Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa

Autor Lejka 
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
08. 06. 2012 14:05
V tom případě si Maribor nevyzkouším, já to tušil yawning smiley. Ale děkuju za odpověď...
avatar Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
08. 06. 2012 14:09
jeliman napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Petře, ale máš trochu pravdy, že to může být o 5 minut rychlejší....nevýhodu spatřuji v napojení z Tržce na hlavní tah devítky, která bývá někdy pěkně našlapaná a čekat až mne někdo milostivě pustí z této vedlejší do vláčku na Macelj nevím....ale bavíme se o prkotinách...smoking smiley

jelimane, v tom máš naprostou pravdu, proto bude lepší tudy nejezdit o sezóně při pátečních a sobotních přesunech k moři
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
08. 06. 2012 17:55
A není náhodou na tom napojení od Tržce na devítku semafor?
avatar Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
08. 06. 2012 18:42
Leda by ho tam během minulého měsíce namontovali.
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
08. 06. 2012 20:17
Trasu přes Maribor mimo H2 a A1 jsem jel v posledních letech 2x k jihu a 2x k severu. Vždy naprosto bez problémů. Cesta k jihu byla jednou v pondělí a podruhé v sobotu, vždy v dopoledních hodinách. Cesty od moře byly vždy v sobotu v odpoledních hodinách. Nepamatuju si, že bych se motal nějak hustým provozem a to přitom sobotní jízda k jihu byla 3.7.2010, kdy byla na konci A4 u Ptuje fronta 9 km.
Je to velmi jednoduché a pokud si zapamatujete pár orientačních bodů, nemůžete zakufrovat. Celkem detailně jsem tuto trasu popisoval tady: [alf.byl.cz]

Nájezd na devítku u Tržce je opravdu dost problematický v případě, že jedete v sobotu a v sezóně. Pokud je na devítce hustý provoz, doporučuju jet po souběžné silnici 689, která devítku kříží mimoúrovňově za Podlehnikem ( [goo.gl] ). Vpravo se pak odbočuje daleko snáz....
Pokud to ale popojíždí už na devítce, GP Macelj na tom bude podstatně hůř. v tomto případě doporučuju použít GP Cvetlin ( [goo.gl] ).
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
09. 06. 2012 03:31
kornelie,
žádný Milkvas na Dragskem polju neexituje. Jedná se o Miklavž na Dravskom polju. (Drava je řeka) To ale není tak hrozné jako ta cesta přes Maribor. Přes Pesnicu to jde ale od kruháče Hitra cesta Tě zavede na Ptujsku cestu . To je taková páteř MB. Ale jet vnitřkem města je asi stejné jako projet PRAHOU . Znám to tam velmi dobře a projedu dobře. Stačí ale pro cizince malé klopýtnutí a hotovo. Na pumpě na Hoče Maribor jsem vysvětloval řidiči cestu jak na Miklavž a potom jsem ho za deset minut potkal úplně někde jinde. Raději jsem ho na Miklavž navedl sám.
Mně ale není jasná jiná věc.
Proč každý kdo objede třeba přes Mureck, Lenart a dojede do Ptuje se najednou urve a jede na Tržec a Macelj. Ano, sice neplatím ale kolona na Macelju nikomu nevadí ? Podívejte kolik Vás tímto způsobem jede. A tam se krásně spojíte a jedete ve frontě jak ovce. To nepochopím.
Potkávám sice dost aut na objíždění Slovenije ale za Ptují potom jedu sám a sám. V noci se doslova bojím samoty. Zatímco Vy, ostatní jedete do fronty na Macelj.
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
09. 06. 2012 03:47
[www.dars.si]

