročná a na jeden zátah najet 1250km je moc a těch cca 250Kč v úspoře za dálnici v A to nestojí. Nehledě na opotřebení tlumičů, silentbloků a čepů řízení.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
30. 08. 2013 16:08
alda007
... by jsi s ohledem na své tlumiče, silentbloky, čepy řízení atd. měl okamžitě přestat jezdit po ČR smoking smiley
Cesta přes HU po 86 (84, 74) není o nějakých 260CZK, pokud se tu pořádně rozhlédneš, tak s ohledem na letošní zácpy a zdržení při cestě přes A a SLO to byla velmi dobrá alternativa... zejména v kombinaci s případným objezdem Lučka...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 08. 2013 00:38
Dneska ráno jsem se vrátil.Vyjel jsem z Trpanje v 10.30 a domů dorazil za 22.hodin.Jel jsem přes Bosnu a jsem nadšen.Někdy jsem měl pocit, že jsem zabloudil.Asi již jinak nepojedu, pouze tu přestávku si naplánuji.Letos jsem to trochu natáhl.Tam jsem dojel 26.7.Manželce bohužel přesunuli dovolenou o čtrnáct dní, tak jsme tu společnou posunuli.Tam jsem jeli se synem ve dvou a vraceli se v pěti.Teda doufám, dcera přiletěla s přítelem.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
31. 08. 2013 09:26
Je to jen můj názor a co člověk to samozřejmě jiný názor. Zácpy jsou samozřejmě v Rakousku problém a stejně tak na příjezdu A2 v HRK, ale já mám za to, že záleží v jakou dobu a měsíci člověk jede. My jeli včera a nepotkali jsme dvě auta za cca 1 hod. jízdy. Místo toho asi 10 lišek a 4 srnky (naštěstí v příkopu) smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 09. 2013 15:04
Ahoj,vrátil jsem se včera ve 22:00.Cesta tam v naprostém klidečku drinking smiley Jel jsem A-SLO-HR.Vyjížděli jsme 23.8 ve 22:00 z Frýdlantu nad Ostravicí.Morava v pohodě,ve Vídni jsme potkali asi 4 auta ale u Grazu zúžení a hustý provoz.Odbočka na Mureck a úsek Lenart-Ptuj zase liduprázdno.Na Macelju trochu fronta,protože Slovinci jako vždycky důležití.Před Karlovacem obrovská průtrž mračen a před Bosiljevem auto na svodidlech.Potom až do Bašky pohoda.
Včera jsem vyjížděl v 8:00.Před Zagrebem jsem nabral doplna za 500KN a přejeli jsme přes platidla Demerje NO CASH.Kolona před Lučkem asi 3 km pro ty co se rozhodli platit penězma.Od Krapiny až na hranice kolona kolona kolona....policajti to tam brzdili aby odlehčili platidlům na Trakoščanu.2 hodiny ztracené.Slovinsko znova objed zadarmo a Rakousko paráda.Na Rohlence zastávka na první "domácí" jídlo a v 10 večer už jsem ležel v postelismiling smiley Všem co pojedou nebo se budou vracet šťastnou cestu a pevné nervy smiling smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 09. 2013 18:37
Isli sme vnoci. Vratili sme sa rano. Cesta trvala autobusom z Umagu do Bratislavy 8 hodin. 3x prestavka po 30 minut, teda cisty cas 6,5hodiny. Najrychlejsie za vsetky roky co sme boli na dovolenke. Vzadu v autobuse bolo volne miesto a tak som spal poleziacky. Aj niektore sedadla pred nami. Na dvojsedadlach spali deti. Dobre som sa vyspal. Na colnici nas cestou do HR vobec nekontrolovali. Cestou spat len na HR hranici vosiel k soverovi colnik a pozrel po ludoch. To sme este nespali, kedze hranica bola kusok od Umagu.
Unaveny z cesty som nebol, tak vsetko vybalovanie a pranie a sme spravili hned.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil dino111 (01. 09. 2013 18:42).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 09. 2013 19:02
... dino omlouvám se za to, že jsem Tě podezříval z toho ... že se nedomluvíš německy ...
jak jsi napsal řidič ... sover ... ... beru zpět
smileys with beer
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 09. 2013 20:24
spinning smiley sticking its tongue out
Slovenske auta som V Umagu napocital len 5. Jeden Prazak, jeden Brnak, inak same Nemecke a Talianske (apartmany stella***). Pri vedlajsom hoteli (Garden istra****) aj niekolko Slovinskych. Ale v restauracii a na plazi som pocul Slovencinu a Cestinu casto. Do hotela co sme byvali islo s nami z autobusu 10 ludi. Niektori tam ani nechceli ist, ale dali im to ako ponuku pre zruseny Egypt.
V Poreci nam spolucestujuci z autobusu povedali, ze tam bolo Slovakov vela.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 09. 2013 20:49
Odjížděl jsem 23.8.na ostrov Krk trasa přes Maďary v pohodě zpátky 31.8. za mostem na Krk objížďka dělá se tam nová cesta ,ale je to dobře značené tak v klidu,klasika fronta na Lučku na mýtnici,cca 25 minut,v Maďarsku začali dělat u Szombateli nový obchvat je to tam na semafory ale dalo se to. Cesta tam i zpět v pohodě,radary nikde jen na Slovensku u Kútů jeden. Celkově cesta dobrá.thumbs up
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 09. 2013 10:42
25.8. skoro ráno Zvolen-Šahy-M2-Budapešť-M7-Goričan-A4-Zagreb-A1-Pirovac-Murter.

