Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Cesta přes BiH na Pelješac

Autor tvsat 
avatar Cesta přes BiH na Pelješac
19. 07. 2005 18:21
Procházel jsem si mapu jak se vyhnout magistrále při cestě na Pelješac a napadla mne varianta buď po dálnici nebo i po staré až do Cista Provo,pak na Imotski-přechod HR-BiH D.Vinjami po cestě "6" na Ljubuški,Čapljina,Metkovič,Opuzin.Jel jste tuhle trasu někdo?
Jinak ještě neznáte někdo kemp v Opuzinu RIO-chtěli bychom se podívat do Medjugorje a vodopády Kravica a Mostar a tento je nejblíže pro výjezd.

MirekŠi
avatar Re: Cesta přes BiH na Pelješac
20. 07. 2005 08:57
Tady se toho už probralo na toto téma hodně, stačí hledat. Nějaké informace jsou také tady:
[www.chorvatsko.cz]
[www.chorvatsko.cz]

Michal
vasik
Re: Cesta přes BiH na Pelješac
20. 07. 2005 10:04
Ahoj,
v nedeli jsem se vratil z Peljesacu. Cestou tam jsme jeli po dalnici do Splitu, pak pres Brnaze, Cista Provo, Sestanovac, Zagvozd, Vrgorac, Ploce a pak kousicek po magistrale. Cesta je sice uzka (ne zase tak moc), ale potkali jsme jen par aut (trochu vetsi provoz byl jen na useku od dalnice do Cista Provo). Jeli jsme v nedeli 3.7 (Olomouc - 3:30, Split - 16:00, Orebic - 20:30, jezdime pres Madary, kazde 2az3 hodiny 1/2 hodiny prestavka). Zpatky jsme jeli v nedeli 17.7 a jeli jsme po magistrale az do Brely a pak pres Cista Provo a po dalnici domu. Cesta trvala naprosto stejne dlouho. Zpet jsme zvolili magistralu - z Orebice jsme vyjizdeli ve 3 rano, bal jsem se, ze mi v horach za tmy neco skoci pod auto.
Na magistrale nebyl rano skoro zadny provoz. Dalnici jsme projeli bez zadnych cekani. Cesta trvala teda asi 17 hodin.
avatar Re: Cesta přes BiH na Pelješac
21. 07. 2005 18:45
Díky za informace "vasik".Ta cesta mne nenapadla,ale může být docela dobrá,poněvadž se vyhne člověk těm turistickým střediskům-Omiš,Makarská.Ještě bych chtěl vědět jaký je stav cesty,kterou popisujete,šíře a kvalita povrchu,vzhledem,že táhnu přívěs šíře 2m a délky 6m.-Jestli není rozbitá.Díval jsem se na mapu tak vím kudy to vede.Výhoda je,že se jede tedy pořád vnitrozemím Chorvatska.Jsou tam nějaké velké zatáčky nebo stoupání?Předem díky za info.

MirekŠi
vasik
Re: Cesta přes BiH na Pelješac
25. 07. 2005 11:57
to tvsat
Rozbitá není. Jen v některých vesnicích byly domky skoro na cestě a uzká cesta (ale myslim, ze pro vas to bude taky dobre sjizdne), jinak pohoda. Az do Sestanovace je udelana pekna siroka cesta - jezdi se tam totiz na Makarskou. Ale jestli jedete s přívěsem, nedoporučuju tu zkratku z Vrgorace do Ploce, cesta je sice pekna, ale jeden usek je to sama serpentyna. Mozna ze to bude lepsi z Vrgoracu pres Metkovic.
jel jste někdo,prosím vás do Dubrovníku přes Maďary-Chorvatsko-Bosnu-Banja Luka-Mostar-Obuzen.Napište stav cest.Díky
J.F
Re: Cesta přes BiH na Pelješac
27. 07. 2005 20:11
Jel ale je to hrůza,raději po dálnici.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 160
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.