Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

K Jadranu přes Bosnu a Hercegovinu

Autor vigen 
avatar Re: K Jadranu přes Bosnu a Hercegovinu
17. 03. 2025 17:13
Není to autem, není to celá trasa...
Nicméně "problémovou problematiku" jsme zde i trochu nakousli, tak sem dám něco z "úplně jiného soudku", nicméně pěkně dokreslující kontext fungování BiH smoking smiley
Pro mne byla novinka, že i železnice mají v BiH rozdělené a tak nějak nekooperují - Vlakem po Balkáně: Bizarní rychlovlak Talgo na kolejích bosenské železniční bídy
Re: K Jadranu přes Bosnu a Hercegovinu
18. 03. 2025 16:46
Obdobné je to i na silničním koridoru Vc v oblasti severovýchodní části Bosny a Hercegoviny, který je třeba vybudovat prostřednictvím správního subjektu Republiky srpské.

Jedná se o cca 36km úsek mezi Doboj a Odžak podél řeky Bosny.

Zatím jim tam "ujíždí vlak", již jednou posunutá EIA vyprší tento měsíc. Jaké jsou termínové plány dál bohužel nevím.
19. 03. 2025 08:26
Tak hlavne aby bylo vse OK...

[www.ceskenoviny.cz]
19. 03. 2025 08:51
Usek na hranici HU - HR by mel byt otevren 06-07 / 2025

[mapy.cz]
19. 03. 2025 18:43
Když jsem to psal nedávno,tak mi to admin smazal.
17. 04. 2025 17:45
25. 04. 2025 19:18
Přátelé, loni mi někdo odsud a nemohu dohledat, zda jsme si psali soukromou zprávu, nebo mi byla slíbena, když se ozvu nabízel tip na hotel v severní části Sarajeva i s garažemi přímo nad centrem. Hrozně rád dostanu tipa znovu. Manželka si vymínila, že jedeme na Hvar znovu pro mne šílenou slovenskou cestou a "zadní dálnící" maďarska až na Bosenské hranice. Samozřejmostí bude zastávka na "pyramidách".

Pomalu se začínám na červen rozkoukávat znovu po novinkách v Bosně (zaplavy, cesty atd). A pomalu se psychicky chystat na minutí rakouska.

Nicméně mám nové přátele v Daruvaru, kde bych teoreticky mohl udělat "noční stop" a jet potom dále choravtskou sítí až na hranice Bosny a pak tam zařadit Jajče atd.

Ale to ubytko v Sarajevu je rozhodující jsem právě zjistil smiling smiley Znovu.
Tak děkuji moc za radu brzo již známý poradce smiling smiley
25. 04. 2025 21:40
Nebyl to Pavel(Slavkov)? Nebo Majka(Rosmarine)?
29. 04. 2025 19:22
Zdravím, planujem v juni HR cez BiH, kadiaľ poradia skúsení cestu- z Odzaku na Doboj a Zenicu,alebo Tuzlu a Kladanj? Vdaka za každú info
29. 04. 2025 19:43
Sice to nepíšeš, nicméně pokud pojedeš přes HU po M6(?) a do HR jedeš někam k Dubrovníku(?) a jde pouze o celkem komfortní trasu(?), tak (za mě) jednoznačně trasa Doboj, Zenica smoking smiley

Pokud nejedeš z východu SVK, ale ze západu, navíc chceš cestou lecos vidět/navštívit, tak Daruvar, Banja Luka, Jajce, Mostar...
29. 04. 2025 20:00
Hotel mi nenabízel Pavel. Ani Majka.

Slavkove, asi to vidím, jak píšeš. Zkusím napsat novým přátelům do Daruvaru, zda tam nebude nějaký nocleh..

Tzn. Morava - Daruvar, zřejmě Hu, Tvoje oblíbené "švihulky", budu se to muset naučit.

Daruvar - Banja Luka - Doboj - Sarajevo - Mostar - Drvenik.

Asi jo.
30. 04. 2025 10:19
zdravim,
ano, planujem Pešť, M6 , Dakovo, Odžak... a teda Doboj, Zenica a planujem zastavku v Mostare,
Su nejake pikošky po ceste, na co dat pozor?
vdaka.
30. 04. 2025 15:19
Na trase průběžně probíhá výstavba koridoru, tak trochu sledovat, co je/bude aktuálně nově otevřené, kde se případně pojede v omezeních "staveništěm"... Jinak naprosto na pohodu.
Samozřejmě tě čekají hranice, tak sledovat hraniční přechody - netrefit svátky, osvědčilo se mi překračovat hranice do BiH v noci nad ránem...
Pozor na veterinární předpisy! V BiH jsi mimo EU, respektive Schengenský prostor. Chorvatky na HP se rády ptají, zda nevezeš maso. Buď nemít nebo musíš "pockerface" zapřít... smoking smiley
Rovněž platí jiné limity např. na alkohol a cigarety než v rámci EU...
S tím mimo EU/Schengen také souvisí podstatně vyšší cena roamingu v BiH!

Ke každé zmíněné problematice zde na fóru již nějaké informace najdeš. I to nejpodstatnější - přes BiH se nespěchá, ale užívá... I nějaký ten den naplánovat navíc thumbs up
30. 04. 2025 15:46
Vzpomínám na cestu v roce 1985 Š 105 L. Osijek- Dakovo-Doboj-Zenica-Sarajevo-Mostar-Ljubuški-Makarska
03. 05. 2025 05:52
couddy - Diamonds Rain nebo Saraj - psal Ti to Vašek. winking smiley
03. 05. 2025 19:50
Daimonts jsem tuším loni. Bylo to děsně špinavé.
03. 05. 2025 20:07
Hurá našel jsem! Vaší prosím pošli tip. Děkuji moc
05. 05. 2025 19:42
Po letech očekávání se práce na úseku koridoru 5C poblíž Beli Manastiru blíží do závěrečné fáze . Jedná se o strategicky důležitý infrastrukturní projekt, který propojí Baranju se zbytkem Chorvatska a také s evropskou dopravní sítí.

Výstavba dálnice A5, jako součásti mezinárodního koridoru 5C spojujícího Budapešť, Osijek a Ploče, má mimořádný význam pro dopravní, hospodářské a turistické propojení Slavonie a Baranje. Úsek Beli Manastir – maďarská hranice je dlouhý asi 5 kilometrů a po dokončení umožní rychlejší a bezpečnější jízdu z Osijeku k maďarské hranici.

Úsek bude otevřen koncem července.
23. 06. 2025 07:12
couddy napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Hurá našel jsem! Vaší prosím pošli tip. Děkuji moc

Nasels nejaky to ubytko v Sarajevu s dobrym parkingem ? Kdy jedes ? Nas to ceka na prelomu srpna/zari...
24. 06. 2025 11:24
Čau našel. Hotel Old Sarajevo. Parking ale nevím.
Místo na Hvar, který jsme museli prebookovat, ocitli jsme se klasickou cestou až v Gradacu.
Když li mi bude lépe, možná zkusíme tu Bosnu zpět
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 48
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.