Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Cesta na Krk

Autor Vojta11 
Re: Cesta na Krk
01. 08. 2016 15:37
darko: most neměří 500 ale 1500m a platba za něj je za cestu tam i zpět tj 3000m grinning smiley kolik by jsi zaplatil za trajekt na kterýkoliv ostrov? a to nemluve o časové uspoře v koloně při čekání na trajekt. Myslím že 35Kn za most je uplně zanedbatelná částka za ten komfort na ostrov smiling smiley
Re: Cesta na Krk
02. 08. 2016 11:59
Jednoznačne súhlasím zo Sponikom,samozrejme ak vybudujú viacej mostov na ostrovy bude tam aj viac ľudí.....
Re: Cesta na Krk
02. 08. 2016 12:47
no já nevím jestli zrovna Pelješacu nějaká megaobluda pomůže.To už radši most na Cres od Istrie,ten by měl větší smysl
Re: Cesta na Krk
03. 08. 2016 08:54
síce je to mimo témy, ale v skratke: most na Pelješac nemá pomôcť Pelješacu, ale má to pomôcť celému Chorvátsku - aby mali ucelené územie a tým pádom môžu pomýšľať už aj na Schengen, bez mosta sa do neho nedostanú. Na ostatné ostrovy sa žiadne mosty stavať nebudú, už vôbec nie na Cres, ten je ďaleko od pevniny, rovnako ako Brač, Hvar....
Re: Cesta na Krk
03. 08. 2016 14:46
Shengen není momentálně v Evropě na pořadu dne.Kromě toho astronomická suma za stavbu položí ekonomiku Chorvatska na lopatky,nehledě na dotace od EU.Vysoké mýtné donutí řidiče stejně jet přes Neum,nehledě na to že pobřežní provoz mimo turistickou sezonu je minimální,prakticky žádný.
Re: Cesta na Krk
11. 08. 2016 19:44
Jak jsme psal jinde. Dva dny zpět cesta na noc. Trasa Eco jízdy za 7.2 litrů na sto s rakví na 1.8 benalu.
Slovinska známka takto zuzitkovana na max. Zpátky ještě nevím...
avatar Re: Cesta na Krk
07. 09. 2016 10:23
Pokud budu hledat co nejlevnější cestu, objedu SLO dálnici a dám se kolem Záhřebu na A1->A6. Slovinsko tedy zadara, a HR za 118kn (437Kč).
Když pojedu na Ljubljanu max na týden a koupím SLO vinětu, vyjde mě to na 405Kč,
Ovšem, když pojedu na 8 a více dní, musím mít SLO známku měsíční za 30E, tedy 810Kč. Pak už se kvůli 400Kč vyplatí jet přes Záhřeb.
Tolik ekonomika cesty
avatar Re: Cesta na Krk
07. 09. 2016 11:04
To si ale budeš muset hodně dobře načasovat, aby ti vyšla týdenní viněta na sedmidenní pobyt smoking smiley
avatar Re: Cesta na Krk
07. 09. 2016 13:38
Já to vím a proto pak už začíná být výhodnější objížďka SLO dálnice a cesta přes Záhřeb. Ale někomu třeba 400 Kč za to nestojí a jede Slovinskem. Je to asi pohodlnější.
V každým případě mě Baška docela nadchla, pokud můžu soudit z toho co ukazuje google street view.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil valeri (07. 09. 2016 13:41).
Re: Cesta na Krk
08. 09. 2016 15:10
valeri: přijel sem v neděli z Bašky jezdím vždy jen na pár dní 4-5 dní a vždycky Slovinsko. loni jsme se zdrželi na 8 dní nějak se nám nechtělo domů tak zpátky sem jel taky přes slovinsko ale u Postojne sem nenajel na dálnici ale jel po staré směrem na Klagenfurt a tam najel na rakouskou dálnici, cesta byla místy zdlouhavá ale pěkná. Letos v červnu jsme byli v bašce Kabriem jeli jsme vyloženě Rakousko i Slovinko mimo dálnice a musím říct že cesty užasné přes rakousko krásné vesničky přes slovinsko horské průsmiky a samá zatáčka. Mě baška nadchla už v roce 2009 takže mužu jen vřele doporučit smiling smiley
avatar Re: Cesta na Krk
08. 09. 2016 15:58
Já hledal něco blíž, než je Gradac apod. protože příští rok pojedem s malou holkou 2,5 let. A přece jen 12 hodin jí v autě trápit nechci. Poctivě jsem na mapě v Google street + na youtube projel letoviska od Umagu po Šibenik. A pro naše potřeby se mi nejvíc zamlouvala právě Baška na Krku.
Mimo dálnice asi nepojedu, my jsme takoví rychlíci, na kochačku jedem leda na výlet, když je ošklivě.
Bašku teda můžeš doporučit? Plánuju jet koncem června, doufám že počasí vyjde. Díval jsem se už i po apartmánech, zatím jsou v užším výběru Zarok, Juras, Lorena, případně Dominik. Preferuju spíš jižní část Bašky, ale kdyby to jinak nešlo...
Re: Cesta na Krk
08. 09. 2016 19:53
připojím se k diskuzi,dobrý typ by mohlo být město Krk,či Novigrad.Letos to nakonec vyhrála opět Rogoznica,díky naposlední chvíli zajištěnému ubytování u pláže.
Re: Cesta na Krk
08. 09. 2016 23:31
Zarok a jeho blízké lokality mají daleko do centra a k místní promenádě, tj místa kam se večer vždy jde. Zato je to po rovině.
avatar Re: Cesta na Krk
08. 09. 2016 23:57
Možná, zas tam ale necekam tak narvanou plaz. A tech par kroku bude takový rozptyleni z celodeniho valeni se na plazi.
Re: Cesta na Krk
09. 09. 2016 08:34
My sme bývali na ulici Zarok - asi 5-6 dom v rade, mierny kopček, no dosť blízko pri pláži, je tam krásne, no okolo 16-17 hod potom už nesvieti na pláži slnko, lebo ten kopec to celé zatieni - no my sme boli začiatkom septembra, na konci júna to asi problém nie je. Ale to zatieňuje iba malú časť pláže, dá sa presunúť smiling smiley a je pravda, že k promenáde a centru je to dosť daleko, treba prejsť prakticky popri celom kempe, nie je tam žiadny obchod, okrem mega predraženého malého marketu, Konzum je priamo na promenáde v centre.

