Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
Dan
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 07. 2013 09:16
Jozef1, prosím o dopřesnění, úsek Ubdina - Gračac jste projeli stavbou? Obišli je po našem objeli... Díky za odpověď



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Dan (01. 07. 2013 09:18).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 07. 2013 13:54
Prešli sme po opravovanom úseku, išli tade aj domáci, tí to určite poznajú, normálne je tam zákaz, situácia sa asi mení zo dňa na deň, inak je obchádzka po ceste č. 50 a 522.
Pre Vildu - chovali sme sa normálne, ešte sme dali aj darček, keď sme prišli.Ubytovanie dobré, dobre sme sa vyspali, len pani asi nasralo, že sme videli a nemali vidieť, ako kultúrne majú raňajky pripravené u susedov, fakt manželke doslova vynadala. A to si sadla iba o 3 metre vedľa.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 07. 2013 21:27
vyjezd pa 21.06. v 14:30 z Jicina a poprve pres Madarsko a ve vsedni den. Doposud jsem jel 9x, vzdy o vikendu a pres AU,SLO(vse po dalnici). Cili i pres pocet mych cest, byla tato pro me velka neznama, tedy kdyz nepocitam vzacne informace z tohoto fora.

v CR jsem jel pres Kolin, Jihlavu (bohuzel vesnici ci dve pred Jihlavou jsou semafory,kde se projizdi jen jednim pruhem), Znojmo, Hate. Tato cesta se mi zda o vikendu o dost pohodovejsi a rychlejsi hlavne tedy kvuli komionum a diky nim tvoricim se kratkym kolonkam 3-5 aut. Nicmene bez vetsich nervu se to da bez problemu projet. V 18:10 jsem tankoval LPG ve Chvalovicich a pak nasledovala cca 0:30 prestavka ve FreePortu na hranicnim prechodu.

Rakousko jsem jel po dalnici (dal. znamka koupena v JC Tescu za 255kc) - Viden, A3, S31 a na Madarsky Koszeg

Madarsko - Koszeg, Szombathely a dale popisovanou trasou po 86,az na Redics a prechod Mursko Sredisce. Cesta vice-mene probihala, dle zkusenych foristu ve foru "Cesta pres Madarsko", kde jsem se zavesil za idealne jednouci kamion 80-110, ktery me dovedl pres cele Madarsko. Jen me dost prekvapilo, ze kamion jel kolikrat ve vesnici rychleji, nez mimo vesnici. Kvalitu silnice 86 bych dle meho nazoru videl jako bezproblemovou, samozrejme vyskytuji se zde koleje a par vymolu, ale srovnal bych to s nasemi ceskymi silnicemi, na ktery jsem zvykli.
Na hranicnim prechodu jsem prijel jako druhy a projel takrka bez zdrzeni.

Chorvatsko - Cakovec, dalnice Zahreb (Lucko cca v 0:30 bez problemu), sjezd Karlovac a nadale po stare. Za Karlovacem spanek do 5:30 a nasledne klidna cesta po stare,az do pro me prekvapujiciho zakazu vjezdu nekolik kilometru pred Gracacem. Nicmene predemnou jelo nekolik HR aut do tohoto zakazu, tak jsem nejiste jel za nimi. V klidu jsem to projel, ale radeji uz premyslel jak tento usek cestou zpet objet, pac jet sam, tak auto radeji otocim. Nicmene jsem toto dobrodruzstvi, kdy jsem projizdel vedle valcu a bagru jsem prezil, ale netusil jsem dalsi problemy me cesty. Ty nastali v obci Benkovac, kde byli opet opravy silnic, dalsi zakazy a dalsi me poruseni pravidel, kdy jsem se drzel za domorodci, ktery me dovedli,az za Benkovac a mohl jsem,uz v klidu pokracovat do Biogradu na Moru, kam jsem prijel neco pred 9:00..

