Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Dálniční známky A,SLO, HU

Autor kare-l 
avatar Re: Dálniční známky A,SLO, HU
17. 06. 2025 11:57
Dejff, zadáváš registraci ČR ?
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
17. 06. 2025 12:03
Pavel.R

Jasně. U RZ to pak udělá to CZ.
Teď to zkouším a bez země registrace ani nejde RZ zadat.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Dejff (17. 06. 2025 12:06).
17. 06. 2025 12:11
Tak to zadávám mimo kliknutí platby a žádná problém
17. 06. 2025 12:23
Však taky píšu. Všechno zadám, zavážu se k platbě, zadám kartu a TEPRVE POTOM to spadne.
17. 06. 2025 12:59
Zkus jiný prohlížeč (zkus MS Edge), třeba to pomůže...
Nebo přes anonymní/privátní okno (nenačítá cookies atd.)
Pokud to nepomůže, tak zkus použít jinou banku, respektive kartu od jiné banky, máš-li tu možnost...

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Slavkov (17. 06. 2025 13:04).
17. 06. 2025 19:27
Vyřešeno. Rakušáci jsou blbci.
Musel jsem si ulevit smiling smiley
17. 06. 2025 22:40
A v čem byl problém?
18. 06. 2025 07:40
Nedá se platit debetní kartou. Jen kreditka.
18. 06. 2025 08:12
Ale dá, jinou kartou jsem jim neplatil.
18. 06. 2025 08:46
Nedá. Přečti si tohle vlákno ještě jednou. Kartou kterou jsem u ASFINAGU platil letos v únoru, jsem včera nepochodil.

Hádám, že je to chyba, kterou opraví, protože podle FAQ by měli DEBET MASTERCARD akceptovat.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Dejff (18. 06. 2025 08:49).
18. 06. 2025 09:34
Dejff napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Nedá. Přečti si tohle vlákno ještě jednou. Kartou
> kterou jsem u ASFINAGU platil letos v únoru, jsem
> včera nepochodil.

A?
Kolikrát se během té doby např. aktualizovalo "API" od platební brány?
Stačí, že nebudou splněny nějaké bezpečnostní aktualizace a komunikace mezi bránou a bankou to vykopne (občas i bez nějakého infa v e-shopu)...
Dost problematická bývá občas mBank, proto jsem psal, zda máš možnost jiné karty od jiné banky.
Neřešil jsi kromě dálniční známky i nějaké to "průběžné flexi" na tunely? Tam by ta kreditka možná dávala smysl...

P.S. Vždy jsem u nich platil dálniční známku debetkou (MC od FIO, ať soukromou nebo commercial) k eurovému účtu a vždy bez problémů...
18. 06. 2025 09:57
A?
Kolikrát se během té doby např. aktualizovalo "API" od platební brány?

To asi mělo být na Zahajského.

Právě aktualizace API, nebo nastavení brány očividně změnila akceptaci některých karet. Takže argument, že jsem nějakou kartou platil dřív, teď není moc relevantní. Já jsem do teď taky vždycky platil MC debet kartou a včera ta stejná karta neprošla.

Včera jsem zkusil debet VISA, debet MC od dvou různých bank. Nic.

A ještě jednou. Očividně je to chyba, kterou opraví. Nejpozději při další aktualizaci.

Edit:
Napsal jsem do ASFINAGU, tak to snad brzy opraví.

Upraveno 2krát. Naposledy upravil Dejff (18. 06. 2025 10:11).
20. 06. 2025 20:19
Možná to tu již někdo psal,pokud nechcete podporovat předražené překupníky tak dobrá zpráva. První je,že již lze instalovat a nakupovat přes mobilní aplikaci a druhá je,že tam doplnili možnost koupit známky přímo na ofic stránkách přes naši eDalnice "Ostatní" Elektronické dálniční známky ve střední Evropě - Slovensko,Maďarsko,Slovinsko,Rakousko,Švýcarsko. Kliknutím na požadovaný stát se dostanete přímo na oficiální stránky státu E-SHOPU. Tak je vše vyřešeno při jednom.

MirekŠi
21. 06. 2025 21:20
Ja to nejak nechapu... Jaky prekupniky? Najedu na ofiko web dars.si nebo asfinag.at a koupim si co potrebuju. Urcite jsou i weby kde znamky nabízí draz, ale proc chodit tam?
22. 06. 2025 07:33
Valeri, nemálo jedinců zadá do Googlu např. "dálniční známka Slovinsko" a klikne na první odkaz, který to vyhledá, protože ten je (podle nich, logicky) nejlepší grinning smiley
Zkus si jenom "dálniční známka" a uvidíš, co ti to nabídne pro nákup české známky jako první a kde teprve jsou ofic. stránky...

P.S. A teď si představ, že jsou to také voliči... thumbs up smiley
22. 06. 2025 08:01
Bude líp! eye popping smiley
22. 06. 2025 08:10
patrikHR napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Bude líp! eye popping smiley

Aby nám z takových komplikací spíš nezfialověli.

PROČ sem zatahuješ politiku?! thumbs down
23. 06. 2025 07:29
Slavkov
Priznam se ze uz jsem znamky dlouho negooglil, protoze mam odkazy na oficiální stranky v zalozkach v PC. Ale vim o tom, že existuji tihle preprodejci. Zaroven ale taky znam ceny tech znamek, takze kdybych treba na nejakou takovou stránku vlezl a vyhodilo by mi to nejakou vyssi cenu, vedel bych ze je neco spatne.
23. 06. 2025 08:34
Oni umí blufovat až do okamžiku platby, tj.celou dobu vidíš cenu ofiko, ale strhnou ti cenu vyšší.
23. 06. 2025 10:28
Asfinag má s Promet.si na Gralle normálně automaty na slo známku. Je to rychlejší než v aplikaci.
23. 06. 2025 21:50
Couddy
Ja mam rad všechno poreseny pred odjezdem. Stejne si k tomu pocitaci musim sednout, udelat pojistky posádky, auta, zkontrolovat u asfinagu sluzbu Flexi, dobit smart kartu...
23. 06. 2025 22:45
valeri
Přesně. Když už tisknu, nebo ukládám pojistky a vouchery, tak rovnou vyřídím i DZ.
Nehledě na to, že stavět po 1/2h co jsem vyjel, mi přijde jako zdržení od toho, abych tam už byl. smiling smiley
24. 06. 2025 09:50
Tak já to mám stejně.
Ale dálniční rakouskou mám už na okně letos poprvé v životě celoroční.
A jelikož ze zdravotních důvodů jsme zrušili Hvar, a řekli si v pátek ráno, že výhra bude Znojmo nebo Vídeň max úlet Krk. A jsme tu.
Tak jsem Slovinsko nekupoval dopředu.

Jinak Smart po cestě . První úsek z Krapiny klasicky nefunguje.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 36
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.