Na těchto stránkám si můžete zkontrolovat kde platíte, kde neplatíte, kolik platíte atd. No a potom , když zaváháte a budete nuceni zaplatit po zásahu policie Slovenje, potom již můžete nadávat sami sobě.
A ze Šentilju přes Pesnicu jezdí dost otravných pilicistů v civilu a s civilním autem a jenom zdržují. A debilní otázky jako : ...a proč jedete tudy když jedete k moři, proč nejedete po dálnici. Ano takové tam jsou kladeny. A auto kontrolováno atd. Moje odpověď zněla vždy ....jedu na Miklavž k rodině. No, nelhal jsem. A měl jsem klid.
avatar Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
09. 06. 2012 09:37
Jezdím objízdnou trasu vždy přes Maribor. Ano, jezdím přes noc a v Mariboru jsem kolem 4 ráno. Projedu prázdné město a za necelou hodinu jsem na HR hranicích. Pokud bych jel přes den tak bych asi taky přemýšlel jak jinak objet. Takže, pokud jedete na noc Mariboru se nebojte je to velmi jednoduchá a pohodlná cesta.
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
09. 06. 2012 09:39
já teda za sebe musím přidat kladný názor za dálnici,sice je šíleně drahá to jo,ale tento kousek cesty byl pro mě vždy tím nejhorším a to se bez dálnice jezdilo jen z mariboru i když dříve nebyl ani přivaděč, ale to už je dýl(dříve nebyla ani dálnice do pesnice),ale cesta maribor-ptuj mě vždycky dostatečně stačila,kvůli každý blbosti 50 a 30,neskutečně táhnoucí se jízda a i když to je pár km,byl sem z tohoto úseku unaven víc než ze 100km po dálnici,tak si nějak moc nedovedu představit, že bych sjížděl z dálnice už před slo hranicema, já vím že časově to asi pak nevychází tak špatně jak se jede,ale po dálnici člověk dojede za ptuj,kde už bez jediný vesnice dojede na hranice a krom pár omezeních na 50 u křižovatek se ta cesta ještě dá,zrovna loni byla zavřená dálnice od macejlu do krapiny a taky blbejch 16km, ale jak to bylo neskutečně otravný sem si hned vzpomněl na jízdu maribor-ptuj,vzhledem k tomu že jezdím jeden řidič raději obětuju těch pár stovek,který se stejně už v tý dovolený moc nepoznaj a pojedu míň unavenej než abych ušetřil a pak někde zachrápal
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
09. 06. 2012 10:00
Cimrmane,
to jedeš kolem nádraží a na křižovatce doleva nebo Hitra cesta ?
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
09. 06. 2012 10:08
[www.hac.hr]

[www.dars.si]

Zde se dozvíte vše podstatné co by každý měl vědět o cestě k moři. Vše ostatní je již pouze diskuze. Neříkám, že není užitečná. Někdy je velmi zajímavá.
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
09. 06. 2012 11:24
Hradečák napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ...Ale jet vnitřkem města je asi stejné jako projet
> PRAHOU...

To je dost ujeté tvrzení už jenom proto, že Maribor je podstatně menší (velikostí odpovídá přibližně Pardubicím). Při průjezdu je potřeba se soustředit na pár orientačních bodů (kruhák v Pesnici, nádraží, kostel, TV věž a světelná křižovatka, kde se odbočuje na Ptujsku cestu) a nedá se zabloudit.
avatar Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
09. 06. 2012 15:06
nech ho, asi nedospěl k navigaci...
a ty jeho rady (přes Zavrč) někam směrem k Varaždinu, tam kde má nějaké příbuzné ?
tyhle rady mně připadají stejně překombinované, jako blahé paměti tzv. Bessyho stezka smoking smiley
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
09. 06. 2012 18:39
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil L.K. (06. 01. 2013 20:46).
avatar Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
10. 06. 2012 13:10
Kolem nádraží, přes Titův most a H2 je placená a té se vyhýbám.
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
10. 06. 2012 13:38
Ahoj všichni. Pojedu ve čtvrtek 21.6. v noci a budu objíždět SLO dálnici. Zatím jsem vždy jel Mureck, Lenart, Ptuj a chci se zeptat, jestli nebude rychlejší jet raději přes Maribor...nebo sjet už na Ilz a přes Gornju Radgonu. Zajímá mě, jestli někdo ví, která z tras bude nejrychlejší. Dodám, že jedu přes Vídeň a ve čtvrtek v noci, kdy to bývá se zácpama v pohodě. Jinak přeji všem šťastnou a bezproblémovou cestu. Díky za rady.
avatar Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
10. 06. 2012 15:27
No, když nenatrefíš mezi km 138A2 u Ilzu a výjezdem na Murfeld 226A9 žádné omezení, je to tudy nejrychlejší. Přece jen mažeš víc kilometrů po rakouské dálnici. Jen tudy najedeš asi o 30 až 33 km víc.
Přes Maribor to na kilometry vyjde téměř stejně jako čistě po dálnicích (a se známkou), ale časově proti dálnici ztratíš stejných 30-40 minut, jako na následujících trasách.
Jestli ale v Ilzu odbočíš na B66, je to vlastně celkem jedno, doba jízdy se navzájem liší o 10 minut, ať už pak v Pukle odbočíš po B69 vpravo na Mureck nebo vlevo na Bad Radkersburg (nebo ani do Pukly nedojedeš a za lesem u vesnice Karla na dlouhé rovince si to zkrátíš vpravo po L264 přes Hof bei Straden na Mureck asi o 3 km).
Všude záleží na tom, jestli je na silnici (včetně dálnice) nějaké omezení nebo chytneš někoho pomalého v delším úseku, kde se nedá předjet. Takže nějaká debata o tom, kudy se uspoří tři nebo i deset minut, může být nanejvýš teoretická.
Hoď do klobouku varianty cesty a nech neviňátka losovat.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hill (10. 06. 2012 16:04).
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
10. 06. 2012 17:32
Ahoj a děkuji :-)
Nejde mi o 10 minut, ale spíš kdyby to bylo třeba o hodinu delší. Vezu děti a klasická otázka "už tam budem?" může padnout za hodinu i 4x...:-) No uvidíme, ještě jsem se nerozhodnul, asi to fakt losnu, jak píšeš. :-) Měj se.
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
10. 06. 2012 20:13
Pardubice mají cca 90 tis, obyvatel
Hradec Králové ......95 tis, obyvatel
Maribor má asi .....120 tis. obyvatel.
Tak asi nějak. To že tam jako děcko bydlel, že odtud pocházím a mám tam velkou část příbuzenstva to považuji jako velké plus pro mne.
Ale že bych nějak někoho protěžoval nebo dokonce nutil? Ne naopak, když tudy nepojedete, obyvatelé Vám budou vděčni, protože se zbytečně nebude zvyšovat na té trase provoz. A nebude rámus a nebude se prášit do oken. Policije i celníci na Dubravě nebo Zavrču nebudou mít víc práce a nebudou na ostatní cestovatele nervozni.
Byl to pouze můj názor a každý si může jet kudy chce. Pokud uzná řidič za rozumné a vhodné objíždět dálnici a na samý závěr vletět do toho nejhoršího - myslím tím přechod Macelj - prosím, udělej to řidiči.