Prejazd Budapešťou cez centrum (Erszébet híd) tabuľa-tabuľa = 24 km = 21 minút.
Jednoznačne, pokiaľ sa ide mimo špičky, tak pre ľudí prichádzajúcich zo stredného Slovenska, príp po M3 z východu, je prejazd cez centrum najrýchlejši aj najekonomickejší.
Okolo Zagrebu božie dopustenie, búrky, prietrže mračien. V protismere kolóny, smerom k moru našťastie nie.

Späť 1.9. ráno po rovnakej trase.

Od Bosiljeva mierne zhustená premávka, ale nič strašné (cca o 13.00).
Prejazd cez prázdnu mýtnicu Demerje, platba ENC, ako už 4 posledné roky smiling smiley ENC vždy vystrčím z okna, nemám ho prilepené na skle. Tentoraz bola na Demerje aj obsluha, zrejme pre prípad nejakých problémov s platbou cez kartu. Keď som prichádzal k búdke, tak sa chlap rozbehol, zrejme že mi pomôže, a keď zbadal v ruke ENC iba sa usmial a hlesol: "á, technika" smiling smiley ENC píplo, závora sa zdvihla...
Na Lučku 2 km kolóna, boli tam mobilné značky a policajti, ale iba sedeli v aute.
Pred Budapešťou zhustená premávka, ale bez kolón.
Prejazd Budapešťou tentoraz 45 minút, pozor, z peštianskej strany sa opravuje nájazd na Erszébet híd a tvoria sa kolóny.

Kto je cestou hladný, môžem odporučiť reštauráciu Marché na benzínovej pumpe Tifon Dobra-Istok (Ogulin), systém švédskych stolov, každý si môže nabrať čo mu chutí, od šalátov, cez varené jedlá, prílohy, koláče, čerstvé ovocné šťavy až po zmrzlinu. Veľký výber a všetko čerstvé.

Celú cestu tam aj späť sme nikde nevideli policajta v akcii, až keď sme prišli na Slovensko, tak v nedeľu večer, už potme, v Dudinciach hneď za tabuľou pomáhali a chránili (= merali a kasírovali).
Z celej trasy suverénne najhoršia kvalita ciest v úseku Zvolen - Šahy, výtlky ešte od minulej zimy. Tie značky "Pozor jamy" tam zrejme zostanú navždy, však načo ich odpratávať - po zime v tým existujúcim výtlkom pribudnú ďalšie.

Auto: Opel Zafira 2.0 DTH, 6 ľudí, strešný box Thule 600, priemerná spotreba 7,46 l/100 km.