cesta zpet so 29.6. z Primostenu. Opet velka neznama ohledne vyjezdu zpet v sobotu, kdy se vraceji mraky lidi z turnusu. Vyjel jsem v 10:20 a po neprijemnych zakazech kolem Gracace jsem se rozhodl jet po dalnici(najezd Sibenik) a sjet, az na Gornja Ploca a napojit se zde na starou cestu. I pres vetsi pocet aut vracejicich se domu cesta ubihala svizne. Po napojeni na dalnici, jsem trnul,zdali kolony, ktere hlasili na Lucku (4km) nepresahnou na sjezd Demerje, kde jsem chtel platit kartou. Nastesti kolona byla kratsi, a pri sjezdu na mitnici, bylo predemnou pouze 5 aut. Nasledoval Zahreb, Cakovec, Mursko S., kde jsem byl sam.
Madarsko - do Szombathely jelo se mnou par aut,, tedy vetsinou rychleji, cili me nikdo nezdrzoval. Od Szombathely na AU hranice jsem jel takrka sam. Rakousko jsem profrcel bezproblemu a nasmeroval jsem ti to na Mikulov a D1, kde me nastesti nepotkala zadna kolona (jel jsem po 21:00)
v Jicine jsem byl pred 0:00

obecne shrnuto cesta pres Madarsko se mi to zdalo takove pohodovejsi, klidnejsi a stridani dalnice s normalni silnici me asi sedlo vice.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 07. 2013 08:01
mě v Lučku při cestě zpět udivují jedinci,kteří raději prostojí hodinu v koloně,místo aby zaplatili kartou v Demerje.Atˇ neříkají že sebou nemají žádnou kartu.Berou Master Card i Visa,což má 99% všech karet.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 07. 2013 09:02
většinou tam stojej itoši s němcema, češi už se to naučilismiling smiley

_______________________________________________________
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 07. 2013 09:03
darko napsal(a):
-------------------------------------------------------
> mě v Lučku při cestě zpět udivují jedinci,kteří
> raději prostojí hodinu v koloně,místo aby
> zaplatili kartou v Demerje.

A mě takoví jedinci velmi těší. Ať je jich co nejvíc ... smoking smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 07. 2013 10:18
já bych průjezd Lučkem směrem od moře úplně zrušil,popř.zavedl pouze pouze elektronickou platbu,aby turisti začali používat mozek
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 07. 2013 13:16
Ne, ne. Učitelka má pravdu. Ať jich tam stojí co nejvíc, pokud ovšem neblokují vjezd na Demerje.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 07. 2013 14:04
darko
vono to není tak jednoznačné, třeba v Německu za hranicemi, se třeba v Liedlu nekoupí na Mastercard nic.:
Nemecko je zvláštní. Samozrejme, ze ve velkych obchodech kde je velky obrat, tam kam chodi hodne turistu, pujcovny aut, letenky atd. se da platit vsemi EC/MC, VISA, tedy vydadymi i nas. Drtiva vetsina Nemcu ale tyto karty nema. Maji ke svym beznym uctum tzv. EC-karty (slouzi soucasne jako identifikace k uctu) na ktere jsou zarizeni prakticky vsichni obchodnici,Nemci tam muzou tyto tzv. EC-karty pouzit, ale nase EC/MC ani Maestro tam nefunguje. S klasickou VISA, EC/MC si Maestro vydanou kdekoliv jinde ve svete si většinoiu neskrtnete.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 07. 2013 14:04
Pokud jedu po dálnici a slyším "Lučko gužva 4km a více" (4km jsou od závory na Lučku po sjezd na Demenje) , tak pro sichr nespoléhám ani na Demenje, ale sjedu již na exitu Donja Zdenčina... těch 5km a maximálně pár minut navíc po stáré 1 mi za tu jistotu stojí.... na "brejlích" za Lučkem pokračuji dál... smoking smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 07. 2013 15:00
jeliman napsal(a):
-------------------------------------------------------
> darko
> vono to není tak jednoznačné, třeba v Německu za
> hranicemi, se třeba v Liedlu nekoupí na Mastercard nic.:
> Nemecko je zvláštní.