Osobně se mi nezdá že by tato silnice byla přeplněná. Uvidíme za pár dní.thumbs up smiley
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
10. 06. 2012 22:06
Hradečák napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pardubice mají cca 90 tis, obyvatel
> Hradec Králové ......95 tis, obyvatel
> Maribor má asi .....120 tis. obyvatel.
> Tak asi nějak. To že tam jako děcko bydlel, že
> odtud pocházím a mám tam velkou část příbuzenstva
> to považuji jako velké plus pro mne.
> Ale že bych nějak někoho protěžoval nebo dokonce
> nutil? Ne naopak, když tudy nepojedete, obyvatelé
> Vám budou vděčni, protože se zbytečně nebude
> zvyšovat na té trase provoz. A nebude rámus a
> nebude se prášit do oken. Policije i celníci na
> Dubravě nebo Zavrču nebudou mít víc práce a
> nebudou na ostatní cestovatele nervozni.
> Byl to pouze můj názor a každý si může jet kudy
> chce. Pokud uzná řidič za rozumné a vhodné
> objíždět dálnici a na samý závěr vletět do toho
> nejhoršího - myslím tím přechod Macelj - prosím,
> udělej to řidiči.

Maribor má o 33% víc obyvytel než Pardubice a Praha 10x víc než Maribor. Které srovnání těch měst se Ti zdá objektivnější?

....nebude se prášit do oken...
To je dobré. A když ti řidiči pojedou jinými vesničkami Slovinska, tam se prášit nebude? Tam jim hluk vadit nebude? A mimo to se dá Macelj celkem v pohodě objet přes Cvetlin nebo Dobovec

EDIT:
Podle tohoto jsou na tom Maribor a Pardubice stejně : [time.is], [time.is]



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Alf60 (10. 06. 2012 22:10).
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
11. 06. 2012 09:32
Opravdu, s některými se nedá komunikovat normálně.
Jelimane, k navigaci jsem dospěl již před mnoha lety. Ale když se mi ve Vídni rozdělila u nového auta na čtyři díly tak jsem ji akorát mohl vypnout meboť jsem na to neviděl. Jedno políčko - celková trasa, jedno políčko momentálně kudy jedu, další zase do kterého pruhu se zařadit a to čtvrté políčko zbytek plánované cesty nebo něco takového. Prostě budu koukat na cestu nebo budu koukat na navigaci. Asi to pro naše zraky již nebude to pravé ořechové. Netvrdím, že jsem technický antitalent ale některé věci skutečně pro některé z nás již nemají cenu a tak je nepoužívám. Nechce se mi měnit neustále brýle na řízení vozidla za brýle na čtení. Než bych to provedl - ujedu 200 m.
Alf60
Jeden mne doslova vydrbe za to že zde prosazuji trasu přes Zavrč a druhý mne zase vydrbe za to že :
......To je dobré. A když ti řidiči pojedou jinými vesničkami Slovinska, tam se prášit nebude?
Jeďte si každý kudy chcete, třeba přes Albánii. Je mi to úplně jedno.
Jednou za pár let se podíváte do HR a jste každý moc chytrý jak to tam znáte. Když chce druhý radou jenom trochu pomoci - tak holt to již nejde. O té Praze jsem to myslel pouze obrazně. Mohl jsem třeba napsat Albrechtice. Hlavně nepřemýšlej prosím pěkně o které jde.