Upraveno 5krát. Naposledy upravil joey (03. 09. 2013 18:25).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 09. 2013 11:34
Cesta tam 21.8.2013 v 16,20 Praha, České Budějovice, Linz, Graz, Maribor, Lubjana, Postrojna, Rijeka, Klenovica. 820 km, průměrná rychlost 75 km/h, spotřeba 10,4 l/100 km. Souprava MB C 200 CDI kombi automat + obytný přívěs Fendt (1300 kg). Cesta dobrá, jen se v týdnu nedá najít místo na spaní ve Slovinsku, takže jsem jel až na první odpočívadlo v Chorvatsku, tam jsme přespali, ráno pokračovali dále (posledních cca 80 km). Příjezd na místo v cca 10,00 hod. Trochu jsem si zkazil den a poté i dovolenou tím, že jsem přeskakoval oj u karavanu a vyhodil si koleno. Na místě to bylo dobré, pršelo jen jeden den, přesněji jedno dopoledne, jednou odpoledne asi 1 hodinu a třikrát v noci, dva dny byla bura, moře bylo tentokrát fakt studené (od 16,5 až po skvělých 21 C). Zpět 31.8.2013 v 17,00 hod. Cesta stejná, spali jsme za Linzem na senzačním odpočívadle. Ráno pokračovali domů, dojezd v 11,30 hod. Po celou cestu jsem zcela hnusně překračoval rychlost (jel jsem 95 km/h), naštěstí mne policajti nechali na pokoji. Jsem rozhodnut z karavanu sundat cedulku s rychlostí, popř. karavan opatřit německou cedulkou se 100 (ono, když se jede rychle, hrozně stoupá spotřeba, tak uvidím). Dovolená byla dobrá, koleno už přestává bolet, takže se můžeme začít připravovat na zimu a příští rok.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 09. 2013 11:35
joey napsal(a):
-------------------------------------------------------
>
> Celú cestu tam aj späť sme nikde nevideli
> policajta v akcii, až keď sme prišli na Slovensko,
> tak v nedeľu večer, už potme, v Dudinciach hneď za
> tabuľou pomáhali a chránili (= merali a
> kasírovali).
> Z celej trasy suverénne najhoršia kvalita ciest v
> úseku Zvolen - Šahy, výtlky ešte od minulej zimy.
> Tie značky "Pozor jamy" tam zrejme zostanú navždy,
> však načo ich odpratávať - po zime v tým
> existujúcim výtlkom pribudnú ďalšie.

Rovnaká skúsenosť. Šahy - Zvolen tutovo najhoršia cesta z celej dovolenky v HR.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 09. 2013 12:05
joey:

a kolik to jídlo formou švédských stolů stojí? Platíš to co sníš nebo nějaký paušál?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 09. 2013 15:08
Nejedol som tam (jedli sme predtým), ale páčil sa mi sortiment a prostredie. Jedlo je fakt čerstvé, pripravujú ho priamo pred vami.
Pokiaľ som videl, a ak som dobre rozumel odpovediam obsluhy, tak sa platí hlavné jedlo (tzn, mäso resp. ryby) a prílohy a šaláty si každý naberá sám, koľko a aké chce. Šalátov mali asi 10 druhov, vrátane nejakého fazuĺového (dobré na dlhú cestu smiling smiley )
Ceny, čo som videl, tak 25-60 Kn.

Je to švajčiarsky franchize, viac info a foto som našiel tu:

[www.marche-restaurants.com]
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 09. 2013 17:49
Ahoj, jeli jsme na noc z 27. na 28. srpna, trasa SVK-HU86-A4-A1, na Slovensku déšť, ale jinak cesta po staré dvojce do BA standartní, žádný velký provoz, v Maďarsku na 86 celkem dost kamionů, ale nebyl problém s předjížděním, Maďarsko za sucha. Na starém Goričanu lehké nahlednutí do pasů a valíme dál, na A4 navrchu mlha, ale nic strašného. Lučko kolem 23:00 minimální zdržení přes ENC, za Karlovacem, zhruba na úrovni odpočívadla Vukova Gorica téměř biblický déšť, na dálnici vody jak v řece :-D pršelo asi po Bosiljevo, pak na 20 metrech přestalo pršet a bylo uplně sucho. Cesta po A1- směrem k moři potkáno asi 40 aut, od moře jelo víc, asi 80 :-D víc fakt ne. Už nepršelo, ale dálnice byla místy mokrá. Sjezd v Šestanovaci, mokro, provoz žádný.

Polešovice - Živogosce Blato 960km 12h s nedodržováním předpisů v Maďarsku, ale s dodržováním v Chorvatsku.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Tony Stark (04. 09. 2013 10:14).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 09. 2013 20:52
Tak my jeli tam po změně plánů 18.8. odjezd cca 17:00 trasa Svitavy, Brno, Vídeň, Ilz, Feldbach, Gornja Radgona, Ormož, Varaždin, Zahřeb, Zadar - cesta v pohodě s jednou cca 3 hodinovou přestávkou kdesi ve slovinsku u lesa (prostě se mi chtělo spát) v Rakousku nás asi kolem jedné v noci zastavili aktivní příslušníci, ale chudák, když viděl značku tak byl asi překvapenější než já:-D, jen koukl jestli máme děti v sedačkách a nechal nás jet -ráno poté hledání kempu pd Zadarem, nic mc se nám nelíbilo, ebo bylo plné, takže jsme skončili v Biogradu, kupačka postavení stanu, druhý den potom Benkovac, Šestanovac, Gornja Brela, Makarska, Drašnice - pohoda naprostá (dokonce jsem ani nemusel řídit :-D )