Jelimane, popisuješ to správně, ale pouze z poloviny. U obchodníka v Německu, který přijímá pouze EC-karty, se nedá zaplatit jinou "běžnou" kartou. Ovšem většina EC-karet vydávaných v současnosti v Německu funguje zároveň jako Maestro, takže Němec s ní zaplatí taky všude tam, kde berou i Maestro, tzn. i na mýtnici v Chorvatsku...
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 07. 2013 15:52
Pedro66
tak dík za info, nevedel jsem, ze Nemec muze treba i u nas kupovat na kartu a my u nich vetsinou ne. Ale snad toto OT povídaní nekomu pomuze, i kdyz se to netyká HR. smoking smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 07. 2013 16:11
... rohlík ... thumbs up
s pointou naprosto souhlasím ... a to od doby, kdy jsem to po prvé, místo na Graz ... střihl na druhou stranu, na HU ...
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 07. 2013 16:15
Pánové, děkuji vám za rozšíření obzoru... asi bych byl v Německu velmi překvapen, kdyby mi nechtěli vzít moji VISA kartu hot smiley
Vzhledem k tomu, že není apríl... tak to teda fakt čumím eye popping smiley... když někam zavítám, tak o to pozorněji budu sledovat ty nálepky VISA, MC apod... Jsem si doposud myslel, že v civilizovaném světě s kartou už není nikde problém... o to víc čumím na to Německo... a myslím si, že zdaleka nebudu sám...
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 07. 2013 19:51
Slavkov, rozumím tomu dobře, že vyjíždíš už na exitu Donja Zdenčina, kde na mýtnici samozřejmě zaplatíš, projedeš Demerje pořád tak nějak souběžně s končícím dálničním přivaděčem na Lučko, pokračuješ po okresce ještě kousek dál a až za Lučkem už u Zagrebu opět najedeš na dálniční obchvat ?

Jezdím podobně, ale asi se zbytečně motám více vpravo a přes spoustu na sebe navazujících vesnic . Na dálnici sm. Varaždin vjíždím až na úrovni Zagrebského předměstí.

Můžeš prosím Tvou trasu více upřesnit ?..díky smileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 07. 2013 22:14
A jak je to na hranicich? Uz je spolecna kontrola, nebo porad slovinci a chorvati kontroluji zvlast?
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 07. 2013 22:21
milošhr, sjedu na mýtnici Donja Zdenčina a najedu na starou silnici č. 1 (Karlovač - Zagreb), po staré dojedu do Zagrebu a tam se namotám hned na první brejle za Lučkem a jedu dál... je to rychlejší než přes ty dědiny "napravo"...
mapa: Donja Zdenčina - Zagreb po staré
Obdobně to jde jet i z druhé strany, pokud je Lučko zasekané a za ním se to ještě dlouho rozjíždí...
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 07. 2013 06:19
Slavkov díky..uvědomil jsem si, že tudy jsem taky jel, ale už výjezdem na Jestrebarsko. Kdo se vracívá v sobotu - sezoně, asi někdy "zaznamenal" zhušťování a zpomalování provozu už pár km za Karlovacem, potom jakýkoliv výjezd před Lučkem může být časově a nervně nejen žádoucí ale i výhodný.

Zde je má zmíněná trasa Zprava..ale ta Tvá Levá varianta se mi zdá rychlejší smileys with beer
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 07. 2013 09:12
milošhr Vždy, když jsem se vracel od moře po staré, tak jsem zkoušel lecos, jak projet / objet Zagreb a dál na Sv. Helenu... tohle je opravdu nejrychlejší varianta mimo dálnici. V Klinča Sela je semafor, tudíž i když je na 1 provoz, tak se bezproblémově najede... Sjezd Jatrebarsko je také možná alternativa....
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 07. 2013 09:29
OK..na Jestrabarsko vyjedu už když před sebou vidím jak se to začíná poposouvat, letos pokud se budu vracet v sobotu, nebudu nic riskovat a střihnu to "zleva" opět. V neděli i všední dny to bývá celkem v pohodě-plynulá jízda..toť mé poznatky smoking smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 07. 2013 08:59
ještě mě tak napadlo,že by stálo za úvahu to vzít pro ty co se vracejí po "staré" přes Karlovac,to stočit za Slunjem na Glinu,Sisak,Kutina,Virovitica,Barcs a dál přes Madarsko.V podstatě trasa těch co jedou přes Bosnu.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 07. 2013 11:25
darko, ve vší úctě, to co navrhuješ (za Slunjem na Glinu,Sisak,Kutina,Virovitica,Barcs a dál přes Madarsko) je nesmysl... smileys with beer

