Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Odvoz do Chorvatska a zpět domů

Autor Jura Klásek 
avatar Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
10. 05. 2012 19:01
Príde človek s niečím čo ho poháňa k Jadranu, vymáčkne sa. A.... dostane po nose. Budú to na jeseň 2 roky, keď som veľmi, veľmi chcel aspoň na jeseň na juh. Hľadal som spolujazdcov do auta, bezvýsledne. Na poslednú chvíľu som dostal kontakt na voľné miesto v inom aute. Dohodli sme sa. Keďže som to mal ďaleko na miestu odjazdu a v práci ma zdržali, nestíhal som...
Jura má na to super auto a ešte k tomu môže niekomu pomôcť (aj sebe). Prečo tam cestujeme? Nie z logiky, rozumu, ale z čistej emócie. Čím viac prevažuje emócia nad logikou, tým väčší, krajší zážitok z dovolenky, z Jadranu. Mne trvalo niekoľko rokov, kým som sa odhodlal a šiel. Jura môže vziať niekoho kto pôjde prvý raz. Vie mu poradiť, pomôcť s ubytovaním a mnoho iných vecí. Viem, máme na všetko obmedzenia. Aj tu spomínané pripravované opatrenia ohľadne prepravy osôb. Máme obmedzenia na pestovanie rastlín, na chovanie dobytka, neviem na čo všetko ešte.
V konečnom dôsledku sa na tomto vlákne
1. začalo riešiť ako sa to nesmie
2. zabŕdať do druhého tak ako všade inde

Toto je jediný príspevok, ktorý som tu v tomto vlákne napísal.
Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
11. 05. 2012 05:41
Technicky je to tedy proveditelné ale jak vidíte - tisíc lidí, tisíc chutí. A stejně i názorů. Na př. : Do VIANA vezmu šest lidí + bagáž. Nafta cca 11lt/100km.K tomu amortizace, pojistka a já nevm co všechno. Najedu tak 2500 až 3000 km . Shodneme se na ceně "jizdného" za každého spolujezdce? Podotýkám, že autobusová doprava je třeba u CKVT nějakých 2500 kč.
Já když pojedu se svým, mám jasno že mne jeden km vyjde tak na 4 kč. Zhruba 11 lt benzinu/100 km ! Takže mne benzin stojí asi 9 až 12 tis. kč.
Takze je to skutečně zapeklitá situace. O kolik si říci abych nevypadal jak blbec a nebo na druhou stranu jako lump. Tedy jezdím plně vytížen takže jsem z obliga ale stejně mně to zajímá.
Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
11. 05. 2012 06:53
cena musí byt nižši než ck ,ja vidim spíš sehnat těch 6 lidí tam a zpět.Kdo si koupí zájezd u ck tak si vetšinou kupuje dopravu když nemá vlastní.
Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
11. 05. 2012 11:28
S tímto se dá souhlasit. Ty lidi bude asi největší problém.
Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
12. 05. 2012 08:52
No,představu o ceně jsem měl takovou,že by to bylo opravdu na dohodě,poněvadž každý by jinde nastupoval a protože destinace Chorvatska jsou rozsáhlé,vždy to musí být na dohodě.Když jednoho povezu do Puly a druhého z Dubrovníku tak tam ta cena musí být na dohodu.To jsem záměrně přehnal,ale i tak by tam nějaké přejezdy byly.Cenu jsem spíš počítal v nějakém průměru.Ale je to asi opravdu jedno.Já na tom nechtěl nějak vydělávat a proto jsem to nikde jinde na žádných stránkách nepsal,spíš to byl nápad ve smyslu,že se letos k moři nepodívám tak by to takhle bylo moc příjemný.Taky jsem oslovil jen lidi na tomto foru,kteří se na těchto stránkách pohybují protože mají Chorvatsko v krvi a mají ho rádi.Po přečtení všech příspěvků jsem došel k názoru,že je dobře se takhle podělit a být řádně probuzen.Je veliká pravda,že je mnoho věcí které jsem moc nedomyslel.Třeba pojištění,to střídání řidičů ( nejen,že chápu,že kdyby mi někdo koho neznám zastavil u domu a já mu měl naložit celou rodinu do jeho auta a naopak,opravdu nemám problém nechat někoho řídit moje auto,ale zase sednout si vedle někoho koho jsem nikdy neviděl řídit to je taky něco jinýho)No,je to o mnoho víc starostí než radostí,takže nápad asi nic moc.smileys with beer
avatar Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
13. 05. 2012 10:17
... jak bylo výše, existují adresy, kde se zaregistrujete na spolujízdu a když to vyjde, tak dobrý ... tam totiž píšou lidi, kteří nic nezpochybňují, nemají předsudky a jde jim o vytížení vozu, resp. o rozmělnění nákladů ... yawning smiley
osobně bych se nebránil vzít někoho, koho znám z Fora, resp. když je někdo v nouzi, např. se tady dříve psalo o tom, že se někdo opozdil z vážných důvodů a nemohl odjet se svou rodinou ... smileys with beer