Čo sa týka obsadenosti pláže - bola dosť plná na začiatku septembra 2015 - domáci však vraveli, že keby tam prídeme v júli, tak to by sme videli - že to už nebolo normálne....a to bolo v Zaroku na konci pláže, neviem čo sa dialo v centre. Baška je proste celé leto narvaná - samý nemec, rakušan....
Re: Cesta na Krk
09. 09. 2016 15:53
valeri: ano bašku mužu doporučit. jezdíme mimo sezonu červen září. dřív bývaly pláže krásné volné ale poslední dva roky už i červen a září je moc lidi po desáté hodině se na pláži blbě hledá místo, ale my většinou chodíme na placený lehátka ze slunečníkem a tam je většinou volno. Baška s ubytováním je fajn blízko do centra ale zase do kopce zpátky. Zarok je na rovině blízko k pláži a ten kousek na promedánu se dá ujít v pohodě přeci jen se na proměnádě taky procházíš. a pro toho kdo to nezvládne dojít jezdí vláček snad každou hodinu tak tě sveze na promenádu. ted v září jsme bydleli v zaroku první domek za Chill a Grill starší pán z Bosny ceny vysoko ale bydlení hezký. do pekárny 100 metrů ráno sem zašel pro pečivo žena uvařila kafe a šli jsme snidat na pláž u východu slunce a šplouchání moře
Re: Cesta na Krk
10. 09. 2016 10:24
Zdravím,vrátil jsem se z Krku minulý týden a musím říct,že já bych si Bašku nevybral.Což o to je krásná,ale těch lidí, to mě překvapilo.Byl jsem ve městě Krk a tam jich na pláži bylo méně (zase večer v centru to byl nášlap :-( děs ) nevím jestli zdání klamalo a bylo to tím ,že na Bašce je celistvá pláž,kdežto na Krku je to rozkouskované.V Bašce bylo dost větrno,jinde byl klid.Ta promenáda je u pláže super,ale není to nejdůležitější,že! Na pláž na Bašce se můžete juknout zde: Baška pláž
Ta 2 kamera se přenastavuje .Cestu popíšu v jiném vláknu až se z toho vzpamatuji.Týden mi nestačil!!!
Re: Cesta na Krk
10. 09. 2016 19:54
Musíte si to ošahat. Třeba Malinska je taky zajímavá. Jak píší výše kolegové. Třeba moje zkušenost červen Krk, jen němečtí důchodci, ale studená voda. Září, zase větší klid. Baška je narvaná už pernamentně, protože většina českých i slovenských cestovek si všimla "posunu" (ale Valeri) klientů, že hodně lidí nechce jet 12 v autě. (přitom on ten Gradac, kde jsem byl 7x není zas tak o moc dále). Totiž do Bašky se nakonec jede také kolem 10 hodin. Ale kilometrově to vyhovuje těm, kteří prostě za den nejsou schopni ujet víc než cca 1000km. Ten rádius jsem si pečlivě studoval podle nákupního chování lidí, co tam jsou a cestovek, co nabízejí.