Porovnejk trasu Slunj - Lenti (bez poplatků, jako porovnávaná trasa Slunj - Barcs):
Slunj-Lučko (celé po staré), cca 100km, 1h 30min (šlo by to trochu zrychlit od Karlovače po dálnici, pokud to jede, cca 20min)
Lučko-Sv. Helena (bezplatný dálniční obchvat), cca 38km, 22min
Sv. Helena-Lenti (celé mimo dálnici, přes SLO), cca 94km, 1h 36min (po dálnici úspora cca 15minut, je to o něco delší)
Celkem Slunj - Lenti 232 km, 3h 28min

oproti Slunj - Barcs
Slunj - Barcs, cca 240 km, 3h 40min
... to ještě vypadá dobře, ale aby to odpovídalo cca poloze v HU obdobné Lenti pro cestu dál po 86, tak to musíš počítat tak někde do úrovně Balatonu...tzn.
Slunj - Keszthely, cca 350km, 5h 35min... a to už opravdu ne sad smiley

... ani varianta Slunj - Sisak - Ivanič Grad... nemá význam... vyjma poznávání nepoznaného grinning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
06. 07. 2013 09:46
Tak letos bylo málo lidí jak na cestě tak na pláži. Na dálnici prakticky sám přechod volný. 1000 km s tempomatem ani jsem ho nemusel vypínat jak byla prázdna cesta . 10 hodin a vzpomínka na to jak jsem jel kdysi dávno na Krk po staré cestě 22 hodin
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
06. 07. 2013 15:16
Akorát jsem se vrátil z Orebice. Odjezd včera ve 20:00, příjezd do TP v cca 14:00.
Cesta dobrá, provoz změrem z HR, narozdíl od druhého směru minimální a na hranicích bez komplikací, včetně BiH. Jedinej problém s policií měřící rychlost kousek za hranicema BiH v Opuzenu. Asi okolo 23. h, 86 na 70, když mě vytáhli z plynule jedoucí kolony. Nemělo smysl se hádat. Bylo to bez papíru za 200 kuna. Při další cestě jsem se snažil dodržovat předpisy, neb policista mě přátelsky varoval, že nejspíš budou další měření. Musím říct, že jsem si následně dost ulevil od plic a tak moje drahá žena chtěla vystoupit a jít pěšky, jednak protože mě nechtěla poslouchat jak nadávám, za druhé byla šance, že se bude po směrem k domovině pohybovat rychleji než auto.... Zkratka ve Slovinsku dobrá, jen trochu více rozbitá. Rakousko bez potíží a u nás objížďka zbouraných mostů. Musím říct, že je to docela o nervy. Místy díky úzké silnici míjení se na zrcátka a policie místo koordinování dopravy kontroluje řidiče.... To mi přišlo dost nesmyslné. Tuším, že objížďka zabrala cca 40 minut....
Všem co jedou, ať tam či zpět, šťastnou cestu :-)
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
09. 07. 2013 14:28
Bohužel, už i já jsem od včerejška doma..¨

Cesta tam = 27.6. v 19:15, Ostrava - Pakoštane, Fiatem Stilo Kombi, 1.6

Česko - odjezd z Ostravy kolem 19:15, provoz v pohodě aut velice málo

Slovensko - vjezd na Slovensko po 21 hod, také provoz zcela v pohodě, aut o trošku více, ale vesměs Bratislaváci se vraceli domů, za Bratislavou už klid

Maďarsko - známka, zakoupena kolem 22 hodiny, při koupi jsem tam byl zcela sám, až při odjezdu přijeli lidé a šli kupovat. Doprava na M1 trošku hustší, Maďaři fičeli domů, ale bylo to v pohodě, aspoň jsem si zapředjížděl. M0 a M7 klid, pohoda, až na nějaké ty Rumuny s přívěsy, co fičely po dálnici

Chorvatsko - na hranicích jsem byl před 2 hodinou, předemnou pouze 1 auto, celníci zalezlí v budkách, byla zima (6°C), podal jsem pasy, podíval se, druhý taky a fičel jsem, A4 klid, i desítky kilometrů jsem jel sám, než jsem potkal nějaké auto, teplota byla max. do 10°C, Lučko kolem 3 hodin ráno, aut pár, A1čka za Lučkem trošku hustší provoz, ale zcela předpisově se tomu dalo ujet, za Bosiljevem směr na Zadar, Split poté provoz velice malý. Za Malou Kapelou teplota pouze 3,5°C brrrrrr, před Tunelem Sveti Rok teplota 6,5°C, za tunelem 17,5°C ale foukal vítr studený, brrr. Sjezd na Benkovaci kolem 6 hod, na mýtnici sám, příjezd do Pakoštane před půl 7 ráno. Dle mého názoru, zcela super a bezproblémová cesta.