30.8. - Zpáteční cesta byla stejná, pouze se vynechala odbočka Zadar, Biograd, Benkovac, a přidal se Sv. Ilja (den předtím jsme byli na Sv.Jure - krásná cesta 24 km a zvedla mi celkovou spotřebu po 1600km o dvě desetiny :-D) odjezd v 9:00 z Drašnice v Makrské v konzumu nějaký nákup na cestu, dálnice celkem provoz, ale ni hrozného od Zadaru nahoru k tunelu 60 kvůli větru, Demerje v pohodě, na Lučku kolona cca 1,5 km, na macejl hlásili kolony kolem 3 km, my jeli na Varaždin, Slovinsko rakousko OK, od Brna to večer po desáté taky šlo a o půlnoci sme byli v postýlce. Cestou tři delší zastávky a asi čtyři "čurací desetiminutovky"

S cestou letos největší spokojenost - nikde kolony, ENC fungovalo, na zpáteční cestu nebylo ani vedro a v mekáči za vídní směrem na brno se domluvíte česky :-D

PS: a nějaké kešky jsme ttaky stihli :-D



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Jeena (02. 09. 2013 20:54).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 09. 2013 20:45
chodac napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Cesta tam 21.8.2013 v 16,20 Praha, České
> Budějovice, Linz, Graz, Maribor, Lubjana,
> Postrojna, Rijeka, Klenovica.

V google som nasiel len Postojna.
Ked som hladal Postrojna, naslo len postroj na kone.

My sme sli 16.8 v noci o 22 a o 6 00 sme boli v Umagu. 3x prestavka po 30 minut BA-Schwechat--Gleisdorf-Graz-Leibnitz(podla navigacie v mobile pauza na pumpe)-Maribor-Ljubljana-Postojna-Dragonia-Umag Niekde pred Ljubljanou dalsia prestavka

vybalovanie doma aj v chorvatsku slo rychlo. Tazsie bolo zbalenie, aby sme nieco nezabudli a to tisnutie veci do tasiek, aby sme nemali vela tasiek. Malo to pre vsetkych len 36kg. Na osobu beru do busu 20kg, ale surf bicykel nie. My sme tam brali aj plazove lezajky kupene predchadzajucu sezonu. Stocil sm ich do valca a tlacil nohou do kufra, aby sa dal zavret. Nemci si ich kupovali v HR kazdy rok a vzdy hodili do smetiaka. Tak isto aj hodili do smetiaka pred hotelom nafuknuty matrac. Ja som tu lezajku doma pral. Bola od soli, opalovacieho kremu, potu. Cely dalsi tyzden schla na snure.

Tony Stark napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ahoj, jeli jsme na noc z 27. na 28. srpna, trasa
> SKV-HU86-A4-A1, na Slovensku déšť, ale jinak cesta
> po staré dvojce do BA standartní, žádný velký
> provoz, v Maďarsku na 86 celkem dost kamionů,

SKV malo byt asi SVK?
kruhacov v HU si napocital kolko?
Kamionov bolo v HU na rozdiel od SLO o dost viac.
V Madarsku som v tej dobe minule roky nezaznamenal hustu premavku.
Husta premavka v noci v dobe bola pri Schwechate, Maribore a Rijeke(jeden rok sme isli aj tadial, kvoli dovolenkarom do inych destinacii).


> Gorica téměř biblický déšť, na dálnici vody jak v
> řece :-D pršelo asi po Bosiljevo, pak na 20
> metrech přestalo pršet a bylo uplně sucho. Cesta

tie uprsane dni som sledoval pocasie a dakoval za to ze nas to nezastihlo.
Inak pocul som, ze tie Dinarske hory zachytavaju dazd a na pobrezi menej prsiava.
To si pamatam ako som v apartmane sledoval pocasie na teletexte a Sibenik, Zadar hlasil ovela studensiu vodu aj vzduch ako Istria.