Druhá věc je,že poslední rok se Krk inzeruje jako nejblížší ostrov z česka. Němci o ně mí ví už 40 let, italové tam jezdí také hojně. Je dražší, ale tím, že u nás v čechách se pomalu lepší výdělky, hodně lidí si srovná mezní užitek a cestu a čas (který je tady v tom případě asi nejpalčivější) a jede na Krk. Znám spoustu lidí, co tam jede "jen na otočku na 4 dny", protože je to blízko. Ale myslím, že to není dovolená. Ani když tam jedou vícekrát za sezónu. Je to taký spíš výlet.

Dovolenou si představuji opravdu jak mají někeří kolegové 3 týdny na Hvaru. To si myslím, že pak člověk vypne, zpomalí atp.
Však to znáte.

Jinak ale poslední budu rád, pokud tu budete Bašku hanit. A celý Krk pomlouvat. Aspoň tam nebude tolik lidí smiling smiley

(ps pokud to někoho popudí, je v tom mírný sarkasmus. Já na ten Krk 1x ročně musím. Brali jsme se tam se ženou smiling smiley )
Re: Cesta na Krk
13. 09. 2016 22:02
Kdo má rád koupání v panenských zátokách, může zkusit objevit Punat.
Punat se na první dojem možná někomu jeví nudně, protože z auta nebo po procházce centrem ty pláže nejsou vidět. Pláže jsou umístěny směrem na jih a dá se až k nim dojet autem (zaparkovat na plážovém parkovišti), nebo k nim jít z centra po promenádě, nebo si najít bydlení v novější čtvrti Buka.
Promenáda z centra je skvělá, pohodlně pěšky, s kočárkem, na kole za 20 minut u kostelíku. Od kostelíku je v délce 500 m podél břehu rušná a vybavená pláž: lehátkové bary, hospůdky, tobogán s bazénkem, skákací hrad, podmořská procházka, beach volejbal, adrenalínové sporty....Zde na tomto místě jsou pláže ve čtyřech zátokách s drobnými oblázky a dobrým přístupem. Tady jsou nejvíce rodiny s dětmi.
Poté, jdouce dále na jih již není civilizační vybavenost, podél pobřežní pěšiny jsou tu miniaturní plážičky v zátokách až do kempu Konobe, což je v délce asi 2 km. Tady je ráj a místo pro každého kdo má rád klid a přírodu.
Z centra Punatu se dá také vyjet lodním taxíkem do zátok, někteří jezdí po domluvě, někteří podle jízdního řádu, na ještě vzdálenější odlehlé pláže, které jsou dosažitelné jen z lodi. Překrásné oblázkové pláže.
Lepší pláže na Krku má už jen Stará Baška a je to vlastně i tím směrem. Stará Baška, to už je zase další kapitola.
S večerní zábavou se to v letovisku Punat nepřehání, ob den či dva nějaká akce v centru. Hospůdek, kaváren a pizzerií je velký výběr, kdo u jídla preferuje perfektní úroveň a obsluhu najde ji v restauraci v Maríně nebo v restauraci hotelu Kanajt , jídla zde v cenách od lidových po vyšší s obsluhou jako na zámku.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil iva2709 (13. 09. 2016 22:09).
rrn
Re: Cesta na Krk
27. 10. 2016 07:36
Zdravím vlákno!