Umíme se smát - nic jiného u mne asi fungovat nebude.

No a zde opět z jiného zdroje a opět jiná čísla :
Maribor (německy Marburg an der Drau) je druhé největší město ve Slovinsku a sídlo stejnojmenné územně-správní jednotky (občiny). Je univerzitním, hospodářským, finančním, kulturním a turistickým centrem severovýchodního Slovinska. Celá občina Maribor má 112 642 obyvatel. Městem protéká řeka Dráva.

Demografie
Pardubice jsou krajským městem s výraznou správní, obytnou, obslužnou a výrobní funkcí pardubicko-hradecké aglomerace. Žije zde přes 90 tisíc obyvatel.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Hradečák (11. 06. 2012 10:13).
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
11. 06. 2012 11:33
Hradečáku vůbec se nerozčiluj. Mne trochu mrzí, že dřív se tady dalo dočíst fakt HODNĚ RAD. Nyní se pouze omýlaljí "ego názory" stále dokola. Někdo holt jede jednou za rok. Někdo jednou za měsíc. A ten s menším nájezdem si nenechá poradit.
To je stejné s rakouskem...

Já to tu sleduji ze zájmu o nové info, ale moc jich nepřibývá. Což je škoda.
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
11. 06. 2012 11:51
To couddy: zřejmě je těch možností a informací konečné množství, tudíž je jejich čím dál míň... Ale neboj, třeba se to změní se vstupem HR do EU. yawning smiley
avatar Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
11. 06. 2012 12:03
Hradečák [ Soukromá zpráva ]
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa nový
11. 06. 2012 09:32
... jeden mne doslova vydrbe za to že zde prosazuji trasu přes Zavrč a druhý mne zase vydrbe za to že :
... to je dobré ... a když ti řidiči pojedou jinými vesničkami Slovinska, tam se prášit nebude ... ?
... jeďte si každý kudy chcete, třeba přes Albánii ... je mi to úplně jedno ...

... Ty ... Václave ...
... a na kolik to tak může vyjít ... ? ... myslím kolik to tak koštuje ? ... a kadyma se tam dostanu, nebo na co se napojím ? drinking smiley
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
11. 06. 2012 13:22
na co se napojím - no přeci na hadičku která jde k pípě. Tady je to schované za Tebou. Prostě kýtka je kýtka. Ale hadička vypadá podobně. Jenom je delší . Nesmím to zdůrazňovat vykřičníkem aby někdo třeba nezjistil můj charakter.

PS Peťo, ale přes tu cizí zemi je to o hodně dál.
avatar Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
11. 06. 2012 20:48
Hradečák napsal(a):
-------------------------------------------------------
Mně ale není jasná jiná věc.
Proč každý kdo objede třeba přes Mureck, Lenart a dojede do Ptuje se najednou urve a jede na Tržec a Macelj. Ano, sice neplatím ale kolona na Macelju nikomu nevadí ? Podívejte kolik Vás tímto způsobem jede. A tam se krásně spojíte a jedete ve frontě jak ovce. To nepochopím. Potkávám sice dost aut na objíždění Slovenije ale za Ptují potom jedu sám a sám. V noci se doslova bojím samoty. Zatímco Vy, ostatní jedete do fronty na Macelj.


Hradečáku, díky za hodnotné popíchnutí :-) Ne, myslím to opravdu vážně!
Mimochodem: ze Ctvetlinu volíš jakou trasu?
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
14. 06. 2012 09:57
Tuto trasu jezdíme již několik let, vždy z pátku na sobotu, takže přes Slovinsko někdy v noci a nikdy nebyl problém. Mohu doporučit.
avatar Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
14. 06. 2012 10:08
a proč ne pokračovat na Rogatec a napojit se na dálnici v HR nájezd Durmanec?
přijde mi, že o tom moc lidí neví

_______________________________________________________
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
14. 06. 2012 11:16
I to je možná varianta ale já, jak říkám, jsem skutečně z Ptuje tímto směrem jel asi 2x. Ani to tam neznám. Ale dle mapy - asi ano.
Re: Slovinsko - dálnice versus objízdná trasa
14. 06. 2012 11:41
Je přechod Cvetlin otevřen celoročně, nebo jen o prázdninách ( VII, VIII ) ?
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 189
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.