Dle auta ujeto 1130 km, s průměrnou spotřebou 7,8 litrů (vzhledem k naložení auta a váhou 2 členů posádky, jsem zcela spokojen).

Cesta zpět = 7.7. v 18:30, Pakoštane - Ostrava, Fiatem Stilo Kombi, 1.6

Chorvatsko - odjezd z Pakoštane v 18:30, nájezd na dálnici něco po 18:50, provoz takový akorát, vesměs se vraceli Zagrebaci domů, sem tam nějaký cizinec, či Čech. Před stoupáním Sveti Rok omezená rychlost na 60 km/hod kvůli bury, jel jsem těch 70-75km/hod a byl jsem snad nejpomalejší, i ten autobus mě přejížděl, no comment. Po projetí Tunelu Sveti Rok rychlost bez omezení, ale pouze pár kilometrů, poté mokrá dálnice a následně kapky deště. Poté trvalý déšť, který se nás držel až do Zagrebu, přičemž déšť zesiloval a ani ty stěrače nestíhaly, rychlost omezená na 80 km/hod. Nemluvně o bouřce, která byla celkem velká a silná, měli jsme aspoň dost světla..., Lučko kolem 22héhod, předemnou 3 auta, po rozdělení na Slovinsko a Maďarsko, provoz opět slabý. Déšť stále ne a ne ustoupit, takže i na A4 omezená rychlost. Pršet přestalo v okolí města Novi Marof, ale i nadále se v dálce a po stranách blýskalo. Až po hranice poté ani kapka, provoz nulový, opět jsem byl sám na dálnici i desítky kilometrů. Hranice po 23 hod, venku dva celníci (bylo teplo, cca 20,5°C), mrkli do pasů, na posádku, shodli se že nic vědět nechcou a pustili mě.

Maďarsko - na M7 provoz tak akorát, vesměs kamiony a rumuni fičící domů s přívěsy, Budapešť jsem míjel kolem 1 hod ráno, na M1 provoz kolem Budapešti trošku větší, ale opět se tomu dalo předpisově ujet.

Slovensko - na Slovensko jsem vjížděl po 2hé hod ráno, provoz skoro nulový

Česko - do ČR jsem vjížděl po 3tí hodině ráno, provoz taky nulový, domů jsem dojel před 6tou hodinou ráno.

Dle auta ujeto 1133 km, průměrná spotřeba 7,5 litrů. Opět spokojen.

Šťastnou cestu všem přeje,

Hrvat Mishell

______________________________________________________________________________________________________________________
Krk, Trogir, Makarska, Stupin Čelinne, Podgora, Gradac, Turanj, Pakoštane, Pakoštane (2012 - 2x), Pakoštane, Pakoštane,..



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hrvat Mishell (09. 07. 2013 14:29).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
09. 07. 2013 18:00
Hr-Mi...stručne a jasne...thumbs up
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
09. 07. 2013 19:21
Konečně někdo kdo se blíží mé spotřebě 8 litrů, Někdy se mi ty čísla okolo 5 litrů nezdají . Celkem i slušný čas, je vidět , že byl klid.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
09. 07. 2013 20:16
Ty pětilitry nebere vážně asi nikdo. Služební Octavií TDI to vychází do Mariboru a zpět na 5.5 litru na sto. Ale to je prázdné auto ve kterém sedím já a kolega. Být to narupnuté na dovolenou, tak to vezme o litr víc. S VW Caddy se po dálnic nedostanu pod sedm ani kdybych se postavil na uši.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
09. 07. 2013 20:18
Jak již psal JI z RI...nelze než přidat,Hr-Mi...dobře se to čte,je to zajímavé a nic tam nechybí.Hezký příběh z vašeho cestování.thumbs up
Vítej doma.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
09. 07. 2013 20:28
atnarfus ... to máš asi Caddy s 1,6 CR, že? S 2.0 by to neměl být problém se dostat pod těch 7...
GIV kombajn (TDI rotačka) se širokou a dlouhou rakví (člun, motor) v sestavě 2 + 3 jezdím svižně 6,5...
S Transportérem na pohodu na spotřebu 7,3.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 49
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.