Bašku okupuju už 11 let a na lidi jsem si zvyk. Mám svůj program a místa, takže je celkem běžné,
že najmu taxi boat a fidlím někam za roh. Míst spousta a některá mi ukázal domácí, kde pobýváme
s dětma.
Pobyl jsem i ve Vrbniku, Malinske a dokonce ve Staré Bašsce, ale jen jako 1 či 2 noci.

Komu se Baška líbí, jezdí tam. Kdo má rád klid a samotu musí na jiný ostrov bez hotelů a okupace cestovek.

Letos jsem byl jen 3x po 4dnech, takže jsem jeden z těch co jezdí na ty "výlety". Na stres je to paráda. Večer v 10
vyjedu, na půli cesty ve Štýrském Hradci přespím v kempu do rána a v 9 frčím dál a v poledne jsem zasednutý
u domácích frgulí...a kafíčka....no sklenka vínečka a koupání a hlavně povětšinou teplo a slunce.

Přeji hezké chvíle v Chorvatsku.drinking smiley
Re: Cesta na Krk
28. 10. 2016 07:42
zdravim z Basky, takovy ten vikendovy vyletik, odpoledne ve ctvrtek tam, kdyz je v patek ten statni svatek, no a v nedeli odpoledne zpet, oplati se slovinska dalnicni znamka a zatackovitou cestu za Postojnou uz konecne spravili, takze to nema rozmlaceny povrch se semafory. Nevypada to ale, ze by nekdy Slovinci navazali na ten kousicek dalnice od Rijeky a napojili to na svou dalnicni sit. Podle noru bude asi tentokrat zima, ale slunecno. Na Krku uz jsem na dusicky po treti, neni blizsi ostrov, i kdyz samozerejme je lepsi jet dolu a mam za sebou i dusicky na Peljesaci na prohratem jiznim pobrezi, ovsem na tri dny to nedava smysl jet az dolu. Propaguji vylety mimo sezonu uz leta (dusicky velikonoce), za mne je to mnohem lepsi nez v sezone, pokud netrvate na tom, ze se musite koupat a staci vam jizda na kole a liduproste pobrezi. I kdyz samozrejme letni Hvar si vzit nenecham.
Re: Cesta na Krk
18. 04. 2019 08:01
Víte někdo o nějakých změnách pro letošek? Koncem června se chystám do Bašky, v plánu mám odzkoušenou klasiku. Z Vysočiny přes Jihlavu, Znojmo, Hatě na Vídeň, Graz, Maribor. Po SLO dálnici, přes Ljubljanu a zde pak asi Postojna, Rupa. Přemýšlel jsem ještě o tom dojet až do Koziny a vzít to přes Pasjak, ale nevím, zda to bude mít cenu. Dále pak klasicky Rijeka a přes Krčki most až do Bašky. Na Krku jsem naposledy byl v roce 2011, vím, že se stavělo okolo Rijeky, tak počítám, že největší změna bude zde, kus nové dálnice, jinak o ničem novém nevím. Snad bude cesta bez problémů.
Re: Cesta na Krk
18. 04. 2019 08:15
V úterý tam jedu,tak pak když tak podám zprávu.Koncem června ale už bude provoz daleko silnější,každopádně doporučuji dojet až do Koziny,je to sice dál po dálnici,ale pak po menších silnicích k hranicím je cesta daleko pohodlnější a rovnější,než když pojedete z Postojné na Rupu.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil M.K. (18. 04. 2019 08:18).
Re: Cesta na Krk
18. 04. 2019 08:32
Děkuji, to bude fajn, pokud budou čerstvé informace. Se silnějším provozem počítám, ubytování mám až od neděle, takže pojedu až ze soboty na neděli. Na tu klikatou cestu z Postojné si pamatuji, není to nic extrémního, ale člověk si zařídí a zatočí volantem docela dost. Možná to tedy zkusím až do Koziny, uvidím pak podle situace. Každopádně se budu těšit na info.
Re: Cesta na Krk
18. 04. 2019 11:44
Vloni jsem to také zkusil vzít k Rijece až přes Kozinu, protože ta cesta na mapě vypadala rovnější, ale v praxi jsem žádný rozdíl nepozoroval.
Re: Cesta na Krk
18. 04. 2019 13:43
My sme šli už 2x na Krk a potiahol som to až po Kozinu - na diaľnici je vždy Chorvátsko písané smer na Postojnu, ide tade 90% áut, od Koziny po Pasjak, je to naozaj pohodová cesta, krátka a hlavné je, že tadiaľ nechodia kamióny! Ja rozhodne odporúčam ísť na Kozinu.