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (13. 05. 2012 10:20).
Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
13. 05. 2012 11:06
Jo to se dá, ale asi ne kšeft z toho, jak se tu "cupuje".
Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
17. 05. 2012 13:22
kdyby měl někdo zájem, bud v druhé pulce června nebo v první pulce záři jedu do Chorvatska do Bašky na Krku mám 6ti místné auto a jedem jen dva klidně někoho vezmu sebou a cena pouze o podělení se nákladů vychází to tam i zpět do 5500kč jsem mladý zkušeny a klidný pilot grinning smiley
Odvoz do Chorvatska a zpět domů
24. 05. 2012 08:53
pat napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Dobrý večer.Shodou okolností tento "problém" s
> manželkou aktuálně řešíme.Budeme v létě z jistých
> důvodů bez auta a probíráme jak se dostat k
> moři.Autobusem nechceme.Takže vítám takový
> nápad.Nebo se i klidně s někým kdo má místo
> svezeme.Jsme nenáročný pár finační vyřízení je
> samozřejmostí.Mohu vystřídat v řízení.Jedná se o
> začátek srpna.Vím že to není jednoduché tak jak se
> na "papíře" zdá.Uvidíme.Klidně někdo něco
> nabídněte.
> PS.Ale třeba bude vše jinak a budu mít svoje auto
> k dispozici ale zatím to nevypadá proto téma
> vítám.
> P.

Nabízím 2 volná místa v autě. Jedeme z Brna v termínu 27.7. - 7.8. na PAG. Pokud budete mít zájem, případně někdo jiný, tak dejte vědět.
avatar Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
27. 05. 2012 02:03
V podstatě už tu bylo řečeno úplně všechno, takže svým názorem budu asi jenom opakovat co už napsali jiní. Juru úplně chápu a jeho nápad není v podstatě vůbec špatný. Rizika jak je popisuje např. triplex jsou jasná a pravdivá, na druhou stranu ale souhlasím s Eifelem že do Chorvatska cestujeme z čisté emoce a nikoliv z logiky a rozumu. Jura jezdí rád a Chorvatsko má jako srdeční záležitost, takže jeho nápadu velmi rozumím.