> po A1- směrem k moři potkáno asi 40 aut, od moře
> jelo víc, asi 80 :-D víc fakt ne.
ja som videl auta len na hraniciach a mytniciach, dost ceskych, nemecke a talianske. A v Rakusku na spiatocnej ceste na dialnici, ked sme stali na pumpe, za 30 minut preslo viac ako 100 aut. Bolo 2hodiny rano.

> nedodržováním předpisů v Maďarsku, ale s
> dodržováním v Chorvatsku.


To ja som predminulu sezonu videl policajtov len v HU. Ale pocul som od kolegov, ze prekracovali celu cestu rychlost, ale dostavali pokutu az v HR a policajti boli prisnejsi ako u nas.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2013 10:21
dino111 smiling bouncing smiley

kruháčů po mé trase v HU je, pokud dobře počítám, 9 + 1 před starým Goričanem, ale přes něj se nejede.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2013 14:07
Jel jsem tuto trasu,[www.mapy.cz] a byl to zážitek. Pouze na té Maďarské dálnici jsem si nebyl jistý, zda nepotřebuji dal.znamku.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2013 14:41
holub5 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ...Pouze na té Maďarské dálnici jsem si nebyl jistý, zda nepotřebuji dal.znamku.

Pokud se Ti jedná o ten úsek M15, M1 po odbočku na silnici 86, tak pro vozidla do 3,5 tuny je 100% bezplatný.
Jak se ti jel ten úsek z Banja Luky do Mostaru?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2013 16:42
Nevěděl jsem, že je nepoplatná tak jsem jel po staré.Nebyl to ale problém, cesta prázdná a v dobrém stavu.V Bosně jsem projel asi pět radarů, ale řidiči tam blikají jak o vánocích, takže v pohodě.
TOM
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2013 18:42
Zdravím všechny! Tak jsem letos absolvoval svou první cestu do Chorvatska za volantem. Vydal jsem se k Jadranu 24. 8. cca po 31 letech. Tenkrát jsem tam byl 2x s rodiči (první cesta Trabantem Combi, druhá Škodou 120). Letos jsem jel Škodou Fabií Combi 1,2 TSI (4 osoby, plný kufr + široký střešní box = průměr 6,7 l / 100 km). Po prostudování zdejšího fóra jsem zvolil trasu Turnov – Ml. Boleslav po dálnici, pak na Nymburk, Jihlavu, Znojmo a Hatě po okreskách. Přes Vídeň do Ilzu po dálnici. Dál po B66 na Gornju Radgonu, Ormož a Varaždin (tam nákup ENC za 381 kun) a po dálnici až do Pakoštane. Celkem 1005 km za necelých 15 hodin (02:15 - 17:05) s dodržováním předpisů, přestávkami na čůrání a blinkání (starší dítě po ujetí cca 200 km zjistilo, že mu sledování DVD za jízdy nedělá dobře sad smiley Osobně jsem čekal, že celou trasu ujedu max za 14 hodin, ale celé Rakousko a část Slovinska pršelo a tak jsem hlavně na dálnici jel pomaleji. Protože jsem chtěl ve Varaždinu koupit ENC, musel jsem tam být do 12. hodiny (v sobotu mají otevřeno jen 7 – 12 hod.). V Ilzu už jsem podle času v itineráři měl dost skluz a tak jsem posledních pár desítek km měl dojem, že to nemůžu stihnout. Nakonec jsem s předvyplněným formulářem rozrazil dveře na mýtnici ve Varaždinu naprosto stylově v 11:55, tedy doslova i do písmene za pět minut dvanáct. (Uff!) Pracovník HACu mě rovnou provedl registraci na internetu a dal mi lejstro s kódem pro přihlášení. Pak už jsem bez stresu vyrazil na chorvatskou dálnici. Průjezdy ENC mýtnicí vždy bez problémů. Provoz mezi Varaždinem a Lučkem slabý. Jen u Záhřebu na bezplatném úseku byla v délce 3 km omezena rychlost na 40 km/h. Byl jsem téměř jediný, kdo tam těch 40 – 50 km/h jel. Na Lučko jsem měl připravenou tuto strategii: Před cestou jsem si pomocí (výborných) GoogleMap projel celou tu velikou mimoúrovňovou křižovatku a zjistil jsem, že když vyjedu před Lučkem na starou silnici na Karlovac, budu podjíždět dálniční přivaděč dálnice A2 od Macelje a taky od Záhřebu a uvidím, jak je hustý provoz. Když bude slabý, tak se vrátím hned na dálnici a když ne, pojedu po staré silnici na Donju Zdenčinu. V reálu v sobotu 24. 