Ináč cesta na Bašku má pár nových úsekov, v tom poslednom klesaní sú úplne vyrovnané 2-3 úseky, kde bol taký starý kamenný most a šlo sa tam krokom do ostrej zákruty.
Re: Cesta na Krk
23. 04. 2019 06:56
Také doporučuji přes Kozinu, i když není pravda, že tam nejezdí kamiony.
Jednou jsem cestou tam stál docela dlouho před HR hranicí, protože silnice byla zacpaná kamiony. Je tam jenom 1 pruh tím směrem. Nešlo je nijak objet. Až ke konci jsem to už nevydržel a riskl je objet.
Re: Cesta na Krk
23. 04. 2019 22:01
Trasu Kozina - Pasjak jsem jel již 4x, vždy brzo ráno cca 05:00 hod., měsíce červen a září. Klidná, pohodová trasa. Asi jsem měl štěstí, ale nikde jsem nečekal. Opačný směr Pasjak - Kozina cca v 10:00 hod. zdržení do 5ti minut na hranici, jinak opět bez problému. Trasu Postojna - Rupa jsem projížděl také, zdá se mi komplikovanější - větší městská zástavba.
Re: Cesta na Krk
24. 04. 2019 08:16
Postojna - Rupa - osobně vícekrát a nemůžu vpravdě říct, že je tam problém s kamiony. Buď jsem měl štěstí a nebo jsem potkával jen zeleninu a sklápěčky. Větší problém je tam chytit pomalého karavana, který to moc nemá v ruce a nebo má na stole postavené kafe. Jinak zatáčky super, krajina skvělá...mě to tam baví. Do Ljublaně je to monotónní, trasa z Postojné je aspoň takový trénink na "Krk" smiling smiley
Re: Cesta na Krk
03. 07. 2019 18:00
Pro klid všech to přesunu odtud sem, přece jen to tu sedí více.

Ono to tak vypadá, že na krk v sobotu dopoledne prostě nevede žádná ideální cesta (jedu z Ostravy v pátek, spime ve Spiefeldu a ráno v sobotu pokračujeme). Otázkou tak je, kde je nejmenší riziko zkysnutí v koloně. Potažmo největší smiling smiley

Klasická trasa přes SLO dálnici a Macelj je jistota, čili touto ne.

Nejlepší se mi teď jeví buď objetí SLO dálnice přes Cvetlin a Durmanec. Výhoda je klidný, plynulý přejezd do Chorvatska, ušetření za dálnici ve SLO. Nevýhoda je, že je delší a stejně vede přes Lučko, kde to taky bude

Anebo...

Přes Lublaň - Kozina - Pasjak - Rijeka. Výhodou je vyhnnutí se Macelji, Lučku, ušetření za CRO mýto. Nevýhodou horší cesta z Koziny a riziko záseku na kvůli Italům a dalším proudícím na Krk ze severu.

Ráno v sobotu před cestou se podívám, jak to vypadá a podle toho se zařídím, zatím to vypadá přes Kozinu, ale nachystanou budu mít i tu druhou trasu přes Cvetlin.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 62
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.