Také rád jezdím a Chorvatsko miluji, jelikož na dovolenou musím letos zapomenout tak nápad Jury vidím jako dobrý způsob jak se alespoň na pár hodin nadechnout té atmosféry. Bohužel prakticky to ale nevidím jako realizovatelné:

    * ...Velkým problémem jsou finance. Při dnešních cenách PHM by Jura musel mít auto maximálně vytížené a i tak by obtížně konkuroval cenám autobusu pokud by chtěl pokrýt všechny skutečné náklady. Cenu za PHM už konkrétně nastínil Hradečák a k té je třeba ještě připočítat dálniční poplatky. Při množství ujetých kilometrů nemluvě také o opotřebování pneumatik a dalších částí auta, častějších servisních prohlídkách (výměna oleje atd..) které taky nejsou někdy levné atd.. Myslím že i kdyby Jura nepočítal se žádným ziskem tak cena která má pokrýt skutečné neklady není zrovna nízká a je silně závislá hlavně na počtu cestujících.
    * ...Další věcí je návrat zpět do ČR. Naprostá většina dovolenkářů končí v sobotu což by znamenalo jet skutečně "na otočku" pokud by chtěl mít auto vytížené i na cestě zpět. Sehnat cestující kteří plánují návrat až v neděli by bylo hodně obtížné. Nesouhlasím s názorem že autobusáci se střídají jenom kvůli tachografu. Jde hlavně o bezpečnost protože každý je jenom člověk a nikoliv stroj. Kdyby cesta k moři byla vzdálená např. 700km ještě bych to bral. Ale rozhodně bych se nesvěřil nikomu kdo má za sebou přes 1000km a tu samou vzdálenost pojede se mnou zpět bez odpočinku a spánku, byť by to byl sebelepší řidič a sebevětší profík. Jezdím velmi rád a dlouhé trasy mě nevadí, ale všechno má své hranice. Nejdelší trasu "na jeden zátah" jsem jel 1500km do Sofie a ačkoliv jsem to absolvoval zdánlivě v pohodě, nemůžu říct že je to rozumné. Únava se po takové cestě dostaví ať chceme nebo nechceme a riziko nehody se pak mnohonásobně zvyšuje.
    * ...V zaměstnání řídím a stejně tak jsem často s různými kolegy jako spolujezdec, mám i dost známých kterým bych volant bez obav předal a s klidem jako jejich spoujezdec v autě usnu. Zkrátka nebojím se když řídí někdo jiný ale samozřejmě existují i vyjímky, se kterými se jako spolujezdc moc bezpečně necítím. Proto půjčit volant mého auta někomu koho vidím poprvé a vůbec ho neznám, jak si to představuje Jura, to by pro mě osobně byl dost problém.

Jinak já osobně nad riziky z pohledu řidiče a případné nehody když vezu někoho cizího moc nepřemýšlím, i když si je uvědomuji. Pravdou ale je že úplně cizí lidi vlastně vůbec nevozím protože od revoluce jsem žádného stopaře nikdy nevzal, přesto-že kdysi dávno jsem to dělal. Důvody proč stopařům nestavím jsou ryze bezpečnostní, dnešní doba není jednoduchá.
Jinak ale nemám absolutně žádný problém vzít do auta koho-koliv koho znám, proto stejně jako Bessy a mnozí jiní bych se ani já nebránil vzít někoho z fóra pokud bych měl tu příležitost a mohl takto pomoci.

** Petr **



Upraveno 1krát. Naposledy upravil PetrK (27. 05. 2012 02:08).
avatar Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
27. 05. 2012 08:26
Petr K Souhlasim ,dobře napsaný thumbs upale pořád je na silnici tolik možností ..........které asi nejdou moc ovlivnit ,najednou máš auto přímo proti sobě ,bud usne ,nebo skolabuje za volantem ................a ten co za to nemuže tak končí taky ............

[www.novinky.cz]
Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
27. 05. 2012 08:57
Petře,máš úplnou pravdu,že jsem moc věcí nedomyslel.Ale jinak mě potěšilo,že někteří z nás(myšleno z fora) vlastně nemají problém vzít nějaké "foráky" k sobě do auta.Vždyt se vlastně taky neznáme a přesto máme k sobě nějak blíž.Jo Jadran,to je velký kouzlo.V dnešní době to potěší co?thumbs up
avatar Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
31. 05. 2012 01:48
Jura Klásek napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ......Ale jinak mě potěšilo,že někteří z nás(myšleno z fora) vlastně nemají problém vzít
> nějaké "foráky" k sobě do auta.Vždyt se vlastně taky neznáme a přesto máme k sobě nějak blíž.Jo
> Jadran,to je velký kouzlo.V dnešní době to potěší co?thumbs up