8. kolem půl druhé odpoledne stály auta na přivaděči tak daleko, kam až jsem dohlédl. Volba byla jasná. Dojel jsem na Donju Zdenčinu po okresce a najel na dálnici. Pak už jsem to svištěl až na sjezd do Benkovace. Když jsem asi kolem třetí odpoledne projel tunel Sveti Rok, stála před ním ve směru od moře kolona několik km. Byl to dost nepříjemný pohled na stojící auta v serpentinách před tunelem. Při zpáteční cestě jsem naopak v sobotu 31. 8. kolem osmé ráno míjel asi kilometrovou kolonu stojící před tímto tunelem ve směru k moři. Musím pochválit Nokii za jejich navigaci v telefonu N8. Takový průjezd Vídní bych bez navigace asi nedal. A když jsme byli na výletě v Biogradu nebo Zadaru, tak jsem si do navigace vždy zadal místo, kde jsem zaparkoval auto, abych si nemusel pamatovat cestu. Prostě navigace Nokia je výborný průvodce cizími městy. Domů jsme vyjeli v sobotu 31. 8. v 6:30 a cesta trvala jen 14 hodin. Nechtěl jsem nic riskovat, tak jsem Lučko zase objel přes Donju Zdenčinu. Na ENC krabičce mi zůstalo celkem 25 kun. Nákup za 381 kn, nabitý počáteční kredit 333 kn, za dálnici strženo 2x 154 kn, zústatek 25 kn. Tedy samotná krabička mě stála 48 kn. No, uvidím, kdy ji zase použiju. Za rok, dva? Doufám, že ještě někdy ano.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil TOM (04. 09. 2013 18:52).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2013 18:51
Špatně jsem ti odpověděl, protože jsem jel z Mostaru do Banja Luky.Odpověděl jsem ti na co jsi se neptal a to z Banja Luky do Bosenská Gradiška. K tvému dotazu:byla to paráda, mnohdy jsem měl dojem, že jedu špatně.Určitě jsem tam nejel naposledy, asi nová tradice.Radary sice v každé vesnici,ale ty hory, to nešlo nezastavit.Mnohdy jsem se přikrčil, když jsem podjížděl pod skalním převisem.Vyhlídl jsem si tam nějaký kemp u řeky, kde si příští rok týden budu hrát na indiány se svým šestiletým vnukem.Nebyla tam ani noha.Jediná kaňka byla, kde mohlo stát více aut, tam to vypadalo jako na smetišti a ještě jedná hořící skládka.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2013 19:26
Tony Stark:
Tie kruhace mi fakt lezu na nervy.
Cez Rakusko a Slovinsko ziadne.
Problem je v tom, ze ma odstrediva sila zakazdym zobudi.
Ci je to limuzina, alebo stary trabant.
Kruhace su dobre v meste, ale nie na rychlostnej ceste. Ci existuje cez HU do HR, alebo Slo aj dialnica bez kruhacov, ktora moze byt aj platena, ale je pohodlnsia a rychlejsia aj napriek vacsej trase?
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2013 19:53
...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil victorinox (25. 10. 2013 17:56).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2013 20:11
Byly plánovány, ale Dino je odradil.....hot smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 09. 2013 21:08
Kruháč na rychlostní silnici je snad jen naše tuzemská specialita - R35 na vjezdu do Olomouce od Mohelnice. Prý provizorně, než se napojí obchvat od Křelova. Desetileté provizorium.
V Plzni směrem na Plasy a u Opatovic nad Labem jsou kruháky nad dálnicí. V Plzni dálnice plánované, ale 40 let nedostavěné, dnes je tam stále nejdražší trolejbusová zastávka na světě. Přes Opatovice snad někdy R35 konečně povede a má se tam křížit s D11.
V Německu, v Belgii ani v Itálii není vzácný kruhák pod nebo nad dálnicí také, ale po těch dálnicích se už dávno jezdí. Po kruháku jen po opuštění dálnice nebo před nájezdem.

Ani jinde ve světě na rychlostní silnici kruháky nejsou. A to dokonce ani ve Francii, kde v pohoří Épinal na čtyřproudovce jsou, ale vždy v obci. Kdysi to prý měla dálnice být, jenže nějak se za války nedostavěla, tak obytné zóny dospěly až k ní, udělaly se chodníky, zebry...
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 96
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.