Je to tak Juro.
S některými z nás se tu znám osobně, s většinou samozřejmě nikoliv a přesto tu nikdo není pro mě úplně neznámý, úplně cizí. Nevím jak to správně vyjádřit. Prostě je to jiné, spojuje nás společný zájem, scházíme se tu abychom jeden druhému pomohli a nebo prostě jenom tak vzájemně poklábosili. Většinu z nás to sem na fórum táhne a jsme tu rádi, přesto-že často už nic konkrétního poradit či zjistit nepotřebujeme. Jadran má skutečně obrovské kouzlo a aniž bychom si to mnohdy uvědomovali, velmi nás vzájemně a v dnešní době vlastně vzácně spojuje. Vzít koho-koliv ze zdejšího fóra do auta by pro mne nebyl absolutně žádný problém, spíš naopak. Vždycky rád pomohu a byla by to současně příležitost poznat se i osobně.

** Petr **
avatar Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
31. 05. 2012 08:49
... PetrK ... thumbs up
Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
31. 05. 2012 09:05
PetrK - velice, velice, VELICE dobře napsáno..!! smiling smiley thumbs up



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hrvat Mishell (31. 05. 2012 09:05).
Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
03. 06. 2012 08:05
to: PetrK - musim se pridat naprosto presne vystihnute. Je to srdcovka (nekde je vlakno magia jadranu a jeste bylo jedno ktere se vinou techniky ztratilo) jak se otepli a zacne svitit slunko, uz me to bere. Ted ta ekonomicka stranka veci. Uz se opravdu zacina projevovat nedostatek financi vidim to vsude kolem sebe a kazdy premysli jak usetrit na ceste ale i na ubytovani. Pro dva se tezko neco levneho shani a naklady rostou. Nebude to za chvili jen o ceste autem ale i o ubytovani napul.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil david (03. 06. 2012 08:55).
Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
30. 06. 2012 10:50
Poznámka: Ahoj, jsme dvě 20 leté holky a v termínu 8.7.-18.7.2012 jedeme vlastním autem do Chorvatska. Jede se do města Kaštel - kousek od Splitu. S kamarádkou už máme zařízené bydlení atd., takže hledáme někoho spíše jen na cestu, abychom se podělili o náklady smiling smiley Spěchá to, takže pište smiling smiley)
avatar Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
30. 06. 2012 11:28
tyjo, to je hodně lákavýdrinking smiley

_______________________________________________________
Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
02. 07. 2012 11:47
to nevyužij toho jet s dvouma dvacítkama grinning smiley
avatar Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
09. 07. 2012 13:04
Tak jste někdo s těma kočkama jel ?? spinning smiley sticking its tongue out

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist
Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
09. 07. 2012 13:15
Mě nepustila manželka, prý už máme psaný termín napevno ve výjezdovém kalendáři....tongue sticking out smiley
Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
20. 07. 2012 06:38
coudy souhlasim

někdy se necham unest se svou ochotou a pak na to doplatím když jinak tak pomluvou že jsem někoho "natáhl" nestojí to za to
Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
20. 07. 2012 14:38
Chvíli jsem měl dojem, že je to dobré. Ale spíš tak mezi lidmi co se fakt znají, aspoň tady z fora, ale pak se musí potkat a přesvědčit se o tom, že: důvěra, sympatie, atp atp....
Re: Odvoz do Chorvatska a zpět domů
23. 04. 2013 08:16
Přeji všem hezký den,
nabízím spolucestování na Pelješac z Vrchlabí, Hradec Králové, termín 7.6.(odpolrdne) tam a 15.6.2013 zpět. mobil 774864404.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 201
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.